Otonom Minibus Haberleri

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı ALESTA ile Singapur'da yarışacak

Adana Fen Lisesi öğrencileri, deniz madenciliği ve mikrobiyoloji çalışmalarına katkı sunmak amacıyla tasarladıkları otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da düzenlenecek yarışmaya katılacak.

Yurthaber 2024-02-20 12:03:06

Ülker’den robot projesi

Üretimden insan kaynaklarına, performans yönetiminden satışa kadar dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarına hız veren Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldı. Ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabilen robotlar, fabrikada üretim verimliliğini ve maliyet avantajını artıracak.

Finans 2024-02-19 14:19:56

Adı BARKAN! 2023 sonunda envantere girdi, kar çamur demeden 1000 kilometreyi devirdi... 5 saatten uzun görev yapabiliyor: Kullanıcının güvenini kazandı

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı BARKAN, kar ve çamurlu sahalarda, zorlu coğrafyalarda 1000 kilometreyi geride bıraktı. BARKAN, modüler yapısı ve yük opsiyonlarıyla dikkat çekiyor. Farklı görevleri ileri otonom özellikleriyle yerine getirebilen "orta sınıf 1. seviye insansız kara aracı" saatte 13 kilometreden fazla hıza ulaşıp, 5 saatten uzun görev yapabiliyor. HAVELSAN Ürün Geliştirme Direktörü Veysel Ataoğlu'na göre BARKAN, sahada kullanıcının güvenini kazandı.

Haber 2024-01-28 11:54:15

Devlet destekleriyle geliştirilen yük taşıma robotu 30 ülkeye ihraç ediliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle yerli imkanlarla geliştirilen otonom yük taşıma robotu SEIT, 3 kıtada 30 ülkeye ulaştı.

Finans 2024-01-06 11:38:32

Üniversiteli gençlerin kurduğu insansız su üstü aracı takımı yeni ödüller peşinde

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Creatiny İnsansız Su Üstü Aracı Takımı ile geçen yıl Türkiye birinciliği, bu sene de dünya ikinciliği kazanan mühendislik bölümü öğrencileri, gelecek yıl Norveç'te yapılacak otonom gemi yarışması Njord Challenge'a katılacak.

Yurthaber 06-12-23 11:07

Lise öğrencileri tasarladı! Otonom robotik kuş... Kanat çırpma hareketi sayesinde aşağıdan bakıldığı zaman kuş olarak algılanıyor

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir lisesinin öğrencileri, askeri istihbarat alanında kullanılması amacıyla otonom robotik kuş 'Firnas'ı tasarladı. Kuş gibi kanat çırpan, akıllı sistemiyle alanda fark edilmeden teröristleri tespit edip merkeze iletebilecek olan Firnas, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yarışmasında Ar-Ge ve proje uygulamaları alanında Türkiye 1'incisi oldu.

Haber 04-11-23 11:29

Bakan Uraloğlu: Hızlı emniyetli yol altyapısı tesis ettik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’yi bölünmüş yollar, otoyollar, mega projeler ve akıllı ulaşım sistemleriyle çağın ilerisine taşıdıklarını belirterek, “Dengeli bir yatırım stratejisi ile geleceğin ulaşım sistemlerini yönlendirerek akıllı ve otonom teknolojilerle donatacak, hızlı emniyetli yol altyapısı tesis ettik” dedi.

Haber 19-09-23 13:21

Üniversiteli gençler hava araçları için yapay zeka uygulaması geliştirdi

Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, TEKNOFEST 2023 Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması'nda finale kalmalarını sağlayan uygulamayla bilgi ve becerilerini artırarak uçan arabaların ve insansız hava araçlarının inişlerinde güvenliğini yükseltmeyi, otonom özelliklerini artırmayı hedefliyor

Yurthaber 17-05-23 11:46

TEKNOFEST Robotaksi yarışması başladı

Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında bu yıl 5'incisi düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması start aldı.

