Op Dr Mehmet Bayrak Haberleri

Ramazanda yeterli sıvı alamamak, o hastalığı doğrudan etkiliyor

Ramazan ayında oruç tutarken dikkatli olması gerekenler arasında böbrek taşı olan kişiler de bulunuyor. Böbrek taşı olanların doktor kontrolünde oruç tutmalarını ve Ramazan ayında bol su içmelerini öneren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yenihayat, “Böbreklerin susuz kalması halinde ciddi ağrılar, kanamalar ve fonksiyon bozuklukları meydana gelebilir” dedi.

Haber 2024-03-21 18:38:40

Uzman isimden menopozda sıcak basmasına karşı önemli tavsiye! İşte faydalı olan o vitamin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, menopoz sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğine değinerek, “E vitamini sıcak basmalarını önlemekte faydalıdır” dedi.

Kadin 2024-03-21 17:41:53

Göz kızarıklığı deyip geçmeyin! 'Tedavide geç kalınırsa...'

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma çapaklanma sulanma batma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi. Hastaların genelde kırmızı göz sorunu ile kendilerine geldiğini anlatan Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.

Kadin 2024-03-21 13:21:15

Endişelendiren balon balığı uyarısı! Ölüsü de tehdit oluşturmaya başladı

Antalya'da olta ve ağlara takılıp, balıkçılar tarafından etrafa atılan istilacı tür balon balıkları, sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor. Finike ilçesinde çekilen görüntülerde, tutulan zehirli balıkların sokak hayvanlarının yaşam alanlarında bırakıldığı görüldü. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, kedi, köpek bunu yiyebilir ve ölümüne sebep olabilir" dedi.

Haber 2024-03-18 09:59:09

Ehliyet o kişiler için artık hayal oldu! Uyku sorunu yaşıyorsanız dikkat: Sürücü belgesini yenilemek de mümkün olmayacak

Bu yılın sonu itibarıyla eski sürücü belgeleri geçerli olmayacak. 2016'da çıkan yasayla sürücü belgelerine 5 veya 10 yılda bir yenileme zorunluluğu getirilmişti. Uyku apnesi olanlar yeni ehliyet alamayacağı gibi ehliyetini yenileyemeyecek de, bu kişiler tedavi olmak zorunda. Düzenlemeyi "yasal zorunluluk" şeklinde ifade eden Prof. Dr. Mehmet Karadağ yılbaşından önce mutlaka hekime başvurulması yönünde uyarıda bulundu.

Finans 17-03-24 12:14

Yerde uzun süre hareketsiz yatan profesörü görenler polise haber verdi! Gerçek sonradan anlaşıldı

Sanatçı ve Akademisyen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, Erzincan'da 32 yıl önce 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremin yıl dönümünde performans gerçekleştirdi. Performansında uzun süre hareketsiz yere yatan profesörü görüp konudan habersiz olan bazı vatandaşlar durumu polise ihbar etti.

Haber 14-03-24 11:45

Trakya'yı bekleyen Ganos Fayı tehlikesi! Marmara’dan Saros’a kadar uzanıyor! Deprem sessizliği 100 yılı aştı…

Marmara’yı bekleyen deprem tehlikesinde gündeme yeni bir fay hattı daha geldi. Marmara ve Saros Körfezi arasında uzanan fay hattındaki olası bir depremin Tekirdağ ve Edirne'nin güneyi açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya Ganos fayı ile ilgili yaptığı açıklamada "1912 yılında olan ilk deprem 7,3 büyüklüğünde ve 1 ay kadar sonra olan ikinci deprem de 6,8. Bu büyüklükte depremler hem Marmara hem de Saros kıyılarındaki yerleşim birimlerini tehdit edebilir" dedi.

Haber 13-03-24 17:56

Kaçmalarında doktor babanın da parmağı var iddiası! Eylem Tok ile oğlu firar ederken sessizliğini koruyordu, sosyal medya hamlesi dikkatlerden kaçmadı

Kazada bir kişinin ölmesine yol açan oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçıran yazar anne Eylem Tok gündemden düşmezken bu kez sessizliğini koruyan doktor babadan dikkat çeken bir sosyal medya hamlesi geldi. Ayrıca anneyle oğlunun firarında "Hiçbir şeyden haberim yok" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur'un parmağı da olduğu öne sürüldü.

