Opera Binasi Haberleri

Yer: Mersin! Opera söyleyerek sokak sokak gezdi... Sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Mersin'de kaydedilen bir görüntü sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Görüntülerde bir kadının opera söyleyerek sokakta gezmesi dikkatleri gözlerden kaçmadı. O anları çevrede bulunanlardan bir kişi cep telefonuyla kaydederek sosyal medyadan paylaşınca gündem yarattı.

Trend 2024-04-13 13:50:21

Şahan Gökbakar'ın Tamer Karadağlı'ya yaptığı videolu gönderme çok konuşulmuştu... Karadağlı'dan hamle geldi

Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni ziyaret etmiş ve binanın bakımsızlığına isyan etmişti. Sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Şahan Gökbakar, Tamer Karadağlı'yı çektiği videoyla taklit etmişti. Karadağlı, söz konusu paylaşımla ilgili Gökbakar, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve dava açacağını söyledi.

Magazin 2024-04-02 11:40:05

'Rezalet' diyerek isyan etmişti! Şahan Gökbakar, Tamer Karadağlı'ya videolu gönderme yaptı

Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni ziyaret etmiş ve binanın bakımsızlığına isyan etmişti. Sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen ünlü oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar, Tamer Karadağlı'yı çektiği videoyla taklit etti.

Magazin 2024-03-30 13:53:44

Tamer Karadağlı 'Burası Antalya, rezalet' diyerek isyan etti! Muhittin Böcek'ten açıklama gecikmedi

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Çocuklar Duymasın dizisinde hayat verdiği 'Haluk' karakteri ile hafızalara kazınan Tamer Karadağlı şimdilerde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni ziyaret etti ve binanın bakımsızlığına isyan etti. Muhittin Böcek'ten açıklama gecikmedi.

Magazin 2024-03-29 15:55:17

Antalya'da Cavalleria Rusticana ve I Pagliacci operaları sahnelenecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), opera evlerinin vazgeçilmez eserleri arasında yer alan "Cavalleria Rusticana" ile "I Pagliacci"yi sanatseverlerle buluşturacak.

Yurthaber 04-01-24 12:01

Antalya Kültür Yolu Festivali etkinliklerle sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin son durağı Antalya Kültür Yolu Festivali, sergiler, tiyatro, opera oyunları ve çocuklara yönelik etkinliklerle devam ediyor.

Yurthaber 07-11-23 13:54

Tamer Karadağlı ve Tan Sağtürk, Kültür ve Turizm Bakanı ile buluştu! Bürokrasiyi çözmek için...

'Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri' konserini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Tan Sağtürk birlikte izledi. Çocuklar Duymasın ile tanınan Karadağlı açıklamalarıyla dikkat çekti.

Magazin 19-09-23 15:05

Tan Sağtürk kimdir, nereli ve kaç yaşında? Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün biyografisi

Tan Sağtürk, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ünlü balet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karara göre Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı. Peki, Tan Sağtürk kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte hayatı ve biyografisi...

Haber 15-09-23 11:31

SONDAKİKA | Bedri Tan Sağtürk Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre oyuncu ve balet Bedri Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı. Son olarak oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Magazin 15-09-23 02:05

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olması isteniyor! Tan Sağtürk bakın ne dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne Tamer Karadağlı atanmıştı. Devlet Opera ve Balesi de yeni genel müdürünü arıyor. İddialara göre Tan Sağtürk'e teklif yapıldı.

Magazin 24-08-23 10:23

Stüdyoyu karıştıran 'Taliban' sözleri: Canlı yayında Hacı Yakışıklı ile Barış Yarkadaş arasında gerginlik tavan yaptı! 'Bale ve opera' çıkışı çok konuşulmuştu

Gazeteci Hacı Yakışıklı'nın opera ve bale sanatlarına dair çıkışı büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada tartışmaların fitilini ateşleyen sözlere Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu da yanıt vermişti. Canlı yayında tartışılan o sözler sırasında konu Taliban'a geldi. Yakışıklı'ya yönelik "Sen Taliban kafasındasın" sözleri gerginliğe yol açtı, Yakışıklı ile Barış Yarkadaş arasında tansiyon tavan yaptı.

Haber 23-08-23 15:36

Yusufeli Barajı’nın ’Uçan iş makineleri’

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Yusufeli Barajını İtalyan Opera Bestecisi Gioacchino Rossi’nin The thieving magpie (Hırsız Papağan) adlı eseriyle paylaştı. ’Uçan iş makineleri’ başlıklı paylaşım büyük ilgi gördü.

Yurthaber 10-08-23 14:28

Efes Antik Kenti'ndeki festival Uyuyan Güzel balesiyle başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, ünlü Rus besteci Çaykovski'nin "Uyuyan Güzel" balesinin prömiyeri ile başlayacak.

