Nikol Pesinyan Haberleri

Paşinyan'dan Azerbaycan'a esir takası teklifi: Hazırız!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'a esir takası çağrısında bulundu. Paşinyan yaptığı çağrıda, "Azerbaycanlı mahkumlarla Ermeni esirleri takas etmeye hazırız” dedi.

Haber 2023-11-25 00:02:46

Paşinyan'dan Altyapı Bakanı Sanosyan'a azar: Daha ne kadar talimat vermem gerekiyor?

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında elektrikler kesilince Altyapı Bakanı Gnel Sanosyan'ı azarladı. Paşinyan Sanosyan'a, "Ermenistan'daki elektrik kalitesi sorununu sürekli gündeme getiriyoruz ve bu sorun hala çözülmüş değil. Daha ne kadar talimat vermem gerekiyor?" dedi.

Haber 2023-11-23 19:11:32

SON DAKİKA | TASS: 'Azerbaycan ve Ermenistan anlaştı'

Son dakika haberi...TASS, Azerbaycan ile Ermenistan'ın barış antlaşması ilkeleri üzerinde anlaştığını dünyaya duyurdu. İki tarafın anlaştığını Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan açıkladı.

Haber 2023-11-18 14:41:25

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: 'Yakın dönemde...'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetinin Azerbaycan’la barış ve ilişkilerin kurulması için imzalanacak anlaşma taslağı üzerinde çalıştığını belirtti. Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de değinen Paşinyan, yakın dönemde Türkiye-Ermenistan sınırlarının üçüncü ülke vatandaşlarına ve diplomatik personele açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Haber 2023-10-26 13:56:14

Son dakika | Türkiye'nin katılımı reddedildi! Dünya o görüşmeyi bekliyordu, Azerbaycan'dan kritik karar geldi

Son dakika haberi: Karabağ'da Azerbaycan'ın geçtiğimiz ay yürüttüğü operasyonun ardından dünyanın gözü yarınki görüşmeye çevrilmişti. Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile Ermenistan lideri Nikol Paşinyan'ın İspanya'da bir araya gelecek, görüşmeye AB, Fransa ve Almanya da katılacaktı. Türkiye'nin katılımı reddedildi, bunun üzerine Azerbaycan kritik bir karar verdi.

Haber 04-10-23 13:18

Dünyanın gözü bu iki kritik tarihte! 26 Eylül ve 5 Ekim...

Karabağ'da yaşanan olayların ardından dünyanın gözü Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki temaslara çevrildi. 26 Eylül'de Brüksel'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ile Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan bir araya gelecek. 5 Ekim'de İspanya'nın Granada şehrinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüşecek.

Haber 24-09-23 18:20

Azerbaycan'ın zaferi sonrası Ermenistan'daki gösteriler sürüyor! Muhalefet halkı parlamento binası önüne çağırdı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, Azerbaycan'ın Karabağ'da icra ettiği antiterör operasyonu sonrasında başlayan hükümet karşıtı gösteriler 4. gününde de devam ediyor. Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen göstericilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Muhalefet liderleri halkı Ermeni parlamentosu önünde toplanmaya çağırdı. Diğer yandan ise gösteriler sırasında Rusya Büyükelçiliği binasına da boyalı saldırı yapıldı.

Haber 22-09-23 19:45

Azerbaycan'ın zaferi sonrası Ermenistan karıştı! Milletvekili kameralar önünde yumruklandı

Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermeni unsurlarına karşı başlattığı ve 24 saatte zafer kazandığı 'Antiterör' operasyonu sonrası Ermenistan'da gerginlik iyice yükseldi. Yerel medyaya yansıyan görüntülerde Başbakan Nikol Paşinyan'ın partisindeki iki milletvekili, asker aileleriyle tartıştı, bir vekil ise kameralar önünde yumruklandı.

Haber 21-09-23 12:06

SON DAKİKA | Karabağ'da ateşkes ilan edildi! Paşinyan'dan ilk yorum geldi: Ermenistan Rusya'ya umut bağladı

Son dakika haberi: Azerbaycan'ın dün Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu sonrası flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rus basını, Azerbaycan'ın çatışmayı durdurma ve silah bırakma talebinin kabul edildiğini duyurdu. Söz konusu haberde yarın Karabağ için kritik bir toplantının yapılacağı belirtildi. Ateşkesin ardından ulusa seslenen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan da ilk yorum geldi.

Haber 20-09-23 11:59

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan Putin'i kızdıracak karar! 'Onaylayacağım'

Ermenistan ve Rusya arasındaki ilişkiler ABD ile yapılan tatbikat nedeniyle gerilmişti. Ermenistan'dan Rusya'yı kızdıracak yeni bir adım daha geldi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul eden Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını söyledi. Paşinyan’ın tüzüğü onaylaması halinde hakkında tutuklama kararı çıkarılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabilecek.

