Olaganustu Kurultay Haberleri

Son dakika | İYİ Parti'de Meral Akşener dönemi sona erdi: Genel başkanlığa veda! Radikal karardan sonra yeni adaylar da çıktı

Son dakika haberi: Yerel seçimlerden umduğunu alamayan İYİ Parti'de Meral Akşener tepkilerin odağındaydı. Seçimin hemen ertesi günü Akşener, 27 Nisan'da seçimli kurultay yapılması kararını açıkladı. Bunun üzerine İYİ Parti'den adaylığa göz kırpan isimler de sahneye çıkarken Akşener'in aday olup olmayacağı büyük merak konusuydu.

Haber 2024-04-08 10:03:36

Akşener'in rakipleri artıyor! Kurultay öncesi kulisler hareketlendi: Bu 4 isim başkanlığa aday olabilir...

2024 seçimlerine 'değişimi' gerçekleştirerek giren CHP'nin ardından aynı talep şimdi de İYİ Parti'de yükseliyor. 31 Mart'ın ardından başlayan istifa furyasını yeni genel başkan adaylarının açıklamaları izledi. Akşener 27 Nisan'da seçimli kongre yapılacağını duyurmuştu. Günay Kodaz ve Mehmet Tolga Akalın'ın ardından Akşener'in kulislerde konuşulan yeni rakipleri de ortaya çıktı.

Haber 2024-04-07 11:09:29

İYİ Parti için kader günü: Kurultay tarihi belli oldu! Gözler Meral Akşener'de

İYİ Parti'de seçim yenilgisi Meral Akşener'i koltuğundan edecek mi? Bu sorunun yanıtını bulması için gözler kurultaya çevrilmişti. Seçimli kurultayın tarihi belli oldu. Akşener'in de aday olabileceği iddialar arasında.

Haber 2024-04-05 14:51:05

'Akşener emin olmasın' dedi, Mansur Yavaş iddiası gündem yarattı: Koltuğu altından çekip alabilir!

Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili ortaya atılan iddia gündem yarattı. "Yavaş ağırlığını koyarsa, Meral Akşener'in altından koltuğu çekip alabilir" diyen gazeteci İsmail Saymaz, milliyetçi partilerin oy kaybettiğini belirterek önümüzdeki günlerde İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi'nin bir araya gelebileceğini söyledi.

Haber 2024-04-04 09:32:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan video mesaj: Bulgaristan Türkiye için bir dosttur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Kurultayı'na gönderdiği video mesajda kurultay daveti için teşekkür etti. Erdoğan ayrıca Türkiye Bulgaristan ilişkilerine dair beklentileri ve temennilerini de video mesajda belirtti.

Haber 24-02-24 10:09

CHP’de 'Şükran Kütükçü' krizi! Kendini odaya kilitledi, polis odayı kapıyı kırıp boşalttı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu ekiplerinin makam odası makam paylaşımı yüzünden TBMM’de sorun yaşandı. Kurultay sürecinde taraf değiştirerek Özgür Özel’in bulunduğu değişimcilerin tarafında geçen protokol müdürü Şükran Kütükçü, kendini odaya kilitleyip kapıyı açmayınca, polis kapıyı kırıp odayı boşalttı.

Haber 11-02-24 10:31

Son dakika | Futbol camiasındaki vurguna Bahçeli'den çok konuşacak sözler! Dilan Polat göndermesi de dikkat çekti: Fon ve finans oyunları, şaibeli soytarılar...

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, futbol camiasındaki vurgundan Dilan Polat'a ve TikTok'taki skandal görüntülere dek birçok konuda çok sert konuştu. "Fon ve finans oyunları, saçlarına dolardan bukleler yapan şaibeli soytarılar" diyerek mesajlar veren Bahçeli ayrıca CHP lideri Özgür Özel'e de yüklendi: "CHP Genel Başkanına tavsiyem; bir kurultay yapıp ya HEDEP'i içlerine almaları ya da derhal HEDEP'e katılmalarıdır."

