Organik Tavuk Haberleri

Yoğun talep var! Kendiliğinden yetişiyor, zor şartlarda toplanıyor... Romatizma, şeker ve tansiyona birebir

Tunceli’nin yüksek rakımlı dağlarında kendiliğinden yetişen, bölgede ‘gulik’ otu diye isimlendirilen çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı. Bu organik şifalı bitki, hem lezzeti hem de şifalı olması sebebiyle vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Kadin 2024-04-17 12:13:20

Bakanlık harekete geçti: Böcek larvalarından balık ve tavuk yemi üretilecek

Artan dünya nüfusu ve iklim değişikliği gibi nedenler küresel düzeyde alternatif yem arayışına yol açtı. TAGEM'in geliştirdiği proje ile böcek lavraları yem olacak.

Finans 2024-04-14 14:51:43

Tavuk döner mi lahmacun mu tartışması son buldu! Zirve değişmedi ama tatlıda büyük sürpriz var

Türkiye’nin Ramazan ayı lezzet tercihleri belli oldu. İftarda geçen yıl olduğu gibi tavuk lezzetleri ilk sırada yer alırken, sahurda ise lahmacun zirveye geri döndü. Çorbalarda mercimek birinciliğini korudu. Fırın sütlaç popülerliğini devam ettirse de soğuk baklava sürpriz bir çıkış yaptı. İşte Türkiye'nin ramazan ayı yemek tercihleri...

Finans 2024-04-09 11:14:39

Bonfile, tavuk şiş, salata... Fiyatlar gündem oldu! Armağan Çağlayan isyan etti: Bayram diye cozutmayın

Sosyal medya üzerindeki yorumları ile sık sık gündeme gelen Armağan Çağlayan, Ayvalık Ticaret Odası'nın restoranlar için belirlediği üst sınır fiyat listesi fiyatlarına tepki gösterdi.

Finans 2024-04-07 15:23:21

Diğer Haber Etiketleri

Göz isim Tunceli gulik Tarım ve Orman Bakanlığı balık tavuk yem böcek larva Lahmacun tavuk döner sütlaç Ramazan bonfile tavuk şiş Armağan Çağlayan bayram fiyat listesi Ayvalık Sivas Afyonkarahisar geleneksel yemekler susam japon tarif tarifi Oruç iftar Sahur Cardi b et fiyatları balık fiyatları gıda zehirlenmesi öğrenci Tokat Zam Kasap sucuk Yozgat Eskişehir hasar patlama aşlama sipariş Balıkesir civciv Savaştepe telef yangın incir Sinop köfte tarifi noodle tavuk tantuni karakteri Oyuncu ünlü oyuncu Gizem Karaca safir Çanakkale çomü salmonella yapay zeka terbiyeli tavuk terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi tavuk suyu çorba faydaları tavuk suyu çorba tarifi tavuk suyu çorba tarifi terbiyeli tavuk suyu çorba terbiyeli terbiyeli tavuk suyu çorbası bağışıklık yumurta saç ekmek poğaça börek püf noktaları tavuklu arpa şehriye salatası şehriye salatası tarifi arpa şehriye salatası tarifi organik Türkiye ürün İhracat ele istedi nilüfer kızı Nilüfer bir tarifi bebe bebe bisküvisi bebe bisküvisi tarifi kara mürver faydaları nelerdir Kütahya eo beslenme kış ayları metabolizma zeytin Karabük yiyecekler çıtır tavuk çıtır tavuk yapımı sağlıklı beslenme sağlıklı beslenme nedir cennet hurması cennet hurması kurusu mantar döner antalya hint keneviri Mersin Tarsus tavuk çiftliği Artvin besleme tilki Adana hobi yeni yıl farklı tarifler palamut kahve sohbetleri iç pilav

Her şey çocuklarına organik bal yedirmek isteyince başladı

Sivas’ta iki arkadaş çocuklarına doğal bal yedirmek için iki kovanla başladıkları arıcılıkta 80 kovana ulaştı.

Yurthaber 04-04-24 10:55

Afyonkarahisar’da kaçak tavuk taşıyan şahsa 29 bin TL ceza

Afyonkarahisar’da kaçak bin 200 tavuk taşıyan şahsa 29 bin TL para cezası uygulandı.

