Okuryazar Haberleri

Okuryazar nasıl yazılır, okuryazar yazımı nasıl olmalıdır? Okuryazar ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birleşik sözcüklerin doğru yazılışlarının öğrenilmesi için Türk Dil Kurumu Yazım Kuralları Kılavuzu’na göz atılması yeterlidir. Böylelikle okuryazar gibi günlük yaşamda farklı bağlamlarda kullanılan birleşik sözcüklerin nasıl yazılması gerektiği öğrenilebilir. Okuryazarın nasıl yazıldığı sorgulanırken spesifik olarak merak edilen husus, bu sözcüğü oluşturan kelimeler arasında boşluk bırakılıp bırakılmadığıdır. Peki, okuryazar yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 2023-05-18 16:24:58

Okuryazar ne demek? Okuryazar kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem Orta Asya hem de Anadolu coğrafyasında şekillenmiş, özgün bir dildir. Pek çok kişi Türk dili ile yakından ilgilendiğinde hem dilbilgisi yapısı hem de kelime çeşitliliği bakımından bu özgünlüğü fark eder. Özellikle orijinal dili Türkçe olan kitaplar, bu özgünlüğün ve çeşitliliğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bu kitapları okurken sık rastlanan durumlardan biri de kelimelerin anlamlarının merak edilmesidir. Anlamı yaygın olarak bilinmeyen kelimelerden biri de Okuryazar şeklindedir.. Türkçede sık sık kullanılan Okuryazar kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-18 22:45:57

Kadın için Teknoloji eğitimleri Türkiye'nin dört bir yanına ulaşıyor

Yılbaşından bu yana düzenlenen 13 eğitime 1.480 kadın katılarak dijital okuryazar olma yolunda ilk adımı attı

Yurthaber 2021-08-17 09:29:05

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, gençlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Merkezi, gençlerin kendilerini geliştirip çeşitli donanımları kazanmaları için bir eğitim yuvası olarak yalnız gençlere hizmet vermeye devam ediyor.Gençlerin ilgi ve talepleri dikkate alınarak çalışmalarını sürdüren merkezde, dış politika, yabancı dil, okuryazar, müzik, resim, basın yayın, EBA, bilgisayar gibi eğitim ve kurslar veriliyor.

Yurthaber 2021-01-26 16:03:08

Kırsal Kalkınma İçin Eflani’de Üretim Genele Yayılıyor Projesi

Karabük’ün Eflani ilçesi belediyesi tarafından hazırlanan “Kırsal Kalkınma İçin Eflani’de Üretim Genele Yayılıyor” Projesi destek sözleşmesi imzalandı.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) aracılığıyla desteklediği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Eflani Belediyesinin başvuru sahibi olduğu "Kırsal Kalkınma İçin Eflani’de Üretim Genele Yayılıyor" Projesi destek sözleşmesi BAKKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul tarafından BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Fuat Gürel nezaretinde imzalandı.Destek sözleşmesi imzalanan proje kapsamında, Karabük’te kadın ve gençlerin istihdamının artmasına, girişimcilik eğitimi alan kadın ve genç sayısının artmasına olanak sağlanacak.Hayvansal gıda üretiminin artmasına, üretilen kanatlı hayvan sayısının artmasına ve korona virüs (Covid-19) salgınının sosyoekonomik etkilerini iyileştirmeye dönük çalışmalara katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje ile Eflani ilçesinde yaşayan 20-64 yaş aralığındaki okuryazar, işsiz 60 kadın ve genç kurulacak kaz yetiştiriciliği eğitim çiftliğinde bilgi, birikim ve tecrübeleri artırılacak.BAKKA’nın toplam 1 milyon 487 bin 604 lira bütçeli proje için 1 milyon 100 bin lira hibe desteği verecek.

