Nato Haberleri Ve Son Dakika Nato Haberleri

Nato Haberleri Ve Son Dakika Nato Haberleri

NATO, açılımı Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü olan uluslararası askeri ittifaktır. 1949 yılında kurulan NATO’nun amacı, üyelerinin özgürlüğünü ve güvenliğini siyasi ve askeri yollarla garanti etmektir.

NATO Genel Sekreterliğini Jens Stoltenberg yürütmektedir. NATO, demokratik değerleri destekler ve üyelerin sorunları çözmek, güven inşa etmek ve uzun vadede çatışmayı önlemek için savunma ve güvenlikle ilgili konularda danışma ve işbirliği yapmalarına olanak sağlar.

Anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne kararlı olan NATO, diplomatik çabalar başarısız olursa, kriz yönetimi operasyonlarını üstlenecek askeri güce sahiptir. Üye ülkeler her düzeyde ve çeşitli alanlarda güvenlik konularında danışır ve kararlar alır. Bir “NATO kararı”, tüm kararlar fikir birliği ile alındığı için 30 üye ülkenin hepsinin ortak iradesinin ifadesidir.

Nato Haberleri

İtalya'dan dikkat çeken uyarı: NATO birliklerini Ukrayna'ya göndermek 3. Dünya Savaşı anlamına gelir

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, cumartesi günü Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, NATO birliklerinin Ukrayna'ya gitmemesi gerektiğini, böyle bir şeyin 3. Dünya Savaşı'nı çıkarma riski olacağını söyledi.

Haber 15-03-2024 20:01

Putin, NATO’nun İsveç ve Finlandiya hamlesine rest çekti: ‘Askeri yığınak yapacağız, nükleer silah…’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin anlamsız olduğu belirtti. Putin, Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını açıkladı. Putin tüm dünyanın yakından takip ettiği son dakika açıklamasında “Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği anlamsız. Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağız. Rus devletinin varoluşunu tehdit eden unsur olursa nükleer silah kullanmaya hazırız” dedi.

Haber 13-03-2024 07:39

Türkiye bayrağının yanında yerini aldı! İsveç resmen NATO'da

İsveç'in bayrağı NATO karargahında göndere çekildi. 32. üye olan İsveç'in bayrağı İspanya ve Türkiye bayraklarının arasında yerini aldı.

Haber 11-03-2024 16:02

İsveç resmi olarak NATO üyesi oldu!

İsveç, 7 Mart 2024 tarihinde resmen NATO üyesi oldu. Böylece İsveç, İttifak'ın 32'nci üyesi oldu.

Haber 07-03-2024 19:38

Putin'den Batı'ya çok sert rest! NATO üyelerine alenen nükleer tehdit: Medeniyetin yok olması...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme fikrini desteklediğini belirtmesi sonrası NATO ülkelerine ateş püskürdü. Nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyeceğini belirten Putin, Fransa'nın bu tutumunun "çok trajik sonuçlar doğucağını" ifade etti.

Haber 29-02-2024 17:34

Fransa 'asker gönderebiliriz' dedi, Rusya resti çekti: NATO'yla çatışma kaçınılmaz olur!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderilmesi seçeneğinin göz ardı edilemeyeceğini söylemesi tansiyonu yükseltti. Endişelendiren yanıt ise Rusya'dan geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Bu durumda NATO ile çatışma kaçınılmaz olur" ifadeleri yer aldı.

Haber 27-02-2024 14:48

Trump savaş çığırtkanlığına soyundu! Rusya'yı teşvik ederim sözleri dünyada gündem oldu

ABD'nin 2017-2021 yılları arasında 45. başkanı olarak görev yapan Donald Trump, az ödeme yapan NATO ülkerine karşı Rusya'yı teşvik edeceğini ve yardım etmeyeceğini söyledi. Dünya gündemine bomba gibi düşen bu haber sonrası Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi.

Haber 11-02-2024 16:00

Hazır olmalıyız diyerek uyardı: Rusya NATO'yla savaşacak mı?

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın NATO ve AB ülkeleriyle çatışma ihtimalini değerlendirdi. Böyle bir planlarının olmadığının altını çizen Medvedev, olası bir savaş çatışma durumu için ise Batı'ya gözdağı verdi.

Haber 08-02-2024 09:38

Bakan Fidan İsveçli mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveçli mevkidaşı Billstrom'la telefonda görüştü.

Haber 01-02-2024 16:01

İsveç'in NATO üyeliği kararıyla ilgili ABD Kongresi ıslak imzalı kararın aslını görmek istedi iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsveç'in NATO üyeliği kararıyla ilgili "ABD Kongresinin, ıslak imzalı kararın aslını görmek istediği" iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Haber 27-01-2024 19:21

NATO'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İsveç' teşekkürü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı dolayısıyla teşekkür etti.