Yurthaber 23-06-23 11:15

Mersin Devlet Opera ve Balesi 19 Mayıs'ı konserle kutlayacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında konser verecek.

Yurthaber 18-05-23 15:30

Leyla Gencer vefatının 15. yılında yad edilecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 20. yüzyılın dünyaca tanınmış sopranolarından Leyla Gencer'i, vefatının 15. yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde anacak.

Yurthaber 05-05-23 13:57

Özlem Ada Şahin’in fiyatı dudak uçuklatan saatine Hakan Aysev’den tepki! “İnsanlar çürük domates alıyor

Ünlü şarkıcı Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin magazin gündeminde yer alıyor. Magazin programı 2. Sayfa’ya röportaj veren Şahin’in saati dikkat çekti. Ünlü ismin fiyatı dudak uçuklatan saatine opera sanatçısı Hakan Aysev tepki gösterdi.

Magazin 26-04-23 12:56

Hakan Aysev kimdir, nereli ve kaç yaşında? Mide küçültme ameliyatıyla 60 kilo veren Hakan Aysev 2. Sayfa'ya konuk oldu

Hakan Aysev,26 Nisan 2023 Çarşamba günü 2. Sayfa magazin programına konuk oldu. Mide küçültme ameliyatıyla 60 kilo veren ünlü opera sanatçısı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ünlü isim, Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel ile magazin gündemini değerlendirdi. Peki, Hakan Aysev kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte, 2. Sayfa'nın konuğu Hakan Aysev'e dair bilgiler...

Magazin 26-04-23 09:57

Mide küçültme ameliyatıyla 60 kilo veren Hakan Aysev yine ameliyat oldu! Son halini paylaştı

Ünlü opera sanatçısı Hakan Aysev, 2015 yılında mide küçültme ameliyatı olmuş ve 150 kilodan 90 kiloya kadar düşmüştü. Yeniden sağlık sorunları yaşayan Aysev, şimdi de mide fıtığı ameliyatı geçirdi. Son halini ise hastane odasından paylaştı.

Magazin 14-04-23 15:35

Mersin'de depremzedeler yararına dayanışma konseri düzenlenecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) orkestrasının eşlik edeceği sanatçılar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için düzenlenecek dayanışma konserinde sahne alacak.

Yurthaber 04-04-23 13:24

Malatya'da depremzede çocuklar operayla moral depoladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çocuklara moral amacıyla opera gösterisi düzenlendi.

Yurthaber 27-02-23 12:00

Hakan Aysev kimdir, nereli, kaç kez evlendi? 2. Sayfa konuğu opera sanatçısı Hakan Aysev'in hayatı!

Hakan Aysev, bugün 2. Sayfa magazin programında Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel ile birlikte magazin gündemini değerlendirdi. Ünlü opera sanatçısı, canlı yayın nedeniyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Hakan Aysev kimdir, nereli, kaç yaşında? 2. Sayfa konuğu opera sanatçısı Hakan Aysev kaç kez evlendi?

Magazin 16-12-22 09:51

Erdal Uğurlu neden öldü, hastalığı neydi? Erdal Uğurlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? 57 yaşında vefat etti!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde balet ve koreograf olarak görev yapan Erdal Uğurlu hayatını kaybetti. Okan Bayülgen paylaşımında, "Erdal Uğurlu, hayatımız, sanat, diğer her şey, sen diğer her şeyde öldün, hayatımız, sanat devam ediyor. Ne saçma değil mi?" ifadelerini kullandı. Peki Erdal Uğurlu neden öldü, hastalığı neydi? Erdal Uğurlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilenler...

Haber 11-12-22 16:56

Karacasu Alemler Köyü’nün çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde kendilerine özgü yaşam tarzları ve renkli kişilikleriyle tanınan Alemler Mahallesindeki ilk ve ortaokulda okuyan köy çocukları hayatlarında ilk kez opera ile tanıştı.

Haber 29-10-22 16:38

Mark Eliyahu, AKM'de konser verdi

Besteci, aranjör ve kamança sanatçısı, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda müzikseverlerle buluştu

Yurthaber 18-10-22 23:03

Mark Eliyahu, yarın İstanbul'da konser verecek

Besteci, aranjör ve kamança sanatçısı, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında 18 Ekim'de AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak

Yurthaber 17-10-22 11:55

Mersin Devlet Opera ve Balesi yeni sezonu konserle açtı

Mersin Devlet Opera ve Balesi yeni sezonu konserle açtı

Yurthaber 13-10-22 22:26

Mersin Devlet Opera ve Balesi yeni sezon açılışını gala konseri ile yapacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi yeni sezon açılışını gala konseri ile yapacak