Yurthaber 11-11-20 12:18

Yenice Kaymakamlığı proje geliştirme ve koordinasyon birimi kuruldu

Çanakkale’nin Yenice İlçesinde İlçe Kaymakamı Musa Göktaş başkanlığında “ Yenice Kaymakamlığı Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi” kuruldu.Yenice İlçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında proje kültürü oluşturulmasını sağlayarak ilçe genelinde proje okuryazar kamu görevlisi sayısını artırmak, Avrupa Birliği Müktesebatına uygun İl Stratejik Planı ve Ulusal Kalkınma Planları ile uyumlu çalışmalar yapmak, kamu, sivil ve özel kesim ile eşgüdüm içerisinde çalışmalarla belirlenecek ihtiyaçlar doğrultusunda projeler üretmek ve bu projelere ulusal ve uluslararası fon ve hibelerden kaynak yaratma çalışmalarında bulunmak, ilçede yürütülmekte olan projeleri destekleyerek ilçe genelinde koordinasyonu sağlamak üzere Yenice Kaymakamı Musa Göktaş başkanlığında “Yenice Kaymakamlığı Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi” kuruldu.

Yurthaber 19-10-20 11:08

Efeler’de çevreye duyarlı gençlik çalışmalar devam ediyor

TEMA Vakfı Efeler İlçe Sorumlusu Ekrem Çalık, ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirdiklerini belirtti.Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Ekrem Çalık, “Bugün ülke genelinde yaklaşık 850 bin gönüllüsü, TEMA Vakfı’nın her zaman en büyük gücü olmuştur.

Yurthaber 05-02-20 09:55

Seferberlikle 1 milyonu aşkın vatandaş okuryazar oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında 1 milyon 13 bin 634 kişi eğitim aldı - Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda devam eden seferberlik kapsamında, okuma yazmayı hiç bilmeyen 822 bin vatandaşın eli ilk kez kalem tuttu - Seferberlikte okuma yazma kurslarına en çok katılımı 834 bin 789 kişi ile kadınlar gösterdi

Haber 29-01-20 11:03

ING Eşit Gelecek Fonu oluşturuldu

ING Eşit Gelecek Fonu adıyla oluşturulan burs fonu ile ING, cinsiyet eşitliğine destek yaklaşımına paralel olarak mühendislik eğitimi alan kız öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunacak - ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay: - "Ekonomiye eşit katılım hedefini desteklemek için genç kızlarımızın eğitimli, öz güvenli, finansal anlamda okuryazar ve risk almaktan çekinmeyen bireyler haline gelmelerini desteklememiz gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle sosyal sorumluluk projeleri ve burslarımızla yarattığımız etkinin cinsiyet kırılımına özellikle önem veriyoruz"

Yurthaber 05-09-19 14:51

ING Eşit Gelecek Fonu oluşturuldu

ING Eşit Gelecek Fonu adıyla oluşturulan burs fonu ile ING, cinsiyet eşitliğine destek yaklaşımına paralel olarak mühendislik eğitimi alan kız öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunacak - ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay: - "Ekonomiye eşit katılım hedefini desteklemek için genç kızlarımızın eğitimli, öz güvenli, finansal anlamda okuryazar ve risk almaktan çekinmeyen bireyler haline gelmelerini desteklememiz gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle sosyal sorumluluk projeleri ve burslarımızla yarattığımız etkinin cinsiyet kırılımına özellikle önem veriyoruz"

Haber 05-09-19 14:47

SEVMEKDER yaz etkinlikleri sona erdi

Sevgi Mektebi Derneği (SEVMEKDER) yaz dönemi etkinlikleri kapsamında okuryazar buluşmaları Yapımcı-yazar Ragıb Karadayı ve Sinema Sanatçısı Recep Cinisli’nin katılımı ile sona erdi.SEVMEKDER dört hafta boyunca Erenler Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde okuryazar buluşmaları ile tanınmış yazarları okurlarla buluşturdu.

