Ogretim Elemani Belgesi Haberleri

Kapadokya Üniversitesinde üretilen insansız hava aracı tescillendi

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretilen İHA, tescil sertifikası ile sanayi sicil belgesi aldı.

Yurthaber 2024-03-28 13:33:22

125 cc motosikletler için bir düzenleme daha yolda! Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni iddia

A1 sınıfı sürücü belgesi gerektiren motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesiyle de kullanılabilmesine yönelik düzenlemenin kapsamının genişleyeceği öne sürüldü. Buna göre bir başka ehliyet sınıfının daha düzenleme kapsamına alınması söz konusu.

Finans 2024-03-25 12:18:41

Yeni evliler kimlik yenilemeden oy kullanabilir mi? Yeni evlendim, kimliğimi değiştirmeden oy kullanabilir miyim?

Seçim gününde oy kullanma hakkını elinde bulunduran kişiler, oy kullanım anında gerekli olan belgeleri, sandık başında görevli olan kişilere göstermekle yükümlüdür. Kimlik belgesi ya da kimlik kartı ve benzeri belgeler olmadan oy kullanılması mümkün değildir. Yüksek Seçim Kurulu, oy kullanımı esnasında hangi belgelerin gerekli olduğu hususunu resmî web sitesinde açıklamıştır. Peki, yeni evliler kimlik yenilemeden oy kullanabilir mi?

Haber 2024-03-21 18:00:55

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi? Geçici kimlik belgesi nereden alınır?

18 yaşını dolduran ve seçmen kütüğünde kaydı olan her Türk vatandaşı oy kullanabilir. Seçim günü oy verme hakkına sahip olan her bireyin bu hakkı kullanması hem vatandaşlık sorumluluğu hem de görevidir. Oy kullanımı esnasında bireylerin yanlarında bulundurması gereken kimlik belgesi gibi bazı önemli belgeler vardır. Peki, geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi ve geçici kimlik belgesi nereden alınır?

Haber 2024-03-21 17:59:27

Bakanlıktan 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yılın eylül-aralık döneminde 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Finans 10-03-24 13:22

Bakan Göktaş duyurdu: 8 Mart’ta 4 yıllık yol haritasını açıklanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 2024-2028 yıllarını kapsayan 2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Bakan Göktaş, etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını söyledi.

Haber 05-03-24 12:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Devletin 'gizli anayasası' güncelleniyor... Kırmızı Kitap nedir?

Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi olan ve devletin 'gizli anayasası' olarak değerlendirilen 'Kırmızı Kitap' için bir kez daha harekete geçildi. İçeriği itibarıyla devletin iç ve dış tehdit algılamalarını madde madde ortaya koyan belge için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi. Söz konusu belge son olarak son olarak 30 Eylül 2019'da Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alınmıştı.

Haber 28-02-24 16:10

Tunceli’de nakil ve sevk belgesi olmayan 450 kilo somon imha edildi

Tunceli’de 450 kilogram somon, su ürünleri nakil ve sevk belgesi olmadığı için ilçe tarım müdürlüğü ekipleri tarafından el konularak imha edildi.

Yurthaber 20-02-24 11:50

Son dakika | Maden ocağı bölgesinin haritası üzerinden tek tek gösterdi! Kamyona ait parçalar bulduk Erzincan'da suda tespit edilen siyanür oranı da açıklandı

Son dakika haberi: Erzincan'da toprak kaymasının meydana geldiği bölgede yer alan maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi. Maden ocağında üretime yönelik faaliyetler doğrudan durduruldu. Maden sahasında yapılan son ölçümlerde siyanür tespitiyle ilgili ilgili dikkat çeken bir veri paylaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da "Su kontaminasyonuna karşı 9 ayrı noktadan ölçüm alıyoruz. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlamış değiliz" dedi.

Haber 17-02-24 11:25

Amasya'da kalp masajıyla öğrencisinin hayatını kurtaran öğretmene başarı belgesi verildi

Amasya'da okul bahçesinde kalbi duran 13 yaşındaki Çetin Çelebi'yi, kalp masajıyla hayata döndüren öğretmen Hüseyin Aktaş'a, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzaladığı başarı belgesi verildi.

