Oyak Denizcilik Ve Liman Isletmeciligi Haberleri

The New York Times gram altın için manşetten duyurdu! 200 milyon dolarlık gram altın külçeleri… (16 Nisan Salı güncel çeyrek altın fiyatları)

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve Fed faiz beklentileri altın fiyatları üzerinde etkili oluyor. Bu kapsamda ons altın fiyatı için artık 2500 dolar beklentileri rahatça dile getiriliyor. Yurt içinde gram altın fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Risk ortamında güvenli liman altına sığınanlar sadece Türkler olmadı. ABD’lilerin de her ay 200 milyon değerinde gram altın aldığı öğrenildi. Haberi The New York Times gazetesi manşetten duyurdu. İşte detaylar...

Finans 2024-04-16 07:41:49

Milyonluk liman kazasının ardından kıyıya bakın neler vurdu

Evyapport liman işletmesinde konteyner yüklü geminin kıyıdaki 3 kule vince çarparak devirmesinin ardından denize düşen paketli gıdalar ve içecekler kıyıya vurdu.

Yurthaber 2024-03-18 12:20:36

Bakanlar Kacır ve Uraloğlu, Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı Temel Atma Töreni'ne katıldı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, eser ve hizmet siyasetiyle dört bir yanını yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla büyüttükleri ülkeyi, Türkiye Yüzyılı'nda daha da zirveye çıkarmaya kararlı olduklarını söyledi.

Yurthaber 2024-03-08 13:51:27

5 ülkeden öğrenci ve öğretmenler Çeşme’de ağırlandı

Çeşme Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin erasmus programı kapsamında, 5 ülkeden İzmir Çeşme’ye gelen lise öğrencileriyle öğretmenleri kentte ağırlandı.

Yurthaber 2024-03-06 14:52:29

Denizanası popülasyonunun artmasında sıcaklık ve kirlilik etkili oluyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve kirliliğin, Marmara Denizi'nde denizanası popülasyonunu arttırdığını söyledi.

Yurthaber 27-02-24 10:55

İstanbul Boğazı’nda kahreden olay! Kılavuz kaptan şehit oldu

İstanbul Boğazı’ndan geçişe hazırlanan yük gemisine kılavuzluk hizmeti vermek için giden kaptan Oğuz Kök, denize düşerek hayatını kaybetti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, "Deniz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve denizcilik camiasına sabırlar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 04-02-24 11:30

Gram Altın Grafiği: İsrail’in saldırıları altını yükseltiyor

İsrail’in, Filistin'e yönelik saldırıları altını yükseltiyor. ABD dolarına olan güven sarsılıyor. İsrail markaları boykot ediliyor ve güvenli liman arayışı devam ediyor.

Finans 14-12-23 10:02

SON DAKİKA | Yemen açıklarında İsrail bağlantılı bir gemi kaçırıldı! Kaptanı ve 4. kaptanı Türk, 15 saat sonra kurtarıldılar

Yemen'in Aden şehri açıklarında İsrail bağlantılı bir geminin kimliği belirlenemeyen silahlı saldırganlarca ele geçirildiği bildirildi. Gemide 2 Türk mürettebatın da bulunduğu açıklandı. Denizcilik Genel Müdürlüğü en son sinyal verdiği noktayı paylaştı. Olayla ilgili yapılan yeni açıklamada kaçırılan tanker ve personelin, 15 saatin ardından kurtarıldı.

Haber 27-11-23 07:52

Deniz Müzesi'ne nasıl gidilir? İstanbul Deniz Müzesi nerede, hangi semtte?

Türkiye birçok tarihi ve kültürel değere sahip olan bir ülkedir. İstanbul şehri bu değerlere ev sahipliği yapan şehirlerden biridir. İstanbul Deniz Müzesi de burada yer alır. Ülkenin en büyük denizcilik müzesi ünvanına sahip olan Deniz Müzesi’nin, sergilediği 20.000 kadar eser ile Türkiye’nin ilk askeri müzesi olma özelliği de vardır.

Haber 25-11-23 11:26

Zonguldak açıklarında batan gemide görevli bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra mendireğe çarparak batan Kafkametler gemisinde görevli bir denizcinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Yurthaber 20-11-23 10:32

Zonguldak'ta fırtına kabusu! Bir gemi ikiye bölündü, bir gemi kayıp, cezaevindeki hükümlüler nakledildi

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde şiddetli fırtına hayatı felç etti. Fırtına nedeniyle Panama bandıralı kuru yük gemisi ikiye bölündü. Kıyıya sürüklenen geminin 13 personeli tahliye edildi. Öte yandan, fırtına nedeniyle liman açığında bekleyen Türk bandıralı 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinden haber alınamıyor. Geminin 12 mürettebatı olduğu öğrenildi. Ayrıca, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Karadeniz Ereğli K2 tipi cezaevindeki hükümlülerin nakledildiği bildirildi.