Haber 26-01-2024 13:28

Türkiye için üst düzey açıklama geldi! Erdoğan'ın imzasından ABD memnun

Dünyanın uzun süredir merakla beklediği kararı Türkiye verdi: İsveç'in NATO'ya katılımı önce Meclis'te, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla onaylandı. Bunun üzerine ABD Başkanı Joe Biden hızla Türkiye'ye F-16 satışı konusunda önemli bir adım attı. Son olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla ilgili ABD'den üst düzey açıklama geldi.

Haber 26-01-2024 09:33

Türkiye’nin kararı sonrası ABD’den açıklamalar peş peşe geldi! Dikkat çeken F-16 ve ‘kilit’ yorumu…

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasının ardından ABD’den gelecek açıklamalar gelecek açıklamalar merak ediliyordu. ABD, karar çıkar çıkmaz ilk açıklamasında Türkiye’ye F-16 satışı hakkında destek olacaklarını belirtti. Türkiye’nin aldığı bu kararın ABD kongresinde de “Ankara'ya F-16 satışı öncesinde kilit bir değerlendirme” olarak yorumlandı.

Haber 24-01-2024 08:33

SON DAKİKA | TBMM, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

Son dakika haberine göre TBMM'de İsveç'in NATO üyeliği oylandı. İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 287 kabul, 55 ret, 4 çekimser oy kullanıldı.

Haber 23-01-2024 23:02

NATO duyurdu! Soğuk savaş sonrası en büyük tatbikat başlayacak

NATO'nun soğuk savaş dönemi sonrası en büyük askeri tatbikatı Sarsılmaz Savunucu 2024'ün gelecek hafta başlayacağı duyuruldu.

Haber 18-01-2024 19:26

Genelkurmay Başkanı Gürak, NATO toplantısı için Brüksel'de!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, NATO Askeri Komite Toplantısı için bulunduğu Brüksel'de; Çekya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Karel Rehka, Fransa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Thierry Burkhard ve Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Oramiral Emil Eftımov ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Haber 18-01-2024 01:10

Sondakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor! Ziyaretin detayları belli oldu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Gazze'deki gelişmeleri konuşmak için Türkiye ve Yunanistan'ı da kapsayan Orta Doğu turuna çıkacağı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye ziyaretinde, İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasının tamamlanmasına ilişkin son adımları görüşeceği bildirildi.

Haber 04-01-2024 20:51

Rusya'dan Ukrayna'nın NATO üyeliği hakkında açıklamada: 15 yıl sonra bile kabul edilemez

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilerleyen zamanlarda da karşı çıkacaklarını açıkladı. Putin, Batı'nın Ukrayna'yı NATO'ya çekmeyi hedeflediğini dile getirerek, "Rus devletinin tarihi beklentileri ve stratejik çıkarları açısından bu olay 10 yıl sonra, 15 yıl sonra bile kabul edilemez." dedi.

Haber 19-12-2023 16:52

NATO, Rusya'nın Ukrayna'daki kaybını açıkladı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta yüzlerce uçak, binlerce tankın yanı sıra 300 binden fazla asker kaybettiğini söyledi.

Haber 29-11-2023 15:48

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten İsrail ve Hamas'a çağrı: 'Ateşkes uzatılmalı'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsrail ve Hamas arasında geçtiğimiz cuma günü başlayan ateşkesin uzatılması çağrısı yaptı.

Haber 27-11-2023 14:19

Mısır ve İspanya'dan Filistin açıklaması! 'Hazırız' mesajı verildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin devletinin kurulması gerektiğini ve kurulacak bu devletin silahsızlandırılmış ve NATO ya da Birleşmiş Milletlere (BM) ait güçlerin garantörlüğünde olmasına hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca İspanya Başbakanı Sanchez de kısa zamanda Filistin devletini tanıyacaklarının işaretini verdi.

Haber 24-11-2023 18:53

İsveç'in NATO'ya katılmasını öngören protokol görüşmeleri ertelendi

İsveç'in NATO'ya katılmasını öngören protokol görüşmeleri ertelendi.

Haber 16-11-2023 19:41

Stoltenberg'den Gazze mesajı: Çatışmalara ara verilmeli

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Gazze'de Uluslararası hukuka saygı gösterilmelidir. Siviller korunmalıdır. Müttefikler, insani yardımlar için çatışmalara ara verilmesini desteklemektedir" açıklamasında bulundu.

