Osman Baydemir Haberleri

Son dakika HDP'li Osman Baydemir için kırmızı bülten talebi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere'de olduğu belirtilen ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan aranan eski milletvekili HDP'li Osman Baydemir'in iadesi ve kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırladı. Savcılıkça hazırlanan talepname, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Haber 17-09-2020 14:10

Osman Baydemir hakkında suç duyurusu

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir'in, İngiltere'de yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu

Haber 15-10-2019 18:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Baydemir'e suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Şanlıurfa eski milletvekili Osman Baydemir hakkında, İngiltere'de yaptığı konuşması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haber 15-10-2019 17:30

HDP'li Osman Baydemir'e 6 yıl hapis istemi

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir'in, partisinin iki yıl önce Van'da gerçekleştirdiği grup toplantısı ile "vicdan ve adalet nöbeti"nde yaptığı konuşmalar nedeniyle 6 yıla kadar hapsi istendi.

Haber 13-05-2019 11:46

Osman Baydemir

Osman Baydemir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Osman Baydemir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

HDP'li Osman Baydemir'e 6 yıl hapis istemi

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında Van'da partisince düzenlenen iki ayrı programda yaptığı konuşmalarda "Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılama" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Haber 13-05-2019 11:30

HDP'li Osman Baydemir'e 6 yıl hapis istemi

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında Van'da partisince düzenlenen iki ayrı programda yaptığı konuşmalarda "Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılama" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Yurthaber 13-05-2019 11:30

DBP'li belediyede hükümlere aykırı şekilde 99 işçi çalıştırmışlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde DBP'li yönetim döneminde "görevi kötüye kullanmak" suçundan, aralarında eski belediye başkanları Osman Baydemir ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 13 şüpheli hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı - İddianameden: - "Şüphelilerin belediyenin 39 kadrolu işçisini ve hizmet alım yoluyla tahsis edilen 60 işçiyi zabıta hizmet birimlerinde çalışmalarına imkan sağladıkları, görevi kötüye kullanma suçunu işlemiş oldukları anlaşılmıştır"

Haber 10-07-2018 15:51

HDP'li Baydemir ve Irmak'ın milletvekilliği düşürüldü

HDP'li Baydemir ve Irmak'ın milletvekilliği düşürüldü

Haber 19-04-2018 15:20

HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldü

Son dakika haberine göre, HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldü. Bu kararla HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 48'e düşmüş oldu.

Haber 19-04-2018 15:05

HDP'li Osman Baydemir'e büyük şok!

Polise hakaret eden HDP'li Osman Baydemir'in 1 yıl 5 ay 15 günlük hapis cezası onandı.

Haber 23-03-2018 12:56

Polise hakaret eden Osman Baydemir'in cezası onandı

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'e hakaret suçundan yerel mahkemenin verdiği 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasıyla ilgili kararı inceleyerek aynı cezaya hükmetti

Haber 23-03-2018 12:24

HDP'li vekilden dikkat çeken sözler: Başka seçenek bırakmıyorsunuz

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Siverek ilçesinde katıldığı nevruz kutlamasında, "Bu politika, devam ederse Kürt'e kopmaktan başka hiçbir seçenek bırakmıyorsunuz" dedi.

Haber 18-03-2018 17:33

HDP Milletvekili Baydemir'in yargılandığı dava

Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi

Haber 01-03-2018 14:45

Hilal Kaplan'dan olay yazı: Allah belanızı vermiş zaten

HDP milletvekili Osman Baydemir'in, Zeytin Dalı Harekâtı'na önce tüm Kürtlerin beddualar yağdırdığını iddia ettiğini dile getiren Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, "Allah kendilerinin belâsını vermiş, haberleri yok. Yüzde 13 oyu 'devrimci halk savaşı' fantezilerinize kurban ettiniz. Orak-çekiçli bayraktan, 'NATO, Türkiye'ye müdahale etsin' sefaletine düştünüz" ifadelerini kullandı.

