Otobiyografi Haberleri

Düzyazı nasıl yazılır, düzyazının özellikleri nelerdir? Düzyazı yazarken nelere dikkat edilmelidir, önemli düzyazı örnekleri hangileri?

Bir kişinin duygu, düşünce ya da olayları anlatması için düzyazı yazması mümkündür. Ancak bu doğrultuda düzyazı kapsamına dâhil olan eserlerin türleri, özellikleri ve örnekleri incelenmelidir. Bu anlatım biçiminin detayları keşfedildiği takdirde düzyazının ne olduğu tam anlamıyla öğrenilebilir. Daha sonra düzyazı yazmak isteyen kişiler, temel kuralları dikkate alarak hikaye ya da makale gibi farklı türleri temsil eden eserler oluşturabilir. Peki, düzyazı nasıl yazılmalıdır?

Egitim 18-05-2023 16:29

Otobiyografi nedir, nasıl yazılır? Otobiyografi örnekleri nelerdir, biyografi ve otobiyografi arasındaki fark nedir?

Yazın sadece kurguya ve kurgusallığa dayanmak zorunda değildir. Edebiyatta kurgusallığın yeri olduğu kadar nesnelliğin yani gerçekliğin de yeri vardır. Edebî türlerin büyük bir kısmı kurgusallığa dayanıyor olsa da gerçekliğe ve nesnelliğe dayanan edebî türler ve eserler de yadsınmayacak kadar fazladır. Otobiyografi, mogorafi, biyografi ve portre de gerçekliğe ve nesnelliğe dayanan edebî türler arasında yer alır. Peki, otobiyografi nedir, biyografi ve otobiyografi arasındaki fark nedir?

Egitim 30-03-2023 17:27

Otobiyografi

Otobiyografi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Otobiyografi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.