Haber 09-11-2023 16:25

Türkiye'yi kutlayıp Bize katılın çağrısı yaptılar! NATO'nun 29 Ekim paylaşımı dikkat çekti

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını NATO da kutladı. NATO'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Mehmetçiklerin fotoğrafı paylaşıldı, "Bize katılın" ifadeleri kullanıldı.

Haber 29-10-2023 16:40

Feci kaza! Otomobil takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde otomobilin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

Haber 23-10-2023 17:11

SON DAKİKA | İletişim Başkanlığı duyurdu! İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü, TBMM'ye sevk edildi

Son dakika haberi: İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir." denildi. Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamasında İsveç'in NATO'ya katılım protokolleri için "Meclisimiz adımları takip edecek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda en doğru kararı verecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Haber 23-10-2023 17:11

Birleşmiş Milletler ve NATO'dan İsrail'e peş peşe Gazze uyarıları! Kaybedecek vakit yok

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO'dan peş peşe uyarılar geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Yakıt, gıda ve su dahil hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli. Şu anda hızlı ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var. Kaybedecek vakit yok. Geçen her dakika önemli." açıklamasını yaptı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Hamas'ın saldırısının ardından İsrail'in karşılığının orantılı olması gerektiğini söyledi.

Haber 11-10-2023 20:54

NATO'dan Kosova açıklaması! 'Barışı korumaya hazırız'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kosova'daki durumun endişe verici olduğunu belirterek NATO birliklerinin Kosova'da barışı korumaya hazır olduğunu bildirdi.

Haber 07-10-2023 13:17

Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a NATO'dan övgü dolu mesaj! Deniz operasyonları ve tatbikatları için kritik öneme sahip

Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilki yaşatıyor. Türkiye'nin ilk kadın amirali Fırat için NATO'dan övgü dolu bir mesaj paylaşıldı. Konumunun kritik öneme sahip olduğunun altı çizilen mesajda Fırat'ın dikkat çeken ifadeleri de yer aldı.

Haber 18-08-2023 10:50

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya ve Ukrayna açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten yeni bir açıklama geldi. Rusya'nın Batı'ya yönelik nükleer tehdit söyleminde ve Ukrayna'nın tümünü ele geçirme hedefinde değişiklik olmadığını ifade eden Stoltenberg, buna karşı NATO'nun da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Haber 17-08-2023 18:20

NATO'dan skandal Ukrayna çıkışı sonrası Rusya'dan ilk açıklama geldi... Ukrayna'nın yeni başkentini böyle duyurdular!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken NATO'dan skandal bir açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Özel Dairesi Direktörü Stian Jenssen, Ukrayna'nın NATO üyeliği için topraklarının bir kısmından feragat etmesi gerektiğini ifade etti. Dünya gündemine bomba gibi düşen açıklama sonrası Rusya cephesinden ilk açıklama geldi. Ukrayna'nın yeni başkentini böyle duyurdular!

Haber 16-08-2023 10:10

3. Dünya Savaşı başlıyor mu? Askerler bölgeye hareket etti: Polonya-Belarus Sınırı'nda sıcak saatler!

Ukrayna, Rusya, Belarus ve Polonya dörtlü hattındaki gelişmeler dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Rusya ve Belarus tarafından Polonya için bir gözdağı olarak kullanılmaya başlanan Wagner birlikleri, Polonya'yla Belarus'u savaşın eşiğine getirdi. Putin'in skandal "Polonya'nın batısı Stalin'in bir hediyesi, Varşova'daki dostlarımız bunu unuttuysa hatırlatırız" ifadeleri sonrası Polonya-Belarus sınırında şiddet olayları başladı! Dünya nefesini tuttu, 3. Dünya Savaşı ihtimalini değerlendiriyor...

Haber 09-08-2023 13:12

Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıp terör propagandası yaptılar! İsveç'teki son skandala Türkiye'den tepki geldi

NATO üyeliği için TBMM'de oylama yapılacak olan İsveç'te Türkiye'ye yönelik provokasyonlar devam ediyor. Son olarak dün başkent Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alınıp terör propagandası yapıldı. Türkiye'den sert tepki geldi.

Haber 06-08-2023 09:55

Polonya derken gözler şimdi de oraya çevrildi! Putin'den tedirgin eden açıklama: 'Çatışmaya hazırız'

Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'dan gelen Polonya açıklaması dünyayı tedirgin etmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin Rusya'nın Suriye'de NATO ile çatışmaya girme olasılığıyla ilgili soru üzerine yaptığı açıklamada "Böyle bir çatışmayı birileri isterse biz hazırız" ifadelerini kullandı.

