Öğretim Üyesi Haberleri

Konya'da öğretim üyesi odasında silahla yaralandı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde, silahla yaralanan öğretim üyesi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 05-10-2023 08:31

Kırıkkale Üniversitesinden öğrencileri taciz iddiasına ilişkin açıklama:

"Soruşturma, konu sosyal medya platformlarında paylaşılmadan önce, üniversite yönetimimize yapılan şikayetler üzerine başlatılmış ve titizlikle sürdürülmektedir" - Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı 4 öğrencinin şikayeti üzerine adli soruşturma başlattı

Yurthaber 14-01-2022 12:11

Aksaray Üniversitesinde doçentlik belgesi sahte çıkan öğretim üyesi tutuklandı

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) doçentlik belgesi sahte olduğu anlaşılan ve hukuki süreç başlatılan öğretim üyesi tutuklandı.

Haber 27-10-2021 22:48

Aksaray Üniversitesinde doçentlik belgesi sahte çıkan öğretim üyesi gözaltına alındı

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), doçentlik belgesi sahte olduğu anlaşılan ve hukuki süreç başlatılan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin gözaltına alındı. Laçin'in yapılan sorgulamasında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Haber 27-10-2021 10:15

Aksaray Üniversitesi'nde doçentlik belgesi sahte çıkan öğretim üyesi ile ilgili açıklama

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), doçentlik belgesinin sahte olduğu anlaşılan bir öğretim üyesinin atamasını iptal ederek hukuki süreç başlattı.

Haber 22-10-2021 21:45

Aksaray Üniversitesinde doçentlik belgesi sahte çıkan öğretim üyesi hakkında adli süreç başlatıldı

Aksaray Üniversitesinde doçentlik belgesi sahte çıkan öğretim üyesi hakkında adli süreç başlatıldı

Yurthaber 22-10-2021 21:33

Bilim yuvası üniversiteler Kovid-19 salgınına aşılamayla kalkan oldu

Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerin eğitim öğretime başlamasıyla mobil sağlık ekipleri, Kovid-19 aşılama hizmetini öğrencilerin ayağına götürüyor - Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca: - "Hedefimiz, üniversitelerde tam aşılı olmayanları ve gençleri bir an önce aşılamak. Çünkü şu an hastaneye başvuruların büyük bir kısmı maalesef aşısı tam olmayanlar ve gençlerden oluşuyor"

Yurthaber 07-10-2021 11:08

Doç. Dr. İbrahim Gündoğan apartmandan düşerek hayatını kaybetti

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Gündoğan, yaşadığı apartmanın 6'ncı katından düşerek hayatını kaybetti. Depremde evi zarar gördüğü için semt değiştiren Gündoğan'ın ölümü, başta akademisyenler olmak üzere eğitim camiasında üzüntü yarattı.

Haber 22-03-2021 19:06

İşte İstanbul Esenyurt Üniversitesi 23 öğretim üyesi başvuru şartları

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, boş yer bulunan kadrolarına 23 adet öğretim üyesi alımı gerçekleştirecek. Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre gerekli başvuru şartlarını sağlayan adaylar İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğretim üyeliği başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Haber 12-03-2021 11:44

İstanbul Atlas Üniversitesi 80 öğretim üyesi başvuruları ne zaman başlayacak?

İstanbul Atlas Üniversitesi 80 öğretim üyesi alacağını duyurdu. İlana başvurmak isteyenler için başvuru tarihi ve tüm detaylar üniversite tarafından paylaşıldı. İşte, İstanbul Atlas Üniversitesi öğretim üyesi başvuru tarihleri!

Haber 12-03-2021 02:41

İstanbul Aydın Üniversitesi 67 öğretim üyesi alacak! İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi başvuru şartları ve gerekli evraklar nedir?

Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan. gov. tr'de yer alan duyuruya göre; İstanbul Aydın Üniversitesi 67 akademik personel alımı yapılacak. Peki İstanbul Aydın Üniversitesi hangi bölümlere öğretim görevlisi alacak? İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi başvuru şartları ve başvuruda gerekli evraklar haberimizde.

