Orta Asta Haberleri

Rus istihbarat teşkilatı FSB'den dünyayı şaşırtan açıklama: Moskova’daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var

Moskova'da 139 kişinin öldürüldüğü “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın bulunduğunu öne sürdü. Bortnikov, Ukrayna’nın ayrıca Orta Doğu’da militanları hazırladığını ve eğittiğini de iddia ederek, Rusya’ya karşı cephede farklı milletlerden savaşanların bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Haber 2024-03-26 23:27:30

Orta yaşlı bir adamdan kalp nakli yapıldı! Yaşadığı belirtileri anlatınca sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Sol Atriyal İzomerizm ile birlikte Atriyoventriküler Septal Defekt ile doğan Cecilia-Joy Adamou isimli genç bir kadın sağlık yolculuğunu TikTok'tan paylaşınca kısa sürede geniş bir takipçi kitlesine ulaştı. Orta yaşlı bir adamdan kalp nakli aldıktan sonra yaşadığı yan etkilerden bahsedince TikTok'ta viral olmayı başaran Adamou, yayınladığı videosunda göğsünde kalp atışlarını gösterdi.

Trend 2024-03-26 14:17:28

KOBİ'lere yeni KOSGEB destekleri geliyor!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2024-2028 döneminde KOBİ düzeyindeki işletmelere, çok çeşitli konularda destek sağlayacak.

Finans 2024-03-24 15:14:30

Kadın girişimci KOSGEB desteğiyle büyüttüğü işletmesinde 22 kişi istihdam ediyor

Trabzon'da çocukluk hayalini gerçekleştirmek için 13 yıl önce pastane açan Sevgi Uzuncan, ​​​​​​​Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile işletme sayısını üçe çıkartarak 19'u kadın 22 kişiye iş imkanı sağladı.

Yurthaber 2024-03-21 11:13:39

StartGate Evreninin kapıları bir kez daha girişimcilere açılıyor

Avrupa ve Orta Doğu’nun En Büyük Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, girişimcilere yönelik hazırladığı yeni programları için başvuru sürecini başlattı. Programlara dijital oyun ve oyun teknolojileri endüstrisine dahil olmak isteyen ya da bu alanda kendini ve oyunu geliştirmek isteyen tüm oyun severler başvurabiliyor.

Haber 20-03-24 15:58

KOSGEB geçen yıl 107 bine yakın işletmeye destek verdi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te ulaştırmadan madenciliğe, inşaattan imalata kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı.

Finans 19-03-24 11:18

Öğrencilerden “Atıktan Sanata Süreç” sergisi

Adana’da Şehit Mehmet Fatih Ongun Orta Okulu öğrencileri, “Atıktan Sanata Süreç” sergisi açtı.

Yurthaber 18-03-24 10:21

Trabzonspor Fenerbahçe maçında oyun durdu! Halil Umut Meler, yardımcılarını orta noktaya çağırdı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı bir süreliğine durduruldu. Sarı-lacivertli futbolcu Dusan Tadic'e gelen madde sonrası yıldız oyuncu yerden kalkamadı. Gelen maddelerin artmasından sonra hakem Halil Umut Meler yardımcılarını orta noktaya çağırdı.

Spor 17-03-24 21:58

İspanya'da manşetleri süsleyen Arda Güler için olay yaratan iddia! ''Krize hazır olalım''

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (LaLiga) 29. haftasında Real Madrid, deplasmanda Osasuna'yı 4-2 mağlup etmiş ve Arda Güler’in orta sahadan şutu direkten dönmüştü. İspanya'da manşetleri süsleyen Arda Güler ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Spor 17-03-24 15:54

Arda Güler İspanya'yı sallamaya devam ediyor! Olağanüstü şuta övgü yağmuru: Bir sanat eseri, bir mucize ve bir dahi... Ancelotti'ye çağrı yapıldı!

Dün akşam Real Madrid ile Osasuna arasında oynanan müsabakanın 85. dakikasında oyuna dahil olan Arda Güler'in orta sahadan çektiği şut İspanyol basınına bomba gibi düştü. Direkten dönen top sonrası AS, Arda Güler'in 'seçilmiş biri' olduğunu yazarken, Marca ise Carlo Ancelotti'ye çağrı yaptı.

Spor 17-03-24 11:52

Real Madrid'de Arda Güler'in orta sahadan çektiği şut direğe takıldı! İspanya'da o anlar gündeme oturdu...