Yurthaber 12-04-23 07:32

KTÜ'lü öğrencilerin elektrikli otonom su üstü aracı dünya ikincisi seçildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ortahisar Creatiny RoboTeam takımı, "13. RoboBoat 2023 Elektrikli Otonom Su Üstü Araç Yarışması"nda dünya ikincisi oldu.

Yurthaber 30-03-23 10:55

Yolun ortasında donup kaldı! Görenler şaşkınlığını gizleyemedi: Videoları sosyal medyada paylaşıldı

Sürücüsüz taksiler birçok ülkede faaliyet göstermeye başladı. Ancak bir Twitter kullanıcısının paylaştığı videoları görenler ise gözlerine inanamadı. Videolar sosyal medyada çok dikkat çekti. Paylaşılan videolarda, tamamen otonom olduğu söylenen bir taksinin kavşakta adeta donduğu ve yolun ortasında kaldığı görüldü. Kullanıcı, trafik sıkışıklığına sebep olan olayla ilgili birçok şeyi sosyal medyadan anbean aktardı.

Haber 09-12-22 13:38

Bursa otomotivde dönüşüme hazırlanıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen Yeni Nesil Araç Teknolojileri (Elektrikli, Hibrit, Otonom) Alanında Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yeterlilik ve Geliştirme Merkezi Projesi’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Yurthaber 07-12-22 13:57

2017'de yüklenen video, bugün bile izleyenlerini şaşkına çeviriyor! Sadece tuz kullanarak...

Kendi kendine giden arabalar çok ilgi çekiyor. Henüz Hollywood yapımı bilim kurgu filmlerinin seviyesinde olmasalar da otonom dediğimiz kendi kendine giden araçlar trafikte dolaşmaya başladı. Hatta sürücüsüz arabalar artık birçok insanın elinin altında bulunuyor. 2017'de internete yüklenen bir video ise herkesi şaşkınlığa uğrattı. Bugün bile izleyenlerini şaşkına çeviren o "tuz tuzağı" videosundan yıllar sonra ise Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tan da dikkat çekici bir yorum geldi.

Haber 25-11-22 18:05

Elon Musk Twitter'dan açıkladı! Tesla'da heyecanlandıran gelişme: Önemli bir aşamaya daha geçildi

Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla yeni bir aşamaya daha geçiyor. Heyecanlandıran gelişmeyi Tesla'nın CEO'su Elon Musk kendi Twitter hesabından duyurdu. Musk, yaptığı paylaşımla Tesla'nın tam otonom sürüş özelliğinin Kuzey Amerika'da aktif olacağını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte elektrikli otomobil üreticisi Tesla önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Finans 25-11-22 11:52

FEV Türkiye, mobilite alanındaki tüm hizmetleri tek çatı altında birleştiriyor

FEV Türkiye Genel Müdürü Taner Göçmez: - "Elektrikli ve hibrit araç geliştirme, yazılım, akıllı ve otonom sürüş, konvansiyonel motor ve aktarma organları alanlarında ülkemizdeki en yetkin firma haline geldik"

Yurthaber 05-10-22 09:04

Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi Ankara'da başladı

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "Sektörün yerlilik oranı yüzde 20'lerden yüzde 70'lere çıkmıştır, halihazırda yürüyen savunma projelerinin hacmi 2022 yılı itibarıyla 60 milyar doları geçmiştir" - SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay: - "Otonom sistemlerin lojistik görevlerde daha aktif rol alması, üretim teknolojilerinde yapay zeka desteği ile iyileştirmeler, yakıt tüketimlerinde verimlilik ve siber kabiliyetler bugün olduğundan daha fazla öne çıkacak"

Yurthaber 04-10-22 10:49

222 km/s hız, 140 km menzil... Gelecekte taksiye değil, buna bineceğiz!

222 km/s hıza çıkabilecek, 140 km menzil sunabilecek ve hatta pilotu olmayacak... Havacılık endüstrisinin yakından tanıdığı Boeing şirketi tarafından desteklenen Wisk Aero isimli bir girişim, dört koltuklu otonom uçan taksisini görücüye çıkardı. Şirket, gerekli sertifikaları alarak 'hava taksi' hizmetini başlatmayı hedefliyor.