Haber 31-01-2018 09:38

Osman Baydemir gözaltına alındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, partisinin programları kapsamında geldiği İzmir’de, hakkında açılan bir dava kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle dün gece gözaltına alındı. Polislerle birlikte SGK misafirhanesinde tutulan Baydemir’in adliyeye götürülerek SEGBİS yoluyla ifadesinin alınacağı ifade edildi.

Haber 07-01-2018 10:59

Meclis'te 'Ben Kürdistan vekiliyim' diyen Osman Baydemir'e ceza

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve HDP Sözcüsü olan Osman Baydemir, Meclis bütçe görüşmelerinde konuşurken, ''Ben Kürdistan'dan gelen bir temsilci olarak benim şu isteğim bu çatı Türk'ün ve Kürt'ün ortak çatısı olmalıdır'' dedi. Baydemir, ''Kürdistan'' ifadesi tepki çekti. Baydemir'e Kürdistan dediği için iç tüzüğe göre Genel Kurul'dan 2 gün çıkarma cezası verildi.

Haber 13-12-2017 14:22

Son dakika: Osman Baydemir gözaltına alındı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekilli Osman Baydemir, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gözaltına alındı. Son dakika habere göre, Baydemir'in Bakırköy Adliyesi'ne götürüldüğü belirtildi.

Haber 12-11-2017 18:52

HDP'li Osman Baydemir'e hapis cezası!

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemde 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan yargılandığı davada 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 05-10-2017 16:37

HDP'liler, Talabani'nin cenaze töreni için Süleymaniye'ye gitti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay başkanlığındaki HDP heyeti önceki gün tedavi gördüğü Almanya'da yaşamını yitiren Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin cenaze törenine katılmak üzere Diyarbakır'dan Irak'ın Süleymaniye kentine hareket etti. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Cumartesi günü Diyarbakır'da Talabani için taziye kuracaklarını söyledi. Öte yandan Baydemir'in, Güneydoğu Anadolu bölgesi için 'Kuzey Kürdistan' demesi dikkat çekti.

Haber 05-10-2017 12:13

Baydemir'den Bahçeli'ye: Ülküdaşlarını sattın, saraya sütun oldun

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin grup toplantısında "HDP'nin Meclis'te olup olmaması çok önemli değil" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi. AK Parti ile MHP'nin yaptığı ortaklığı hatırlatan Baydemir, "Sen önce ülkünü sattın. Ülküdaşlarını sattın. Sende parti diye bir şey kalmadı. Sen bırak HDP’yi, kendi derdine düş" dedi.

Haber 03-10-2017 14:55

Süleyman Soylu açıkladı: Bizimkiler büyük bir balık yakalamış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, son 24 saatte 187 teröristin öldürüldüğünü belirterek 'Büyük bir mücadele yapıyoruz ve tahammül edemedikleri odur. dedi. Yeni bir gelişmeyi de paylaşan Soylu, 'Bizimkiler bir büyük balık da yakalamışlar, sözde Dersim eyaletinin sorumlusunu' ifadesini kullandı.

Haber 23-09-2017 17:39

Selahattin Demirtaş, Meclis grubuna bağlanmak için TBMM'ye başvurdu!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Badmemir, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis'teki grup toplantısına cezaevinden bağlanmak için TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdiğini açıkladı. Demirtaş, dilekçe mektubunda "Eş zamanlı olarak bütün HDP vekillerinin de SEGBİS yoluyla grup toplantılarına katılımının sağlanmasını talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Haber 18-07-2017 17:36

CHP, MHP ve HDP 15 Temmuz kararını açıkladı

Türkiye Büyük Millet Meclis'inde bu gece 15 Temmuz için yapılacak anma törenine MHP katılma kararı alırken CHP ve HDP ise katılmayacağını duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "AKP Genel başkanı himayesindeki törene, genel başkanımız katılmayacak" ifadesini kullandı. CHP daha sonra karar değiştirdi. HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise, "Söz konusu etkinliğe davet edilmedik. Ama şu an yapılan davet de yanlış yere yapıldı. Çünkü Yüksekdağ ve Demirtaş şu an cezaevinde" dedi.

