Oktay Vural Haberleri Ve Son Dakika Oktay Vural Haberleri

Oktay Vural Haberleri Ve Son Dakika Oktay Vural Haberleri

Oktay Vural, 9 Şubat 1956'da Diyarbakır'da düyaya geldi. Baba adı Hasan anne adı Harbiye'dir.

Oktay Vural, İlk ve orta eğitimini Diyarbakır’da tamamladı.1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1980 yılında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nda başlayan Oktay Vural, Haziran 1981′de Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğretim elemanı oldu. Yüksek Lisansını ise aynı Üniversitede Maliye Dalında 1983 yılında tamamladı.

Oktay Vural, doktora çalışmalarını 1984-85 döneminde Birleşmiş Milletler Bursuyla gittiği ABD’nin Pennsylvania Üniversitesi’nde yapmış ve 1987 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İktisat Bilim Dalında Doktor ünvanını aldı.

Vatani görevini 1988 yılında Denizli’de tamamladıktan sonra 4 Mayıs 1988 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.

Oktay Vural, 1988 tarihinde Başbakanlıkta Danışmanlık yapan Dr. Oktay Vural 1989 yılında BOTAŞ-Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına, bilahare Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı. İki yıl sürdürdüğü görevinden ayrıldıktan sonra 14 Şubat 1992′de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşavirliğine atandı.
1992 93 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeliği yaptı.

Oktay Vural, 1995 yılında Milletvekili seçimlerinde Ankara 2. Bölge 1. sıra Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı oldu.

15 Ağustos 1997’de TÜGSAŞ, Türkiye Gübre Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne atandı.

Oktay Vural, 6 Temmuz 1998 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği’ne atandı.

Oktay Vural, 18 Nisan 1999 seçimlerinde İzmir 1. Bölgeden Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili seçildi.

Oktay Vural, Milletvekilliği süresince;

TBMM’de Sanayi, Ticaret, Enerji , Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanlığı,

Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkan vekilliği,

NATO Parlamenter Asamblesi üyesi ve Doğu-Batı Ekonomileri İşbirliği Komitesi başkanlığı,

Görevlerini yürüten Dr. Oktay Vural, 1 Ağustos 2001 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı görevine atandı.

Oktay Vural, bir sene sürdürdüğü Bakanlık görevinden, 3 Kasım 2002 seçim kararı münasebetiyle 5 Ağustos 2002’de ayrıldı.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Galatasaray kongre üyesidir.

Oktay Vural Haberleri

Mansur Yavaş'ın karşısına Oktay Vural mı? İYİ Partili isim 'Ankara' iddialarına canlı yayında bizzat yanıt verdi

CHP-İYİ Parti işbirliğinin sonra ermesiyla gözler büyükşehirlere çevrilirken, özellikle Ankara yerel seçim sonuçları şimdiden merak ediliyor. İYİ Parti'nin Ankara'da kimi aday göstereceği henüz açıklanmazken; aday gösterileceği konuşulan isimlerin başında yer alan Oktay Vural'dan açıklama geldi. 'Mansur Yavaş karşısında aday siz misiniz?' sorusuna yanıt veren Vural, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haber 27-12-2023 07:06

İYİ Partili Oktay Vural ve gazeteci Deniz Zeyrek birbirine girdi: Siz buraya kavga etmeye gelmişsiniz!

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural'ın katıldığı canlı yayına gazeteci Deniz Zeyrek'le yaşadığı tartışma damga vurdu. CHP'nin işbirliği teklifini reddeden İYİ Parti'nin kararının konuşulduğu programda "Yerel seçimlerde kaç büyükşehir belediyesi almayı hedefliyorsunuz?" sorusu ortamı gerdi. Vural, "İpotek mi koydun milletin iradesine?" derken, Zeyrek ise "Ben anladım sizi. Siz buraya kavga etmeye gelmişsiniz. Sizi protesto ediyorum" dedi.

Haber 07-12-2023 07:41

SON DAKİKA | İYİ Parti'de Oktay Vural sürprizi! Yeni Başkanlık Divanı belli oldu

Son dakika haberi: İYİ Parti'nin yeni Başkanlık Divanı belli oldu. Buna göre; Oktay Vural Siyasi İşler Başkanı, Ayfer Yılmaz da Genel Sekreter oldu. Prof. Kürşad Zorlu Parti Sözcülüğü görevini sürdürecek.

