Online Alışveriş Haberleri

Kredi kartı ile online alışverişte rota değişti! 12 bin liralık ürün 6 bin lira, 6 bin liralık ürün ise 3 bin lira…

Kredi kartı ile yapılan online alışverişte son dönemde rota değişerek yurt dışı çılgınlığı yaşanmaya başladı. Yapılan araştırmaya göre yurt dışından alışveriş rakamı bir önceki yıla göre yüzde 135 arttı. Nedeni ise aynı ürünün etiket fiyatının Türkiye'de neredeyse iki katına çıkması oldu. Vergi oranlarındaki artış nedeniyle aynı ürün yurt dışında çok daha ucuza alınabiliyor. İşte detaylar…

Finans 09-02-2024 08:25

Rusya’daki iş yerinde skandal görüntüler! Kadın çalışanlar iç çamaşırına kadar soyunmak zorunda bırakıldı... Bu aramayı dünya konuşuyor

Rusya’da bir internet alışverişi yapılan bir sitenin merkezindeki iş yerinde yapılan aramaya ait görüntüler dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Kadın çalışanların iç çamaşırına kadar soyunmak zorunda bırakılarak yapılan aramaya ilişkin görüntüler tepki çekti. İş yerinde hırsızlık vakalarına ilişkin arama sırasında kadın çalışanların soyunmaya zorlandığı anlar anbean kaydedildi.

Trend 25-04-2023 08:17

İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! 1 Ekim’de başlayacaktı: Tarih değişti

İnternetten yapılan teknolojik alet alışverişlerine getirilen cayma hakkı kısıtlaması ertelendi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 Ekim’de yürürlüğe girecek düzenlemenin 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girmesine karar alındı.

Finans 15-09-2022 07:26

Sahurda online alışveriş trafiği 3 kat arttı

En çok alışveriş yapılan kategoriler "otomobil, motosiklet ve aksesuar", "bebek ve anne", "yapı market ve tamirat", "kozmetik ve kişisel bakım" ile "ev, dekorasyon ve bahçe" oldu.

Yurthaber 28-04-2022 10:39

İnternetten alışveriş yaparken dikkat! Rekabet Kurumu uyardı: Parayla değil veriyle ödeme…

İnternetten alışveriş yapanlar için Rekabet Kurumu'ndan uyarı geldi. Rekabet Kurumunca e-pazaryeri platformlarına ilişkin hazırlanan raporda, tüketicilere ilişkin veri gizliliği uyarısında bulunulurken, bu sitelerin "ücretsiz" sundukları hizmetler karşılığında tüketicilerin verilerini topladığına işaret edildi.

Finans 16-04-2022 15:57

Yurt dışından alışveriş yapanlar dikkat! Vergilerde değişiklik Resmi Gazete'de...

4458 Sayılı Gümrük Kanununun uygulanmasıyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak, yurt dışından internet üzerinden yapılan alışverişi zorlaştıran iki adım atıldı. Bu kapsamda AB dışından yapılan ithalatta gümrük vergisi 10 puan artırıldı, beyannamesiz alışveriş limiti 1500 Euro’dan 150 Euro’ya indi. Öte yandan güvenlik kuruluşlarının gümrüksüz ithal ettiği araçlar 10 yıl sonra satılabilecek.

Finans 15-03-2022 15:23

Online toplantı ve görüşmelerde daha kaliteli ses ve görüntü için gerekenler

Uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte online toplantı ve görüşmeler günlük hayatta büyük bir yer edinmeye başladı. Hal böyle olunca görüntü ve ses kalitesinin önemi de bir hayli arttı. Online görüşmelerinizde daha kaliteli ses ve görüntüye sahip olmanızı sağlayacak ürün alternatiflerini inceledik. Listemize göz atmaya ne dersiniz?

Haber 03-03-2022 10:48

2021’in en ilginç şikayetleri belli oldu! “Ayranın içinden çiğnenmiş sakız çıktı”

2021 yılında gelen en ilginç şikayetleri açıklandı. Şikayetlerin bir kısmı şaşkınlık yaratırken, bir kısmı da tebessüm ettirdi. Müşteriler çevrimiçi alışveriş sırasında yaşadıkları en ilginç olayları anlatarak sosyal medyanın gündemine oturdu.

