Nazi Donemi Haberleri

Almanya'da 44 numara 1 yıllığına yasaklandı!

Almanya Milli Takımı'ndan ilginç bir karar geldi. Formalarında 44 numaranın Nazi benzetmesi olduğu için yasaklanmasına karar verildi.

Spor 2024-04-02 07:53:37

Son dakika: Ömer Çelik MYK Toplantısı sonrası açıklama yaptı 'Nazi soykırımının benzeri Gazze'de yaşanıyor'

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'deki saldırıları hakkında konuşan Çelik, "Nazi soykırımının benzeri Gazze'de yaşanıyor" dedi. Türkiye'nin Eurofighter talebiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik, 'Türkiye güvende değilse NATO büyük bir eksiklik içinde olur. F-16 ve F-35'te sürekli yeni bahaneler öne sürüyorlar. Türkiye şantaja boyun eğecek bir ülke değildir' ifadelerini kullandı.

Haber 2023-11-27 17:14:53

Kanada'da ilk kez bir siyahi Parlamento Başkanı oldu!

Kanada parlamentosundaki Nazi skandalı sonrası istifa eden Parlamento Başkanı Anthony Rota yerine Greg Fergus seçildi. Fergus, Kanada'nın ilk siyahi Parlamento Başkanı oldu.

Haber 2023-10-04 00:38:17

Terkinler çetesi operasyonunda tutuklanmıştı! İsmail Hakkı Erdem hücresinde kendisini astı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçtiğimiz günlerde Bursa'nın İnegöl ilçesi merkezli 4 ilde Terkinler çetesine operasyon düzenlendiğini açıklamıştı. Aralarında çete lideri Nazi Terkin'in bulunduğu 16 kişi tutuklanmıştı. Resmi bir kurumda şube müdürü olarak çalışırken operasyon kapsamında tutuklanan İsmail Hakkı Erdem'in dün gece cezaevinde intihar ettiği öğrenildi.

Haber 2023-09-30 13:13:24

Tefecilik, yağma, dolandırıcılık ve insan ticareti... Terkinler çetesi çökertildi! Nazi Terkinler'den küstah tepki: Çok güzel reklam yaptık...

Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda tefecilik, yağma, dolandırıclık ve insan ticareti suçları işleyen Terkinler çetesi çökertildi. Çökertilen çete Bakan Yerlikaya tarafından açıklanırken, çete lideri Nazi Terkinler, kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Bas oğlum bas, çok güzel bir reklam yaptık, bas" dedi.

Haber 28-09-23 14:42

Kanada'daki Avam Kamarası Başkanı Rota'dan skandal hamle! Nazi askerini 'savaş kahramanı' olarak tanıttı...

Kanada Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota, eski Nazi askerini ‘savaş kahramanı’ olarak tanıtmıştı. Skandal olay sonrasında gelen tepkilerin ardından Rota, istifa ettiğini duyurdu.

Haber 27-09-23 09:50

Fatih Altaylı Canan Karatay'a ateş püskürdü! Çok sayıda hastanın ölümüne sebep olmuştur

Açıklamaları ile sık sık gündem olan gazeteci Fatih Altaylı ünlü isim Canan Karatay ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Karatay'ı Nazi doktoru Josef Mengele'ye benzeten Altaylı'nın "Bilerek veya bilmeyerek çok sayıda hastanın ölümüne doğrudan ya da dolaylı yoldan sebep olmuştur" iddiası dikkat çekti.

Magazin 19-08-23 14:12

Porjmos katliamı Akçay’da anıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Dünya Savaşı Nazi Almanya’sı tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı’nın kurbanlarını anmak “Poratmos Anma Programı” gerçekleştirildi.

Yurthaber 03-08-23 09:48

İtalya'da futbolcuların forma numarası olarak 88i alması yasaklandı! İşte nedeni...

Spor haberleri: İtalya'da Nazi lideri Adolf Hitler'i çağrıştırdığı gerekçesiyle futbolcuların forma numarası olarak "88"i almasına yasak getirildi.

