Neccedilirvan Barzani Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, peş peşe görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi (SDA) Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Haber 2023-06-29 17:23:21

Bakan Güler'den Erdoğan-Barzani görüşmesi hakkında açıklama: ‘Mutlaka olacak’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IKBY Başbakanı Barzani'yi kabulünün terörle mücadeleye etkisi hakkındaki soruya yönelik açıklamasında “Mutlaka olacak. İşbirliğimizi geliştireceğiz, sonunda olumlu sonuçları olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-06-21 13:36:38

Erdoğan'dan Beştepe'de kritik kabul! IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Haber 2023-06-20 15:04:14

Sosyal medyada gündem olan fotoğraf! Sinan Oğan, İlham Aliyev, Stoltenberg ve Neçirvan Barzani...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'nde liderler kendi aralarında da görüşmeler yaptı. Sinan Oğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin bir arada olduğu fotoğraf ise sosyal medyada gündem oldu.

Haber 2023-06-03 20:57:04

PKK'lıları taşıyan helikopterle ilgili merak edilen soruyu yanıtladı! Bakan Akar'ın Suçüstü yakalandılar sözlerinin ardından... Açıklanacak şey var

Geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyinde düşen teröristlerin içinden PKK/YPG'li teröristlerin çıkmasının perde arkası aralanmaya devam ederken gelen son açıklamalar dikkat çekti. Helikopterin teröristlerin eline nasıl geçtiğiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalandı" demişti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani helikopteri satan alan grubu açıkladı.

Haber 19-03-23 12:07

IKBY Başkanı Barzani, depremden etkilenen Gaziantep'i ziyaret etti:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te incelemelerde bulundu.

Yurthaber 14-02-23 13:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Beştepe'de görüştü.

Haber 26-01-23 16:44

Ağrı Dağı eteklerinde köylüler, tırmanış turizmini lojistik destekle kazanca dönüştürdü

Tırmanış boyunca sporculara, ihtiyaç duydukları kamp malzemelerinin taşınmasında at ve katırlarla hizmet veren yöre halkı, dağcıların zirve heyecanına rehberlik de yapıyor - Köylülerden Barzani Ceylan: - "Dağın 3 bin 200 ile 4 bin 200 rakımlarında kurduğumuz kamplarda, isteyenlere 2 öğün sıcak yemek ve kahvaltı hizmetleri de vererek sporcuların tırmanışlarına destek veriyoruz"

Yurthaber 26-07-21 11:05

Başika'daki terör saldırısı sonrası Bakan Çavuşoğlu, Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakana Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

Haber 15-04-21 00:35

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Yurthaber 15-04-21 00:28

Bakan Akar'dan kritik görüşmeler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile ayrı ayrı görüştü.

Haber 19-01-21 16:10

Suriye’de Kürt Ulusal Meclisi binası ateşe verildi

Suriye’nin kuzeyindeki Amuda kasabasında Kürt Ulusal Meclisi binası kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile yakınlığıyla bilinen Kürt Ulusal Meclisi’nin Suriye’nin kuzeyindeki Amuda kasabasındaki binasının kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildiği bildirildi.

Haber 15-12-20 16:43

Haşdi Şabi yanlısı grup Bağdat’ta Barzani’nin partisinin binasını ateşe verdi

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Haşdi Şabi yanlısı bir grup, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) binasını ateşe verdi.KDP yöneticilerinden Hoşyar Zebari’nin “Bağdat’taki Yeşil Bölge’nin Haşdi Şabi milislerinden arındırılması hükümetin öncelikli görevlerinden biri olmalıdır” açıklamasına tepki gösteren Haşdi Şabi yanlısı grup bugün sabah saatlerinde Bağdat’ın Karada bölgesinde bulunan KDP’nin binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Haber 17-10-20 13:20

IKBY Başbakanı Barzani: Saldırı karşılıksız kalmayacak

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarından gerçekleştirilen saldırıya yönelik yaptığı açıklamada saldırının karşılıksız kalmayacağını ifade etti.Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki Uluslararası Havalimanı yakınlarına gerçekleştirilen roketli saldırıya ilişkin IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’den açıklama geldi.