Haber 03-10-22 17:58

Ford Otosan, yüzde 100 elektrikli kamyonunu Hannover'de tanıttı

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt: - "Otomotiv endüstrisinde Paris İklim Anlaşması, AB Yeşil Mutabakatı ve ACEA gibi anlaşmalara paralel şekilde sıfır emisyonlu araçlar başta olmak üzere bağlantılı, otonom teknolojiler için uzun süredir var gücümüzle çalışıyoruz"

Yurthaber 19-09-22 15:37

Başkentte çocuklar Teknolojik Tayfa ile hem eğlendi hem öğrendi

Çocukların algı düzeyine göre tasarlanan gösteride, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu kapsamında otonom araçlar, astronomi, uzay, yapay zeka, robotik kodlama gibi başlıklarda yerli ve milli üretimin önemi vurgulanıyor

Yurthaber 18-09-22 18:43

Otonom torpido, anti denizaltı harbi ile arama kurtarma ve haritalamada kullanılabilecek

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Abdullah Saatçi: - "Yapısı ve tasarımından dolayı suda rahat hareket edebiliyorlar. Arama kurtarma ve haritalandırma gibi pek çok alanda yine kullanılabiliyor"

Yurthaber 02-09-22 13:44

TEKNOFEST'te otonom araç kategorisindeki tek liseli takımın hedefi birincilik

TEKNOFEST'te otonom araç kategorisindeki tek liseli takımın hedefi birincilik

Yurthaber 02-09-22 12:42

Üniversitede geliştirilen Yasun küçük arazide büyük iş yapacak

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği akademisyen ve öğrencilerince geliştirilen yarı otonom kara aracı "Yasun" ile ekili arazideki zararlı otların çevreye zarar vermeden yok edilmesi, küçük araziye sahip çiftçilerin traktör ihtiyacının giderilmesi hedefleniyor - Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çolak: - "Mesela bu araçla küçük bir pulluğu çekebiliyoruz, sürüm yapabiliyoruz. Küçük arazisi olan çiftçimizin traktör almasına gerek yok. Önemli olan tarımsal işleri, insan gücünü en aza indirerek, kaliteyi artırarak halletmemiz lazım"

Yurthaber 31-08-22 15:24

Apple Car üzerinde çalışmış mühendisten olay itiraf! Dengeleri sarsacak

3 yıl boyunca Apple'ın otonom araba projesinde çalışan mühendis Xiaolang Zhang, Apple'dan ticari sırları çalmakla suçlanıyor. Zhang, federal mahkemede suçunu kabul etti. Xiaolang Zhang'ın yaklaşık 24 GB veri aktardığı ve şirketin otonom araç laboratuvarından devre kartları ve bir sunucu aldığı belirlendi. Hakkındaki suçlamalara göre Zhang, gizli materyalleri Çinli şirket XPeng'e aktarmaya çalıştı. Suçlamalar, Apple’ın hala çoğu zaman kabul etmediği bir şeyi de bir nevi ortaya çıkartmış oldu.

Haber 24-08-22 15:07

Elon Musk'tan zam açıklaması! Fiyatı artıyor

Tesla, tam otonom sürüş (Full Self-Driving-FSD) yazılımının fiyatını yükseltiyor. Yazılımın yeni fiyatı 15 bin dolar olacak. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter'dan zam açıklaması yaparak fiyat artışına dair tüm detayları aktardı.

Haber 22-08-22 09:55

Adana'da liseli kızlar tasarladıkları İHA ile TEKNOFEST'te başarı hedefliyor

Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni Ahmet Güler: - "İnsansız hava aracımız hem otonom hem de manuel kullanım özelliğine sahip. Finalist durumdayız, hedefimiz TEKNOFEST'te birinci olmak. Kızların neler yapabileceğini burada göstermiş olduk"

Yurthaber 08-08-22 11:00

SON DAKİKA: Mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibus takla attı! 16 kişi yaralandı

Son dakika haberine göre Ordu'da mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibüsün takla atması sonucunda 16 kişi yaralandı. İHA'nın aktardığı bilgilere göre takla atan minibüste mevsimlik fındık işçileri vardı. Ayrıntılar geliyor.

