Op Dr Esra Bilgen Haberleri

Uzman isimden önemli uyarı! 'El ve ayak uyuşması o hastalığın belirtisi olabilir'

Diyabet hastalığı hakkında uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Susuzluk, çok su içme ve sık idrara çıkma, kilo kaybı, tekrarlayan enfeksiyonlar, el ve ayaklarda uyuşma ve daha ciddi vakalarda koma, diyabetin başlıca belirtileridir” dedi.

Haber 2024-04-04 15:50:01

Gazze’de gönüllü doktorluk yapan Taner Kamacı, tüyler ürperten anları anlattı

18 Mart tarihinde uluslararası bir insani yardım derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği aracılığıyla Gazze’ye gönüllü olarak giden Op. Dr. Taner Kamacı, görev yaptığı Diyarbakır’a döndü.

Yurthaber 2024-04-04 14:46:23

Uzmanı uyardı! Çınlama deyip geçmeyin... Ciddi hastalıkların habercisi olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emel Peru Yücel, her 10 kişiden birinin hayatının bir döneminde kulak çınlaması ile karşılaşabildiğini söyleyerek, kişinin stres, sinir ve gerginlikten uzak durması gerektiğini belirtti.

Haber 2024-04-03 15:22:56

Ramazanda yeterli sıvı alamamak, o hastalığı doğrudan etkiliyor

Ramazan ayında oruç tutarken dikkatli olması gerekenler arasında böbrek taşı olan kişiler de bulunuyor. Böbrek taşı olanların doktor kontrolünde oruç tutmalarını ve Ramazan ayında bol su içmelerini öneren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yenihayat, “Böbreklerin susuz kalması halinde ciddi ağrılar, kanamalar ve fonksiyon bozuklukları meydana gelebilir” dedi.

Haber 2024-03-21 18:38:40

Uzman isimden menopozda sıcak basmasına karşı önemli tavsiye! İşte faydalı olan o vitamin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, menopoz sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğine değinerek, “E vitamini sıcak basmalarını önlemekte faydalıdır” dedi.

Kadin 21-03-24 17:41

Göz kızarıklığı deyip geçmeyin! 'Tedavide geç kalınırsa...'

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma çapaklanma sulanma batma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi. Hastaların genelde kırmızı göz sorunu ile kendilerine geldiğini anlatan Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.

Kadin 21-03-24 13:21

Yataktan zor kalkanlar aman dikkat! O hastalığın asıl belirtisiymiş

Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.

Haber 15-03-24 11:35

Kaçmalarında doktor babanın da parmağı var iddiası! Eylem Tok ile oğlu firar ederken sessizliğini koruyordu, sosyal medya hamlesi dikkatlerden kaçmadı

Kazada bir kişinin ölmesine yol açan oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçıran yazar anne Eylem Tok gündemden düşmezken bu kez sessizliğini koruyan doktor babadan dikkat çeken bir sosyal medya hamlesi geldi. Ayrıca anneyle oğlunun firarında "Hiçbir şeyden haberim yok" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur'un parmağı da olduğu öne sürüldü.

Haber 08-03-24 13:22

Türk cerrahtan çığır açacak yenilik: Ameliyatsız yok ediyor! Tıp dünyasında heyecan uyandırdı

İzmir’de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan oluşturdu.

Haber 05-03-24 14:02

Yalancı bahara aldanmayın: Ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat! Bağışıklığı etkileyerek enfeksiyona zemin hazırlıyor

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haber 04-03-24 09:56

Elektronik sigara içenler aman dikkat! Uzmanından ’tiryaki dili’ uyarısı! Kalıcı tat kaybına neden olabiliyor

Sigarayı bırakmak için elektronik sigaralara kullananlara uzman uyarılarda bulundu. ’Tiryaki dili’ sendromuna yakalanılabileceğine dikkat çeken KBB Uzmanı Op. Dr. Özer, elektronik sigaranın kalıcı veya ciddi tat sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Kadin 23-02-24 08:35

Devrim gibi ameliyat: İlk defa yapıldı! 6 saat süren zorlu ameliyatla tamamen kopan parmağına kavuştu

Hakkâri’nin Yüksekova Devlet Hastanesinde görev yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emrah Köksal tarafından bir ilke imza atılarak, ilk defa parmak rekonstrüksiyon ameliyatı yapıldı.