Spor 27-06-23 17:22

Beyaz Saray'da 'Nazi' paniği: ABD alarma geçti! Araçtan çıkan bayrak tedirgin etti, ABD Gizli Servisi'nden açıklama geldi

ABD'de dün gece saatlerinde Joe Biden'ın resmi ikametgahı da olan Beyaz Saray civarlarında büyük panik yaşandı. Güvenlik güçlerini teyakkuz haline geçiren olayda bir sürücü aracıyla Beyaz Saray'ın güvenlik bariyerlerine iki kez çarptı. Araçtan Nazi bayrağı çıkması tedirginliği arttırdı.

Haber 23-05-23 11:31

Amerikan Lisesiyle Musevi Lisesi futbol maçında 'nazi selamı' gerginliği: Soruşturma başlatıldı

İstanbul'da yer alan Üsküdar Amerikan Lisesiyle, Özel Musevi Lisesi arasında düzenlenen futbol maçında yaşanan sevinç gösterisi tepkilere yol açtı. Bir öğrencinin nazi selamı vermesi üzerine Amerikan Lisesi açıklama yaptı ve olaydan üzüntü duyduğunu belirtti.

Haber 15-03-23 16:26

Prens Harry hayatının en büyük hatasını anlattı

Prens Harry, Nazi üniforması kostümü seçimini "muhtemelen hayatımın en büyük hatalarından biri" olarak tanımladı. Sussex Dükü, Ocak 2005'te bir arkadaşının kostümlü doğum günü partisine gamalı haçlı kol bandıyla tamamlanmış bir Nazi üniformasıyla katılmıştı.

Magazin 10-12-22 08:52

Ünlü futbolcu David Alaba'nın kız arkadaşının babasının darbeciler arasında olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü! Eğer darbe gerçekleşseydi...

Almanya'da darbe yapmaya çalışan Neo-Nazi örgütüne yönelik birçok operasyon yapıldı. Bunların arasında en dikkat çeken kişi ise ünlü futbolcu Alaba'nın kız arkadaşının babası olduğu ortaya çıktı. Almanya'da darbe planladıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlar arasında Real Madridli futbolcu David Alaba'nın kız arkadaşının babası Frank Heppner'ın da yer aldığı iddia edildi.

Spor 09-12-22 16:36

Naziler yeniden harekete geçti, darbe için her şeyi planladılar elektriği de keseceklerdi... Operasyonun şifresi: Nürnberg 2.0 zindanı

Almanya'daki darbe planları tüm dünyada haberleştirildi. Ülkede darbe yapmaya çalışan aşırı sağcı Neo-Nazi örgütlere yönelik operasyon düzenlendi ve yapılanma çökertildi. Ortaya çıkan ayrıntılar ise herkesi dehşete düşürdü. Neo-Nazi militanlardan oluşan darbeci örgütün başındaki kişinin "Prens" lakaplı 13. Heinrich olduğu belirtildi. Örgütün planları ortaya çıkarken elektriği kesip halkı galeyana getirmeyi amaçladıkları da ileri sürüldü. İşte dünyayı korkutan olayın detayları...

Haber 08-12-22 11:07

Tarihi değiştirecek ilginç keşif! Komplo teorilerini ateşledi... “Hitler intihar etmedi mi?” iddiası gündemde

Arjantin kıyılarında yakın zamanda bulunan bir denizaltı enkazı tarihçilerin ilgisini çekti. Komplo teorilerini ateşleyen denizaltının Adolf Hitler’i Almanya’dan gizli bir Nazi çiftliğine taşıdığı iddia edildi. Denizaltı enkazının bulunmasından sonra Hitler’in intihar etmediğini iddia edenler ‘en somut kanıtın’ bulunduğunu söyledi.

Trend 23-09-22 15:19

80 yıllık gizli belgelerden prezervatif kutularına kadar! Batık denizaltıda bulunanlar şaşkına çevirdi

Kar amacı gütmeyen kuruluş Big Heritage, Merseyside'da Birleşik Krallık kıyılarında bulunan bir Alman denizaltısından ortaya çıkarılan olağanüstü eşya yığınını ortaya çıkardı. İçinde bir Hitler ölüm notu da bulunan bu öğelerin Nazi sigaralarından büyük bir prezervatif kutusuna kadar değiştiği ifade edildi.