Trend 04-02-2022 13:39

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor…

İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiren bir düzenleme geliyor. İnternetten yapılan alışverişlerde gelen şikayetler üzerine hükümet harekete geçti. Vatandaşın aldığı ürün görseldekinden farklı ve kalitesiz çıkarsa para cezası dahil çeşitli yaptırımlar uygulanacak. İşte internetten yapılan satışlarla ilgili son dakika haberinin detayları…

Finans 29-01-2022 07:36

Ailesi inanamadı! ABD'de 2 yaşındaki çocuk annesinin telefonundan 1800 dolarlık alışveriş yaptı

ABD'de 22 aylık bir çocuk, annesinin telefonuyla oynarken 1800 dolarlık (yaklaşık 25 bin TL) alışveriş yaptı. Ailesi yaşananlara inanamadıklarını dile getirirken mazağa talep üzerine çocuğun ebeveynlerine parayı iade etmeyi kabul ettiklerini dile getirdi.

Trend 26-01-2022 17:36

5 litresi 270 TL! Alkolü internetten satıp kargoyla teslim ediyorlar

Evsel kullanım için satışı yasak olmasına rağmen alkol türevleri, internet ortamında 5 litresi 270 liradan başlayan fiyata alıcı buluyor. İlanlarda İndirim', 'Tüm siparişinize yetecek anason ücretsiz', 'Anason hediye' gibi ifadelere yer verilirken kolayca satın alınan alkol türevinin teslimatı ise kargoyla gerçekleştiriliyor.

Haber 19-12-2021 10:44

Trendyol Alışveriş Karnavalı gerçek mi? 10 bin cep telefonu hediye gönderiliyor mu?

Online alışveriş platformlarından Trendyol'un yolladığı Alışveriş Karnavalı kampanyasının gerçek olup olmadığı merak ediliyor. Trendyol'un gerçekten 10 bin cep telefonu hediye yollayıp yollamadığı araştırma konusu oldu. Peki Trendyol Alışveriş Karnavalı gerçek mi, sahte mi? İşte detaylar...

Finans 23-11-2021 22:50

Kutuyu açınca şoke oldu! İnternetten fotoğraf makinesi sipariş etti, fındık ve bozuk el kamerası geldi

Van'ın Erciş ilçesinde, fotoğraf stüdyosu işleten Salih Akan (44), internetten 3 bin 500 liraya anlaşıp sipariş verdiği fotoğraf makinesi yerine çürük fındık ve bozuk el kamerası gelince şoke oldu. Akan, dolandırıldığı iddiasıyla polise gidip şikayetçi oldu.

Haber 18-11-2021 12:55

Sosyal medyadan sipariş verdi, gelen kargoyla hayatının şokunu yaşadı

İstanbul Küçükçekmece’de sosyal medyadan eşine elbise siparişi veren adam, gelen kargodan kız çocuk elbisesi çıkınca şoke oldu. Telefon mesajıyla firmaya yazı yazan adam, kimsenin cevap vermemesiyle şikayetçi oldu.

Haber 30-09-2021 09:15

Gereksiz gibi görünen ama görünce almaktan vazgeçemeyeceğiniz birbirinden eğlenceli 21 ürün

İlk görüşte garipseyeceğiniz fakat sonrasında sizi büyüleyecek ürünleri keşfetmeye hazır mısınız?..

Haber 23-06-2021 13:07

Amazon Prime Day Show’da sadece size özel gösterilerin tadını çıkarın!

Amazon, ‘Prime’ üyelerine özel ‘Amazon Prime Day Show’ kapsamında, 21 ve 22 Haziran tarihlerinde dünyaca ünlü yıldızların sahne şovlarını sizlerle buluşturuyor.

Haber 16-06-2021 12:34

İnternetten telefon siparişi verdi, kargoyu açınca hayatının şokunu yaşadı

Eskişehir’de ikinci el ürünlerin satıldığı internet sitesinden telefon sipariş veren genç kadın, beklediği kargodan telefon yerine Türkçe sözlük çıkınca hayatının şokunu yaşadı.

Haber 27-05-2021 10:19

Online alışveriş yaparken mükemmel uyum nasıl sağlanır?

Bedeninizi tam olarak bilseniz dahi internet siparişlerinde kimi zaman sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun nedeni ise her markanın S, M ve L boyutları için farklı ölçümlerinin kullanılabilmesidir. İnternet alışverişlerinde iadeyle uğraşmaktan çok sıkıldıysanız bu alışveriş tüyoları hayatınızı kurtaracak.