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (LaLiga) 29. haftasında Real Madrid, deplasmanda Osasuna'yı 4-2 mağlup etti. Arda Güler’in orta sahadan şutu direkten döndü ve sosyal medya adeta yıkıldı.

Spor 16-03-24 20:43

İstanbul trafiğine dayanamadı! Avrupalı turistin Türk sürücüyle yaşadığı panik anları sosyal medyada viral oldu

Louis isimli bir turistin İstanbul trafiğinde yaşadığı panik anları sosyal medyada viral oldu. Arnavutköy sokaklarında bir arkadaşının aracına binen Louis, yolculuk sırasında adeta panik atak geçirdi. İkili bir türlü orta noktayı bulamazken İngilizce olarak tartıştı. Türk sürücünün tartışma sırasında Türkçe kelimeler seçmesi herkesi gülümsetti.

Trend 12-03-24 08:20

XL fuhuş baskını! Facebook'ta reklam, konuktan komisyon... Otel odasında yarı çıplak vaziyette yakalandılar, hepsi orta yaşlı ve kilolu

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir fuhuş şebekesi polis baskınıyla çökertildi. Şebekenin Facebook üzerinden reklam vererek fuhuş yaptırdıkları öğrenilirken, üyelerin hepsinin orta yaşlı ve kilolu kadınlardan oluşması dikkat çekti. Mekana düzenlenen baskında turistler yarı çıplak bir vaziyette yakalandı.

Trend 11-03-24 16:37

Fatih Erbakan'dan enflasyon çıkışı! 'Hep aynı hikayeler ama...'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümetin izlediği ekonomi politikasını eleştirdi. Erbakan, "Her bahar, 'Bu bahar enflasyon düşüyor.' Her yaz, 'Bu yaz sonu enflasyon düşüyor.' Her sene, 'Bu sene sonunda enflasyon düşüyor.' Hep aynı hikayeler ama enflasyonun düşeceği falan yok. Bir kere Merkez Bankası, 'Yıl sonunda dolar 40 lira olacak' diyor. Orta vadeli programda, hükümet, 'Yıl sonunda dolar 45 lira olacak' diyor" dedi. İşte Erbakan'ın o açıklamaları...

Haber 10-03-24 14:59

CHP'li isim canlı yayında tabloyu paylaştı! Seçimde oy kullanacak Suriyeli ve yurt dışı doğumlu sayısı belli oldu: Dikkat çeken Orta Doğu detayı!

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere 21 gün gibi kısa bir süre kala Türkiye nefesini tutmuş durumda. Kamuoyunda ve sosyal medyada, Türk vatandaşlığı satın alan kişilerin seçimin kaderini ne ölçüde etkileyeceği en çok merak edilen konular arasında. Seçimde kaç bin Suriyeli oy kullanacak sorusu yanıt buldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı, yurt dışı doğumlu seçmen sayılarını canlı yayında paylaştı. Seçimde oy kullanacak Orta Doğulu sayısı ise dikkat çekti. İşte o tablo!

Haber 10-03-24 10:03

Kerebiç tarifi: Kerebiç tatlısı nasıl yapılır?

Kökeni Orta Asya’daki Türk boylarının dönemine dayanan kerebiç tatlısı, Osmanlı saray mutfaklarından geçip günümüze ulaşmayı başarmış bir lezzettir. En çok Adana ve Mersin’de yapılan bu tatlıyı isterseniz siz de evinizde, kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilir, tarifini ve gerekli malzemeleri de aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:06

Hurmanın faydaları nelerdir? Günde kaç tane hurma yemek gerekir, hurma bağırsaklara iyi gelir mi?

Hurma, palmiyegiller ailesine mensup, yaygın olarak çöl, tropikal ya da ılıman iklimin egemen olduğu bölgelerde yetişen faydalı bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Koyu kahverengi renge sahip olan hurmanın ana yurdu ise Orta Doğu olarak bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından epey zengin olan hurmanın, insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi mevcuttur. Peki, hurmanın faydaları nelerdir, günde kaç tane hurma yemek gerekir ve bağırsaklara iyi gelir mi?