Haber 28-11-23 10:53

AK Partili Hamza Dağ'dan Tunç Soyer açıklaması: 'Siyasi mağduriyet çıkarmak istiyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili yaptığı açıklamasında "Kurultay sürecinde yanlış ata oynamasına müteakip adaylığının tehlikeye girdiğini anlayınca bu iki olaydan da siyasi mağduriyet çıkarmak istemektedir" dedi.

Haber 23-11-23 13:47

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurultay sonrası süreç hakkında açıklama: Asla izin vermem

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi ve delegeleri yıpratmak için iftiralar ortaya atıldığını iddia etti. Bu gruplar hakkında sosyal medyadan açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizi ve delegelerimizi kimsenin yıpratmasına asla izin vermem." ifadelerini kullandı.

Haber 20-11-23 21:17

Bir süredir gözden uzak olan Kemal Kılıçdaroğlu Eren Erdem'i ziyaret etti!

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 38. Olağan Kurultay sonrasında genel başkanlığı Özgür Özel'e kaptırmıştı. Kurultay sonrası Eren Erdem de Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Kılıçdaroğlu Erdem'i ofisinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun takım elbise giymemesi dikkatlerden kaçmadı.

Haber 18-11-23 19:35

Kemal Sunal'ın o sahnesiyle paylaştı! AK Partili Mehmet Ali Çelebi'den CHP lideri Özgür Özel'e Mesela yani göndermesi

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP lideri Özgür Özel'in kurultayda ve kurultay sonrasında yaptığı 'ön seçim' açıklamalarını gündeme taşıdı. Özel'in bir hafta arayla yaptığı konuşmalara yer verip tepki gösteren Çelebi'nin paylaşımındaki 'Kemal Sunal' detayı dikkat çekti.

Haber 12-11-23 13:47

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından İmamoğlu'ndan çok konuşulacak 'edit' paylaşımı: Bana trollerin var diyorlar

CHP'de 38. Olağan Kurultay sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ikinci tur öncesinde yarıştan çekileceği iddiaları ortaya atılmıştı. İddialar hakkında Kılıçdaroğlu, bir tweet'in çok ağrırına gittiği ifade etmiş ve seçimden bu yüzden çekilmediğini açıklamıştı. Bugün Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu'ndan çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte sosyal medyada gündem olan o paylaşım...

Haber 08-11-23 17:49

Kurultay sonrası ilk! Cenaze töreni sonrası bir vatandaş Kılıçdaroğlu'na böyle seslendi, o anlar dikkat çekti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Hacı Bayram-ı Veli Camisi'ndeki cenaze namazına Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal başta olmak üzere önemli siyasi isimler katıldı. Genel başkanlık seçimini kaybettiği kurultay sonrası ilk kez görüntülenen Kılıçdaroğlu'na, bir vatandaşın seslendiği anlar dikkat çekti.

Haber 07-11-23 15:14

Özgür Özel'den Selvi Kılıçdaroğlu ve İmambakır Üküş açıklaması! Duymamam gereken şeyler duydum dedi, ilk kez bu kadar sert çıktı: Partiye yakışmadı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay gecesi neler yaşandığına ve yerel seçimlerde partisinin nasıl bir yol izleyeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurultay günü salonda Selvi Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diyaloğu paylaşan Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini kaldırmak istediğini ancak çevresindekilerin engel olduğunu söyledi. Özel, yerel seçim öncesi ittifaklara dair de önemli mesajlar paylaştı. Özel'in Muharrem İnce ve Tanju Özcan'la ilgili sözleri de dikkat çekti.

Haber 07-11-23 07:58

Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu! Çok çarpıcı detay: ‘Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?’

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası ilk kez konuşarak moralinin yüksek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Özel için de ‘Genel başkanımız’ ifadesini kullanırken başarı dileklerinde bulundu. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’da ikinci turda çekilmek istediği anlarda söylediği bir söz ise ilk kez ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun o anlarda kendisini engelleyenlere ‘Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?’ diye tepki gösterdi.

