Nikolas Chugay Haberleri

SON DAKİKA | Irak'tan Aliağa'ya gelen St. Nikolas gemisi ile iletişim kesildi! Kayıp gemi bulundu: 'El koyduk'

Son dakika haberi: Irak'tan Aliağa'ya doğru yola çıkan ve petrol taşıyan St. Nikolas gemisi ile Umman açıklarında iletişim kesildi. Gemide 1'i Yunan, 18'i Filipinli toplam 19 mürettebat bulunuyordu. Gemiye silahlı kişilerin baskın yaptığı iddia edildi. Tüpraş'tan yapılan açıklamada gemide Türk mürettebatın bulunmadığı bildirildi. Öte yandan İran yaptığı açıklamada ABD'ye misilleme olarak gemiye el koyduklarını açıkladı.

Haber 2024-01-11 20:17:40

İznik Gölü'ndeki batık kilisede Aziz Nikolas figürlü kolye ucu bulundu

Amerikan Arkeoloji Enstitüsünce 2014'te dünya çapındaki en önemli 10 keşiften biri gösterilen bazilikadaki su altı kazısından çıkarılan kolyede, "Noel Baba" olarak bilinen Aziz Nikolas'ın ismi de yazıyor - İznik Gölü Bazilikal Kilisesi Su altı Kazıları Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin: - "Bunun bizim açımızdan önemi; şu anda kazısını yapmış olduğumuz kilisenin orijinalde bir hacı kilisesi olduğunu, yani burayı ziyaret eden insanların hacı olarak isimlendirilebileceklerini gösteren önemli yerlerden biri. Dolayısıyla bu senenin en önemli buluntusu olarak değerlendiriyoruz"

Yurthaber 2022-10-06 11:11:33

Aziz Nikolas Adası tarihi kalıntıları ve manzarasıyla ziyaretçi çekiyor

Fethiye Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Saffet Dündar: - "Ada, yılda yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırlıyor. Adada bulunan 4 kilise de birbirinden farklı özelliklere sahip"

Yurthaber 2022-08-20 11:49:05

ABD’de liseye silahlı saldırı düzenleyip 17 kişiyi öldürmüştü: Umarım bana bir şans daha verirsiniz

ABD’nin Florida eyaletinde 2018 yılında Marjory Stoneman Douglas Lisesine düzenlenen silahlı saldırının zanlısı olan 19 yaşındaki Nikolas Cruz, hakkındaki 17 cinayet ve 17 cinayete teşebbüs suçlamasını kabul etti.

Haber 2021-10-20 20:15:42

Bartın'da yıkılan konağın altında rastlanılan mahzende kurtarma kazısı başlatıldı

Belediye Başkanı Cemal Akın: - "Mahzenden şu an Kültür Evi olarak kullanılan Aya Nikolas Kilisesi'nin içine çıkan bir tünel olduğu rivayet ediliyor. Tabii bu kazılarla meydana çıkacak"

Yurthaber 24-06-21 15:13

Maske skandalı milletvekiline istifa getirdi

Almanya'da koronavirüs salgınına karşı koruyucu maske tedariği konusunda nüfuzunu kullanarak çıkar sağladığı ifade edilen CDU'lu millekvekili Nikolas Löbel istifa etti.

Haber 08-03-21 16:16

Noel’in gelmesiyle birlikte Noel Baba geleneği yeniden ortaya çıkmaya başladı. Noel Baba’dan önce Türk mitolojisinde yer alan Ayaz Ata’yı biliyor musunuz?

25 Aralık Hristiyanlar için Hz. İsa’nın doğum günü olarak büyük bir coşkuyla kutlanır. Noel ve yılbaşının birbirine karıştırılması üzerine yeni yıl kutlamaları doğu, batı toplumları ve Türkler’de din üzerinden değil inanç kültüründen düzenlenmeye başlanmıştır. Batı dünyasında Aziz Nikolas ya da Noel Baba’nın yeni yılda insanları mutlu etmek için hediye verdiğine inanılır. Peki bizim kültürümüzde de Noel Baba’ya oldukça benzeyen bir kahramanın yer aldığını biliyor muydunuz?

