Ovit Dagi Gecidi Haberleri

Burası kutuplar değil Ovit Yaylası

Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan ve yöre halkı tarafından ’Dağların Oğlu’ olarak bilinen Bülent Erkan, elleriyle yaptığı ikinci iglo ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

Yurthaber 2024-02-28 09:50:38

Tişörtten gömleğe, elbiseden ayakkabıya yeni sezon ürünlerinde kaçırılmayacak fırsatlar

Sezon trendlerini takip etmeyi sevenler buraya! Boyner, Altınyıldız Classics, Avva, Dagi gibi markaların yeni sezon ürünlerini keşfetmek ve üstelik indirimli fiyatlarla sahip olmak ister misiniz? Yanıtınız, "Evet!" ise bu fırsatı kaçırmayın.

Haber 2023-05-18 15:12:45

Rize’de yayla evinin kundaklandığı iddiası

Rize’nin İkizdere ilçesi Ovit Yaylası’nda bir ev çıkan yangında alevlere teslim oldu.

Haber 2022-11-01 07:40:11

Rize’de 17. Cumhuriyet tırmanışı yapıldı

Cumhuriyet Bayramı etkinliği çerçevesinde Verçendik Dağcılık Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel Ovit Zirve tırmanışı 17. kez yapıldı.

Haber 2022-10-31 15:05:46

Ovit Tüneli 630 kamera ile denetleniyor

Rize-Erzurum kara yolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda hizmet veren Ovit Tüneli, sürücülere zaman ve yakıttan tasarruf sağlıyor

Yurthaber 30-09-22 11:05

Melisa Döngel kısa şortuyla karlar içindeki Ovit yaylasında poz verdi! Eridi dağ

Aşk Mantık İntikam'ın Çağla'sı Melisa Döngel saçlarını sarı yapınca hayranlarından tepki görmüştü. Yeni imajı beğenilmeyen Döngel kısa şortuyla kar üstüne poz verdi. Melisa Döngel'i görenler "Eridi dağ" yorumlarında bulundu.

Magazin 30-01-22 10:23

Rize'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Karayolları ekipleri, Ovit Dağı geçidini ulaşıma açık tutmak için çalışıyor

Yurthaber 06-10-21 14:49

Erzurum'da Ovit Tüneli'nden geçen vatandaş adeta kendinden geçti! Görüntüler sosyal medyada gündem oldu

Erzurum’da Nevzat Makas isimli vatandaşın Ovit Tüneli'nden geçerken çektiği video ve söylediği sözler haftanın en çok izlenen görüntüleri arasına girdi. Makas, “Bir şoför olarak Ovit Dağı'ndan geçerken çok zorluk çekiyorduk. Tünelden her geçtiğimde şimdi ağlıyorum. O yüzden böyle bir video çektim” dedi.

Haber 09-09-21 15:39

Kaçkarlar’daki saklı cennet Yedigöller, manzarasıyla görenleri mest etti

Erzurum-Rize sınırında Ovit Dağı zirvesi ile Kaçkar Dağları'nın güneyinde yer alan Yedigöller, muhteşem doğası, gökyüzüne komşu zirveleri, zengin bitki örtüsü ve gölleriyle ilgi çekiyor.

Trend 26-08-21 17:29

Tadilat dolasıyla trafiğe kapalı Ovit Tüneli'nde duvara çarpan otomobilin sürücüsü öldü

Tadilat dolasıyla trafiğe kapalı Ovit Tüneli'nde duvara çarpan otomobilin sürücüsü öldü

Yurthaber 09-08-21 12:15

Pazaryolu, Kudaka desteğiyle seyir terasına kavuşuyor

KUDAKA “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında desteklenen “Pazaryolu Teras Cafe ve Restaurant” projesinin protokolü, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Pazaryolu Kaymakamı Selçuk Köksal ve Pazaryolu Belediye Başkanı İbrahim Şahin tarafından imzalandı.Pazaryolu Kaymakamlığı ve Pazaryolu Belediyesi’nin ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında; ilçenin doğa, kültür ve turizm potansiyelini ortaya çıkartacak Seyir Teraslı Kafeterya yapılması planlanmaktadır.Proje kapsamında yapılacak olan tesis, Ovit Tüneli’nin açılmasıyla birlikte bölgeye artan ilgi neticesinde ziyaretçilere günü birlik ihtiyaçlarını giderecekleri bir alan oluşturarak ilçede üretilen yöresel ürünlerin sergilenmesine ve satışının gerçekleştirilmesine imkân sunacak.Proje içerisinde yer alacak olan seyir terası sayesinde Pazaryolu, hem doğaseverler hem de ilçeyi ziyaret eden turistler için önemli bir turizm destinasyonuna dönüşecek.

