Osmanlı Devleti Haberleri

İstanbul'u kuşatan ilk Türk devleti hangisidir? İstanbul'u kuşatan ilk Müslüman Türk topluluğu özellikleri nedir?

Tarihi ve coğrafi açıdan önemli bir konuma sahip İstanbul, birçok devlet tarafından kuşatma altına alınmıştır. Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde onlarca kez kuşatılan İstanbul, tarih boyunca birçok medeniyetin ilgisini çekmiştir. Devletler ve beylikler İstanbul ilini ele geçirerek siyasi ve ekonomik konum elde etmek için uzun uğraşlar vermiştir. Peki, İstanbul'u kuşatan ilk Türk topluluğu özellikleri nedir?

Egitim 10-03-2023 16:47

Tunç Soyer gelen eleştirilere İsmail Küçükkaya'nın programında yanıt verdi: Vahdettin ile Fatih Sultan Mehmet Han bir mi?

Son dakika haberi: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'de yaptığı 'Osmanlı'yla ilgili açıklamaları için gelen eleştirilere Halk TV'ye geçen İsmail Küçükkaya'nın programında yanıt verdi. Soyer, "Osmanlı, Selçuklu bizim atamız ama Vahdettin ile Fatih Sultan Mehmet Han bir mi? Mustafa Kemal için 'hain' demiş, suikastler düzenlemiş" dedi.

Haber 12-09-2022 10:08

Geçmişi Orta Çağ’a kadar uzanıyor! Onlarca mühür ziyaretçilerini bekliyor

Eti Arkeoloji Müzesi, “Tarih Öncesinden Osmanlı’ya Mühür Sanatı” sergisine ev sahipliği yapıyor. Tarih öncesi dönemlere ait onlarca mührün sergilediği koleksiyon ziyaretçilerini bekliyor.

Trend 14-06-2022 17:53

Elbise-i Osmaniye’den sonra toplanan en kapsamlı kıyafet müzesi! Ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkartıyor

Halk Bilimci ve Folklor Araştırmacısı Esat Uluumay'ın, Osmanlı İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü 3 kıtadaki topraklardan kendi çabalarıyla topladığı 18 ayrı koleksiyonda, din adamlarının kıyafetlerinden gelinliklere, dergah kültüründen kahve kültürüne, kapı tokmaklarından kişisel bakım malzemelerine kadar nadide parçalar Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi'nde sergileniyor.

Trend 28-05-2022 17:49

''Hanım Sultanlar'' sergisi ilk kez New York’ta kapılarını açtı! “Kültürümüzü yansıtan bir çalışmayla beraberiz”

Osmanlı döneminin saray hayatını ve kadınların sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda üstlendikleri rolleri anlatan ''Hanım Sultanlar'' sergisi yurt dışında ilk kez New York'ta açıldı. Açılışa katılan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ise Türkevi'nde bu özel sergiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Trend 16-05-2022 17:46

Osmanlı dönemine ait paralar milyonlarca liraya satışta! 50 milyon fiyat biçildi

İnternette 17 binden fazla ilanda en yüksek fiyat biçilen 5'inci Mehmed dönemine ait delikli 20 para 50 milyon, 2'nci Abdülhamid dönemine ait para ise 42 milyon liradan satışa çıkarıldı. Osmanlı dönemine ait paralar, elektronik ticaret işlemlerinin yapıldığı platformda milyonlarca liraya satışa sunulurken, Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, uyarıda bulunup, "Satın almak isteyenler, konunun uzmanlarıyla görüşsün. Hukuki süreçle karşı karşıya kalabilirsiniz" dedi.

Haber 04-05-2022 10:58

Uzmanlar Tarih ve Siyaset Arasında Ermeni Sorunu sempozyumunda konuştu

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jeremy Salt: - "Savaşta olanlar herkesi etkiledi. Bu sadece Ermenilerin çektiği acılar değildi" - TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Serdar Palabıyık: - "Farklı ülkelerin Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan parlamento kararları siyasi kararlardır, herhangi bir hukuki sonuç doğurmaz"

Yurthaber 28-04-2022 18:32

Osmanlı saray mutfağı yemeği: Akike! Akike nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı saray mutfağına ait olan akikeyi, menünüze ekleyebilirsiniz. Güveçte hazırlanan bu lezzet, favori yemeğiniz olabilir. Peki akike nasıl yapılır, malzemeleri neler? Akike koyun etinden hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Yemek 25-03-2022 19:43

Leila Kenan Jour kimdir? 2. Abdülhamid’in torunu ölüm sebebi nedir?