Haber 04-07-2023 15:41

İYİ Parti kurultayında sürpriz gelişme! Eski MHP'li isim İYİ Parti'ye katıldı

İYİ Parti bugün 3. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirdi. Kurultayda Meral Akşener yaptığı açıklamada CHP ile ilgili sert sözler kullandı. Akşener tek aday olduğu kurultayda yeniden genel başkan seçildi. Öte yandan kurultayda sürpriz bir gelişme yaşandı. Eski MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, İYİ Parti'ye katıldı.

Haber 24-06-2023 15:17

Oktay Vural

Oktay Vural Hakkındaki Haberler Mynet'te. Oktay Vural Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Eski MHP'li Oktay Vural'dan dikkat çeken paylaşım! Seçim süreciyle ilgili sessizliğini bozdu

MHP İzmir eski milletvekili Oktay Vural, seçim süreciyle ilgili sessizliğini bozdu. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Vural, "Soluduğumuz hava, güvensizlikle o kadar kirlenmiş ki neredeyse bizi boğuyor" ifadesine yer verdi. Paylaşımının devamında dikkat çeken ifadeler kullanan Vural, "Böyle bir ortamı oluşturan kötülüğü önce defedip iyiliğe ve güzelliğe isnat edilenler üzerinde akıl yürütüp sorgulayıp bir tercihe doğru yönelmekle yenilenmemiz mümkün olabilir" dedi.

Haber 28-04-2023 13:50

MHP'li Oktay Vural için flaş iddia! Fakıbaba'dan sonra o da İYİ Parti'ye mi katılıyor?

AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılacağını açıklaması gündem yarattı. Fakıbaba'nın kararı Ankara kulislerini hareketlendirirken İYİ Parti'ye başka bir ismin daha geçeceği konuşulmaya başlandı. Kulislerde MHP’li Oktay Vural'ın da İYİ Parti'ye geçeceği iddiaları konuşuluyor.

Haber 21-10-2022 07:39

Eski bakanlardan Oktay Vural'ın oğlunun nikahında siyasiler şahitlik yaptı

Oktay Vural'ın oğlu Yavuz Vural'ın nikah şahitleri, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, BBP Genel Başkanı Destici ve eski bakanlardan Abdülkadir Aksu oldu

Yurthaber 14-05-2022 21:52

MHP'de milletvekili adayı gösterilmeyen Oktay Vural'dan ilk açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Oktay Vural, ilan edilen tercih ve takdir sonucunda milletvekilliği görevinin sona erdiğini belirterek, 'Yalan, iftira, dedikodu ve fitnelerden yılmadım; makama halel getirmedim. Sözümü ve mücadelemi yüksek tuttum. Gören gözler ve duyan kulaklar şahit oldu' dedi.

Haber 18-05-2018 15:44

Son dakika! MHP milletvekili adayları belli oldu! İşte İl il MHP milletvekili adayları listesi

MHP'nin 27'nci Dönem milletvekili adayları açıklandı. MHP lideri Bahçeli, memleketi Osmaniye'den 1'inci sırada listede yer aldı. Peki hangi ilde, kim milletvekili adayı gösterildi? MHP'nin hangi milletvekilleri aday olmadı? İşte tüm detayları ile MHP milletvekili adayları il il tam liste...

Haber 18-05-2018 02:25

Gürcistan'daki NATO PA Rose-Roth Semineri sona erdi

NATO PA Başkan Yardımcısı ve Türk Delegasyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: - "Dağlık Karabağ meselesinin, bölgenin istikrarı önünde temel bir engel olduğunu ifade ettik" - NATO PA Türk Delegasyonu üyesi MHP İzmir Milletvekili Vural: - "Gerek bölgesel gerekse uluslararası düzen bakımından Türkiye oyun kurucu durumdadır"

Haber 25-04-2018 19:32

Oktay Vural MHP'den istifa mı etti? Gündeme bomba gibi düşen iddia

24 Haziran seçimleri öncesi MHP'de sürpriz gelişmeler yaşanıyor. MHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düşerken, Vural'dan 'istifa' haberleriyle ilgili açıklama geldi.

Haber 22-04-2018 11:18

Erdoğan'ın uçağında sürpriz isim! Buzlar eridi mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Rusya-Kuveyt-Katar seyahatinde eşlik eden heyette MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural da yer aldı. MHP yönetiminin Oktay Vural'ı görevlendirmesi, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile ilişkilerinin düzeldiğinin işareti olarak yorumlandı.