Haber 01-10-20 00:16

Türkiye ile Irak Kürt Yönetimi PKK’yı Konuştu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmelerde PKK’yla mücadele, ticari ilişkiler ve Corona salgını ele alındı

Haber 04-09-20 17:04

Fatihi Mahmood Ismael ile Barzani bir araya geldi

Sosyal medya fenomenlerinden Fatihi Mahmood Ismael, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin oğlu Areen Mesrur Barzani ile bir araya gelerek sosyal medya, internet ve yazılım teknolojileri üzerine konuştu.Halk arasında olmaya özen gösterip birebir iletişim kurarak gençlerle bir araya gelen Areen Mesrur Barzani, medya ve yazılımda marka haline gelen, sosyal medya üzerinden bilgilendirici paylaşımlar yapan Fatihi Mahmood Ismael ile bir araya gelerek günümüz teknoloji ve yazılımların yanı sıra medyanın gençler üzerindeki etkilerini konuştu.Fatihi Mahmood Ismael, sürekli halk ile iç içe yaşamaya özen gösterip gençler ile bir araya gelip sorunlara çözüm bulmak için arayışlar içerisinde olan Areen Barzani ile bir araya gelmenin kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.

Yurthaber 13-03-20 14:16

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısından sürpriz Erbil ziyareti

Mihail Bogdanov, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelerek, bölgesel gelişmeleri ele aldı - Barzani ile Irak üzerinden süren ABD-İran gerilimini de görüşen Rus yetkilinin, Bağdat'a uğramaması dikkati çekti

Haber 29-01-20 16:32

Barzani Yardım Vakfından Elazığ'daki depremzedelere desteğe hazırız açıklaması

Barzani Yardım Vakfından Elazığ'daki depremzedelere "desteğe hazırız" açıklaması

Haber 26-01-20 12:59

DERLEME - Elazığ'daki deprem nedeniyle tüm dünyadan Türkiye'ye gelen taziye ve destek mesajları haberlerimizi derleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

Depremin ardından 11 ülkenin dışişleri bakanları ile IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu - 31 ülkenin dışişleri bakanları, sosyal medya hesapları üzerinden taziye mesajlarını iletti - 17 ülkenin dışişleri bakanlıkları da Twitter'dan Türkiye'ye desteklerini paylaştı - BM ve AB'den de Elazığ'daki deprem için "dayanışma" mesajları geldi

Haber 26-01-20 10:38

IKBY Başkanı Barzani: Irak'ın diğer bölgelerinde yaşananlardan kendimizi soyutlayamayız

IKBY Başkanı Barzani: "Irak'ın diğer bölgelerinde yaşananlardan kendimizi soyutlayamayız"

Haber 23-01-20 20:29

Irak’ta Gözler Cuma Günü Düzenlenmesi Beklenen ABD Karşıtı Eylemde

Başkan Trump, Davos’ta Irak Cumhurbaşkanı Salih ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Barzani ile Irak’taki ABD askeri varlığını ele alırken, İran destekli Şii gruplar Cuma günü, Bağdat’ta ABD karşıtı eylem düzenleme çağrısı yaptı

Haber 22-01-20 21:00

IKBY Başkanı Barzani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile bölgedeki gelişmeleri görüştü

IKBY Başkanı Barzani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile "bölgedeki gelişmeleri" görüştü

Haber 22-01-20 18:18

ABD Başkanı Trump'tan Irak'taki ABD askerlerine ilişkin açıklama!

50’nci Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere İsviçre’nin Davos kasabasına gelen ABD Başkanı Donald Trump, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani görüştü. Trump, "Irak’taki askerlerimiz konusunda bir karara varacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 22-01-20 17:46

Trump Irak'taki askerlerimiz konusunda bir karara varacağız

50?nci Dünya Ekonomik Forumu?na katılmak üzere İsviçre?nin Davos kasabasına gelen ABD Başkanı Donald Trump, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani görüştü.