Yurthaber 02-08-19 11:14

Okuryazar Buluşmaları’nın ilk konuğu yazar Rahim Er oldu

Sevgi Mektebi Derneği (SEVMEKDER) geçen sene yaz dönemi başlattığı okuyucuyu yazarla buluşturma programlarına bu yaz döneminde de devam ediyor.Çocuklar, gençler ve ailelerin kaliteli vakit geçirmesi ve tarihini, kültürünü, maneviyatını kitaplarıyla okurlarına anlatan tanınmış yazarlardan birebir canlı dinlemeleri için ‘Okuryazar Buluşmaları’ adlı program Erenler ilçesinde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yurthaber 12-07-19 18:05

Okumanın yaşı yok

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İpek Yılmaz, ilçedeki okuryazar durumu ile ilgili çalışmaların mutluluk verici olduğunu, Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında 268 kişinin okuryazar belgesi aldığını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde 5 Şubat 2018 yılında başlattığı Okuma-Yazma Seferberliği Gerze ilçesinde de kendini gösteriyor.Şubat 2018’den bu yana 42 kurs açılırken toplamda 268 kişinin okuryazar belgesi aldığını söyleyen Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İpek Yılmaz, programa katılan okuma-yazma bilmeyen vatandaşların diledikleri zaman başvuru yapabileceklerini, başvurunun ardından 80 saatlik uygulanan ders programının ardından sınava girip başarı elde edenlere okuma-yazma belgesi verildiğini belirtti.Eylül 2018 tarihinde köylerde ve kent merkezinde yapılan alan taramasının ardından Gerze ilçe nüfusuna kayıtlı 447 kişinin okuryazar olmadığı tespit edilip, bunların 143’ünün okuma-yazma programından mezun olup belgelerini aldıklarını söyleyen Yılmaz, “Programa katılmanın sınırı yok.

Yurthaber 05-07-19 13:23

Konya'da 49 ilden öğretmenlere medya okuryazarlığı anlatıldı

TÜBİTAK ve Konya Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri" projesi kapsamında, 49 ilden 96 öğretmene medya okuryazarlığı eğitimi verildi

Yurthaber 21-06-19 14:06

Konya'da 49 ilden öğretmenlere medya okuryazarlığı anlatıldı

TÜBİTAK ve Konya Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri" projesi kapsamında, 49 ilden 96 öğretmene medya okuryazarlığı eğitimi verildi

Haber 21-06-19 14:05

Okuryazar olmayanların yüzde 85,2'si kadın

Türkiye'de okuryazar olmayan kadınların oranı 10 yılda 8,6 puan gerileyerek yüzde 6,1'e düştü - Okuma yazma bilmeyen 15 yaş ve üstü toplam nüfus oranı geçen yıl yüzde 3,6 iken bu oran erkeklerde yüzde 1,1, kadınlarda yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti - Geçen yıl okuma yazma bilmeyen 2 milyon 197 bin 257 kişinin yüzde 85,2'sini kadınlar oluşturdu

Haber 14-06-19 11:02

Ordulu ninelerin okuryazar olma azmi

Halk Eğitim Müdürlüğünün okuma yazma kursuna katılan 80 ve 87 yaşındaki iki kadın, okuryazar olabilmek için gayret sarf ediyor - 87 yaşındaki Meryem Kör: - "Ne kadar iyiymiş okumak. Ben bunu şimdi anladım"

Yurthaber 09-05-19 13:51

Ordulu ninelerin okuryazar olma azmi

Halk Eğitim Müdürlüğünün okuma yazma kursuna katılan 80 ve 87 yaşındaki iki kadın, okuryazar olabilmek için gayret sarf ediyor - 87 yaşındaki Meryem Kör: - "Ne kadar iyiymiş okumak. Ben bunu şimdi anladım"

Haber 09-05-19 13:50

82 yaşında okuryazar oldu

ANKARA'da çocukken ailesi istemediği için okula gidemeyen 82 yaşındaki Saniye Kaderoğlu, Yenimahalle Belediyesi'nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde açılan kursa katılarak okuma- yazma öğrendi.