Haber 20-02-24 07:41

Esra Erol'daki 'mehdi' gündeme bomba gibi düştü! Nihat Hatipoğlu patladı

Sözde Mehdi Mustafa Çabuk olayı Esra Erol'da patladı ve tüm Türkiye'nin konuştuğu bir olay haline geldi. Esra Erol'un programına katılan bir anne, kızının 'mehdi' olduğunu öne sürülen bir kişi tarafından kandırıldığını söyledi. İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bu konuya dair daha fazla sessizliğini koruyamadı.

Magazin 16-02-24 10:35

En çok erkeklerde görülüyor! Tümü öldürücü olmasa da, mutlaka kontrol altında tutulmalı Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun

En az her 100 bin kişiden 3’ünde ve kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülen beyin tümörü ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Op. Dr. Selçuk Gözcü, ayrıca tam donanımlı bir merkez, ekip yaklaşımı ve multidisipliner tedavi anlayışının öneminden bahsetti.

Haber 09-02-24 11:58

Kışın artan bu salgına dikkat! Belirtiler bir anda başlıyor... 'Görme kaybına neden olabiliyor' diyerek uyardı

Kışın kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte kırmızı göz hastalığının görülme sıklığının arttığını belirten Op. Dr. Tuncer Güney, “Viral konjonktivitler; toplu taşıma, okul-kreş, hastane, yurt gibi yerlerde hızla yayılabilen önemli bir halk sağlığı problemidir. Gözlerde kızarıklık, kanlanma, göz kapaklarında şişlik, sulanma, çapaklanma, yanma, batma, ağrı, kirpiklere yapışan iltihap, beyaz zar oluşumu, ışığa karşı hassasiyet, gece boyunca gözden akıntı gelmesi görülebilir” dedi.

Haber 09-02-24 09:55

Bu belirtilere aman dikkat! Erken teşhis hayati önem taşıyor... Yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne sebebiyet veriyor!

Beyin kanaması hakkında erken teşhis ve tedavinin önemine değinen Saygı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökalp Karaarslan, “Beyin kanamasıyla ilgili belirtilerin erken fark edilmesi ve uygun önlemlerin alınması, bireyin yaşam kalitesini artırabilir ve tedavi şansını yükseltebilir. Bu nedenle, risk faktörlerinden kaçınma ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimseme önemlidir” dedi.

Haber 06-02-24 15:41

Son yıllarda her 8 kadından birinde görülüyor! Nedeni tam olarak saptanamıyor... Uzman isim o yöntemi işaret etti

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli, özellikle erken evre kanserlerde ilk seçeneğin koruyucu cerrahi olduğunu ve meme koruyucu mastektomi ile memenin mümkün olan en küçük kısmının cerrahi sınırlarla çıkarılmasının kozmetik ve psikolojik açıdan avantajlı bir yöntem olduğunu bildirdi.

Kadin 02-02-24 17:54

Soğuk havalarda daha da artıyor! Uzmanından kritik uyarı 'En az 15 dakika...'

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı veya ağrısı olanlara soğuk havalarda bel bölgesini sıcak tutması tavsiyesinde bulundu.

Haber 01-02-24 12:49

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Ofiste çalışanlar dikkat! Kısa molalarla ilgili önemli uyarı... O sorunları işaret etti

Günün büyük bölümünü masa başında çalışarak geçirenler, kas ve iskelet sistemini etkileyen sorunlarla karşılaşabiliyor. Bel, boyun ve sırt ağrıları yaşam kalitesini düşürüyor. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Osman Görkem Muratoğlu, uzun süreli oturarak çalışmanın boyun düzleşmesi, kamburluk, bel ve boyun fıtığı gibi sorunlara yol açabildiğini belirterek, dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgi verdi.

Kadin 15-01-24 11:37

El ve ayaklardaki bu belirtiye dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir!

Diyabetin belirtilerine dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Susuzluk, çok su içme ve sık idrara çıkma, kilo kaybı, tekrarlayan enfeksiyonlar, el ve ayaklarda uyuşma ve daha ciddi vakalarda ise koma diyabetin başlıca belirtileridir” dedi. Eğer siz de bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastalığınız başlamış veya ilerlemiş olabilir. Özellikle kol, bacak , göz ve ağızda çıkan bu belirtiler dikkate alınmalı.

Haber 09-01-24 16:30

Karın şişliği şikayetiyle gitti, vücudundan çıkan kitle şoke etti! Tam 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında

Tekirdağ'da karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvuran Asiye Seyitoğlu'nun (41) vücudundan 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mine Dağgez, "Hiç şikayeti olmayan kadınlara da biz yılda en az 1 kere jinekolojik kontrol muayenesi öneriyoruz" dedi. İşte detaylar...

