Naneli Seker Haberleri

Kendisini yoğurt uzmanı olarak tanıtıyordu! Yarım fıçı boyayı yoğurt sanan yaşlı adam 91 yaşında hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde yaşayan 91 yaşındaki Bobby isimli bir adam kendisini yoğurt uzmanı olarak tanımlıyordu. Haftada yaklaşık 7 litre yoğurt yediği dile getirilen Bobby'in tutkusu hayatına mâl oldu. Yaşlı adam yarım fıçı boyayı naneli yoğurt zannederek yedi ve 91 yaşında hayatını kaybetti.

Trend 2023-11-08 08:41:16

Naneli ıhlamur çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Naneli ıhlamur çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Günümüzde pek çok hastalığın tedavisini desteklemek amacıyla doğa kaynaklı bir çok ürün tüketiliyor. Kimyasal ürünler tüketmek istemeyen kişiler tedavi destekleyici olarak ciddi sorunlar olmadıkça doğal yöntemlerle çözümler üretirler. Bu çözüm arayışları içerisinde de bitki çayları en önde gelmektedir. Özellikle kış aylarında tüketilen naneli ıhlamur çayı pek çok rahatsızlığa devadır. Naneli ıhlamur çayı nasıl demlenir, faydaları nelerdir?

Haber 2022-11-01 17:02:26

Nane ve biberiyeyle buluşan İzmit pişmaniyesi beğeniliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark AŞ tarafından hasat edilen tıbbi nane ve biberiyeden üretilen pişmaniye aromasıyla ağızlarda farklı bir tat bırakıyor - İZPAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Uğurcan Üçcan: - "Nane ve biberiye, İzmit pişmaniyesine renk kattı. Özellikle naneli olarak üretim yaptığımız pişmaniye büyük ilgi görüyor"

Yurthaber 2022-10-20 09:58:33

Her mevsim naneli su içmenin sağladığı etkileyici faydalar! Yağları cayır cayır yakıyor...

Naneli su, verdiği ferahlığın yanı sıra sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Her mevsim kolaylıkla bulabileceğiniz taze nane ile yapacağınız naneli suyu ara ara içerek sağlığınızı güçlendirebilir ve kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecini hızlandıran nane suyunu, dilediğiniz sıcaklıkta yaparak tüketebilirsiniz.

Haber 2022-07-07 09:12:41

Naneli ne demek? Naneli kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Naneli kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Naneli TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 23:18

Çikolatalı ve naneli gıdalarda boğaz reflüsüne dikkat

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Sarıkaya,: - “Boğaz ağrısı, ses kısıklığı, boğazda yumru hissi, boğazı temizleme ihtiyacı ve kronik öksürük, boğaz reflüsünün başlıca belirtileri olarak görülüyor"

Yurthaber 09-10-21 12:05

Limonata tarifi ile sıcak yaz günlerinin harareti son buluyor! İşte tüm püf noktalarıyla birbirinden lezzetli limonata tarifleri

Limonata tarifi ekşi ile tatlının uyumunu harmanlayan lezzeti ile yaz günlerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Hele de farklı seçenekleri varsa! Limonata tarifinde güzel bir tat yakalamanın sırrı ise püf noktalarında gizli. Limonata çilekli olarak da hazırlanabileceği gibi naneli ve zencefilli seçenekleriyle de çokça tercih edilir. Peki limonata tarifini nasıl hazırlamak, nasıl servis etmek gerekir? İşte Aykut Temizkan'dan bekleme süreleri ve ölçüleri ile limonata yapımının tüm püf noktaları...

Yemek 24-06-21 09:04

Ev yapımı dudak nemlendiricisi: Yapılışı 10 dakikadan az, kullanım ömrü en az 1 yıl!

Bu kış bir değişiklik yapıp, kendi dudak nemlendiricinizi yapmaya ne dersiniz? Sizin için tarçınlı, naneli ve badem yağlı farklı dudak kremi tarifleri hazırladık. İşte yapılışı 10 dakikadan az, kullanım ömrü en az 1 yıl olan dudak kremi tarifleri.

Kadin 02-02-21 07:48

Naneli şeker yedikten sonra neden her şeyin tadı soğuk gelir?

