Onama Haberleri

Eski eşini vahşice öldürmüştü! Yargıtay kararını verdi

Kayseri'de, nafaka tartışmasında eski eşi Fatma Abravcı'yı (43) 25 bıçak darbesiyle vahşice öldüren Yasin Tatay'a (40) 'kasten öldürme' suçundan verilen ömür boyu hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Ceza dairesince onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Haber 2023-04-15 13:22:31

Kayseri'deki terör saldırısı davasında Yargıtay'dan kısmi onama

"Kayseri'deki terör saldırısı" davasında Yargıtay'dan kısmi onama

Yurthaber 2022-08-22 19:34:05

Şanlıurfa'daki darbe girişimi davasında 15 sanık hakkındaki cezalara onama

Yargıtay, eski tuğgeneral Metin Alpcan'ın da aralarında olduğu 6 sanığa "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 9 sanığa "silahlı terör örgütü üyeliği" veya "anayasal düzeni ihlale teşebbüse yardım" suçlarından verilen 7 yıl 6 ay ile 12 yıl 6 ay arasındaki hapis cezalarının onanmasına hükmetti

Haber 2022-07-19 21:04:33

16 yaşındaki İkra cinayetinde, müebbet ve beraat kararlarına onama

Kayseri'de 16 yaşındaki İkra Nur Türksoy'un av tüfeğiyle vurularak ölmesiyle ilgili davada tutuklu Berat A.'nın müebbet hapsine ve tutuksuz Osman Ç.'nin beraatine ilişkin karar, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nce onandı. İspat bakımından da değerlendirmenin yerinde olduğunun bildirildiği incelemede, yapılan başvuruların esastan reddine karar verildi. Karar, oy çokluğu ile alındı ayrıca temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Haber 2022-06-23 17:29:29

Yargıtaydan özel becerili hırsızlara verilen cezaya onama

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, takip ettikleri kişinin üzerine yapışkan madde sürerek dikkatini dağıtan ve yere bıraktığı içi para dolu çantasını çalanların eylemini "nitelikli" hırsızlık saydı - Daire, "mağdurun elindeki çantayı yere bıraktıktan sonra hırsızlık eyleminin gerçekleşmesi" nedeniyle sanıklara "hırsızlık" suçundan daha az ceza verilmesi yönündeki temyiz itirazlarını reddetti

Yurthaber 12-06-22 11:07

20 yaşındaki Ayşe Nazlı İzmir'de katledilmiş, son mesajları kahretmişti! Katilin cezasına onama

İzmir'de 20 yaşındaki Ayşe Nazlı Kınacı'ya cinsel saldırıda bulunup öldüren, cesedi de battaniyeye sararak ormana atan Taylan Özgür İmal'a verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 21 yıl hapis cezası, onandı. Mahkemece tutuklanan İmal ilk duruşmada, ''Kendimden geçtim ve 6-7 dakika boğazını sıktım sonrasında pişman olup, suni teneffüs yaptım ancak ölmüştü' ifadelerini kullanmış, genç kızın, öldürülmeden önce arkadaşına "Beni al. Korkuyorum'' mesajı attığı ortaya çıkmıştı.

Haber 08-06-22 12:27

Onama ne demek? Onama kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İletişime esnasında kullanılan kelimeler bazen az duyulmuş ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilir. Bu tür durumlarla TDK sözlük başta olmak üzere çeşitli kaynaklarda bilinmeyen kelimelerin anlamları araştırılır. Onama kelimesi de ilk defa duyanlar ya da bilgisini pekiştirmek isteyenler için anlamını araştırma ihtiyacını doğurabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan Onama kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:08

Yargıtay kararı sonrası Kaftancıoğlu'na destek! Seninleyim Canan

Yargıtay'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun mahkumiyetini onama kararı sonrası eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kaftancıoğlu'na destek verdi.

Haber 12-05-22 22:55

Darbeci eski Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanına verilen ağırlaştırılmış müebbete onama

Darbeci eski Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanına verilen ağırlaştırılmış müebbete onama

Yurthaber 09-03-22 11:01

15 yıl hapis! Çilem Doğan tekrar cezaevine girecek: 8 yaşındaki bir kız çocuğunu mahkum ettiler

Adana'da, kendisine şiddet uygulayıp fuhşa sürüklediği iddiasıyla eşi Hasan Karabulut'u (33) tabancayla vurarak öldüren Çilem Doğan’a (30) yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Yargılama sırasında kefaletle serbest bırakılan ancak onama kararıyla yeniden cezaevine girecek olan Doğan, "Aslında beni değil 8 yaşındaki bir kız çocuğunu mahkum ettiler" dedi.