Yurthaber 25-03-24 11:45

Türkiye'de yetişiyor... Japonlar bayılıyor! Yoğun talep var 'Daha pahalı olmasına rağmen bizi tercih ediyorlar'

Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesine tat veren, simitten, tavuk yemeklerine, tahinden böreklere, kurabiyeye kadar çok geniş yelpazedeki gıda ürünlerine lezzet katan susam ihracatı önemli gelir kaynağı olurken, özellikle Japonlar Muğla’nın sarı susamına büyük talep gösteriyor.

Yemek 18-03-24 11:53

Shawarma tarifi: Shawarma tarifi nasıl yapılır?

Avrupa ülkelerinde Shawarma adı ile bilinen bu tarif Arap ülkelerinde şavurma adı ile anılır. Koyun, keçi, tavuk, hindi ya da sığır etinin özel bir sos ile harmanlanması ile yapılan bu yemeğin tarifi ise son derece kolaydır. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi, mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 13-03-24 21:47

Uzmanından Ramazan için aralıklı iftar önerisi! 15 dakika kuralına dikkat!

Ramazanda vücut sağlığını korumak oldukça önem taşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim, ramazan ayında uzun süren açlığın ardından sofraya oturanların kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesi için iftar menüsünü aralıklı tüketmeleri gerektiğini belirtip, "Oruç açıldıktan sonra bir kase çorba ya da hafif atıştırmalıkla devam etmeleri gerekir. 15-20 dakika dinlenmeden sonra ızgara et, tavuk, balık ya da haşlanmış gıdalar tüketebiliriz" dedi.

Haber 13-03-24 19:10

Cardi B döllenmiş ördek yumurtası 'balut'u denerken kustu! O anları paylaştı

Cardi B, döllenmiş bir ördek yumurtası olan balutu denediği sırada zor anlar yaşadı. Kusan şarkıcı "Adeta pişmemiş bir tavuk gibi tat alıyorum" dedi.

Magazin 10-03-24 09:03

'Kırmızı ve beyaz etin yükselmesine inat aynı fiyatlarla devam ediyoruz' Et fiyatları artınca ona yöneldiler

Kilis’te kırmızı et ve tavuk fiyatlarındaki artış vatandaşların tercihini balığa yöneltti. Esnaf Uğur İncirli, "Kırmızı ve beyaz etin yükselmesine inat, sezonun ortasıymış gibi vatandaşlarımız yesin diyerek aynı fiyatlarla devam ediyoruz." dedi.

Finans 09-03-24 15:41

Tokat'ta 6 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Şehit Sinan Bilir Ortaokulu'nda eğitim gören 6 öğrenci, öğle arasında okula yakın bir lokantadan tavuk döner alıp yedi.

Yurthaber 08-03-24 15:24

Et ve tavuğa 3 günde 2 zam! Vatandaşın cebini yakacak haber: Fiyatını duyunca Keşke 1 hafta önce alsaydım diyeceksiniz

Pirzola, but, kanat, göğüs... Et ve tavuk yemek için artık iyi hesap yapmak gerekiyor. Çünkü Ramazan ayı gelmeden 1 haftada iki kere zamlandılar. Pazartesi günü ete 20 tavuğa 10 lira zam gelmişti. 3 gün sonra etiketler bir kez daha değişti. Olan yine vatandaşın cebine oldu.

Finans 08-03-24 06:25

Pazarda 50, kasapta 200 lira! Vatandaşlar sucuktaki tehlikeye dikkat: Bolca ondan katıyorlar

İstanbul'da kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Kasaplarda ise sucuğun kangalı 200 ile 300 lira arasında değişiyor. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan sucuktaki hileye dikkat çekerek "Bolca tavuk derisi katılıyor. Tavuğun iç kısımları, kemikli kısımları çamur haline getiriliyor sucuğun içerisine kuter yapılırken katılıyor" dedi.

Haber 29-02-24 17:25

İnşaat işiyle uğraşıyordu, oğlunun tavsiyesi ile sera kurup üretime başladı

Ankara’da inşaat yapı malzemeleri işiyle uğraşan Ömer Durak, organik tarım okuyan oğlunun yönlendirmesiyle memleketi Yozgat’a gelerek 2 dönüm alana kurduğu serada üretim yapmaya başladı.