Bu durum hepimizin başına gelmiştir; naneli şeker ya da sakız çiğnedikten sonra yediğimiz, içtiğimiz her şeyin tadı soğuk gelir. İşte bu durumun altında yatan nedeni bilim insanları ortaya koydu.

Yemek 21-06-19 09:33

200 aileye gıda yardımı

Samsun’un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren Bafra Umut Derneği (BAFUMDER) 200 aileye gıda dağıtımı yaptı.Ramazan ayı dolayasıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteğinde bulunan Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, "Derneğimizin gönüllülerinin bağışlamış oldukları gıda malzemeleri un, seker, çay, bulgur, tuz,makarna, çorbalıkları 200 aileye teslim ettik.

Yurthaber 03-06-19 12:10

Ruhun Dirilişi Çanakkale tiyatro oratoryosu

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Ruhun Dirilişi Çanakkale" tiyatro oratoryosu etkinliği sanatseverlerin katılımı ile gerçekleştirildi ve yoğun ilgi gördü.Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki tiyatro etkinliğine; Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, Eskişehir Defterdarı Rahim Taş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, sanatseverler ve davetliler katıldı.Seyircilerin duygusal anlar yaşadığı tiyatro programının yönetmenliğini eğitimci, yönetmen ve tiyatro öğretmeni Seker Aybala yaptı.

Yurthaber 29-03-19 12:00

TÜRK EKONOMİSİNİN ASIRLIK ÇINARLARI - Bebek mamasıyla girdiği Türkiye'de 4 fabrika kurdu

1875 yılında bebek maması ürünleriyle geldiği İstanbul'da, 1909'da ilk ofisini açan, 1927 yılında da Cumhuriyet'in ilk sanayi yatırımlarından birine imza atan Nestle, Türkiye'nin ilk çikolata fabrikasıyla başlayan üretim yolculuğuna bugün 12 kategoride 800'ün üzerinde ürün ve 50 marka ile devam ediyor - Nestle, "olmazsa olmaz" ülkelerden biri olarak gördüğü Türkiye'de, 4 fabrikasıyla 20'yi aşkın ülkeye ihracat yapıyor - Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu: - "Türkiye, hem genç nüfusu hem de inanılmaz güzel kaynaklarıyla gerçekten büyük fırsatlar sunan bir ülke" - "Türkiye'nin ve dünyanın ilk Antep fıstıklı çikolatası (DAMAK), zaman içinde çok büyüdü ve bu topraklardan doğan bu ürün, bugün Amerika'dan Çin'e ve Japonya'ya kadar 12'nin üzerinde pazarda yer alıyor" - "POLO (naneli şeker) ile özel bir bağı olan bir genç, kız arkadaşına POLO yüzüğüyle evlenme teklifi etmek istediğini bize iletti. Biz de kendisi için bir POLO tek taş tasarlayıp gönderdik"

Haber 11-02-19 11:14

Karaciğer bakımından öksürüğe kadar çare olan 5 ev yapımı naneli ilaç

Karakteristik aroması sayesinde yemeklerimizin vazgeçilmezi olan nane, alternatif tıpta da önemli bir yere sahip. Anti-spazmodikler ve antiseptikler içeriğiyle de çok değerli olan nane bitkisiyle birbirinden etkili 5 ilaç yapacağız. Bu ilaçlar zorlu çalışan sindirim sisteminizden, geçmek bilmeyen öksürüğe kadar etki sağlayacak.

Yemek 07-01-19 14:51

Yudumladıkça ferahlatır: Naneli zencefilli soğuk çay

Diğer soğuk çaylardan farklı olarak bu çay yağ yakımına destek olacak çünkü siyah çay yerine yeşil çay ile demleniyor. İçtikçe ferahlatması da tam bir bonus!

Yemek 30-07-18 15:35

Susamlı Simit Tadında: Patates Topları

Simit yapma derdine girmeden, hızlıca hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar yaptık, üzerini de naneli yoğurtla taçlandırdık. Afiyet olsun :)

Yemek 22-02-18 11:45

8 Öğrenci Şekerden Zehirlendi

Şanlıurfa’da bir okulun kantininden aldıkları naneli şekerden yiyen 8 öğrenci, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle...