Yurthaber 19-03-21 10:23

Aydemir büyüme rakamlarını değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin pandemi şartlarında dahi ekonomide diğer ülkelere göre ciddi mesafeler aldığını belirtti.AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bir partinin genel başkan yardımcısının, "Ovit Tüneli’nin maliyeti çok yüksek, bu yatırımın geri dönüşü 50 yıl." dediğini aktardı.

Yurthaber 01-03-21 17:32

İspir Yedigöller nerede, nasıl gidilir? Moryayla Yedigöller

İspir Yedigöller, Ovit Dağı'nın güney yamaçları, volkanik gölleriyle mutlaka keşfedilmesi gereken bir bölge. Burada dağların yüksekliği zaman zaman 4 bin metreyi bulurken, küçüklü büyüklü tepeler arasında turkuaz renkli volkanik göller mükemmel bir görüntü oluşturuyor.

Trend 04-01-21 17:46

Meteoroloji'den sağanak yağış ve kar uyarısı! Bu bölgelerde oturanlar dikkat (7 Kasım İstanbul'da hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 7 Kasım verilerine göre Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, İstanbul, Sinop, Tokat ve Gümüşhane çevreleri ile Kırklareli ve Balıkesir'in kıyı, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan karayolunun yüksek rakımlı geçitleri (Kop ve Ovit geçitleri) ile Hakkâri'nin yüksek kesimlerinde yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Haber 07-11-20 07:14

Ovit Dağı'na kar yağdı! Vatandaşlar kar topu oynadı

Güneyde yazdan kalma günler yaşanırken Doğu Karadeniz beyaz örtüyle kaplandı. Soğuk havayla birlikte yüksek kesimlerde kar yağışının sürdüğü Rize'deki Ovit Dağı, karı özleyenlerin adresi oldu. Zaman zaman tipi görülen bölgede vatandaşlar kar topu oynadı.

Haber 06-11-20 17:01

Bakan Turhan İyidere-İkizdere kara yolunda incelemelerde bulundu:

"İl ve ilçe yollarımızın standardını projeli olarak hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz" - "Önümüzdeki dönemde İkizdere ile Sivrikaya'dan Ovit tünelinin girişine kadar olan yerin ihalesini yapıp burayı yüksek standartlı bir yol haline getireceğiz. Burası sadece turizm amaçlı yöresel ihtiyaçların karşılanacağı bir yol olmayacak" - "Sadece belirli şehirlerde ve merkezlerde yaşayan insanlar değil, ülkemizin her bölgesinde kırsal alanda yaşan insanlarımızda yeterli seviyede bu hizmetlerden faydalanma imkanı bulacak"

Haber 01-02-20 13:35

Karadeniz'de kar yağışı

Bölgede etkili olan kar dolayısıyla Trabzon'da ve Ordu'da 274 mahalle ile Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'ta toplam 570 köy yolu ulaşıma kapandı - Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığı Ayder Yaylası ve Ovit Dağı bölgesinde de ulaşımda aksaklık yaşanmaması için çalışmalar sürüyor - Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığı 1 metreyi aştı - Bayburt'ta da soğuk hava nedeniyle Çoruh Nehri'nin yüzeyinde buz tabakası oluştu

Haber 24-01-20 13:26

Ovit Dağı'nda kayak ve kar motoru turu

  TÜRKİYE'nin 6 ay ile en uzun süreli kar altında kalan bölgesi olan Rize'nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'nda, kış etkinlikleri başladı.

Haber 22-01-20 14:54

Ovit Dağı'nda kayak ve kar motoru turu

TÜRKİYE'nin 6 ay ile en uzun süreli kar altında kalan bölgesi olan Rize'nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'nda, kış etkinlikleri başladı.

Haber 22-01-20 12:10

Türkiye, yeni kış turizm sporları merkezine kavuşuyor

TÜRKİYE'nin 6 ay ile en uzun süreli kar altında kalan bölgesi Rize'nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı'nda kış turizm sporları merkezi kurulması için çalışma başlatıldı.

