Nükleer Silah Haberleri

Putin'den nükleer hamle! İlk füzeler Belarus'a teslim edildi...

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Belarus'a ilk parti nükleer silahları yerleştirdiğini duyurdu. Ve silah transferinin bu yaz sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Putin, Ukrayna savaşındaki durum ve F-16'lar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Haber 19-06-2023 09:20

Rus televizyonu hacklendi! Kırmızı alarm verildi... “Lütfen sığınağa gidin” uyarısı yapıldı

Bilgisayar korsanlarının hacklediği Rus televizyonunda bir anda kırmızı alarm verilerek nükleer saldırının gerçekleştiği söylendi. Televizyondan halkın sığınaklara gitmesi, gaz maskesi takması ve radyasyon haplarını almaları konusunda uyarılar yapıldı.

Trend 10-03-2023 09:33

Rusya-Ukrayna savaşında korkutan sözler! Açıklama Medvedev'den geldi: 'Nükleer silah kulllanırız'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, 'Savaşı kaybedersek nükleer silah kullanırız" dedi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Batı'nın Ukrayna'ya Rusya'yı vurabilecek bir silah vermesi durumunda gerilimin daha da artacağı uyarısında bulundu.

Haber 21-01-2023 09:31

Putin’in nükleer saldırı tehdidi Ukrayna’yı harekete geçirdi! Felakete hazırlık başladı... Halka iyot tabletleri dağıtılıyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Batı’ya yönelik nükleer saldırı tehdidi Ukraynalı yetkilileri harekete geçirdi. Kiev’deki yetkililer olası bir Rus nükleer saldırısından halkın en az hasarı alabilmesi için tahliye merkezlerine potasyum iyot hapları dağıtmaya başladığını duyurdu.

Trend 05-10-2022 15:14

Bu sabah başladı, nükleer silah kullanımı masada! Putin'den destek açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Rus ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için referandumlar bu sabah başladı. 27 Eylül'e kadar devam edecek referandumlarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonuçları destekleyeceklerini açıkladı.

Haber 23-09-2022 10:24

Kuzey Kore'den manidar zamanlamayla dünyayı korkutan 'nükleer silah' açıklaması! Egemenliğimizin ihlalidir

Dünyanın savaşlar ve meydan okumalar nedeniyle diken üstünde geçirdiği 2022'de her an yeni bir çatışmanın patlak verme olasılığı kaygıları artırırken Kuzey Kore'den bu korkuyu pekiştirecek bir 'nükleer silah' açıklaması geldi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Güney Kore ziyareti üstüne gelmesiyle zamanlaması dikkat çeken açıklamada Kuzey Kore'nin nükleer silahtan vazgeçmeyeceğinin altı çizildi. Kuzey Kore ayrıca Guterres'e tepki göstererek çağrıda bulundu.

Haber 14-08-2022 09:53

Rusya Belarus'a nükleer füze gönderme sözü verdi

Rusya lideri Vladimir Putin, ülkesinin gelecek aylarda müttefiki Belarus'a nükleer başlık taşıma kapasiteli kısa menzilli füze sistemleri yollayacağını söyledi.

Haber 26-06-2022 11:54

Durumu ağır! Putin’in özel çantasını taşıyan emekli Rus albay evinde vuruldu

Rus lider Vladimir Putin’in özel çantasını taşımakla görevli olan emekli Rus albay Vadim Zimin, Moskova’daki evinde vuruldu. Emekli albay hastaneye kaldırılırken durumunun ağır olduğu belirtildi.

Trend 22-06-2022 13:15

SIPRI: Nükleer silahların sayısı yeniden artmaya başlayacak

Barış araştırmaları enstitüsü SIPRI yıllık raporunu yayınladı. SIPRI Rusya'nın Ukrayna savaşının da etkisiyle tüm dünyada nükleer silahlanmanın yeniden artacağı tahmininde bulundu.