Haber 14-07-2017 14:15

HDP Sözcüsü Baydemir, partisinin 15 Temmuz kararını açıkladı

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Meclis'te yapılacak gece törenine katılmayacaklarını belirterek, "Eşbaşkanlarımız olmadığı için reddediyoruz. Gitmiyoruz, katılmıyoruz" dedi.

Haber 14-07-2017 14:07

HDP'li Baydemir hakkında 'laikliğe aykırılık' fezlekesi

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2012 yılında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne bedelsiz olarak tahsis edilen ve Cemevi olarak kullanılan bina nedeniyle fezleke hazırlandı.

Haber 10-06-2017 17:50

Osman Baydemir gözaltına alındı

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada Osman Baydemir'in gözaltına alındığını duyurdu. Meral Danış Beştaş, "Diyarbakır Barosu ziyaretimiz sonrasında parti sözcümüz Osman Baydemir gözaltına alındı" dedi. HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır Adliyesi'ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Haber 02-06-2017 14:28

Son dakika! Osman Baydemir hakkında yakalama kararı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Urfa Milletvekili ve Sözcüsü Osman Baydemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın, Baydemir’in Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle çıkarıldığı belirtildi. HDP Milletvekili Besime Konca’nın dün tekrar tutuklanması ile birlikte tutuklu vekillerin sayısı 11’e yükseldi.

Haber 30-05-2017 11:30

Baydemir: Bu milletin hepsi büyükşehir belediye başkanlarına damat olacak diye bir kaide yok

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadının tahliye edilmesine ilişkin "Meclis'in sıvacısı, FETÖ suçlamasıyla görevinden atılıyor ama Kavurmacı serbest bırakılıyor. Bu milletin hepsi de büyükşehir belediye başkanlarına damat olacak diye bir kaide, böyle bir fırsat yok ki" dedi.

Haber 09-05-2017 16:32

HDP'ye yeni eşbaşkan geliyor: 20 Mayıs'ta olağanüstü kongre var

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, halen tutuklu bulunan Eşbaşkan Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin düşürülmesinden kaynaklı zorunlu nedenlerden dolayı 20 Mayıs'ta olağanüstü kongre yapılacağını ve Yüksekdağ'ın yerine yeni bir eşbaşkan seçeceklerini söyleyerek, geniş kesimleri kucaklayacak bir 'demokrasi çağrısı' yapmaya da hazırlandıklarını kaydetti. Baydemir, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonunda İstanbul'da istişareler

Haber 08-05-2017 16:48

HDP'li Baydemir, Muş'taki skandal görüntü hakkında konuştu

HDP'li Osman Baydemir, Muş'ta bir sınıfta referandum sandığının önünde eli silahlı bir kişinin fotoğrafını göstererek "Kürt coğrafyasında yurttaşlarımız silahların gölgesinde sandığa gitti. Burası Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Şimlak (Dağdibi) köyü. Muş ilinde, aynı beldedeki 32 sandıkta hayır ve geçersiz 0 iken oyların tamamı evet lehine. Bu yüzlerce örnekten biri" dedi.

Haber 18-04-2017 14:34

HDP'li Baydemir: İslamofobi diyorsunuz, Rotterdam belediye başkanı Müslüman

HDP sözcüsü Osman Baydemir, Hollanda ile yaşanan krize değinerek, "Senin ülkende insanlar fikirlerini özgürce ifade edebiliyorlar mı?" dedi.

Haber 14-03-2017 16:40

Osman Baydemir: Abidik gubidiklerin oluşturacağı sisteme hayır diyoruz

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, anayasa değişikliği teklifine referandumda 'hayır' diyeceklerini yineleyerek "Abidik gubidiklerin oluşturacağı bir sisteme buradan hep beraber hayır diyoruz" dedi.