Haber 24-11-23 15:15

Cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptırdı! 4 ay sonraki değişimi sosyal medyada viral oldu

Sosyal medyada cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptıran bir kadının değişimi viral olmayı başardı. Sosyal medyada 60 bini aşkın takipçisi bulunan Op. Dr. Elad Azizli'nin cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptıran hastasının görüntülerini paylaşması Instagram'ın ilgisini çekti.

Trend 21-10-23 10:21

Yer: Denizli! Karpuz büyüklüğünde, aylarca göğsünde birlikte yaşadı! Ölmek üzereyken kurtarıldı

Denizli'de bir kadın, korktuğu için doktora gitmeyerek aylarca göğsündeki karpuz büyüklüğündeki tümörle yaşamak zorunda kaldı. Alternatif tedavilere yönelen kadın, göğsünü patlatan tümör sebebiyle kan kaybından ölmek üzereyken yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı. Op. Dr. İmdat Koçberber, literatürde bu hastalığa çok az rastladıklarını ve bu boyutta ilk defa tümör gördüklerini aktardı.

Haber 29-09-23 11:53

Eşini öperken kulak zarını deldi! Cok diye ses çıkarır deyip anlattı... Sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Kulak Burun Boğaz (KKB) Uzmanı Op. Dr. Cem Karas TikTok'tan yaptığı bir paylaşımla sosyal medyanın ilgisini çekmeyi başardı. Op. Dr. Karas paylaşımında bir hastasının kulak zarının eşinin öpücükleri nedeniyle delindiğini anlattı. Doktor ve hastası arasında geçen diyaloglar sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 22-09-23 15:35

Zıpkın tekniğiyle yeniden görmeye başladı

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Salih Sertaç Azarsız ve arkadaşı Op. Dr. Erol Erkan tarafından geliştirilen "Zıpkın" tekniği sayesinde, bulanık görme sorunu yaşayan 82 yaşındaki Sülün Gönül sağlığına kavuştu.

Yurthaber 19-09-23 15:32

Çocukları okula başlayan veliler dikkat! Uzmanından okul enfeksiyonlarına karşı uyarı

Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.

Haber 08-09-23 08:54

Ege’li akademisyenden salgın hastalıklara yönelik matematiksek model projesi

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Feyza Esra Erdoğan’ın yürüttüğü, “Covid 19 gibi salgın hastalıkların modellemesinde kullanılacak olan meta-metalik yarı Riemann manifoldların alt manifoldları” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Yurthaber 05-09-23 10:26

Şemdinli Devlet Hastanesinde ilk defa katarakt ameliyatı yapıldı

Hakkari’nin Şemdinli Devlet Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gülce Güngör tarafından ilk defa katarakt operasyonu yapıldı.

Yurthaber 18-07-23 15:31

Kızarıklık ve yanma şikayetiyle doktora gitti, gözünden çıkanlar şoke etti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde gözde kızarıklık, yanma ve batma şikayetiyle hastaneye başvuran Y.Y.T.’nin (10) gözünden sinek larvaları çıktı. Göz kapağının altında 8 adet canlı sinek larvası olduğu belirlenen çocuğun gözü, doktor müdahalesi ile temizlendi. Yaz aylarında bu ve benzeri vakaların görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Haber 06-07-23 12:25

Ramazan ayında geçmeyen baş ağrısına dikkat! Tehlikenin habercisi olabilir

Baş ağrısı günlük hayatta en sık yaşanan sağlık sorunları arasında bulunuyor. Stres, uykusuzluk, açlık gibi nedenlerle yaşanan baş ağrıları nedeniyle bu sağlık sorunu genellikle göz ardı ediliyor. Op. Dr. Mehmet Feryat Demirhan göz ardı edilen ama ciddi sonuçlara yol açabilen geçmeyen baş ağrısının tehlikesini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Haber 31-03-23 16:25

'Yoğun bakımda hastalar unutularak can verdi' iddialarıyla ilgili harekete geçildi! Bakan Koca'dan açıklama geldi: Soruşturma başlatıldı

