Nikos Kocias Haberleri

Yunanistan'da kriz! PASOK lideri Androulakis da hükümet kurma görevini reddetti

Yunanistan’da geçtiğimiz pazar günü yapılan genel seçimi üçüncü sırada tamamlayan Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Lideri Nikos Androulakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından kendisine verilen hükümet kurma görevini kabul etmedi.

Haber 2023-05-24 00:02:24

Fransız gazetesi Le Monde’un Türkiye seçim haritasındaki hata Yunanistan’ı kızdırdı! Haritayı kaldırdı ama...

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden biri olan Le Monde’un 14 Mayıs’ta Türkiye’de gerçekleşen seçimlere ilişkin olarak bilgi verdiği haberinde kullandığı harita Yunanistan’ı kızdırdı. Fransız gazetesinin internet sitesinde Türkiye seçimlerinde kullandığı haritada birçok Yunan adasını Türkiye sınırına dahil etmesi Atina’yı sinirlendirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, hatanın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Trend 2023-05-17 07:47:56

Yunanistan'dan Türkiye ile ilgili kritik soruya yanıt! 'Tabii ki hayır'

Yunanistan'dan, Türkiye ile sorunların çözümünde her iki ülkedeki seçimlerin ardından imza atmaya hazır olduğu mesajı geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, verdiği bir röportajda "Türkiye ile savaş çıkacak mı?" sorusuna "Tabii ki hayır." cevabını verdi.

Haber 2023-05-05 16:03:53

Bakan Bozdağ onayladı! Yunan hükümlü Dimitrios Nalmpantis Yunanistan'a iade edilecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, uyuşturucu suçundan Türkiye'de hükümlü bulunan Dimitrios Nalmpantis'in Yunanistan'a iadesini onayladı. Nalmpantis'in Yunanistan'da 1 Mart'ta 57 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan tren kazasında ölen makinist Nikos Nalmpantis'in babası olduğu öğrenildi.

Haber 2023-03-14 11:35:27

Depremde hayatını kaybedenler için dua ettiler: Yunan Bakan Dendias'tan Fener Rum Patrikhanesi ziyareti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen dini törene iştirak etti.

Haber 05-03-23 16:01

Türkiye ziyaretini duyururken skandala imza attı! Yunan bakan Dendias'a tepki yağınca paylaşımını sildi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün İstanbul'da Fener Rum Patrikhanesinde gerçekleştirilecek dini törene katıldı. Ancak Yunan bakan ziyareti öncesi skandal bir paylaşıma imza attı. Tepkiler çığ gibi yağınca Dendias paylaşımını silip kullandığı ifadeyi değiştirerek yeni bir paylaşım yaptı.

Haber 05-03-23 11:07

SON DAKİKA | Yunanistan Dışişleri Bakanı deprem bölgesini ziyaret ve Bakan Çavuşoğlu'yla görüşmek için Türkiye'de

Son dakika haberi: Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, deprem bölgesini ziyaret etmek ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Dendias, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana'ya geldi.

Haber 12-02-23 11:00

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias rahatsızlandı! Ziyareti yarıda kesti

Aynoroz Yarımadası'na ziyaret gerçekleştiren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, manastırda ayin sırasında ani tansiyon düşmesi sonucu dengesini kaybederek başını çarptı. Bakan Dendias, Aynoroz ziyaretini yarıda kesmek zorunda kaldı.

Haber 29-12-22 19:43

Libya'dan Yunanistan hamlesi! Büyükelçiyi geri çağırdılar

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Libya'ya yaptığı ziyarette uçaktan inmeyip diplomatik krize neden olmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Libya, Atina Büyükelçisi Hamed Beşir el-Mebruk'u, istişare için ülkeye geri çağırdı.