Yurthaber 15-02-18 13:13

Naneli şeker yedikten sonra rahatsızlanan 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı

ŞANLIURFA'da kantinden aldıkları naneli şekerden yiyen Şehitlik İlkokulu'ndaki 8 öğrenci, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle hastanede tedaviye alındı.

Haber 15-02-18 12:37

8 öğrenci şekerden zehirlendi

Şanlıurfa’da bir okulun kantininden aldıkları naneli şekerden yiyen 8 öğrenci, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Şehitlik İlkokulunda meydana geldi.

Haber 15-02-18 12:20

Naneli şeker yedikten sonra rahatsızlanan 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı

ŞANLIURFA'da kantinden aldıkları naneli şekerden yiyen Şehitlik İlkokulu'ndaki 8 öğrenci, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle hastanede tedaviye alındı.

Haber 15-02-18 11:29

Didim Ticaret Odası DİFTAD’ı ağırladı

Geçtiğimiz günlerde faaliyete başlayan Didim Folklor Turizm ve Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DİFAD) kurumlara yaptığı tanışma ziyaretleri kapsamında Didim Ticaret Odası’na misafir oldu.Ticaret Odasından Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Başkan Yardımcısı Mehmet Urgancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mekin Subaşı’nın ev sahibi olduğu ziyarette; DİFTAD’dan Dernek Başkanı Ece Eşkinat ve Yönetim Kurulu üyeleri Sinan Çetin Osman Seker ve Naci Saygın katıldı.Dernek üyeleri; derneği büyük bir kültür sanat platformu olması amacıyla kurduklarını, halkoyunlarının yanında başkaca kültür

Haber 10-02-18 15:36

Nane şekeri ağız kokusunu önler mi?

Nefes tazelemek için kullandığımız naneli şekerlerle ilgili uzmanlardan ilginç bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre; meğer naneli şeker çiğnemek ağız kokusunu daha da kötü yapıyor

Haber 13-01-18 16:46

Nane sakızına mahkum değilsiniz

Birlikte vakit geçirdiğiniz birinin size durup dururken, mümkün olduğunca kibar bir şekilde naneli şeker ya da sakız ikram ettiğini düşünün. Ya da siz konuşurken sizden uzaklaştığını veya burnunu kapadığını hayal edin. Kafanızda canlandırması bile müthiş rahatsız edici, değil mi? Ve eğer bu durumlar başınıza geldiyse, doğru yazıyı okuyorsunuz.

Haber 30-11-17 12:00

Dil Temizliği, Ağız Kokusunu Azaltıyor

Günümüzde oldukça popüler olan naneli sakız veya şekerlerin ya da koku giderici ağız gargaralarının ağız...

Yurthaber 07-03-17 10:38

Naneli Brownie

Brownie pek çoğumuz için efsane bir lezzet değil mi? Peki ya birde o yoğun çikolatalı brownie lezzetine nane esansının kattığı ferahlık eklenirse! Denemeyen bilemez diyorum ve sizi en kısa zamanda bu tarifi yapmaya davet ediyorum...

Yemek 04-01-17 10:56

Naneli Çikolata Şekerleme

Kahveye mükemmel eşlik eden tatlış ve müthiş basit bir tarif.

Yemek 01-12-16 21:10

Çikolata ve Naneli Kek

Evde vereceğiniz partilerde misafirlerinizi etkilemek ve şaşırtmak için bu radikal keki yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz!

Yemek 07-10-16 12:59

Keçi Peynirli ve Naneli Omlet

Keçi peynirini sevenler için bulunmaz bir tarif!

Yemek 10-08-16 15:03

Sebzeli Pilav-Mantarlı Et Sote

İftara saatler kala ne pişirsem diyenlere geliyor. Mantarlı et sote ve sebzeli pilav. Yanına da taze naneli ayran ya da cacık yapınca başka da hiçbişeye gerek kalmıyor..

Yemek 22-06-16 16:05

Yaz Sıcağına İlaç Gibi Gelecek Limonata İçebileceğiniz 20 Mekan

Yazın bunaltıcı havalara en lezzetli çözüm: Limonata! Her ne kadar ham maddesi limon, su ve şekerden oluşup yapımı çok kolay gibi gelse de her mekanın limonatası lezzetli olmuyor. Çilekli, naneli, gibi çeşitlendirilerek kendine has yöntem ve ölçü benimsemiş olan en lezzetli limonataları yapan mekanları sizin için derledik. İyi serinlemeler!