Kadin 12-05-2021 16:08

Bayramda online sipariş veriliyor mu? Bayramda online sipariş ve marketler kaça kadar açık?

Bugün bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayının son günü Arefe Günü idrak ediyor. Arefe Günü'nün gelmesiyle birlikte Arefe Günü ve Ramazan Bayramı'nda açık olan yerler vatandaşların gündemine geldi. Bakkal, market, manav, alışveriş siteleri gibi işletmelerden online alışveriş yapmak isteyenler Arefe Günü ve bayramda online sipariş veriliyor mu sorusunu merak ediyor. Peki Arefe Günü ve bayramda online sipariş veriliyor mu? Arefe Günü online sipariş kaça kadar açık? İşte yanıtı...

Haber 12-05-2021 12:01

Ramazan Bayramı'nda bakkal ve marketler açık mı? Online sipariş saatleri değişiyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 'tam kapanma' döneminde Ramazan Bayramı süresince bakkal, market, manav gibi işletmeler yine saat 10.00-17.00 arasında hizmet verecek. Yeme içme yerleri ile online yemek sipariş siteleri ise daha önceden açıklandığı gibi, perşembe gününden itibaren 24 saat yerine saat 01.00'e kadar servis yapabilecek.

Haber 11-05-2021 17:19

Son Dakika: Sigara satışı yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, tam kapanmada marketlerde bazı ürünlerin satışlarına yönelik getirilen yasaklar hakkında açıklama yaptı. Çataklı, online alışveriş ve sigara satışlarıyla ilgili bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını söyledi.

Haber 04-05-2021 12:32

Elma sipariş etti, iPhone SE (2020) kazandı

İngiltere'deki bir mağazadan online alışveriş yapan Nick James, hoş bir sürpriz ile karşılaştı. Mağaza, James'e bir iPhone SE hediye etti.

Haber 19-04-2021 10:54

Getir, çarşıyı kullanıcılarının kapısına getiriyor

GetirÇarşı ile mahalle ruhunu yaşatan kasaptan manava, marketten şarküteriye yakınlarındaki işletmeler, milyonlarca Getir kullanıcısına erişerek kazançlarını artıracak. Kullanıcılar da mahallelerindeki sevdikleri, güvendikleri işletmelerden diledikleri ürüne ulaşabilecekler.

Finans 16-04-2021 21:49

Online alışveriş pişmanlığı! İnternetten aldığı gelinliğin ne bedeni oldu ne de modeli

Online alışveriş yapmak çoğu zaman rahatlık olsa da bazı şeylerin internetten alınması hayal kırıklığı yaratabiliyor. Tıpkı Lily adındaki bu kadının başına gelenler gibi. Gelinliğini internetten sipariş veren genç kadın yaşadıklarını TikTok hesabından paylaştı.

Haber 15-04-2021 08:41

Online alışverişlerde üst üste gelen SMS'e dikkat: Dolandırıcılar olabilir!

TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, e-ticaret alışverişlerinde yapılan dolandırıcılığa dikkat çekerek vatandaşları SMS şifre onayı konusunda uyardı.

Finans 22-03-2021 08:16

Tasarım ve Moda Dünyası sıra dışı bir platforma kavuşuyor: Designers Iconic

Tasarımın değerine ve önemine inanan iki girişimci; iş insanı Serra Arıkök ve tasarımcı Aslı Varlıer Pelit, digital alış veriş dünyasındaki en önemli eksikliği fark ederek yepyeni ve özgün bir projeye imza attılar: Yalnızca tasarım ürünlerden oluşan ve hepsi kendi alanında çok saygın isimler olan tasarımcıların buluştuğu bir online alış veriş platformu; Designers Iconic.

Haber 16-03-2021 18:58

İnternetten sipariş verdiği fırın yerine oyuncağı geldi

İzmir'de yaşayan 33 yaşındaki Selin Çamlıtepe'ye yeni taşındığı evi için internet üzerinden satın aldığı fırının yerine oyuncak fırın gönderildi. Çamlıtepe, "Hakkımı arayacağım, hukuki yola başvuracağım" dedi.

Haber 09-03-2021 10:34