Nemlendirme Haberleri

Cildinizi yenilemek için ihtiyacınız olan her şey burada! Nemlendirme, temizlik ve onarım…

Cildi yenilemenin formülü nemlendirme, temizlik ve onarımdan geçiyor. Yepyeni bir cilt görünümüne kavuşmak için ihtiyacınız olan ürünleri derledik. Cildinize iyi bakmak için gerekli ürünler neler merak ediyor musunuz?

Kadin 2024-04-22 02:09:16

İncir çekirdeği yağı cildi sıkılaştırır mı? İncir çekirdeği yağı ciltte nasıl kullanılır?

Cilt bakımında incir çekirdeği yağı doğanın bize sunduğu değerli bir mucizedir ve son yıllarda cilt bakım rutinlerindeki önemli bir yer edinmiştir. Bu yağ incir meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir ve cilt sağlığını iyileştirmek, gençleştirmek ve korumak için kullanılır. İncir çekirdeği yağı içeriğindeki zengin vitaminler, antioksidanlar ve doğal yağ asitleri ile bilinir. Bu doğal bileşenler cildi nemlendirme, besleme ve yenileme konusunda etkili olabilir.

Kadin 2023-10-29 16:29:11

Cilt bakım yağları nasıl kullanılır? Yüze sürülen yağlar ne kadar bekletilmeli?

Cilt bakım yağlarının doğru kullanımı cildin sağlığını ve gençliğini korumak için son derece önemlidir. Bu yağlar cilt tipinize uygun bir şekilde kullanıldığında nemlendirme, besleme ve gençleştirme konularında büyük faydalar sağlayabilir. Ancak yağları doğru bir şekilde kullanmak cilt üzerinde olumlu etkiler elde etmek için kritik bir öneme sahiptir.

Kadin 2023-09-30 23:04:01

Bepanthol tüm yüze sürülür mü? Bepanthol cilt bakım kremi nasıl kullanılır?

Cilt sağlığı kendimize olan özenimizin önemli bir parçasıdır ve her gün maruz kaldığı dış etkenler nedeniyle korunmayı hak eder. Bepanthol cilt bakımının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiş olan bir üründür. Bepanthol özellikle cilt bakımının temelini oluşturan nemlendirme ve koruma işlevlerini yerine getiren bir cilt bakım kremidir. Bu ürün cildinize gereken özeni sağlamak için geliştirilmiş bir formüle sahiptir.

Kadin 2023-09-30 21:13:54

Saç yağlanması nasıl önlenir? Saçınızın hızlı yağlanmasını önleyecek ipuçları

Saç yağlanması, saç derisinin aşırı sebum üretimi sonucu saç tellerinin hızla yağlanması durumunu ifade eder. Sebum, saç foliküllerinden salgılanan doğal bir yağdır ve saçı koruma, nemlendirme ve sağlıklı tutma görevini üstlenir. Ancak bazı durumlarda, genetik faktörler, hormonal değişiklikler, stres, beslenme alışkanlıkları ve saç bakım rutinleri gibi etkenler sebum üretimini artırabilir. Bu durumda saçlar hızla yağlanır, görünümleri cansızlaşır ve şekil alması zorlaşabilir.

Kadin 27-08-23 20:34

Vazelinin cilde faydaları nelerdir? Vazelin cilt lekelerine iyi gelir mi?

Vazelin, çok yönlü kullanım alanları ve etkileyici özellikleriyle tanınan popüler bir kozmetik üründür. Genellikle petrol jölesi olarak da bilinen vazelin, beyaz ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Doğal kaynaklı değildir ve rafine edilmiş petrol ürünlerinin bir türevidir. Vazelin, cilt bakımı, nemlendirme ve koruma amaçlarıyla yaygın olarak kullanılır.

Haber 31-07-23 16:25

Jojoba yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Jojoba yağı ne işe yarar, saça nasıl uygulanır?

Jojoba yağı çoğunlukla Kuzey Amerika'da yetişen jojoba bitkisinin tohumlarından elde edilen doğal bir yağdır. Jojoba yağı benzersiz kimyasal bileşimi nedeniyle cilt bakımı, saç bakımı ve diğer sağlık alanlarında popülerlik kazanmıştır. Doğal ve hipoalerjenik yapısıyla bilinirken cildi nemlendirme, besleme ve koruma özelliklerine sahip olması jojoba yağını aranan bir bileşen hâline getirmiştir.

Haber 25-05-23 09:33

Bu kullanım alanlarını hiç duymadınız! Vazelin her alanda fayda sağlıyor

Her evde bulunan kozmetik ürünler denilince akla vazelin geliyor. Vazelin çok eski zamanlardan beri sıklıkla kullanılıyor. Çok pahalı kremlere göre daha fazla nemlendirme sağlayan vazelininin faydaları cilt bakımı ile sınırlı kalmıyor. Vazelinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki vazelinin faydaları nelerdir? Vazelinin kullanım alanları nelerdir?