Haber 04-11-21 11:48

İzmir'de genç kızın ölümüne neden olan sürücüye verilen 25 yıl hapis cezasına Yargıtay'dan onama

Kazada hayatını kaybeden Bürge Yolbilir'in babası Eyüp Yolbilir: - "Karar bir nebze olsun rahatlatmıştı. Kararın onanması sevindirdi. İnşallah örnek bir karar olur" - Yolbilir'in avukatı Necibe Ebru Ünlü: - "Yüksek promil alkol al, kırmızı ışıkta bas git, 50 km'lik yolda 110-120 km hızla git. Bu kadar ihlal bir araya geldiğinde 'önüme çıkanı ezer geçerim' demektir"

Yurthaber 04-09-21 13:36

FETÖ sanığı Atalay Demirci'nin hapis cezasına istinaftan onama

Komedyen Atalay Demirci'nin 'FETÖ/PDY üyeliği' suçundan yargılandığı davada aldığı 5 yıl hapis cezası, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

Haber 29-06-21 13:33

Tahkim'den Beşiktaşlı Dorukhan Toköz'ün cezasına onama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Beşiktaşlı futbolcu Dorukhan Toköz'e verdiği 2 maç men cezasını onadı.

Spor 06-02-21 15:29

Bagaj kapağı arızalanan otomobilin yenisiyle değiştirilmesi kararına onama

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi, bir tüketicinin otomobilinde bagaj kapağı açma butonundaki arızayı gizli ayıp sayarak aracın benzeriyle değiştirilmesi yönündeki yerel mahkemenin kararını onadı - Gerekçeden: - "Araçtaki ayıbın bagaj kapağının açılmamasına neden olması, eşyaların araç içine konmasının hem araçta bulunan yolcuların kaza anında güvenliğini tehlikeye atacak olması hem de araca binecek kişi sayısını etkileyerek aracın işlevselliğini yitirecek niteliktedir"

Yurthaber 24-01-21 11:24

Yargıtay'dan, Denizli'deki kadın cinayetinde sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına onama

Yargıtay'dan, Denizli'deki kadın cinayetinde sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına onama

Yurthaber 19-11-20 18:24

Erdoğan'dan son dakika 'idam' ve AYM' açıklaması: Onaylarım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idam tartışmalarıyla ilgili "Meclis, idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde, onama makamı olarak ben de bunu onaylarım." ifadelerini kullandı. Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yapısının değiştirilmesi çağrısıyla ilgili ise "yeni bir adım atılırsa buna katılırım" dedi.

Haber 01-10-20 15:32

Kaftancıoğlu'na Hapis Cezasına İlk Onama

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilmiş olan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını onadı. İstinaf Mahkemesi hapis cezasında herhangi bir indirime gitmediği ve beş yılın altına düşürmediği için Kaftancıoğlu'nun ceza dosyası Yargıtay'a gidecek

Haber 23-06-20 18:44

Yargıtay'dan Nejat Atilla Demirhan ve 4 sanığın cezalarına onama

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde Mersin'de yaşananlara yönelik açılan davada eski Akdeniz Bölge Komutanı tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını uygun buldu.

Haber 16-06-20 14:46

Emsal karar! Kıdem tazminatında işçi lehine karara istinaftan onama

Konya'da işten çıkarılan kişinin açtığı kıdem tazminatı davasında, işçi lehine ek ücret almasına hükmeden yerel mahkemenin kararı, Ankara Bölge Adliye Mahkemesince onandı.

Finans 05-03-20 11:55

Üç eski Yargıtay üyesinin hapis cezalarına onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Yargıtay üyeleri Esabil Saylak, Necati Meran ve Mehmet Ali Demirezici'ye FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezalarını uygun buldu

Haber 27-12-19 14:08

Eski Yargıtay üyesi Hüseyin Kulaç'ın hapis cezasına onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulunca, eski Yargıtay üyesi Hüseyin Kulaç'a FETÖ üyeliğinden verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası onandı - Kulaç'ın iki asker kardeşi de darbe girişimine katılarak anayasayı ihlal ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davalarda hapis cezası almıştı

Haber 11-12-19 10:28

'Sergi salonu' davasıyla ilgili görüşülmek istenen hakim, kendisini odaya kilitlemiş

İSTANBUL Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) yönetiminin, kiralanan sergi salonlarının ödenmeyen ücretiyle ilgili 10 yıl önce CNR Fuarcılık'a açtığı dava, bu yıl içinde Yargıtay'ın onama kararıyla tahliye edilmesi yönünde sonuçlandı.