Haber 20-11-22 19:26

Diplomatik krize yol açtı! Yunan Bakan uçaktan inmeyip geri döndü

Libya ile Yunanistan arasında diplomatik kriz çıktı. Resmi ziyaret kapsamında Libya’ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın başkent Trablus'ta uçaktan inmeyi reddedip hiçbir açıklama yapmadan geri gittiği bildirildi. Yunan basını ise Dendias’ın Trablus hükümetinin Dışişleri Bakanı Manguş’un kendisini beklediğini öğrenince Menfi ile görüşmesini iptal edip Bingazi’ye geçtiğini aktardı.

Haber 17-11-22 14:56

Atina'nın '12 mil' iddiası sonrası 'savaş' sesleri! Ukrayna'daki senaryoyu örnek göstererek uyardı: Gözümüzün içine bakarak...

Yunanistan'ın Ege'deki Adalar'a silah sevk etmesinin yankıları sürerken, Atina gerilimi tırmandırmakta kararlı. Yunan basını şimdi de '12 mil' iddiasını ortaya attı. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Her türlü imkanı kullanmaya hazırız.” ifadelerini kullanırken, olası bir hamlenin Türkiye-Yunanistan savaşının çıkmasına mı neden olacağı sorgulanmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güvenlik Politikalar Uzmanı Mete Yarar, Ukrayna'daki durumu işaret ederek uyardı.

Haber 12-10-22 08:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bunlar uzayda dolaşıyor çıkışı! Patrik Bartholomeos'a dedim ki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'ndaki toplantısında Yunanistan'ın göçmenlere zulmünü dünyanın gözü önüne sermesinin ardından Yunanistan'la gerilim yeniden yükselmiş, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstermişti. Erdoğan, "Benim muhatabım değil" diyerek yanıt verdiği Dendias'ın sözlerini Patrik Bartholomeos'la bir konuşmasını açıklayarak cevapladı ve "Bunlar uzayda dolaşıyor" dedi.

Haber 22-09-22 17:04

Yunanistan'dan hamle geldi! Türkiye'den uyarı gelince NATO'nun kapısını çaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST'te Yunanistan'a 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek uyarıda bulunması dikkat çekti. Erdoğan'ın dünya basınında da yer edinen bu mesajının ardından Yunan basını, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın olayı NATO'ya şikayet edeceğine dair söylemlerini manşete taşıdı.

Haber 04-09-22 16:03

Miçotakis'ten kriz yaratacak hediye! Uçaktaki yazıyla yeni bir skandala imza attı

Yunanistan, Doğu Akdeniz ve Ege'deki provokasyonlarını hem eylem hem söylemleriyle farklı şekillerde sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'in Yunanistan ziyaretinde yeni bir skandala imza attı. Miçotakis, hediyesiyle yeni bir krizin fitilini ateşledi.

Haber 03-09-22 16:27

Dışişleri'nden Yunan Bakan'a yanıt! Skandal paylaşıma böyle cevap verdiler

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili yaptığı skandal paylaşımlara tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin 1974'teki müdahalesi yasal ve meşru" ifadeleri kullanıldı. Yunan Bakan Dendias, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajlarda, Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesini "yasa dışı işgal" olarak tanımlamıştı.

Haber 15-08-22 18:30

Yunanistan'da dinleme skandalı! Miçotakis: Haberim yoktu, asla izin vermezdim

Yunanistan, muhalefetteki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan'ın ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis'in telefonlarının Yunanistan istihbarat servisi tarafından dinlediği iddiasıyla sarsıldı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, "Haberim yoktu, buna asla izin vermezdim. Bay Androulakis'e yapılan hata için bir özür borçluyum" dedi.

Haber 08-08-22 14:36

Atina'dan büyük skandal! Küstah 'provokasyon' çıkışıyla Türkiye'yi hedef aldı

Türkiye, Yunanistan'a Ege adalarının hukusuzca silahlandırılması üzerinden tepki gösterirken Yunan makamları skandal açıklamalar yapmayı sürdürüyor. İki ülke arasında son zamanlarda yeniden alevlenen tartışmaları Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bir kez daha körükledi. Dendias, son açıklamasıyla Türkiye'yi "provokasyon yapmak" ile suçladı.