Haber 08-03-24 13:22

Türk cerrahtan çığır açacak yenilik: Ameliyatsız yok ediyor! Tıp dünyasında heyecan uyandırdı

İzmir’de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan oluşturdu.

Haber 05-03-24 14:02

Yalancı bahara aldanmayın: Ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat! Bağışıklığı etkileyerek enfeksiyona zemin hazırlıyor

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haber 04-03-24 09:56

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Elektronik sigara içenler aman dikkat! Uzmanından ’tiryaki dili’ uyarısı! Kalıcı tat kaybına neden olabiliyor

Sigarayı bırakmak için elektronik sigaralara kullananlara uzman uyarılarda bulundu. ’Tiryaki dili’ sendromuna yakalanılabileceğine dikkat çeken KBB Uzmanı Op. Dr. Özer, elektronik sigaranın kalıcı veya ciddi tat sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Kadin 23-02-24 08:35

Devrim gibi ameliyat: İlk defa yapıldı! 6 saat süren zorlu ameliyatla tamamen kopan parmağına kavuştu

Hakkâri’nin Yüksekova Devlet Hastanesinde görev yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emrah Köksal tarafından bir ilke imza atılarak, ilk defa parmak rekonstrüksiyon ameliyatı yapıldı.

Haber 20-02-24 07:41

Osmanlı Hanedanı sultanı evlendi! Şahidi İlber Ortaylı oldu

Osmanlı Hanedanının “sultan” unvanını taşıyan hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul’da düzenlenen düğün töreni ile dünya evine girdi. Osmanoğlu'nun şahitliğini Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı.

Haber 18-02-24 11:54

Bu belirti 14 günü aşıyorsa önemseyin! Doğru tanı koyulmazsa ciddi problemlerle karşılaşılabilir

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, her bel ağrısının fıtıktan kaynaklı olmadığına dikkat çekerek, “Bel ağrılarının fıtık dışında, bel kireçlenmesini, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri, bel kaslarının incitilmesi gibi pek çok sebebi vardır. 14 günü aşkın bir bel ağrınız varsa bu bel ağrısını önemseyin ”dedi.

Kadin 17-02-24 15:55

Ordu Büyükşehir'de belediye işçilerine yapılan zam büyük sevince yol açtı! Paramız var ki veriyoruz

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin yüzünü güldüren bir olay yaşandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) işçilerin lehine sonuçlandı. Protokole göre Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Paramız var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun. Parası olmayan veremez. Borçlu olan para veremez." ifadelerini kullandı.

Finans 13-02-24 18:15

'1000 liralık banknot' diyerek Mehmet Şimşek'e seslendi: Faiz oranları artacak, dolar 100 TL de olsa...

Asgari ücretin 17 bin TL olmasından sonra emeklilerin de beklentisi yükselmişti. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak açıklandı. Emekliye ek zam beklentisi sürüyor. Öte yandan kredi kartlarındaki faiz oranlarının artması da seçeneklerden biri. Merkez Bankası'ndaki görev değişimini ve Mehmet Şimşek'in ekonomi politikalarını Prof. Dr. Ersan Şen değerlendirdi.

Finans 12-02-24 08:20

En çok erkeklerde görülüyor! Tümü öldürücü olmasa da, mutlaka kontrol altında tutulmalı Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun

En az her 100 bin kişiden 3’ünde ve kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülen beyin tümörü ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Op. Dr. Selçuk Gözcü, ayrıca tam donanımlı bir merkez, ekip yaklaşımı ve multidisipliner tedavi anlayışının öneminden bahsetti.

Haber 09-02-24 11:58

Kışın artan bu salgına dikkat! Belirtiler bir anda başlıyor... 'Görme kaybına neden olabiliyor' diyerek uyardı

Kışın kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte kırmızı göz hastalığının görülme sıklığının arttığını belirten Op. Dr. Tuncer Güney, “Viral konjonktivitler; toplu taşıma, okul-kreş, hastane, yurt gibi yerlerde hızla yayılabilen önemli bir halk sağlığı problemidir. Gözlerde kızarıklık, kanlanma, göz kapaklarında şişlik, sulanma, çapaklanma, yanma, batma, ağrı, kirpiklere yapışan iltihap, beyaz zar oluşumu, ışığa karşı hassasiyet, gece boyunca gözden akıntı gelmesi görülebilir” dedi.

