Nyt Haberleri

ABD'nin ünlü gazetelerinden biri yazdı... İşte İsrail'in işgal planı!

7 Ekim'de başlayan Hamas-İsrail savaşı, şiddetli çatışmalarla devam ediyor. ABD'nin ünlü gazetelerinden biri olan New York Times'ın (NYT) 'İsrail'in İşgal Planları Gazze Şehri ve Hamas Liderliğini Hedef Alıyor' başlıklı haberi ise gündem oldu. Haberde, üç üst düzey İsrailli askeri yetkiliye göre İsrail ordusunun, on binlerce askerle yakında Gazze Şeridi'ni işgal etmeye hazırlandığı bilgisi verildi.

Haber 2023-10-15 10:18:39

Ayrı bir sayfa ayırdılar... Türkiye'nin seçimi dünya basınında! Erdoğan'ın balkon konuşmasına olan ilgiye dikkat çekildi 'Nadir görülen bir isim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu ve Erdoğan'ın seçim başarısı ABD basınında geniş yer buldu. Ülkenin en önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) seçimlere internet sitesinde ayrı bir sayfa ayırdı. Öte yandan Erdoğan'ın seçim başarısı Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya medyasında da geniş yer aldı.

Haber 2023-05-29 06:39:10

NYT: ‘‘Suriye’de ABD Hava Operasyonlarında Siviller Öldü’’

New York Times gazetesi ABD ordusunun 2019 yılında IŞİD’le mücadelesi sırasında 64 kadar kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini ve bu operasyonların savaş suçu sayılabileceğini yazdı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise ölenlerin sivil olup olmadığının belli olmadığını kaydediyor

Haber 2021-11-14 22:37:33

NYT: Haiti yönetimi ülkede istikrar için ABD'den asker talep etti

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin evinde uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından ülkede devam eden kargaşa üzerine Haiti yönetiminin ABD’den asker talep ettiği öne sürüldü.

Haber 2021-07-10 00:43:19

Cemal Kaşıkçı cinayeti: New York Times, Suudi gazeteciyi öldüren ekipten 4 kişinin ABD'de eğitim aldıklarını iddia etti

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, 2018 yılının Ekim ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı İstanbul'da öldüren ekipten dört kişinin, bir önceki yıl ABD'de eğitim aldıklarını iddia etti. Gazete, dört kişiye verilen milis eğitimiyle ilgili sözleşmenin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını öne sürdü.

Haber 23-06-21 06:34

Trump yönetiminin New York Times'ın 4 muhabirinin telefon kayıtlarına gizlice el koyduğu ortaya çıktı

ABD'de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesi, Donald Trump döneminde Adalet Bakanlığı'nın gazetenin 4 muhabirinin telefon kayıtlarına gizlice el koyduğunu açıkladı. NYT'ye göre Trump yönetimi 2017 yılında 4 ay boyunca, muhabirlerinin haber kaynaklarını ortaya çıkarmaya çalıştı.

Haber 03-06-21 14:24

Dua Lipa'dan New York Times'a tepki

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını eleştiren ve Filistin'e destek veren Bella Hadid, Gigi Hadid ve Dua Lipa'yı hedef gösteren New York Times (NYT) gazetesine Dua Lipa'dan tepki geldi. Lipa, "İnsan haklarını savunmak için ödediğiniz bedel bu" dedi.

Magazin 25-05-21 10:04

New York Times'tan Filistin saldırısını eleştiren Bella Hadid, Gigi Hadid ve Dua Lipa için tepki çeken ilan

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını eleştiren ve Filistin'e destek veren Bella Hadid, Gigi Hadid ve Dua Lipa'yı hedef gösteren New York Times (NYT) gazetesindeki ilan tepki çekti.

Magazin 24-05-21 17:31

NYT: Türkiye'de erkeklerin sosyalleşme merkezi olan kahveler koronavirüse dayanamayabilir

Türkiye'de özellikle de dar gelirli ve yaşı ilerlemiş erkeklerin müdavimi olduğu geleneksel kahvelerin, koronavirüs salgını nedeniyle karşılaştığı güçlükler New York Times gazetesinin haberinde işleniyor.

