Osmaniyeli Haberleri

Osmaniyeli çiftçi, emektar traktörüyle 36 yıldır tarla sürüyor

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor.

Yurthaber 2024-03-19 11:58:10

Osmaniyeli depremzedeler için atölyesini açan esnaf 60 gönüllüyle çadır üretiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de önce enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarında yer alan esnaf, bugünlerde çevresindekilerden oluşturduğu ekiple yardım faaliyetlerinde yer alıyor.

Yurthaber 2023-02-24 11:39:27

Osmaniyeli reklamcı, depremzedelere ücretsiz çadır yapıp göndermeye başladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye’de reklamcılık yapan Metin Bahçeci, atölyesini çadır imalathanesine çevirerek çadır ihtiyacı olan çevre il ve ilçelere ücretsiz çadır göndermeye başladı.

Yurthaber 2023-02-24 11:24:19

Osmaniyeli Tufan usta 57 yıldır kamıştan sepet örerek ekmeğini kazanıyor

Tufan Türkmenoğlu: - "74 yaşındayım. 7 çocuğumun rızkını bu iş sayesinde çıkardım. Kamış bulduğum ve sağlığım el verdiği müddetçe yapmaya da devam edeceğim"

Yurthaber 2022-08-05 11:30:07

Osmaniyeli ne demek? Osmaniyeli kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede anlamı merak edilen kelimeler çok sayıdadır. Gündelik yaşamda olduğu kadar edebi eserlerde de rastlanan Osmaniyeli kelimesi, TDK'da görev alan kişiler tarafından incelenerek dilimize kabul edilmiştir. Türkçe olmayan kelimelerin Türkçeleştirilmesi ile ilgili çalışmalar da yapan TDK'ya göre Osmaniyeli kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:07

Osmaniyeli iş adamı anne ve babasının katilini bulana 1 milyon lira ödül verecek: Şaka yapmıyorum

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde annesi ve babası 3 yıl önce evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan iş adamı Mesut Ala, katilleri bulana 1 milyon lira ödül vereceğini söyledi. Ala, ''Bu kesinlikle şaka değil, katil ya da katilleri gören, duyan ve bilen kim varsa hiç çekinmeden polis ya da jandarmaya giderek ihbarda bulunsun. İhbarı gerçekleştiren kişiye kolluk kuvvetleri önünde parasını vereceğim'' dedi.

Haber 05-02-22 09:31

Osmaniyeli öğrenci, Caribou Matematik Yarışması'nda şampiyon oldu

Annesiyle babası matematik öğretmeni olan 11 yaşındaki Ali Erdem Akkuş, 39 ülkeden 10 bin 979 kişiyle yarıştı

Yurthaber 25-01-22 09:23

Osmaniyeli besici kadın devletten aldığı destekle sürü sahibi oldu

Düziçi ilçesinde 2017'ye kadar bir ineğinden elde sütü satarak ve gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Ayşe Ak'ın, Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanarak aldığı 37 koyun sayısı 4 yılda 85'e ulaştı - Besici Ak: - "Artık geçimimizi bu hayvanlarla sağlıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun. Çocuklarımızı bunların parasıyla okutuyoruz"

Yurthaber 12-06-21 11:05

Attıklarını 12'den vuran Osmaniyeli sporcular, hedefe milli takım ve olimpiyatları koydu

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun düzenlediği Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası Yıldız Kadınlar müsabakalarında Türkiye ikinciliğini elde eden İkra ve İlknur Kaş kardeşler ile Yaren Eser'in hedefi, milli takıma girerek olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek

Yurthaber 05-04-21 11:11

Erdem: Ağaç sevgisini taşıyan gençler ülkenin kıymetini daha iyi bilir

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, "Ağaç ve orman sevgisini yüreğinde taşıyan gençler bu ülkenin daha fazla kıymetini bilir" dedi.Başkan Erdem, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ile birlikte Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık ve İl Kadın Kolları Başkanı Deniz Özener’i ziyaret ederek Osmaniyeli kadınlar ile bir araya geldi.CHP Yarbaşı İlçe Başkanlığının açılış ve yeni üyelere rozet takma törenine katılan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, "Bugün burada olmaktan çok memnunum.