Trend 08-08-22 15:18

Gizli Nazi hazinesi bulundu, tam 28 ton! Değeri dudak uçuklattı

Polonya'da Hitler'in askerleri tarafından genelev olarak kullanılan sarayın bahçesine gömülen tam 28 ton hazine bulundu. Hazinenin içinde bulunduğu kasaların 1 Eylül'de çıkarılması beklenirken hazinenin yaklaşık miktarının 240 milyon Euro olduğu belirtildi.

Haber 04-08-22 08:57

Fransa Meclisinde Nazi selamı veren milletvekiline en hafif ceza uygulandı

Fransa Meclisinde Nazi selamı veren milletvekiline en hafif ceza uygulandı

Yurthaber 25-07-22 18:20

Karar açıklandı! En yaşlı Nazi'ye hapis cezası

Almanya’da Holokost döneminde Nazi toplama kampında gardiyanlık yapan 101 yaşındaki Josef S., yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Josef S, şimdiye kadar Nazi Almanyası'nın savaş suçlarına ortak olmakla suçlanan en yaşlı kişi oldu. İşte haberin detayları...

Haber 28-06-22 19:02

Avrupa ülkesinde katliam yapacaktı! Tehdit videoları ele geçirildi

Fransa'nın Ardeche kentinde saldırı hazırlığında olduğundan şüphe edilen neo-nazi bir gencin gözaltına alındığı belirtildi. 20 yaşındaki gencin Yahudileri, siyahileri, kadınları ve LGBT üyelerini tehdit ettiği videolarının ele geçirildiği öğrenildi.

Haber 05-06-22 02:46

Bir asker, üç ayrı cephe! Finlandiya, Nazi Almanyası ve ABD Özel Kuvvetleri için savaşan o askerin filmlere konu olan hikayesi

Finlandiyalı asker Lauri Törni'nin kitap ve filmlere konu olan hikayesi, bugün Finlandiya'nın yıllar süren askeri tarafsızlık politikasını bir yana bırakarak NATO'ya katılmak için resmen başvuru yapmasıyla tekrar gündeme geldi. Bunun sebebi, milyonlarca Finlandiyalı'nın aslında Törni'nin yıllar önce yaptığı şeyi yapması, yani Rus saldırılarını kontrol altına alıp yayılmalarına engel olmak istemeleri oldu. İşte Törni'nin hikayesinin detayları...

Trend 29-05-22 13:02

MI5 muhbiri sevgilisinden şiddet gören kadın anlatıyor: Bana cinsel tacizde bulunuyor, 'Konuşursan seni öldürürler' diyordu

İngiliz iç istihbarat servisi MI5 için çalışan bir muhbirin, statüsünü kullanarak partnerine defalarca tacizde bulunduğu ve şiddet uyguladığı ortaya çıktı. BBC'nin ulaştığı bir videoda aşırı sağcı ve Nazi sempatizanı olduğu belirtilen muhbir, elindeki palayla kadını öldürmekle tehdit ediyor.

Haber 20-05-22 14:49

Nazi ne demek? Nazi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız kelimenin bir arada kullanıldığı zengin bir dildir. Bu zenginliğin oluşması için de Türk Dil Kurumu tarafından birçok yetkili görevlendirilmiştir. Kelimelerle ilgili yapılan incelemeler sonucunda, sözcüklerin anlamları ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Dile merakı olan kişiler, yayımlanan bilgilerle kafalarındaki sorulara cevap bulabilir. Nazi kelimesi de anlamı araştırılan kelimeler arasında yer alır. Nazi ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:19

Define avcıları Hitler'in 4 tonluk altın hazinesini buldu! Nazi altın treni de...

Polonya'nın güneyindeki Wroclaw yakınlarındaki 18. yüzyıldan kalma bir sarayın bahçesinde Hitler’e aile olduğu ifade edilen 4 tonluk altın bulundu. Ayrıca İkinci Dünya Savaşı’nda kaybolduğu öne sürülen altın ve mücevher dolu Nazi treninde yer alan tüm değerli eşyaların da bu sarayın altında olduğu düşünülüyor.