Haber 13-06-2022 11:53

Uri Geller'den olay yaratan kehaneti! Uzaylıların Putin'i durduracağını öne sürdü

Psişik güçleri olduğunu iddia eden ve kaşık bükmesiyle tanınan Uri Geller, Putin kehaneti ile olay yaratmayı başardı. Geller, nükleer silahlarını ateşlemeye kalkışırsa uzaylıların Vladimir Putin'i durduracağını iddia etti. Rus liderin savaş başlıklarını karıştırmak için ileri teknolojiyi kullanacaklarını düşündüğünü iddia etti.

Haber 05-06-2022 13:24

Lavrov’dan uyarı: Hafife almayın!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bir Rus devlet televizyonunda yayınlanan röportajında Rusya-Ukrayna savaşında "nükleer çatışma" olasılığının mevcut olduğunu söyledi. Lavrov, NATO'yu Ukrayna'yı silahlandırdığı için Rusya'ya karşı vekalet savaşı yürütmekle suçladı.

Haber 26-04-2022 15:38

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan endişe veren sözler! Nükleer programımızı hızlandıracağız

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Kore Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümünü kutlamak için katıldığı törende ülkesinin nükleer programına hız vereceklerini açıkladı. Nükleer silahların caydırıcı bir unsur olduğunu ancak saldırı durumunda bunları kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Haber 26-04-2022 15:01

Rus kanalından korkunç iddia! Canlı yayında anlatınca stüdyodakiler buz kesti: Nükleer silahlarla saldırmaya hazır

Rus devlet televizyonu sunucusu Vladimir Solovyov, işkence görenlerin, insanların ve yıkılan evlerin ve kasabaların görüntülerini paylaşan Ukrayna’nın İngiliz kamuoyunu Moskova’ya karşı yönlendirmek istediğini iddia etti. Rus sunucu, İngiltere’nin Rusya’ya karşı nükleer silahlarını kullanmaya hazır olduğunu söyleyerek stüdyodaki herkesi şaşırttı.

Trend 20-04-2022 10:05

Dünyada nükleer silah başlığı sayısında korkutan artış! 138 bin Hiroşima bombasına eşdeğer

Nükleer silahlara sahip ülkelerin cephaneliklerindeki nükleer başlık sayısının giderek arttığı belirlendi. Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Uluslararası Nükleer Silahları Kaldırma Girişiminin (ICAN) yayımladığı rapora göre,2022'nin başına kadar nükleer silah sahibi 9 ülkenin stoklarındaki nükleer silah başlığı sayısı 12 bin 705'e ulaştı. Mevcut kullanılabilir silah başlıkları toplamının, 1945'te Hiroşima'da kullanılan nükleer bombadan yaklaşık 138 bin tanesine eşdeğer olduğu belirtildi.

Haber 11-04-2022 22:35

Son dakika: Putin'in nükleer güç tehdidi sonrası raflar boşaldı! Son altı günde satılanlar bir yıla bedel...

Son dakika haberi: Rusya - Ukrayna kriziyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Rusya'nın nükleer gücünü kullanma tehdidi sonrası Avrupa harekete geçti. NATO Genel Sekreteri, böyle bir durumda istenmeyen sonuçların ortaya çıkacağını belirtti. Avrupalılar ise radyasyondan koruduğu için iyota yöneldi, raflar boş kaldı.

Haber 25-03-2022 09:56

Kimyasal, biyolojik ve nükleer silah uyarısı! Ortak açıklama geldi

G7 liderleri Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Ardından G7 liderleri tarafından ortak bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Rusya, Ukrayna’ya saldırılarında kimyasal, biyolojik ve nükleer silah kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Haber 24-03-2022 23:20

Tüm dünyayı korkutan nükleer felaket ihtimali! Putin kozunu oynayacak mı? Şifre: İskender-M

Rusya'dan dün gelen "Putin'in nükleer silah kullanabileceği" açıklamasıyla tüm dünya tedirgin oldu. Putin'in bu seçeneğe başvurması durumunda yaşanacak felaketin boyutunu gözler önüne seren bir analiz endişeleri arttırdı. Putin'in elindeki nükleer felaket kozunun şifresi ise İskender-M. Öte yandan ABD'nin Rusya'ya vereceği olası karşılık ve korkunç düzeydeki can kaybı da değerlendirmeler arasında...