Leila Kenan Jour yaşamını yitirdi. Sultan 2. Abdülhamid’in oğlu Şehzade Mehmed Selim Efendi'nin 4. kuşak torunu olan Jour'un vefatı sonrası Leila Kenan Jour kimdir? 2. Abdülhamid’in torunu ölüm sebebi nedir? sorularının yanıtı merak konusu oldu. Konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde...

Haber 24-03-2022 09:01

Osmanlı mutfağından gelen lezzet: Çeşm-i Nigar Çorbası! Çeşm-i Nigar Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sofralarda farklı bir tat, alternatif arayanlar dikkat! Osmanlı mutfağının sevilen yiyeceği çeşm-i nigar çorbası tam size göre. Ramazan yaklaşırken sofranızda yer verebileceğiniz çeşm-i nigar çorbasını evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çeşm-i nigar çorbası baharatlı bir çorbadır.

Yemek 24-03-2022 00:09

Osmanlı saray mutfağına ait özel lezzet: Bıldırcın Dolması! Bıldırcın dolması nasıl yapılır?

Leziz bıldırcın dolması tarifi Osmanlı'nın zengin saray mutfağına aittir. Osmanlı dönemine ait olan bıldırcın dolması yemeği günümüzde de hazırlanır, afiyetle yenir. İşte bıldırcın dolması tarifi...

Yemek 24-03-2022 00:08

Osmanlı mutfağından bir tarif: Mutancana! Mutancana nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağından gelen bir lezzet olan mutancanayı evinizde deneyebilirsiniz. Tadanlara lezzet şöleni yaşatacak mutancana kuru kayısı, kuzu eti, sumak, mürdüm eriği gibi malzemelerden hazırlanıyor. İşte mutancana malzemeleri ve tarifi...

Yemek 23-03-2022 22:57

Vasvar Antlaşması nedir? Vasvar Antlaşmasının önemi nedir? Nedenleri ve sonuçları nelerdir?

Vasvar Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu için önemi son derece mühim bir anlaşmadır. Konuya ilişkin ayrıntıları merak eden vatandaşlar Vasvar Antlaşması nedir? Vasvar Antlaşmasının önemi nedir? Nedenleri ve sonuçları nelerdir? sorularının yanıtını öğrenmek için internette araştırma yapmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Haber 21-03-2022 15:16

18 Mart Çanakkale Zaferi'nde ne oldu? 18 Mart Çanakkale Zaferi önemi nedir?

Büyük bir kahramanlık hikayesinin yazıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi yarın itibariyle kutlanacak. Tarihe altın harflerle yazılan bu zafer hakkındaki bilgiler ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin önemi merak ediliyor. Peki 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde ne oldu? 18 Mart Çanakkale Zaferi önemi nedir? İşte bu önemli tarih hakkında merak edilenler!

Haber 18-03-2022 00:11

Osmanlı tarihinin önemli ismi Talat Paşa kimdir? Talat Paşa ne zaman öldü? Talat Paşa'nın katili kim? Talat Paşa'nın mezarı nerede?

Talat Paşa, İttihat ve Terakki’nin kurucularından ve önemli bir Osmanlı devlet adamıdır. Siyasetçi ve devlet adamı Talat Paşa'nın hayatı ve kim olduğu merak ediliyor. Osmanlı Devleti için pek çok değerli ve devlet adamı vardır. Onlardan biri de Talat Paşa'dır. Berlin'deki evinin önünde kurşunlanan Talat Paşa hakkında tüm merak edilenler!

Haber 16-03-2022 15:44

PORTRE - Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid vefatının 619'uncu yılında anılıyor

Savaşlarda çok hızlı manevralar yapabilmesi dolayısıyla "Yıldırım" lakabıyla anılan 1. Bayezid, yaptırdığı başta Ulu Cami olmak üzere medrese, imaret, han, köprü, darüşşifa gibi yapılarla Bursa'yı bugünkü formuna kavuşturan ilk adımları atarak dönemine adını yazdırdı - Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim: - "Bayezid, dava adamıdır, Osmanlı Devleti'ni yüceltme noktasında ileri görüşlüdür, tam bir devlet adamıdır"

Yurthaber 08-03-2022 11:08

Osman Gazi'nin çocukları kimler? Osman Gazi'den sonra tahta kim geçti? Osman Gazi'den sonra padişah kim oldu? Osman Gazi ile Bala Hatun'un çocuğu kim?