Finans 12-05-22 13:52

Rusya’dan ABD’ye “Naziler’e Benzeme” Suçlaması

Rusya Dış İstihbarat Şefi Sergey Naryshkin, ABD Dışişleri Bakanlığı’nı, Almanya’da Nazi döneminde görev yapan “propaganda birimi” gibi faaliyet göstermekle suçladı

Haber 11-05-22 21:16

Zafer Günü'nde Putin'e siber saldırı! ''Kanları sizin elinizde''

Rusya’nın 9 Mayıs 1945 yılında Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin 77. yıldönümü için düzenlenen Zafer Günü kutlamaları Moskova'da başladı. Başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da Zafer Günü kapsamında askerî geçit töreni düzenlendi. Kutlamaya katılanlar geçit törenini izlemek için hazırlanırken çeşitli kanalların canlı yayınlarına siber saldırı gerçekleştirildi.

Haber 09-05-22 17:01

Ukrayna savaşının gölgesinde Zafer Günü törenleri

8-9 Mayıs 1945’te İkinci Dünya Savaşı, Nazi Almanyası'nın teslim olmasıyla sona erdi.

Haber 08-05-22 10:37

'Hitler' tartışması sürüyor! Tek çıkış yolu...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü söylemesi ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” ifadelerini kullanması İsrail tarafında büyük tepki çekmiş, Rusya’nın İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Dünya gündeminde ‘Hitler’ tartışması sürüyor. Son olarak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dikkat çeken bir açıklamada bulundu ve “Lavrov için tek çıkış yolu, tüm Yahudilerin önünde alenen özür dilemektir” dedi.

Haber 05-05-22 19:06

Lavrov'dan Hitler çıkışı! İsrail'den sert tepki: İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdılar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu iddia ettiği sözleri tepki çekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lavrov'un sözlerini kınayarak Rusya’nın İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise yaptığı açıklamada, "Bu tür yalanlar, Yahudileri tarihte kendilerine karşı işlenen en korkunç suçlarla suçlamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 02-05-22 22:48

AK Partili Yazıcı, Gezi Parkı davası kararına yönelik tepkileri değerlendirdi:

"(Nazi mahkemeleri benzetmesi) Çok yanlış bir söylem. Ne demek Nazi mahkemesi? Nazilerle bağlantılı bir ülkeye 'Nazi' demek onları tahkir ediyorken, Nazilikle hiç alakası olmayan yurdumuzdaki bir faaliyeti Nazilikle nitelemek kabul edilebilir bir şey mi? Bu çok sorumsuzca söylenen bir söylem diye düşünüyorum. İnsanların çok sorumlu davranması gerekiyor" - "Bu nereye gidiyor, ne getiriyor, ne götürüyor? Türkiye'ye sağladığı katkı ne? 'Ben bir şey söyleyeyim de ne olursa olsun' şeklindeki söylem tarzı, bana göre kaliteli bir siyaset tarzı değildir, hatta siyaset tarzı olamaz"

Yurthaber 02-05-22 20:15

Lavrov'un 'Hitler Yahudi kökenliydi' sözlerine İsrail'den sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Levrov'un Nazi lideri Adolf Hitler için "Yahudi kanı taşıyordu" yönündeki sözlerinin ardından İsrail, Rusya Büyükelçisini "açıklama yapmak üzere" Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Haber 02-05-22 17:08

Kılıçdaroğlu'nun Nazi benzetmesi çok tartışılmıştı! Bakan Bozdağ'dan tepki geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Nazi' benzetmesi tepki topladı. Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davası kararını değerlendirirken "Gezi olayları dolayısıyla kurulan mahkemenin Almanya’daki Nazi mahkemelerinden bir farkı yok" ifadesini kullanmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını kınadığını dile getirdi.

Haber 02-05-22 13:39

İsrail ile Rusya arasında Nazi krizi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un bir söyleşide, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin Yahudi olduğunun hatırlatılması üzerine Hitler'in de Yahudi kanı taşıdığına inandığını söylemesi kriz yarattı.