Haber 19-11-23 15:58

Antik kentte heyecanlandıran keşif! İlk defa bir kadın heykeli bulundu... Bu detayı henüz kimse çözemedi

Mersin’de yer alan Anemurium Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarında 1800 yıl öncesine (MS 2. YY) ait olduğu değerlendirilen ve önemli birini temsil ettiği düşünülen kadın heykeli buldu. Anemurium Antik Kenti’nde 1500 yıl önce yaşanan büyük bir depremle yıkılarak toprak altında kaldığı değerlendirilen heykelin çıkartılması için tüm ekip canla başla mücadele etti. Liman Hamamı olarak adlandırılan yapının hemen yanındaki bölümde kazı çalışmaları herkesi heyecanlandırdı.

Haber 11-11-23 16:09

Deniz dibi temizliğinde, deniz motoru bulundu

Akdeniz Koruma Derneği, Sualtı Kültürel Mirasın Korunması ve Çıkarılması çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün Bozburun bölgesindeki kazı çalışmalarına destek olmak için Bozburun Yeşil Ada ve Söğüt Antik Liman çevresinde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

Yurthaber 19-10-23 15:26

İsrail’in saldırıları sonrası güvenli liman altına hücum var

Altın fiyatları, son dönemdeki ekonomik, siyasi ve jeopolitik gelişmelerle birlikte dalgalı ve yukarı doğru bir seyir izliyor. Çin ekonomisindeki hızlı büyüme, uluslararası finans piyasaları tarafından yakından takip ediliyor.

Finans 19-10-23 09:26

Giresun’da liman kavşağına yapılacak dalçık projesine uzmanlardan Drenaj uyarısı

Giresun Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Apaydın, Giresun şehir merkezi liman kavşağında yapılacak Dal-Çık projesiyle ilgili riskleri dile getirerek, “2 kilometre karenin üzerine çıkan su toplama havzasından gerek yağmursuyu altyapı sistemiyle, gerekse yüzeysel akışla bu bölgeye gelen suyun en azından bir kısmını bölgenin batı tarafına (Kumyalı tarafı) aktaracak ve oralardan denize boşaltacak çözümler araştırılmalıdır” dedi.

Yurthaber 17-10-23 13:58

Altın zirve koşusu başlattı! Kuyumcular ‘dolar ve euro almayın’ dedi: ‘Kara gün dostu’ gram altın için ‘2000 TL’ tahmini…

Ons altın fiyatı Orta Doğu’da yaşanan savaş gerilimi ve Fed etkisi ile zirvelere koşu başlatırken, yurt içinde gram altın fiyatı bu hafta yüzde 5’in üzerinde değer kazandı. Yatırımcılar kara gün dostu olarak yeniden güvenli liman altın alımına yönelirken, fiyatlar için yeni tahmin yapıldı. ‘Gram altın fiyatı 2024’te 2000 TL’yi aşacak’ diyen kuyumcular yatırımcılara dolar ve eurodan uzak durması konusunda uyarıda bulundu.

Finans 14-10-23 10:08

İstanbul'daki iki köprü Dünya Denizcilik Günü için ışıklandırıldı

Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Dünya Denizcilik Günü nedeniyle mavi renkle ışıklandırıldı.

Yurthaber 29-09-23 07:18

Eski Bakan Lütfi Elvan, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilli oldu

Eski Bakan Lütfi Elvan, Kalyon Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekilli oldu. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, “Devlet Planlama Teşkilatı’ndaki kariyerinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Kalkınma Bakanlığı, TBMM Bütçe ve Planlama Komisyonu Başkanlığı ve son olarak da Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunmuş böylesine kıymetli ve başarılı bir ismin ailemize katılmasından dolayı son derece memnunum" açıklamasını yaptı.

Finans 27-09-23 11:30

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar: Her bir tartışma CHP’yi büyüten, güçlendiren sonuçlar doğurmuştur

Seçimlerin ardından parti içinde başlayan değişim tartışmalarıyla gündemde olan CHP, 100. kuruluş yıl dönümünü Ankara Anıtpark'ta düzenlenen törenle kutladı. "100. Yıl Buluşması" programında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Yüzyıllık tarihimiz boyunca yaşadığımız tüm tartışmalar, yeni ve güçlü başlangıçlarımız için bir liman vazifesi görmüştür. Her bir tartışma CHP’yi büyüten, güçlendiren sonuçlar doğurmuştur” dedi.