Yurthaber 11-10-22 18:29

Antalya Devlet Opera ve Balesi, La Traviata operasını sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi, "La Traviata" operasını sahneleyecek

Yurthaber 10-10-22 14:53

Opera sanatçısı Hakan Aysev, Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Ankaralılarla buluştu

Opera sanatçısı Hakan Aysev, Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Ankaralılarla buluştu

Yurthaber 08-10-22 21:20

Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Kanlı Nigar' müzikalini sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Kanlı Nigar' müzikalini sahneleyecek

Yurthaber 07-10-22 11:49

Antalya Devlet Opera ve Balesi Kamelyalı Kadın balesini sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Kamelyalı Kadın" balesini sahneleyecek

Yurthaber 05-10-22 11:26

Samsun Devlet Opera ve Balesi perdeyi Figaro'nun Düğünü operasıyla açacak

Samsun Devlet Opera ve Balesi perdeyi "Figaro'nun Düğünü" operasıyla açacak

Yurthaber 04-10-22 15:53

Diyarbakırlılar Sur Kültür Yolu Festivali'nde tiyatroya doyacak

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali'nin 18'incisi, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır'da düzenlenecek Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilecek - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Çınar: - "Diyarbakır seyircisini sanat, tiyatro, opera ve resim yönünden çok yönlü bir festival bekliyor. İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon ve Van'dan çok güzel oyunlar seçtik. Festivale yoğun ilgi var. Biletlerimiz tükenmek üzere"

Yurthaber 04-10-22 12:00

Antalya Devlet Opera ve Balesi Operetlerden Seçkiler konseri verecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Operetlerden Seçkiler" konseri verecek

Yurthaber 30-09-22 14:50

Opera sanatçısı Hakan Aysev İzmir'de konser verdi

Opera sanatçısı Hakan Aysev İzmir'de konser verdi

Yurthaber 30-09-22 00:14

Besteci ve piyanist Aydın Karlıbel, 35 yıl sonra İDOB'dan emekli oldu

Karlıbel, sanat hayatının 35 yılını geçirdiği İstanbul Devlet Opera ve Balesine (İDOB) veda etti

Yurthaber 28-09-22 12:44

Antalya Devlet Opera ve Balesi, gala konseri ile sezonu açacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi, gala konseri ile sezonu açacak

Yurthaber 28-09-22 10:58

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali gala konseriyle sona erdi

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali gala konseriyle sona erdi

Yurthaber 26-09-22 12:26

Antalya Devlet Opera ve Balesi, ekim ayında perdelerini açıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi, ekim ayında perdelerini açıyor

Yurthaber 23-09-22 13:04

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Don Kişot balesi sahnelenecek

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Don Kişot" balesi sahnelenecek

Yurthaber 16-09-22 14:37

Azerbaycanlı besteci Amirov doğumunun 100'üncü yılında 23. TÜRKSOY Opera Günlerinde anıldı

Azerbaycanlı besteci Amirov doğumunun 100'üncü yılında 23. TÜRKSOY Opera Günlerinde anıldı

Yurthaber 15-09-22 22:11

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde La Traviata operası sahnelendi

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "La Traviata" operası sahnelendi

Yurthaber 14-09-22 22:34

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Aida operasıyla başladı

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali "Aida" operasıyla başladı

Yurthaber 11-09-22 14:52

Bodrum'da Opus Müzik Festivali kapsamında Alman Devlet Opera Oda Orkestrası konser verdi

Bodrum'da "Opus Müzik Festivali" kapsamında Alman Devlet Opera Oda Orkestrası konser verdi

Yurthaber 10-09-22 22:17

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 10 Eylül'de başlayacak

Festival boyunca Aspendos Antik Tiyatrosu sanatseverleri ağırlayacak

Yurthaber 07-09-22 14:30

23. Türk Dünyası Opera Günleri'nin ilk durağı Bursa

23. Türk Dünyası Opera Günleri'nin ilk durağı Bursa

Yurthaber 07-09-22 09:47

Siemens Türkiye Opera Yarışmasının jürisi belirlendi

"Siemens Türkiye Opera Yarışması"nın jürisi belirlendi

Yurthaber 06-09-22 12:37

Bayburt'ta Hasattan Harmana konserleri yapıldı

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde düzenlenen konserde İstanbul Opera Topluluğu ile Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay buğday tarlasına kurulan sahnede eserlerini seslendirdi

Yurthaber 22-08-22 11:35

PORTRE- Türk sanat hayatında ilklerin kadını: Semiha Berksoy

1984'te TBMM tarafından kamu sektöründe görev alan ilk kadın opera sanatçısı olarak, "Atatürk Opera Ödülü"nün yanı sıra 1961'de Dil Tarih Fakültesinden resim ödülü aldı

Yurthaber 15-08-22 12:02