Haber 13-09-23 18:47

Paşinyan'dan tansiyonu yükseltecek sözler: Azerbaycan ile yeni bir savaş çok muhtemel

Azerbaycan ile Ermenistan, 2020 yılında Dağlık Karabağ için 44 gün boyunca savaşmış, Azerbaycan savaştan zaferle ayrılmıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, iki ülkenin ilişkileriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Savaşın yeniden çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Paşinyan, arabuluculuk konusunda AB ve Rusya'nın birbirini suçladığına dikkat çekti.

Haber 21-07-23 23:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'nde dikkat çeken kare! Aliyev ve Paşinyan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis’te Devlet Bahçeli'den mazbatasını alması ve yemin etmesinin ardından yeni dönemi resmen başladı. Erdoğan, Göreve Başlama Töreni'nde liderlerle selamlaştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in arkasında oturması ise dikkat çekti.

Haber 03-06-23 19:14

Son dakika | Meclis'te yeni dönem başladı: İlk yemin Bahçeli'den! Cumhurbaşkanı Erdoğan locadan takip etti

Son dakika haberi: TBMM'de 28. yasama dönemi resmen başladı. Milletvekili seçilen isimler ant içme töreni için Meclis'e geldi. Genel Kurul'da açılış konuşmasını en yaşlı üye sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli ayrıca milletvekili yemini eden ilk Meclis üyesi oldu. Öte yandan bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da katılacağı öğrenildi.

Haber 02-06-23 19:24

Ermenistan Başbakanı Paşinyan duyurdu! Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanımaya hazırız

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'ı da içeren Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanımaya hazır olduğunu söyledi.

Haber 22-05-23 19:06

Ermenistan Başbakanı Paşinyan dünyaya ilan etti! Bir adım daha attık

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan'ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıkladı. İşte haberin detayları...

Haber 17-05-23 23:13

Soçi'de, Rusya-Azerbaycan-Ermenistan arasında kritik zirve! Putin duyurdu: Ortak bildiri kabul edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Soçi kentinde görüşme gerçekleştirdi. Üçlü zirve sonrası açıklamalarda bulunan Putin, "Bugün ortak bildiri kabul ettik. Her halükarda temel konularda anlaşmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Haber 31-10-22 22:11

Aliyev, Putin ve Paşinyan Rusya’da bir araya geliyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine üçlü görüşme gerçekleştirmek üzere Soçi kentine geldi.

Haber 31-10-22 12:05

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun Paşinyan'a söyledikleri gündem oldu! Bu sorular tuhaf olmaktan öte, Nikol

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a sarf ettiği sözler gündem oldu. Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Kolektif Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplantısında konuşan Lukaşenko, Paşinyan'a hitaben, "Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek için yol haritası soruyorsunuz. Hangi yol haritası? Cevap veriyorum, İlham Aliyev ile oturun, konuşun. Bugün karar almazsan, sonra daha kötü olacak." dedi.

Haber 28-10-22 23:05

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, canlı yayında gündemi değerlendirdi:

"(Karabağ Savaşı) Savaştan sonra (Ermenistan Başbakanı Nikol) Paşinyan'a Ermenistan halkının destek vermesi aslında 'Barış istiyoruz' demektir. Ama barış istemeyenlerin sesi çok çıkıyor. Gerek Ermenistan'da gerekse Ermeni diasporası içinde barışı istemeyenlerin sesi çok çıkıyor" - "Türkiye'ye tehdit oluşturan, Türkiye'ye saldıran kim olursa olsun ister ülke ister terör örgütü... Hiç fark etmez. Ona karşı ne gerekiyorsa onu yaparız. Bunu bertaraf etmek için gücümüz de var. Türkiye muktedirdir. Gücümüz var"

Yurthaber 11-10-22 16:07

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Paşinyan'a 'Azerbaycan' çağrısı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Paşinyan'ı barış süreci için Azerbaycan ile çalışmaya devam etmeye çağırdı. Blinken, ayrıca gün içinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüştü.

Haber 10-10-22 22:50

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da diplomasi trafiği! Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) zirvesi için geldiği Çekya'nın başkenti Prag'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti. İki liderin görüşmesi basına kapalı şekilde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Çekya Başbakanı Fiala ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile de görüşme gerçekleştirdi.

Haber 06-10-22 18:15

Dünya Prag'ı takip ediyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a bomba teklif: 'Gel seni de alalım Türk Birliği'ne'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a geldi. Liderlerin ziyareti kapsamında Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ise zirveye damgasını vuracak bir teklifte bulundu. Erdoğan'ın teklifi üzerine liderlerin gülüştüğü duyuldu.