Haber 06-05-19 13:56

80 yaşındaki ninenin okuryazar olma azmi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezinde okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa giden 80 yaşındaki Hatice Erkenalcı, gösterdiği gayretle sınıfındaki diğer kadınlara da örnek oluyor - Hatice Erkenalcı: - "Gençliğimizde babamız bizi okutmadı. O zamanda kız çocuklarını okutmazlardı. Biz de ev işiyle uğraştık, bu yaşa geldik. Şimdi okumak için çabalıyorum"

Haber 05-05-19 11:54

80 yaşındaki ninenin okuryazar olma azmi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezinde okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa giden 80 yaşındaki Hatice Erkenalcı, gösterdiği gayretle sınıfındaki diğer kadınlara da örnek oluyor - Hatice Erkenalcı: - "Gençliğimizde babamız bizi okutmadı. O zamanda kız çocuklarını okutmazlardı. Biz de ev işiyle uğraştık, bu yaşa geldik. Şimdi okumak için çabalıyorum"

Yurthaber 05-05-19 11:53

3 milyonun üzerinde kadın okuryazar oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: - "Sarf edilen yoğun çalışmalar neticesinde 3 milyonun üzerinde okuma yazma bilmeyen kadın bugün okuryazar oldu. Okuryazar seferberliğinde de 800 bin vatandaşımız okuma yazma öğrendi" - "Şartlı eğitim yardımımızla ülkemizin her köşesinden 2 milyon öğrencimize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak karşılıksız eğitim yardımı yapıyoruz" - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: - "Okumamak, cehaletin düşmanı. Daha fazla okuyarak kendimizi geliştireceğiz, muasır medeniyetin üzerine çıkacağız"

Yurthaber 21-03-19 16:41

3 milyonun üzerinde kadın okuryazar oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: - "Sarf edilen yoğun çalışmalar neticesinde 3 milyonun üzerinde okuma yazma bilmeyen kadın bugün okuryazar oldu. Okuryazar seferberliğinde de 800 bin vatandaşımız okuma yazma öğrendi" - "Şartlı eğitim yardımımızla ülkemizin her köşesinden 2 milyon öğrencimize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak karşılıksız eğitim yardımı yapıyoruz" - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: - "Okumamak, cehaletin düşmanı. Daha fazla okuyarak kendimizi geliştireceğiz, muasır medeniyetin üzerine çıkacağız"

Haber 21-03-19 16:41

Bakan Dönmez: Sıfır KDV, okuryazar oranının artmasına katkı sunacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı anket ve çalışmaların Türkiye'deki okuryazarlığın arttığını gösterdiğini belirterek, "5.

Haber 17-02-19 23:17

Bakan Dönmez: Sıfır KDV, okuryazar oranının artmasına katkı sunacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı anket ve çalışmaların Türkiye'deki okuryazarlığın arttığını gösterdiğini belirterek, "5.

Haber 17-02-19 21:29

BAKAN DÖNMEZ: SIFIR KDV, OKURYAZAR ORANININ ARTMASINA KATKI SUNACAK

Güven USTA/İSTANBUL DHA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı anket ve çalışmaların Türkiye'deki okuryazarlığın arttığını gösterdiğini belirterek, "5.