Haber 08-08-22 08:37

Bakan Varank, Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreninde konuştu:

"Kritik teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla üretimini sağlayacak kapsamlı destek mekanizmaları kurguluyoruz. Otonom teknolojiler, uzay ve yapay zeka gibi çığır açıcı alanlarda ülkemize çağ atlatacak vizyon projeler geliştiriyoruz" - "OSB'ler, endüstri bölgeleri ve sanayi siteleri inşa ediyor, ülkemizin sanayi altyapısını güçlendiriyoruz. Teknoparklar ve AR-GE tasarım merkezleriyle katma değerli üretimin anahtarı inovasyon anlayışını yaygınlaştırıyoruz"

Yurthaber 06-08-22 17:21

Apple, otomobil üretmekte kararlı! Kaynaklar: Teknoloji devi, Lamborghini yöneticisi Luigi Taraborrelli'yi işe aldı

Apple, yakın kaynakların iddiasına göre, şaşırtan bir hamle yaparak Lamborghini'nin en iyi araç geliştirme yöneticilerinden biri olarak gösterilen Luigi Taraborrelli'yi transfer etti. İddialar, 20 yıllık Lamborghini çalışanı Luigi Taraborrelli'nin Apple'ın otomobil projesine katılacağı yönünde. Bu, şirketin otomobil üretmekte kararlı olduğunun ve otonom bir elektrikli araç üzerindeki çalışmalarını hızlandırdığının bir işareti olarak değerlendirildi.

Haber 28-07-22 15:18

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katılan araçları inceledi:

"Bugün Türkiye, insansız hava araçlarında dünyanın konuştuğu bir ülke konumuna geldiyse bunun sebebi aslında insansız hava araçlarının içerisinde kullandığımız otonom teknolojilerdir. Araçlarımız dünyadaki en başarılı otonom yazılımlara, bilgisayarlara sahip" - "Şu anda otomotiv endüstrisi başta olmak üzere otonom teknolojiler, tüm sanayiyi dönüştürme kabiliyetine sahip. Buradaki gençlerimiz de böyle önemli bir işte kendilerini yetiştirip, burada yarışarak aslında geleceğin en başarılı mühendisleri, teknisyenleri, otonom tasarımcıları olacaklarını ispat etmiş oluyorlar"

Yurthaber 26-07-22 15:50

Quick Sigorta, dünyanın ilk otonom otobüs teknolojisine yatırım yapıyor

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar: - "Tamamıyla yapay zeka üzerine kurulmuş bir yazılıma yatırım yaparak biz de inovatif projeleri destekleyip, dünya vizyonunun takipçisi olmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 19-07-22 18:26

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Bilecik'te konuştu:

"2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planımızı hazırladık. Planlarımızda 28 bin kilometreden 38 bin kilometrenin üzerine çıkaracağımız bölünmüş yol ağımızda akıllı ve otonom teknolojilerle donatılmış, hızlı, emniyetli yol altyapısıyla kaza oranlarını daha da azaltacağız"

Yurthaber 04-07-22 16:03

Anbean görüntülendi! Tesla'nın otonom sürüş yazılımından ürküten hata: Bu iyi değil

Tesla'nın kendi kendine sürüş özelliği (Full Self-Driving-FSD) beta sürümü hakkındaki tartışmalar sürerken, YouTube'a yüklenen yeni bir video büyük endişe yarattı. Videoyu izleyenler Tesla markalı otomobilin korkutan bir hata sonucu ürkütücü bir olaya imza atmasına anbean tanıklık etti. Sürücü ise o anlarda "Bu iyi değil" deyip etrafa küfürler savurdu.

