Neşet Ertaş Haberleri Ve Son Dakika Neşet Ertaş Haberleri

Neşet Ertaş Haberleri Ve Son Dakika Neşet Ertaş Haberleri

Abdallık geleneğinin son büyük temsilcileri arasında kabul gören Neşet Ertaş, Türk halkının gönlünü fethetmeyi başarır. 1938 yılında Kırşehir’de hayata gelen Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir’de vefat etmiştir.

Yaşar Kemal tarafından ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak tanımlanan halk ozanı; bağlama, tambur ve keman üzerinde ustalaşmıştır. 1957 yılında babası tarafından yazılmış bir türkü ile müzik kariyerine başlayan Ertaş, sonraki yıllarda da popülerliğini kaybetmemiştir. Halkın severek dinlediği halk ozanının adı, Kırşehir’de pek çok okul ve sokağa verilmiştir. Ayrıca dünyada robot heykeli yapılan ilk saz sanatçısı olması nedeniyle ismini tarihe yazdırır.

Çok sayıda albüm, külliyat ve tekli parça sahibi Neşet Ertaş; Türk müziğine yapmış olduğu katkılarla unutulmaz bir kişilik haline gelir.

Neşet Ertaş Haberleri

Halk ozanı Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de panel ve konserlerle anıldı

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de düzenlenen panel ve konserlerle anıldı.

Yurthaber 26-09-2023 07:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Neşet Ertaş için anma mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ı vefatının 11. yıl dönümünde andı.

Haber 25-09-2023 12:56

Neşet Ertaş filmine yasak geldi! 5 yıl süren filme 65 milyon lira harcandı... Yapımcı isyan etti

23 Aralık’ta vizyona girmesi planlanan Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan filme ailesinden onay çıkmadı. Mahkeme filmi ve fragmanlarının yayınlanmamasına karar verdi. Yapımcı Mustafa Uslu şoke olarak “Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler” dedi. Uslu ayrıca ailenin istemediği ismi de açıklayarak bakın ne dedi...

Magazin 19-12-2022 14:58

Neşet Ertaş filmi yayınlanmayacak! Mahkemeden Garip Bülbül filmiyle ilgili karar

Bozkırın Tezenesi olarak da anılan, büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan Garip Bülbül isimli filmle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Garip Bülbül adlı filminin yayınlanmasına günler kala mahkemeden ret kararı geldi. Neşet Ertaş'ın ailesinin avukatı Uğur Çapkın, 23 Aralık’ta vizyona girecek Neşet Ertaş filminin yayınlanmasına yasak getirildiğini açıkladı.

Magazin 14-12-2022 20:39

Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi için karar çıktı! Vizyona girmeyecek

Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi için mahkeme kararını verdi. "Bozkırın tezenesi" olarak bilinen merhum Neşet Ertaş’ın filminin yayınlanmasına 2 gün kala mahkemeden ret kararı geldi.

Trend 14-12-2022 17:27

Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin fragmanı paylaşıldı! Geri sayım başladı

Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi için geri sayım başladı. Vizyon tarihi 23 Aralık olarak açıklanan filmin fragmanı paylaşıldı.

Trend 12-11-2022 11:32

Garip Bülbül Neşet Ertaş filminden yeni fotoğraflar

Neşet Ertaş’ın hayatını beyazperdeye taşıyan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminden yeni fragman ve fotoğraflar yayınlandı. 23 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak filmde sanatçının gençliğini Bektaş Dolu, yetişkinliğini ise Ramazan Bağgül canlandırıyor.

Magazin 11-11-2022 12:46

Neşet Ertaş'ın vasiyetiymiş! Şahan Gökbakar tepki gösterdi

'Garip Bülbül Neşet Ertaş' adıyla hazırlanan ve Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan filmin çekilmesini halk ozanının çocukları istemiyor. Neşet Ertaş'ın çocukları "Bizlere yapılmasın diye vasiyet ettiği film projesi itirazlarımıza rağmen yapılmak isteniyor" açıklamasında bulundu. Şahan Gökbakar da bu paylaşıma sosyal medyasından yer vererek tepki gösterdi.