Haber 22-01-20 17:40

IKBY Başkanı Barzani Davos'ta Trump ile görüştü

IKBY Başkanı Barzani Davos'ta Trump ile görüştü

Haber 22-01-20 15:10

Trump, Irak Cumhurbaşkanı Salih ve IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantıları kapsamında, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Neçirvan Barzani ile görüştü.ABD Başkanı Donald Trump, İsveç’te düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantıları kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Haber 22-01-20 14:57

Ermenistan Cumhurbaşkanı, Davos'ta Neçirvan Barzani ile görüştü

Ermenistan Cumhurbaşkanı, Davos'ta Neçirvan Barzani ile görüştü

Haber 21-01-20 22:35

Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü

Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü

Haber 21-01-20 19:21

IKBY Başkanı Barzani: Yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması kararında Kürtler ve Sünnilere danışılmadı

"Karar, sadece Şii siyasi partiler tarafından alındı" - "Abdulmehdi'den aldığımız izlenim, sorunun (ABD) ile karşı karşıya gelmek yerine diyalogla çözülmesinden yana" - "Abdulmehdi pragmatik bir adam. Söz konusu güçlerin Irak'taki varlığını yeniden tanımlamak ve formüle etmenin yolunu arıyor"

Haber 17-01-20 14:40

IKBY’den Hizbullah lideri Nasrallah’a: Korkudan yıllardır sığınaklarda yaşıyorsun

Lübnanlı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesut Barzani hakkındaki sözlerine yönelik IKBY hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Korkudan yıllardır sığınaklarda yaşıyorsun" denildi.Lübnanlı Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın, "DAEŞ Erbil’e yaklaştığında Barzani korkudan titriyordu" açıklamasına IKBY’den cevap geldi.

Haber 13-01-20 09:37

Irak Başbakanı Abdulmehdi, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Irak’taki siyasi krizi ve ABD-İran arasındaki gerilimi Kürt yetkililerle görüşmek üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’i ziyaret eden Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.IKBY Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ve beraberindeki heyeti kabul eden IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin, ülkedeki son gelişmelerin yanı sıra Bağdat ile Erbil arasındaki sorunları çözme yollarını ele aldıkları ifade edildi.

Haber 11-01-20 16:17

Irak Başbakanı, IKBY Başbakanı Barzani ile ikili anlaşmaları ele aldı

Irak Başbakanı, IKBY Başbakanı Barzani ile "ikili anlaşmaları" ele aldı

Yurthaber 11-01-20 15:08

Irak Başbakanı, Barzani ile İran ve ABD gerilimini ele aldı

Irak Başbakanı, Barzani ile "İran ve ABD gerilimini" ele aldı

Haber 11-01-20 13:09

IKBY Başbakanı Barzani: Gerilimin bir parçası olmamak için elimizden geleni yapacağız

IKBY Başbakanı Barzani: "Gerilimin bir parçası olmamak için elimizden geleni yapacağız"

Haber 08-01-20 13:12

Barzani ve Pompeo İran'ın füze saldırısını görüştü

Barzani ve Pompeo İran'ın füze saldırısını görüştü

Haber 08-01-20 11:31

Eski IKBY Başkanı Barzani: Irak ve bölge patlamanın eşiğinde

"Herkes, bu tehlikenin farkında. Böylesi bir durumda çözüm için duygusallıktan uzak akıl ve mantıkla hareket edilmeli" - "Eğer bu doğrultuda bir çözüm süreci başlatılırsa destek verme noktasında hiçbir şeyi esirgemeyiz" - "Ülkenin vekalet savaşına çekilmesi ve belirsiz bir geleceğe sürüklenmesinden yana değiliz"

Haber 07-01-20 18:15

IKBY Başkanı Barzani: ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine saldırı kabul edilemez

IKBY Başkanı Barzani: "ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine saldırı kabul edilemez"

Haber 01-01-20 17:46

Barzani Vakfı’ndan Sığınmacılar İçin Destek Çağrısı

Kuzey Irak'taki kamplarda 1 milyon 100 bini aşkın sığınmacı 39 kampta barınıyor. Sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılayan Barzani Vakfı, dünyaya destek çağrısı yaptı

Haber 18-12-19 15:31

İtalya Savunma Bakanı Guerini, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil kentine geldi.