Haber 09-09-23 22:36

Türkiye'den bir ilk daha! Savaşın seyrini değiştirecek güce sahip: Radarlar fark edemiyor

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Koç ve TÜBİTAK SAGE tarafından başlatılan Uçaktan Atılabilir Güdümlü Dip Mayın UÇA Projesi IDEF’23’te görücüye çıktı. MKE Genel Müdürü İlhami Keleş ürünün düşmanın alçak irtifa ya da orta irtifa hava savunma şemsiyesi içine girmeden uzaktan 70 kilometre ila 70 mil arası bir mesafede liman çıkışlarını veya işte sığ geçişleri mayınlayabilme imkanı olduğunu açıkladı. Havadan da radara yakalanmayan ürün dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Haber 25-07-23 17:32

Füzeler imha edildi, Odessa limanı zarar gördü! Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme: Patlama dalgası hasara yol açtı

Çatışmaların sürdüğü Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna'dan gelen açıklamaya göre Rusya dün gece Ukrayna'nın güneyine füze ve İHA'lar ile saldırı düzenledi. Saldırıda Odessa'daki liman, füzelerin vurulması sonucu oluşan patlama dalgası nedeniyle hasar gördü.

Haber 18-07-23 10:54

Erdoğan ilk kez açıkladı! Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan atamaları sonrası çok konuşulmuştu... Yanılmasınlar, atacağı adımları kabullendik

Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'in atanması üzerine ekonomide yeni dönemin yol haritası ve özellikle de faiz politikasında değişikliğe gidilip gidilmeyeceği çok konuşuldu. Kendi pozisyonunu değiştirmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimşek'in atacağı adımları kabullendik" dedi. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki sözleri de dikkat çeken Erdoğan "Kendisine beklentilerimizi ilettik" dedi. Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun gündemdeki "kaptan-liman" çıkışını da yorumladı.

Haber 14-06-23 12:57

Mersin’de 24 derslikli ilkokul yapımı protokolü imzalandı

Mersin Valiliği, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ’Yenişehir ilçesi Menteş Mahallesine 24 Derslikli İlkokul Yapımı ve Çevre Düzenlemesi’ protokolü imzalandı.

Yurthaber 13-06-23 14:42

Sakız Adası'nın kuzeybatısında gemi kazası! Ekipler bölgeye sevk edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sakız Adası'nın kuzeybatısında gemi kazası yaşandı. İçinde 13 Türk personeli bulunan ANT isimli gemi ile Singapur bayraklı POTENTIA isimli gemi çatıştı. Kurumdan yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait deniz kurtarma unsurları bölgeye yönlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Haber 02-06-23 17:31

Çok sayıda görüntülendi! Dikkat çeken uyarı... Temas edilmemelidir

Balıkesir’in Erdek ilçesinde ve Kapıdağ yarımadası çevresindeki kıyılarda çok sayıda pusula denizanası görüntülendi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Mustafa Sarı'dan ise "pusula denizanası" uyarısı geldi. Sarı, "Bugün 20 metre kıyı şeridinde 73 adet saydım! Balıkları korumaz, kirliliği azaltmazsak benzer başka türlerin artışına da şahit olmak zorunda kalacağız" diyerek uyarıda bulundu.

Haber 16-05-23 15:58

‘Seçim öncesi 1.500 TL’ye satıyorduk!' Kuyumculardan gram altın için yorum: ‘Yüzde 30 civarında altın…’

Seçim öncesi tarihi zirveleri gören gram altın fiyatları düşüşe geçti. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, yatırım yönünde altının en güvenli liman olduğunu belirterek, "Cumartesi günü gram altını bin 500'e satıyorduk, bugün ise bin 410 liraya kadar geriledi. Yani 90 lira kadar bir düşüş oldu. Bu da piyasaların istikrarlı olacağı ve bir belirsizlik olmayacağı kanaatine vardı” dedi.

Finans 16-05-23 14:03

Kapalıçarşı’da altın hareketliliği! EYT sonrası Türk Lirası’nı değerlendirmek isteyen oraya koştu: Darphane’nin üretimi 3’e katlandı…

Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları artmaya devam ederken seçim öncesi Kapalıçarşı’da yoğun bir hareketlilik gözlemlendi. Yatırımlık altın satışları ikiye katlandı. Gelişme Darphane’nin verilerine de yansıdı ve bu durum yatırımlık altın üretiminde rekoru getirdi. Darphane’nin üretimi yüzde 316 arttı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, “EYT sonrası vatandaşlarımız, ellerine geçen TL varlıklarını değerlendirmek amacıyla güvenli liman olan altına yöneliyor” dedi.