Depremden sonra Hatay'da bir hastanede çok sayıda hastanın unutularak hayatını kaybettiği iddiaları gündem oldu. İddiaya göre bir vatandaşın bildirmesi üzerine hastaneye giden ekipler çocuk yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetmiş bebek buldu. İYİ Partili Op. Dr. Turhan Çömez de iddialar hakkında konuşurken "O gece orada bulunan bu 150 hasta şu anda nerede? Öldüler mi? Öldülerse cesetleri nerede?" ifadelerini kullandı. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Haber 08-03-23 15:50

'Ciddi bir yoğunluk' O kentin nüfusunun neredeyse tamamı Acil Servis'e başvurdu

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran'ın açıkladığı rakamlar dikkat çekti. Afyonkarahisar, 2022'de yaklaşık 550 bin hastanın acil servise başvurmasıyla adeta bir rekora imza attı. Konuyla ilgili konuşan Dr. Duran, “Daha çok ‘Acil Servis’e başvurmaması gereken’ ayaktan hasta dediğimiz hastaların başvurduğunu görüyoruz” dedi. Öte yandan "Rakamlara bakılarak kent nüfusunun neredeyse tamamının Acil Servis’e geldiği şeklinde yorumlanabilir" şeklinde konuştu.

Haber 01-02-23 11:21

Ameliyat korkusundan yıllarca doktora gitmedi! İkna edilince boynundan çıkartıldı: Tam 800 gram ağırlığında

Diyarbakır'da nefes darlığı nedeniyle uyumakta zorlanan ve ameliyat korkusu yaşadığı için yıllardır doktora da gitmeyen 65 yaşındaki hastanın boğazından 800 gram ağırlığında kitle çıkartıldı. Hasta, şikayetleri artınca gittiği hastanede kendisini ikna eden doktorun yaptığı ameliyatla kitleden kurtuldu. Operasyonu yapan Op. Dr. Mehmet Toker, operasyon sonrası hastanın ameliyat korkusunu da yendiğini belirterek, "Hastayı güler yüzlü, rengi açılmış, psikolojisi düzelmiş şekilde taburcu ettik" dedi.

Haber 06-01-23 15:20

Kadınlarda kısırlık tedavisinde başvurulan 5 yöntem

Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, anne olma hayali kuran kadınlar için kısırlık tedavisinde kişiye özel uygulanan pek çok seçenek olduğunu belirtti.

Haber 02-11-22 13:54

Sigaradan ölenlerin eşyaları Üsküdar'da sergilendi

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak: - "Özellikle bir sigara bırakma aracı veya daha az zararlı gibi yanlış bilgilerle pazarlamaya çalıştıkları elektronik sigaralar tütün endüstrisinin yeni oyunlarından birisidir" - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Burada her gün kaybettiğimiz 350 kişiyi hatırlatmamız lazım. Tütün nasıl bir salgın? Kovid salgınını tüm dünya 2 yıl yaşadı. Tütünle kaybettiğimiz yılda 120 binin üzerinde. Tütün, Kovid'in verdiği zararın iki katından fazlasını bir yılda veriyor"

Yurthaber 13-10-22 13:26

Tombul yanakları çaresi…

Bişektomi, yüz hatlarının daha keskin görünmesi için kullanılan bir tür yanak estetiği ameliyatıdır. Genellikle Hollywood yanağı olarak bilinen bu ameliyat son zamanlarda popüler hale geldi. Peki kimler için uygundur? Nasıl yapılır? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, konu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Kadin 12-10-22 21:05

Mamografik tarama ile meme kanserini erken evrede yakalamak mümkün

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "En yaygın kullanılan radyolojik tarama testi olan mamografik tarama, meme kanserini erken evrede yakalayarak meme kanserine bağlı ölüm oranlarını azaltıyor"

Yurthaber 03-10-22 12:22

Antalya'da hastanın nefes borusundan sinek larvaları çıktı

Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Soner Gürsu: - "Literatürde, solunum yolunda canlı, yabancı cisim bugüne kadar bildirilmemişti"

Yurthaber 30-09-22 16:35

Sağlıklı yaşam meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Birçok çalışma orta düzeyde alkol alımının meme kanseri insidansında yüzde 30 ila yüzde 50 artışa neden olduğunu belirtiyor" - "Mamografi ile tarama çalışmalarının sonucunda meme kanserinin erken yakalanabileceği ve meme kanserinden ölümlerin azaltılabileceği gösteriliyor"