Yurthaber 29-02-24 11:13

Eskişehir'de bir iş yerinde patlama sonucu hasar oluştu

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde tavuk ürünlerinin satıldığı bir iş yerinde patlama meydana geldi.

Yurthaber 27-02-24 11:02

Köy okulundaki öğrenciler için ahşaptan oyuncak üretiyorlar

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, kurulan ahşap atölyesinde organik malzemelerden ahşap oyuncak üreterek bu oyuncakları köy okulundaki öğrenci arkadaşlarına gönderiyor.

Yurthaber 23-02-24 08:50

Kek kalıbında bütün tavuk tarifi: Kek kalıbında bütün tavuk nasıl yapılır?

Tavuk sevdalıları iyi bilir ki tavuğun her hâli ayrı bir güzeldir. Farklı bir tavuk tarifi arıyorsanız kek kalıbında bütün tavuk tarifimiz tam da size göre. Hem yapımı çok kolay olduğu için son derece pratik hem de kullanacağınız malzemelerle yemek davetlerinizin baş tacı olacak lezzette olan bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 21-02-24 16:10

Lahmacun efsanesi sona erdi! İnternetten siparişte artık zirvede başka bir lezzet var: Gece 12'den sonra patlama oluyor

İnternetten yemek siparişi vermek artık kültürümüzün bir parçası oldu. Özellikle eve yorgun gelen çalışanlar ve bekarlar sıklıkla dışardan yemek siparişi veriyor. Yıllardır en çok sipariş edilen ürün lahmacundu. Artık zirvede başka bir lezzet yer alıyor, tavuk dürüm. Siparişlerin en çok verildiği saat ise şaşırtmadı.

Finans 16-02-24 09:40

Balıkesir'de çıkan yangında 11 bin civciv telef oldu

Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki bir tavuk çiftliğinde çıkan yangında 11 bin civciv telef oldu.

Yurthaber 16-02-24 07:37

Doğada kendiliğinden yetişiyor! Cildi ışıl ışıl parlatıyor, hızla zayıflatıyor... Günde en fazla 5 tane yeniyor: Yol kenarlarında bile bulunuyor

Sinop’ta doğal yollarla yetişen organik yer incirinin şifa kaynağı olduğu belirtildi. Doğada kendiliğinden yetişen bu mucize besinin stresten şeker hastalığına, yorgunluktan kolesterole kadar pek çok hastalığa iyi geldiği aktarıldı. Tüketildiğinde cilt sağlığını da koruyan yer inciri, cildin parlaklık kazanmasını da sağlıyor.

Kadin 15-02-24 15:46

Tokmak köftesi tarifi: Tokmak köftesi nasıl yapılır?

Türkiye’nin her bir bölgesinden, şehrinden ya da köyünden ayrı bir lezzet, ayrı bir mutfak doğmuştur. Bu mutfaklardan çıkan lezzetler çok kısa süreler içinde tüm ülkeye hatta bazıları dünyaya yayılmayı başarmıştır. Tokmak köftesi de Türkiye’nin Çorum şehrine ait olduğu bilinen ve ana malzemesi tavuk olan bir lezzettir.

Yemek 15-02-24 01:43

Tavuklu noodle tarifi: Tavuklu noodle nasıl yapılır?

Çin mutfağından doğan ve çok kısa süre içinde tüm dünya mutfaklarında kendine hatırı sayılır bir yer edinen noodle ülkemizde de en çok tüketilen dünya mutfağı yemekleri arasında yer alır. Birçok kafe ve lokantanın menüsünde de yer alan tavuk noodle aslında evde de kolaylıkla yapılabilen bir yemektir.

Yemek 14-02-24 23:23

Tavuk tantuni tarifi: Tavuk tantuni nasıl yapılır?

Son yılların gözde sokak lezzetleri arasında yer alan tavuk tantuni, evde kendi mutfağınızda da kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzet. Dışarıda yediğiniz tavuk tantuninin lezzetini aratmayacak bir tarif arıyorsanız aşağıdaki tarif tam size göre.