Osman Gazi, Osmanlı beyliğini dolayısıyla Osmanlı Hanedanlığını kuran ilk padişahıdır. Bilindiği gibi ATV'de yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Osmanlı'nın beylikten imparatorluğa yükseliş anlatılmaktadır. Yayınlanan bölümde Osman Gazi'nin oğlu Alaeddin doğdu. Kuruluş Osman'ın en son yayınlanan bölümünü izleyen vatandaşlar, Osman Gazi'nin çocuklarını araştırmaya başladı. İşte Osman Gazi'nin çocuklarına dair detaylar!

Haber 03-03-2022 10:00

Sultan 2. Abdülhamid kimdir, kaç yıl tahtta kalmıştır? Sultan Abdülhamid Han 104. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Sultan Abdülhamid Han, vefatının 104. yıldönümünde gündem oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı olan Sultan Abdülhamid Han'ın hayatı, kariyeri ve kaç yıl iktidarda kaldığı gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Peki Sultan 2. Abdülhamid kimdir, kaç yıl iktidarda kalmıştır? İşte Sultan 2. Abdülhamid'in hayatı ve gerçekleştirdiği projeler...

Haber 10-02-2022 14:46

İngiltere'de açık artırmada satıldı! Osmanlı padişahlarına ait tablolara rekor fiyat

Osmanlı padişahlarına ait tablolar İngiltere’de bir açık artırmada satıldı. Ülkenin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafından açık artırmaya çıkarılan Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman, Yıldırım Bayezid, 2. Bayezid, 2. Murad, 1. Mehmed ve Timur İmparatorluğu’nun kurucusu Timur’a ait 6 yağlı boya tablo, 1 milyon 346 bin sterline alıcı buldu. Tablolar, müzayede evindeki açık arttırmada en yüksek fiyata satılan eser oldu.

Haber 20-01-2022 20:21

Osmanlı döneminde tedavi yöntemlerini anlatan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ne ziyaretçi akını

"Avrupa Müze Ödülü" ve "Kültür Mirasındaki En İyiler ve Mükemmellik Kulübü En İyi Sunum Ödülü" sahibi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi 2021 yılında binlerce ziyaretçi ağırladı. Koronavirüs pandemisine rağmen ziyaretçi akınına uğrayan müzeyi 2021 yılında 60 bin kişi ziyaret etti.

Trend 08-01-2022 17:30

Osmanlı torunu Daniel Hamid Kadir Osmanoğlu Rus sevgilisiyle Avusturya’da evlendi

Osmanşı soyundan gelen ve II. Abdülhamit’in torunlarından Daniel Hamid Kadir Osmanoğlu, önceki gün Rus kız arkadaşı Daria Lyakhova ile Avusturya’nın Salzburg kentinde nikâh masasına oturdu.

Magazin 31-12-2021 08:06

Antalyalı gençler, en iyi Osmanlı tokadı için ter döktü

Antalya’da bir spor salonunda bir araya gelen 12 genç, rakiplerine en iyi Osmanlı tokadını atmak için ter döktü.

Spor 06-12-2021 10:26

Ayvalık'taki 7 asırlık Osmanlı camisinin restorasyonunda sona yaklaşıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi'ndeki tarihi Kadı Camisinin restorasyonunda son rötuşlar yapılıyor.

Trend 25-11-2021 17:20

Tekfur ne demek? Tekfur ne anlama geliyor?

Tekfur kelimesinin ne anlama geldiği merak konusu oldu. Tekfur Ermeniceden alıntı bir sözcüktür. Tekfurluk Bizans İmparatorluğu ile tamamen tarihe karıştı. Peki Tekfur ne demek? Tekfur ne anlama geliyor? İşte merak edilenler...

Haber 19-11-2021 21:06

106 yıllık emanet! Osmanlı askeri Dönebilirsek alırım diye bırakmış, törenle teslim edildi

Birinci Dünya Savaşı sırasında Filistin'de görev yapan bir Osmanlı askerinin bez parçasına sararak bıraktığı içi para dolu emanet, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer'e teslim edildi.

