Obezite Cerrahisi Haberleri

Uzmanından baklava uyarısı: Ramazanda tüketirken dikkat!

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Serkan Aksoy, “İçeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu içeren, kapalı şekilde satılan düşük maliyetli tatlılardan uzak durulmalıdır. Ayrıca, obezite ve metabolik sendromdan korunmak için fazla kalori alımına neden olan baklava, kadayıf ve şerbetli tatlılar aşırı tüketilmemelidir” dedi.

Kadin 2024-03-15 15:40:59

Van’da obezite ile mücadele standı kuruldu

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’ kapsamında stant açarak, vatandaşların kilo, boy ve şeker ölçümlerini yaptı.

Yurthaber 2024-03-05 14:24:22
Van

Kilo fazlası olanlar Obezite Okulunda sağlıklı zayıflıyor

Edirne'de kilo fazlası olanlar, Obezite Okulunda uzmanlar tarafından hazırlanan beslenme ve spor programlarıyla sağlıklı zayıflıyor.

Yurthaber 2024-03-04 11:16:18

Gece yemekleriyle meşhur...Türkiye'nin en obez ili zengin mutfağıyla şaşırtmadı! Uzmanların 'spor yapın' uyarısına 'şehir uygun değil' dediler

Türkiye'nin her bölgesinde ayrı güzel lezzetler var. Her yörenin kendine göre bir damak tadı ve meşhur yemeği bulunuyor. Bu illerden Adana diğer illeri bir konuda geride bıraktı. Akıllara ilk önce gece yemeği ve sokak lezzetleri gelse de Adana'nın diğer illeri geride bıraktığı konu obezite. Türkiye'de ilk sırayı kimseye kaptırmayan Adana'da uzmanlar vatandaşları 'spor yapın' diyerek uyardı ancak karşılığında hastalardan 'Diyet için uygun bir şehir değil' karşılığını aldı.

Haber 2024-03-04 10:37:45

Diğer Haber Etiketleri

isim baklava Ramazan Van kilo verme sağlıklı yaşam Adana obez spor diyet Balıkesir kanser kolon kırmızı et Göz posa kahvaltı başarı akciğer kanseri Türkiye Diyarbakır damarlar patates kızartması margarin içecekler gazlı içecek Beyin mon parfüm beyin kanaması grip grip belirtileri bel fıtığı soğuk hava dalgası İstanbul alara ense ense ağrısı hücre hücreler iltihap orman meyveleri patojen yedikule gögüs hastaliklari hastanesi yedikule hastanesi Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştır nasıl gidilir sırt diş sıkma bilgisayar Ordu kilo verme yöntemleri zayıflama zayıflama hareketleri Tıp literatür otizm Mide‎ mide fıtığı bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir bel fıtığı belirtileri bel fıtığı nasıl geçer bel fıtığı neden olur lipödem insülin direnci rektum kanseri belirtileri böbrek kanseri çocuk Doktor kolonya tik tok video yanık obezite Zam muayene resmi gazete Denizli siyami ersek hastanesi akdeniz üniversitesi tıp fakültesi koleksiyon vücut yağ oranı kireçlenme Karaciğer‎ karaciğer yağlanması karaciğer yağlanması belirtileri karaciğer yağlanması nasıl geçer karaciğer yağlanması tedavisi karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir Bitlis nemrut krater gölü Tatvan anma Samsun Manisa boy kilo boy kilo endeks boy kilo endeksi boy kilo endeksi hesapla boy kilo endeksi hesaplama çoçuk boy kilo endeksi çoçuklarda boy kilo hesaplama erkek çoçuk boy kilo hesaplama yaşa göre boy kilo endeksi Bursa darp Profesör kurt Erzurum leptin nedir Hemşire hastane cinsel saldırı Gaziantep mide botoksu zehirlenme Fahrettin Koca Sağlık Bakanı İzmir

Balıkesir’de 3 santimlik kesi ile baypas ameliyatı yapıldı

BAÜN Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu tarafından, 63 yaşındaki hastaya Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde yapılabilen ve Mid-Cab tekniği olarak da bilinen minimal invaziv cerrahi (kapalı yöntem) ile 3 santimlik kesiden koroner baypas ameliyatı yapıldı.