Haber 17-02-19 21:23

Sıfır KDV, okuryazar oranının artmasına katkı sunacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Bazı anket ve çalışmalar Türkiye'deki okuryazarlık oranının arttığını gösteriyor. 5. Üsküdar Kitap Fuarı'ndaki hava da bunu gösteriyor" - "Biz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi kitap ve süreli yayınlarda KDV'yi sıfıra indirdik, bu da okuryazar oranının artmasına katkı sunacaktır" - "Bu durum, yurtdışından Türkiye'ye gelen kitaplar için de geçerli"

Finans 17-02-19 18:38

Sıfır KDV, okuryazar oranının artmasına katkı sunacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Bazı anket ve çalışmalar Türkiye'deki okuryazarlık oranının arttığını gösteriyor. 5. Üsküdar Kitap Fuarı'ndaki hava da bunu gösteriyor" - "Biz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi kitap ve süreli yayınlarda KDV'yi sıfıra indirdik, bu da okuryazar oranının artmasına katkı sunacaktır" - "Bu durum, yurtdışından Türkiye'ye gelen kitaplar için de geçerli"

Yurthaber 17-02-19 18:36

Türkiye'nin okuryazarlıkta en seferber 10 ili belirlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında, okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara en çok ulaşılan ve başarı sağlanan iller arasında ilk üç sırada Kocaeli, Diyarbakır ve Gaziantep yer aldı - Milli Eğitim Bakanlığı istatistiklerine göre, Kocaeli'de okuma yazma bilmeyen 37 bin 881 vatandaşın yüzde 94,3'ü, Diyarbakır'da 107 bin 390 vatandaşın 73,2'si, Gaziantep'te ise 62 bin 823 kişinin yüzde 65,5'i okuryazar olmanın mutluluğunu yaşadı - Bu illeri sırasıyla Tokat, Elazığ, Antalya, Sivas, Giresun ve Çanakkale izledi

Haber 14-02-19 11:06

Türkiye'nin okuryazarlıkta en seferber 10 ili belirlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında, okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara en çok ulaşılan ve başarı sağlanan iller arasında ilk üç sırada Kocaeli, Diyarbakır ve Gaziantep yer aldı - Milli Eğitim Bakanlığı istatistiklerine göre, Kocaeli'de okuma yazma bilmeyen 37 bin 881 vatandaşın yüzde 94,3'ü, Diyarbakır'da 107 bin 390 vatandaşın 73,2'si, Gaziantep'te ise 62 bin 823 kişinin yüzde 65,5'i okuryazar olmanın mutluluğunu yaşadı - Bu illeri sırasıyla Tokat, Elazığ, Antalya, Sivas, Giresun ve Çanakkale izledi

Yurthaber 14-02-19 11:05

Hedefimiz yüzde 100 okuryazar toplum olmak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: - "Bir yılda 800 bin vatandaşımıza ulaştık. Hedefimiz yüzde 100 okuryazar toplum olmak"

Haber 01-02-19 13:07

Nineler ve torunları okuma etkinliğinde bir araya geldi

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından koordine edilen ‘Dedeler, Ninenler Torunlarıyla Okuyor’ projesi kapsamında bugün Giresun Botanik Bahçesinde bulunan Millet Kıraathanesinde etkinlik düzenlendi.Okuma etkinliğine, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Alay Komutanı Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile vatandaşlar katıldı.Okuma etkinliğinde tek tek masaları dolaşarak torunları ve ninelerini tebrik eden Vali Harun Sarıfakıoğulları burada yaptığı konuşmada, il genelinde 21 bin okur-yazar olmayan vatandaşın olduğunu ama açılan kurlar ile 11 bin vatandaşa ulaşıldığını kaydetti.Hedeflerinin 21 bin vatandaşın tamamını okuryazar hale getirmek olduğunu belirten Sarıfakıoğulları, “21 binin üzerinde okuma yazma bilmeyenimiz var maalesef.