Haber 08-03-24 18:29

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans 08-03-24 08:18

Biden'dan itiraf gibi açıklama: Binlerce masum ve çocuk öldürüldü

ABD Başkanı Biden, Orta Doğu'daki insanlık dışı saldırılarla ilgili konuştu. Yine İsrail'i savunmaktan vazgeçmeyen Biden itiraf gibi açıklamasında, 30 binden fazla Filistinli'nin öldüğünü söyleyerek, "Bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Haber 08-03-24 07:21

Kaza anı araç kamerasına yansıdı

Tekirdağ’ın Muratlı-Süleymanpaşa yolunda kontrolden çıkarak önce tarlaya, ardından orta refüje çarparak durabilen tırın kaza anları, araç kamerasına anbean yansıdı.

Yurthaber 04-03-24 15:05

Çankırı'da baharın gelişi yüzlerce yıldır Akyel Şenliği ile kutlanıyor

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Hüyük köyünde, baharın gelişi, geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan "Akyel Şenliği" ile kutlandı.

Yurthaber 04-03-24 14:56

Çorum-Ankara kara yolunda bozulan otomobil bekçilerin yardımıyla çekildi

Çorum-Ankara kara yolunun orta şeridinde bozularak yol ortasında kalan otomobil, gece bekçilerince kenara çekildi.

Yurthaber 04-03-24 07:49

CNN International duyurdu: Orta Doğu'da yeni savaş... Tarih verildi!

Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan ve İran tarafından desteklenen Hizbullah ile İsrail ordusu, Aksa Tufanı'nın hemen ardaından bu yana savaşıyor. Sınır hattından taşmayan çatışmalarda şimdiye dek Hizbullah cephesi 200'den fazla kayıp verirken, İsrail ise 10'dan fazla üst düzey askeri yetkilisinin öldüğünü açıklamıştı.

Haber 29-02-24 14:11

Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray'da Muslera krizi! Anlaşma sağlanamamasının ardından ailesi İstanbul'dan ayrıldı...

Galatasaray'da taraftarları şaşırtan Muslera gelişme yaşanıyor. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Uruguaylı eldivenle şu ana kadar herhangi bir anlaşma sağlanamadı. Galatasaray'ın son yaptığı 1 yıllık teklifi reddeden Muslera, sarı-kırmızılılardan 2 yıllık sözleşme talep etti. Orta yolun bulunmamasının ardından Muslera'nın ailesi İstanbul'dan ayrıldı.

Spor 25-02-24 16:30

Semizotunun faydaları nelerdir? Semizotu hangi hastalığa iyi gelir?

İnsan sağlığına olumlu katkılar sağlayan birçok sebze türü bulunmaktadır. Semizotu da bünyesinde barındırdığı çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde pek çok yararı olan sebze türlerinden biridir. Pirpirim ismiyle de tabir edilen bu sebze, semizotugiller ailesi içerisinde yer almaktadır. Ana yurdu Hindistan ve Orta Doğu olan bu sebzenin insan sağlığı açısından sayısız yararı bulunmaktadır. Peki, semizotunun faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 23-02-24 18:32

Karadeniz Sahil Yolu’nda sebze yüklü tır orta refüje çıktı: 1 ölü

Trabzon’un Sürmene ilçesinde Gürcistan plakalı tırın orta refüje çıkması sonucu dorsesinde bulunan sebzeler yola savruldu.

Yurthaber 23-02-24 16:01

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı açıklanıyor! 'Kaçınılmaz' diyerek faiz tahminlerini duyurdular

Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Yarın saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Açıklama öncesi yabancı uzmanlar TCMB'nin faiz kararı ile ilgili beklentilerini paylaştılar. Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, "TCMB'nin politika faizini yüzde 45 seviyesinde 'gerekli olduğu sürece' tutma amacının sözlü ve yazılı olarak teyidini bekliyoruz, bu 2024'ün geri kalanında faiz indirimlerinden kaçınılması anlamına gelebilir" dedi.

Finans 21-02-24 13:47

Kademeli emeklilik ‘EYT’ye takıldı! Erken emeklilik için Ankara’dan kulis bilgisi: En sıcak çalışma o konuda…

Erken emeklilik konusunda atılacak adımlar milyonlarca kişinin radarında kalmaya devam ediyor. Bu kapsamda OVP’de ortaya konulan maddeler için çalışmalar devam ediyor. Gelen kulis bilgisine göre en sıcak çalışma ev kadınlarının erken emekliliği konusunda. Bağ-Kur prim eşitlemesi ile 9000 prim gününü 7200’e düşürecek çalışma orta vadeye ertelendi. Kademeli emeklilik düzenlemesi ise ‘EYT’nin oluşturduğu maliyete takıldı.