Yemek 14-02-24 23:06

Safir'in Güneş'i Gizem Karaca İstanbul'u terk etti! Lüks evinin detayları dikkat çekti! Organik tarım yapıyor

Şimdilerde final yapacağı konuşulan Safir dizisinde hayat verdiği Güneş karakteriyle adından söz ettiren ünlü oyuncu Gizem Karaca uzun zamandır doğa ile iç içe bir yaşam sürüyor. Ege'ye yerleştiğini duyuran Karaca lüks evinin bahçesinde organik tarım yapıyor.

Magazin 14-02-24 14:25

Tavuk dışkısının kokusundan salmonellayı tespit edebilen akıllı burun geliştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi uzmanlarınca yapay zeka desteğiyle geliştirilen "akıllı burun" prototipi, insanlara tavuklardan da geçebilen ve bazen ölümcül seyreden hastalıklara yol açan salmonella bakterisini tespit ederek yayılmasını önlüyor.

Yurthaber 14-02-24 13:01

Bağışıklık deposu: Tavuk suyu çorbası tarifi! Terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır? Deneyenlerin bağımlısı olduğu lezzet

Tavuk suyu çorbası içerdiği bol malzeme ile ana yemek niteliğinde doyurucu bir çorba olarak biliniyor. Çoğu kültürde yer alan bu lezzetli çorba haşlanmış tavuk ile hazırlanıyor. Protein değeri de oldukça yüksek olan tavuk suyu çorbasına isteğe göre sebzeler eklenerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Hastalıklara şifa olan bu çorba bağışıklığı da güçlendirici özelliğiyle dikkat çekiyor. Peki, terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...

Yemek 14-02-24 11:55

Tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,1 arttı

Bir önceki ay 1 milyar 799 milyon 656 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Aralık ayında yüzde 3,1 oranında artarak 1 milyar 855 milyon 505 bin adet oldu.

Finans 14-02-24 10:19

Dikkat! Her gün saç yiyor olabilirsiniz! Ekmek, poğaça, börek ve kek gibi yiyeceklerde bulunuyor

Her gün sıklıkla tüketilen ekmek, poğaça, çörek, tost, açma ve börek gibi ürünlerin içeriğinde yer alan bir madde ortaya çıktı. İnsan saçından, ördek veya tavuk tüyünden yapılan bir katkı maddesi olan L-sistein, bu tür hamur işi gıdaların içeriğinde yer alıyor.

Haber 14-02-24 07:58

Tadına doyulmayan tavuklu arpa şehriye salatası tarifi! Evde kolay tavuklu şehriye salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Şehriye salatalarının birçok çeşidi bulunuyor. Tel veya arpa şehriye kullanılabileceğiniz bu lezzetli salataya arzuya göre haşlanmış tavuk ekleyebilir veya tavuksuz şekliyle de hazırlayabilirsiniz. Tavuklu şehriye salatası beş çaylarında, ara öğünlerde veya akşam yemeklerinde tercih edilebiliyor. Deneyecekler için en lezzetli ve pratik tavuklu arpa şehriye salatası tarifi ve püf noktalarını haberimizde derledik.

Yemek 13-02-24 09:21

Avrupa'da 4. sırada: Türkiye organik ürün ihracatında 1 milyar dolar sınırını aştı

Kuru, taze ve dondurulmuş meyveler ve pamuk başta olmak üzere 268 farklı üründe 1,6 milyon ton organik üretim gerçekleştiren Türkiye, bu ürünlerin ihracatından elde ettiği döviz gelirinde 1 milyar doları aştı. Hedef 2 milyar dolar...

Finans 11-02-24 10:36

Şarkıcı Nilüfer kızı Ayşe'nin ısrarına kayıtsız kalmadı! 'Evlat için çiğ tavuk yenir'

Dillere pelesenk olan şarkıları ve açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen şarkıcı Nilüfer son paylaşımıyla da adından söz ettirdi. Kızının ondan dövme yapmasını istediğini söyleyen şarkıcı parmağına dövme yaptırdı.

