Osmani Haberleri

Ercan Osmani, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın aday kadrosuna çağrıldı

Ercan Osmani, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın aday kadrosuna çağrıldı

Yurthaber 2022-08-05 14:07:05

Osmani ne demek? Osmani kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Osmani ne demek? Osmani kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-23 20:26:28

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye sitem: Birileri saldırdığı zaman mı gündeme alacaksınız?

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne başvurusuyla ilgili sorulan soruya, "Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin. Yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye'yi gündeme alacaksınız?" karşılığını vererek AB'ye sitem etti.

Haber 2022-03-01 19:24:33

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani-Sadriu, Antalya Diplomasi Forumu'nda gençlerle buluştu:

"Siyasete girdiğinizde tüm kapılar açık şekilde sizi beklemiyor. Sizin bu kapıları açıp, arkadan gelenlere de fırsat vermeniz gerekiyor" - "Genç bir kadın politikacı olarak büyük zorluklarla karşılaştım. Gençsiniz, odaya giriyorsunuz, bazen size UFO gibi bakıyorlar. 'Burada ne yapıyorsunuz, ne işiniz var' diyorlar." - "Uzun yıllar işgal altında kalmış ülkenin çocuklarıyız. Kosova'da eğitim hakkımız reddedildi, aileler işlerinden atıldı. Okula gitmek hayatınızı riske atmak anlamına geliyordu"

Yurthaber 2021-06-20 13:32:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova'nın yeni Cumhurbaşkanı Osmani-Sadriu'yu tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'nın yeni Cumhurbaşkanı seçilen Vjosa Osmani-Sadriu ile bir telefon görülmesi gerçekleştirerek, kendisini tebrik etti.

Haber 05-04-21 21:41

Vyosa Osmani: Kosova'nın 38 yaşındaki yeni cumhurbaşkanı

Kosova Meclisi'nde yapılan oylamada, 38 yaşındaki Vyosa Osmani ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi. Bugün yapılan seçimde iktidardaki Kendin Karar Al Hareketi'nin adayı olan Osmani, üçüncü turda 120 üyeli Meclis'te 71 milletvekilinin oyunu aldı.

Haber 04-04-21 23:03

Vyosa Osmani üçüncü turda Kosova'nın cumhurbaşkanı seçildi

Kosova’da Vyosa Osmani mecliste yapılan oylamada ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Haber 04-04-21 21:02

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani koronavirüse yakalandı

Kosova eski Cumhurbaşkanı Haşim Thaci'nin görevinden istifa etmesiyle boşalan koltuğa vekil olarak atanan Kosova Cumhurbaşkanı Vyosa Osmani yeni tip koronavirüs COVİD-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Haber 17-11-20 19:46

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani: Müslümanlar Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyecek

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani: "Müslümanlar Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyecek"

Haber 02-02-20 21:12
Fas

Çavuşoğlu, Fas Başbakanı Osmani ile görüştü

Çavuşoğlu, Fas Başbakanı Osmani ile görüştü

Haber 12-12-19 21:43

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fas Hükümet Başkanı El Othmani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fas’ın başkenti Rabat’ta Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ile görüştü.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için Fas’a geldi.

Haber 12-12-19 19:49

Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı: Türkiye ile ilişkilerden yeterince yararlanılamadı

Kuzey Makedonya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Buyar Osmani: - "Doğal olarak siyasi yönelimler, dış politika, AB ile ilişkiler, ABD ile ilişkiler noktasında farklılıklarımız var, bunların da bizim jeostratejik konumumuz itibariyle olması gayet doğal. Ancak, Türkiye ile ikili ilişkilerde iş birliği kapasiteleri açısından bakıldığında yeterince yararlanılamadığını düşünüyorum" - "Konsey toplantısının son saatlerine kadar Brüksel'den aldığımız bilgiler müzakerelerin yüzde 100 başlayacağı yönündeydi. Şimdi tüm bildirimlere şüpheyle yaklaşıyoruz. Bu da güvenirliliğin hasara uğradığı bir kısım" - "Bölgenin AB'ye üyeliği birliğin tamamlanmasıdır, genişlemesi değil. Kalbinde istikrarsızlık, kriz, güvensizlik kaynağı olabilecek bir deliği olan bir Birliğin var olması mantıklı değil. Bu yüzden başka bir alternatif görmüyorum"

Haber 08-11-19 11:06

Fas üniversitelerinde Arapça zorunlu ders olacak

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani: - "Abartılı söylentilerin aksine üniversite eğitiminde ilk defa Arapça zorunlu ders olarak müfredata dahil edilecek"

Haber 04-08-19 21:19
Fas

DHA DIŞ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bujar Osmani ile görüştü.

Haber 16-07-19 14:01

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Üsküp’te AB İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bujar Osmani ile görüştü.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya ziyaretinin ikinci gününde temaslarını sürdürüyor.

Haber 16-07-19 13:46

Faslı yetkililer Mursi için dua etti

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, İnsan Hakları Bakanı Mustafa er-Ramid, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman el-Amrani, Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet diledi

Haber 18-06-19 20:18
Fas

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay İsviçre'de

Fuat Oktay, Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ile görüştü

Haber 10-06-19 15:54

İsrail'in Filistin'e saldırıları için Arapları suçladı! Dikkat çeken sözler!