Haber 23-03-2022 10:04

Son Dakika: Rusya'dan tüm dünyayı korkutan açıklama: Putin nükleer silahlara başvurabilir

Son dakika haberi: Rusya'dan tüm dünyayı endişelendiren bir nükleer silah açıklaması geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in henüz Ukrayna'daki amaçlarına ulaşamadığını da belirtti. İşte o açıklama!

Haber 22-03-2022 22:37

Son Dakika: BM'den Rusya-Ukrayna savaşında 'nükleer çatışma' uyarısı

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde çatışmalar sürerken bölgeye dair tedirgin edici haberler de gelmeye devam ediyor. Son olarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna-Rusya savaşının "nükleer çatışma olasılığı" doğurduğu uyarısında bulundu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 14-03-2022 19:45

Tüm dünya tedirgin! Nükleer felaket kapıda... Yeni bir Çernobil olur mu?

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları birçok kentte şiddetli şekilde devam ederken, bölgede bulunan nükleer tesisiler ise tüm dünyayı korkutuyor. Zaman zaman tesis çevrelerinde de çatışmaların yaşandığı bilinirken, ortaya korkutan iddialar atıldı. Rusya tarafından yapılan açıklamada, Amerika'nın Ukrayna’da 30 farklı biyolojik laboratuvarı bulunduğuna dikkat çekildi. Ukrayna ise Moskova’nın nükleer tesisleri vurarak felakete yol açabileceğini öne sürdü.

Haber 12-03-2022 08:18

Nükleer savaş çıkar mı? Rusya nükleer silah mı kullanacak? Üçüncü dünya savaşı ve nükleer savaş riski var mı?

Rusya Ukrayna savaşında gelişmeler yaşanmaya devam ederken Putin son olarak Rus caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçirilmesini emretti. Savunma Bakanlığı'na nükleer güçlerin savaş durumuna geçmesi emri verilmesi sonrası ''Rusya nükleer silah mı kullanacak?" sorusu merak ediliyor. Peki nükleer savaş çıkar mı? Rusya nükleer silah mı kullanacak ve üçüncü dünya savaşı ve nükleer savaş riski var mı? İşte merak edilenler...

Haber 08-03-2022 15:44

Ölen Rus askerlerinin fotoğraflarını paylaştılar! Rusya’dan korkunç iddia…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 12. gününde bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna öldürdüğü Rus askerlerin görüntülerini servis ederken Rusya tarafından da korkunç bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, radyoaktif saldırı iddiası ile Ukrayna tarafından suçlanacaklarını öne sürdü.

Haber 07-03-2022 08:13

Putin, nükleer silahları kullanabilir mi? Çanta detayı! Her zaman yanında

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Devlet Başkanı Putin'in geçtiğimi hafta yaptığı nükleer silah açıklaması tüm dünyada şok etkisi yarattı. Putin'in açıklamasına tepkiler gelmeye devam ederken, akıllarda ise birçok soru bulunuyor. Peki Putin, nükleer silahları tek başına kullanabilir mi? İşte tüm soruların yanıtı...

Haber 04-03-2022 08:28

Putin’in tehdidi sonrası Orta Avrupa'da büyük panik! Halk eczanelere koştu...

Rusya’nın işgalinde sekizinci güne girilirken Putin’in Ukrayna işgalinde nükleer silahların kullanılması yönünde yaptığı açıklamalar sonrası Ukrayna’ya komşu ülkelerde de büyük bir panik yaşandı. Orta Avrupa’da bu açıklamaların ardından yaşanan panikle olası bir nükleer saldırıda koruyucu olabilen iyot takviyesi nedeniyle eczanelere akın etti.