Yurthaber 13-02-24 14:41

Kastamonu'da kalbi duran kişiyi hayata döndüren polislere başarı belgesi verildi

Kastamonu'da bankada sıra beklerken kalbi duran kişiyi kalp masajı ve suni teneffüsle hayata döndüren trafik polislerine Vali Meftun Dallı tarafından başarı belgesi verildi.

Yurthaber 12-02-24 15:55

SRC belgesi nedir, nasıl alınır? SRC çeşitleri nelerdir?

Hem yurt içinde hem de yurt dışında sürücülerin güvenli bir şekilde yolcu ya da yük taşıması hakkında standartlar oluşturabilmek ve bu standartların uygulanabilmesini sağlayabilmek için çeşitli yeterlilikler belirlenmiştir. Sürücülerin, taşıdıkları yolcuların hem can hem de mal güvenliklerini sağlamak amacı da taşıyan çeşitli kurallara uymaması ise ihlal edilen kural doğrultusunda cezai yaptırımlara neden olur.

Haber 05-02-24 20:43

Öğrenci belgesi nasıl ve nereden alınır? E-Devletten öğrenci belgesi alma

Öğrenciliği devam eden kişilerin, staj başvurusu, burs işlemleri ya da başvuruları gibi çeşitli kurumlarla ve kuruluşlarla ilgili durumlarda öğrenci olduklarını kanıtlamaları gerekli olabilir. Bu kanıt için çeşitli kurum ve kuruluşlardan alınabilecek öğrenci belgesi ya da öğrenim belgesi ilgili ve yetkili birimlere beyan edilir.

Haber 05-02-24 19:19

Stajyer ehliyet nedir? Stajyer ehliyet süresi ne kadar? Stajyer ehliyet ceza puanı

Trafikte hem yayaların hem de sürücülerin ve yolcuların can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için bazı kurallar koyulmuştur. Bu kuralları çiğneyen kişilere çeşitli yaptırımlar uygulanmaktadır. Güvenlik nedeni ile sürücü belgesi verilmeden önce kişiler birçok sınava ve prosedüre tabi tutulur. Bu prosedürler ehliyet aldıktan sonra da devam eder.

Haber 05-02-24 14:17

Aksaray'da şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in ailesine şehadet belgesi verildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bulunan üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in ailesine şehadet belgesi teslim edildi.

Yurthaber 31-01-24 12:18

Bursa’da bin 433 ağaç kesilmekten kurtuldu

Dönüşebilen atıkların kontrol altına alınması için 2019 yılında başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Sıfır Atık Belgesi alınan binalarda 2019-2023 yıllarında uygulanan çalışmalarda bu zamana kadar 84 ton kağıdın geri dönüşümüyle 1433 ağaç kesilmekten kurtuldu.

Yurthaber 10-01-24 09:26

Kredide yeni dönem: Uygun faiz ve şartlarda kredi almak için BES (Bireysel emeklilik) detayı! Prosedürler esniyor, teminat olarak gösterip...

Kredide 'BES teminatlı' yeni dönem başladı! Buna göre bireysel emeklilik sözleşmesi kredi teminatı olacak. Bu uygulamayla kredi çekebilmek bankaların istediği belgelerden olan kefil, maaş bordrosu, gelir belgesi, gayrimenkul ve araç teminatı gibi prosedürlerin 'BES' sayesinde esneyeceği belirtiliyor. Ancak BES'teki sözleşme teminat olarak gösterildiğinde BES iptal edilemeyecek ve sistemden çıkış olamayacak.

Finans 08-01-24 17:42

Yozgat'ta kopya düzeneği kullanarak sınava giren sürücü adayı ile 3 şüpheli yakalandı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, sürücü belgesi sınavında kopya düzeneği kullandığı belirlenen sürücü adayı ile dışarıda bağlantı kurduğu 3 şüpheli yakalandı.

Yurthaber 05-01-24 13:59

Pasaport randevusunu iptal etme: Pasaport randevusu nasıl iptal edilir?