Haber 16-12-20 16:50

NYT: Trump giderayak İran'ın nükleer tesisine saldırmak istedi

New York Times'ın haberine göre seçimi kaybettikten sonra Beyaz Saray'da son günlerini yaşayan ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Natanz'daki en büyük nükleer tesisine bir saldırı düzenlemek istedi. Ancak böylesi bir eylemin risklerine karşı danışmanları tarafından uyarılan Trump, saldırıdan vazgeçti.

Haber 17-11-20 11:32

Erdoğan ile Trump arasında Halkbank trafiği

NYT gazetesi, Halkbank davası sürecinde Erdoğan ile Trump'ın kişisel ilişkileri üzerinden ABD'nin yargı kurumlarına uygulanan baskı ve özel görüşmeleri 20'den fazla eski yetkiliyle konuşarak haberleştirdi.

Haber 30-10-20 00:34

NYT: Trump'ın Çin'de banka hesabı olduğu ortaya çıktı

The New York Times (NYT) gazetesinin ulaştığı vergi kayıtları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'de iş kovaladığını ve daha önce bilinmeyen bir banka hesabının olduğunu ortaya koydu. Çin'e karşı ticaret savaşı yürüten Trump, 3 Kasım başkanlık seçimindeki rakibi Joe Biden'ı da Çin'e karşı yumuşak olmakla suçluyor.

Haber 21-10-20 13:56

NYT: Trump 10 yıl hiç vergi ödememiş

Trump'ın uzun süredir tartışma konusu olan vergi kayıtlarını ele geçiren gazete, Trump'ın ödemesi gereken milyonlarca dolar borcu olduğu ve mülklerinin zarar ettiğini iddia etti.

Haber 28-09-20 09:54

George Floyd gösterileri New York Times'ı sarstı: Yorum sayfasının editörü istifa etti

Cumhuriyetçi bir senatör, New York Times (NYT) için bir yazı kaleme aldı. Yazıda, ırkçılık karşıtı gösterilerin yer yer şiddete dönüştüğü gerekçesiyle şehirlere asker konuşlandırılması çağrısı yapılıyordu. Yazının yayımlanması NYT çalışanları ve okurlarının tepkisine yol açınca, gazetenin yorum sayfası editörü James Bennet istifa etmek zorunda kaldı.

Haber 08-06-20 13:34

New York Times: Türk silahlarının Libya'ya ulaşmasını engellemeleri istenen paralı askerler Hafter'le anlaşamayarak Malta'ya gitti

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, geçen yıl yaz aylarında Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçlerle birlikte savaşmaları için 4 ülkeden 20 paralı askere 80 milyon dolar ödendiğini yazdı. Ancak gazeteye göre Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen bir soruşturma, askerlerin Hafter'le yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle Libya'da sadece 4 gün kalıp Malta'ya gittiklerini ortaya çıkardı. NYT haberinde, "Askerlerin görevi Türkiye'nin gönderdiği silahların denizden Trablus hükümetine ulaşmasını önlemekti" dedi.

Haber 26-05-20 08:40

NYT: ‘‘Trump Yönetimi’nden Amerikan İlaç Fabrikasıyla Anlaşma’’

New York Times'ın haberine göre Trump Yönetimi, Virginia eyaletindeki ilaç firması Phlow ile 354 milyon dolarlık anlaşma imzaladığını açıklamaya hazırlanıyor. Anlaşma kapsamında Corona virüsü tedavisinde kullanılacak jenerik (eşdeğer) ilaçların ve ilaç bileşenlerinin imal edilmesi planlanıyor

Haber 19-05-20 16:46

NYT: ‘THY Amsterdam Kazasında Boeing’in Hatası Hasıraltı Edildi’

New York Times'da yayımlanan kapsamlı haberde, 2009'da İstanbul’dan 128 yolcuyla kalktıktan sonra Amestardam’ın Schipol Havaalanı’na inerken kaza yapan Türk Hava Yolları uçağının, o dönemde Hollandalı yetkililerin raporunda iddia edildiği gibi yalnızca pilot hatası nedeniyle düşmediği belirtildi

Haber 20-01-20 21:36

İran'ın Irak'taki etkisini gösteren belgeler basına sızdı!