Finans 08-02-2021 09:05

Vefat eden Türkiye sevdalısı Azerbaycanlı akademisyen vasiyeti üzerine Kayseri'ye defnedildi

Vefat eden Türkiye sevdalısı Azerbaycanlı akademisyen vasiyeti üzerine Kayseri'ye defnedildi

Yurthaber 27-12-2019 14:01

Yaşadıkları kabus 14 saat sonra mutluluğa dönüştü

Manisa'da, yediği mantar nedeniyle karaciğer fonksiyonları çalışmayan 8 yaşındaki Esmanur Kıldıroğlu, bilinci kapalı halde getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde annesinden alınan doku sayesinde sağlığına kavuştu - Anne Hatice Dirik: - "Kızımın karaciğerinin yeniden çalışmaya başladığını öğrenince dakikalarca mutluluk gözyaşları döktüm. Kızımın bu kadar kısa sürede sağlığına kavuşacağını beklemiyordum" - EÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orkan Ergün: - "Esmanur, hastaneye geldikten 14 saat sonra nakil operasyonu da tamamlanmış oldu. Bize geldiğinde bilinci kapalıydı ve nakilden başka çaremiz de yoktu"

Yurthaber 17-12-2019 11:17

Hakimin, güvendiği öğretim üyelerine kişisel yolla görüş sorması etik bulunmadı

Yargı Etiği Kurulu, hakimin baktığı dosya ile ilgili güvendiği öğretim üyelerinden hukuki konularda "kişisel" olarak telefon, mesaj veya yüz yüze görüşme yoluyla hukuki görüş sormasının etik olmadığı sonucuna vardı - Karardan: - "Hakimin yararlanabileceği bilimsel görüşün, öncelikle bilimsel çalışma usullerine göre hazırlanmış ve yayımlanmış olması gerekir" - "Şahsen ve resmi olmayan bir şekilde alınan görüşün bilimsel usullere göre yapılan çalışmanın ürünü olmadığı, bir bilimsel görüş niteliği taşımaktan oldukça uzak olduğu da şüphesizdir"

Haber 04-11-2019 14:14

Antalya'daki FETÖ/PDY davasında karar

Eski öğretim üyesine örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Yurthaber 12-06-2019 12:50

Antalya'daki FETÖ/PDY davasında karar

Eski öğretim üyesine örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Haber 12-06-2019 12:49

Ankara Üniversitesi'ni sarsan tecavüz iddiası! O isim açığa alındı

Ankara Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesinin, bir hekimi darp edip tecavüz ettiği iddiası sonrası üniversite yönetimi harekete geçti.

Haber 07-04-2019 10:13

Lösemili hocaları için hastanede Birlikte başaracağız pankartı açtılar

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede ilik nakli bekleyen Dr. Öğretim Üyesi İsmail Seki, yüze yakın öğrencisinin sürpriz ziyaretiyle moral buldu - Seki: "Benim durumum herkese ibret olmalı. Kasıma kadar başka hastaların iyileşmesi için ilik toplamaya çalışıyordum, şimdi ise nakil olmayı bekliyorum"

Yurthaber 22-03-2019 09:31

Lösemili hocaları için hastanede Birlikte başaracağız pankartı açtılar

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede ilik nakli bekleyen Dr. Öğretim Üyesi İsmail Seki, yüze yakın öğrencisinin sürpriz ziyaretiyle moral buldu - Seki: "Benim durumum herkese ibret olmalı. Kasıma kadar başka hastaların iyileşmesi için ilik toplamaya çalışıyordum, şimdi ise nakil olmayı bekliyorum"

Haber 22-03-2019 09:30

Kocaeli'de köpeğin bıçakla öldürülmesi davası

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'ndeki lojmanında beslediği kedisini boğan köpeği bıçakla öldürdüğü iddiasıyla hakkında kamu davası açılan öğretim üyesinin yargılanmasına devam edildi

Haber 25-12-2018 14:12

Nevşehir'deki FETÖ operasyonu

Gözaltına alınan 4 öğretim üyesinden biri tutuklandı

Yurthaber 18-12-2018 14:46

Nevşehir'deki FETÖ operasyonu

Gözaltına alınan 4 öğretim üyesinden biri tutuklandı

Haber 18-12-2018 14:45

Elazığ'da doktorun öğrenci evinde bıçaklanarak öldürülmesi

Gözaltına alınan tıp fakültesi öğrencisi ile kadın pratisyen doktor tutuklandı

Haber 09-12-2018 16:17

Elazığ'da doktorun öğrenci evinde bıçaklanarak öldürülmesi

Elazığ'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Girgin için tören düzenlendi - Rektör Prof. Dr. Demirdağ: - "Olay gerçekten çok üzücü, hayatının baharında genç bir kardeşimizi bugün menfur bir olay münasebetiyle kaybetmiş bulunuyoruz"

Haber 09-12-2018 14:32

Fatih'te polis ceza kesince çığlık atan kadın sürücünün akademisyen olduğu ortaya çıktı!