Pasaport, bulunduğu ülkeden farklı bir ülkeye gidecek olan kişilerin, devlet tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan randevu alarak ve başvuru yaparak temin ettikleri bir belgedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bir tür kimlik belgesi olarak da kabul edilebilen pasaportu alabilmek için ise birden fazla yöntem bulunur. Peki pasaport randevusu nasıl alınır, nasıl iptal edilir?

Haber 05-01-24 01:46

Sinan Ateş hakkındaki 'hain' çıkışı tartışma yarattı: Sosyal medya Baki Özışık'ın Gereği yapıldı sözlerini konuşuyor! Ayşe Ateş sert yanıt verdi

Ankara'nın göbeğinde meydana gelen Sinan Ateş suikastının aydınlatılması beklenirken gazeteci Baki Özışık'ın "Sinan Ateş’in bir duruşu vardı, MHP de gereğini yaptı” sözleri geniş yankı uyandırdı. Özışık'ın 'hain' sözcüğünü kullanmasına Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten sert tepki geldi. Ayşe Ateş, Özışık'a 'ihanet' belgesi de sordu.

Haber 02-01-24 10:29

Yeni yıl öncesi yoğunluk: Zamdan etkilenmek istemeyenler akın etti! 990 TL'ye çıkacak...

Yeni yıla çok az bir süre kala ocak ayı itibarıyla pek çok kalemde artış olacağı öğrenildi. Bu nedenle özellikle şimdiden bazı işlemleri zamsız şekilde yapmak isteyen vatandaşlar resmi dairelerin yolunu tuttu. Yeni yılda ocak ayı itibarıyla pasaport defteri, kimlik ve sürücü belgesi bedelleri de artacak. Bu artıştan etkilenmemek isteyenler ise nüfus müdürlüklerine koştu ve dikkat çeken bir yoğunluk oluştu. Tüm bu işlemleri yaptırmak isteyenler için bugün son gün.

Finans 29-12-23 13:16

CUMA HUTBESİ KONUSU 29 ARALIK 2023: Cuma hutbesi konusu nedir? Diyanet açıkladı!

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından PDF dosyası, Word belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Bugün İstanbul'da cuma namazı saat 13:11'de, Ankara'da 12.55'te, İzmir'de 13.55'te kılınacak. Birçok kişi internette, "29 Aralık 2023 cuma hutbesi nedir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 29-12-23 11:38

Konutta yeni uygulama resmen başladı! Başvurular e-Devlet’e yapılacak: Kiralama yaparken ‘komşudan onay’ dönemi

Konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 100 günden kısa süreli turizm amaçlı konut kiralanmasına yönelik detaylar belli oldu. Ev sahiplerinin konutlarını kiralama yapabilmesi için e-Devlet'ten izin belgesi başvurusu yapması gerekecek. Belgenin düzenlenmesinin ardından 30 gün içinde konutlarda denetleme yapılacak.

Finans 28-12-23 13:39

T.C. KİMLİK KARTI FİYATI 2024: Kimlik kartı ne kadar oldu, kaç TL? Kimlik değişimi randevu ekranı...

Kimlik belgesi yenileme fiyatı 2024 ile ilgili ayrıntılar 28 Aralık 2023 Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ sonrası merak konusu oldu. Birçok kişi arama motorlarında "2024 kimlik belgesi fiyatı ne kadar? Kimlik belgesi yenileme fiyatı ne kadar oldu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Finans 28-12-23 11:57

İşte yeni kimlik, pasaport ve sürücü belgesi fiyatları! Karar Resmi Gazete'de... 624 TL'den 990 TL'ye yükseltildi

Noter kağıdı, beyanname, pasaport, kimlik ve sürücü belgeleri gibi değerli kağıtların bedelleri yeniden değerleme oranı nispetinde (yaklaşık yüzde 58) artırıldı.

Finans 28-12-23 09:09

1 Ocak’tan itibaren 5 yeni uygulama hayata geçiyor! Kiralardan ulaşıma, cep telefonundan menü fiyatlarına… Zorunlu olacak

1 Ocak 2024 beraberinde birçok yeni düzenlemeyi de getirecek. Konut kiralarında fahiş fiyatların önüne geçmek ve arzı arttırmak ve kayıt dışılığı engellemek adına Airbnb evleri için izin belgesi isteyecek. Yolcu otobüslerine araç takip cihazı zorunluluğu gelecek. Lokanta, restoran, kafe gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde fiyatlar kapı girişlerinde bulundurulmak zorunda olacak.