Haber 30-07-2023 08:37

Putin'den çok konuşulacak 'tahıl anlaşması' çıkışı! 'Ama yetti artık' sözleriyle tepki gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın olası NATO üyeliği ile ilgili, "Bunun Ukrayna'nın güvenliğini artırmayacağından ve genel olarak dünyayı çok daha savunmasız hale getireceğinden ve uluslararası arenada ek gerginliğe yol açacağından eminim" dedi. Tahıl anlaşması şartlarının uygulanmadığına da dikkat çeken Putin, "Bunu vurgulamak istiyorum, hiçbir şey yapılmadı. Bu tamamen tek taraflı bir oyun. Ama yetti artık" ifadelerini kullandı. İşte Putin'in dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 13-07-2023 21:39

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan NATO Zirvesi sonrası dünyayı ayağa kaldıran adım! Nükleer tehdit olarak görülecek...

NATO'nun Vilnius Zirvesi sonrası Rusya cephesinden flaş bir adım atıldı. Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya gönderilen Batı tipi F-16 savaş uçaklarını atom silahları taşıma kapasiteleri nedeniyle 'nükleer' bir tehdit olarak göreceğini söyledi.

Haber 13-07-2023 12:53

NATO Zirvesi sonrası Rusya ayağa kalktı! Korkutan sözler: 'Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı...'

Dünyanın yakından takip ettiği NATO Zirvesi sona erdi. Litvanya'da düzenlenen zirvede Ukrayna'ya yardımların artırılması kararı alındı. Bu karar sonrasında Rusya'dan korkutan açıklama geldi. Eski Rusya Devlet Başkanı Medmedev "Çıldıran Batı başka bir şey düşünemiyor, bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor" dedi.

Haber 13-07-2023 07:32

SON DAKİKA | Biden'dan Erdoğan'a İsveç'in NATO üyeliği için teşekkür! 'Cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz...'

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. İsveç'in NATO üyeliği için varılan anlaşmaya işaret eden Biden, "Cumhurbaşkanı Erdoğan; cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz" dedi. Biden'in Twitter paylaşımına yanıt veren Erdoğan ise "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları ve kazan-kazan esasına göre şekillenen bölgesel ve küresel açılımları dikkate alındığı müddetçe yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz." dedi.

Haber 12-07-2023 22:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'NATO Zirvesi' paylaşımı! 'Yeni başlangıçlar, kritik kararlar...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vilnius Zirvesi, NATO'nun caydırıcılığını artırma yanında, terörizmle mücadele, Avrupa Birliği üyelik sürecimiz ve ülkemize yönelik yaptırımların kaldırılması noktasında yeni başlangıçlara, kritik kararların alınmasına vesile olmuştur" ifadelerini kullandı. Erdoğan, zirvenin tamamlanmasının ardından Litvanya'dan ayrıldı.

Haber 12-07-2023 21:26

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Çin uyarısı: Ne kadar yakınımıza geldiğini görüyoruz

NATO Zirvesi'nin bitiminde açıklamalar yapan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Çin'in sahip olduğu nükleer savaş başlıklarının sayısına dikkat çekti. Stoltenberg, "Çin'in 2035 yılına kadar Kuzey Amerika ve Avrupa'nın tamamına, yani NATO topraklarına ulaşabilecek füzelerde 1500 nükleer savaş başlığına sahip olmasını bekliyoruz. Çin'in ne kadar yakınımıza geldiğini görüyoruz" dedi.

Haber 12-07-2023 19:41

Fatih Erbakan'dan dikkat çeken çıkış! 'İsveç’in NATO’ya girişine onay verilmesi kararı yeniden gözden geçirilmeli'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsveç’in NATO üyeliği sürecine ilişkin dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Erbakan, “Türkiye, bugüne kadar ABD patronajındaki NATO ve Batı İttifakı ile girdiği bütün ilişkilerde hayâl kırıklığına uğramış, hep eli boş kalmış ve zararlı çıkmıştır. Hükümetimizden beklentimiz batı ile ilişkilerde yeni ‘hüsran’ sayfalarının açılmasına sebebiyet vermemek adına İsveç’in NATO’ya girişine onay verilmesi kararının yeniden gözden geçirilmesidir” dedi.

Haber 12-07-2023 17:59

SON DAKİKA | Erdoğan 'NATO zirvesi' sonrası 'Her zamankinden daha umutluyum' diyerek açıkladı: F-16'lar, AB üyeliği, İsveç'in durumu...