Haber 09-02-24 09:55

'Banknot' çıkışları devam ediyor: Burada gurur yapmamak lazım, acilen...

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın banknot çıkışının ardından 500 ve 1000 TL banknot basımı için bir çağrı da TGRT Haber sunucusu Cem Küçük'ten geldi. Küçük paylaşımına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i de etiketledi.

Finans 08-02-24 15:41

El ve ayaklarınızda renk değişimi varsa dikkat! En sık genç kadınlarda ortaya çıkıyor 'Tehlikeli' diyerek uyardı

Bazen stresli günlerde bazen de soğuk havalarda el ve/veya ayak parmak uçlarında oluşan mavi-mor renk değişikliklerin raynaud fenomeni (Sendromu) belirtisi olabileceğini söyleyen Romatoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, önemli uyarılarda bulundu.

Kadin 08-02-24 15:10

Bu belirtilere aman dikkat! Erken teşhis hayati önem taşıyor... Yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne sebebiyet veriyor!

Beyin kanaması hakkında erken teşhis ve tedavinin önemine değinen Saygı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökalp Karaarslan, “Beyin kanamasıyla ilgili belirtilerin erken fark edilmesi ve uygun önlemlerin alınması, bireyin yaşam kalitesini artırabilir ve tedavi şansını yükseltebilir. Bu nedenle, risk faktörlerinden kaçınma ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimseme önemlidir” dedi.

Haber 06-02-24 15:41

Son yıllarda her 8 kadından birinde görülüyor! Nedeni tam olarak saptanamıyor... Uzman isim o yöntemi işaret etti

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli, özellikle erken evre kanserlerde ilk seçeneğin koruyucu cerrahi olduğunu ve meme koruyucu mastektomi ile memenin mümkün olan en küçük kısmının cerrahi sınırlarla çıkarılmasının kozmetik ve psikolojik açıdan avantajlı bir yöntem olduğunu bildirdi.

Kadin 02-02-24 17:54

Soğuk havalarda daha da artıyor! Uzmanından kritik uyarı 'En az 15 dakika...'

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı veya ağrısı olanlara soğuk havalarda bel bölgesini sıcak tutması tavsiyesinde bulundu.

Haber 01-02-24 12:49

Ordu’da ulaşımda rekor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri ile 3 ilçede kurulan asfalt plent ve beton santralleri tesisleri ile 5 yılda 2 bin 120 kilometre asfalt ve beton yol çalışması gerçekleştirilerek rekor kırıldı.

Yurthaber 31-01-24 15:45

Herkes bu durumu yaşıyor! ’Dünyada 10 yıl içinde en ciddi hastalıklardan biri olacak' diyerek uyardı

İnternet bağımlılığı, bireyin internet kullanımını kontrol etme güçlüğü çektiği durumu ifade eder. Aşırı internet kullanımına duyulan isteğin belirgin olması, çevrimiçi geçirilen zamanın farkına varılamaması, internetten uzak kalındığında ortaya çıkan sinirlenme gibi belirtileri vardır. İnternet bağımlılığı hakkında uyarılarda bulunan Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Çevik, “Dünyamızda gelecek 10 yıl içerisinde en ciddi hastalıklardan biri internet bağımlılığı olarak görülüyor” dedi.

Haber 31-01-24 07:39

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Emekli zammı sosyal medyada olay oldu, yorum yağdı! Özgür Demirtaş 'Aylarca yalvardım' diyerek paylaştı: 'Allah emeklilere sabır vesin'

Yüzde 5'lik emekli maaş zammı sosyal medyada olay oldu. Başta muhalefet liderleri olmak üzere pek çok vatandaş, yapılan zam oranıyla ilgili paylaşımda bulunurken, en dikkat çeken mesaj ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan geldi. Aylarca yalvardığını belirten Demirtaş "Allah emeklilere sabır versin" diye yazdı. Öte yandan Demirtaş'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in mektubunu hatırlatması da dikkat çekti. İşte emekli zammı sonrası sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları...