Yurthaber 28-02-24 12:31

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Okul çağı çocukları için ‘altın’ değerinde! Başarıyı olumlu etkiliyor! Daha geç yoruldukları ve özgüven sahibi oldukları gözlendi

Pek çok kişi sağlık için önerilen aralıklı oruç modasına uyup beslenmelerinden kahvaltı öğününü silerken, bir Pediatrist kahvaltının okul çağı çocukları için ‘altın’ değerinde olduğunu hatırlattı. Kahvaltının çocukların başarısını olumlu etkilediğini belirten doktor, “Kahvaltı yapan çocukların daha geç yoruldukları ve özgüven sahibi oldukları gözlenirken, obezite görülme oranının düşük olduğu tespit edilmiştir. Anne babalar yapmasa da çocukların kahvaltı yapması mutlaka sağlanmalıdır." dedi.

Kadin 26-02-24 11:07

Türk erkekleri dünya birincisi! Ölüm hızı sıralamasında Türkiye 4’üncü sırada... Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeyin

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Güven Olgaç, Türk erkeklerinin akciğer kanseri görülme sıklığında dünya birincisi olduğunu söyledi.

Haber 23-02-24 09:58

Dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisi ilk kez Diyarbakır’da yapıldı

Diyarbakır’da görev yapan jinekolojik onkoloji doktorları Behzat Can ve Sedat Akgöl, ekibiyle dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisini ilk kez uygulayıp tıp literatürüne ekledi.

Yurthaber 21-02-24 14:42

Her sofrada bulunuyor! Beyni yok eden 3 besin

Her sofrada bulunan ancak sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bazı besinler vardır. Şeker, beyindeki dopamin seviyelerini artırarak bağımlılığa yol açabilir ve uzun vadede beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İşlenmiş gıdalar ise yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar gibi zararlı bileşenler içerir. Bu tür gıdaların aşırı tüketimi obezite ve beyin sağlığı üzerinde negatif etkilere yol açabilir.

Kadin 12-02-24 15:08

Herkes kullanıyor ama zararını kimse bilmiyor! Vücut fonksiyonlarının bozulmasına sebep olan o hata...

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan parfümün bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı. Parfümü doğrudan boyun bölgesine sıkmanın tiroid fonksiyonlarını bozduğu öğrenildi. Tiroid bezinin yetersiz hormon salgıladığı durumlarda metabolizma yavaşlar ve obezite ortaya çıkar. Obezite genellikle, göz çevresinde, göbek etrafında ve vücudun alt bölgelerinde kendini gösterir.

Kadin 09-02-24 07:50

Bu belirtilere aman dikkat! Erken teşhis hayati önem taşıyor... Yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne sebebiyet veriyor!

Beyin kanaması hakkında erken teşhis ve tedavinin önemine değinen Saygı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökalp Karaarslan, “Beyin kanamasıyla ilgili belirtilerin erken fark edilmesi ve uygun önlemlerin alınması, bireyin yaşam kalitesini artırabilir ve tedavi şansını yükseltebilir. Bu nedenle, risk faktörlerinden kaçınma ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimseme önemlidir” dedi.

Haber 06-02-24 15:41

'Antibiyotiklerin fayda etmediği tek mikrop' Uzman isimden önemli uyarı 'Hiçbir faydası olmadığını bilmemiz gerekir'

Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi grip belirtilerini hissedenlerin en yakın zamanda bir hekime başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kadin 06-02-24 13:21

Soğuk havalarda daha da artıyor! Uzmanından kritik uyarı 'En az 15 dakika...'

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı veya ağrısı olanlara soğuk havalarda bel bölgesini sıcak tutması tavsiyesinde bulundu.

Haber 01-02-24 12:49

Hastanede hemşireye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen doktor beraat etti

Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hemşire Gülseren Y.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen doktor Semih E.’nin yargılandığı davada karar açıklandı.