Haber 30-01-19 03:39

Atandıkları köyde kadınları da okuryazar yaptılar

Şırnak'ın İdil ilçesi Alataş mezrasındaki ilkokula atanan 3 kadın öğretmen öğrencilere verdikleri eğitimle yetinmeyip kadınlara da okuma yazma öğretti - Sertifika alan 13 kadın hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor - Kadınlardan Himmet Alptekin: - "Hocalarımız sayesinde artık okuma yazma biliyoruz. Kurs sayesinde hayalime kavuştum. Artık gazete okuyabiliyorum, telefon kullanabiliyorum" - Muhtar Levent Alptekin: - "Öğretmenlerimiz kadınlarımızı da okuryazar yaptılar. Köydeki okuryazar oranı öğretmenler sayesinde arttı"

Haber 15-12-18 11:39

Atandıkları köyde kadınları da okuryazar yaptılar

Şırnak'ın İdil ilçesi Alataş mezrasındaki ilkokula atanan 3 kadın öğretmen öğrencilere verdikleri eğitimle yetinmeyip kadınlara da okuma yazma öğretti - Sertifika alan 13 kadın hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor - Kadınlardan Himmet Alptekin: - "Hocalarımız sayesinde artık okuma yazma biliyoruz. Kurs sayesinde hayalime kavuştum. Artık gazete okuyabiliyorum, telefon kullanabiliyorum" - Muhtar Levent Alptekin: - "Öğretmenlerimiz kadınlarımızı da okuryazar yaptılar. Köydeki okuryazar oranı öğretmenler sayesinde arttı"

Yurthaber 15-12-18 11:36

Bedensel engelli Fatma, evde eğitimle okuryazar oldu

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bedensel engelli Fatma Dilak, evde eğitim hizmetine gönüllü olan öğretmen Gülşah Bayık'ın gayretiyle hem hayata tutundu hem de okuma yazma öğrendi - Öğretmen Gülşah Bayık: "Kendisi çok azimli, kısa sürede okuma yazmayı öğrendi. Şu anda yaşıtları gibi okuyup yazabiliyor. Bu süreçte zaman zaman zorluklar da yaşadık. Benim pes ettiğim zamanlarda o bana destek oldu. Onun pes ettiği zamanlarda da ben ona destek oldum. Birbirimize adeta can suyu olduk" - Fatma Dilak: "İnşallah ben de ileride öğretmen olurum. Bunu çok istiyorum ve çok çalışıyorum"

Haber 29-11-18 12:29

TEMA Vakfından öğretmenlere doğa eğitimi

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç: - "Doğanın ilkelerini ve sınırlarını bilen ve doğayla uyumlu yaşamayı ilke edinmiş kişi ekolojik okuryazardır diyoruz. Eğitim programımızın amacı, ekolojik okuryazar sayısını artırmak" - MEB Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir: - "Başarılı işler, siz öğretmenlerimiz sayesinde oluyor. Birçok çalışmada öğrencileri, suyla, toprakla buluşturarak bilinçli nesiller yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum"

Haber 26-11-18 12:32

Dört elti 70'inden sonra okuryazar oldu

Düzce'nin Çilimli ilçesinde aynı mahallede oturan ve en küçüğü 72, en büyüğü 79 yaşında olan 4 elti, kendileri için görevlendirilen öğretmen sayesinde 3 ayda okuma yazma öğrendi - 79 yaşındaki Havva Akar: - "Bizim gibi olanlar varsa onlar da bu eğitimlere katılsınlar. Öğrenmek öğrenmektir. Ben öğrenmediğime pişmanım. Keşke kimseyi dinlemeseydim de gitseydim okula" - 74 yaşındaki Gülhanım Akar: - "Okumayı çok merak ediyordum, çok iyi oldu. İnsan sonradan da olsa bir şeyler öğreniyor, hiç bilmemekten iyidir"

Haber 08-09-18 12:15

GRAFİKLİ - Dünyada 750 milyon kişinin okuma yazması yok

UNESCO, son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olduğuna ancak dünyada hala 750 milyon kişinin okuma yazma bilmediğine dikkati çekti - Okuma yazma bilmeyenlerin üçte ikisini kadınlar oluşturuyor - Okuryazarlığı olmayanların yarısı, Güney Asya'da yaşıyor - Başta Sahraaltı Afrika ve Güney Asya ülkeleri olmak üzere gençlerin okuma yazma oranı, hala istenilen seviyede değil

Haber 07-09-18 11:21

Azimli’nin Kadınlar Azmedip Okuryazar Belgesi Aldı

Saruhanlı’nın Azimli Mahallesinde ’Türkiye Okur Yazarlık Seferberliği’ kapsamında açılan Okuma Yazma Kursuna katılarak başarılı olan...