Haber 15-11-2017 12:58

Meral Akşener'in canlı yayında duygusal anları

CNN Türk canlı yayınına konuk olan Meral Akşener, MHP'den ayrılan Oktay Vural ile ilgili sorulara yanıt verirken konu vefat eden eşi Tuba Vural'dan açılınca gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber 15-07-2016 10:47

Oktay Vural, Meral Akşener'i destekleyecek mi?

MHP'deki Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ederek deprem etkisi yaratan Oktay Vural, Meral Akşener'i destekleme konusuna açıklama getirdi.

Haber 26-06-2016 10:08

Oktay Vural neden istifa ettiğini açıkladı

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, "MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır dedi.

Haber 23-06-2016 15:30

Bahçeli ile Vural arasında ipler İzmir'deki iftarda koptu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın görevinden istifa etmesi parti kulislerini hareketlendirdi.

Haber 23-06-2016 11:45

Sinan Oğan Oktay Vural'ın istifasını değerlendirdi

MHP Genel Başkanlığı'na aday olan isimlerden Sinan Oğan, Oktay Vural'ın sürpriz istifasını değerlendirdi ve Vural'ın muhalefette yerinin hazır olduğunu ifade etti.

Haber 22-06-2016 17:18

Sinan Oğan: Oktay Vural da değişimden yana olacaktır

MHP Genel Başkanlığı'na aday olan isimlerden Sinan Oğan, Oktay Vural'ın sürpriz istifasını değerlendirdi ve muhalefette yerinin hazır olduğunu ifade etti.

Haber 22-06-2016 16:51

Oktay Vural istifa etti. Muhaliflerle mi hareket edecek?

Bir süredir Devlet Bahçeli ile görüş ayrılığı yaşadığı konuşulan Oktay Vural'ın muhaliflerle birlikte hareket edeceği iddia edildi.

Haber 22-06-2016 14:04

Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti

Meclis'te en uzun grup başkanvekilliği görevinde bulunan Oktay Vural, görevini bıraktı.

Haber 22-06-2016 13:35

Vural: Siyasi irade, yargı üzerinde bir hakimiyet alanı oluşturmak istiyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Danıştay ve Yargıtay'da değişiklikler öngören tasarıyı eleştirdi.

Haber 13-06-2016 19:45

Oktay Vural iddiası: 'MHP diye bir parti kalmadı'

MHP'de sular durulmuyor. Partinin ağır toplarından Oktay Vural'ın yakın çevresine, "MHP diye bir parti kalmadı. Parti çok yıprandı ve yıpranmaya da devam ediyor" dediği iddia edildi.

Haber 05-05-2016 13:14

Devlet Bahçeli, Oktay Vural ile tokalaşmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında partililere seslendi.

Haber 03-05-2016 11:07

Oktay Vural: Dokunulmazlık teklifine 'destek' olacağız

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine destek vereceklerini açıkladı.

Haber 14-04-2016 16:36

İşte Meclis'teki çocuk istismarı önergesinin reddedildiği an

MHP'nin 'çocuk istismarı' önergesi önce reddedildi, sonra partiler uzlaştı. O anlar meclis kamerasına böyle yansıdı.

Haber 24-03-2016 09:45

Oktay Vural : Yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir, hodri meydan

MHP'li Oktay Vural ''Bu milletin kanını emen, yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir birlikte kaldıralım. Hodri meydan" dedi.

Haber 18-03-2016 15:48

MHP'den flaş dokunulmazlık hamlesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıkla ilgili fezlekelerin görüşülmesi için TBMM Başkanlığı'na bugün müracaat ettiklerini söyledi.

Haber 03-03-2016 17:21

MHP'li Vural: Cumhurbaşkanı bir taş attı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa mahkemesinin kararı hakkındaki açıklamasını eleştirdi.

Haber 29-02-2016 14:33

Vural: Paralel bir Meclis mi oluşturdunuz?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa sürecine STK'ları dahil ettiğini ileri sürerek,"TBMM'nin iradesine el koyuyorsunuz" dedi

Haber 29-01-2016 15:30

MHP’de 19 yıl sonra bir ilk

Kızılcahamam kampı ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin rahatsızlığı nedeniyle iki haftadır grup toplantısı yapmayan MHP'de bu haftaki grup toplantısında Grup Başkanvekili Oktay Vural kürsüye çıktı.