Magazin 10-02-24 17:07

Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi: Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmeye dikkat eden, daha çok doğal ve organik ürünlerle beslenmeyi tercih edenler çocukları için de olabilecek en sağlıklı besinleri almak isterler. Bebe bisküvileri hem büyüklerin hem de çocukların ve bebeklerin en sevdiği lezzetlerden biridir. Ancak dışarıdan hazır alındığı için güvenliği konusunda bazı anneleri tereddüde düşürebilir. Bu hassasiyete sahip kişiler için bir tarifimiz var.

Yemek 10-02-24 16:42

Kara mürver faydaları nelerdir? Kara mürver neye iyi gelir?

Günümüzde gerek yemeklerde gerek tatlılarda gerekse şifa amaçlı kullanılan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kara mürver de bu bitki türleri arasında yer almaktadır. Antik zamandan bu yana pek çok rahatsızlığın giderilmesinde etkili olan bu bitkinin çeşitli tüketim şekli de mevcuttur. Ayrıca bu bitki organik bileşenler, vitamin, protein ve mineraller açısından da epey zengindir. Peki, kara mürver faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 08-02-24 18:23

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin organik atıkları pelete dönüştürülüyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) bahçe ve lavanta atıkları ile biçilen çimlerin Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda kurulu ünitede işlenmesiyle 10 ton pelet (orman atıklarının işlemden geçirilip sıkıştırılması sonucu elde edilen yakıt çeşidi) üretildi.

Yurthaber 31-01-24 13:24

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-24 15:58

Ayvalık, organik zeytin ve zeytinyağı üretiminin merkezi olma yolunda

Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretimi ve ihracatında önde gelen illerden Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı iki kırsal mahallede çiftçiler, gelecek yıldan itibaren organik ürün sertifikasıyla satış yapabilecek.

Yurthaber 24-01-24 11:09

Hayvan zehirlenmelerine ilişkin inceleme başlatıldı

Karabük’te tilki, tavuk ve 4 köpeğin zehirlenerek telef edilmesine ilişkin jandarma ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatıldı.

Yurthaber 22-01-24 10:59

Çıtır tavuk yapımı: Çıtır tavuk nasıl yapılır?

Farklı şekillerde pişirilerek tüm öğünlerin en lezzetli yemek seçeneklerini sunan tavuk, dünya çapında en sık tercih edilen yiyecekler arasında yer alır. Genel olarak dışarıdan ünlü markalar tarafından yapılan çıtır tavuk tarifi evde yapılabilecek ve kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetlerden biridir. Çıtır tavuk yapmak için birkaç malzeme ve birkaç dakika yeterli olacaktır.

Yemek 19-01-24 16:04

Nioli yağı nedir, faydaları nelerdir? Nioli yağı ne işe yarar?

Kimyasal ürünler, merhemler ya da çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen kremlerin hammaddeleri genel olarak doğal bitkiler, meyveler ya da otlardır. Çoğu kişi doğal bir yaşam adına organik beslenmeyi tercih ettiği gibi çeşitli kimyasallar yerine bu çiçeklerin, otların ya da bitkilerin doğal hallerini kullanmayı seçer. Uzman bir doktora danışarak bilinçli şekilde kullanıldığı takdirde bu tercih çok daha yerinde olacaktır.

Haber 12-01-24 01:16

Cennet hurması (Trabzon Hurması) nedir? Cennet Hurması faydaları nelerdir?

Doğal beslenme diğer adı ile organik olarak beslenme insan sağlığı için son derece faydalı bir beslenme şekli olarak öne çıkar. Bu alanda uzman doktorların da önerdiği şekilde beslenerek çok daha sağlıklı yaşamak mümkün olabilmektedir. Çeşitli takviyeler, vitaminler ya da ilaçlar yerine; direkt olarak bu ilaçların ve takviye besinlerin ham maddeleri olan meyve ya da sebzeleri tüketmek birçok uzmanın da tavsiye ettiği bir beslenme şekli olarak bilinir.