Haber 07-11-23 07:48

Özgür Özel seçildi, İmamoğlu istedi! İzmir için çok konuşulacak 'Selin Sayek Böke' iddiası

Yerel seçimlere lider değişikliğiyle girecek olan CHP'de, Özgür Özel'in genel başkan seçilmesiyle kulisler hareketlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hariç, kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyen 10 büyükşehir belediye başkanının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu olurken; İzmir için ortaya atılan 'Selin Sayek Böke' iddiası gündem yarattı.

Haber 06-11-23 07:57

Özgür Özel zafer sonrası yerel seçimi işaret etti, gözler 11 CHP'li büyükşehre çevrildi! Aralarındaki tek isim Ekrem İmamoğlu'ydu

CHP tarihi bir kurultayı geride bıraktı. 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona ererken Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı seçildi. İlk konuşmasında Özel, yerel seçimleri işaret ederken, gözler CHP'li 11 büyükşehir belediyesine çevrildi. Kurultay sürecinde Özel'i destekleyen tek ismin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olması dikkat çekerken, kulisler hareketlendi.

Haber 05-11-23 12:49

Heyecan ikinci gün de sürüyor: CHP'de gözler bugünkü seçime çevrildi! Özgür Özel'in kurmayları belli oluyor

CHP tarihine geçecek ve oldukça hareketli bir günün ardından büyük kurultay bugün de devam ediyor. Dün Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin bugün ise gözler Parti Meclisi seçimine çevrildi. Ayrıca 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi de bugün yapılacak.

Haber 05-11-23 11:24

Önce 'Kılıçdaroğlu kazandı' dediler, sonra Özgür Özel'i tebrik ettiler! Kurultay devam ederken yaptıkları paylaşımlar gündem oldu

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda kazanan Özgür Özel oldu ve partisinin 8. Genel Başkanı seçildi. İkinci tura kalan seçim büyük bir heyecana sahne olurken, bazı isimlerin sayım devam ederken yapmış olduğu "Kılıçdaroğlu kazandı" paylaşımları sosyal medyada gündem oldu.

Haber 05-11-23 07:28
CHP

Kılıçdaroğlu'nun kongredeki sözlerine İYİ Parti'den ilk tepki: Utanmadan yalan söylemeye devam et

CHP 38. Olağan Kongresi Ankara'da devam ederken İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki geldi. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk sosyal medya hesabından, "Sen Selo’ya selam söylemeye devam et, sonra da sırtından hançerlendim diye sırf kurultay ,koltuk uğruna utanmadan yalan söylemeye devam et." ifadelerini paylaştı.

Haber 04-11-23 16:48

CHP'de yeni başkan Özgür Özel! Seçimi kazandı, pazartesiyi işaret etti: Seferberlik ilan ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi uzun ve tansiyonu yüksek bir kurultay geçirdi. 12 saatten fazla süren kurultay ilk turda sonuçlanmayınca seçim ikinci tura kaldı. İlk turda oy sayımı sonucunda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci tur için delegeler bir kez daha sandık başına gitti. Saatler süren kurultayın ardından ikinci turda 812 oy alan Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Haber 04-11-23 15:09

Hatalı yazı gündem olmuştu! Büyük kurultay öncesi Kılıçdaroğlu'ndan 'pankart' talimatı iddiası

CHP ikinci yüzyıla girerken kritik bir dönemeçten geçiyor. Yarın gözler "Kemal Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi?" sorusunun yanıtını bulacağı büyük kurultayda olacak. Rekabetin yoğun geçmesi beklenen kurultayın yapılacağı salonda hazırlıklar başladı. Kılıçdaroğlu taraftarlarının astığı pankarttaki hata dikkatlerden kaçmadı. Salona yine Kılıçdaroğlu'na destek mesajı veren bir başka pankart ise iddiaya göre Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kaldırıldı.