Magazin 14-10-2022 17:30

Türk akademisyenler Katar'da Neşet Ertaş türkülerini seslendirdi

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Katar Müzelerinin düzenlediği programda Trakya ve Van Yüzüncü Yıl üniversitelerinin akademisyenleri sahne aldı

Yurthaber 14-10-2022 09:00

Neşet Ertaş'ın çocukları ve kız kardeşinden Gönül Dağı dizisinin setine ziyaret

Neşet Ertaş'ın çocukları ve kız kardeşinden "Gönül Dağı" dizisinin setine ziyaret

Yurthaber 29-09-2022 16:43

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'tan film tepkisi: Fırsat bilip çektikleri filmin reklamlarını yapmışlar

Bozkırın Tezenesi olarak da anılan, büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmine usta sanatçının ailesi karşı çıkmıştı. Neşet Ertaş'ın 10. ölüm yıl dönümünde film yine ailenin gündemine geldi. Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, "Babamızın istemediği bir film çekilmekte. Biz bugün ilk defa göz önüne çıkıp kameralara derdimizi anlatalım dedik. Biz derdimizi anlatırken bile bunu fırsat bilip çektikleri filmin reklamlarını yapmışlar" dedi.

Magazin 25-09-2022 23:45

Neşet Ertaş'ın çocuklarından babalarını konu alan filme tepki

Neşet Ertaş'ın çocuklarından babalarını konu alan filme tepki

Yurthaber 25-09-2022 16:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Neşet Ertaş için anma mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Türk Halk Ozanı Neşet Ertaş için anma mesajı yayımladı.

Haber 25-09-2022 14:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 10. yılında halk ozanı Neşet Ertaş'ı andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 10. yılında halk ozanı Neşet Ertaş'ı andı

Yurthaber 25-09-2022 14:13

UNESCO Müzik Şehirleri temsilcileri Neşet Ertaş'ı anma programında buluştu

UNESCO Müzik Şehirleri temsilcileri Neşet Ertaş'ı anma programında buluştu

Yurthaber 24-09-2022 15:28

Halk ozanı Neşet Ertaş Bursa'da anıldı

Halk ozanı Neşet Ertaş Bursa'da anıldı

Yurthaber 20-09-2022 23:23

Kırşehir’de bulunan Neşet Ertaş’ın heykeline büyük saygısızlık! Kimliği belirsiz kişilerce parçalandı

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bulunan merhum bozlak ustası Neşet Ertaş’ın heykeli kimliği belirsiz kişilerce parçalandı. Büstün saldırı sonucu bazı parçalarının döküldüğü görüldü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Haber 11-08-2022 22:46

Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin vizyon tarihi kesinleştirildi! 23 Aralık’ta vizyona girecek

Saz ve söz ustası Neşet Ertaş'ın yaşam öyküsünü beyazperdeye taşıdığı "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminin İstanbul'daki çekimleri devam ediyor. Neşet Ertaş'ı Ramazan Bağgül'ün canlandırdığı yapımda, sanatçının çocukluğunu Onur Efe Şahin, gençliğini ise Bektaş Dolu oynadı. Şarkıcı Zara ise sanatçının annesi "Döne Ertaş" rolünde izleyici karşısına çıkacak. Filmin vizyon tarihi ise 23 Aralık 2022 olarak açıklandı.

Trend 05-07-2022 17:34

Bektaş Dolu kimdir? Bektaş Dolu, Garip Bülbül Neşet Ertaş filminde mi oynayacak, nereli ve kaç yaşında?

Bektaş Dolu, 2012 yılında hayata gözlerini yuman Neşet Artaş'ın hayatını anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmine dair çıkan haberler sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Filmin çekimleri 27 Haziran 2022 Pazartesi günü başlıyor. Peki Bektaş Dolu kimdir? İşte Bektaş Dolu'nun hayatı ve biyografisi...

