Omer Peltek Haberleri

BEŞİKTAŞ LUGANO MAÇ SONUCU! UEFA Avrupa Konferans Ligi Beşiktaş Lugano maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İlk 11'ler

Beşiktaş Lugano maçı detayları sorgulanıyor. Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci haftasında Tüpraş Stadı'nda oynanan maçta İsrail Futbol Federasyonundan David Fuxman düdük çaldı. Fuxman'ın yardımcılıklarını Omer Barbiro ve Rostislav Talis üstlendi. Maçın dördüncü hakemi ise Erez Papir oldu. Beşiktaş Lugano maç sonucu sporseverler tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Beşiktaş Lugano maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Spor 2023-10-05 22:08:31

Peltek diş ünsüzü ne demek? Peltek diş ünsüzü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Peltek diş ünsüzü birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Peltek diş ünsüzü ne demektir?

Egitim 2022-05-19 00:08:28

Peltek ne demek? Peltek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Peltek ne demek? Peltek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-19 00:08:28

“Çin Ailemizi Paramparça Etti”

2017 yılında Çin’den Türkiye’ye gelirken 2 kızını ve akrabalarını arkasında bırakmak zorunda kalan Omer Faruh, iki abisinin Türkiye’deki yatırımları nedeniyle toplama kamplarına alındığını söylüyor; kızlarından haber alamadığını söylüyor

Haber 2021-11-10 18:31:06

İsrailli Bakan'dan yalan! Gerçek ortaya çıktı

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Omer Barlev'in Gilboa Hapishanesi'nden firar eden 2 Filistinlinin işgal altındaki Batı Şeria'da saklandığını bildiği halde birinin "İsrail'de olduğunu" iddia ederek yalan söylediği belirlendi.

Haber 19-09-21 16:35

Peltek konuşmanın nedeni parmak emme alışkanlığı olabilir!

Halk arasında peltek konuşma olarak bilinen problem, çocuklarda parmak emme davranışıyla ortaya çıkıyor. Emilen parmakların diş ve ağız yapısını bozması nedeniyle yaşanan peltek konuşma sorununun tedavisi için kritik dönemde harekete geçilmesi gerekiyor. Parmak emme alışkanlığının ilerleyen yaşlarda da devam etmesi durumunda problemler kalıcı hale geliyor.

Haber 06-06-21 13:44

Uşak’ta polis ve jandarmadan kadınlara karanfilli kutlama

Uşak’ta polis ve jandarma ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın vatandaşlara karanfil dağıttı.Uşak’ta 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek, Polis ekipleri, Jandarma ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Yurthaber 08-03-21 13:43

Türkiye okullar arası zeka oyunları şampiyonası

SANKO Okulları öğrencileri, Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’nda ilkokul ve lise kategorisinde ilk aşamayı geçerek bölge finallerine katılma hakkı kazandı.Türkiye Zeka Vakfı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK desteği ile bu yıl ikincisini düzenlediği “Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası”nda SANKO Okulları lise kategorisinde 9’uncu ve 11’inci sınıflarda il birincisi, 10’uncu sınıflarda ise il ikincisi olmayı başardı.Türkiye genelinden 4,329 okulun katıldığı şampiyonada, SANKO Okulları öğrencilerinden Batuhan Peltek, Ozan Çağlı, Ayşe Çetindağ, Ömer Yiğit Durmaz, Çınar Aydoğdu, Serdar Çınar Özpineci, Pınar Duru Bolat, Fatih Efe Mermer, Melih Kervancıoğlu, Ilgın Melih Köknar ve Mustafa Erdem Şahan İlkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıflar kategorisinde, Muhammed Arda Bayındır, Mehmet Furkan Kasapoğlu, Sadık Ali Göv, Kerem İkizoğlu, Burak Unat, Ahmet Bera Bakır, Murat Emre, Mehmet Yasin Ötgen, Melisa Erik, Nilsu Tarlacık, Yiğit Alp Orhan, Mert Ulutaş, Zeki Batı, Timur Paydak ve Oğuz Şengül ile lise 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflar kategorisinde ilk aşamayı geçerek bölge finallerinde Gaziantep’i temsil etme hakkı kazandı.Öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazanmaları amacıyla düzenlenen şampiyonanın ilk sınavı online olarak yapıldı.SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak 23 Ocak 2021 tarihinde düzenlenecek olan Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Şampiyonası Bölge Finallerinde başarılar diledi.