Yurthaber 01-04-21 13:44

Saim Bey kabri başında anıldı

Osmaniye’de Mamure Tren İstasyonu’nun işgali sırasında 18 Kasım 1920 tarihinde Fransızların attığı bomba sonucu şehit olan Saim Bey mezarı başında anıldı.Henüz 24 yaşındayken Kozan, Feke, Saimbeyli ve çevre ilçelerin düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan Kaymakam Saim Bey, Fransızların Mamure Tren İstasyonu’na yaptığı bombalı saldırıda 18 Kasım 1920’de şehit düşmüştü.Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerce yapılan saldırı sonucu şehit düşen Osmaniyeli Piyade Uzman Çavuş Abdurrahman Topuksuz’un cenaze töreni nedeniyle ertelenen program için Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz beraberinde Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne ile birlikte Kozan’a geldi.

Yurthaber 15-03-21 13:39

Çok yüksek riskli kategorisindeki Osmaniye'de Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırıldı

Vali Erdinç Yılmaz: - "Osmaniyeli hemşerilerimden özellikle istirham ediyorum; akraba ve komşu ziyaretlerimizi erteleyelim. Cenazelere katılımı az tutmaya çalışalım, taziyeleri telefonla bildirelim. Bu tabloyu beraber değiştirelim"

Yurthaber 04-03-21 16:48

Tarih dizilerinden etkilenen Osmaniyeli bıçak ustası hediyelik savaş aleti yapımına yöneldi

Bıçak ustası, emekli uzman çavuş Eshabil Avşar: - "Tarih dizileri hediyelik savaş aletlerine ilgiyi arttırdı. Dizilerde bu ürünleri ilk kez görüp hoşuna gidenler bize gelerek bu ürünlerden almak istiyorlar" - "Bugüne kadar 10'dan fazla parçayı da bu dizilere gönderdik. Bire bir savaş sahnelerinde kullanmıyorlar ama dekoratif olarak birçok sahnede ürünlerimiz yer aldı"

Yurthaber 01-03-21 11:48

Osmaniyeli karı koca 6 saat arayla koronavirüsten hayatını kaybetti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Cığcık Köyü'nde yaşayan çift yakalandıkları koronavirüs nedeniyle aynı gün 6 saat arayla hayatlarını kaybetti.

Haber 07-01-21 21:33

Destek paketi Osmaniye’de esnafa can suyu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Covid-19 salgınından dolayı açıklanan destek paketi Osmaniyeli esnaf için can suyu oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıkladığı destek paketi Osmaniye’deki esnafı memnun etti.

Yurthaber 24-12-20 11:52

Osmaniye Valisi'nden koronavirüs açıklaması: Durduramazsak can kayıpları sürecek

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Osmaniyeli hemşehrilerime kurallara her zamankinden çok daha uymaları gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü kurallara uymazsak koronavirüs artışını durduramayacağız. Artışı durduramazsak maalesef can kayıpları oluyor. Çok ağır atlatan vatandaşlarımız oluyor" dedi.

Haber 27-11-20 12:42

Osmaniye’de Kürşad Ata Cengi Destanı klibi çekilecek

Osmaniyeli merhum Avukat Selahattin Arpacı’nın vasiyeti olan “Kürşad Ata Cengi Destanı” adlı klibin çekim çalışmalarına başlanıldı.Menajer Ferhat Er ve Vatan Bestekarı Hanifi Gökhan, Korkut Ata Atçılık ve Binicilik Spor Kulübünde düzenledikleri basın toplantısıyla klip hakkında bilgi verdi.

Yurthaber 13-11-20 08:58

Osmaniyeli tamirciden 5 gündür haber alınamıyor

Osmaniye Sanayi Sitesinde tamircilik yapan 38 yaşındaki Mehmet Kızılay’dan yakınları 5 gündür haber alamıyor.Edinilen bilgiye göre, sanayi sitesinde otomobil tamircisi olan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Kızılay, 5 gün önce eve dönmeyince yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu.Mehmet Kızılay’ın ağabeyi Kadir Kızılay, "Kardeşimin herhangi bir sorunu yoktu.

Haber 11-11-20 09:50

Dede yadigarı 48 yıllık otomobiliyle Osmaniye yollarında

Osmaniyeli klasik otomobil tutkunu Alperen Ata, dedesinden yadigar özel üretim Anadol A1 Akdeniz marka 1972 model aracının restorasyon ve bakımlarını yaptırıp trafiğe çıkarttı

Yurthaber 05-09-20 11:05

Dede yadigarı 48 yıllık otomobiliyle Osmaniye yollarında

Osmaniyeli klasik otomobil tutkunu Alperen Ata, dedesinden yadigar özel üretim Anadol A1 Akdeniz marka 1972 model aracının restorasyon ve bakımlarını yaptırıp trafiğe çıkarttı

Yurthaber 05-09-20 11:04

Osmaniyeli çiftçilere Ayşehanım yerfıstığı çeşidi tanıtıldı

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Değirmenocağı köyü ve Kadirli İlçesi Narlıkışla köyünde üreticilere "Ayşehanım" yerfıstığı çeşidinin tanıtımı yapıldı.2018 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve tescili yaptırılan Ayşehanım yerfıstığı çeşidinin Osmaniye çiftçilerince de tanınması ve benimsenmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Osmaniye’de iki farklı lokasyonda demonstrasyona alınması teklifinin kabul edilerek bakanlık tarafından 22 bin 500 TL ödenek tahsisi yapıldığı bildirildi.