Haber 03-11-23 12:07

MYNET ÖZEL / Herkesin gözü orada olacak! İşte CHP'deki Kurultay öncesi son kulisler: Tam 24 sene öncesini hatırlattı... Kıran kırana yarış!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayı için geri sayıma geçildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında en güçlü rakip olarak 'değişimcilerin' adayı Özgür Özel gösterilirken; hafta sonu yapılacak kurultayın kıran kırana geçmesi bekleniyor. Aylardır konuşulan 'değişim'in gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu olurken, kulisler de hareketlendi. Kurultay öncesi gazeteciler Ali Haydar Fırat, Şaban Sevinç ve CHP'li Gürsel Tekin; Mynet'in sorularını yanıtladı.

Haber 02-11-23 12:48
CHP

CHP'de kurultay öncesi Ankara'da kritik toplantı! İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Özgür Özel'e desteğini açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan Özgür Özel'e desteğini açıkladı. Çelik, " İstanbul, partimizi daha ileriye taşıyacak bir sürecin öncüsü olmak için 185 kurultay delegesiyle Sayın Özgür Özel'in yanındadır" dedi. Sosyal medya hesabından teşekkür paylaşımı yapan Özel ise "Üstlendiğim sorumluluğun farkındayım" ifadelerini kullandı.

Haber 31-10-23 23:51

İmamoğlu bizzat açıkladı: Teklifi günler öncesinden haber almış! Kılıçdaroğlu görüşmesine Özgür Özel'den de dikkat çeken yorum

CHP'de tüm gözlerin çevrildiği kurultaya günler kala Ankara'da önemli bir temas gerçekleşti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde konuşulanları detaylandırdı. Kılıçdaroğlu'ndan kurultay için aldığı görev teklifi hakkında ilk kez yorum yapan İmamoğlu, CHP liderine verdiği yanıtı da açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun rakibi ve İmamoğlu ile birlikte hareket eden Özgür Özel'den de ilk açıklama geldi.

Haber 27-10-23 14:55

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul etti! Ankara'da bir araya gelmişlerdi

Kurultay için geri sayıma geçilen CHP'de dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da bir araya gelmişlerdi. İkili arasında yapılan görüşmede İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’ndan gelen “Kurultayda divan başkanı ol” teklifini kabul ettiği öğrenildi.

Haber 27-10-23 08:11

Seçime günler kala çağrı yaptı! Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Özgür Özel: 100. yılında CHP'yi onlar yönetecek

CHP Genel Başkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Özgür Özel, önümüzdeki hafta gerçekleşecek kurultay tarihi yaklaşırken dikkat çekici mesajlar verdi. Genel başkanlık seçimi için iddialı konuşan Özel, partinin 100. yılında yönetim kadrosunun değişimine vurgu yaptı.

Haber 25-10-23 16:47

CHP'de kurultay öncesi Ekrem İmamoğlu sürprizi! Kılıçdaroğlu, Ankara'ya davet etti

CHP'de 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Büyük Kurultay öncesi dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezi tarafından Ankara'ya davet edildi. İmamoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş başa görüşeceği iddia edildi.

Haber 25-10-23 08:18

Özgür Özel: Partiden, sandıktan, siyasetten kopuş var, buna engel olmak gerekiyordu

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Afyonkarahisar'daki programından sonra Isparta'ya geçti. CHP'nin yaklaşan kurultay öncesi Isparta’da konuşan Özgür Özel, "Partiden, sandıktan, siyasetten kopuş var ve buna engel olmak gerekiyordu" dedi.

Haber 20-10-23 23:05

Özel ile İmamoğlu arasında dikkat çeken görüşme! Kurultay mesajı damga vurdu: Bir dilek tuttuk

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel ile görüştü. Görüşmeye gelirken bir dilek tuttuğunu belirten Özel, "1 Nisan'da seçimleri kazanmış İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanı olarak bir kahvesini içmeyi ümit ediyoruz" dedi. İmamoğlu ise kurultay ile ilgili, "Bu iktidarı hem yerelde hem genelde elde etmemiz için, bizim ihtiyacımız olan şey, bu önümüzdeki Kurultay’da değişimdir" ifadelerini kullandı.