Trend 25-12-20 09:46

Ülke bu 'Noel Baba'yı konuşuyor! Çok sayıda kişiye virüs bulaştırdı

Belçika'da geçen hafta kutlanan geleneksel Sinterklaas (Aziz Nikolas -Noel Baba) Bayramı sırasında, koronavirüs önlemleri kapsamında yasak olmasına rağmen huzurevini ziyaret eden bir temsili Noel Baba, en az 45 kişiye koronavirüs bulaştırdı.

Haber 12-12-20 15:53

Noel Baba adıyla bilinen Aziz Nikolas Muğla'da ayinle anıldı

Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Saint Nicholas Adası'na gelen Rus Ortodoks Kilisesi temsilcileri, tarihi kilise kalıntıları arasında ayin yaptı

Magazin 20-12-19 17:55

Maduro, Türk ihracatçılarına kapıları sonuna kadar açtı

 MERSİN’deki Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB), Venezuela ve Kolombiya üzerinden Güney Amerika pazarına giriş yaparak Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro başta olmak üzere her iki ülkede üst düzeyde verimli görüşmeler gerçekleştirdi. ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Maduro'nun "Size buradaki kapılar açık.

Finans 24-11-19 13:17

Morales'in hikayesi tipik bir Latin solu hikayesi

Washington Merkezli Küresel Araştırmalar Merkezi Araştırmacısı Doç. Dr. Mehmet Özkan: - "Morales, ilk yıllarında ekonomik ve sosyal politikalar alanında özellikle de petrol fiyatlarının katkısıyla son derece başarılı bir grafik, sonrasında ise hem iktidarda kalmaya devam etmek için anayasal sınırları zorlama hem de ekonomik ve sosyal anlamda artık eskisi gibi işlerin iyi gitmemesi sebebiyle kendi tabanında eleştirinin artması... Arjantin’de Krichner, Venezuela’da Hugo Chavez’in ölümü sonrası Nikolas Maduro ve en sonunda Evo Morales’in yaşadığı sürecin özeti bu aslında" - "Latin Amerika’daki gelişmeleri sadece ABD politikaları üzerinden okumak kıtadaki sosyal mobilizasyona, bu uğurda çabalayan ve kıtanın ABD radarı dışında bir haritasını çizmek için uğraşan yüzlerce, milyonlarca insanın çabasına saygısızlıktır. Fakat Batı'nın kıtada bulduğu en küçük fırsatı bile çok iyi değerlendirdiği ve dolayısıyla yerel siyasetçilerin daha akıllı ve dikkatli olmaları gerektiği de üzerinde durulması gereken bir realitedir" - "Önümüzdeki dönemde Bolivya’da tekrar seçim olacak. Morales’in aday olup olmayacağı halen net değil, fakat Morales’i destekleyen güçlü sosyal taban Bolivya siyasetinde güçlü bir şekilde var olmaya devam edecektir"

Haber 12-11-19 12:12

'Noel Baba' doğum gününde Demre'de anıldı

'NOEL BABA' adıyla bilinen Aziz Nikolas, Antalya'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolas Kilise ve Müzesi'nde düzenlenen ayinde anıldı.

Haber 11-08-19 10:43

Noel Baba adıyla bilinen Aziz Nikolas Antalya'da ayinle anıldı

"Noel Baba" adıyla bilinen Aziz Nikolas Antalya'da ayinle anıldı

Yurthaber 10-08-19 20:50

Noel Baba adıyla bilinen Aziz Nikolas Antalya'da ayinle anıldı

"Noel Baba" adıyla bilinen Aziz Nikolas Antalya'da ayinle anıldı

Haber 10-08-19 20:49

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: ABD’nin hazırlamaya çalıştığı krizler başarısızlığa mahkum

Veneuzela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, ABC televizyonuna verdiği mülakatta ABD’nin asıl hedefinin halen petrol ihraç eden ülkeler topluluğu OPEC’in dönem başkanı olan Venezuela’nın petrolünü ele geçirmek olduğunu, bunun için uydurduğu krizlerin başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.ABC televizyonuna konuşan Madoro, "Donald Trump’ın idaresi altındaki ABD’nin Ku Klux Klan aşırı ırkçı hükümetinin, barışçı mütevazi bir ülke olan Brezilya’nın petrolünü hatta ondan ötesi toprağını istiyor" dedi.Madoru’nun mülakat yaptığı Tom Llamas, "ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmek için Bogota’da bulunan muhalefet lideri Guaido’nun yeniden Venezuela’ya girmesine müsaade edecek misiniz?" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:"O sadece gidip gelemez.