Finans 27-12-23 18:26

AÖL SINAV TARİHLERİ 2023-2024 1. DÖNEM: AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? MEB Açık Öğretim ortaokul sınav giriş belgesi ekranı

AÖL sınavlarının ne zaman, saat kaçta yapılacağı merak konusu olurken birçok kişi arama motorlarında 'Açık Öğretim ortaokul sınav giriş belgesi ekranı' ile ilgili sorgulama yapmaya başladı. 2023-2024 MEB Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları bu yıl yüz yüze yapılacak. Peki, AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? İşte aolweb.meb.gov.tr 1. dönem AÖL sınav giriş belgesi ekranı...

Egitim 23-12-23 14:54

Tüketici kredileri kapsam dışı kaldı! BDDK'dan krediler için zorunluluk şartı: Sınır 2 milyon liradan 5 milyon TL'ye yükseldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalarca verilen kredilere ilişkin usul ve esasları düzenledi. Kredi işlemlerinde hesap durum belgesi istenecek ve kredi sınırı 2 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkarıldı.

Finans 21-12-23 08:46

125 cc motor ehliyeti hangisi? 125 cc motor için hangi ehliyet gereklidir?

Bireyler, yasal olarak trafiğe çıkıp araç kullanabilmek için sürücü belgesi almalıdır. Ehliyet olarak da isimlendirilen sürücü belgeleri, yetkili mecralarca verilir ve trafikte adeta kimlik olarak kullanılır. Ehliyetler, her araç çeşidine göre farklı sınıflara ayrılmaktadır. Bu araçlardan biri motosikletlerdir. Motosiklet kullanabilmek için ehliyet alınmalıdır. Peki, 125 cc motor ehliyeti hangisidir, 125 cc motor için hangi ehliyet gereklidir?

Haber 13-12-23 19:19

sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? A2 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Trafikte çeşitli türden araçların kullanılabilmesi için resmî evrak olarak ehliyet belgesine ihtiyaç vardır. Ehliyet belgesi yalnızca yetkili kuruluşlarca, belirli koşulları karşılayan kişilere verilmektedir. Ehliyet olmadan trafiğe çıkılması ve araç sürülmesi yasal olarak bir suç niteliğindedir. Günümüzde ise birden çok ehliyet türü bulunur. A2 sınıfı ehliyet de bu ehliyet çeşitleri arasında yer alır. Peki A2 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır ve A2 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Haber 13-12-23 19:16

ADALET BAKANLIĞI SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI 2023: ÖSYM ile Adalet Bakanlığı sınav yerleri nasıl öğrenilir? Ais.osym.gov.tr ekranı!

Adalet Bakanlığı sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Konuya dair açıklama ÖSYM tarafından yapıldı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgelerine ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebiliyorlar. Peki, ÖSYM ile 2023 Adalet Bakanlığı sınav yerleri nasıl öğrenilir? İşte, ais.osym.gov.tr Adalet Bakanlığı sınav giriş belgesi ekranı...

Haber 13-12-23 14:16

Motokuryelerle ilgili yeni düzenlemeyi Bakan Uraloğlu açıkladı: Taşıma süresi taahhüdü kalkıyor, kuryelere yetki belgesi geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırlandığını söyledi. Uraloğlu, sektör temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerden onların talepleri ve vatandaşın ihtiyaçlarını dikkate alan bir düzenleme hazırladıklarını vurgularken, detaylar hakkında bilgi verdi. Uraloğlu yeni düzenlemeyle, işletmecilerin teslim aldıkları gönderi için taşıma süresi taahhüdünde bulunamayacaklarını ve kuryelerin yetki belgesi alması gerekeceğini belirtti.