Haber 04-11-2021 16:53

Ertuğrul Gazi'nin atası Kaya Alp'in mezarı Konya'da bulundu

Osmanlı Ocakları, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin atası Kaya Alp'in mezarını Konya'nın Kulu ilçesinde buldu. Mezarın etrafına 500 adet ağaç diken Osmanlı Ocakları, mezardan aldığı bir miktar toprak Ertuğrul Gazi'nin mezarına bırakılacak.

Haber 28-10-2021 10:05

Bizans döneminin en ünlü kahiniydi! İşte Laonikos Halkokondilis'in Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili kehanetleri

Bizanslı Tarihçi Laonikos Halkokondilis, kehanetleriyle bilinen bir isim. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili de çok ilginç kehanetleri bulunan Halkokondilis’in söylediklerine çok şaşıracaksınız.

Haber 25-10-2021 12:17

Bursa’nın yüzlerce yıllık tarifi! Havalar soğudu, Osmanlı çayına talep arttı

Bursa’da yüzlerce yıllık tarifle yapılan Osmanlı çayı, havaların soğumasıyla birlikte büyük talep görmeye başladı.

Yemek 21-10-2021 17:44

Osmanlı çileği, coğrafi işaret tescil belgesi aldı! Rengi ve aromasıyla mest etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde pembe rengi, aroması ve kokusuyla eşsiz özelliğe sahip Osmanlı çileğinin coğrafi işaret tescil belgesinin alındığı bildirildi.

Yemek 21-10-2021 17:38

Osmanlı İmparatorluğu’nda insanların ağaca asılarak öldürülmesine neden olan olay: Çınar Vakası

Çınar Vakası, başka bir ifade ile Vak’a-i Vakvakiye 17. yüzyılın en garip olaylarından biri olarak tarihe geçti. İsyanın başlangıcı ve nedenleri tarihsel olarak kesin bilinmemekle beraber ayaklanmanın sonuçları herkesi şaşırtmayı başardı. İşte tarihin en gizemli olaylarından biri Çınar Vakası...

Trend 21-10-2021 10:49

Leblebi helvası nasıl yapılır? İşte MasterChef Türkiye leblebi helvası tarifi ve malzemeleri....

Osmanlı saray mutfağı geniş yemek yelpaze ve benzersiz tatlarıyla damaklarda şölen oluşturmaya devam ediyor. Farklı kültürleri bir arada bulunduran Osmanlı Dönemi'ndeki çeşitlilik mutfağımıza da yansımış ve ortaya şahane lezzetler çıkmış. Bize miras kalan bu yemeklerin dünya mutfağında da çok özel yeri vardır.

Yemek 21-09-2021 17:48

Püf noktası buymuş! Saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Hünkar Beğendi tarifi

Türk yemek kültüründe Osmanlı saray mutfağının etkileri her daim kendisini gösterir. Özellikle saray mutfağından gelen et yemekleri 7’de 70’e herkesin damağına hitap eder. Patlıcan ve etin benzersiz buluşmasından ortaya çıkan hünkar beğendi tarifini bir kez de bu püf noktası ile denemeye ne dersiniz?

Yemek 16-09-2021 17:21

İşte Kanuni Sultan Süleyman'ın 16. yüzyıldan günümüze ulaşan kaftanı! Dijital doku analizi ile hazırlanıyor

Kanuni Sultan Süleyman'ın kaftanı Topkapı Sarayı Milli Saraylar Tekstil Konservasyon ve Restorasyon Atölyesi'nde restore ediliyor. Dijital doku analizi ile restorasyonunun gerçekleştirilmesi planlanan kaftan üzerinde yapılan çalışmaların 4 ay süreceği öğrenildi. Padişah elbiseleri koleksiyonu için sürdürülen restorasyon çalışmalarında Kanuni Sultan Süleyman'ın kaftanı dışında 3. Ahmet'in samur kürkü, 16. yüzyıldan kalan tören kaftanı da bulunuyor.

Haber 16-09-2021 15:05

Kökeni efsaneye kadar uzanıyor! İtalya’da 300 yıllık bir Türk festivali: Festa Di Turchia

İtalya’da her yıl ‘Festa Di Turchia’ ya da ‘Le Festa Della Turchia’ adıyla bilinen bir festival düzenleniyor. Türk bölgesinde yapılan bu festivalin kökenleri ise bir efsaneye kadar uzanıyor. Sizler için İtalya’daki Türk festivalinin detaylarını araştırdık.