İstanbul Fatih'te Ayvansaray Caddesi üzerindeki trafik uygulaması sırasında kendisine para cezası kesen memurlara çığlık atan kadının özel bir üniversitede öğretim görevlisi olduğu ortaya çıktı. Akademisyene, seyir halinde telefon ile konuştuğu, emniyet kemeri takmadığı ve muayenesiz araçla trafiğe çıktığı için 578 lira idari para cezası kesildiği belirlendi.

Haber 28-11-2018 17:06

Erzurum'da 3 öğretim üyesinin FETÖ davasında karar

FETÖ/PDY üyesi oldukları, örgüt toplantılarına katıldıkları, örgüte maddi yardımda bulundukları, örgüt adına kurban bağışı topladıkları ve örgütün finans kaynağı Bank Asya'ya para yatırdıkları iddiasıyla görevlerinden uzaklaştırılan 3 öğretim üyesi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi

Haber 28-11-2018 16:50

Sahtecilikle suçlanmıştı... Öğretim üyesinden flaş açıklama: Komplo kuruldu!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü (MSKÜ) Öğretim Üyesi Dr. Nilgün Açık Önkaş'ın doçentlik ünvanı, 7 sene önce doçent ünvanı başvurusu için evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle iptal edildi. Dr. Onkaş yaptığı açıklamada, 2017 yılının kasım ayında profesörlüğü hak ettiğini, başvuru yaptığını, kadro yetersizliğinden sıra beklerken böyle bir komplonun kurulduğunu iddia etti ve karara itiraz ettiğini vurguladı.

Haber 06-11-2018 13:56

Profesörü hayata eşi bağladı

Antalya'da 22 yıldır böbrek hastası olan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülger, eşinden yapılan böbrek nakliyle hayata tutundu - Akdeniz Üniversitesinde 32 yıldır görev yapan Prof. Dr. Ülger: "28 yıldır mutlu bir evliliğimiz vardı. Bu mutlu evliliğimizi nakille taçlandırdık. O yüzden her güne şükrediyorum"

Haber 03-05-2018 11:12

Eskişehir'de üniversitede katliam! Saldırgan Volkan Bayar yakalandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Anadolu Ajansı'nın geçtiği son dakika habere göre, Eğitim Fakültesindeki bir araştırma görevlisi, dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutmanı öldürdü. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ise, Volkan Bayar hakkında, FETÖ soruşturması yürütüldüğünü açıkladı. Katliam sonrası öğrenciler ve üniversite personeli büyük şok yaşadı. Fakültedeki sınavlar ertelendi.

Haber 05-04-2018 15:09

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde kavga! 2 öğretim üyesi...

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı'nda, 2 öğretim üyesi arasında, moleküler biyolojide kullanılan 'spektrofotometre' adlı cihaz nedeniyle tartışma çıktı.

Haber 08-03-2018 11:07

Selçuk Üniversitesi'nde çifte taciz skandalı: Seni de aileni de yaşatmam!

Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda görevli T.O. ve Y.Ç. adlı kadınlar, daire başkanı H.H.S.'nin kendilerini taciz ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber 22-02-2018 08:30

Önce TSK'yi sonra MİT'i bitireceğiz

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 158'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi - Tanıklardan emekli öğretim üyesi M.K: - "2002 yılında, sanık Hasan G. ile fakültenin koridorunda karşılaştık. Beni bir kenara çekti ve 'Birinci olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini, ikinci olarak ise MİT’i bitireceğiz’ dedi. Bana bunu neden söylediğini anlayabilmiş değilim ancak ben 1983 yılından beri kurumda olduğum için kişilerin düşüncelerini, duyumlarım dolayısıyla bilirdim. Hasan G’nin FETÖ’ye yakınlığını duymuştum"