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, Arap ülkelerinin kendi iç meseleleriyle meşgul olmalarının, İsrail'i Filistinlilere yönelik ihlallerini artırma konusunda cesaretlendirdiğini söyledi.

Haber 14-05-19 03:40

İsrail, Arapların kendi iç meşguliyetlerinden cesaret alıyor

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani: - "İsrail, Arapların kendi iç meseleleriyle meşgul olmalarından cesaret alarak Filistinlilere yönelik ihlallerini daha da artırdı. Bu ihlallerin sonuncusu işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskındı"

Haber 14-05-19 00:24
Fas

Pakistanlı alim Mufti Taki Osmani'ye silahlı saldırı

Saldırıda, Pakistan eski şeriat mahkemesi yargıcı Mufti Taki Osmani yara almazken, koruması hayatını kaybetti - Bir başka silahlı saldırıda da Karaçi Darul Ulum Korangi İslam Üniversitesinde görevli Mevlana Amir Şahabuddin Han ağır yaralandı

Haber 22-03-19 14:04

Fas Başbakanından, Arapçaya hak ettiği yeri verin çağrısı

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, ülkedeki resmi dairelerde Arapça kullanımının hala zayıf olduğunu belirterek, bu dile hak ettiği yerin verilmesi çağrısında bulundu

Haber 16-03-19 03:06
Fas

Avusturya'da AB'nin Geleceği ve Batı Balkanlar Toplantısı

Makedonya Başbakan Yardımcısı Bujan Osmani: - "Avrupa Birliği'nin geleceği, Batı Balkanlar Birliğin parçası olmadan tamamlanamaz" - Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak: - "AB'nin genişlemesi konusunun, hem Brüksel’in hem de diğer üye ülkelerin ana gündeminde üst sıralarda olmasını umut ediyoruz"

Haber 21-02-19 22:38

Cezayir'de İslami kesim ve cumhurbaşkanlığı seçimleri

Cezayir'de gözlemciler, İslami cephede yer alan partilerin 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aktif rol almasını olumlu bir süreç olarak değerlendiriyor - Muhalif çevreler, sağlık sorunlarından dolayı Abdulaziz Buteflika'nın yönetimden çekilmesini istiyor - Cezayirli gazeteci Abdülhamid Osmani: - "İslami eğilimli partilerin seçime katılma amacı, cumhurbaşkanlığını kazanmaktan ziyade parti içi dinamikleri ayakta tutmak ve partiye daha fazla yeni taraftar kazanmaktır"

Haber 14-02-19 11:08

Fas bazı tarafları ülkeye zarar vermeye çalışmakla suçladı

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani: - "Ülkenin güvenlik ve istikrarına zarar vermek isteyenler var. Özellikle Batı Sahra'nın toprak bütünlüğü başta olmak üzere büyük ulusal meselelere zarar vermek isteyenler var"

Haber 09-02-19 20:26

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Fas'ta

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Fas'a bir ziyaret gerçekleştirdi - Kalın, ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Fas Kralı 6. Muhammed'e bir mektup iletti, Fas Başbakanı Saadeddin Osmani ve Dışişleri Bakanı Nasser Bourita'yla bir araya geldi - İki ülke arasında karşılıklı ticaret hacminin, yatırımların artırılması, diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi, FETÖ ile mücadelede işbirliği ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin aktif hale getirilmesi gibi konularda mutabık kalınan görüşmelerde, İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında Kudüs'ün statüsünün korunması için İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı

Haber 29-01-19 08:03
Fas

Fas'ın gözlem uydusu ulusal güvenliğe katkı sağlayacak

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, dün fırlatılan yeni uydunun ulusal güvenlik ve bilgi güvenliğine katkı sağlayacağını belirtti

Haber 22-11-18 18:18
Fas

Atina-Üsküp seferleri 12 aradan sonra yeniden başladı

Yunanistan ve Makedonya arasındaki isim sorunu nedeniyle 12 yıl önce durdurulan uçak seferleri yeniden başlatıldı - İlk uçuşa, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos ve Makedonya Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bujar Osmani katıldı

Haber 01-11-18 21:10

Makedonya gelecek yıldan itibaren NATO üyesi olacaktır

Makedonya Başbakan Yardımcısı Bujar Osmani: - "Makedonya başarılı bir referandum ile gelecek yıldan itibaren NATO üyesi olacaktır"

Haber 28-09-18 11:14

Fas'ta okul kitaplarında 'halk dili' tartışması

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, ders kitaplarında "ammice" olarak bilinen fasih Arapçadan türemiş halk diline ait kelimelerin kullanılması yönünde hükümetin bir kararı olmadığını açıkladı

Haber 13-09-18 21:14
Fas

İslam dünyasında alimlerin önemi

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ile Rabıta Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, İslam alimlerinin ümmeti birleştirmede üstlendikleri hayati role dikkati çekti