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, İran'ın istihbarat faaliyetleri aracılığıyla Irak'ta askeri, siyasi ve dini etkisini yayma çabalarını gözler önüne seren belgeler yayımladı.

Haber 19-11-19 16:15

NYT: Trump oy kaygısı nedeniyle elektronik sigara yasağından vazgeçti

ABD'de elektronik sigara nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artarken, Trump yönetiminin 'oy kaygısı' nedeniyle e-sigara yasağından vazgeçtiği belirtiliyor.

Trend 18-11-19 14:29

Çin'in Müslüman Uygur Türkleriyle ilgili belgeleri New York Times'a sızdırıldı: 'Merhamet göstermeyin'

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Çin Komünist Partisi'nden sızdırılan ve partinin Müslüman Uygur Türklerine yönelik olarak uygulanacak politikalarla ilgili direktiflerin sıralandığı belgeleri yayımladı.

Trend 16-11-19 20:47

Çin'in Müslüman Uygur Türkleriyle ilgili belgeleri New York Times'a sızdırıldı: 'Merhamet göstermeyin'

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Çin Komünist Partisi'nden sızdırılan ve partinin Müslüman Uygur Türklerine yönelik olarak uygulanacak politikalarla ilgili direktiflerin sıralandığı belgeleri yayımladı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping belgelerden birinde Komünist Parti üyelerine, "Sincan'da terörle ve bölücülükle mücadelede kesinlikle merhamet göstermeyin" diyor.

Haber 16-11-19 19:49

NYT: ‘Erdoğan'la Görüşen Trump Bir Zorbaya Kur Yapıyor’

Başyazıda “Başkan Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyaz Saray'da ağırlamamasını gerektirecek birçok neden var” deniliyor ve ”Amerika, Türk liderin Beyaz Saray ziyaretinden tam olarak ne elde etti?” sorusunu yöneltiyor

Haber 14-11-19 19:15

NYT: ‘Türk-ABD İlişkilerine Damatlar mı Yön Veriyor?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti nedeniyle Türk-Amerikan ilişkileri bugün bazı önemli gazete ve haber ajanslarının gündemindeydi. New York Times Erdoğan ile Trump’ın damatlarının iki ülke ilişkilerinde önemli rol oynadığını iddia etti

Haber 13-11-19 00:24

Beyaz Saray'dan federal kuruluşlar için Washington Post ve NYT hamlesi

Beyaz Saray, federal kurumlara Washington Post ve New York Times gazeteleri aboneliklerini sonlandırma çağrısı yaptı

Haber 25-10-19 03:01

Beyaz Saray'da o iki gazeteye artık 'yer yok'

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın "yalan haberler" olarak nitelediği New York Times (NYT) ve Washington Post'un aboneliklerini sonlandıracaklarını açıkladı.

Trend 23-10-19 10:59

Beyaz Saray NYT ve Washington Post'un aboneliklerini sonlandırıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, New York Times ve Washington Post'un aboneliklerinin yenilenmeyerek, sonlandırılacağını kaydetti

Haber 23-10-19 02:03

NYT’tan ABD ile anlaşmanın ardından Türkiye analizi

Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmelerin ardından varılan anlaşma, ABD basınında geniş yankı uyandırdı. Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde anlaşmayla ilgili olarak dikkat çeken bir analiz yazısı yer aldı.

Haber 18-10-19 07:46

NYT: Trump'ın Orta Doğu'daki tutarsız politikası müttefiklerinin güvenini sarsıyor

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi (NYT), "Trump'ın Orta Doğu'daki tutarsız politika değişiklikleri ABD müttefiklerinin güvenini sarsıyor" başlıklı bir analiz yayımladı.