Haber 26-02-19 15:17

Maduro’nun kapattığı Brezilya sınırında kuyruklar oluştu

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro’nun Brezilya sınırını kapatma kararını alması üzerine iki ülke sınırında uzun kuyruklar oluştu.Devlet Başkanı Maduro, insani yardım krizi sebebiyle Brezilya ile Venezuela sınırının kapatılmasına karar verdi.

Haber 22-02-19 12:02

Rusya’dan Maduro’ya tam destek

Venezuela’da yapılan son seçimlerde yeniden devlet başkanlığına seçilen Nikolas Maduro’nun başkanlığına birçok ülkeden tepki gelirken, Rusya Maduro’ya destek açıklaması yaptı.Venezuela’da yapılan seçimlerde Devlet Başkanı Nikolas Maduro, yaklaşık 6 milyon oy olarak yeniden devlet başkanı seçilmişti.

Haber 30-01-19 08:58

Demre'de Noel Baba ayini

Noel Baba adıyla bilinen Aziz Nikolas için, ölüm yılında Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Aziz Nikolas Kilise ve Müzesi'nde ayin yapıldı.

Trend 06-12-18 13:19

Demre'de Noel Baba ayini

Antalya'nın Demre ilçesinde Aziz Nikolas Kilise ve Müzesi'nde gerçekleştirilen ayini, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden görevlendirilen din adamı Hrisostomos Kalaycı yönetti

Yurthaber 06-12-18 13:11

Demre'de Noel Baba ayini

Antalya'nın Demre ilçesinde Aziz Nikolas Kilise ve Müzesi'nde gerçekleştirilen ayini, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden görevlendirilen din adamı Hrisostomos Kalaycı yönetti

Haber 06-12-18 13:10

Arazisi iade edilince KKTC'de yaşama kararı alan Rum'a, köylülerden tepki

RUMLARA iade, tazminat ve takas öneren Taşınmaz Mal Komisyonu'nca (TMK) Kıbrıs Rumlarının kurduğu silahlı örgüt EOKA'nın eski üyesi Nikolas Skuridis'e (78) Girne Kozanköy'deki arazisinin iade edilmesi, köylülerin tepkisine neden oldu.  Kozanköylüler, Rum Nikolas Skuridis'in bölgeye gelerek, ev için inşaat çalışması başlatmasına ve KKTC'de yaşamaya karar vermesine karşı çıktı.

Haber 06-06-18 16:27

Arazisi iade edilen Rum, KKTC'de yaşama kararı aldı

RUMLARA iade, tazminat ve takas öneren Taşınmaz Mal Komisyonu'nca (TMK), Kıbrıs Rumlarının kurduğu silahlı örgüt EOKA'nın eski üyesi Nikolas Skuridis'e (78), Girne Kozanköy'deki arazisi iade edildi.

Haber 01-06-18 17:43

ABD’de o katilin duruşması ertelendi

ABD’nin Florida eyaletinde 17 kişinin katil zanlısı Nikolas Cruz’un duruşması ertelendi.Florida’da 14 Şubat tarihinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişiyi öldüren 19 yaşındaki Nikolas Cruz’un bugün yapılması beklenilen duruşmasının ertelendiği açıklandı.ABD Başkanı Donald Turmp’ın 2016 seçim kampanyası ve sonrasında silah haklarını destekleyen, ateşli silahların kısıtlanmalarına karşı çıkan söylemlerde bulunduğu ve genelge imzalayarak onay verdiği tartışılırken, Trump dün Beyaz Saray’da 35 eyalet valileriyle bir araya gelerek silahlanma ve okulların güvenliği ile ilgili toplantı yapmıştı.