Haber 06-10-22 15:27

Bir ilk yaşanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Paşinyan bir araya geliyor

Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) ilk toplantısı bugün Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenecek. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Öte yandan Erdoğan, Çekya'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya gelecek.

Haber 06-10-22 09:35

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sivas'ta konuştu:

"(Nikol Paşinyan'ın açıklamaları) Bence soğukkanlı bir açıklama. Karabağ'ın Azerbaycan Türkü'nün toprağı olduğunu kabul edeceğine dair, bu anlaşmayı kabul edeceğine dair bir açıklaması oldu. Bu son derece makuldür çünkü bölge yeteri kadar kırılgandır" - "Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır, her şart ve halükarda yanındadır. Hiç kimse hiçbir oyunun peşinde olmasın. Biz oyunları görüyoruz ve gerek yumuşak gerekse sert gücü birlikte kullanabilen, son derece de başarılı kullanabilen bir Türkiye vardır. Her iki unsurlarıyla da Türkiye Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edecektir"

Yurthaber 15-09-22 15:56

Nikol Paşinyan karşıtı protestocular meclis binası önünde toplandı! Ermenistan'da hareketli anlar...

Azerbaycan'la cephe hattında yaşanan ve kayıplar verilen çatışmaların ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan karşıtı protestocular, Erivan'daki meclis binası önünde toplandı. Paşinyan’a slogan atarak istifa çağrısı yapan öfkeli kalabalık meclis binasının kapılarını kırmaya çalıştı.

Haber 15-09-22 01:09

Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistan sınırında çatışmalar başladı! ABD'den 'Derhal durdurun' çağrısı geldi

Son dakika haberine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırda çatışmaların başladığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki bazı mevzilerin Ermenistan unsurlarınca vurulduğu ve askeri kayıpların yaşandığı bildirildi. Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Öte yandan ABD, çatışmaların durdurulması çağrısı yaptı.

Haber 13-09-22 08:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündüz saatlerinde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüşmüştü.

Haber 11-07-22 22:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Zelenskiy, Putin ve Paşinyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü. Erdoğan-Putin görüşmesinde, Suriye’deki durumun yanı sıra Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı. Erdoğan-Paşinyan görüşmesinde ise iki lider, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine verdikleri önemi vurguladı.

Haber 11-07-22 15:30

Ermenistan polisi acımadı! Hükümet karşıtı protestoculara sert müdahale

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bir süredir devam eden protestolar Başbakan Nikol Paşinyan'ın evine ve hükümet binasına uzandı. Polis, protestocuları durdurabilmek için oldukça sert bir müdahalede bulundu. Yaşanan olaylarda 39'u polis olan toplam 60 kişi yaralandı ve hastanelere kaldırıldı.

Haber 04-06-22 16:16

Ermenistan’da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da polis ve Başbakan Nikol Paşinyan'ı protesto eden göstericiler arasında arbede çıktı. Binlerce kişi, Paşinyan hükümetini protesto amacıyla hükümet binalarına girişi engelledi, yolları ve metro sistemini kapattı

Haber 30-05-22 19:54

Protestocular Ermenistan Başbakanı'nın İstifasını İstedi

Ermenistan'da protestocular, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep ettikleri gösteriler düzenledi. Muhalefet milletvekilleriyse parlamentoyu terk ederek Başbakan Paşinyan üzerindeki baskıları arttırdı

Haber 04-05-22 18:43

Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi! Azerbaycan, Ermenistan ve AB arasındaki üçlü toplantı başladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in Belçika’nın başkenti Brüksel’deki üçlü toplantısı başladı.

Haber 06-04-22 22:03

Aliyev ve Paşinyan arasındaki kritik görüşme için tarih verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile üçlü toplantı için buluşacak. Kritik görüşme için tarih verildi.

Haber 30-03-22 22:07

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarih verdi

Çok sayıda kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önemli bir açıklama yaptı. Oktay, "3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?" sorusuyla ilgili kritik tarihi verdi. Öte yandan Ermenistan ile normalleşme süreci kapsamında da yeni bir gelişme yaşandı. Oktay, katıldığı canlı yayında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Mart'ta Türkiye'ye geleceğini söyledi. Paşinyan'ın Antalya Diplomasi Forumu'na geleceği belirtildi.

Haber 04-02-22 22:19

Ermenistan'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması! Ermeni-Türk görüşmeleri başarılı olursa...

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dikkat çeken bir 'Türkiye' açıklaması yaptı. Paşinyan, Türk ve Ermeni temsilcilerin görüşmelerinden sonuç alınırsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebileceğini söyledi.