Haber 19-06-22 10:49

Bakan Akar'dan NATO'da kritik 'Yunanistan' teması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Karargahı'nda Yunan mevkidaşı Nikos Panagiotopoulos ile bir araya geldi.

Haber 16-06-22 16:08

ABD'nin teklifini reddettiler! Yunanistan, kendi savunma kapasitesinden ödün veremez

Yunanistan'ın, ABD'den gelen "Ukrayna'ya Rus yapımı silah gönderme" teklifini reddettiği belirtildi. Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos'un ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'dan gelen öneriyi "Yunanistan, kendi savunma kapasitesinden ödün veremez." ifadeleriyle dolaylı yoldan reddettiği öğrenildi.

Haber 06-04-22 23:53

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a Ukrayna tepkisi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ukrayna'daki durumdan Türkiye'nin faydalandığı yönünde suçlamalarda bulunmuştu. Yunan bakana tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, 'Böylesi bir saçmalık konusunda çok fazla adanmışlık ve çaba ortaya konuluyor. Çok üzücü!' dedi.

Haber 26-02-22 17:57

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Suudi mevkidaşına Türkiye şikayeti: 'Yunanistan savaş tehdidi altında'

udi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan El Suud, Atina'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. İki bakanın görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda Dendias, Türkiye'ye yönelik şikayetlerde bulundu.

Haber 04-01-22 18:11

Sözcü Bilgiç'ten, Dendias'ın 'Türkiye' açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Türkiye'ye yönelik iddialarına cevaben, "Yunanistan'ın Türkiye ile her konuda rekabete girmeye çalışması, iş birliği yerine gerginliği tercih etmesi ve Türkiye karşıtı suni ittifaklar yaratmaya çalışması beyhude çabalardır" dedi.

Haber 21-11-21 00:29

ABD Türkiye'nin İtirazlarını Dikkate Almadı

Kathimerini gazetesine röportaj veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin ABD’yle yaptığı savunma anlaşmasına dair değerlendirmelerde bulundu. Dendias, ABD’nin Türkiye’nin tepkilerini dikkate almadığını söyledi

Haber 18-10-21 11:50

ABD-Yunanistan Savunma İşbirliği Anlaşması yenilendi ve genişletildi

Anlaşmanın 5 yıllığına güncellenmesi kararı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Washington gezisi sırasında alındı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Nikos Dendias, gazeteciler önünde, yeni anlaşma metnini imzaladı. Anlaşma bugüne kadar birer yıllığına yenilenmişti.

Haber 15-10-21 03:27

Nikos Anastasiadis'ten üçlü görüşme sonrası açıklama

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, üçlü görüşmeye ilişkin, "Nasıl ilerleyeceğimize yönelik teklifler sunduk. Genel Sekreter ise Kıbrıs için özel temsilci atamayı planlıyor." dedi.

Haber 28-09-21 07:46

Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs'ta iki devletli çözüme ''hayır'' dedi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta iki devletli çözüme ''açık olmadıklarını'' söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Anastasiadis'in açıklamasına cevaben "Bizim zaten devletimiz 60 yıldır var, iki devlet zaten Kıbrıs'ta ve Kıbrıs'ın gerçekleri. Bu saatten sonra kimse 60 yıllık devletinden vazgeçmez.'' ifadelerini kullandı.

Haber 27-09-21 22:06

Yunanistan'dan Libya'daki seçimler öncesi Türkiye mesajı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'da 24 Aralık'ta yapılacak seçimlerden, "Türkiye-Libya Mutabakatı gibi geçmişe ait yükleri üzerinden atabilecek bir hükümet çıkmasını umduklarını" söyledi.

Haber 06-09-21 21:05

Yangın kabusu sonrası sesi titreyen Yunan bakan yardımcısı, özür diledi

Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, gazetecilerin yangınlarla mücadelede yaşanan başarısızlığa ilişkin sorusu karşısında, istifa talebinde bulunduğunu söyledi ve sesi titreyerek özür diledi.