Yurthaber 26-08-20 15:39

Sapanca Ultra Maratonu Yarışlarında Osmaniyeli sporcu birinci oldu

Sakarya-Sapanca Ultra Maratonu 650 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Yurthaber 16-08-20 23:28

Osmaniyeli sporcular U18 Atletizm Şampiyonasından derece ile döndü

Denizli’de devam eden U18 Yıldızlar Atletizm Tu¨rkiye S¸ampiyonasında Osmaniye’yi temsil eden iki sporcu derece ile döndü.U18 Yıldızlar Atletizm Tu¨rkiye S¸ampiyonasında Osmaniye’yi temsil eden sporculardan Damlanur Anar cirit atmada Tu¨rkiye ikincisi, Emine Bal ise disk atmada Tu¨rkiye u¨c¸u¨ncu¨su¨ oldu.

Yurthaber 16-08-20 21:02

Baran Kalaycı, Toronto’ya şampiyonluk için gidiyor

Osmaniyeli vücut geliştirme şampiyonu Baran Kalaycı, Kanada’nın Toronto kentinde yapılacak olan Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.Önce Avrupa’da geçtiğimiz yıl da Amerika’da vücut geliştirmede Türkiye’yi temsil ederek çeşitli dallarda ödüle layık görülen Baran Kalaycı, önümüzdeki ay Kanada’nın Toronto şehrinde yapılacak olan Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda boy gösterecek.4 aylık bir hazırlık sürecinden sonra Toronto’daki şampiyonaya katılmak için hazır olduğunu belirten Kalaycı, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip Toronto’dan madalya ile dönmeyi hedefliyorum.

Yurthaber 01-03-20 12:50

Osmaniyeli tır şoförü İran’da kalp krizinden hayatını kaybetti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki tır şoförü İran’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, Kadirli ilçesinde oturan tır şoförü Menderes Çolakça, tır ile İran’a yük götürdü.

Yurthaber 03-02-20 12:58

Osmaniyeli 3 judocu Avrupa Kupasında Türkiye’ye temsil edecek

Türkiye Judo Federasyonu’nun Kilis’te düzenlediği Spor Toto 2020 Ümitler Türkiye Judo Şampiyonasında dereceye giren 3 sporcu Avrupa kupasında Türkiye’yi temsil edecek.Kilis Beşevler Spor Salonu’nda üç gün süren Spor Toto 2020 Ümitler Türkiye Judo Şampiyonasına, 62 ilden; 371’i kadın ve 506 erkek judocu kürsüye çıkmak için mücadele etti.Osmaniye adına yarışan Yalçın Çalık 81 kiloda Türkiye ikincisi, Selahattin Elbaş 73 kiloda Türkiye yedincisi, Emrullah Küpeli 90 kiloda Türkiye dokuzuncusu olarak Osmaniye’yi temsil etti.Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Mustafa Zıpır, yaptığı açıklamada, imkan tanındığı zaman bölgede yaşayan çocukların çok güzel başarılara imza attığını söyledi.Kulüp bünyesinde 45 sporcunun bulunduğunu belirten Zıpır, "Türkiye derecesi alan sporcularımız 29 Şubat 2 Mart 2020 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan Nazım Canca Judo Avrupa Kupasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecekler" dedi.

Yurthaber 29-01-20 16:25

Osmaniyeli öğrencilerin karne heyecanı

OSMANİYE'deki 446 okulda 134 bin 871 öğrenci, yarıyıl tatili öncesi karnelerini aldı.

Haber 17-01-20 13:18

Osmaniyeli iki işçi aynı gün iş kazasında hayatını kaybetti

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinden biri İstanbul’a diğeri Kocaeli’ne çalışmaya giden iki inşaat işçisi aynı gün çalıştıkları inşaatta iş kazası sonucu hayatını kaybetti.Düziçi ilçesinde yaşayan 42 yaşında ki Eyüp Körnez İstanbul’a ,34 yaşındaki Elyase Öztürk ise Kocaeli’ne çalışmaya gitti.