Haber 12-10-23 17:06

İYİ Parti'ye açık açık mesaj verdi: 'Beyaz sayfa açabiliriz!' Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı diyerek yanıtladı

CHP'de 14-28 Mayıs sonrası ve kurultay öncesi en kritik seçimlerden birini 'değişim' taraftarlarının kazanması yeni senaryoların önünü açtı. Genel başkanlığa adaylığını ilan eden Özgür Özel son çıkışıyla, yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı alan İYİ Parti'ye gündem yaratacak mesajlar verdi. Özel, Millet İttifakı'na oy vermiş seçmenin önümüzdeki tercihi hakkında da ses getirecek nitelikte bir yorumda bulundu.

Haber 11-10-23 09:59

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan dikkat çeken sözler! 'Kimse buna şaşırmasın' diyerek önümüzdeki haftayı işaret etti

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden ihracının iptali için açtığı davada bugün karar çıkacağını ifade ederek "Bugünkü davada CHP'ye dönmem yüksek ihtimal" dedi. Açıklamasının devamında Özcan, "Önümüzdeki hafta Bolu İl Kongresi var, Kılıçdaroğlu bu arada beni tekrar partiden atmazsa belki de önümüzdeki hafta CHP'nin kurultay delegesi olarak seçilebilirim, kimse buna şaşırmasın" diye konuştu.

Haber 09-10-23 08:35

Fatih Portakal canlı yayında paylaştı! Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı kulis bilgisi: Buna göre karar verecek

CHP, yerel seçimler öncesi kurultay hazırlığı yaparken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili çapıcı kulis bilgisi paylaşıldı. "Daha önce de hiç aday olmadım. Örgüt aday gösterdi" diyen Kılıçdaroğlu ile ilgili gazeteci Fatih Portakal, CHP'nin kendi içindeki seçime hazırlandığını ifade ederek aldığı bilgiyi paylaştı.

Haber 28-09-23 09:09

CHP Genel Başkanlık yarışı kızışıyor! Ünal Karahasan aday olduğunu duyurdu

Seçimli kurultay kararı alınan CHP'de değişimn tartışmaları devam ederken, genel başkanlık için bir isim daha aday olduğunu açıkladı. CHP'den daha önceki yıllarda milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan, Genel Başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Haber 27-09-23 12:49
CHP

Son dakika | CHP için kader günü: Bilmecenin çözüleceği kurultay takvimi netleşti! Özel, Öymen, Kılıçdaroğlu...

Son dakika haberi: CHP'de uzun zamandır merakla beklenen tarihler belli oldu. Genel başkan adaylarının da yarışacağı kurultay tarihleri açıklandı.

Haber 26-09-23 15:28
CHP

Son dakika | MHP'de kurultay tarihi belli oldu! Devlet Bahçeli, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ya çok ağır sözlerle yüklendi: Satılmış PKK'lı, potansiyel terörist, alçak ve aşağılık...

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin kurultayının 17 Mart'ta yapılacağını duyurdu. Yerel seçimlerle ilgili mesaj veren Bahçeli, "Başarının dışında bir seçeneğe her zaman olduğu gibi yine kapalıyız" dedi. İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararı gündemdeki yerini korurken Bahçeli "81 ilde hangi partilerin kendi adaylarıyla katılıp katılmayacağı bizim meselemiz değildir" diye konuştu. Bahçeli, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'yu çok ağır sözlerle hedef aldı.

Haber 19-09-23 14:52

Özgür Özel'den istifa sorusuna yanıt geldi! Kurultay için tarih verdi

Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olarak CHP Genel Başkanlığına adaylığını ortaya koyacak olan Özgür Özel'den merakla beklenen açıklamasına saatler kala önemli mesajlar geldi. İstifa sorusuna yanıt veren Özel, kurultay için de tarih verdi.

