Ogün Samast Haberleri

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'tan dikkat çeken sözler! Tahliye edilmişti... Onun yüzünden istemediğim olaya dahil oldum

Geçtiğimiz günlerde tahliye olan Hrant Dink’in katili Ogün Samast, yaptığı savunmada dikkat çeken ifadeler kullandı. Yasin Hayal yüzünden istemediği olaya dahil olduğunu söyleyen Samast "16 yaşındaydım, FETÖ’nün tam meşhur olduğu dönemlerdi, korkuyordum. Yasin bana baskı kurdu tehdit etti" diye konuştu. Samas, silahlı saldırı öncesinde Hrant Dink’in resimlerini Erhan Tuncel'in çıkartıp bakkala bıraktığı detayını da söyledi.

Haber 06-03-2024 12:00

Ogün Samast isim değişikliğinden vazgeçti! 'Herkes öğrendi bir anlamı kalmadı', talep ettiği isim...

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, tahliye edilmişti. Tahliye haberi gündemden düşmezken Samast'ın isim değişikliği için mahkemeye başvurduğu açıklanmıştı. Haberin basına yansıması sonrasında Samast değişiklikten vazgeçti. Samast’ın avukatı Raşit Hodo "Gizlilik kararı olmasına rağmen basın bir şekilde dosyaya ulaştı ve açıklaması yapıldı. Bu saatten sonra isim değişikliğinin de bir anlamı kalmadı" dedi.

Haber 14-12-2023 11:04

Ogün Samast huzursuz! Hrant Dink'i öldürdüğünü unutamasa da unutturma peşinde: Artık bu isimle anılmak istiyor

Bir kez daha yargılanma süreci başlayan, Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın ilginç bir talebi var: Unutulmak istiyor! Üstelik bu isteğini somut bir talebe de döktü, mahkemeye ad değişikliği için dilekçe verdiği ortaya çıktı. Talebinin gerekçesini detaylandıran Samast'ın anılmak istediği yeni isim de belli oldu.

Haber 13-12-2023 10:20

Ogün Samast’tan mahkemeye dikkat çeken talep! İsmini değiştiriyor…

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliyesinin ardından tartışmalar sürerken dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Ogün Samast’ın ismini değiştirmek için mahkemeye başvurduğu öğrenildi.

Haber 12-12-2023 09:58

Ogün Samast

Ogün Samast Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ogün Samast Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA | Ogün Samast'a yurt dışı çıkış yasağı verildi! 6 Mart 2024'teki duruşmada savunma yapması bekleniyor

Son dakika haberi: Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'a yurt dışı çıkış yasağı verildi. Ogün Samast bugün hakim karşısına çıkmıştı. Geçtiğimiz ay tahliye edilen Samast, bugün yıllar sonra ilk kez duruşmaya yaya olarak gelirken görüntülenmişti. Samast’ın 6 Mart 2024’te yapılacak duruşmada savunma yapması bekleniyor.

Haber 06-12-2023 17:27

Yıllar sonra ilk kez görüntülendi! Adliye çevresinde teyakkuza geçildi: Ogün Samast'ın ifadesi alınmadı

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast bugün hakim karşısına çıktı. Geçtiğimiz ay tahliye edilen Samast, bugün yıllar sonra ilk kez duruşmaya yaya olarak gelirken görüntülendi. Son yaşanan gelişmeyle birlikte Ogün Samast'ın ifadesi bir sonraki duruşmaya kaldı.

Haber 06-12-2023 09:55

Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast yarın hakim karşısına çıkacak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın, FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava kapsamında yarın yargılanmasına başlanacak.

Yurthaber 05-12-2023 13:39

Tahliye kararı tepki çekmişti! Ogün Samast yarın hakim karşısına çıkıyor

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesinin ardından yarın hakim karşısına çıkacağı belirtildi. Samast'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapsi isteniyor. Samast davada, aralarında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 11 sanıkla birlikte yargılanacak.

Haber 05-12-2023 09:38

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında yeni gelişme! İki dosya birleştirildi

Hrant Dink'in katili Ogün Samast geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Samast hakkında açılan yeni dava dosyası ile İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya birleştirildi.