Yurthaber 23-11-19 22:17

DHA YURT BÜLTENİ - 1

DHA YURT BÜLTENİ - 1 OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ   BARIŞ Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'nin Resulayn bölgesinde el yapımı patlayıcıya (EYP) müdahale sırasında Osmaniyeli İstihkam Uzman Çavuş Suat Topçu (31) şehit oldu.

Haber 05-11-19 08:18

Osmaniye'ye şehit ateşi düştü

BARIŞ Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'nin Resulayn bölgesinde el yapımı patlayıcıya (EYP) müdahale sırasında Osmaniyeli İstihkam Uzman Çavuş Suat Topçu (31) şehit oldu.

Haber 04-11-19 22:27

DHA YURT BÜLTENİ-18

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ   BARIŞ Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'nin Resulayn bölgesinde el yapımı patlayıcıya (EYP) müdahale sırasında Osmaniyeli İstihkam Uzman Çavuş Suat Topçu (31) şehit oldu.

Haber 04-11-19 17:58

DHA YURT - OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BARIŞ Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'nin Resulayn bölgesinde el yapımı patlayıcıya (EYP) müdahale sırasında Osmaniyeli İstihkam Uzman Çavuş Suat Topçu (31) şehit oldu.

Haber 04-11-19 17:57

Osmaniye'ye şehit ateşi düştü

BARIŞ Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'nin Resulayn bölgesinde el yapımı patlayıcıya (EYP) müdahale sırasında Osmaniyeli İstihkam Uzman Çavuş Suat Topçu (31) şehit oldu.

Haber 04-11-19 17:54

Osmaniyeli güreşçi Balkan Şampiyonu oldu

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezi sporcusu Nurşat Taşçı, Bulgaristan’ın Panagyurishte şehrinde düzenlenen U15 Balkan Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde 85 kiloda altın madalya sahibi oldu.Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, güreşe yaptıkları yatırımların karşılığını almaya devam ettiklerini belirterek, geleceğin Rıza Kayaalpleri’nin Güreş Eğitim Merkezi’nden çıkacağını söyledi.

Yurthaber 14-10-19 16:15

Osmaniyeli kadınlardan Diyarbakır annelerine destek

Osmaniyeli kadınlardan Diyarbakır Anneleri’ne destek geldi.

Yurthaber 25-09-19 13:59

DHA YURT BÜLTENİ - 17

Eşlerine not bırakıp evlerini terk eden iki kardeş, Osmaniye'ye bulundu (2) AİLESİNİ İSTEMEDİ Kütahya'da, eşlerine not bırakarak kaçan kız kardeşlerden yaşı 18'den küçük olan Reyhan K., son günlerin moda oyunu PUBG'u oynarken tanıştığı Osmaniyeli H.Y.

Haber 11-09-19 17:46

Eşlerine not bırakıp evlerini terk eden iki kardeş, Osmaniye'de bulundu (3)

AİLESİNİ İSTEMEDİ Kütahya'da, eşlerine not bırakarak evden kaçan kız kardeşlerden Reyhan Keçiş, son günlerin popüler oyunu PUBG oynarken tanıştığı Osmaniyeli H.Y.

Haber 11-09-19 17:46

Engelli sporcu Melike Yazıcı'nın hedefi milli forma

Osmaniyeli zihinsel ve bedensel engelli Melike Yazıcı, atletizm ve masa tenisindeki başarısını milli forma ile taçlandırmak istiyor - Daha önce çağrıldığı milli takım aday kampına apandisit ameliyatı nedeniyle katılamayan Melike, 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'na katılabilmek için çalışmalarını sürdürüyor - Melike Yazıcı: "Tek hayalim, ay-yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak ve milli formayı giyerek Türkiye'yi temsil etmek. Pes etmeyeceğim, yola devam"

Spor 02-09-19 11:50

Engelli sporcu Melike Yazıcı'nın hedefi milli forma

Osmaniyeli zihinsel ve bedensel engelli Melike Yazıcı, atletizm ve masa tenisindeki başarısını milli forma ile taçlandırmak istiyor - Daha önce çağrıldığı milli takım aday kampına apandisit ameliyatı nedeniyle katılamayan Melike, 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'na katılabilmek için çalışmalarını sürdürüyor - Melike Yazıcı: "Tek hayalim, ay-yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak ve milli formayı giyerek Türkiye'yi temsil etmek. Pes etmeyeceğim, yola devam"