Trend 25-08-2021 16:28

Ağrı’da Osmanlı mimarisi dokunuşu! Yıllara meydan okuyan İshak Paşa Sarayı, görüntüsüyle büyülüyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve Osmanlı Devleti'nin doğudaki en önemli eserleri arasında yer alan İshak Paşa Sarayı, eşsiz mimari yapısıyla yıllara meydan okuyor.

Trend 30-07-2021 17:12

‘Nerede o eski bayramlar’ diyenler! İşte Osmanlı’da uygulanan bayram gelenekleri

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte bayram coşkusu yerleşmeye başladı. Uzun bayramı fırsat bilenler ise kendilerine bir tatil programı hazırladı. ‘Nerede o eski bayramlar’ dedirten gelenekler unutulmaya yüz tutsa da sizler için Osmanlı’da bayramın nasıl yaşandığını anlattık.

Trend 20-07-2021 09:14

Tarihsel araştırma! Osmanlı padişahı 3. Murat’ın 100’den fazla çocuğu olduğu doğru mu?

Osmanlı tarihi birçok ilginç olaya sahne olan oldukça geniş ve köklü bir geçmiştir. Tarih kitaplarında genellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim şekli, işleyişi ve savaşları anlatılır. Muhteşem Yüzyıl, Bir Zamanlar Osmanlı, Fatih gibi diziler Osmanlı dönemine farklı bir pencereden ışık tutmuştur.

Trend 09-07-2021 14:13

İstanbul’da adeta küçük kıyamet yaşattı! 40 gün süren deprem tarihe altın harflerle kazındı

Tarihler 22 Ağustos 1509’u gösterdiğinde o dönemde Osmanlı Devleti’nin egemenliğinde olan İstanbul en zor günlerini yaşadı. Bu tarihten itibaren 40 gün süren depremler İstanbul nüfusunun büyük ölçüde yok olmasına neden oldu. Sizler için tarihin tozlu sayfalarına karışan bu esrarengiz olayı araştırdık.

Trend 02-07-2021 14:44

Kabotaj Bayramı neden kutlanır? Kabotaj Bayramı ile ilgili sözler ve mesajlar

Bugün 1 Temmuz Kabotaj Bayramı. "Kabotaj Bayramı neden kutlanır?" sorusunun yanıtı araştırılıyor. Kabotaj bir devletin kendi limanlarına deniz ticareti konusunda ayrıcalık tanımasıdır. Bu ayrıcalıktan sadece vatandaşların yararlanması milli ekonomiye katkı sağlar. Devletler yabancı bandıralı gemilere bu nedenle kabotaj yasağı koymuştur. İşte Kabotaj Bayramı ile ilgili sözler ve mesajlar...

Haber 01-07-2021 09:00

Herkes ‘Manukyan’ zannediyordu! Osmanlı döneminde ilk genelev patroniçesi: Langa Fatma

Dünyanın pek çok bölgesinde genelevler yaygın bir şekilde hizmet veriyor. Üstelik bu tanım günümüzde dahi hala yaygın bir şekilde kullanılıyor. Tarihin ilk genelev patroniçesi Manukyan sanılıyordu ancak genelevlerin Osmanlı dönemine kadar uzandığı ortaya çıktı. Osmanlı Devleti’nin ilk genelev patroniçesi Langa Fatma’nın hayatını sizler için araştırdık.

Trend 30-06-2021 09:49

160 yaşına kadar yaşadı! Dünyanın en uzun yaşayan insanları listesine giren Türk: Zaro Ağa

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarından biri olarak kabul edilen Zaro Ağa, hayatıyla tarih kitaplarının kahramanlarından oldu. 1770’li yıllarda (bazı kaynaklara göre 1774, bazılarına göre ise 1777’de) Bitlis Mutki Meydan Köyü’nde dünyaya geldi. 29 Haziran 1934 yılında ise İstanbul’da vefat etti. Zaro Ağa 150 yıldan fazla (hatta 160 yıl) yaşamıştır.