Finans 11-05-23 07:51

Depremlerden sonra kapatılan İskenderun Deniz Müzesi yeniden ziyaretçisiyle buluşacak

Müzede, 1453'te İstanbul'un fethi sırasında Haliç'e gerilen Bizans zincirinin 30 baklası ve denizcilik tarihiyle ilgili çok sayıda eser bulunuyor.

Yurthaber 04-05-23 11:27

Geleceğin kaptanları SUBÜ’de yetişiyor

Türkiye’de yetkili denizcilik eğitimi veren kurumlar arasında yer alan SUBÜ Denizcilik MYO Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı’nda genç kaptan adayları için ilk uygulamalı eğitimler başladı.

Yurthaber 03-05-23 13:18

Bartın'da 1200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temeli atıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bartın'da 1200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temel atma töreninde, "Bir an evvel buranın bitmesi, yeni insanlara iş olması, aş olması, ekmek olması, inanılmaz güzel şeyler. Amasra'da büyük bir liman yapıldı. O olmasa Karadeniz'de turizm olmayacak. Her şey birbirine bağlı." dedi.

Yurthaber 03-05-23 07:55

Fenikeliler tarihi ve haritası nedir, nerede yaşamışlardır? Fenikelilerin uygarlık tarihine katkıları nelerdir?

Tarihte Akdeniz pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik Çağ'da bu medeniyetlerin en önemlilerinden biri olan Fenikeliler yaklaşık 1000 sene kadar dünya sahnesinde görüldüler. Bu uzun süre boyunca yenilikleri, icatları ve özellikle denizcilik teknolojileri ve yöntemleri ile dünya tarihine birçok katkıda bulundular. Aynı zamanda kendi dönemlerinde çevre uygarlıkları da etkilediler. Peki, Fenikelilerin tarihi nedir, insanlığa katkıları nelerdir?

Egitim 24-03-23 17:49

Deniz Ulaştırma ve İşletme mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Temel amacı denizcilik sektöründeki ihracat ve ithalat faaliyetlerini yönetip gözlemleyen uzmanların yetiştirilmesi olan Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü, bir ön lisans programıdır. Denizcilik Yüksekokulu kapsamındaki bu bölümde denizcilik hukukundan denizde haberleşme tekniklerine uzanan konularda eğitim görülür. Bu bölümdeki eğitimini tamamlayan bir deniz ulaştırma işletme teknikeri ise gerek kamuda gerek ise özel sektörde çalışmaya başlayabilir.

Egitim 24-03-23 16:34

Ne altın, ne dolar! O yatırım araçları enflasyona meydan okudu: Bir yılda getirisi yüzde 29…

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren ABD’de enflasyon beklendiği gibi ilerlemiyor. Ülkede enflasyonun daha uzun süre yüksek kalabileceği konuşulurken bir de yaşanan bankacılık krizi yatırımcıları panik havasına sokmuş durumda. Dolardan kaçan güvenli liman altına yönelse de diğer alternatif yatırım araçları da merak ediliyor. Altın ve dolara karşı sanat eserleri, saatler hatta mobilyalar bile yatırım aracı olmuş durumda. Getirisi ise bir yılda yüzde 30’a dayandı.

Finans 17-03-23 14:32

Depremden sonra olunca... 2500 yıllık antik liman ortaya çıktı Görüntü endişelendirdi... Denizdeki çekilme deprem habercisi mi?

Türkiye'yi derinden sarsan depremin ardından Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde son günlerde denizde çekilme oldu. Deprem sonrası yaşanması endişeye neden olurken son olarak çekilmenin ardından 2500 yıllık antik Adramytteion Limanı ortaya çıktı. Limanın taşları birer birer görülmeye başlarken ve denizin içinde küçük adacıklar oluşurken vatandaşlar depremle bir ilgisinin olup olmadığını bilmediklerini ancak tedirgin olduklarını belirtti.

Haber 12-02-23 13:06

Yoğunluk sevkiyatı yavaşlattı! İşte deprem bölgesine ulaşım hatlarında son durum (9 Şubat 2023 Perşembe)

Deprem bölgesine ulaşım güzergahındaki son durum merak edilirken ulaşıma kapalı yollar ve alternatif güzergâhlar belli oldu. Karayolu ulaşımında başta İstanbul olmak üzere batı illerinde deprem bölgesine doğru çok yoğun bir TIR trafiği olduğu ifade ediliyor. Hasar gören havalimanları için onarım başlarken, bu akşam İskenderun’a varması beklenen Ro-Ro gemileri için alternatif liman hazırlıkları yapıldı.