Yurthaber 18-12-20 18:08

Kızılay Meydanı Projesi lansmanı yapıldı

Şanlıurfa kent merkezindeki sıkışıklığı gidermek için yeni meydan düzenlemeleri projesi başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarını başlattığı Kızılay meydanı ile ilgili olarak basın mensupları ve bölge mahalle muhtarlarına yönelik lansman toplantısı düzenlendi.Şanlıurfa’yı ortak akıl ile yönetmeyi öncelik bilen Büyükşehir Belediyesi yeni meydan düzenlemeleri ile ilgili olarak başlatmış olduğu çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu.Şanlıurfa’ya değer katacak olan “Kızılay Gün Yüzüne Çıkıyor” projesinin lansman toplantısına Başkan Beyazgül’ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, AK Parti İlçe Başkanları, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Demet Saatçi Güven, Kent Konsey Başkanı Adil Saraç, Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.“Şehir merkezindeki sıkışıklığı ortadan kaldırıyoruz’’Proje hakkında detaylı bilgi veren Başkan Beyazgül, şehrin göbeğindeki kamusal sorunlara dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesi olarak kente yeni bir vizyon katacaklarının altını çizerek, ”Gelen konuklara açıklamada bulunan Başkan Beyazgül, ’’Şehir merkezindeki sıkışıklığı gidermemiz gerektiğine inanıyorduk ki Şanlıurfa halkı da bunu hep bize ifade etti.

Yurthaber 19-11-20 17:27

Pul biberimiz 100 ülkede yemekleri lezzetlendirdi

Türkiye'den yılın 10 ayında 100 ülkeye yapılan pul biber ihracatında 6 milyon 79 bin dolarlık gelir elde edildi - Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Halil Peltek: - "Bu yıl rekolte fazla, ihracatın da fazla olacağını ümit ediyoruz"

Yurthaber 15-11-20 10:59

Saklı cennet Halfeti'de kapsamlı temizlik

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde çevre bilinci oluşturmak, deniz ve göl gibi alanların korunmasına dikkati çekmek amacıyla temizlik yapılıyor - Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "Temizliğin ilk gününde yaklaşık yüz torba çöp toplandı. İnşallah temizliğin sonunda gölün suyunun daha temiz olmasını sağlayacağız"

Yurthaber 22-09-20 11:05

Şanlıurfa’da bayram öncesi korona değerlendirmesi

Şanlıurfa’da Covid-19 pandemisi ve istihdamın artırılmasına yönelik istişare toplantısı düzenlendi.Şanlıurfa valiliğinde, Vali Abdullah Erin başkanlığında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğul, Tiracet Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şekif Bakay ve merkez ilçe belediye başkanları katıldı.Toplantıda, kentte istihdamın artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve Covid-19 pandemisi sürecinde Kurban Bayramı dolayısıyla alınacak kararlar görüşüldü.

Yurthaber 29-07-20 15:17

Şanlıurfa'nın sac kavurması tescillendi

Kentte, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edilen ürün sayısı 30'a yükseldi - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "Kentteki 300'den fazla tespitli yöresel ürüne de tescil almayı hedefliyoruz. Amacımız Şanlıurfa kültürel ögelerini korumaktır"

Yurthaber 29-07-20 12:01

Fenerbahçe'ye İsrail'den gol ve asist makinesi

Süper Lig'e verilen koronavirüs arası nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren sarı lacivertliler, yüksek maliyeti olmayan isimlere yöneldi. Fenerbahçe'nin son gözdesini ise İsrail basını yazdı. İddiaya göre Sarı Lacivertliler, 26 yaşındaki Omer Atzili'yi gündemine aldı.

Spor 27-04-20 08:55

Güneydoğulu iş insanları Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini değerlendirdi

Güneydoğu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya: - "İhracatçılar olarak, bu zor günleri atlatmamıza büyük katkı sağlayacak olan bu tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz" - Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz: - "Paket, özetle toplumun bütün kesimleri için adeta can suyu özelliği taşıyor" - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek: - "Bu paket üreticilerimiz, sanayicilerimiz, ihracatçılarımız ve esnafımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı, iş dünyasını rahatlattı"

Yurthaber 19-03-20 11:48

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:37

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:36

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:35

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:34

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:32

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:32

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:32

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:32

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:32

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:32

Sanko okulları Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Gaziantep Sanko Okulları öğrencileri Eğitimde İnovasyon Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “VEX IQ Squared Away Turnuvası”ndan Türkiye birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, Jüri Özel Ödülü ve büyük ödül olan Mükemmellik Ödülünü kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan “Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye geneli katılımın olduğu yarışmada, ilkokul kategorisinde 19 takım, ortaokul kategorisinde ise 49 takım yarıştı.Öğretmenler Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan Sanko Okulları öğrencileri, ortaokul kategorisinde, Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu “Infinity Power Takımı” ve Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’dan oluşan “BeQuickly Takımı”, ilkokul kategorisinde ise İsmail Oğuz Cerit, Arel Ateş Ertürk ve Nehir Tiryaki’nin oluşturduğu “Clevex Takımı” ile yer aldı.