Trend 29-06-2021 10:46

Hacı Bektaş Veli kimdir ve nerede doğdu? İşte Hacı Bektaş Veli'nin hayatı...

Hacı Bektaş Veli'nin hayatı ve eserlerine ilişkin araştırma yapılmaya başlandı. Hacı Bektaş Veli düşünce yapısı ile ve eserleriyle tanınmıştır. Gerçek ismi Seyyid Muhammed bin İbrahim Ata'dır. Peki Hacı Bektaş Veli kimdir ve nerede doğdu? İşte Hacı Bektaş Veli'nin hayatı...

Haber 26-06-2021 15:25

Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi kimdir? Orhan Gazi'nin annesi kimdir? Osman Gazi'nin kaç çocuğu vardır?

ATV ekranlarında yayınlanan, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu anlatan dizi Kuruluş Osman ile Orhan Gazi'nin hayatı araştırılmaya başlandı. Seyirciler "Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi kimdir?" , "Orhan Gazi'nin annesi kimdir?" , "Osman Gazi'nin kaç çocuğu vardır?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Haber 24-06-2021 13:56

Alt yapı çalışmaları sırasında izine daha önce rastlanmayan 300 yıllık bedesten bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde belediyenin altyapı çalışması sırasında Osmanlı dönemine ait olduğu düşünülen 300 yıllık bedesten kalıntısı ortaya çıktı. 1922 yılında meydana gelen İzmir yangınının izlerini de taşıyan bedesten kalıntısının bulunması nedeniyle altyapı çalışmalarına ara verildi.

Trend 18-06-2021 17:49

Doğanın kalbine yolculuk! Osmanlı dokusunu yansıtan ‘Çifte Köprüler’ ziyaretçilerini bekliyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde birbirini tanımlayan ve tam daire özelliği taşıyan tarihi "Çifte Köprüler", ziyaretçilerini bekliyor. Köprüler, Osmanlı mimarisi taş işçiliğini yansıtan görüntüsüyle ilgi görüyor.

Trend 18-06-2021 17:38

'Bozkır Arslanı Celaleddin' dizisi ile gündeme gelen Harezmşahlar’ın son hükümdarı: Celaleddin Harezmşah

ATV’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın ardından yeni bir tarihi dizi daha izleyicileriyle buluştu. ATV ekranlarına gelen 'Bozkır Arslanı Celaleddin' dizisi, Harezmşahların son hükümdarı Celaleddin Harezmşah’ın hayatını konu alıyor. Peki Celaleddin Harezmşah’ın gerçek hayat hikayesi nedir?

Trend 18-06-2021 17:22

‘Osmanlı saray mutfağı’ denildiğinde akan sular duruyor! Osmanlı Devleti’nde yemek kültürü nasıldı?

Osmanlı Devleti’nde yemek kültürü oldukça gelişmişti. Hatta Osmanlı döneminden günümüze kimi yemekler ulaşmayı başardı. Yapılan kimi yemekler birebir Türkçe ismiyle Yunan ve Bulgar kültüründe yerini aldı. Sizler için Osmanlı Devleti’nde etkili olan yemek kültürünü araştırdık.

Yemek 18-06-2021 16:35

Geçmişe yolculuk! İmparatorluklar şehri İzmit’i tarihi çizimlerle yeniden canlandırdı

Üniversite yıllarındaki hobisini tarihi çizimlere dönüştüren Tarih Bilimci Onur Şahna, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ev sahipliği yapan İzmit’e renkleriyle adeta nefes oldu. Tamamen gerçeği yansıtan çizimler arasında, 4. Murat’ın yaptırdığı Saray-ı Hümayun dan başka hiçbir yerde olmayan görseli yer alıyor.

Trend 15-06-2021 11:15

Sivas’ta bin yıllık Osmanlı geleneğini tek başına sürdüren Abdurrahman Çiftçi, yurt dışına ürünlerini gönderiyor

Sivas’ta mesleğinin son temsilcisi olan ve özenle hazırladığı yastık ile minderleri yurt dışına gönderen Abdurrahman Çiftçi, Osmanlı geleneğini tek başına sürdürüyor. Yaklaşık 55 yıldır mesleğini devam ettiren Çiftçi, çırak bulamamaktan şikayet ediyor ancak hasır yastık ve minderleri yurt içi ve yurt dışından birçok yere gönderiyor.

Trend 10-06-2021 11:10