Haber 27-11-2023 15:35

O söz üzerine çılgına döndü! Hrant Dink'in katili Ogün Samast cezaevinde ortalığı böyle birbirine katmış

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmıştı. 16 yıl sonra gelen karar tepkilere yol açarken Samast'ın 2020 yılında serbest bırakılmasını engelleyen ve 5 yıl 11 ay hapis cezası aldığı olayın görüntüleri ortaya çıktı.

Haber 25-11-2023 08:34

Ogün Samast ile ilgili yeni gelişme! Katılmazsa yakalama kararı çıkarılacak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianameyi kabul eden İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tensip zaptı düzenledi. Tensip zaptında Ogün Samast’ın 26 Aralık’taki ilk duruşmaya katılmaması halinde hakkında yakalama kararı çıkarılacağı belirtildi.

Haber 22-11-2023 11:40

SON DAKİKA | Ogün Samast hakkındaki iddianame kabul edildi! İşte hakim karşısına çıkacağı tarih

Son dakika haberi: Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında düzenlenen yeni iddianame kabul edildi. Ogün Samast 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

Haber 21-11-2023 14:08

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında yeni iddianame! İşte istenen ceza

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. İddianamede, Ogün Samast hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yönetici ve üyeleriyle irtibatının olduğuna dikkat çekildi. Ogün Samast'ın 'Suça sürüklenen çocuk' olarak yer aldığı iddianamede, Samast'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi. İşte detaylar...

Haber 19-11-2023 17:45

Hrant Dink'in katili Ogün Samast tahliye olmuştu! Tepki çeken kararla ilgili Rakel Dink'ten ilk açıklama

Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, gazete binası önünde o zaman 17 yaşındaki Ogün Samast tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Samast, 16 yıl 10 ay sonra cezaevinden tahliye edildi. Tepki çeken karar ile ilgili olarak Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ilk kez konuştu. Katıldığı bir programda Dink, "Mesele hiçbir zaman şu veya bu kişinin 3 yıl 5 yıl daha fazla ya da az ceza alması değildir. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik" dedi.

Haber 17-11-2023 11:38

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan siyasi partilere ziyaret! Özgür Özel'den dikkat çeken 'Ogün Samast' mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerle temasını sürdürüyor. Kurtulmuş, parti ziyaretleri kapsamında Saadet Partisi Meclis Grubu'nu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunu ziyaret etti. Görüşmeler sonrası yapılan açıklamalarda, yeni anayasa ile ilgili konuşulup konuşulmadığına ilişkin verilen yanıtlar dikkat çekti. CHP lideri Özgür Özel'in, Ogün Samast'ın tahliyesi ile ilgili sözleri de gündem oldu. İşte detaylar...

Haber 16-11-2023 15:59

SON DAKİKA | Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılması tepki çekmişti... Adalet Bakanlığı'ndan Ogün Samast açıklaması geldi!

Son dakika haberi: Gazeteci Hrant Dink'i katleden Ogün Samast'ın serbest kalması tepki çekmişti. Dün akşamdan bu yana en çok konuşulan konuların başında gelen Ogün Samast konusuyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi! 5275 sayılı kanuna dikkat çekildi.

Haber 16-11-2023 09:08

Özgür Özel’den Ogün Samast’ın tahliyesine sert tepki: Çıkarmasını da bildiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast için verilen tahliye kararına sert tepki gösterdi. Özel, yaptığı açıklamada "Cinayet sonrasında bayrak önünde fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki o fotoğraf çektirenler ya da onu azmettirenler günü geldiğinde onu ömür boyu durması gerektiği o delikten çıkarmasını bildiler." ifadelerini kullandı.

Haber 15-11-2023 23:03

Son dakika: Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye oldu! Koşullu salıverilme kapsamından yararlandı

Son dakika haberi: AGOS Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda öldüren Ogün Samast, tahliye edildi. Samast'ın şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında akşam saatlerinde tahliye edildiği belirtildi.

Haber 15-11-2023 21:50