Magazin 23-06-2022 15:03

'Garip Bülbül Neşet Ertaş'ın oyuncu kadrosu belli oldu! Neşet Ertaş'ı Ramazan Bağgül canlandıracak

Bozkırın Tezenesi olarak da anılan, büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatı film oluyor. 'Ayla', 'Müslüm', 'Naim' gibi filmlerin yapımcısı tarafından çekilecek olan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin oyuncu kadrosu açıklandı. Filmde Neşet Ertaş’ı Ramazan Bağgül oynayacak. Neşet Ertaş’ın Kırşehir'de yaşayan kız kardeşi Nadiye Ertuğrul ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla filme karşı çıkmış ve "Ağabeyim filminin çekilmesini istemedi" demişti.

Magazin 22-06-2022 20:07

Neşet Ertaş’ın hayatını konu alacak olan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin oyuncu kadrosu açıklandı

Daha önce "Ayla", "Müslüm" ve "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" gibi beğenilen yapımlara imza atan Dijital Sanatlar'ın saz ve söz ustası Neşet Ertaş'ın yaşam öyküsünü beyazperdeye taşıdığı "Garip Bülbül Neşet Ertaş", 23 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Trend 22-06-2022 17:17

Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin oyuncu kadrosu açıklandı

"Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminin oyuncu kadrosu açıklandı

Yurthaber 22-06-2022 12:11

Neşet Ertaş'ın kız kardeşinden tepki: Film yapılması ile ilgili vasiyeti yok

Bozkırın Tezenesi olarak da anılan, büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, ağabeyinin vasiyeti üzerine film yapılmasına ilişkin izninin olduğuna dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ertuğrul, "Ağabeyim Neşet Ertaş'ın film yapılması ile ilgili bir vasiyeti yok. Ağabeyimin videolarını izlesinler. Hiçbir şekilde filmden bahsetmez" dedi.

Magazin 15-06-2022 20:15

Mahkeme Neşat Erta'ın ailesinin itirazını reddetti

Neşet Ertaş'ın ailesi, usta ozanın hayatının 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' ismiyle film olmasına itiraz etti. Yargıya taşınan olayda kararını açıklama mahkeme, filmin çekilmesinde bir engel olmadığına hükmetti.

Magazin 10-06-2022 16:05

Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan filme kız kardeşinden tepki: Ağabeyimin istemediği filmi kabul etmiyoruz

Bozkırın Tezenesi olarak da anılan, büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatının film yapılması girişimine ailesinden tepki geldi. Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, kardeşinin filminin yapılmasına ve bu konuda çıkan tartışmalara müsaade etmediklerini söyledi. Ertuğrul, "Birileri film yapılmasını istiyor, fakat ağabeyim bunu zamanında kabul etmedi. Kendisinin kabul etmediği filmi biz de istemiyoruz" dedi. Ertaş'ın çocukları da 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi için dava açmışlardı.

Magazin 01-06-2022 20:23

Bozlak ustası Neşet Ertaş, Muğla'da anıldı

Bozlak ustası Neşet Ertaş, Muğla'da anıldı

Yurthaber 25-03-2022 22:07

Neşet Ertaş'ın ailesi konuştu: İçimizi acıtıyor!

Ertaş Ailesi, Gönül Sultanları Kültür Evi’ne gelen misafirleri selamlayan Neşet Ertaş robotunun kendilerini rahatsız ettiğini açıkladı. Ertaş'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, “O robot koca Neşet Ertaş’ı panayır sanatçısı gibi gösteriyor. Bu durum içimizi acıtıyor!” ifadelerine yer verildi.

Magazin 27-11-2021 08:21

Binlerce kilometre öteden Neşet Ertaş türküsüyle seslendi! Üst düzey CEO sazıyla eşlik etti

Japon Yukari binlerce kilometre öteden Neşet Ertaş türküsüyle Türkiye’ye seslendi, Japon otomotiv devinin Türkiye CEO’su bağlaması ile eşlik etti. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada popüler oldu.