Yurthaber 25-01-24 15:00

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nasıl gidilir? Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulaşım bilgileri

Günümüzde bir yerden bir yere gitmek isteyen kişiler, teknolojinin sağladığı imkânlar sayesinde kolayca yol tarifi edinebilmektedir. Herhangi bir nedenle Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek isteyenler de nasıl gideceği konusunda bilgi almak için internete başvurmaktadır. Peki, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Haber 21-01-24 20:30

Hiç beklemediğiniz bir yerden gelebilir... Bilgisayar başında uzun süre çalışanlar dikkat! En çok uykuda oluyor 'Mutlaka gidin, kalıcı olabilir'

Diş sıkma şikayeti yaşıyor olabilir ya da pek çok kişiden bunu yaşadığını duymuş olabilirsiniz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İpek Necla Güldiken, Türkiye'de diş sıkma görülme oranının ortalama yüzde 70-80 olduğunu belirtti. Güldiken "Günümüzde bu şikâyetlerle bize başvuran hasta sayısı oldukça arttı. Bunun olası sebepleri modern yaşamın getirdiği ağır çalışma koşulları, postür kaybına neden olan bilgisayar başında uzun süreli çalışma, yorgunluk ve psikolojik stres” dedi.

Kadin 11-01-24 10:51

Ordulu hasta, ’whipple’ ameliyatıyla hayata tutundu

Pankreasında kitleye rastlanan Ordulu Selime Özdemir, Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Salih Can Çelik uzmanlığında gerçekleştirilen ve 5 saat süren başarılı ’whipple’ ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Yurthaber 28-12-23 10:24

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar dikkat! Tüm bildiklerinizi unutun, 1 ayda 7 kilo vermek mümkün

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayımlanan verilere göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunuyor. 2035 yılında ise bu sayının 4 milyarı aşacağı düşünülüyor. Türkiye'de de fazla kilolarından şikayetçi olanların sayısı oldukça fazla. Öte yandan zayıflayamamaktan şikayet eden kişilere ilişkin açıklamalarda bulunan bilim insanları, 1 ayda 7 kilo vermenin sırrını paylaştı.

Haber 26-12-23 13:11

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-23 11:40

Mide fıtığı nedir, belirtileri nelerdir? Mide fıtığına ne iyi gelir?

Mide fıtığı sindirim sisteminin karmaşık yapılarından biri olan diyaframın mideyi saran bölgesinde meydana gelen bir durumu ifade eder. Bu durumda mide içeriği yemek borusuna doğru kaçabilir ve bazen göğüs boşluğuna ulaşarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Genellikle yaşlılık, obezite, hamilelik veya aşırı karın içi basınç gibi faktörlerle ilişkilidir. Tedavi seçenekleri arasında yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve cerrahi müdahale yer alabilir.

Haber 28-11-23 15:36

Bel fıtığı neden olur? Bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir?

Bel fıtığı omurganın bel bölgesinde bulunan disklerde meydana gelen bir sorun sonucunda ortaya çıkan yaygın bir rahatsızlıktır. Bel fıtığı genellikle yaşlılık, ağır kaldırma, obezite, genetik yatkınlık, düzensiz omurga duruşu ve uzun süreli oturma gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Bel fıtığı ağrısı hastaların günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile bu ağrıların hafifletilmesi mümkündür.

Haber 27-11-23 20:44

Lipödem nedir, kilo vermeye engel mi? Lipödem diyeti nasıl yapılır?

Lipödem, genellikle bacaklarda, kalçalarda, kolların iç kısımlarında ve bazen üst vücutta görülen, aşırı yağ birikimi ile karakterize edilen bir durumdur. Bu durum, özellikle kadınlarda yaygın olarak görülür ve genetik faktörler, hormonel değişiklikler ve obezite gibi etmenlerle ilişkilidir. Lipödem, vücutta dengesiz bir yağ dağılımına neden olarak estetik endişelere ve fiziksel rahatsızlıklara yol açabilir.