Haber 11-07-18 20:36

Fas Başbakanı Osmani'den Batı Sahra açıklaması

Başbakan Sadeddin el-Osmani: "Fas, toprak bütünlüğü içinde Sahra'daki (Batı Sahra bölgesi) egemenliğine sahip çıkmak için her türlü seçeneği uygulamaya hazırdır"

Haber 28-05-18 18:44

Müslümanlar olarak insanlara merhametli davranmak zorundayız

21. Yüzyılın Nevevi'si Muhammed Taki El-Osmani: - "Müslümanlar, sünneti yaşayıp anlamaya çalışan insanlar olarak Hazreti Peygamberin verdiği talimata uygun şekilde yeryüzündeki bütün insanlara merhametli davranmak zorundayız"

Haber 10-05-18 23:16

Fas'ta yolsuzlukla mücadele

Fas Başbakanı Osmani: "Yolsuzlukla mücadele toplumun seferberliği ve her kesimin katkısıyla güçlü bir şekilde yürütülmeli. Bu, çok yönlü çalışmayı gerektiren ve zaman isteyen bir süreç"

Haber 04-04-18 20:57

Fas'tan Polisario Cephesi'ne uyarı

Fas Başbakanı Osmani: - "Fas tampon bölgede bina inşaatı türünden değişiklikler yapılmasına izin vermedi ve vermeyecek. Fas bu türden herhangi bir çalışmayı kendisine yapılmış bir saldırı olarak görür"

Haber 03-04-18 03:44

Fas'tan Filistin'e destek mesajı

Fas Başbakanı Osmani: - "Filistin halkının özgürlüğüne ve bağımsız bir devlete kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz"

Haber 31-03-18 00:56

Onlar Eğitim İçin Avrupa’yı Değil Türkiye’yi Seçtiler

Uluslararası değişim programlarında Filistinli Adham Bassam, Endonezyalı Efrilia M. Kusuna ve Kosovalı Egzon Osmani Avrupayı...

Yurthaber 25-03-18 13:26

Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife Fas'ta

Al Halife, Fas Başbakanı Osmani ile Rabat'ta görüştü

Haber 01-03-18 01:01

Fas’taki bölgesel kalkınma talebi gösterileri

Fas Başbakanı Osmani: - "Jarada kentinde 1998 yılında kapatılan kömür ocaklarından, usulsuz bir şekilde kömür çıkarıldığı için bu madenlerde çalışan tüm şirketlerin ruhsatlarının iptal edilmesi yönündeki çalışmamız tamamlanmak üzere"

Haber 10-02-18 18:08

Fas'tan Filistin önceliklerimizdendir mesajı

- Fas Başbakanı Osmani: - "Bu meselelerin başında (parti olarak öncelik verilen meseleler) Filistin'in kurtuluşu ve Fas'ın ulusal birliği geliyor"

Haber 20-01-18 22:27

Makedonya ve Yunanistan için 2018 tarihi yıl olacak

- Makedonya Başbakan Yardımcısı Osmani: - (Yunanistan ile isim krizi) "İki ülke iş birliği açısından tarihi bir yılda bulunuyoruz. Özellikle önümüzdeki 6 ay, dönüm noktasına ulaşmak için önemli" - "2018 ülke için AB'ye entegrasyonu açısından altın fırsat yılı. Bu yüzden bir çözüm bulmakta kararlıyız. Süreci önümüzdeki günlerde hızlandırmamız gerekiyor"

Haber 09-01-18 18:09

FasDanimarka ilişkileri

- Fas Başbakanı Osmani, Danimarka Meclis Başkanı Kjaersgaard ile yasa dışı göçü görüştü

Haber 05-01-18 00:33

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

-Fas Başbakanı Osmani: -"Fas, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulması için verilen mücadeleyi her zaman destekleyecektir. Bu geri adım atmayacağımız kırmızı çizgimizdir"

Haber 07-12-17 16:03

Davutoğlu, Osmani Ve Aziz İle Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Afganistan-Pakistan Zirvesi kapsamında Ankara'da bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Ahmet Osmani ve...

Yurthaber 12-02-14 22:12

Emniyet Yetkilileri Soba Zehirlenmelerine Karşı Vatandaşları Uyardı

Osmani Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri vatandaşları soba (karbon karbonmonoksit)...

Yurthaber 25-12-13 17:10

"Uygur Mutfağı" etkinliği başlıyor!

İstinye Park’ta yöresel lezzetleri misafirlerine sunan Osmani, Özbek mutfağı ile başlattığı “Karındaş Mutfaklar” etkinliğini 10 Şubat’tan itibaren Uygur Mutfağı ile devam ettiriyor.

Yurthaber 14-02-13 16:22

Makedonya Gostivar Belediyesi Ile Bor Belediyesi Kardeşliğinin Temeli Atıldı

Makedonya Cumhuriyeti Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani, kardeş şehir projesi kapsamında Niğde'nin Bor...

Yurthaber 28-09-12 14:22

Cumhurbaşkanı Gül, Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanı El-Osmani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Sadeddin El-Osmani ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde...

Yurthaber 19-03-12 18:10