Haber 18-12-19 09:57

IKBY Başbakanı Barzani: Komşu ülkelerle dengeli ilişki kurmayı hedefliyoruz

IKBY Başbakanı Barzani: "Komşu ülkelerle dengeli ilişki kurmayı hedefliyoruz"

Haber 08-12-19 00:14

IKBY Başbakanı Barzani: Komşu ülkelerle dengeli ilişki kurmayı hedefliyoruz

IKBY Başbakanı Barzani: "Komşu ülkelerle dengeli ilişki kurmayı hedefliyoruz"

Haber 08-12-19 00:13

Barzani: Irak'taki değişiklikler anayasa çerçevesinde olmalı

Barzani: "Irak'taki değişiklikler anayasa çerçevesinde olmalı"

Haber 30-11-19 17:01

Çavuşoğlu-Barzani ortak basın toplantısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani (2): - "IKBY'nin Bağdat'la bir anlaşmaya varmak için çok ciddi bir diyalog içinde olduğunu ve bunun bölgenin de çıkarına olacağını (Çavuşoğlu'na) izah ettim" - "Bağdat ile Kürt bölgesi arasında gerçekleştirilecek anlaşmanın bütün bölgenin çıkarına olacağına inanıyoruz" - "(Suriyeli sığınmacıların geri dönüşüne ilişkin) Hiç kimsenin farklı bölgelere zorla gönderilmeyeceğini duymaktan da mutluluk duyduk" - "(ABD Başkan Yardımcısı Mike) Pence'in Erbil ziyareti, genel hatlarıyla ABD'nin Irak'a ve Kürt bölgesine taahhüdünü ve desteğini yineleyen bir ziyaretti"

Haber 28-11-19 15:35

Çavuşoğlu-Barzani ortak basın toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (2): - "(Libya ile deniz yetki alanları mutabakat muhtırası) Bundan sonra diğer ülkelerle de zemin uygun oldukça bu tür görüşmeler yapmaya devam edeceğiz" - "Son zamanlarda (Irak tarafında) bazı ürünlerimize yönelik yasaklar getirildi. Bunları doğru bulmuyoruz. Hele hele başka ülkelerin baskısıyla bu tür yasakların ilişkilerimize yakışmadığını vurgulamak isterim" - "(Barış Pınarı Harekatı) Harekatın Kürtlere yönelik olmadığını, sadece ve sadece PKK ve YPG teröristlerine yönelik olduğunu burdan bir kere daha vurgulamak isterim. Suriye'de, Irak'ta ve Türkiye'de olduğu gibi Kürtlerin esas düşmanı YPG/PKK'dır"

Haber 28-11-19 15:29

Çavuşoğlu-Barzani ortak basın toplantısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani (1): - "PKK'nın Sincar ve ülkemizin diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız"

Haber 28-11-19 14:49
pkk

Çavuşoğlu-Barzani ortak basın toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (1): - "NATO'nun tüm müttefiklerin endişelerini karşılayacak şekilde hareket etmesi lazım. Güvenlik endişelerini karşılamada bazı ülkeler itiraz ederse bu kez NATO içinde birlik olmaz" - "Biz Baltık ülkelerine yönelik NATO'nun mukabele planına karşı değiliz ama Baltık ülkeleri için istenenin bizim için de istenmesi lazım. Biz de müttefikiz"

Haber 28-11-19 14:49

Son dakika! Barzani'den çok önemli PKK açıklaması: Onaylamıyoruz!

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Barzani yaptığı açıklamada "PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız" ifadelerini kullandı.

Haber 28-11-19 14:16
pkk

Pence Irak'ta Neçirvan Barzani ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Irak'a sürpriz bir ziyarette bulundu.

Haber 23-11-19 18:32

IKBY Başbakanı Barzani: Türkiye'nin Sincar'daki hedefi PKK

IKBY Başbakanı Barzani: "Türkiye'nin Sincar'daki hedefi PKK"

Haber 20-11-19 16:55
pkk