Haber 27-02-18 20:28

Sosyal Medya Mesajları İncelenerek Florida Saldırısı Önlenebilir miydi?

Florida’daki bir lisede silahlı saldırı düzenleyen Nikolas Cruz’un Sevgililer Günü’nde birçok sosyal medya platformunda yaptığı yorumlarda, insanlara zarar verme niyetini açıkça ortaya koyduğu görülüyor. Saldırıyla ilgili soruşturmayı genişleten dedektifler, Cruz’la ilgili bilgi toplamak için sosyal medya paylaşımlarını mercek altına aldı

Haber 27-02-18 14:55

GÖRÜŞ - ABD'nin çarpık terör algısı

ABD’nin terörizmle mücadele ederken beyazların ülke içinde işlediği katliamlar konusunda hiçbir şey yapmaması ahlaki ve etik bir zafiyeti gözler önüne seriyor - Nidal ve Omar, Amerikalıların savaşmak için trilyonlarca dolar harcadığı “teröristler” olarak yaftalanırken, Adam ve Nikolas, Amerikalıların sadece benzerlerine tanık olunmaması temennilerine konu olan “akıl hastaları” olarak nitelendirildi - Kongrenin, şiddete karşı farklı düzenlemeleri, ikiyüzlülüğün tüm sınırlarını aşmıştır. Kongre, beyaz olmayan Amerikalıları kontrol altında tutmaya hevesli görünürken, beyaz Amerikalıların silah sahibi olmalarına karşı herhangi bir denetimi reddediyor

Haber 26-02-18 15:50

Florida'daki okul katliamı: Görevli polis saldırgana 'müdahale etmedi'

ABD'nin Florida eyaletindeki yetkililer, 17 kişinin öldüğü okul katliamında okulda görevli olan silahlı bir polis memurunun, olay sırasında binaya girip saldırgan Nikolas Cruz'a müdahale etmediğini açıkladı.

Haber 23-02-18 07:00

ABD’deki lise saldırganının mahkemesi ertelendi

ABD’de bir liseye yapılan silahlı saldırıda ölen 17 kişinin katil zanlısı Nikolas Cruz’un mahkemesi ertelendi.ABD’nin Florida eyaletinin Parkland kentinde 14 Şubat günü Marjory Stoneman Douglas Lisesine düzenlenen silahlı saldırının zanlısı olan 19 yaşındaki Nikolas Cruz, hakim karşısına çıkartıldı.

Haber 20-02-18 10:19

Florida Saldırganının Kefaletsiz Tutukluluğuna Devam Kararı

Mahkeme, ABD’nin Florida eyaletindeki bir lisede 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının sanığı 19 yaşındaki Nikolas Cruz’un kefaletsiz tutukluluk halinin devamına hükmetti

Haber 16-02-18 18:47

FBI'ı Florida saldırganı hakkında uyarmışlardı

ABD Federal Soruşturma Bürosu, Çarşamba günü Florida'daki bir okulda gerçekleşen ve 17 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyı gerçekleştiren 19 yaşındaki Nikolas Cruz hakkında gelen ihbara rağmen saldırganın engellenememesi üzerine bir inceleme başlattığını duyurdu.

Haber 16-02-18 06:56

ABD’de saldırgan AR-15 yarı otomatik silah kullanmış

ABD’nin Florida eyaletinde bir liseye düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren zanlının saldırıda AR-15 tarzı yarı otomatik silah kullandığı ortaya çıktı.ABD’nin Florida eyaletine bağlı Broward kentinde, bir liseye silahlı saldırı düzenleyen ve 17 kişinin ölümüne yol açan Nikolas Cruz’un (19) disiplinsizlik ve kavgacı tutumu nedeniyle okul yönetimi tarafından bir yıl önce okuldan uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Haber 15-02-18 19:23

17 Kişinin Öldüğü Saldırıda Yeni Ayrıntılar

ABD’nin Florida eyaletindeki bir lisede 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının failinin 19 yaşındaki Nikolas Cruz olduğu açıklandı. Cruz’un sosyal medya hesapları mercek altına alındı. Polis son derede “rahatsız edici” bulgulara rastladıklarını açıkladı

Haber 15-02-18 17:04

Güney Kıbrıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda hiçbir aday seçimi kazanmak için gerekli çoğunluğa ulaşamadı. İkinci turda Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile Stavros Malas karşı karşıya gelecek. Eski Güney Kıbrıs lideri Tasos Papadopulos'un oğlu Nikolas Papadopulos ise üçüncü sırada kaldı ve elendi.