Haber 21-11-19 13:23

Genç müzisyenin ölümüne neden olan sürücünün hapis cezasına onama

İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışan Bora Aşçılar'a (16) çarparak ölümüne neden olan sanığa verilen 2 yıl 9 ay 10 hapis cezası, istinaf mahkemesince hukuka uygun bulundu - Baba Osman Aşçılar: - "Kimse bu davanın peşini bırakacağımı düşünmesin. Bu kararlara itiraz edip Anayasa Mahkemesine de başvuracağız"

Yurthaber 08-11-19 10:31

Eski Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı hakim karşısında

FETÖ'nün kumpas davalarından "Hipnoz davası"nda onama kararı veren eski Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı'nın, "örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan yargılanmasına başlandı - Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki duruşmada, Hipnoz davasında yargılanan emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un davaya katılma talebi reddedildi

Haber 05-11-19 13:27

Eski Danıştay üyesi Bülent Olcay'ın hapis cezasına onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulunca, darbe girişimi öncesinde yüksek yargı üyelerinin görevini sona erdiren yasa görüşmeleri sırasında protesto için cübbesini Danıştay binasındaki odasının camına asan eski Danıştay üyesi Bülent Olcay'a FETÖ üyeliğinden verilen 13 yıl 6 ay hapis cezası onandı

Yurthaber 01-11-19 13:37

Eski Danıştay üyesi Bülent Olcay'ın hapis cezasına onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulunca, darbe girişimi öncesinde yüksek yargı üyelerinin görevini sona erdiren yasa görüşmeleri sırasında protesto için cübbesini Danıştay binasındaki odasının camına asan eski Danıştay üyesi Bülent Olcay'a FETÖ üyeliğinden verilen 13 yıl 6 ay hapis cezası onandı

Haber 01-11-19 13:36

İstinaf Mahkemesi’nden Eren Erdem’in cezasına onama

İstinaf Mahkemesi, FETÖ’den "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan eski CHP milletvekili Eren Erdem’in tahliyesine karar verdi.

Haber 31-10-19 17:40

Eski Müsteşar Yardımcısı Özdemir'in cezasına onama

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kenan Özdemir'e FETÖ üyeliğinden verilen 12 yıl hapis cezasını onadı

Haber 27-10-19 11:02

Eski savcı Ferhat Sarıkaya'nın hapis cezasına onama

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca (HSK) FETÖ/PDY ile irtibatı nedeniyle meslekten ihraç edildikten sonra yargılandığı davada 10 yıl hapse çarptırılan, kamuoyunda 'Şemdinli savcısı' olarak bilinen eski savcı Ferhat Sarıkaya'nın cezası onandı.

Haber 15-10-19 17:33

Eski savcı Ferhat Sarıkaya'nın hapis cezasına onama

HAKİMLER ve Savcılar Kurulu'nca (HSK) FETÖ/PDY ile irtibatı nedeniyle meslekten ihraç edildikten sonra yargılandığı davada 10 yıl hapse çarptırılan, kamuoyunda 'Şemdinli savcısı' olarak bilinen eski savcı Ferhat Sarıkaya'nın cezası onandı.

Haber 15-10-19 17:18

Eski yüksek yargıçların cezalarına onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, FETÖ'nün Yargıtay grup sorumlularından eski üye Ahmet Kütük'e verilen 11 yıl ve eski Danıştay üyesi Mehmet Çelik hakkındaki 13 yıl 6 ay hapis cezasını onadı

Haber 10-10-19 11:57

Ömer Halisdemir’i şehit edenlerin cezasına onama istendi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak FETÖ’cü darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden 18 sanığa verilen hapis cezalarının onanmasını istedi.FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki ÖKK’yi ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 sanık hakkında açılan dava Ankara 14.

Haber 08-10-19 12:56

Halisdemir'in şehit edilmesi davasında karara Yargıtay'dan onama istemi

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz’da darbeci Semih Terzi’yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 sanığa verilen cezanın onanmasını istedi.

Haber 08-10-19 12:37

Ömer Halisdemir'i şehit edenlerin cezalarına onama istemi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada 18 sanığa verilen hapis cezalarının onanması istendi - Davada son sözü, Yargıtay 16. Ceza Dairesi söyleyecek

Haber 08-10-19 11:42

Ergenekon davası savcısı Pekgüzel'in cezasına onama

Eski Ergenekon davası savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'e FETÖ üyeliğinden verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası onandı

Haber 04-10-19 11:10

Ergenekon davası savcısı Pekgüzel'in cezasına onama

Eski Ergenekon davası savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'e FETÖ üyeliğinden verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası onandı

Yurthaber 04-10-19 11:10

Danıştay'dan taş ocağı ÇED olumlu raporunun iptali kararına onama

ARTVİN’in Şavşat ilçesi Çağlayan Vadisi’nde yapılması planlanan taş ocağının, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi'ne başvuru yapıldı.