Haber 31-10-23 23:43

İnsülin direnci olan kişiler nasıl zayıflar? İnsülin direnci olan kişiler ne yememeli?

İnsülin direnci, günümüzde giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bu durum, vücudun hücrelerinin insüline olan tepkisinin azalması sonucu kan şekerinin normalden daha zor kontrol edildiği bir durumu ifade eder. İnsülin direnci genellikle obezite, hareketsiz yaşam tarzı ve genetik faktörlerle ilişkilidir. Ancak, doğru beslenme stratejileri ile insülin direnci yönetilebilir ve sağlıklı bir yaşam tarzına adım atılabilir.

Haber 31-10-23 23:39

Rektum kanseri nedir? Rektum kanseri makatta ağrı yapar mı?

Rektum kanseri, sindirim sistemi içinde rektum adı verilen son bağırsak bölgesinde gelişen bir tür kolorektal kanserdir. Genellikle rektumun iç yüzeyindeki hücrelerin anormal büyümesi sonucu ortaya çıkar ve risk faktörleri arasında yaş, aile öyküsü, inflamatuar barsak hastalıkları, yüksek yağlı düşük lifli diyet, sigara içme ve obezite bulunur.

Haber 31-10-23 09:56

Böbrek kanseri kimlerde görülür? Böbrek kanseri kan tahlilinde çıkar mı?

Böbrek kanseri, böbreklerin içinde başlayan ve zamanla diğer bölgelere yayılabilen tehlikeli bir kanser türüdür. Genellikle böbrek hücreli karsinom olarak adlandırılan hücre tipi en sık görülen türdür. Risk faktörleri arasında sigara içme, obezite, hipertansiyon, aile öyküsü, genetik faktörler ve bazı mesleki maruziyetler bulunur.

Haber 31-10-23 09:56

Gördüğü videodan etkilenerek kolonyayla kendini yakan çocuk İzmir'de ameliyat edildi

Sosyal medyada gördüğü videodan etkilenerek kolonyayla kendisini yakan 9 yaşındaki çocuk, İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesinde ameliyat edildi.

Yurthaber 29-08-23 11:36

110 kilodan 55 kiloya düştü, turizm elçisi oldu

Obezite ameliyatının ardından 110’dan 55 kiloya düşen Reklamcı Özlem Özkulak’ın, giden kilolarıyla birlikte hayatı da değişti.

Yurthaber 28-08-23 11:29

Muayene ücretlerine yüzde 50 zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

Bazı uzmanlık alanlarındaki muayene ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Zam gelen bölümlerin arasında Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı gibi dallar da yer alıyor. İşte yeni muayene ücretleri...

Haber 24-08-23 18:52

Denizli’de ilk uygulanan yöntem sayesinde sağlığına kavuştu

Genital organ sarkması şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, Denizli Devlet Hastanesi’ne ilk kez uygulanan vNOTES (doğal açıklık endoskopik cerrahisi) vajinal ve laparoskopi yöntemi birleştirilerek yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yurthaber 18-08-23 09:38

Siyami Ersek'te görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu! Son paylaşımında...

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi görevli Kalp Damar Cerrahı ve Akademisyen Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu. Kapısının kilitli olduğu fark edilen Prof. Dr. Orhan'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Orhan’ın sosyal medya hesabından en son paylaştığı gönderide “Sağlığınızı ihmal etmeyin” yazdığı görüldü.

Haber 17-08-23 19:54

Hastane koridorunda sıra dışı koleksiyon! İnsan bunları gördükçe korkuyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Bölümü'nde çocukların yuttuğu ve yemek borusundan ameliyatla çıkarılan cisimler ilginç bir koleksiyona dönüştürüldü. Cisimler, aileler duyarlılık kazansın diye hastane koridorundaki panoda sergileniyor. Sergilenen cisimler arasında yorgan iğnesi bile bulunuyor. Panoyu inceleyen 2 çocuk annesi Zekiye Özer ise “Burada çocuklardan çıkan malzemeleri gördükçe çok korktum. Çok tehlikeli şeyler yutmuşlar. İnsan bunları gördükçe korkuyor." diye konuştu.