Haber 26-01-2016 11:27

MHP'de bir ilk: Grup toplantısında Vural konuşacak

MHP lideri Devlet Bahçeli, rahatsızlığı nedeniyle partisinin yarınki grup toplantısına katılamayacak.

Haber 25-01-2016 16:52

MHP'li Vural: Kürdistan'ı, ayrı bir devlet oluşturmayı, bölünmeyi açıkça ilan etmişlerdir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Haber 28-12-2015 19:36

MHP'li Oktay Vural’dan da TRT’ye tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den sonra Grup Başkanvekili Oktay Vural da TRT’ye tepki gösterdi.

Haber 31-10-2015 13:08

MHP'li Vural 'AKP Günlükleri'ni açıkladı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, mahkeme kararıyla yayınlanması durdurulan Nokta Dergisi'nin 'AKP Günlükleri'ni açıklayarak, savcılara çağrıda bulundu.

Haber 22-10-2015 16:02

MHP'li Vural: Başbakan mafya reisi gibi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Beyaz Toroslar' sözlerine tepki gösterdi.

Haber 21-10-2015 15:59

MHP'li Vural: Yayın yasağıyla kimler korunmak isteniyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara'daki patlamayla ilgili getirilen yayın yasağını eleştirdi.

Haber 15-10-2015 17:53

Oktay Vural: Çözüm süreci reklam arası verdi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin, "Çözüm Süreci var, şu anda reklam arası" dedi.

Haber 06-10-2015 15:38

Oktay Vural'dan Selahattin Demirtaş'a Kürdistan tepkisi

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Kürtler kendi vatanlarını Türkiye'ye kattılar" sözlerine tepki gösterdi.

Haber 05-10-2015 17:45

Oktay Vural’dan AK Parti’ye seçim beyannemesi eleştirisi

MHP İzmir Milletvekili adayı Oktay Vural, AK Parti'nin seçim beyannamesi ile ilgili görüşlerini belirtti.

Haber 05-10-2015 17:09

Oktay Vural'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün TBMM'de kendisine "Acemi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

Haber 02-10-2015 15:21

Oktay Vural’dan Selahattin Demirtaş’a sert cevap

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Selahattin Demirtaş'ın Türk bayrağına haince saldırdığını söyledi.

Haber 16-09-2015 16:31

Oktay Vural'dan çözüm süreci eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Doğan Medya Grubu'na yönelik terör soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber 16-09-2015 16:00

Oktay Vural: Sıkıyönetim belli yerlerde ortaya konulmalı

MHP Gurup Başkanvekili Oktay Vural, Doğu ve Güneydoğu'da sıkıyönetimin belli yerlerde ortaya konulması gerektiğini belirtti.

Haber 09-09-2015 15:40

MHP’li Vural: 400 vekil verilmedi diye mi şehitler oluyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Dağlıca'da yaşanan olayın sorumlusunun terör örgütü, siyasi uzantıları ve terör örgütü ile müzakere yapanlar olduğunu söyledi.

Haber 07-09-2015 16:25

Vicdanları sızlatan fotoğraf Genel Kurul’da

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin Suriye politikasını Genel Kurul'da eleştirdi.

Haber 03-09-2015 21:24

Oktay Vural: 'Seçim hükümeti kurulamamıştır'

Oktay Vural seçim hükümetiyle ilgili, "Bu kişilerin bakanlık yapmalarını engelleyen bir durum yok ancak meclis faaliyetlerine katılmalarını engelleyen bir durum var" dedi.

Haber 03-09-2015 15:59

Oktay Vural'dan Tuğrul Türkeş'a ağır suçlama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu kişinin (Tuğrul Türkeş) asıl görevi, MHP'nin siyasal iradesini bu kirli suya, tezgaha bulaştırmaktır" dedi.

Haber 28-08-2015 16:35

MHP’li Vural, Yarbay Alkan’a yapılan eleştirilere tepki gösterdi

Oktay Vural, şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde söylediklerinden dolayı eleştirilen Yarbay Mehmet Alkan'a sahip çıktı, yapılan eleştirileri "utanmazlık” olarak değerlendirdi.

Haber 24-08-2015 16:09

Oktay Vural: Güneş Moteli tarzı ahlaksız tekliflerle Başbakan'ın uğraşması doğru değildir

MHP Grup Başkan Vekili Oktay vural, CHP ve MHP'li vekillere bakanlık teklifinde bulunacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

Haber 24-08-2015 14:57