Haber 25-07-19 13:45

İstinaf Mahkemesi’nden, İBB’nin işgali davasında sanıkların cezasına onama

İstinaf Mahkemesi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Prof.

Haber 17-07-19 14:50

Şişli'deki asansör kazası davasına İstinaf'tan onama

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 19. Ceza Dairesi, Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı

Haber 24-05-19 13:23

Yargıtay'dan Emrah Serbes'in cezasına onama

YARGITAY 12'nci Ceza Dairesi'nce İzmir- Aydın yolunda, otomobiliyle arkadan çarptığı otomobildeki 3 kişinin ölümüne neden olan 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası, onandı.

Haber 23-05-19 15:53

Yargıtay'dan 'kesik baş' davasında ömür boyu hapis cezasına onama (ARŞİV)

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i (35) av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek, köy meydanına atan Nevin Yıldırım (34) hakkında yerel mahkemenin verdiği ömür boyu hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce onandı.

Haber 23-05-19 12:19

Yargıtay'dan 'kesik baş' davasında ömür boyu hapis cezasına onama

  Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i (35) av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek, köy meydanına atan Nevin Yıldırım (34) hakkında yerel mahkemenin verdiği ömür boyu hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce onandı.

Haber 23-05-19 12:03

Yargıtay'dan 'kesik baş' davasında ömür boyu hapis cezasına onama

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i (35) av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek, köy meydanına atan Nevin Yıldırım (34) hakkında yerel mahkemenin verdiği ömür boyu hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce onandı.

Haber 23-05-19 12:01

Erzincan'da darbe girişimi davası kararına onama

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı eski tuğgeneral Gönültaş ile 3 eski tabur komutanının da aralarında bulunduğu eylemlere ilişkin, yerel mahkemenin 12 sanık hakkındaki mahkumiyet ve 29 sanık hakkındaki beraat kararı, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesince onandı - Mahkeme ayrıca beraat eden iki sanık hakkında ise dava dosyasına dahil olan yeni delilerin dikkate alınarak yeniden yargılanmalarına karar verdi

Yurthaber 21-05-19 15:36

Erzincan'da darbe girişimi davası kararına onama

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı eski tuğgeneral Gönültaş ile 3 eski tabur komutanının da aralarında bulunduğu eylemlere ilişkin, yerel mahkemenin 12 sanık hakkındaki mahkumiyet ve 29 sanık hakkındaki beraat kararı, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesince onandı - Mahkeme ayrıca beraat eden iki sanık hakkında ise dava dosyasına dahil olan yeni delilerin dikkate alınarak yeniden yargılanmalarına karar verdi

Haber 21-05-19 15:34

Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası kararına onama

Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin, yerel mahkemenin 44 sanık hakkındaki mahkumiyet ve 8 sanık hakkındaki beraat kararı, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesince onandı - Mahkeme, tüm suçlamalardan beraat eden bir sanığın dosyasını ayırarak yeniden incelenmesine, 2 sanığın dosyasının ise Ankara'ya gönderilmesine karar verdi

Yurthaber 06-05-19 10:26

Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası kararına onama

Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin, yerel mahkemenin 44 sanık hakkındaki mahkumiyet ve 8 sanık hakkındaki beraat kararı, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesince onandı - Mahkeme, tüm suçlamalardan beraat eden bir sanığın dosyasını ayırarak yeniden incelenmesine, 2 sanığın dosyasının ise Ankara'ya gönderilmesine karar verdi

Haber 06-05-19 10:25

Yargıtay'dan hem anne hem babadan yetim aylığına onay

Yargıtay, İzmir'de hem annesinden hem de babasından yetim aylığı alan kadının maaşlarından birini kesen ve daha önce ödenen parayı tahsil etmek isteyen SGK'yi haksız buldu - Avukat Ersan Karatekin: - "Yargıtay'ın bu kararı benzer durumlar için emsal teşkil etmektedir. Aynı durumu yaşayan mağdur sayısı çok fazla. Yargıtay'ın onama kararından sonra artık kararın kesinleşmesi benzer mağduriyeti yaşayan birçok insan için umut oldu"

Haber 03-05-19 11:26