Haber 16-07-23 17:14

Vücut yağ oranı hesaplama - Vücut yağ oranı nasıl hesaplanır?

Vücut yağ oranı sağlığımızın önemli bir göstergesi olarak kabul edilir. Vücut yağ oranı vücuttaki yağ dokusunun toplam vücut ağırlığına oranını ifade eder. Sağlıklı bir vücut yağ oranı genel olarak ideal kiloya sahip olmanın yanı sıra vücut kompozisyonunu da dikkate alır. Yüksek vücut yağ oranı obezite ve çeşitli sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilirken düşük vücut yağ oranı da hormonal dengesizlikler ve beslenme eksiklikleri gibi sorunlara yol açabilir.

Haber 30-06-23 22:37

Kireçlenme neden olur, belirtileri nelerdir? Kireçlenme tedavisi nasıl yapılır?

Kireçlenme yaygın bir eklem rahatsızlığı olup dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen bir sorundur. Yaşlanma, genetik faktörler, aşırı kullanım, travma veya obezite gibi birçok neden kireçlenme gelişimine katkıda bulunabilir. Kireçlenme eklem yüzeylerini kaplayan kıkırdağın aşınması ve hasarlanması sonucu ortaya çıkar. Bu durum eklem hareketlerini kısıtlayabilir, ağrıya ve sertliğe neden olabilir, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir ve yaşam kalitesini düşürebilir.

Haber 30-06-23 22:36

Karaciğer yağlanması diyeti nedir ve nasıl yapılır? Karaciğer yağlanması olanlar için diyet ve beslenme listesi örneği

Karaciğer yağlanması karaciğerin aşırı miktarda yağ depolaması sonucu oluşan bir durumdur. Bu durum sağlıksız beslenme alışkanlıkları, obezite, diyabet, alkol tüketimi, yetersiz egzersiz ve genetik faktörler gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Karaciğer yağlanmasını önlemek veya tedavi etmek için ise sağlıklı bir beslenme programı takip etmek önemlidir. Peki, karaciğer yağlanması diyeti nasıl olmalı?

Haber 15-06-23 14:19

Nemrut Krater Gölü'nde Obezite Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü'nde "Obezite Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Yurthaber 14-06-23 08:04

Samsun'da görevi başında öldürülen doktor Kamil Furtun anıldı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 8. yılında anıldı.

Yurthaber 29-05-23 13:43

Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler

Avrupa Obezite Günü dolayısıyla Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Yurthaber 26-05-23 12:04

Çocuklarda boy kilo endeksi - Yaşa göre boy kilo endeksi hesaplama nasıl yapılır?

Vücut kitle indeksi (VKİ) veya yaygın olarak bilinen boy kilo endeksi (BKİ) bireylerin kilo ile boy arasındaki ilişkiyi ölçen bir parametredir ve genellikle sağlıklı bir kilo aralığında olup olmadığımızı değerlendirmek için kullanılır. Bol-Kilo Endeksi (BMI) olarak da bilinen VKİ, birçok sağlık uzmanı tarafından kilo yönetimi ve obezite değerlendirmelerinde kullanılan bir araçtır. Peki, çocuklarda boy-kilo endeksi ne kadar olmalıdır?

Haber 25-05-23 22:09

Bursa'da 2 hasta yakını tarafından darbedilen profesör için sağlıkçılardan tepki

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer'in, bir yıl önce vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildiği iddiasına meslektaşları tepki gösterdi.

Yurthaber 04-05-23 14:48

Tıp literatürüne girmişti... O profesöre rezidans yakınında saldırı! Annesinin ameliyatından sonra...

Bursa'da başarılı kalp ameliyatlarıyla tıp literatürüne giren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, geçen sene ameliyat ettiği bir hasta yakını tarafından annesinin ölümünden sorumlu tutularak silahla darbedildi. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, hasta yakını profesörün başına silah kabzasıyla vurdu. Olayda 2 kişi gözaltına alındı. Profesör ise tedavisinin ardından taburcu oldu.