Kadin 26-10-22 08:59

Nemlendirme ne demek? Nemlendirme kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Nemlendirme kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Nemlendirme kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:36

Kendinizi şımartın: Farklı amaçlarla kullanabileceğiniz birbirinden güzel bakım maskeleri

Kendimizi iyi hissettiren cilt bakımı, günlük rutinin olmazsa olmazı. Kremler ve temizleyiciler her gün kullanılıyor ancak peeling ve maskelerin yeri ayrı. Bu nedenle temizleme, peeling ve nemlendirme aşamaları maske ile tamamlanmadan cilt bakımı tamamlanmış sayılmaz. Eğer kendinizi şımartmak ve çeşitli maskelerle cildinize iyi bakmak istiyorsanız birbirinden farklı maske önerilerini listelediğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Kadin 10-01-22 13:33

Yüzünüze ışıl ışıl bir görünüm kazandıracak en iyi yüz temizleme cihazı tavsiyeleri

Cildinize yapacağınız en iyi yatırım ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak olabilir. Bunun için de temizleme ve nemlendirme adımlarını kesinlikle atlamamak gerek. Ancak cildi temizlemek sadece cilt tipine uygun bir temizlik ürünüyle yıkamak anlamına gelmiyor. Eğer cildinize en uygun temizliği sağlayacak bir ürün arayışındaysanız sizin için hazırladığımız en iyi yüz temizleme cihazları listemizi mutlaka incelemelisiniz.

Kadin 26-12-21 01:36

Hyalüronik asidin cilt için önemi ve herkesin kullanabileceği ürün önerileri

Cilt bakımı için nemlendirme aşaması oldukça önemli. Nemini kaybetmiş ve esnekliğini yitirmiş bir cilt, hem erken yaşlanıyor hem sağlıksız bir görünüme bürünüyor. Hyalüronik asit ile bu görünümden kurtulmak ise mümkün! Son yıllarda gittikçe popülerleşen ve adını sürekli duyduğumuz hyalüronik asit içerikli en kaliteli ürünleri sizler için araştırdık.

Kadin 07-12-21 12:06

Sağlıklı cilt için altın değerinde kış önerileri! 10 maddeye dikkat

Cilt sorunlarının en çok yaşandığı aylardan biri olan kış aylarında cilt kuruluğunu önlemek ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için bazı önerileri göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekir. Cildi nemlendirme, ölü hücrelerden arındırma ya da vitamin içerikli ürünler kullanmanın yanı sıra yenilenlere ve uyku düzenine de dikkat edilmesi önem taşıdığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 06-12-21 11:47

Saçınızda ve cildinizde mucizelere hazır olun! Avokadonun cilt ve saç bakımında kullanımı

Kahvaltıda ya da farklı öğünlerde salatalarla ve çeşitli yemeklerle birlikte tüketilen avokadonun faydaları saymakla bitmez. Kendine has kıvamı ve yağı sayesinde avokadoyu bakım rutininize de dahil edebilirsiniz. Özellikle kuru ciltler ve kuru saçlar için avokadonun nemlendirme özelliğinden faydalanabilirsiniz. İşte detaylar...

Haber 26-10-21 08:03

Cilt bakımının anahtarı cilt temizliğinde gizli! Doğru ürün nasıl seçilir?

Cilt bakımı için ilk adım cilt temizliğinden gelir. Doğru ürünler tercih edilerek yapılan cilt temizliği güzel görünümün anahtarı gibidir. Yapılan makyajın bile daha güzel durmasını sağlayan bu faktör için cilt tipinin bilinmesi ve uygun ürünlerin tercih edilmesi büyük önem taşır. Peki cilt temizleme ve cilt nemlendirme için hangi ürünün doğru olduğu nasıl anlaşılır? Güzellik Uzmanı Dinçer Balıkçıoğlu sizler için anlattı.

Kadin 06-07-21 10:29

Büyükşehir’den sağlığa önemli bir destek daha

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İl Umumi Hıfzısıhha Kurulunca talep edilen sağlık cihazlarını alarak Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim etti.Korona virüs salgını süresince desteklerine devam eden Büyükşehir Belediyesi hastaneler için 4 PCR cihazı, 10 hasta başı monitörü, 5 yüksek basınçlı oksijen ve nemlendirme ünitesini de hastanelerde kullanılmak için temin etti.

Yurthaber 11-12-20 14:07

Biga Belediyesi’nden eğitime tam destek

Çanakkale’nin Biga Belediyesi, Korona virüs tedbirleri kapsamında Biga ilçe merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselere ilaçlama-dezenfeksiyon ve nemlendirme cihazı dağıttı.Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ilçe genelinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlar başta olmak üzere okullarda da dezenfeksiyon çalışması yapan belediye ekipleri Korona virüsle mücadelesine 7/24 devam ediyor.

Yurthaber 07-10-20 14:25

İşte pürüzsüz ve yumuşacık cildin sırrı! Süt kaymağı, yulaf...

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan süt kaymağının faydalı bir besin olduğu herkes tarafından biliniyor. Peki, çok sevilen bu besinin cilde de oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Süt kaymağını cildi nemlendirme, ölü derileri temizleme gibi pek çok amaçla kullanabiliriz. Nasıl mı? Detaylar yazımızda...