Haber 02-05-22 12:28

MHP lideri Bahçeli'den 'altılı masa'ya ilginç gönderme! Eskinin siyah beyaz Türk filmleri çok daha anlamlı sonuçlar veriyordu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayramın ilk gününde dikkat çeken açıklamalar yaptı. 'Altılı masa'yı eski siyah-beyaz Türk filmlerine benzeten Bahçeli, "6'lı masa bir hikaye, sonu nasıl bitecek onu bilemiyoruz" dedi. Bahçeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gezi için kurulan mahkemenin Nazi mahkemelerinden farkı yok' yorumunu değerlendirirken "Eğer Nazi mahkemelerini incelemek istiyorsa Almanya’da özel dostları vardır, o dostlarından gerekli  bilgileri alabilirler" dedi.

Haber 02-05-22 09:12

Almanya İtalya'yı, Nazi savaş suçu mahkemeleri nedeniyle BM'ye dava etti

Almanya, İtalya'yı bu ülkede açılmaya devam Nazi savaş suçları mahkemeleri nedeniyle Birleşmiş Milletler nezdinde dava etti.

Haber 01-05-22 15:39

Son dakika: Statta Nazi selamı veren Shay Asher'a ödül gibi ceza!

İngiltere Premier Lig'in 8. haftasında Tottenham'ın Newcastle United'ı 3-2 mağlup ettiği mücadelede bir Newcastle taraftarı, Tottenham taraftarlarının bulunduğu yöne dönerek Nazi selamı vermişti. Shay Asher isimli taraftar, mahkeme karşısına çıktı ve cezalandırıldı. Asher'ın aldığı ceza ise sosyal medyada düşük bulundu.

Spor 28-04-22 12:02

Ömer Hayyam'ın Titanik'te batan ve 2. Dünya Savaşı'nda yanan Rubailer baskısının öyküsü

Bundan 110 yıl önce Ömer Hayyam'ın Rubailer kitabının mücevherlerle kaplı bir baskısı, Nisan 1912'de Londra'dan New York'a gönderildi. Titanik ile birlikte Atlantik Okyanusu'nun dibine batan kitabın büyük masraflarla ikinci bir baskısı 1930'ların sonlarında tamamlandı. Ancak bu baskı İngiltere'nin The Blitz olarak bilinen Nazi uçakları tarafından bombalandığı saldırılar sırasında yandı.

Haber 19-04-22 04:28

Yarışta birinci oldu, podyumda Nazi selamı dünyayı şoke etti! Genç Artem Severiukhin suskunluğunu bozdu

Pazar günü Portekiz'de düzenlenen karting yarışında birinci olduktan sonra podyumda verdiği Nazi selamıyla dünyayı şaşkına çeviren 15 yaşındaki Rus Artem Severiukhin, olayın ardından suskunluğunu bozdu.

Spor 12-04-22 14:57

Almanya'da 11 eyalette neo-Nazi örgütlere kapsamlı operasyon

Almanya'da aşırı sağcı yapılanmalara karşı 11 eyalette, 800'ü aşkın polisin katılımıyla eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında bir askerin de bulunduğu 50 şüphelinin evi aranıyor. Dört kişinin yakalandığı operasyonların hedefinde ABD ve İngiltere'deki aşırı sağcılarla bağlantılı neo-Nazi yapılanmalar yer alıyor.

Haber 06-04-22 13:52

Batı Rus Kültürünü Linç Etmeye Çalışıyor

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Batılı ülkeleri, Rus kültürüne karşı linç kampanyası başlatmakla suçladı. Putin, Piyotr Çaykovski, Dmitri Şostakoviç ve Sergey Rahmaninov gibi büyük bestecilerin konser programlarından çıkaran Batı’yı, Nazi Almanyası’na benzetti

Haber 25-03-22 19:27

Hitler’in toplama kamplarından kurtulmuştu! Rus bombalarının hedefi oldu

İkinci Dünya Savaşı boyunca Nazi subayları tarafından 4 farklı toplama kampında tutulan ve sağ çıkmayı başaran Ukraynalı 96 yaşındaki Boris Romantschenko isimli adam Harkiv’de evine ispt eden bir Rus bombandırmanının hedefi oldu. Harkiv’deki Rus bombardımanı sırasında Boris Romantschenko hayatını kaybetti.