Haber 04-07-22 12:23

Üniversite öğrencisi tendon tedavisine destek için otonom protez tasarladı

Spor yaralanması sonrası cihazı hazırlayan Batuhan İrik: - "Bu cihazı 10 gündür kullanıyorum, parmağımın ağrıları gitmeye başladı. Zamanla daha iyiye gideceğine inanıyorum"

Yurthaber 24-05-22 14:05

Üç kişi ölmüştü! Şoke eden Tesla kazası sonrası çarpıcı gelişme

Tesla'nın otonom sürüş imkanı sağlayan otopilot sistemi oldukça dikkat çekici. Ancak yakın zamanda gerçekleşen ve üç kişinin ölümü ile sonuçlanan bir kaza, Tesla'nın otopilot sistemine yönelik bir soruşturma açılmasına neden oldu.

Haber 20-05-22 11:36

Hepsiburada, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda projelerini tanıttı

Hepsiburada standında katılımcılara Mimex Projesi, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı, Hepsiburada-Intel iş birliği, TÜBİTAK ile ortaklaşa yürütülen Bilgem Yapay Zeka Yetkinlik Merkezi ve Hepsiburada’nın Delivers A.I destekli Otonom Teslimat Robotları ile ilgili bilgi verildi

Yurthaber 19-05-22 15:20

Otonom ne demek? Otonom kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Otonom ne demek? Otonom kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 22:14

İnanılmaz! Otonom araç dünya hız rekoru kırdı

Milano Politeknik Üniversitesi'nden (Politecnico di Milano) bir ekip tarafından geliştirilen PoliMOVE adlı otonom otomobil, kendi alanında dünya hız rekoru kırdı. NASA'nın Cape Canaveral'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde piste çıkan PoliMOVE, yaklaşık 309,3 km/s hıza ulaşarak yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Haber 02-05-22 18:18

Stellantis, bağlantılı araç teknolojileri testine katılan tek otomobil üreticisi oldu

StellantisTeknolojiden Sorumlu Başkanı Ned Curic: - "5GAA ile ürünlerimizi geliştirmek ve müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak üzere otonom teknolojisinin önünü açmaya yardımcı olmak için dünya genelinde sektörün öncüleriyle birlikte çalışıyoruz"

Yurthaber 22-04-22 16:02

Yolcusuna kırmızı halı seren araba: Audi Urbansphere görücüye çıktı!

Audi, Urbansphere adını verdiği elektrikli konsept aracının örtüsünü kaldırdı. 4. seviye otonom sürüş desteği sağlayan ve Audi'nin şimdiye kadar ürettiği en geniş iç hacme sahip olan Audi Urbansphere, kapıları açıldığında yere uzanan bir kırmızı halı aydınlatması sağlıyor.

Haber 20-04-22 17:08

Geleceğe hoş geldiniz: ABD polisinin yaşadığı ilginç anlar gündem oldu! Sürücüsüz aracı kenara çektiler

Instagram'da ve Twitter'da paylaşılan "geleceğe hoş geldiniz" tadındaki bir video, gündem yarattı. Videoda, San Francisco Polis Departmanı'nda görevli polislerin sürücüsüz bir aracı kenara çektirip durdurdukları görüldü. Polis ile otonom araç arasında gelişen garip ve komik anların kaydı sosyal medyada ilgi topladı. Peki ABD polisi otonom aracı neden kenara çekti?

Haber 11-04-22 10:22

Tesla'nın otonom sürüş yazılımı korkuttu! İlk kez kameraya yakalandı

Tesla'nın Full Self-Driving (FSD) olarak adlandırılan otonom sürüş yazılımı bir Model 3'te panik anları yaşanmasına neden oldu. Bir YouTuber sayesinde Tesla'nın FSD yazılımı ilk kez bir şeye çarparken kameraya yakalandı.