Son dakika haberi: NATO Liderler Zirvesi için Litvanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gündür sürdürdüğü diplomasi trafiğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AB üyeliği konusunda liderlerle görüştüğünü ve destek beklediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16'lar konusuyla ilgili ise "Her zamankinden daha umutluyum" dedi. Putin ile bir görüşme yapacağını duyuran Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda da TBMM'yi işaret etti.

Haber 12-07-2023 17:36

Erdoğan'ın kararının perde arkasını anlattı! Numan Kurtulmuş Garanti altına alındı diyerek açıkladı: Masada da onu söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği için onay verdi. Erdoğan kararı TBMM'ye götürecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın kararının perde arkasına dair konuşurken "Erdoğan dışarda ne söylediyse masada da söyledi" dedi.

Haber 12-07-2023 14:42

SON DAKİKA | NATO üyeliği için yeşil ışık yakılmıştı! Stoltenberg ve Zelenski'den ortak açıklama geldi, Rusya tepki gösterdi

Son dakika: NATO Liderler Zirvesi'nin ikinci gününde de diploması trafiği sürerken; Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stoltenberg "Ukrayna, NATO’ya her zamankinden daha yakın" derken, Zelenski ise "NATO üyeliği için reformlarımızı sürdürüyoruz. Ancak savaş devam ettiği sürece katılamayacağımızın da farkındayız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Kremlin'den de sert bir açıklama geldi.

Haber 12-07-2023 13:14

Önce AB çıkışı yaptı, sonra onay verdi: Erdoğan'ın 'İsveç' hamlesinin şifreleri! Schengen vizesi ambargosu kalkar mı? Ekonomik ilişkileri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü önce "Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde (AB) önünü açın" dedi, ardından İsveç'in NATO üyeliğine onay verdi. Dünyada geniş yankı uyandıran bu hamlenin şifrelerini uzmanlar yorumladı. İsveç ile Türkiye arasında varılan mutabakata göre Türkiye artık gerek AB sürecinde gerekse vize serbestisi konusunda daha fazla desteğe sahip. 'Schengen vizesi ambargosu kalkabilir mi?' sorusu gündeme geldi. Ayrıca bu adımın ekonomi üzerinde de yansımaları olacağı değerlendiriliyor.

Haber 12-07-2023 07:44

Rusya'dan NATO'nun Ukrayna kararı için çok sert çıkış! '3. Dünya Savaşı yaklaşıyor'

Rusya'dan NATO zirvesinde Ukrayna’ya silah yardımlarını arttırma kararına çok sert tepki geldi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, “Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor.” dedi. Ukrayna’nın muhtemelen hiçbir zaman NATO’ya kabul edilmeyeceğini savunan Medvedev, Batı’nın “çıldırdığını” vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "başarısız zirve" ifadesini kullandı. İşte çok konuşulacak açıklamalar...

Haber 11-07-2023 23:38

SON DAKİKA | NATO için Ukrayna'ya yeşil ışık! Stoltenberg duyurdu: Davette bulunacağız

Son dakika haberi: Tüm dünyanın gözünü çevirdiği kritik NATO Zirvesi başladı. Zirvede kritik toplantılar devam ederken, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den dikkat çeken Ukrayna açıklaması geldi. NATO Vilnius Zirvesi Bildirisinde ise terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele edilmesinin ortak savunma için elzem olduğu belirtildi.

Haber 11-07-2023 18:12

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç tepkisi: 'Dün söylediğinizi bugün neden yalıyorsunuz?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında dikkat çeken bir çıkışta daha bulunarak “AK Parti’ye oy veren kardeşlerimin oturup bir vicdan sorgulaması yapmaları gerekir” diyerek iktidarı eleştirdi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, İsveç hakkındaki NATO kararı ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çok sert ifadeler kullandı.

Haber 11-07-2023 13:48

Son dakika | İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık sonrası merak ediliyordu! Rusya'dan ve Yunanistan'ndan flaş 'Türkiye' mesajları

Son dakika haberi: Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliği için yeşil ışık yakması tüm dünyanın gündemini hareketlendirdi. İttifak karşısında yer alan Rusya'nın Türkiye'nin kararıyla ilgili alacağı tavır merak ediliyordu. Kremlin'den sıcak gelişmeyle ilgili flaş açıklama geldi. Açıklamada 'ortak çıkarlar' vurgusu dikkat çekti. Türkiye'nin kararını değerlendiren bir diğer isim de Yunanistan Başbakanı Miçotakis oldu. Miçotakis, iki ülkenin ilişkilerinde "ilk adım" için yarınki görüşmeyi işaret etti.

Haber 11-07-2023 13:06