Haber 07-03-2017 15:18

Rusya'da 'Kürt konferansı' düzenlenecek Baydemir de katılacak

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, 15 Şubat'ta Moskova'da bir 'Kürt konferansı' düzenleneceğini açıkladı

Haber 14-02-2017 14:14

Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım serbest bırakıldı

HDP'li milletvekilleri Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım gözaltına alındı. İfadesi alınan iki vekil serbest bırakıldı.

Haber 25-01-2017 14:42

HDP'li Milletvekili Baydemir hakkında dava açıldı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında "kamu çalışanına karşı görevinden dolayı hakaret etmek" suçlamasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

Haber 17-12-2016 14:18

Demirtaş'tan 'Kürtçe bilmiyor' eleştirilerine yanıt

Kuzay Irak'taki 4 günlük temaslarını tamamlayan HDP heyetinde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 13 görüşmede 20 saat Kürtçe tercümanlık yaptı.

Haber 25-09-2016 12:57

Erbil'deki Türkçe konuşmaları Baydemir Kürtçeye çevirdi

Dün 7 kişilik heyetle, Erbil'de Barzani'yle görüşmeye giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve heyetin Türkçe konuşmaları Osman Baydemir tarafından Kürtçeye çevrildi.

Haber 22-09-2016 07:48

Osman Baydemir: Bir evde birlikte yaşayamıyorsak, komşu olalım

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Hepimizin çatısı olsaydı. İnsanlar bir evde birlikte yaşayamıyorsa komşu olsa daha iyidir. Şimdi durum komşuluğa doğru gidiyor" dedi.

Haber 09-05-2016 17:15

HDP'li vekiller İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevine başladı

HDP'li vekiller, ayrıca konuya ilişkin yaptıkları açıklamada heyet olarak İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Haber 27-01-2016 20:17

Osman Baydemir'den yeni anayasa için Öcalan şartı

HDP'li Baydemir: Yeni Anayasa için Sayın Öcalan'a uygulanan tecritin ortadan kaldırılması gerekiyor.

Haber 08-01-2016 15:48

HDP'den Şanlıurfa’da 147 sandığa itiraz

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, parti yöneticileri ile birlikte 1 Kasım seçiminde 147 sandıkta blok oy kullanıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.

Haber 03-11-2015 16:13

Baydemir,13 YPG'linin cenazelerinin Türkiye'ye geçişine izin verilmesini istedi

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Suriye'de IŞİD'le çıkan çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazelerinin Türkiye'ye geçişine izin verilmemesine tepki gösterdi.

Haber 04-08-2015 20:12

Baydemir: Ceylanpınar'da uykusunda katledilen polisler kardeşimizdir

HDP Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir, TBMM'deki olağanüstü toplantıda konuştu.

Haber 29-07-2015 17:18

Osman Baydemir Suruç’taki patlama alanına geldi

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yaşandığı alana geldi.

Haber 22-07-2015 13:08

HDP'li Osman Baydemir'den MHP'ye tepki

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı aynı partiden olduğu bir şekillenme çoğulculuğu ifade etmeye yetmemektedir” dedi.

Haber 02-07-2015 15:24

Osman Baydemir'den şok iddia

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, öldürülen bir IŞİD'linin üzerinden çıkan kimliği göstererek, bu kişinin AFAD'ın tesislerinde barındığını söyledi.

Haber 30-06-2015 10:44

Osman Baydemir: Kafamızı kırsanız da karşılık vermeyeceğiz

HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, Adana ve Mersin'de partilerine yönelik saldırılara ilişkin sağduyu çağrısı yaptı.

Haber 18-05-2015 16:13

HDP'li Osman Baydemir: Öcalan bir gün buraya gelecek

HDP Şanlıurfa Milletvekili adayı Osman Baydemir, "Sayın Öcalan’ın bir gün buraya bu coğrafyaya geleceğine tüm yüreğimle inanıyorum" dedi.

Haber 20-04-2015 15:41

Osman Baydemir HDP'den milletvekili aday adayı oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, yerel seçimlerde aday olduğu ancak kazanamadığı Şanlıurfa'dan HDP milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Haber 18-02-2015 13:01