Haber 09-02-22 14:44

Alfa Romeo'nun ilk kompakt SUV'u Tonale tanıtıldı

Tonale, Alfa Romeo tarafından geliştirilen hibrit ve dört tekerlekten çekişli şarj edilebilir hibrit versiyon olmak üzere iki elektrik destekli model ve 2'inci seviye otonom sürüş özelliği ile sunuluyor

Yurthaber 09-02-22 10:36

Tesla'nın otonom sürüş yazılımı takdir topladı! Öyle bir hamle yaptı ki sürücü bile şaştı kaldı

Tesla'nın otonom sürüş yazılımı Full-Self Driving olarak adlandırılıyor. Henüz beta aşamasında olan bu yazılım halihazırda bazı sürücüler tarafından kullanılabiliyor. YouTube'a yüklenen bir video ise FSD Beta yazılımı yüklenmiş bir Tesla'nın trafikteki küçük bir boşluğu fark edip nasıl şaşırtıcı bir manevra yaptığını ortaya çıkardı.

Haber 04-02-22 11:11

Tesla sürücülerine kötü haber: FSD (Full Self-Driving) yazılımına zam geldi! Elon Musk açıkladı

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'dan Tesla'nın elektrikli araçları için geliştirdiği otonom sürüş yazılımı FSD (Full Self-Driving) için sürücülere kötü haber verdi. Musk, FSD fiyatının yükseldiğini açıkladı. Ayrıca, yazılım geniş sürüme yaklaştıkça aylık abonelik fiyatı da artacak. Peki FSD yazılımının fiyatı ne kadara çıktı? İşte Tesla FSD'nin yeni fiyatı...

Haber 09-01-22 09:19

Waymo ile Geely'den robotaksi iş birliği: Tamamen elektrikli olacak, kendi kendini sürecek

Google'ın ana şirketi Alphabet'in sürücüsüz otomobil şirketi Waymo, Çinli otomobil üreticisi Geely ile "robotaksi" konusunda ortaklık kurduğunu açıkladı. Waymo ile Geely, tamamen elektrikli, otonom bir robotaksi filosu oluşturacak.

Haber 29-12-21 17:49

Katil robotlar konusunda anlaşma sağlanamadı

Uluslararası toplum Rusya, ABD ve diğer ülkelerin direnmesi nedeniyle otonom silah sistemlerini yasaklamayı başaramadı.

Haber 18-12-21 17:30

Tesla'nın otonom sürüş yazılımı endişelendirdi! Korkutan anlar

YouTube'a yüklenen yeni bir video, Tesla'nın otonom sürüş yazılımı FSD (Full Self-Driving) Beta 10.6 sürümünde ciddi sorunlar yaşandığını gösteriyor. Videodaki Tesla otomobili, FSD Beta 10.6 sürümüyle korkutan anlar yaşanmasına neden oluyor.

Haber 13-12-21 14:13

Otonom araç dönemi! İlk kez denemeye başladılar

Çin’in başkenti Pekin’de teknoloji devi Baidu ve Pony.ai, 100’den fazla otonom aracı (sürücüsüz araç) ilk kez ticari olarak denemeye başladı.

Haber 10-12-21 09:30

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının 2022 yılı bütçeleri TBMM Genel Kurulunda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Global ekonomiye entegre olmuş Türkiye'nin bu küresel buhrandan etkilenmemesi mümkün değil. Ancak yakın tarihte maruz kaldığımız müdahaleler, gizli-açık ambargolar, devletimizi de milletimizi de böyle sınamalara karşı güçlendirmiştir" - "Batarya, şarj ve otonom araç teknolojilerinde mevcut kapasite ve yetkinliklerimizi geliştiriyoruz. Elektrikli araçların kalbi olan bataryaya yönelik dünya devi Farasis ile yapılan iş birliği sayesinde yakın zamanda Gemlik'te bir batarya fabrikasının temeli atılacak" - "Diyarbakır'ın gençleri bizi ellerinde Türk bayraklarıyla çiçeklerle karşıladı. O gençlerle birlikte samanyolu galaksisini, gezegenleri, yıldızları izledik… Birileri parti binalarından dağa gönderdiği çocukların ellerine kalaşnikof verirken biz Diyarbakır'ın çocukları bilim üretsin diye ellerine teleskop veriyoruz. İşte bizim farkımız bu"

Haber 08-12-21 23:39