Yurthaber 10-03-20 17:32

GAP sayesinde pamukta üretim alanı da istihdam da arttı

Pamuk üretim alanı 2 milyon 500 bin dönüme ulaşan Şanlıurfa'da, üretimin artmasına bağlı olarak bu alanda istihdam da üç kat artışla 10 bin kişiye çıktı - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "2010 yılında 143 çırçır fabrikasında 1500 kişi istihdam edilirken günümüzde çırçır fabrikası sayısı 212'ye, burada çalışan sayısı da 1800'e yükseldi. 10 yıl önce sadece bir olan hazır giyim fabrikası sayısı günümüzde 38'e yükseldi. Buradaki istihdam da 39 kişiden 5 bin 600 kişiye yükseldi"

Finans 08-01-20 11:13

SANKO Okulları’ndan VEX IQ Turnuvasında önemli başarı

SANKO Okulları öğrencileri İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘VEX IQ Squared Away Turnuvası’ndan iki ödülle döndü.SANKO Okullarının Infinity Power Takımı ‘Driver Skills Kategorisi’nde robot becerileri ve otonom bölümünde Türkiye birinciliğine imza atarken, ayrıca yarışmanın yapıldığı tarihe kadar dünyada ‘Diriver Skills Kategorisi’ne katılan 2 bin 757 robot arasından aldıkları puan ile de dünya 10’uncusu oldu.Türkiye genelinden 62 takımın katıldığı yarışmaya SANKO Okulları, öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırlanan öğrenciler Naz Fındık, İpek Naz Karslı ve Esma Özmen’in oluşturduğu ‘Infinity Power Takımı’ Koray Peltek, Mustafa İbrahim Kale ve Defne Uğur’un oluşturduğu ‘BeQuickly Takımı’ olmak üzere iki takım ile katıldı.SANKO Okullarının BeQuickly Takımı yarışmada ‘Team Work Kategorisi’nde yarı final eleme turları bitimine kadar birinci, Infinity Power Takımı ise ikinci olarak tamamladı.

Yurthaber 30-12-19 17:45

Beyazgül iş adamlarıyla bir araya geldi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül iş adamlarıyla bir araya geldi.Başkanlık makamında Şanlıurfa ticaretinin masaya yatırıldığı buluşmaya, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Onur Üyesi ve Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar, Yönetim Kurulu üyeleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası başkanı Mehmet Kaya ve İstanbullu iş adamları katıldı.“İstihdam ve yatırım konularını görüştük”Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamada bulunan Beyazgül, "İstanbul Sanayi Odası Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve İSO Meclis Onur Üyesi ve Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun beye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yurthaber 17-10-19 16:05

STK’lardan harekata destek açıklaması

Şanlıurfa’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasını Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları adına Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek okudu.

Yurthaber 16-10-19 16:36

Bölge başkanları Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili deklarasyon yayımladı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ticaret ve sanayi odası ile kalkınma ajansı temsilcileri, Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili deklarasyon yayımladı.Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde toplanan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu tarafından harekata destek verildi.Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu başkanlığında, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Devrim Murat Aksoy, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Taner Özkaya ile 4 kalkınma ajansı yetkilisi deklarasyon yayımladı.Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu tarafından okunan açıklamada, “Suriye krizinden en çok etkilen kentlerinin iş insanları olarak devletimizin milletimizin, kahraman Türk ordusunun her zaman yanındayız.