Kadin 04-08-20 14:42

Dijital tüketim trendlerine koronavirüs etkisi! İşte Cimri.com’a göre en trend ürünler

Son günlerde koronavirüs sebebiyle tüketicilerin dijital tüketimi arttı. Cimri.com'da incelenen dijital veriler e-ticaret ziyaretçi sayılarında artış olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda ekmek yapma makinesi, su arıtma cihazı, hava temizleme ve nemlendirme cihazları gibi ürünlere talep birkaç kat arttı. İşte Cimri.com’a göre tercih edilen en trend ürünler...

Finans 20-03-20 17:37

Çiftçinin sorunları Meclis’te

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyonu Başkanlığında ziraat odaları başkanları, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Milletvekillerini TBMM’de ziyaret ederek çiftçinin sorunları rapor halinde sundu.Çiftçinin borç erteleme ve elektrik sorunu konusunda yaşanan sıkıntıların dile getirildiği raporda,tarımsal üretimde başta sulama olmak üzere seralarda (ısıtma, havalandırma, nemlendirme, serinletme, aydınlatma, otomasyon), hayvansal üretimde elektrik enerjisinin tarımsal girdi olarak kullanıldığı belirtilerek, "Tarımsal sulamada üreticilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunların başında ise elektrik fiyatları gelmektedir.

Yurthaber 17-01-20 14:45

Günlük vajinal akıntı sağlıklı ve normal bir floranın göstergesidir

Jinekolog Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, kimi zaman kadınları endişelendiren vajinal akıntıların her sağlıklı kadında görülebilen normal bir durum olduğunun altını çiziyor. Günlük vajinal akıntının nemlendirme, koruma gibi özellikleri olduğunu anlatan Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, genital sağlık için yapılması gerekenlere dikkat çekiyor.

Kadin 15-03-19 17:12

Hastaların konforu daha da artacak

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesindeki “Yüksek Akış Isıtıcılı Nemlendirme Ünitesi” hastaların daha konforlu bir tedavi süreci geçirmelerine olanak sağlıyor.Hasta merkezli yaklaşımı esas alan Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, hasta ve hasta yakınlarının tercih ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tedavi süreçlerini rahat geçirmeleri adına yeni düzenlemeleri hayata geçiriyor.

Yurthaber 30-10-18 12:10

Nemlendirilmeyen cilt yaşlanıyor

Yazın cilt sağlığı için en önemli sorunların başında cilt kuruluğu geliyor. Güneş ışınları, deniz ve havuzun etkisiyle cilt zamanla kuruyor, parlaklığını ve tazeliğini de kaybediyor. Özellikle yaz aylarında cilt kalitesinin önemine vurgu yapan Dr. Mustafa Karataş, küçük bir dokunuşla derinlemesine nemlendirme ve ışıltılı bir cilt görünüme kavuşmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Kadin 10-08-18 12:15

Küçük bir dokunuşla derinlemesine nemlendirme

2017 yılının yeni trendi; cilt kalitesi. Artık kadınlar vücut sağlığının yanı sıra cilt sağlığına da önem veriyor. İçeriden dışarıya ışıltılı bir cilde sahip olmak isteyenler, bu yıla damgasını vuracak cilt kalitesini de “derinlemesine” öğrenmek istiyor.

Haber 13-11-17 11:06

Evi Uyuşturucu Laboratuvarına Çevirmişler

Ceyhun ÖZER-Çağlar ÖZTÜRK/CEYHAN (Adana), (DHA)- ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde bir evde aydınlatma, nemlendirme ve ısıtma sistemi kurup, saksılarda hintkeneveri yetiştirdiği

Yurthaber 13-10-17 13:39

Evi Uyuşturucu Laboratuvarına Çevirmişler

Ceyhun ÖZER-Çağlar ÖZTÜRK/CEYHAN (Adana), (DHA)- ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde bir evde aydınlatma, nemlendirme ve ısıtma sistemi kurup, saksılarda hintkeneveri yetiştirdiği öne sürülen

Yurthaber 13-10-17 13:19

Cildinizi yeniden canlandırmanın yolları

Yaz mevsiminin zararlı etkileriyle yıpranan ve kuruyan cilt, doğru bakım ve nemlendirme uygulamaları yapılmadığı takdirde zamanla matlaşıyor ve sağlıksız bir görünüm alıyor. Yaz aylarında ciltte oluşan pullanma, lekeler ve kuruluğu canlandırıp ortadan kaldırmak için sonbahar önemli bir fırsat olarak tanımlanıyor.

Magazin 09-10-15 11:14

Kışın cilt kuruluğuna dikkat edilmeli

Özel Çağsu Hastanesi doktoru Uzm. Dr. Ayşegül Sema Gözübüyük, soğuk havalarla birlikte cilt kuruluğunun arttığını belirterek, "Soğuk havalarda cildimizi nemlendirme sayımızı artırmalıyız." dedi.

Haber 22-11-13 11:42

Yeni Nemlendirici Hydra-Chrono

Nemlendirme, cildiniz için gereklidir. Çevre faktörleri ve yaşam tarzı dengeleri bozabilir.

Kadin 03-11-08 13:08