Finans 17-01-24 09:11

Ofiste çalışanlar dikkat! Kısa molalarla ilgili önemli uyarı... O sorunları işaret etti

Günün büyük bölümünü masa başında çalışarak geçirenler, kas ve iskelet sistemini etkileyen sorunlarla karşılaşabiliyor. Bel, boyun ve sırt ağrıları yaşam kalitesini düşürüyor. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Osman Görkem Muratoğlu, uzun süreli oturarak çalışmanın boyun düzleşmesi, kamburluk, bel ve boyun fıtığı gibi sorunlara yol açabildiğini belirterek, dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgi verdi.

Kadin 15-01-24 11:37

'Reis 12 bin TL yapacak diyorlar...' Ersan Şen 'Mehmet Şimşek biliyor' diyerek isyan etti!

Yeni yıla girilmesiyle beraber milyonlarca emekli aynı sorunun yanıtını arıyor: 'En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' Prof. Dr. Ersan Şen henüz açıklanmayan maaşlar için canlı yayında isyan etti. 'Reis 12 bin TL yapacak' söylemlerini hedefine alan Şen, Bakan Mehmet Şimşek için de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Finans 12-01-24 13:43

Başkan Büyükkılıç, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programına katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na katıldı.

Yurthaber 26-12-23 10:16

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır MasterChef programına konuk olmasının ardından gündemde yer aldı. Bakan Kacır MasterChef All Star'da Türkiye'nin yerel değerlerinden bahsetti. Kacır'a Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak eşlik etti. Peki, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı...

Magazin 22-12-23 21:48

'Kent içerisinde olursa ciddi zararlar verecektir' Depremlerin ardından ortaya çıktı! 'Oluşumunu hızlandırıyor' Tehlikede 2. sıraya yerleşti

6 Şubat depremleri sonrası Batman'da, çapı 100 metreyi bulan obruk oluştu. Bölgede incelemelerde bulunup obruk tehlikesine dikkat çeken Diyarbakır Jeoloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Dr. Mehmet Şefik İmamoğlu "Depremin, alt tarafından çökmek üzere olan oluşumları harekete geçirmesiyle obrukların oluşması daha da hızlanır. Şu anda en tehlikeli obruk sıralamasında İç Anadolu Bölgesi'nde Konya yöresinin olduğu alanlar 1. sıradadır. Güneydoğu Anadolu bölgesi de artık 2. sırada diyebiliriz" dedi.

Haber 05-12-23 11:07

Yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu! Uzman isimden açıklama

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde kıyıya yüzlerce ölü balık vurdu. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, yaşanan ölümlerin kıyılarda oluşan gölcüklerde yaşayan balıklara, denizden gelen dalgaların vurması sonucu meydana geldiğini ifade etti.

Haber 24-11-23 17:52

Karın şişliği şikayetiyle gitti, vücudundan çıkan kitle şoke etti! Tam 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında

Tekirdağ'da karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvuran Asiye Seyitoğlu'nun (41) vücudundan 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mine Dağgez, "Hiç şikayeti olmayan kadınlara da biz yılda en az 1 kere jinekolojik kontrol muayenesi öneriyoruz" dedi. İşte detaylar...

Haber 24-11-23 15:15

Murat Kurum: İstanbul 2053 yılında tüm dünyaya model şehir olacak

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nde Türkiye Yüzyılı’nda Dirençli Şehirler Paneli’ne katıldı. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğünde Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Ömer Akgiray ve Yoshinori Moriwaki’nin konuşmacı olarak yer aldığı panelde konuşan Kurum, depremle mücadele noktasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak, İstanbul’da yürütülen çalışmaları anlattı.

Haber 08-11-23 16:42

Matematik parkı ziyaretçi akınına uğruyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından hizmete sunulan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

Yurthaber 02-11-23 14:10

Bakan Şimşek'ten kritik Almanya teması: Ticaret hacminin 50 milyar doları aşmasını bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Dr. Robert Habeck bir araya geldi. Toplantıda iki ülkenin dış ticaret hacmi ve yatırımlar ele alındı. Bakan Şimşek görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesinde Almanya’nın daha güçlü destek vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 26-10-23 23:03

Ordu tarımına yeni soluk: Tarım Makineleri Parkı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘Kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi amacıyla başlattığı tarım yatırımları giderek büyüyor.

Yurthaber 23-10-23 14:08

Cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptırdı! 4 ay sonraki değişimi sosyal medyada viral oldu

Sosyal medyada cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptıran bir kadının değişimi viral olmayı başardı. Sosyal medyada 60 bini aşkın takipçisi bulunan Op. Dr. Elad Azizli'nin cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptıran hastasının görüntülerini paylaşması Instagram'ın ilgisini çekti.