Trend 22-11-2021 12:09

Akşener'in destekçilerine bozkurt işareti tepkisi: Yıllarca MHP'nin ekmeğini yediniz

Kırşehir’de Neşet Ertaş’ın kabrini ziyaret ettikten sonra Mucur ilçesine geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnaf ziyareti esnasında bir vatandaş, Akşener destekçilerine ’bozkurt işareti’ tepkisi gösterdi.

Haber 29-09-2021 20:44

Neşet Ertaş, Kırşehir'deki mezarı başında anıldı

'Bozkırın Tezenesi' olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 9'uncı yılında Kırşehir'deki mezarı başında törenle anıldı. Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, "Acısı hala taze, hiçbir zaman da iyileşmeyen bir yara" dedi.

Magazin 25-09-2021 15:43

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Kırşehir'deki mezarı başında anıldı

Vali İbrahim Akın: - "Kırşehir'in yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir Neşet Ertaş. Babası ve ustası Muharrem Ertaş'ın üslubunu devam ettiren Ertaş, Türk halk müziğimize yeni bir nefes ve yorum katmıştır"

Yurthaber 25-09-2021 12:13

Neşet Ertaş kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Neşet Ertaş ölüm yıldönümünde anılıyor...

Bozkırın Tezenesi olarak anılan Neşet Ertaş Türk halk ozanı, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisiydi. Ertaş, 1950'li senelerden itibaren yaptığı plaklarla özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına aldı. 1960'lı yıllardan itibaren kendisinin yazdığı türküleri söyledi. "Garip" mahlasını kullanan Neşet Ertaş, 1970'li senelerde oldukça popüler bir isim haline geldi.

Haber 25-09-2021 01:36

Neşet Ertaş, vefatının 9. yılında Kırşehir'de anılıyor

Neşet Ertaş, vefatının 9. yılında Kırşehir'de anılıyor

Yurthaber 24-09-2021 22:50

Neşet Ertaş’ın filmine dair tartışmalar büyüyor! Oğlu Hüseyin Ertaş’tan net cevap geldi

Merhum Bozlak Sanatçısı Neşet Ertaş anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde konuşan Oğlu Hüseyin Ertaş, "Film yapılmak isteniyor. Bizim hakkımızda insanlar bilinçli olarak yanlış yönlendiriliyor. ’Aile istemiyor, karşı çıkıyor?’ deniyor. Bu doğru değildir" dedi.

Trend 24-09-2021 14:58

Ertaş ailesi; Neşet Ertaş'ın vasiyeti üzerine film yapılmasına karşı

Merhum Bozlak ustası Neşet Ertaş'ın hayatının filme çekilmesi polemiği sürerken Kırşehir'de yaşayan aile üyesi Feyzullah Ertaş, ailenin ikiye bölünmediğini ve aile olarak filmin çekilmesine izin verilmediğini söyledi.

Magazin 31-08-2021 16:06

Neşet Ertaş’ın hayatının film olmasına ailesinden tepki

Halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatının beyazperdeye aktarılacağının açıklanması üzerine ailesinde tepki geldi. Aile konu ile ilgili hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

Magazin 28-08-2021 13:59

Rekor denemesi yapılacak! Neşet Ertaş'ın filminin galasına dünyanın her yerinden bağlama ustaları davet edilecek

"Ayla", "Müslüm" ve "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" adlı filmlere imza atan Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği "Garip Bülbül, Neşet Ertaş" filminin galası, 2 bin 500 kişilik bağlama sanatçısının katılımıyla 25 Eylül 2022'de Kırşehir'de gerçekleştirilecek.

Trend 27-08-2021 11:53

Neşet Ertaş'ın filmi ne zaman çıkacak? Oyuncuları kim olacak?

"Bozkırın Tezenesi" olarak tanınan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatı film olacak. Fimin yapımcısı ve yönetmeni ise oldukça başarılı çalışmalara imza atmış iki ünlü isim. Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi Ertaş'ın filminin yönetmeni "Vizontele", "Gora" ve "Aşk Tesadüfleri Sever" filmlerini yöneten Ömer Faruk Sorak. İşte detaylar...