Haber 11-08-21 16:45

Bakan Çavuşoğlu'na, Yunan mevkidaşından geçmiş olsun telefonu

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'na, Türkiye'deki orman yangınları nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu açıkladı.

Haber 29-07-21 21:31

GKRY’den Kıbrıslı Türklere pasaport tehdidi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Anastasiadis, KKTC tarafının Kapalı Maraş’ın bir kısmının daha açılması ile ilgili adıma karşılık Kıbrıslı Türklere yönelik yaptırımlara hazırlığını duyurdu. Anastasiadis, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuna sahip Kıbrıslı Türklerin pasaportlarını iptal etmeye hazırlandığını söyledi.

Haber 25-07-21 19:08

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Erdoğan'ın Kıbrıs'ta yapacağı açıklamaları bekliyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Londra merkezli Arapça yayın yapan Asharq Al Awsat gazetesine verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da yapacağı ve bir sürpriz açıklayacağını belirtti Kıbrıs ziyaretini merakla beklediklerini söyledi.

Haber 18-07-21 17:15

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Cumhurbaşkanı Erdoğan çok şeyi başarmış önemli bir lider

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında çok şeyi başarmış ve ülkesinin imajını değiştirerek güçlendirmiş önemli bir lider olduğunu ifade ederek kendisiyle konuşurken bu özelliklerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Haber 11-07-21 08:29

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede önemli bir liderdir

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, verdiği bir röportajda Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların "Kendi hedeflerine ulaşmasında başarılı ve bölgede önemli bir lider" olarak gördüğü Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yüz yüze yapacağı görüşmeyle çözülebileceğine inandığını söyledi.

Haber 10-07-21 19:34

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde “Altın pasaport” skandalı! Halktan özür diledi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, “Altın pasaport” olarak adlandırılan sabıkası bulunan yabancılara AB pasaportu verilmesi skandalıyla ilgili halktan özür diledi.

Haber 04-07-21 14:07

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan GKRY’ye: Komşumuz dilerse yardıma hazırız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bugün öğle saatlerinde GKRY’de çıkan yangınla ilgili “Komşumuz dilerse yardıma hazırız” dedi.

Haber 03-07-21 21:32

Yunanistan’da açık havada maske takma zorunluluğu kaldırılıyor

Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, kalabalık olmayan açık alanlarda maske kullanılması zorunluluğunun kaldırılacağını, 28 Haziran'dan itibaren de gece sokağa çıkma yasağına son verileceğini açıkladı. İspanya'da da benzer şekilde merkezi hükümet ve ülkedeki özerk yönetim hükümetleri, maske kullanma zorunluğunun 26 Haziran'dan itibaren açık alanlarda kaldırılması hususunda anlaştı.

Haber 23-06-21 21:33

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ADF Gençlik Forumu'nda gençlerin sorularını yanıtladı:

"Lisede öğrenciyken Ermeni terör örgütü diplomatlarımıza saldırıyordu, şehit veriyorduk. Ben de onlara inat diplomat olacağım diye uluslararası ilişkiler okudum" - "(Antalya Diplomasi Forumu) Daha ilk toplantıyı yapmadan bilinen ve tanınan bir toplantı haline geldik" - "(Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias) Atina'ya gittik orada bir şey söylemedi basın toplantısında. Gayet pozitifti. Ben iki seçenekli hazırlanmıştım tabii ki. Sonra döndükten sonra her gün konuşuyor ama biz hiç konuşmuyoruz. Ne varsa yüz yüze söyleyelim. Orada içinde ukde kaldı galiba her gün Türkiye'yle ilgili bir açıklama yapıyor"

Yurthaber 20-06-21 03:21

Blinken ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulides ile telefonda görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Blinken Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlatılmasını destekledikleri mesajını verdi

Haber 02-06-21 00:12

Türkiye-Yunanistan ilişkileri: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Atina ziyareti nasıl geçti?