Trend 22-03-22 11:31

Nazi toplama kamplarından kurtulmuştu... 96 yaşındaki adam Rusya saldırısında hayatını kaybetti

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken sıcak bölgeden çarpıcı haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak 96 yaşındaki Boris Romanchenko’nun Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov kentine düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi. Romanchenko, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından 4 ayrı toplama kampında esir tutulmuş ve Nazilerin İkinci Dünya Savaşı’nda yenilmesinin ardından esaretten kurtulmuştu.

Haber 21-03-22 22:38

Babası Nazi askeriydi! Ünlü Hollywood yıldızından Rusya'ya mesaj

ABD'li ünlü Hollywood yıldızı ve politikacı Arnold Schwarzenegger, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili dikkat çeken bir video klip paylaştı. Klipte Rusları, Ukrayna'nın işgali konusunda kendilerine sürekli yalan haber verildiği konusunda uyaran Schwarzenegger, Putin'e hitaben "Bu savaşı sen başlattın, sen durdurabilirsin" dedi.

Haber 18-03-22 18:47

2. Dünya Savaşı'ndan kalma tank kapanları Kiev savunmasında kullanılıyor

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rus ordusunun kente girişine önlem olarak 2. Dünya Savaşı'ndan kalma tank kapanları kullanılıyor. Kiev Müzesinde sergilenen tank kapanları başkentin sokaklarına yerleştirildi. Demir kirpiler, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi tanklarını engellemek için kullanılıyordu.

Haber 12-03-22 01:45

NATO’nun paylaşımı olay oldu! Tepkilerden sonra hemen sildiler…

NATO’nun kadınlar günü nedeniyle paylaştığı mesajda kullandığı fotoğraf kriz yarattı. Ukraynalı kadın askerin olduğu bir fotoğrafı paylaşan NATO fotoğraftaki Nazi sembolünü fark etmeyince tepki yağdı. Gelen tepkilerin ardından paylaşım apar topar silindi. İşte son dakika NATO haberinin detayları…

Haber 09-03-22 07:21

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Blinken, Putin’e öldürülen kardeşini hatırlatarak çağrıda bulundu: Savaşı durdur

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 13. günü gelindi. Tüm dünya bölgeden gelecek barış haberini beklerken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan Rus lider Vladimir Putin'in özel hayatına dair dünya gündemine oturan açıklamalar yaptı. Putin’in 1 yaşındaki kardeşi Viktor’un İkinci Dünya Savaşı sırasında Lenigrad’da Nazi güçleri tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Blinken, Rus lidere “Savaşı durdur” diyerek barış çağrısını yineledi.

Trend 08-03-22 14:05

Gizli rapor sızdı! Dikkat çeken 'Nazi' benzetmesi... 'Putin savaşı çoktan kaybetti'

Rusya'nın Federal Güvenlik Servisi'nden bir ajanın sızan raporunda Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline dair dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Rapora göre; Putin savaşı çoktan kaybetmiş durumda ancak bunu ona söyleyecek cesarete sahip kimse yok. İşte Rus ajanının sızan raporundan çok çarpıcı detaylar...

Haber 08-03-22 12:42

Ukrayna'dan Avrupa'ya 'Nazi' göndermesi! Kanıtlayın

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sürerken Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasında Nazilerin Avrupa’da yaşattığı dehşete atıfta bulunan Kuleba, Dünya ve Avrupa liderlerinden sözlerinin arkasında durmaları ve eyleme geçmelerini istedi ve "Geçmişte yaşananlardan ders aldığınızı kanıtlayın." ifadelerini kullandı. Kuleba, Rusya'ya yönelik baskının da artırılması çağrısı yaparak "Ruslardan petrol almayı durdurun." dedi.

Haber 05-03-22 22:56

Ukrayna'daki radikalleşme Putin'in işgal stratejisini nasıl kolaylaştırdı?

Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'ya askerlerini sokarken gerekçe yapıp hedefe koyduğu Neo-Naziler konusu tüm dünyada merak uyandırdı. Meseleye Kiev'den bakanlara göre Ruslar Neo-Nazi grupların varlığı ve etkisini abartarak yalandan bir gerekçe üretiyor. Ukraynalı Ruslar ise başından itibaren faşizmin planlı bir şekilde diriltildiğini söylüyor. Gazeteci-yazar Fehim Taştekin'in analizi.

Haber 03-03-22 06:05