Yemek 22-06-16 14:27

Kilo Vermek İçin Naneli Sakız Çiğneyin!

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kilo vermek için naneli sakız çiğnenmesini önerdi.Tutar, “Toplum olarak yanlışımız kilo...

Yurthaber 26-04-16 12:08

Karpuzlu Naneli Su

Nanenin keskin kokusu ve karpuzun buzla bileşimi.

Yemek 03-04-16 17:13

Çilekli, Limonlu ve Naneli Su

Kabarcıklı ama sağlıklı soğuk ve canlandırıcı meyveli içecek tarifi.

Yemek 03-04-16 16:05

Bezelyeli naneli omlet

Tatlı bezelyelerin ve nanenin tazeleyici aromasıyla zengin sebzeli dürüm. Kahvaltı sofralarınızda değişiklik yapmak isterseniz tarifimizi kesinlikle denemelisiniz

Yemek 21-02-16 14:03

Naneli Sıcak Çikolata

Bitter çikolata, kakao ve nane özütü ile yapılan sıcak çikolata. ​

Yemek 10-02-16 15:57

Naneli ve Damla Çikolatalı Patlamış Mısır

Hafif nane aromalı ve biraz damla çikolatalı lezzetli, sağlıklı ve eğlenceli patlamış mısırlar.

Yemek 15-01-16 15:42

Portakallı ve Naneli Yoğurt

Yoğurt ve bal. Hafif bir akşam yemeği sonrası için harika bir seçim diyet tatlı seçimi.

Yemek 08-01-16 23:51

Çikolatalı Naneli Sandviç Kurabiye

Biz bu kurabiyelere çıldırıyoruz.

Yemek 22-12-15 15:54

Şipşak Sunulur: Naneli, Krema Sos

Kurabiyelerinizi ve bisküvilerinizi bu naneli krema sosa batırıp yiyerek lezzetin doruklarında gezintiye çıkın!

Yemek 13-11-15 12:16

Et Severler Yaşadı: Rozbif

Rozbifi sıcak olarak servis yapanfar eti ve salçasını servis tabağına aldıktan sonra bunun çevresini kızartılmış patatesle süslemeli ve tabağı sofraya götürüp eti orada dilimleyerek servis yapmalıdırlar. İngilizler rozbifi genellikle naneli sosla servis yaparlar.

Yemek 11-11-15 03:11

Naneli Spagetti

İtalyan usulü leziz bir tarif...

Yemek 19-06-15 16:17

Sumaklı Naneli Patates

 Misafirlerinize ikram edebileceğiniz hafif bir seçenek.

Yemek 14-06-15 18:34

Naneli Sos

Kuzu ve kuyun etiyle servis edebileceğiniz naneli sos..

Yemek 14-06-15 14:27

Yorgun düşen gözlere naneli formül

Uzun süre bilgisayara bakmak zorunda kalıyorsanız evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz bu formülle gözlerinizin dinlenmesini sağlayabilirsiniz.

Magazin 10-04-15 08:58

İşte 1 Nisan için şakalar

Önce naneli şekerin ortasında bir iplik geçirin...

Haber 31-03-15 14:11

Konya Seker Wins 990 Mw Power Plant Privatisation Tender

– Turkish sugar producer Konya Seker Sanayi ve Ticaret placed the highest bid of 685.5 million dollars (582.5 million euro) in

Yurthaber 13-01-15 17:56

Yaseminli, Naneli Ve Sinamekili Çaylar Geliyor

Üretimde dünya beşincisi olunmasına rağmen ihracatta hiç üretimi olmayan ülkelerin bile gerisinde kalan Türkiye, çayda...

Yurthaber 23-01-13 13:15

Miniklerde Okul Heyecanı

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Seker, uyum programı kapsamında okul öncesinde 2 bin, ilkokul 1. sınıfta ise 3 bin 100

Yurthaber 10-09-12 16:02

Şanlıurfa'da kavga:1 ölü, 4 yaralı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Naneli Köyü'nde, akraba kardeşler arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi...

Yurthaber 25-12-11 18:14

Antalya'daki orman yangını sürüyor

Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz beldesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, Naneli mahallesinde bir noktada devam ediyor.

Haber 27-08-10 09:43