Finans 17-02-24 09:13

Kerem Demirbay'ın golü sonrası Sparta Praglı oyuncular şaştı! Kaleci hariç herkes geldi, toplantı yaptılar

Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray son 16 turu play-off mücadelesi ilk maçında Sparta Prag'ı konuk ederken karşılaşmanın henüz 19. dakikasında rakibi karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu golün ardından Çekya temsilcisinin futbolcuları orta alanda kısa süreli bir toplantı yaparken bu anlar dikkat çekti. İşte detaylar...

Spor 15-02-24 21:51

Kongolu futbolcu Luvumbu, siyasi mesaj gerekçesiyle Ruanda kulübünden gönderildi

Ruanda'nın Rayon Sports Futbol Takımı, attığı golün ardından "siyasi mesaj" verdiği gerekçesiyle Kongolu orta saha oyuncusu Heritier Luvumbu'nun sözleşmesini feshetti.

Spor 15-02-24 15:35

Avrupa Merkez Bankası'ndan enflasyon beklentisi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, "Mevcut faiz oranları seviyesi yeterince uzun süre sürdürüldüğü takdirde enflasyonun yüzde 2 orta vadeli hedefimize zamanında dönmesine önemli katkı sağlayacak." dedi.

Finans 15-02-24 12:04

Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek hamle: Yeni bir devlet kuruluyor! Başkenti bile belli oldu...

ABD'de Biden yönetimi ve içlerinde Orta Doğulu bir grup ortağın da bulunduğu bir topluluk, İsrail ile Filistin arasındaki savaşı temelli sona erdirecek bir çözüm planını masaya yatırıyor. Plana göre, yeni bir Filistin devleti kurulacak ve bu sayede uzun vadeli barışın tesisi sağlanacak. Bölgede sağlanması elzem olan güvenliğin tesisi için ise birçok madde masada...

Haber 15-02-24 11:23

Musakka tarifi: Musakka nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan, Osmanlı’dan beri yapılıp günümüze gelen tariflerden biri de musakka yemeğidir. Balkan mutfağında ve Orta Doğu'da da yapılan bu yemek, ana malzemeleri patlıcan olan bir yemektir. Yapımı ise son derece kolaydır.

Yemek 15-02-24 00:45

Orta Doğu'da yeni kriz: Refah! Açıklamalar peş peşe geldi: 'Vahim sonuçları olur'

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapılacağı yönündeki açıklamaları sonrasında Mısır'dan yeni bir açıklama geldi. Mısır, İsrail'i operasyon düzenlemesinin "vahim sonuçları" olacağı konusunda uyardı. Öte yandan Beyaz Saray, "Biden, Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini iletti" açıklamasını yaptı.

Haber 11-02-24 21:53

Orta Doğu'da yeni savaş ihtimali! Tansiyon giderek yükseliyor, böyle duyurdular: 'Barış anlaşması askıya alınabilir'

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentine kara harekatı sinyali vermişti. Bu gelişme sonrasında Orta Doğu'da tansiyon giderek yükselirken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Mısır'ın İsrail'in olası harekatı karşısında İsrail-Mısır Barış Anlaşmasını askıya alacağı ileri sürüldü.

Haber 11-02-24 00:16

Al-Musrati resmen Beşiktaş'ta!

Beşiktaş, 27 yaşındaki Libyalı orta saha Al-Musrati'yi transfer ettiğini açıkladı.

Spor 09-02-24 20:39

'Oraya dokununca ağlıyorsa...' Anne ve babalar dikkat! Bebek ve çocuklarda daha sık görülüyor

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 16:45

Tekrarlıyorsa dikkat! Özellikle kışın ortaya çıkıyor... 'Ciddi komplikasyonlara yol açabilir' uyarısı

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 13:43

Galatasaray'da İngiltere'den gelen haber planları alt üst etti! Eriksen transferinde olanlar oldu

Ara transfer döneminde şu ana kadar 2 transferi resmen açıklayan Galatasaray, orta saha bölgesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu bölge için Manchester United'ın yıldız ismi Christian Eriksen'i listesine alırken, tecrübeli isim için İngiltere'den Sarı-Kırmızılılar'a kötü haber geldi. İşte detaylar...

Spor 07-02-24 12:57

Dünyayı tedirgin eden gelişme! Çok sayıda balistik füze ateşlendi: Dikkat çeken Yunanistan detayı

Orta Doğu'da dün gece ve bu sabah yine hareketli dakikalar yaşandı. ABD, Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından Kızıldeniz'in Güneyi ve Aden Körfezi'nde "çok sayıda" balistik füze saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıda bir Yunanistan gemisi hedef alındı. İşte detaylar...