Yurthaber 13-06-18 14:54

Okumanın yaşının olmayacağını kanıtladılar

Çocukken okula gidemeyen 81 yaşındaki Dursun Erkul ile 73 yaşındaki Ümmühani Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği sayesinde okuryazar olmanın heyecanı yaşadı - Erkul: - "Cumhurbaşkanımız, eşi ve öğretmenlerimiz çocukluk hayallerimize kapı araladı" - Öğretmen Esin Gül Kılıç: - "Azimle nelerin başarılabileceğini bize gösterdiler. Okumanın yaşının olmayacağını kanıtladılar"

Haber 12-06-18 11:07

Antalya Okuryazar Oranında Birinci Sırada Yer Aldı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, okuma yazma seferberliği ile yüzde 50 başarıya ulaşıldığını, Antalya’nın okuryazar oranında...

Yurthaber 31-05-18 13:15

Meyrem nine 85 yaşında okullu oldu

Çocukken okula gidemediği için hayatını okuma yazma bilmeden geçiren Meyrem Hatunoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği sayesinde 85 yaşında okuryazar olmanın heyecanı yaşadı - Evlerinin yakınındaki okula bastonu yardımıyla yürüyerek giden Hatunoğlu: - "Artık ilaçlarımı okuyup üzerinde yazana göre alabileceğim. Evde yalnızken de bir şeyler okuyup vakit geçirebileceğim"

Haber 31-05-18 11:25

Hem yatalak eşine baktı, hem de kursa gidip okuryazar oldu

NİĞDE’de Samiye Altıparmak (63), hem yatağa bağımlı eşine bakıp hem de Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılan kursa giderek, okuma yazma öğrendi.

Haber 30-05-18 15:33

Hem yatalak eşine baktı, hem de kursa gidip okuryazar oldu

NİĞDE’de Samiye Altıparmak (63), hem yatağa bağımlı eşine bakıp hem de Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılan kursa giderek, okuma yazma öğrendi.

Haber 30-05-18 15:10

2 Bin Kadın Dijital Okuryazar Olacak

Teknosa ve Habitat Derneği, ‘Kadın için Teknoloji Projesi’nin yeni dönem eğitimlerinde, 2 bin kadın dijital...

Yurthaber 29-05-18 11:09

Teknosa, 2 bin kadını dijital okuryazar yapacak

Teknosa ve Habitat Derneği iş birliği ile yürütülen "Kadın İçin Teknoloji" projesi kapsamında yıl sonuna kadar Adana, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Trabzon, Aydın, Manisa, Kırklareli, Bursa, Malatya ve Kayseri'de düzenlenecek eğitimlerle 2 bin kadının dijital okuryazar olması hedefleniyor

Finans 29-05-18 10:29

Askerde Okuryazar Oldu

Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan ve okuma-yazma bilmeyen 1 asker, İlçe Halk Eğitim...

Yurthaber 17-05-18 12:19

Okuryazar Olan 37 Kursiyer Belgelerini Aldı

Sinop Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunda okuma-yazma seferberliği kapsamında eğitim gören 37 kursiyer belgelerini...

Yurthaber 14-05-18 16:18

Batman'da 10 bin 623 kişi okuryazar oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Batman'da hayata geçirilen "Okuryazarlık Seferberliği" sona erdi - Kent genelinde açılan 412 kursa katılan 10 bin 623 kişiye belge verildi - Kursiyerlerden Bilnur Bağlamış: -"Artık okuyup yazabiliyorum, çok mutluyum. Hayallerime doğru ilk adımı attım"

Haber 11-05-18 18:47