Haber 24-12-19 11:27

Şehit emniyet müdürü Altuğ Verdi anısına off-road etkinliği

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin ölümünün birinci yıl dönümünde, Ovit Dağı'nda off-road etkinliği düzenlendi - İkizdere Kaymakam Vekili Sercan Yılmaz: - "Bu tür etkinliklerle onun unutulmadığını görüyoruz"

Yurthaber 16-12-19 11:44

Ovit Dağı'nda kar motorlarıyla gösteri

RİZE'nin İkizdere ilçesinde, kar yağışıyla beyaza bürünen Ovit Dağı'nda bir grup ekstrem spor tutkunu, kar motorları ile gösteri yaptı.  Türkiye'nin 6 ay ile en uzun süreli kar alan bölgesi olan İkizdere'deki Ovit Dağı, kar yağışıyla beyaza büründü.

Haber 06-12-19 09:28

Ovit Dağı'nda kar motorlarıyla gösteri

RİZE'nin İkizdere ilçesinde, kar yağışıyla beyaza bürünen Ovit Dağı'nda bir grup ekstrem spor tutkunu, kar motorları ile gösteri yaptı. 

Haber 06-12-19 09:14

Rize'de kar yağışı nedeniyle Ovit Dağı geçidi ulaşıma kapatıldı

Rize'nin İkizdere ilçesinde, kar yağışının etkisini artırması nedeniyle Rize-Erzurum karayolundaki Ovit Dağı geçidi tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Haber 02-12-19 12:10

Rize'de kar yağışı nedeniyle Ovit Dağı geçidi ulaşıma kapatıldı

Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı

Magazin 02-12-19 12:08

Milletvekili Aydemir: ‘ Allah dağına göre kar verir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ovit Tüneli’nin yalnız bölge için değil ülke için bir vizyon ve tarihi yatırım olduğuna işaret ederek, Kırık Tünelinin projenin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve mutlaka gerçekleştirileceğini belirtti.AYDEMİR’DEN KIRIK TÜNELİ ELEŞTİRİSİNE TEPKİMilletvekili Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 Yılı Bütçesi görüşmelerinde, muhalefet partisine mensup bir milletvekilinin Kırık Tüneli için “Günde üç beş arabanın geçeceği yol.” sözlerine tepki göstererek, ‘Kırık Tüneli, Ovit’i fonksiyonel hâle getirecek bir tünel, mutlaka yapılması lazımdır’ dedi.MUHALEFETİN YAKLAŞIMIMuhalefet milletvekillerinin Bakanlığa yönelik eleştirilerine cevap veren Milletvekili Aydemir,Bir muhalefet milletvekilinin “Bakanlığınız Erzurum Aşkale-İspir Devlet yolu için 940 milyonluk davet usulüyle bir çağrı yapıyor.

Yurthaber 29-11-19 10:27

Ovit Dağı'na Cumhuriyet tırmanışı

Samsun Dağcılık Kulübü üyeleri, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Ovit Dağı zirvesine tırmandı

Haber 28-10-19 18:19

Ovit Dağı'na Cumhuriyet tırmanışı

Samsun Dağcılık Kulübü üyeleri, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Ovit Dağı zirvesine tırmandı

Yurthaber 28-10-19 18:18

Ovit Dağı'na 'Cumhuriyet tırmanışı'

Rize'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla deniz seviyesinde 3 bin 200 metre yükseklikteki Ovit Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirildi.

Haber 28-10-19 14:51

DHA YURT BÜLTENİ-10 

Ovit Dağı'na 'Cumhuriyet tırmanışı' Rize'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla deniz seviyesinde 3 bin 200 metre yükseklikteki Ovit Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirildi.

Haber 28-10-19 13:44

Ovit Dağı'na 'Cumhuriyet Tırmanışı'

RİZE'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla deniz seviyesinde 3 bin 200 metre yükseklikteki Ovit Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirildi.

Haber 28-10-19 12:45

Ovit Yaylası’nda en iyi mıhlamayı yapmak için yarıştılar

Rize’nin İkizdere ilçesinde deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası’nda bu yıl 21’incisi düzenlenen Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali’nin son gününde Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan mıhlamanın en lezzetlisini yapma yarışması düzenlendi.

Yemek 22-08-19 13:41

Ovit Yaylası'nda ödüllü çöp toplama yarışması

RİZE'nin İkizdere ilçesinde düzenlenen 21.

Haber 19-08-19 11:24

Ovit Yaylası'nda ödüllü çöp toplama yarışması

RİZE'nin İkizdere ilçesinde düzenlenen 21.

Haber 19-08-19 11:04

Ovit Yaylası'nda en iyi mıhlama yapmak için yarıştılar

RİZE'nin İkizdere ilçesinde deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası'nda bu yıl 21'incisi düzenlenen Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali'nin son gününde Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan mıhlamanın en lezzetlisini yapma yarışması düzenlendi.