Haber 11-10-19 16:21

Şanlıurfa'nın coğrafi işaretleri Avrupa'ya taşınacak

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "Kentimizin 27 ürünü coğrafi işaret aldı ama 300'den fazla tespitli yöresel ürünümüz var. Bunların da tescilini almayı hedefliyoruz" - "Hem Türkiye'de hem de yurt dışında ürünlerimizi tanıtarak pazar payımızı artırmak istiyoruz. Şanlıurfa'nın coğrafi işaretlerini Avrupa'ya taşımak için çalışmalar yapıyoruz"

Yurthaber 26-09-19 11:04

Şanlıurfa'nın coğrafi işaretleri Avrupa'ya taşınacak

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "Kentimizin 27 ürünü coğrafi işaret aldı ama 300'den fazla tespitli yöresel ürünümüz var. Bunların da tescilini almayı hedefliyoruz" - "Hem Türkiye'de hem de yurt dışında ürünlerimizi tanıtarak pazar payımızı artırmak istiyoruz. Şanlıurfa'nın coğrafi işaretlerini Avrupa'ya taşımak için çalışmalar yapıyoruz"

Haber 26-09-19 11:03

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Sudan’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan’ın Geçici Sivil Yönetim’in düzenlemelerini içeren Anayasal Bildiri’nin imza törenine katılmak üzere Başkent Hartum’a geldi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Hartum Havalimanı’nda Dışişleri Bakan Vekili Büyükelçi Omer Dahab Mohamed karşıladı.

Haber 16-08-19 19:42

Başkanlar Şanlıurfaspor’un durumunu değerlendirdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Abdullah Erin, vekiller ve merkez ilçe belediye başkanları ile birlikte Şanlıurfaspor’u durumu değerlendirildi.Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Zemzem Gülender Açanal, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan, ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek ile birlikte Şanlıurfaspor’u değerlendirdiler.Şanlıurfaspor için ortak kararla hareket edeceklerini belirten Beyazgül, "Toplantımızı yaptık.

Yurthaber 27-07-19 18:45

(Özel) Esenyurt’ta havuzda minik çocuk dehşeti yaşadı

Esenyurt’ta ailesiyle birlikte yüzmek için havuza gelen 4 yaşındaki Pakistanlı Omer S.

Haber 28-06-19 09:04

HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN- Misafir öğrencilerin Türkiye'de ramazan izlenimleri

YTB Türkiye Bursları programı kapsamında Türkiye'de eğitim alan farklı ülkelerden Müslüman öğrenciler, ramazan izlenimlerini paylaştı - Sudanlı Abubaker Ahmed Abakar Omer: - "Türkiye'deki ramazan kültürü beni şaşırtmadı sanki kendimi ülkemde gibi hissediyorum" - Bosna Hersekli Lamija Brkic - "Türkiye ve Bosna Hersek'te ramazan gelenekleriyle ilgili büyük benzerlikler var" - Afganistanlı Ahmad Khan Dawlatyar: - "Türkiye'de en çok hoşuma giden ramazan davulcusu"

Haber 23-05-19 11:46

Okul kütüphanesine Şehit Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı ismi verildi

2016 yılında Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü ile girdiği silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı adını taşıyan kütüphanenin açılışı yapıldı.Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Ağaçlık mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda kurulan kütüphane açılışını Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Omer Toprak, şehidin babası ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yurthaber 23-04-19 10:55

Yabancı sera yatırımcıları rotayı Şanlıurfa'ya çevirdi

GAP Seracılar Derneği Başkanı Müslüm Yanmaz: - "Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Karaali bölgesinde jeotermal seracılığa büyük ölçekli yatırım yapmak isteyen gruplar var. Bu gruplarla görüşme halindeyiz. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla birlikte şimdi Jeotermal AŞ'yi kuruyoruz" - ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "Yurt dışından, Orta Doğu'dan yatırımcılardan buralarda yatırım yapma konusunda talepler var" - "Fizibilite çalışmalarının ardından Şanlıurfa Karaali seracılığın merkezi haline gelir"

Yurthaber 02-04-19 11:03

Yabancı sera yatırımcıları rotayı Şanlıurfa'ya çevirdi

GAP Seracılar Derneği Başkanı Müslüm Yanmaz: - "Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Karaali bölgesinde jeotermal seracılığa büyük ölçekli yatırım yapmak isteyen gruplar var. Bu gruplarla görüşme halindeyiz. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla birlikte şimdi Jeotermal AŞ'yi kuruyoruz" - ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "Yurt dışından, Orta Doğu'dan yatırımcılardan buralarda yatırım yapma konusunda talepler var" - "Fizibilite çalışmalarının ardından Şanlıurfa Karaali seracılığın merkezi haline gelir"