Haber 15-09-23 10:46

'Cuma günü bir aday daha çıkacak CHP'de' Fatih Altaylı'dan genel başkanlık için çok konuşulacak kulis! İsim vermedi ama o özelliklerini tek tek sıraladı

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından CHP'de 'değişim' çağrıları yükselmiş, siyaset gündemi CHP'de yaşanan hareketliliğe dikkat kesilmişti. Kurultay süreci en çok konuşulan konulardan olurken genel başkan adaylığına ilişkin tartışmalar da sürüyor. Son olarak gazeteci Fatih Altaylı, cuma günü CHP'de bir aday daha çıkacağını söyledi. İsim vermeyen Altaylı, bu kişiyle ilgili dikkat çeken bilgiler de vererek "Aynı aileden başkalarının da genel başkanlık yaptığı bir isim" dedi.

Haber 14-09-23 10:28

Gözler cuma gününe çevrildi! Özgür Özel'den dikkat çeken açıklama: Kılıçdaroğlu ile görüştüm

CHP'deki hareketli günler devam ediyor. Yerel seçimler yaklaşırken kurultaya gidecek olan partide kimlerin aday olacağı merak konusu. Son açıklamasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirterek, "İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım" dedi. Gazeteci Barış Yarkadaş ise Özel'in toplantıda adaylığını açıklayacağını iddia etti.

Haber 12-09-23 23:05

O satırları okuyan Kılıçdaroğlu sitem etmek için telefona sarıldı! Ben hiç aday olmadım, olmam

Kendisi hakkında yazılan yazıyı okuyan Kemal Kılıçdaroğlu telefona sarılıp sitem etti. Telefon konuşmasına CHP liderinin "Ben aday olmayacağım. Daha önce de hiç aday olmadım" sözleri damgasını vurdu. Koltuğunu devredip devretmeyeceği, parti içinden yüksek sesle gelen 'değişim' talebine nasıl karşılıklar vereceği yakından takip edilen Kılıçdaroğlu'nun kurultay süreciyle ilgili verdiği mesaj ise gündemdeki tartışmalara yeni bir boyut katacak nitelikte. İşte o telefon konuşmasından detaylar...

Haber 11-09-23 10:03

Hükümet, Eylül'de duyuracak! Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: 'Bir kez daha söylüyorum, bir fırsattır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin açıklayacağı ve ekonomi dünyasının merak ettiği Orta Vadeli Programa ilişkin olarak 'Bir fırsattır' yorumunu yaptı. Öte yandan Kılıçdaroğlu, CHP'deki kurultay süreciyle ilgili olarak 'Hak eden yarışı kazanır' dedi.

Haber 29-08-23 16:27

Öztrak'tan dikkat çeken 'değişim' çıkışı! Tek tek saydı: Süreci başlattık

Seçimlerin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları devam ederken CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan son süreçle ilgili yeni açıklamalar geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde her iki oydan birini aldığını savunan Öztrak, "Bu kongreyi niye yapıyoruz? İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Bunların hepsi olacak. Süreci biz başlattık." ifadelerini kullandı.

Haber 06-08-23 16:27

Böyle duyurdular: ‘Kılıçdaroğlu parti tabanını çok heyecanlandıracak bir açıklama yapacak’

CHP’de seçim sonuçlarının ardından başlayan ‘değişim’ tartışmaları devam ederken herkesin gözü Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı açıklamalara çevrilmiş durumda. Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay sürecinde yeniden aday olup olmayacağı tartışılırken CHP’li yetkililerden dikkat çeken bir çıkış geldi. Gelen son bilgilere göre önümüzdeki günlerde Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin tabanını olağanüstü heyecanlandıracak bir açıklama yapacak. İşte detaylar…

Haber 05-08-23 08:12

CHP'de kurultay provası: Kılıçdaroğlu'na yakın isim gündemde! 'Değişim'cilerin adayı Zoom toplantısından...

CHP'de çok konuşulan kurultay öncesi İstanbul İl Başkanlığı için seçim yapılacak. Parti içinde seçim sonrası alevlenen tartışmalar süresince 'değişim' taraftarları ile Kılıçdaroğlu destekçileri birer birer ortaya çıkıyor. Mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu yeniden aday olmayacak. Yerine gelebileceği değerlendirilen isimler kulislere sızdı. Başlarını İmamoğlu'nun çektiği 'değişim' taraftarları için Zoom toplantısından bir isim gündemde. Kılıçdaroğlu'na yakın isim de kulisleri hareketlendirdi!