Haber 13-10-19 14:07

NYT: 'Türkiye Suriyeli Mülteciler İçin Radikal Çözüm Planlıyor'

New York Times, “Türkiye’nin Radikal Planı” başlıklı haberinde, bir milyon Suriyeli mültecinin ülkelerine geri gönderilmesinin planlandığını yazdı. Carlotta Gall imzalı haberde son sekiz yıldır milyonlarca Suriyeli’ye kapılarını açan Türkiye’nin şimdi yön değiştirdiği yorumunda bulunuldu

Haber 12-09-19 08:39

Peskov’dan Kremlin’in içine sızdığı iddia edilen CIA ajanı ile ilgili açıklama

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus basınında yer alan ve CIA ajanı olarak Kremlin’e sızdığı iddia edilen Oleg Smolenkov ile ilgili açıklama yaptı.Kremlin’de görev yapan ve The New York Times (NYT) gazetesi tarafından yıllardır CIA ajanı olarak Kremlin’de görev yaptığı iddia edilen Smolenkov ile ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Böyle bir görevlinin olduğunu ve işten çıkartıldığını biliyoruz.

Haber 11-09-19 14:49

NYT-Çin ekonomiye destek için zorunlu karşılıkları düşürecek

Çin'de kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, ekonomiyi desteklemek üzere kredi genişlemesini sağlamak için bankaların "zorunlu karşılık oranlarının" indirileceği belirtildi.

Finans 05-09-19 12:42

NYT: Çin, Amerikan firmalarını Huawei konusunda uyardı

Çin hükümeti, aralarında Dell, Samsung ve Microsoft’un da bulunduğu büyük teknoloji firmalarına, Trump yönetiminin Amerikan teknolojisinin Çin şirketlerine satılmasına yasak getirmesine uymaları halinde bunun son derece büyük sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Haber 11-06-19 09:30

DHA DIŞ - NYT: Çin, Amerikan firmalarını Huawei konusunda uyardı

Çin hükümeti, aralarında Dell, Samsung ve Microsoft’un da bulunduğu büyük teknoloji firmalarına, Trump yönetiminin Amerikan teknolojisinin Çin şirketlerine satılmasına yasak getirmesine uymaları halinde bunun son derece büyük sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Haber 11-06-19 09:30

Trump ile NYT arasında Meksika anlaşması kavgası

NYT gazetesi, ABD ile Meksika arasında cuma günü varılan sınır güvenliği anlaşmasının aslında aylar önce yapıldığını iddia etti - ABD Başkanı Donald Trump, NYT'nin konuyu çarpıtıp yalan haber yazdığını savundu

Haber 09-06-19 20:45

NYT: Trump Suudi Arabistan’a silah satışı için Kongre’yi devre dışı bırakacak

New York Times, Trump’ın Kongre’yi devre dışı bırakacak bir acil durum yetkisiyle Suudi Arabistan ve BAE'ye milyarlarca dolarlık silah satışı planladığını ileri sürdü.

Haber 24-05-19 18:49

NYT: ‘Deutsche Bank Çalışanları Trump’ın İşlemlerini Fişledi’

New York Times'ın haberine göre, Deutsche Bank’ta kara para aklama suçu üzerinde çalışan görevliler, 2016 ve 2017’de Başkan Donald Trump ve damadı Jared Kushner’ın sahibi olduğu bazı şirketlerle ilgili işlemlerin mali suçları inceleyen federal gözlemcilere yönlendirilmesi tavsiyesinde bulundu

Haber 20-05-19 18:16

Trump, İran'a karşı 120 bin asker iddiasını reddetti

ABD Başkanı Donald Trump, NYT gazetesinin "ABD, İran tehdidine karşı bölgeye 120 bin asker göndermeye hazırlanıyor" iddiasının "yalan" olduğunu söyledi - Trump: - "NYT'nin haberi ise kesin yalan haberdir. (Bölgeye asker gönderme) Bunu kesinlikle yapardım ancak böyle bir şeyi planlamadık. Umarım planlamak zorunda da kalmayız. Eğer planlamış olsaydık bundan daha fazla asker gönderirdik"

Haber 14-05-19 19:23

Trump, Ortadoğu'ya 120 bin asker iddiasını yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump, New York Times (NYT) gazetesinin dün yayımladığı "ABD, İran tehdidine karşı bölgeye 120 bin asker göndermeye hazırlanıyor" şeklindeki haberin doğru olmadığını belirtti.