Finans 02-04-19 11:03

SANKO Okulları eskrimde de iddialı

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi tarafından düzenlenen “Gaziantep Okullar Arası Eskrim Yarışması”nda SANKO Okulları sporcuları çeşitli kategorilerde beş birincilik, üç ikincilik, iki üçüncülük ve bir dördüncülük dereceleri elde etti.Gaziantep Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen yarışmada SANKO Okulları sporcularından Barış İkidağ “Küçük Epe Erkek Kategorisi” il birincisi, Ekin Asyalı “Yıldız Flöre Kız Kategorisi”nde il birincisi, Koray Peltek “Yıldız Flöre Erkek Kategorisi”nde il birincisi, Setenay Sarsu “Genç Epe Kız Kategorisi”nde il birincisi, Alper Koçer “Genç Epe Erkek Kategorisi”nde il birincisi olarak büyük bir başarı sağladı.SANKO Okulları sporcularından Muzaffer Alp Konukoğlu “Küçük Epe Erkek Kategorisi” il ikincisi, Ayşegül Ener “Yıldız Flöre Kız Kategorisi”nde il ikincisi, A.

Yurthaber 21-03-19 19:10

UNICEF Türkiye Temsilcisi Duamelle, Suriyeliler ile buluştu

Philippe Duamelle ve Birleşmiş Milletler Sudan Daimi Temsilcisi Omer Dahab Fadl Mohamed, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kentte konaklayan Suriyeliler ile bir araya geldi

Yurthaber 07-03-19 15:09

UNICEF Türkiye Temsilcisi Duamelle, Suriyeliler ile buluştu

Philippe Duamelle ve Birleşmiş Milletler Sudan Daimi Temsilcisi Omer Dahab Fadl Mohamed, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kentte konaklayan Suriyeliler ile bir araya geldi

Haber 07-03-19 15:09

Nilüfer Caz Tatili, Omer Avital Qantar konseriyle sona erdi

BURSA'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Nilüfer Caz Tatili, Omer Avital Qantar konseriyle sona erdi.

Haber 18-02-19 13:49

Caz tatili sona erdi

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Nilüfer Caz Tatili, Omer Avital Qantar konseriyle sona erdi.Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Nilüfer Caz Tatili ile Bursalılara caz keyfi yaşattı.

Haber 18-02-19 13:15

Afrin Şehidi Yunus Emre Doğan İçin Mevlüt Okutuldu

Suriye’nin Afrin kırsalında yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütü PYD/PKK’nın hain saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan için şahadetinin seneyi devriyesinde mevlit töreni düzenlendi.Şehidin baba ocağı olan Polateli İlçesinin Yılanca Köyündeki mevlit törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, Musabeyli Kaymakamı Ertuğrul Avcı, İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil, 2.Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay.Gazali Peltek, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mahmut Kaçarlar ile İl Müftüsü Abdurrahman Şahin katıldı.Şehidin yakınları, akrabaları, komşu köyler ve Kilis’ten çok sayıda vatandaşın katıldığı Mevlidi Şerifte Kuran-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duaların ardından şehidin ruhuna fatihalar okundu.Vali Soytürk, daha sonra baba ocağında şehidin anne ve babasını ziyaret ederek bir süre görüştü ve onların taleplerini dinledi.

Yurthaber 08-02-19 10:10

Göbeklitepe ziyaretçileri için lezzet şölenine hazırlanıyor

Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda, sektör temsilcileri, turizmde bu yılın "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla şehre gelecek yerli ve yabancı turistlere ikram edilecek yöresel lezzetlerin menü ve sunumlarına ilişkin yürütülecek hazırlıkları görüştü - ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek: - "Geçmişi 12 bin 500 yıla dayanan mutfağımızı bu yıl Göbeklitepe ile daha çok ön plana çıkaracağımıza inanıyorum" - Gastronomi Turizmi Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Acar: - "Bu yıl Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı turist, köklü mutfak kültürümüzün tadına bakmadan ayrılmayacaktır"

Haber 10-01-19 13:54

Medet Önlü cinayetinin bir sanığına daha hapis

Cinayetle ilgili daha önce "ağırlaştırılmış müebbet" hapse mahkum edilen Murat Aluç'a yardım ettiği belirtilen Ömer Peltek, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Haber 28-12-18 16:22

Baklavanın lezzet iksiri sadeyağ tescillendi

UNESCO'nun gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na aday Şanlıurfa'da üretilen ve TÜRKPATENT tarafından kısa süre önce tescillenen, baklavanın en önemli malzemelerinden sadeyağın, Türkiye ve dünya pazarına sunulması için çalışmalar yapılacak - ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Halil Peltek: "Biz eğer Urfa sadeyağını dünyaya satabilirsek güzel olur. Ancak markalaşma konusunda yetersiziz. Sadeyağın markalaşması ve ambalajlanması konusunda bazı firmalarımız çalışmalar yapıyor"

Haber 11-12-18 11:14