Trend 21-10-23 10:21

Astsubaylık başvurusu yapmak için Ankara'ya gitti, sağlık kontrolünden geçerken şans eseri hastalığını öğrendi! Milyonda bir görülüyor

Kahramanmaraş'ta kirli ve temiz kanı kalbinde birbirine karışan Hasan Hüseyin Daşçı (19), kalp zarından yapılan tünelle sağlığına kavuştu. Daşçı, "Ankara'ya astsubaylık için gitmiştim. Sağlık kontrolünden geçerken şans eseri hastalığı öğrendim" dedi. 4 saat süren operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Kirişci ise normalde bu tür hastalıklarda kalpte delik olması gerektiğini, delik olmamasının milyonda bir görüldüğü ama yapılan müdahale ile hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Haber 15-10-23 14:08

Milletvekili seçilememişti... Mahmut Tuncer’in oğlu, AK Parti MKYK üyesi oldu

Geçtiğimiz seçimlerde AK Parti Aydın Milletvekili adayı olmasının ardından merak edilen Mehmet Umut Tuncer yeniden gündem oldu. Mahmut Tuncer’in oğlu Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, AK Parti MKYK listesinde yer aldı.

Magazin 08-10-23 08:34

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine Engelsiz Bayrak ödülü

YÖK 2022 Engelsiz Üniversite ödüllerini kazanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi birimlerine bayrakları, Rektör Prof. Dr. Akın Levent tarafından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertunç Dayı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Yavuz Ilgın’a senato toplantısında düzenlenen törenle takdim edildi.

Yurthaber 04-10-23 08:22

Yer: Denizli! Karpuz büyüklüğünde, aylarca göğsünde birlikte yaşadı! Ölmek üzereyken kurtarıldı

Denizli'de bir kadın, korktuğu için doktora gitmeyerek aylarca göğsündeki karpuz büyüklüğündeki tümörle yaşamak zorunda kaldı. Alternatif tedavilere yönelen kadın, göğsünü patlatan tümör sebebiyle kan kaybından ölmek üzereyken yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı. Op. Dr. İmdat Koçberber, literatürde bu hastalığa çok az rastladıklarını ve bu boyutta ilk defa tümör gördüklerini aktardı.

Haber 29-09-23 11:53

Büyükşehir’den yeşil geleceğe adım: Kayseri’de yenilenebilir enerji

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geleceği bugünden kurmaya kararlı olduklarını belirterek, güneşin sonsuz enerjisinden ve rüzgârın gücünden ilham alarak Kayseri’de aydınlık bir yarın için çalıştıklarını söyledi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin enerji yatırımlarının tanıtımı ve 1000 adet kombi dağıtım töreninin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

Yurthaber 29-09-23 11:04

Eşini öperken kulak zarını deldi! Cok diye ses çıkarır deyip anlattı... Sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Kulak Burun Boğaz (KKB) Uzmanı Op. Dr. Cem Karas TikTok'tan yaptığı bir paylaşımla sosyal medyanın ilgisini çekmeyi başardı. Op. Dr. Karas paylaşımında bir hastasının kulak zarının eşinin öpücükleri nedeniyle delindiğini anlattı. Doktor ve hastası arasında geçen diyaloglar sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 22-09-23 15:35

Zıpkın tekniğiyle yeniden görmeye başladı

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Salih Sertaç Azarsız ve arkadaşı Op. Dr. Erol Erkan tarafından geliştirilen "Zıpkın" tekniği sayesinde, bulanık görme sorunu yaşayan 82 yaşındaki Sülün Gönül sağlığına kavuştu.

Yurthaber 19-09-23 15:32

Ordu’da dev eser: Büyük Melet Projesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’yu değişim ve dönüştürme çalışmaları kapsamında yapımı sürdürülen Büyük Melet Projesi ile Ordu yeni bir yaşam alanına kavuşturuldu.

Yurthaber 15-09-23 15:35

Mehmet Ceyhan'dan Eris varyantı uyarısı! 'Bulaşı engellemezsek pandemi devam edebilir'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eris varyantının ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyleyen Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi. İşte Ceyhan'ın o açıklamaları...

Haber 15-09-23 14:45