Yurthaber 29-09-22 10:30

Dezenformasyona karşı yeni medya okuryazarlığı artırılmalı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Esra Atalay: - "Kontrolsüz ve denetimsiz mecralar olan sosyal medya mecralarında yalan haber, yanlış bilgi ve dezenformasyon problemleri söz konusu" - "Toplumun her kesiminin, yeni medya okuryazarlık düzeyinin artırılmasına yönelik sosyal politikaların geliştirilmesine ihtiyacı var"

Yurthaber 28-09-22 11:48

Doğum sonrası genital bozukluk anksiyeteye neden olabiliyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Aytakın Mahammadaliyeva: - "Doğum sonrası genital bozukluklar kadının günlük yaşantısını olumsuz etkileyerek özgüven eksikliğine neden oluyor"

Yurthaber 28-09-22 11:40

Uzmanından Gebelik kararı alındıktan sonra mutlaka doktora başvurulmalı uyarısı

Bayındır Söğütözü Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Esra Oben Tutar: - "Gebe kalmadan önce jinekolojik muayenenizi olun ve smear testinizi yaptırın. Kronik bir hastalığınız varsa, hamile kalmadan önce kontrol altına alınmalıdır"

Yurthaber 20-09-22 12:45

Erken evrede belirti vermeyen prostat kanserinde PSA hayat kurtarıyor

Medicana Çamlıca Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eren Soner Tekin: - "Normal prostat tarafından da yapılan PSA kana daha az geçerken, tümörlü dokudan oluşan PSA kana daha fazla miktarda geçmektedir. Yüksek seviyelerde PSA prostat büyümesi, enfeksiyon veya kanser gibi bir prostat problemi olduğunu ifade eder"

Yurthaber 19-09-22 16:27

Tümörün yüzünü kapladığı Kamerunlu çocuk Gaziantep'te ameliyat edildi

Türk hayırseverlerin Kamerun'daki faaliyetleri sırasında fark ettiği 9 yaşındaki Fabilou Mohamadou'nun tedavisine Gaziantep'te başlandı - Fabilou'nun ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Can Pamukçu: - "Çok nadir rastlanan ve hastalığın son dönemlerine gelmiş bir hastaydı. Cerrahi olarak tanısını koyduk, tümörü kısmen küçülttük ve onkolojiye yönlendirdik"

Yurthaber 13-09-22 11:22

Ardahan'da işçinin kaza sonucu kopan eli Kayseri'de 6 saatlik operasyonla dikildi

El cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ali Aydoğdu: - "Olayın olduğu yerden hastanemize ulaşana kadar geçen süreçte kopan uzvun korunmaması ve geç kalınması durumunda dikilemeyebilirdi" - Ambulans uçakla Kayseri Şehir Hastanesine getirilen Bahri Sözer: - "Uçak olmasaydı elim dikilmezdi. Allah devletimize zeval vermesin. Şu an kendimi iyi hissediyorum, elimi kullanacağım"

Yurthaber 09-09-22 11:57

Obezite kanser riskini artırıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Her yıl 4 milyondan fazla bireyin hayatını kaybetmesine yol açan obezite, metabolik sendrom, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, artrit ve meme, kalın bağırsak ve prostat kanseri gibi bazı kanser türleri de dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorununa neden olabiliyor"

Yurthaber 06-09-22 15:14

Uzmanından kulakta kaşıntı, ağrı ve akıntı kulak mantarının habercisi olabilir uyarısı

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi: - "Eğer yanında farklı bir muayenede bulgu yoksa kulak kaşıntısı herhangi bir tedavi içermez. Yeter ki kulağınızı silmeyin, temizlemeyin, kurulamayın, kaşımayın, karıştırmayın. Kulağın içine kulak çubuğu ya da yabancı bir cisim sokmayın"

Yurthaber 06-09-22 11:34

Sırt ağrısı şikayetiyle gitti, 8 gün yoğun bakımda kaldı! Beyni donduruldu, kalbi durduruldu

İstanbul'da sırt ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan yaşlı kadının aort damarının yırtıldığı ortaya çıktı. Yaşlı kadının damarlarındaki yırtığın boyutunu anlayabilmek için vücudundaki tüm kanı alınırken, işlem esnasında kalbi ve akciğerinin de çalışması durduruldu. Semahat Gezer, 22 dakikalık yaşam mücadelesi verirken, 8 günlük yoğun bakım sürecinden sonra taburcu edildi. Op. Dr. Fikri Kutlay, ''Bu süreçte beyin de soğutularak korunmuş oldu'' diyerek yaptıkları operasyonu anlattı.

Haber 01-09-22 12:15