Haber 14-05-19 19:03

NYT: ABD Ortadoğu'ya 120 bin asker gönderebilir

ABD'nin, Ortadoğu'daki Amerikan güçlerine İran tarafından saldırılması ya da Tahran'ın nükleer silah çalışmalarını yoğunlaştırması durumunda bölgeye 120 bin asker göndermeyi değerlendirdiği bildirildi.

Haber 14-05-19 13:41

NYT: ABD, Ortadoğu’ya 120 bin asker göndermeyi planlıyor

New York Times gazetesi, ulusal güvenlik yetkililerine dayanarak ABD’nin Ortadoğu’ya 120 bin asker göndermeyi planladığını yazdı.

Haber 14-05-19 11:04

DHA DIŞ - NYT: ABD, Ortadoğu’ya 120 bin asker göndermeyi planlıyor

New York Times gazetesi, ulusal güvenlik yetkililerine dayanarak ABD’nin Ortadoğu’ya 120 bin asker göndermeyi planladığını yazdı.

Haber 14-05-19 11:04

NYT: Trump 10 yılda 1 milyar dolardan fazla zarar etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın 1985-1994 yılları arasında 1,17 milyar dolar zarar ettiği bildiriliyor.

Haber 08-05-19 20:11

NYT: ‘Trump 8 Yıl Vergi Ödemedi’

New York Times gazetesi, Donald Trump'ın şirketlerinin 1985-1994 yılları arasında bir milyar dolardan fazla zarar ettiğini, Trump'ın bu zararlardan ötürü bu on yılın sekizinde federal vergi ödemekten kaçınmayı başardığı haberine yer verdi

Haber 08-05-19 19:11

NYT: İstanbul kararı sosyal karmaşa ve yeni bir ekonomik kriz ihtimalini artırdı

New York Times gazetesi, YSK'nın İstanbul'daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararına ilişkin haberinde, kararın "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ezici bir mağlubiyeti sildiği, ancak sosyal karmaşa ve yeni bir ekonomik kriz ihtimalini artırdığı" yorumunu yaptı.

Haber 07-05-19 04:32

ABD bu iddiayı konuşuyor: Yeni bir savaşa yol açabilir!

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Başkan Donald Trump yönetiminin İran'a daha fazla yaptırım uygulaması durumunda ABD'nin yeni bir savaşa sürüklenebileceğini yazdı.

Haber 29-04-19 00:47

Yardım konvoylarını yakanların Maduro karşıtları olduğu ortaya çıktı!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), geçen ay Venezuela'ya sokulmaya çalışılırken sınırda yanan yardım konvoylarının Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bağlı kuvvetler tarafından yakılmadığının ortaya çıktığını belirtti.

Haber 11-03-19 02:24

NYT: Kuzey Koreli hackler’lar 100’den fazla şirkete saldırdı

New York Times gazetesi, Kuzey Koreli hackler’ların 18 aydır Amerikan ve Avrupalı şirketlere siber saldırı gerçekleştirdiklerinin hatta ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un geçtiğimiz hafta Vietnam’daki buluşması sırasında bile saldırılarına devam ettiklerini yazdı.

Haber 04-03-19 11:06

DHA DIŞ - NYT: Kuzey Koreli hackler’lar 100’den fazla şirkete saldırdı

New York Times gazetesi, Kuzey Koreli hackler’ların 18 aydır Amerikan ve Avrupalı şirketlere siber saldırı gerçekleştirdiklerinin hatta ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un geçtiğimiz hafta Vietnam’daki buluşması sırasında bile saldırılarına devam ettiklerini yazdı.

Haber 04-03-19 11:05

NYT: ‘Trump Soruşturmanın Başına Kendisine Yakın Savcıyı Getirtmek İstedi’

New York Times gazetesi, Başkan Donald Trump’ın eski Adalet Bakan Vekili’ne 2016 seçim kampanyası sırasında iki kadına sus payı ödenmesiyle ilgili federal soruşturmanın başına kendisine yakın bir savcıyı atamasını istediğini iddia etti. Trump iddiayı sert biçimde yalanladı

Haber 20-02-19 18:57