Haber 18-08-19 16:21

Ovit Yaylası'nda en iyi mıhlama yapmak için yarıştılar

RİZE'nin İkizdere ilçesinde deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası'nda bu yıl 21'incisi düzenlenen Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali'nin son gününde Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan mıhlamanın en lezzetlisini yapma yarışması düzenlendi.

Haber 18-08-19 15:44

21. Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri

Rize'nin İkizdere ilçesindeki şenliklerde, en uzun horon halkası denemesi ve mıhlama yarışması gerçekleştirildi

Haber 18-08-19 15:38

21. Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri

Rize'nin İkizdere ilçesindeki şenliklerde, en uzun horon halkası denemesi ve mıhlama yarışması gerçekleştirildi

Yurthaber 18-08-19 15:38

Ovit Yaylası'nda festival heyecanı, horonla başladı

RİZE'nin İkizdere ilçesinde, deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası'nda, bu yıl 21'incisi düzenlenen ve 2 gün sürecek Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali başladı.

Haber 17-08-19 23:14

Ovit Yaylası'nda festival heyecanı, horonla başladı

RİZE'nin İkizdere ilçesinde, deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası'nda, bu yıl 21'incisi düzenlenen ve 2 gün sürecek Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali başladı.

Haber 17-08-19 15:43

Türkiye’nin en uzun 3. tünelinde kazı çalışmaları tamamlandı

Giresun'un 82 yıllık hayali olan Eğribel Tüneli'nde sona gelindi. Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Tüneli ve yapımı süren Trabzon-Gümüşhane arasındaki yeni Zigana Tüneli’nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun’daki Eğribel Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlanırken, trafiğe açılması için ikmal ihalesinin yapılacağı belirtildi.

Finans 04-07-19 12:00

Türkiye’nin en uzun 3. tünelinde kazı çalışmaları tamamlandı

Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Tüneli ve yapımı süren Trabzon-Gümüşhane arasındaki yeni Zigana Tüneli’nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun 3.

Haber 04-07-19 11:03

Yol kenarına inen tilki ilgi odağı oldu

Rize'nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı mevkiinde kara yolu kenarına çıkan ve sürücülerin verdiği yiyecekleri yiyen tilki, bir süre sonra gözden kayboldu.

Trend 23-06-19 14:36

Yol kenarına inen tilki ilgi odağı oldu

RİZE'nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı mevkiinde karayolu kenarına çıkan ve sürücülerin verdiği yiyecekleri yiyen tilki, bir süre sonra gözden kayboldu.  Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde yaban hayatı envanter belirleme çalışması yaptı.

Haber 23-06-19 12:13

Yol kenarına inen tilki ilgi odağı oldu

RİZE'nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı mevkiinde karayolu kenarına çıkan ve sürücülerin verdiği yiyecekleri yiyen tilki, bir süre sonra gözden kayboldu.  Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde yaban hayatı envanter belirleme çalışması yaptı.

Haber 23-06-19 11:32

İkizdere’de çıkan yangında 1 kişi yanarak hayatını kaybetti

Rize’nin İkizdere ilçesinde meydana gelen yangında 80 yaşındaki Yusuf Ekşi yanarak hayatını kaybetti.Olay ilçeye bağlı Ovit Yaylası’nda sabah 4.00 sularında meydana geldi.

Haber 17-06-19 15:56

Yayla evinde yangın: 1 ölü

RİZE’nin İkizdere ilçesi, Ovit Taşbaşı Yaylası’ndaki tek katlı evde çıkan yangında Yusuf Ekşi (80), hayatını kaybetti.

Haber 17-06-19 12:32

Telef olan ineğine ağlayan çiftçiye yardım eli

RİZE'de ırmakta boğulan ineğine sarılıp gözyaşı döken çiftçi Kenan Aydın için ünlü şarkıcı Haluk Levent’in başkanlığını yaptığı Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP), harekete geçti. Haluk Levent, sosyal medya hesabından çiftçi Aydın’a 2 inek verecek hayırsever bulunduğunu duyurarak, 'Trabzon AHBAP' ekibini görevlendirdi.  İkizdere Ovit Yaylası’nda çiftçi Kenan Aydın, sürüden kaybolduğunu fark ettiği ineğini bulmak için çevreyi aramaya başladı.

Haber 14-06-19 16:13

Aydemir büyüme rakamlarını değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin pandemi şartlarında dahi ekonomide diğer ülkelere göre ciddi mesafeler aldığını belirtti.AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bir partinin genel başkan yardımcısının, "Ovit Tüneli’nin maliyeti çok yüksek, bu yatırımın geri dönüşü 50 yıl." dediğini aktardı.

Haber 01-06-19 22:26