Haber 20-02-2018 13:56

Kalp krizi geçiren öğretim üyesi önce arabaya sonra adama çarptı

Fatih Balat'ta aracıyla yolda giderken kalp krizi geçirdiği ileri sürülen öğretim görevlisi genç kadın, önce bir araca ardından da bir kafe çalışanına çarparak güçlükle durdu. Olay sonrası genç kadın yoğun bakıma alınırken, adamın ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Haber 06-10-2017 12:00

Öğretim üyesinin oğluna 'çocuk pornosu'dan 5 yıla kadar hapis istemi

Prof.Dr. H.S.'nin bilgisayar yazılımcısı oğlu, 24 yaşındaki A.A.S. hakkında çocuk pornosu indirdiği gerekçesiyle dava açıldı...

Haber 26-10-2016 13:54

Kadın yarbayın İstanbul'da sır dolu ölümü

İstanbul’daki bir üniversitede öğretim üyesi olan emekli Sağlık Yarbay Mine Demet Güngör, evinde başından vurulmuş olarak bulundu.

Haber 06-09-2016 08:46

Öğretim üyesi, konferansta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Ergül Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans verdiği esnada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Haber 22-04-2015 19:59

Profesör Taşkıran: Osmanlı'da Türk aşağılanırdı

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, "Osmanlı’da Türk aşağılanırdı. Osmanlı’da Türk'e ’Eşek Türk’ denirdi" dedi.

Haber 01-12-2013 21:00

RTEÜ'deki İngiliz akademisyen okula alınmadı

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) 3 yıldır görev yapan ve kısa süre önce hizmet süresi uzatılan İngiliz öğretim görevlisi Wend Mary Kasap, dün sabah üniversiteye alınmadı.

Haber 11-11-2013 20:00

Öğretim üyesini ilanla arıyorlar

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı, 6 aydır mazeretsiz işe gelmeyen Hukuk Fakültesi öğretim üyesini ilanla arıyor.

Haber 03-10-2013 09:28

Telefonda şok pazarlık

Öğretim üyesinin öğrencileriyle yaptığı rüşvet pazarlığı dinlemeye takıldı

Haber 23-09-2013 10:33

Öğretim üyeleri için ilginç kriter!

Giresun Üniversitesi’ne öğretim üyeleri alınacak.

Haber 31-08-2013 12:52

Öğretim üyeleri, liselerde derslere girecek

İstanbul Şehir Üniversitesi ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Şehir Öğretim Üyeleri, İstanbul liselerinde derslere girecek.

Haber 15-03-2013 13:06

İstanbul Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

İstanbul Üniveritesi Rektörlüğü için seçimler 20 Aralık'ta yapılacak. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet yeniden aday olacak.

Haber 02-11-2012 14:29

YÖK üyeliğine Prof.Dr. Murat Tuncer atandı

Yükseköğretim Kurulu Üyeliği'ne, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer atandı.

Haber 12-09-2012 10:11

Öğretim üyesi Marmaris'teki kazada öldü!

Marmaris'te menfeze yuvarlanan otomobilde bulunan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Tağa hayatını kaydetti,

Haber 24-07-2012 12:01

Lensle havuza girmek kör edebilir!

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Mustafa Ünal, lensle havuza girmenin tehlikeli olduğunu, görme kaybına kadar gidebilecek enfeksiyonların ortaya çıktığını söyledi.

Haber 24-06-2012 11:58

Çılgın Rizeliler

Rize'nin Ardeşen İlçesi Özgür Köyü sakinleri, yıllar önce ikiye ayrılan ancak önlem olarak çelik halatlarla ana gövdeye bağlanan kaya kütlesinin altında ve tehlike içinde yaşıyor.

Yurthaber 28-04-2012 15:25

Nuh'un gemisi Cudi'de

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Açıkalın, tefsir kaynaklarında Hazreti Nuh’un gemisinin karaya oturduğu yer olarak Cudi Dağı’nın işaret edildiğini söyledi.

Haber 22-04-2012 13:51

Eylem yapan öğretim üyelerine müdahale!

Adana'da "gen bahçesi" arazisinde yeni üniversite için zemin etüdü yapılmasına tepki gösteren Çukurova Üniversitesi öğretim üyeleri, eylem yaptı.

Haber 05-04-2012 14:05