Finans 11-12-23 17:52

AÖF sınavı saat kaçta? AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Ara sınav giriş belgesi ekranı

AÖF sınavının saat kaçta? Sınava girecek öğrenciler bu sorunun yanıtını öğrenmek için internette araştırma yapıyor. Sınavda öğrencilere, her ders için 20 soru sorulacak ve 30’ar dakika sınav süresi verilecek. Peki, AÖF sınavı saat kaçta? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ara sınav giriş belgesi ekranı...

Egitim 10-12-23 10:24

AÖF sınavı saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? 2023 - 2024 güz dönemi AÖF ara sınav giriş belgesi ekranı

AÖF sınavının saat kaçta başlayacağı merak konusu olurken Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi’nde eğitim alan öğrenciler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Güz dönemi Açıköğretim Fakültesi sınavları 9 Aralık 2023 Cumartesi ve 10 Aralık 2023 Pazar tarihlerinde gerçekleştirilecek. Peki, AÖF sınavı saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? İşte, AÖF ara sınav giriş belgesi ekranı...

Egitim 08-12-23 12:07

DİYANET CUMA HUTBESİ 8 Aralık 2023! Cuma hutbesi konusu ne oldu? Diyanet İşeri Başkanlığı yayımladı

Cuma hutbesi konusu bugün vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Birçok kişi internette "8 Aralık 2023 cuma hutbesi konusu ne oldu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edilenler...

Haber 08-12-23 11:03

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI: MEB ile AÖL sınav giriş belgesi açıklandı mı? Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman?

2023 Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri tüm adaylar tarafından merak ediliyor. Öğrenimi açık lise üzerinden devam ettiren adaylar AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları ne zaman? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. AÖL sınavlarına dair tüm merak edilenleri sizler için derledik...

Egitim 06-12-23 07:50

Konut satışında yeni dönemin detayları! Tedbirler arttırılıyor: Şartlar tümden değişecek

Emlakta spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi ve internetteki emlak platformlarında yer alan ilanlardaki bilgi kirliliğinin engellenmesi için yeni bir adım atılıyor. Ayrıca alınacak yeni kararla sektörde yetki belgesi alımında yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla, başvurularda mesleki deneyim şartı da kaldırılacak.

Finans 02-12-23 09:55

CUMA HUTBESİ 1 ARALIK 2023! Diyanet Cuma hutbesi konusunu açıkladı: İnsan Özü İtibariyle Değerlidir

Cuma hutbesi konusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından PDF dosyası, Word belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Hutbe konu başlığı gçtiğimiz hafta "İslam, Şefkat ve Merhameti Emreder" olarak belirlenmişti. 1 Aralık 2023 cuma hutbesi konusu ise "İnsan Özü İtibariyle Değerlidir" oldu.

Haber 01-12-23 12:09

VAKIFBANK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA 2023: Vakıfbank sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Semsinav.ankara.edu.tr ANKSEM ekranı

Vakıfbank sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 17 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında başvurularını gerçekleştiren adaylar tarafından internette araştırılıyor. Kuruma; Müfettiş Yardımcısı, Uzman Yardımcısı, BT Kontrolör Yardımcısı, BT Müfettiş Yardımcısı, şube ve müşteri iletişim merkezi için Memur alınacak. Peki, Vakıfbank sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte semsinav.ankara.edu.tr ANKSEM (Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) Vakıfbank sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

Finans 27-11-23 15:10

Fiyatı eti solladı! Kilosu 420 TL’ye yükseldi: Anlamadığımız bir konu

Diyarbakır’da günlük yaklaşık 4 ton tüketilen ve coğrafi işaret tescil belgesi aldıktan sonra tüketiminin arttığı kuzu ciğerinin kilosu 420 TL’ye yükseldi. Fiyatı, kilosu 390 TL olan eti geçen ciğerin 1 porsiyonu ise restoranlarda 200 TL'ye satılmaya başlandı. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, “Anlamadığımız bir konu, bugün ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi, çözümünü bulamadık" dedi.

Finans 26-11-23 12:52

ÇİFTÇİLERE 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ 2023 SON DURUM: Çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi verilecek mi? ÇKS kaydı olan emekliler 5000 TL alacak mı?

Çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi verilip verilmeyeceğini öğrenmek isteyenler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bilindiği üzere Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bir defaya mahsus SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ödenen ikramiyelerden ÇKS belgesi sahibi olan kişiler faydalanamadı. Peki, 2023 çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi verilecek mi? İşte, ÇKS belgesi olan ve Ziraat Odası kaydı olan çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesinde son durum...

Finans 23-11-23 08:24

ÇİFTÇİLERE 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ? Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olanlara 5000 TL emekli ikramiyesi var mı, ne zaman ödenecek?

5000 TL emekli ikramiyesi kapsamı genişliyor. Bilindiği üzere Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bir defaya mahsus SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ödenen ikramiyelerden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi sahibi olan kişiler faydalanamadı. Birçok kişi internette, "Çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi verilecek mi? Çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi var mı, ne zaman ödenecek?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte ayrıntılar...

Finans 21-11-23 08:09

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI 2023: ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? Vize sınavı ne zaman?

ATA AÖF sınav giriş belgeleri ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Yayımlanan duyurunun ardından Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi vize sınavlarına ilişkin sorgulama ekranı arama motorlarında araştırılıyor. Peki, ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte ATA AÖF sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Egitim 20-11-23 15:01

Arıcılık belgesi nasıl alınır? Arıcılık kayıt sistemi belgesi (sertifikası) ne işe yarar?

Türkiye’de etkin ve verimli olarak çalışılabilen alanlardan biri de arıcılıktır. Arıcılık bu alanda aldıkları eğitimler ve deneyimler ile tecrübelenerek ustalaşmış, detaycı, arıları tanıyan kişiler tarafından yapılması gereken bir meslektir. Devlet desteği alarak, devletin açtığı kurslara ve verilen eğitimlere katılarak arıcılık yapabilmek hatta bu alanda çalışarak geçim sağlayabilmek mümkündür. Ancak öncelikli olarak gereken adımlardan biri de arıcılık belgesi almaktır.

Haber 18-11-23 04:01

ALES ne zaman, saat kaçta? ALES/3 sınavı kaç soru ve kaç dakika? ais.osym.gov.tr ile sınav giriş belgesi sorgulama

ALES/3 sınavının detaylarına dair araştırmalar yoğunluk kazandı. ÖSYM tarafından organize edilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), yüksek lisans eğitimi alma hayali kuran üniversite mezunlarının gündeminde yer alıyor. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta? ALES/3 sınavı kaç soru ve kaç dakika, sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?

Egitim 17-11-23 15:44

CUMA HUTBESİ 17 KASIM 2023! Diyanet cuma hutbesi konusunu açıkladı: İman, ibadet ve ahlak bütünlüğü

Cuma hutbesi konusu vatandaşlar tarafından merak edildi. Konuya dair açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı ve hutbe PDF dosyası, WORD belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Peki, cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte 17 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 17-11-23 08:06

ALES 3 SINAV TARİHİ 2023: ALES ne zaman, hangi tarihte yapılacak? ÖSYM sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

ALES 3 sınavının tarihi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzere ÖSYM geçtiğimiz günlerde sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurmuştu. Peki, ALES ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte, ais.osym.gov.tr ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Egitim 15-11-23 15:27

Ehliyet harç ücretleri ne kadar olacak 2024? Yeni yılda sürücü belgesi ehliyet harcı ve kurs ücretlerine ne kadar zam gelecek?

Sürücü belgesi ehliyet harcı ve kurs ücretleri sürücü adaylarının gündeminde yer aldı. Geçtiğimiz günlerde enflasyon rakamlarının netleşmesiyle beraber 2024 yılı yeniden değerleme oranları da belli oldu. 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Peki, Ehliyet harç ücretleri ne kadar olacak 2024? Yeni yılda sürücü belgesi ehliyet harcı ve kurs ücretlerine ne kadar zam gelecek?

Finans 10-11-23 15:45

CUMA HUTBESİ 3 KASIM 2023! Diyanet cuma hutbesi konusu: Zulme rıza göstermek zulümdür

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Diyanet'in yaptığı açıklamaya göre bugün cuma namazı İstanbul'da 12:53'te, Ankara'da 12:37, İzmir'de 13.00'te kılınacak. Peki, Cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte 3 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu....

Haber 03-11-23 11:57