Atina'da bir araya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, turizm ve aşı sertifikaları konularında mutabakata vardılar. İki bakan ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 14 Haziran'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde ikili bir görüşme yapmalarında anlaştı. Atina'dan Stelyo Berbarakis'in haberi.

Haber 31-05-21 15:56

Çavuşoğlu ve Dendias Gerginlik Ortamında Görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önümüzdeki hafta Pazartesi günü Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın daveti üzerine, yükselen gerginliği azaltma çabaları kapsamında bir araya gelecek. İki bakan arasında geçen ay Ankara'da ortak basın toplantısında tartışma yaşanmıştı

Haber 27-05-21 19:30

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın daveti üzerine 30-31 Mayıs'ta Yunanistan'a çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Haber 27-05-21 11:21

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’tan İsrail ve Filistin'e ateşkes çağrısı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İsrail ve Filistin'deki temaslarının ardından "Hamas’ın İsrail’e füze fırlatmasının kınanması gerektiğini" söyleyerek, aynı zamanda ateşkes çağrısı yaptı.

Haber 18-05-21 23:34

TRT'nin iddialı dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs KKTC'de krize neden oldu

TRT'nin iddialı dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs'ta yayınlanan bir sahnede EOKA'cı Nikos Sampson'ın KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın başına silah dayaması KKTC'de tepkilere neden oldu. Denktaş'ın eski danışmanı Sabahattin İsmail ise "Geri zekalı mısınız? Sampson kim ki Denktaş'ın kafasına silah dayayacak. Utanmadan bir de 'Gerçek bir varoluş hikayesi' diyorsunuz!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Magazin 10-05-21 10:07

İzmir'deki göçmen derneklerinden Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesine tepki

Dernek temsilcileri, Ankara ziyaretinde Batı Trakya'daki Müslüman Türk azınlığın kimliğine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'a da tepki gösterdi

Yurthaber 28-04-21 14:54

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Erdoğan ile görüşme olacak çünkü konuşmamız gerekiyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini belirterek, "Görüşme olacak çünkü konuşmamız gerekiyor" dedi. Miçotakis, Nikos Dendias'ın Ankara ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısındaki gerginlikle ilgili "Kamu önündeki tartışmalar belki nadirdir ancak aynı zamanda da yararlı olabilir çünkü dostluk başka alışveriş başka. Verilen talimat hiçbir tahriki yanıtsız bırakmamaktı" dedi.

Haber 22-04-21 22:21

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Zor ama imkansız değil!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Atina'nın Akdeniz'deki egemenlik alanı ve diğer konulardaki anlaşmazlıklarda Ankara ile arasındaki görüş ayrılıklarını görmezden gelemeyeceğini, ancak sorunlara çözüm bulmanın zor olsa da imkansız olmadığını söyledi.

Haber 19-04-21 07:29

Çavuşoğlu ve Dendias'ın gergin basın toplantısı Yunan medyasında: 'Canlı yayında gemileri yaktılar'

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri düzeltmek amacıyla dün Ankara'da bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu ve Nikos Dendias'ın kameraların önünde yönelttikleri karşılıklı suçlamalar, Yunan basınında da geniş yer aldı. Haber sitesi Zougla, "Canlı yayında gemileri yaktılar. Basın toplantısını kavgaya dönüştürdüler. Anlaştıkları tek konu, hiçbir şeyde anlaşamadıkları oldu" yorumunu yaptı. Atina'dan Stelyo Berberakis'in haberi.

Haber 16-04-21 11:48

Çavuşoğlu ile Dendias'ın Basın Toplantısında Gerilim

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ankara'yı ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla birlikte yaptığı basın açıklaması, iki bakan arasında sözlü atışmaya sahne oldu

Haber 16-04-21 00:03

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'a tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın basın toplantısındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Haber 15-04-21 21:53