Haber 25-12-21 00:38

AB duyurdu: Aliyev ve Paşinyan Brüksel'de bir araya gelecek

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın aralık ayında Brüksel'de bir araya geleceğini bildirdi.

Haber 20-11-21 01:36

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Türkiye ile diyaloğa hazırız

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkiye ile ilişkilere değinerek, "Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi, Ermenistan-Türkiye demiryolu ve karayollarının yeniden açılması konusunda diyalog fırsatı görüyoruz. Biz böyle bir diyaloğa hazırız" dedi.

Haber 08-09-21 13:28

Paşinyan'dan dikkat çeken 'Türkiye' açıklaması

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türk kamuoyundan bazı olumlu sinyaller aldıklarını belirterek “Bu sinyalleri değerlendireceğiz, olumlu sinyallere olumlu sinyallerle cevap vereceğiz.” dedi.

Haber 27-08-21 12:15

Paşinyan'dan dikkat çeken Türkiye mesajı

Ermenistan Başbakan'ı Nikol Paşinyan'dan Türkiye ilgili yeni mesaj geldi. Paşinyan "Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye hazırız." ifadesini kullandı.

Haber 18-08-21 18:42

Ermenistan’da Paşinyan yeniden Başbakan

Ermenistan’da yapılan parlamento seçimlerini kazanan Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın imzaladığı kararname ile yeniden başbakan oldu.

Haber 02-08-21 15:45

Blinken ve Paşinyan arasında kritik görüşme! Dikkat çeken Azerbaycan detayı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü. Görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açılamada “Blinken, tüm Ermeni tutukluların Azerbaycan’dan Ermenistan’a süratle geri gönderilmesine verdiği desteği yineledi” denildi.

Haber 14-07-21 21:04

Ermenistan'daki seçiminin kesin sonuçları açıklandı! İşte Paşinyan'ın oy oranı

Ermenistan’da düzenlenen erken parlamento seçiminin kesin sonuçlarına göre Nikol Paşinyan’ın partisi oyların yüzde 53,91’ini alarak birinci oldu.

Haber 27-06-21 14:44

Ermenistan'da Seçimi Başbakan Paşinyan'ın Partisi Kazandı

Ermenistan’da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi Başbakan Nikol Paşinyan’ın partisi kazandı. Paşinyan’ın partisi oyların yaklaşık yüzde 53,9’sini aldı

Haber 21-06-21 10:25

Ermenistan'da seçim sonrası Paşinyan zafer ilan etti, Koçaryan sonucu tanımadı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dün yapılan erken seçim sonrası zaferini ilan etti. İlk sonuçlara göre Paşinyan'ın liderliğindeki Sivil Sözleşme Partisi oyların yüzde 58'ini alırken, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın liderliğindeki Ermenistan İttifakı'nın oy oranı yüzde 19'un altında kaldı. Ermenistan İttifakı, sonucu tanımadığını açıkladı.

Haber 21-06-21 02:49

Paşinyan erken parlamento seçimini kazandı

Son dakika haberine göre Ermenistan’da yapılan erken parlamento seçimini, resmi olmayan ilk sonuçlara göre Nikol Paşinyan’ın partisi, oyların yüzde 53,92'sini alarak kazandı. Öte yandan Paşinyan, muhalefete fark atınca kameralar karşısına geçerek Ermeni halkına teşekkür konuşması yaptı.

Haber 21-06-21 00:20

Ermenistan Yarın Erken Genel Seçim İçin Sandık Başına Gidiyor

Azerbaycan’la savaşında Dağlık Karabağ’ı kaybeden Ermenistan’da yarın erken genel seçimler yapılacak. Ülkede seçime 21 parti ve 4 ittifak katılıyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da seçime katılan adaylar arasında

Haber 19-06-21 15:09

Paşinyan'dan Aliyev'e çağrı: Tüm esirleri bırak oğlumu al

Ermenistan’daki parlamento seçimleri öncesinde mitingler yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’a çağrı yaparak oğluna karşı tüm Ermeni esirlerin geri iade edilmesi çağrısında bulundu.

Haber 09-06-21 01:42

Macron Ermenistan ve Libya Başbakanları ile Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te Tükiye'yi de yakından ilgilendiren iki önemli görüşme yaptı. Macron, Ermenistan’ın istifa eden ancak seçimlere kadar Başbakan vekili olarak görevini sürdüren Nikol Paşinyan ile ve Libya geçici hükümet Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile biraraya geldi

Haber 02-06-21 00:12

Putin ve Paşinyan Telefonla Ateşkesi Görüştü

Rusya lideri Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ateşkesin gözlemlenmek zorunda olduğunu söyledi

Haber 14-05-21 13:28