Haber 03-03-2022 09:34

Rusya nükleer silah mı kullanacak? Korkutan açıklama! Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak mı?

Rusya ve Ukrayna savaşı ile birlikte nükleer silahlar gündeme gelmişti. Son olarak Rusya'nın nükleer silahlar ile tatbikat yapması dünya ülkelerini endişelendirmeye başladı. Rusya tarafından yapılmış olan bir açıklamada ise nükleer savaş imaları yer aldı. Peki Rusya nükleer silah mı kullanacak? Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak mı? İşte yapılan açıklama ve merak edilenler...

Haber 03-03-2022 09:31

Rusya'nın ne kadar nükleer silahı var, bu silahları kullanma koşulları neler?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin nükleer güçlerinin "özel alarma" geçirildiğini duyurması dünyanın dört yanında kaygı yarattı. Uzmanlar şu anda yaklaşık 1500 savaş başlığının kullanılmaya hazır bir şekilde karadaki üslerde ya da denizaltılarda konuşlandırılmış olduğunu tahmin ediyor.

Haber 02-03-2022 19:11

Rusya açık açık tehdit etti! Korkutan 'nükleer savaş' açıklaması

Rusya ile Ukrayna arasında yedinci gününe giren savaşta gerilim giderek tırmanırken Rusya'nın eylem ve söylemleri de sertleşiyor. Rusya tarafından yapılan bir açıklamada nükleer savaş iması barındıran tehdit tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda.

Haber 02-03-2022 14:23

İşte herkesi korkutan o harita!

Tüm dünya, olası 3. Dünya Savaşı'nı veya yaşanabilecek bir nükleer savaşı konuşuyor. İnternette yer alan "Nuke map" isimli bir harita ise dünyanın herhangi bir yerine nükleer bomba atılması sonucu nasıl korkutucu bir yıkım olacağını gösteriyor. Haritaya bakılırsa, bir nükleer bomba atılması durumunda yaşanacakları tarif etmenin bir yolu yok.

Haber 02-03-2022 10:55

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi:

"Karamsar olmak istemiyorum ama gördüğüm tablo çok umut verici değil. Askeri hareketlilik, bu gece ve yarın yaşanacaklar tablonun içi açıcı olmadığını gösteriyor" - "Türkiye'nin denge pozisyonunun kıymetini bilmeleri gerekir. Savaşı devam ettirirlerse bu onlar için büyük bir felaket olur. Ekonomik yaptırımlar geliyor. Muhtemelen aylar içinde Rus ekonomisi felç olacak" - "(Rusya'nın nükleer silah açıklaması) Putin açısından çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Bu güçten ziyade zafiyeti gösterir" - "Rusya'ya karşı bir yaptırım paketi uygulama planımız yok. Burada ulusal çıkarlarımız söz konusu"

Yurthaber 01-03-2022 23:25

NATO'dan nükleer alarm açıklaması! Rusya’nın tehditlerine rağmen...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın tehditlerine rağmen, ittifakın nükleer silah alarm seviyesini değiştirmesine gerek duymadığını bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de dün ABD'nin nükleer alarm seviyesini değiştirmediğini bildirmişti.

Haber 01-03-2022 17:52

Tüm dünyayı korkutan nükleer silah uyarısı: Putin blöf yapmıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde kurmaylarıyla gerçekleştirdiği görüşme sonrası, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin 'özel savaş durumuna' geçirilmesi talimatını verdi. Bu da ordusunun envanterinde bulunan yaklaşık 6 bin nükleer silah başlığının masaya sürüldüğü anlamına geliyor. Putin'in nükleer silah kartını oynamasının ardından, uzman isim konunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak uyarıda bulundu. İşte tüm dünyayı endişelendiren o açıklamalar!