Trend 24-08-2021 23:59

Bir efsanenin hikayesi! Neşet Ertaş’ın hayatı beyaz perdeye taşınmaya hazırlanıyor

"Bozkırın Tezenesi" olarak tanınan halk ozanı, Abdallık geleneğinin son temsilcilerinden Neşet Ertaş'ın hayatı beyaz perdeye aktarılacak.

Trend 24-08-2021 16:28

Adana'da Yaza Merhaba konserleri devam ediyor

Adana'da "Yaza Merhaba" konserleri devam ediyor

Yurthaber 10-06-2021 21:33

Ceyda Düvenci'den güldüren açıklama: Çocuklar Neşet Ertaş'ı kendi dedeleri sanıyor!

Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci konuk olduğu programda samimi açıklamalarda bulundu. Kariyeri ve aile hayatına ilişkin konuşan Düvenci çocukları büyüdükçe kendisinin de geliştiğini vurgulayarak, "Annelik kariyerimi etkilemedi belki ama ben de biraz ona göre kariyer planlaması yaptım." ifadelerini kullandı.

Magazin 29-05-2021 14:46

Kırşehir 52 yıllık 1. Lig hayaline bir adım daha yaklaştı

Play-off yarı finalinde Sakaryaspor'la eşleşen ve Kırşehir'deki ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar, TFF 1. Lig yolunda umutlarını rövanş karşılaşmasına taşıdı - Kırşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Battal Çelik: "İnşallah play-off'tan çıkacağız. Büyük bir şansımız, gücümüz ve kariyerimiz var"

Yurthaber 22-05-2021 11:45

Neşet Ertaş kimdir, nereli ve nasıl vefat etti? İşte usta sanatçı Neşet Ertaş'ın hayatı...

Kanal D'de yayınlanan sevilen program Şarkılar Bizi Söyler'e konsept olan Neşet Ertaş'ın hayatı merak edilmeye başlandı. İzleyiciler Neşet Ertaş kimdir, eserleri neler sorularına yanıt arıyor. Peki usta sanatçı Neşet Ertaş kimdir, nereli ve neden vefat etti? İşte Neşet Ertaş'ın hayatı...

Magazin 03-05-2021 23:27

Tatlı Dillim filmi ne zaman ve nerede çekildi? İşte Tatlı Dillim filminin oyuncuları

Yeşilçam’ın unutulmaz yapımlarından olan Tatlı Dillim filmi, hâlâ aynı heyecan ve keyifle izleniyor. başrollerinde Filiz Akın ile Tarık Akan’ın oynadığı aşk, dram ve eğlenceli sahnelerin yer aldığı Tatlı Dillim filminin senaryosu Sadık Şendil tarafından kaleme alındı.

Haber 17-04-2021 13:07

“Ahirim Sensin” türküsünün gerçek hikayesini biliyor musunuz? Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş’ın bir anısından ortaya çıktı

Tüm ülkenin sevgi ve saygısını kazanan Neşet Ertaş bir halk ozanı olarak kabul ediliyor. Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu büyük ustanın bütün eserleri hala aynı saygıyla devam ediyor. Neşet Ertaş her zaman kendisi gibi bir müzisyen olan babası Muharrem Ertaş’ın izinden gitti. İkilinin arasındaki ilişki “Ahirim Sensin” türküsüne de ilham oldu.

Trend 15-04-2021 09:58

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, vefatının 8. yılında Neşet Ertaş'ı andı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, vefatının 8. yılında Neşet Ertaş'ı andı

Yurthaber 25-09-2020 09:59

Yamaç paraşütüyle atlayan polis, gökyüzünde saz çalıp Neşet Ertaş türküsü söyledi

Yamaç paraşütüyle atlayan polis, gökyüzünde saz çalıp Neşet Ertaş türküsü söyledi

Yurthaber 24-09-2020 12:35

Bodrum'da Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri konseri

Bodrum'da "Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri" konseri

Yurthaber 28-08-2020 23:59

Bodrum'da Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri konseri

Bodrum'da "Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri" konseri

Yurthaber 28-08-2020 23:59