Haber 07-02-24 06:18

Beyin kanaması geçirdi, 4.5 buçuk ay yoğun bakımda uyutuldu! Sonra kendi değimiyle 'mucize' gerçekleşti

Eskişehir’de evinde beyin kanaması geçiren radyoloji teknisyeni İlyas Orta (37), tedaviye alındığı hastanenin yoğun bakımında yaklaşık 4,5 ay sonra uyanarak sağlığına kavuşup, yeniden işine döndü. Yoğun bakımdayken eşinin erkek bebeklerini dünyaya getirdiğini belirten Orta, “4,5 ay kadar tamamen bilinçsiz kaldığım bir yoğun bakım sürecim oldu. Ondan sonra bir mucize gerçekleşti. Yani oğlumun dünyaya gelmesi, doktorların ve hemşirelerin çabasıyla hayata geri döndüm, çok mutluyum” dedi.

Haber 06-02-24 11:56

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir, aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Bir Orta Doğu çeşnisi şeklinde karşımıza çıkan tahinin ana maddesi susam bitkisidir. Susam bitkisinin ezilmesi, kavrulması ve soyulması ile güz yüzüne çıkan tahin, çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Özellikle pekmez ile karıştırılarak yenen tahinin sağlık bakımından da sayısız yararı vardır. Buna ek olarak bünyesinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Peki, tahinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Haber 05-02-24 18:08

Teknolojik ürün ihracatı 100 milyar dolara yaklaştı

Türkiye'nin imalat sanayisinde orta yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatı 2023'te 97,2 milyar dolara ulaştı.

Finans 05-02-24 11:53

Şili cehennemi yaşıyor: Yangınlarda 110 kişi öldü! Devlet Başkanı Boric'ten korkutan açıklama...

Güney Amerika ülkesi Şili, ülkenin güney ve orta kesimlerinde etkili olan yangınlara teslim olmuş durumda. OHAL ilan edilen ülkede şu ana kadar 110 kişi hayatını kaybederken, Devlet Başkanı Gabriel Boric koşulların çok kötü olduğunu belirterek ölü sayısının artacağını açıkladı. Bölgeden gelen görüntüler durumun vahametini gözler önüne seriyor...

Haber 05-02-24 09:56

Orta Doğu cadı kazanı! ABD ve İngiltere Yemen'in başkenti Sana'yı hedef aldı

Orta Doğu'da tansiyon her geçen gün artıyor. ABD ile İran arasındaki sürtüşme, bir savaşa evrilmek üzereyken Yemen'deki Husiler de Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarına devam ediyor. ABD ve İngiltere, İran destekli Husileri hedef göstererek Yemen'in başkenti Sana dahil 5 şehre hava saldırısı düzenledi. ABD Savunma Bakanlığı saldırı sonrası 13 farklı bölgede toplam 36 Husi hedefinin vurulduğunu ifade etti.

Haber 04-02-24 09:56

Şili’de orman yangınları! 10 kişi hayatını kaybetti... OHAL ilan edildi

Şili’nin orta ve güney kesiminde çıkan orman yangınlarında 10 kişi hayatını kaybetti. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini duyurdu.

Haber 03-02-24 11:32

Abdülkadir Ömür Hull City'e transfer oldu! Trabzonspor duyurdu

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekiplerinden Hull City, Trabzonspor'un 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür'ü transfer etti. Trabzonspor transferin detaylarını ise KAP açıklamasında duyurdu.

Spor 01-02-24 18:45

Depremde hasar almıştı! 2 katlı bina çöktü 10 kişi enkaz altında kaldı, acı haber geldi

Şanlıurfa'dan gece yarısı acı haber! 6 Şubat depremlerinde orta hasar alan bir bina çöktü. Enkaz altında 10 kişi kaldı. Yaralılardan 2'si kurtarılamadı. Çökmenin Osmaniye'de yaşayan bir ailenin annelerini ziyareti sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Haber 01-02-24 09:53

Kızıldeniz’deki saldırılar rotayı değiştirdi, yön 'Orta Koridor'a döndü

Kızıldeniz’de, uluslararası yük taşıyan gemilere yapılan saldırılar, uluslararası lojistik firmalarını yeni rota arayışlarına yönlendirdi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yük trafiğinin Orta Koridor'a yöneldiğini söyledi.

Finans 31-01-24 10:46