Haber 04-05-23 12:33

Bursa'da profesörü darbettiler! 2 hasta yakını gözaltında

Sağlık çalışanına şiddet haberi bu kez Bursa'dan geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer, vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince gözaltına alındı.

Haber 03-05-23 23:51

Kızına böbreğini verebilmek için obezite ameliyatı oldu

Uşak’tan Denizli’ye gelen 41 yaşındaki Gülcan Öncer, 5 yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele eden kızına böbreğini verebilmek için obezite ameliyatı oldu.

Yurthaber 28-04-23 09:55

Kurt saldırısında ölümden döndü, yaşadığı dehşeti böyle anlattı! 'Önce yüzümü ısırdı, sonra...'

Erzurum'un Tortum ilçesinin kırsal Kireçli Mahallesi'nde ahırdan çıkarken kurdun saldırısına uğrayıp ağzı parçalanan Destegül Uğurlu’nun (52) yüzü, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü'nde yapılan ameliyatla onarıldı. Saldırının ardından ilk kez konuşan Uğurlu, yaşadığı dehşeti anlattı. Uğurlu, "Kurt önce yüzümü, sonra kollarımı ısırdı. Köpeklerin havlama sesinden korkup beni bıraktı" dedi. Kurt köyde 3 kişiye daha saldırarak, yaraladı.

Haber 13-04-23 11:15

Leptin hormonu nedir, nasıl çalışır, dışarıdan alınır mı? Leptin hormonu ne işe yarar, leptin hormonu diyeti nedir?

Leptin hormonu son yıllarda obezite ve kilo yönetimi konularında önemli bir araştırma konusu haline geldi. Leptin yağ hücreleri tarafından salgılanan bir hormondur ve vücuttaki yağ depolarının boyutu ve enerji dengesiyle yakından ilişkilidir. Bu hormon iştahı kontrol etmek, enerji harcamasını düzenlemek ve vücut ağırlığını korumak gibi önemli fonksiyonları yerine getirir. Ancak leptin direnci veya eksikliği gibi durumlar obezite ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Haber 10-04-23 11:39

Doktordan hemşireye hastanede cinsel saldırı! İlk ifadesi ortaya çıktı: 'Biz 3 aydır sevgiliyiz'

İstanbul Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir cinsel saldırı olayı yaşandı. İddiaya göre, hastanede görevli asistan doktor S.E., nöbetçi hemşire G.Y.'ye cinsel saldırıda bulundu. Gözaltına alınan doktor S.E.'nin emniyetteki ifadesinde, "Biz 3 aydır sevgiliyiz. G.Y. psikolojik sorunlar yaşıyor ve destek alıyor. Ben kendisine tacizde bulunmadım" dediği ortaya çıktı. İşte olayın detayları...

Haber 13-03-23 17:47

Depremzedelere yemek yaparken kalp krizi geçirdi, bypass ile sağlığına kavuştu

Depremzedelere yemek yaparken kalp krizi geçiren 65 yaşındaki Mehmet Karayılan, Gaziantep Özel ANKA Hastanesinde minimal invaziv (Küçük Kesi) yöntemi İle gerçekleştirilen bypass cerrahisi ile sağlığına kavuştu.

Yurthaber 13-03-23 10:28

Zayıflama umuduyla gidip zehirlendiler! Dernekler alarma geçti... Biz en az 10 vaka duyduk ama çok daha fazla olduğu söyleniyor

Zayıflamak için gittiler, zehirlendiler... İstanbul'da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Obezite ve enfeksiyon dernekleri alarma geçerken, Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz "Biz en az 10 vaka duyduk ama çok daha fazla olduğu söyleniyor. Bunun aslında bir salgın olarak değerlendirilmesi gerekiyor" dedi. Nihan Terzioğlu ve Suzan Akgül ise mağdurlardan ikisi.

Haber 12-03-23 09:52