Haber 11-01-24 20:33

Yer: Antalya: Türkiye'de ilk kez denendi, müşteriler resmen sıraya girdi! Porsiyonu 100 TL'den satılıyor

Antalya’nın Kumluca ilçesinde tavuk döner yapıp satan bir iş yeri, ilginç bir girişimde bulundu. Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, bölgede iklim şartlarına göre kasım, aralık ve ocak aylarında ormanda doğal olarak yetişen kanlıca mantarından döner yaptı. Türkiye’de ilk defa denenen ve porsiyonu 100 TL’den satılan mantar döner tüketiciler tarafından beğeniyle karşılandı. İşte detaylar...

Haber 10-01-24 19:37

Mersin'de tavuk çiftliğinde Hint keneviri yetiştiren zanlı tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, tavuk çiftliğinde Hint keneviri yetiştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 05-01-24 09:28

Artvin'de yolda karşılaştıkları tilkileri tavuk eti ve ekmekle beslediler

Artvin'de kayak merkezinden dönen 4 arkadaş, yolda karşılaştıkları 2 tilkiyi, tavuk eti ve ekmekle besledi.

Yurthaber 03-01-24 11:18

Marketteki kasap reyonunu denetlediği dava açılmıştı: Beraat etti! 'Hazır kıyma' uyarısı 'Hiçbir şekilde izni yok'

Adana'da bir marketin kasap reyonunu denetlediği için hakkında 'kamu görevini usulsüz üstlenme' suçundan dava açılan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, beraat etti. Hazır kıyma ile ilgili uyarıda bulunan ve hileye çok açık bir ürün olduğunu dile getiren Yağmur, "Reyonlarda satılan hazır kıymanın hiçbir şekilde izni yok ve 5179 sayılı kanuna göre suç. Renk verici boyalardan tavuk taşlığına, işkembeden çeşitli sakatatlara kadar pek çok ürün bu kıymalara karıştırılabiliyor" dedi.

Haber 01-01-24 12:44

Hobi olarak başladı... Özel sektördeki işinden bile ayrıldı! Tüm gelirlerini ondan sağlıyorlar

Bolu'da hobi olarak tavuk yetiştiren Muzaffer ve Fatma Tanrıkulu çifti, tavukların çoğalmasıyla yumurta üreticiliğine başladı. İşi ticarete döken aile, artık geçimini yumurta sağlayarak geçiriyor. Özel sektörde çalışan Muzaffer Tanrıkulu, tavuk sayısının 100’ün üzerine çıkmasıyla beraber çalıştığı işten bile ayrıldı.

Finans 30-12-23 15:03

Televizyon karşısında yılbaşı kutlaması bile 2.500 TL! Hindi yok tavuk var: İşte yarın akşamın minimum maliyeti

Yılbaşında ailesi ve yakınlarıyla kutlamak isteyenlerce evde yeni yıl eğlencesi hazırlığı başladı. Yılbaşı akşamını evde geçirecek 4 kişilik ailenin çorba, pilav, salata, ana yemek ve tatlıdan oluşan 'yeni yıl sofrası', sonrasında televizyon karşısında kuruyemiş ile meyve atıştırmalığı için en az 1000 lira ile 2500 lira harcaması gerekiyor.

Finans 30-12-23 13:27

Airfryer'da palamut tarifi: Airfryer'da palamut nasıl yapılır?

Birçok yemek çeşidinin yer aldığı lezzetli ana yemeklerin ve tatlıların sunulduğu sofralar hazırlamak için Airfryer kullanabilirsiniz. Son zamanların gözde mutfak aletleri arasında yerini alan Airfryer ile kırmızı etten balığa, sebze yemeklerinden tavuk yemeklerine birçok lezzeti kısa süreler içinde ve çok daha az miktarda yağ ile pişirebilirsiniz. Balık menüsü için farklı tarifleri de Airfryer ile deneyebilirsiniz.

Yemek 28-12-23 22:30

Fırında bütün tavuk tarifi: Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Hem dünyada hem de Türkiye’de yemek davetlerinin en sık tercih edilen ana yemeği tavuktur. Tavuk sadece ve bütün olarak pişirileceği gibi soslanarak ya da iç pilav ile doldurularak da pişirilebilir. Dışarıdan hazır olarak almak istemiyorsanız siz de birkaç dakika içinde evde kendi imkanlarınız ile soslu bir bütün tavuk pişirebilirsiniz.

Yemek 26-12-23 18:23