Haber 01-03-2022 11:54

Vakum bombası nedir? Vakum bombası etkileri nelerdir? Vakum bombası nükleer silah mı?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş dün başlayan barış müzakereleri farklı bir boyuta taşındı. Rusya ve Ukrayna heyeti arasındaki görüşme henüz netlik kazanmadı bunun üzerine Rusya'nın Ukrayna'da vakum bombası kullandığı iddiası gündeme geldi. Bu iddia üzerine Termobarik bomba, olarak adlandırılan vakum bombası hakkında araştırmalar başladı. Vakum bombasının bir nükleer silah olup olmadığı ve vakum bombasının etkileri gündeme geldi.

Haber 01-03-2022 10:49

Dünyadaki tüm nükleer bombalar aynı anda patlatılsa ne olurdu? Sonuç tüyler ürpertici!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birlikte tekrar gündeme gelen nükleer bombalar hakkında korkutucu bir senaryo paylaşıldı. Bir YouTube kanalı, yayınladığı video ile "Dünyadaki tüm nükleer bombalar aynı anda patlatılsaydı ne olurdu?" sorusunun tüyler ürpertici sonuçlarını gösterdi.

Haber 28-02-2022 10:25

Dünyada en fazla nükleer silaha sahip ülke: Rusya

Rusya'nın, Ukrayna savaşı nedeniyle Başkan Putin'in özel savaş durumuna geçirilmesi emrini verdiği nükleer silah envanterinde 6 bin 255 başlık bulunduğu tahmin ediliyor - Batı Bloku'nun elinde bulunan 6 bin 65 nükleer silahın 5 bin 550'sinin ABD, 290'ının Fransa, 225'inin de İngiltere'nin elinde olduğu belirtiliyor

Yurthaber 27-02-2022 21:23

Nükleer caydırıcı güç nedir? Caydırma güç ne demek? Türkiye'de nükleer silah var mı?

Nükleer caydırıcı güç kavramı Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber yeniden gündeme geldi. Nükleer caydırıcı güç, soğuk savaş zamanlarından kalma bir kavramdır. Ancak nükleer caydırıcı güç kavramı Rusya-Ukrayna savaşı ile tekrardan hayata döndü. Rusya nükleer güç bakımından bilindiği gibi güçlü bir ülkedir. Son aylarda Rusya’nın nasıl caydırılacağı konusundaki tartışmalar sürüyordu. Bu kavram da böylelikle vatandaşların merakını kabarttı. İşte nükleer caydırıcı güç hakkında bilinmeyenler!

Haber 27-02-2022 17:29

Putin’den nükleer silahların hazır olması emri

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ülkenin nükleer güçlerinin alarmda olması emrini verdi. Putin buna gerekçe olarak NATO güçlerinden gelen ‘saldırgan’ açıklamaları gösterdi. Amerika’dan bu açıklamaya tepki gecikmedi. Putin’in emri Rus nükleer silahlarının ateşlenmeye hazır hale getirilmesi anlamına geliyor.

Haber 27-02-2022 17:16

Nükleer savaş kapıda mı? Çernobil operasyonu sonrası ABD'nin raporu sızdı: 'Radyoaktif kalıntılar...'

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ediyor. Tüm dünya şaşkın bir halde olup bitenleri izliyor. 3. Dünya savaşı korkuları hızla artarken milyonların kaygısı bu savaşın nükleer bir savaşa dönmesi yönünde. Çernobil'in Rus ordusu tarafından ele geçirilmesi de endişeleri arttırdı.

Haber 25-02-2022 09:44

İran Nükleer Silah Değil Nükleer Enerji Peşinde

İran’ın nükleer programının kısıtlanması amaçlı, 2015 yılında imzalanan anlaşma, yeniden canlandırılmaya çalışılırken İran Dini Lideri Hamaney’den, ülkenin nükleer programına ilişkin bir açıklama geldi. Hamaney, ülkesinin nükleer silah değil nükleer enerji peşinde olduğunu söyledi

Haber 17-02-2022 11:37

Son Dakika: İran müzakereler için tarih verdi

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer anlaşma müzakerelerinin 29 Kasım'da yeniden başlayacağını belirtti.