Haber 29-01-18 02:28

Tarihe Meydan Okuyan Kilise, Definecilerden Çektiğini Kimseden Çekmedi

Neredeyse 200 yıldır tüm şartlara direnerek ayakta kalan Aziz Nikolas Kilisesi definecilerden çektiğini kimseden çekmedi.Aydın’ın...

Yurthaber 04-08-17 14:01

Karabulut'tan Vatikan'a Aziz Nikolas Tepkisi

ANTALYA, (DHA)- NOEL Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Antalya-Demre'den 1087 yılında din adamları tarafından İtalya-Bari'ye kaçırılan Aziz

Yurthaber 23-05-17 11:12

Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yaptığını açıkladı.

Finans 09-01-17 11:32

'noel Baba' Antalyalıdır, Antalyasporludur'

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Antalyaspor Kulübü Derneği'nin, Noel Baba'nın Antalyalı olduğuna dikkati çekmek için hazırlattığı, üzerinde Noel Baba resimleri bulunan 'Nikolas Antalyalıdır'

Yurthaber 31-12-16 14:41

Patrik Bartholomeos, Gökçeada'da Ayin Yönetti (2)

Mustafa SUİÇMEZ/GÖKÇEADA (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde görevli peder Nikolas Sergaki, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayinle Muğla'nın Bodrum İlçesi

Yurthaber 26-07-15 15:35

Patrik Bartholomeos, Gökçeada'da Ayin Yönetti

Mustafa SUİÇMEZ/GÖKÇEADA (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde görevli peder Nikolas Sergaki, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayinle Muğla'nın Bodrum İlçesi

Yurthaber 26-07-15 15:31

Patrik Bartholomeos, Gökçeada'da Ayin Yönetti

Mustafa SUİÇMEZ/GÖKÇEADA Peder Nikolas Sergaki'nin Bodrum Episkoposluğu'na terfisi için bugün, Türkiye'nin en batısı Gökçeada'daki Panayia Kilisesi'nde düzenlenen ayine Fener Rum

Yurthaber 26-07-15 14:35

Abdullah Gül Üniversitesi Spor: 96 - Energa Torun: 76

Mükremin ÖKSÜZGİL/ KAYSERİ, SALON: Kadir Has HAKEMLER: Nikolas Somos ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ: Lindsay ENERGA TORUN: Reid 1. PERİYOT: 28-24 İLK

Yurthaber 14-01-15 22:00

(özel Haber) Facebook’tan Tanıştılar, Türk-yunan Dostluğu İçin Söylediler

Facebook aracılığıyla tanışan Hakan Konyar ve Nikolas Matthiou, Türk ve Yunan şarkılarını Tekirdağ’da dostluk adına...

Yurthaber 22-09-14 09:12

Yeni zayıflama yöntemi: dile yama

Plastik cerrahi uzmanı Nikolas Chugay'ın Latin Amerika ülkelerinde gördükten sonra ABD'de uygulamaya başladığı yeni zayıflama yöntemi, ülkede tartışmalara yol açtı.

Haber 14-08-13 12:21

En Iyi Aşk Öyküsüne Noel Baba'da Nikah Ödülü

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Demre Belediyesi ve bazı özel firmalar tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Aziz Nikolas Düğün Festivali kapsamında Rusya'nın

Yurthaber 19-12-12 16:20

St. Nikolas Kilisesi Müzesi’nde 6 Aralık Ayini

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi Müzesi’nde 6 Aralık Aziz Nikola Günü nedeniyle ayin...

Yurthaber 06-12-12 15:11

Aziz Nikolas Şanslı Gelini Rusya’da Seçildi

Demre 19 Aralık 2012 Uluslar arası Aziz Nikolas Düğün Festivaline özel konuk olarak katılacak Aziz...

Yurthaber 28-11-12 11:44