Yurthaber 02-09-19 11:43

Nikah masasına askeri kamuflajla oturdu

Osmaniyeli uzman çavuş Mehmet İnandı, nikah törenine askeri kamuflaj giyerek katıldı

Yurthaber 29-08-19 11:36

Nikah masasına askeri kamuflajla oturdu

Osmaniyeli uzman çavuş Mehmet İnandı, nikah törenine askeri kamuflaj giyerek katıldı

Haber 29-08-19 11:33

Osmaniyeli şehit babası: Şehit babası oldum, ona seviniyorum

Irak’ın kuzeyinde süren ‘Pençe-3’ harekatı sırasında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Üzeyir Aslan, Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 26-08-19 14:09

Osmaniyeli izciler Malazgirt’e uğurlandı

Osmaniye Belediyesi İzcilik İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü ve 1071 Alpaslan İzcilik ve Spor Kulübü üyeleri 1071 Malazgirt zaferinin 948’inci yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Malazgirt’e uğurlandı.Samet Aybaba Spor Tesisi ve İzcilik Kampında düzenlenen etkinlikte yaklaşık 50 izci öğrenci izci liderleri tarafından bilgilendirildi.

Yurthaber 22-08-19 12:50

Osmaniyeli çift 70 kiloluk bal kabağı yetiştirdi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde yaşayan İsmet ve Döne Kıstı çifti, köy evlerinin bahçesinde 70 kilo gram ağırlığında devasa bal kabağı yetiştirdi.Kızyusuflu köyünde yaşayan Döne Kıstı, bir yakınından aldığı bal kabağı tohumlarını köyde bulunan evlerinin bahçesine ekti.

Haber 19-08-19 10:12

Osmaniyeli şehit babası: AYM kararını kabullenemiyorum

Anayasa Mahkemesinin (AYM) 2016 yılında hendek operasyonları sırasında devleti katil olmakla suçlayan ve bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili verdiği “Hak ihlali” kararına hendek operasyonlarında şehit düşen Osmaniyeli şehit polis memuru Tayfun Doğan’ın babası Yusuf Doğan, “Bu kararı kabullenemiyorum” diyerek tepki gösterdi.2016 yılında yürütülen hendek operasyonları sırasında görev yaptığı Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Tayfun Doğan’ın babası Yusuf Doğan, Anayasa Mahkemesinin akademisyenlerle ilgili aldığı hak ihlali kararına sert tepki gösterdi.

Haber 01-08-19 13:03

Osmaniyeli ciritçi Balkan Şampiyonu

Osmaniyeli Oğuzhan Usta, İstanbul’da düzenlenen Balkan U18 Şampiyonası’nda cirit atmada altın madalya kazandı.İstanbul’da 16 ülkeden 253 atletin katılımıyla yapılan Balkan U18 Şampiyonası’nda Türkiye, madalya sıralamasında ilk sırayı elde etti.Toplam 54 sporcuyla yarışmalara katılan Milliler, 11 branşta şampiyon olurken, 12 ikincilik, 10 da üçüncülük kazanarak toplam 34 podyum yakaladı.İstanbul Olimpiyat Stadı yan pistinde yapılan şampiyonada milli forma altında mücadele eden cirit atma branşında Osmaniyeli sporcu Oğuzhan Usta, 70.98’lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Yurthaber 17-07-19 11:03

Osmaniyeli sporcular Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

Erzurum’da yapılan Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonasında Osmaniyeli sporcular 2’si birincilik toplam 10 madalya kazandı.Milli takıma seçilen sporcular Burhan Karık ve Ferit Özdemir, Eylül ayında Macaristan’da yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonasında, Aybüke Kılınç, Ayça Sarıca, Zeynep Demir, Uğur Selçuk Öner ve Mustafa Berat Kaya ise 2020 yılında yapılacak olan Avrupa Kupasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Yurthaber 12-07-19 14:20

Osmaniyeli atlet, Türkiye’yi temsil edecek

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Türkiye’nin U18 yaş grubunda en iyi genç yeteneklerini bir araya getiren “Turkcell Türkiye U18 Atletizm Şampiyonası” heyecanı sona erdi.

Yurthaber 18-06-19 14:50

Şehit Uzman Çavuş Ökkeş Ede son yolculuğuna uğurlandı

Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ökkeş Ede memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı.Tunceli merkeze bağlı Karşılar köyü kırsalında dün akşam saatlerinde bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçlerinin çatışmaya girmesinin ardından ağır yaralanan Osmaniyeli Uzman Çavuş Ökkeş Ede (25) kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesinde şehit oldu.

Haber 12-06-19 18:06