Haber 03-11-2021 22:18

ABD askerleri 'yanlışlıkla' ülkelerinin Avrupa’daki nükleer silahlarının yerini ifşa etti

İngiltere merkezli istihbarat sitesi Bellingcat, ABD’nin farklı Avrupa ülkelerinde gizli tuttuğu nükleer silah sistemlerinin ABD askerleri tarafından yanlışlıkla ifşa edildiğini ortaya çıkardı.

Haber 29-05-2021 15:58

İran, Natanz Nükleer Tesisi'ndeki olayın terör eylemi olduğunu açıkladı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen olayın "terör eylemi" olduğunu duyurdu.

Haber 11-04-2021 18:49

Putin'in 'kıyamet silahı' göründü

Rusya lideri Putin’in ABD sahillerinde tsunami yaratabilecek ‘Poseidon’ isimli nükleer torpidoyu Kuzey Kutbu’nda test etmeye başladığı ortaya çıktı. Rus basınında çıkan haberlere göre Putin savunma bakanlığı tarafından, Şubat ayında başlayan ve bu yıl devam edecek testler hakkında anbean bilgilendiriliyor.

Haber 08-04-2021 13:39

Rusya, İngiltere’nin nükleer silah planını 'yasadışı' olarak nitelendirdi

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrei Kelin İngiliz basınına verdiği demeçte, İngiltere’nin nükleer savaş başlığı stokunun üst sınırını 180’den 260’a çıkarması yönündeki planını “yasadışı” olarak nitelendirdi.

Haber 21-03-2021 20:14

Arka bahçesinde nükleer reaktör üreten ve bütün mahalleyi ürettiği radyoaktif etkisi altına alan gencin hikayesi: David Charles Hahn

David Charles Hahn’ın hikayesi aşıldık hikayelerden oldukça farklı bir şekilde ilerledi. Çocukluğunda birçok kişi evlerinde deney yapmak için uğraşmıştır. 1976 yılında doğan David Charles, çocukluğundan beri kimyaya ve bilime bitip tükenmek bilmeyen bir ilgi duyuyordu. Bu ilgi yaşadığı mahalledeki bütün insanları etkisine altına alan bir icada neden oldu.

Trend 15-03-2021 16:47

Kuzey Kore'nin plütonyum üretiyor olabileceği ileri sürüldü

Kuzey Kore'nin nükleer silah yapımı için plütonyum üretiyor olabileceği iddia edildi.

Haber 04-03-2021 10:44

İran lideri Hamaney, uranyumu yüzde 60 zenginleştirecek kadar ileri gideceklerini kaydetti

İran lideri Ali Hamaney, nükleer programdan geri adım atmayacaklarını ve uranyumu da yüzde 60 zenginleştirecek kadar ileri gideceklerini belirtti.

Haber 22-02-2021 21:51

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve İran arasında geçici uzlaşı sağlandı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İranlı yetkililerle yaptığı görüşmede geçici uzlaşı sağlandığını, Ajansın bu ülkedeki temel doğrulama ve izleme faaliyetlerini 3 ay daha sınırsız sürdüreceğini söyledi.

Haber 22-02-2021 03:00

İran Dışişleri Bakanı'ndan Batılı liderlere İsrail tepkisi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail'in Dimona Nükleer Tesisi'ni genişlettiğini gösteren uydu görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ABD ve Avrupalı liderleri Tel Aviv'in nükleer silah programına karşı sessiz kalmakla suçladı.

Haber 20-02-2021 20:58

Bal arılarına patlayıcı koklama eğitimi

ABD'de bir nükleer silah fabrikasında çalışan bilim insanları, arıları patlayıcı koklayabilecek şekilde eğitmeyi başardı.

Haber 28-11-2006 14:47