Haber 31-07-23 15:04

Kılıçdaroğlu'na yanıt verip Asıl onlar utansın dedi! Genel başkanlığa açık kapı bırakan Özgür Özel'den gündem yaratacak 'İmamoğlu' mesajı

Seçimler sonrası siyasetin gündemindeki en hareketli tartışmaları yaşayan CHP'de adı en öne çıkan isimlerden biri Grup Başkanı Özgür Özel. Genel başkanlığa adaylığı sorulduğunda "Sorumluluktan kaçmam" diyen Özel bir kez daha açık kapı bıraktı. Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmesi tartışmaları sürerken Özel'in "Bir genel başkan görevi ne zaman bırakmalı?" sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti. Kurultay çağrısı yapan Özel, Kılıçdaroğlu'na sızdırılan Zoom toplantısıyla ilgili de yanıt verdi.

Haber 31-07-23 10:52

CHP'de 'değişim' taraftarlarından parti yönetimine kritik mesaj: İmamoğlu'na yakın isimler salt çoğunlukta! Parti Meclisi'nde 'Zoom' toplantısı gerginliği

CHP, partinin geleceği ve özellikle 2024'teki yerel seçimler açısından kritik günlerden geçiyor. Cumartesi günkü gergin toplantının ardından dün de yine Kılıçdaroğlu başkanlığında 12 saatlik bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda bazı il ve ilçe başkanlarının görevden alınmalarına itirazları oylandı. Oylama sonucu 'değişim' taraftarlarının salt çoğunluğa ulaşması olağanüstü kurultay seçeneğini gündeme getirdi. Öte yandan bu toplantıda da 'gizli Zoom toplantısı' nedeniyle gerginlik yaşandı.

Haber 24-07-23 08:45

Gerilimli toplantının ardından CHP bu kez PM ile toplandı! Tartışmalara yol açan konu Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında görüşülecek

Kurultay gündemiyle çalkantılı günler yaşayan CHP'de toplantı üstüne toplantılar gerçekleşiyor. Dünkü belediye başkanları toplantısının ardında bugün Parti Meclisi (PM) toplantı. Toplantıda geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya kaydı sızan Zoom toplantısının da konusu olan, bazı il başkanlarının görevden alınması masaya yatırılacak.

Haber 23-07-23 13:58
CHP

Kaftancıoğlu gemileri yaktı! Kılıçdaroğlu canlı yayındayken açıkladı: Kararını verdi, gün sayıyor

Seçimlerin ardından, Kılıçdaroğlu'na rakip çıkıp çıkmayacağı merak edilen CHP kurultayı süreci başladı. Bu süreçte bazı il ve ilçe örgütlerinin görevden alınması gündem oldu. Kılıçdaroğlu dün akşam 'Kurultay yerel seçimlerden önce olmalı' mesajını verirken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu çok konuşulacak bir karar aldı. Siyasette geniş yankı uyandıracak kararını hayata geçireceği tarihi duyuran Kaftancıoğlu görevden aldığı ilçe başkanlarıyla ilgili de konuştu.

Haber 21-07-23 11:41

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu sözlerle duyurdu: Yürüyüşten vazgeçmem için siyasi vaatlerde bulunuyorlar

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan "Adalet ve Değişim Yürüyüşü" açıklaması geldi. Özcan, "Sayın Genel Başkan, 'Görevimden istifa ediyorum', 'Olağanüstü kurultay çağrısı yapıyorum', 'Tüzüğü demokratik hale getirmek için arkadaşlarım çalışma yaptılar. Bunu kamuoyuyla paylaşıyorum' ve 'Kurultayda aday olmayacağım' dediği takdirde ben bu yürüyüşten vazgeçerim. Demezse sonuna kadar. İnceldiği yerden de kopar." ifadelerini kullandı.

Haber 02-07-23 17:43