Finans 09-02-23 09:21

İstanbul ve İzmir'den yola çıktılar! Deprem bölgesine malzeme götürecekler

Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar ulaştırılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda deprem bölgesi için yardım malzemesi yüklenen Pergamon Seaways gemisi ve Ulusoy-5 gemisi ise yola çıktı. Pergamon Seaways İstanbul'dan, Ulusoy-5 gemisi ise İzmir'den yola çıktı.

Haber 08-02-23 12:13

Çeşme Limanı'ndan deprem bölgesi için yardım gemisi gönderildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün koordinesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardım malzemeleri ve iş makineleri taşıyan gemi, Çeşme Ulusoy Limanı'ndan İskenderun Limanı'na doğru yola çıktı.

Yurthaber 08-02-23 07:51

Ne altın ne dolar! Uzman isim en güvenli liman diyerek duyurdu! '2023 onun yılı olacak'

Yeni yılda yatırımlarına yön vermek isteyenler hangi yatırım aracının daha karlı olacağını merak ediyorlar. Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) dün yılın ilk faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de 'güveli liman' diye öyle bir yatırım aracını işaret etti ki duyunca çok şaşıracaksınız. Ne altın ne dolar... 2023 onun yılı olacak!

Finans 20-01-23 09:22

Rusya'dan Amasra'ya gelen yolcu gemisi, şiddetli rüzgar nedeniyle limana çarptı

Yolcu ve mürettebatıyla açıkta bekleyen gemi, hasar tespit çalışması için liman ağzına yanaştırıldı. DETAY EKLENDİ

Yurthaber 18-01-23 13:18

Çin, Güney Kore ve Japonya krizinde yeni gelişme! Kısa süreli vizesiz geçişler de durduruldu

Çin ile Güney Kore ve Japonya arasında vize krizi yaşanıyor. Her iki ülkenin Çin'den gelen yolculara uyguladığı Kovid-19 tedbirlerine karşılık olarak Pekin yönetimi, Güney Kore ve Japonya vatandaşlarına vize vermeyi durdurmuştu. Son olarak ise Çin liman vizesi vermeyi ve kısa süreli vizesiz geçiş hakkı tanımayı da durdurdu. Çin Ulusal Göç İdaresi uygulamayı 'ayrımcı giriş kısıtlama tedbirlerine yanıt olarak' duyurdu.

Haber 11-01-23 20:43

Borsada hedging nedir, hedging yöntemleri nelerdir? Hedging ne demek, hedging örnekleri nelerdir?

Farklı piyasalarda uygulanabilen hedging işlemi, temelde yatırım sürecinde riskten korunulmasını sağlar. Hisse senetlerinden vadeli işlem sözleşmelerine varan pek çok menkul kıymet üzerinde hedging işlemi uygulanabilir. Bununla birlikte hedging işlemi, güvenli liman ve ikili alım-satım gibi farklı teknikleri kapsar. Dolayısıyla hedging, yatırımcılara yatırım kolaylığı sunarak likiditeyi artırmada da rol oynar. Peki, borsada hedging nedir ve hedging yöntemleri nedir?

Finans 09-01-23 16:39

Gram altında yeni rekor! 6-7 ay sonra bakın kaç lira olması bekleniyor... (Güncel gram, çeyrek altın)

Altın fiyatlarındaki yükseliş sonrası piyasa yıl sonunda hiç olmadığı kadar hareketlendi. 2022 yılını 1100 TL seviyelerinde kapatan gram bugün 1.123 TL'nin de üzerine çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Peki altın fiyatlarında yükseliş sürecek mi? Altın yatırım aracı olarak güvenilir liman olmaya devam ediyor mu? İşte ‘altın fiyatları yükselecek mi’ sorusunun cevabı ve altın fiyatları ile ilgili son gelen güncel bilgilerin detayları… Altın piyasası uzmanı değerlendirdi.

Finans 04-01-23 13:15

Köyceğiz Gölü’nde güvenlik uygulama eğitimleri gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu (Denizcilik) Lisesi öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Yurthaber 02-01-23 13:47

Ekonomiye ilişkin torba kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının borçlanma yetkisine 200 milyar lira ilave edildi. Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve TCDD'ye ait bazı limanların özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az sözleşme süreleri ise 49 yıla kadar uzatıldı.

Finans 28-12-22 02:32

Son dakika | Kaptanın hayatını kaybettiği düşünülüyordu... Sinop açıklarında yanan gemi 'Beata' ile ilgili Bakanlıktan açıklama: O saatte başladı!

Son dakika haberi: Dün gece saatlerinde yangın çıkan, kaptanın hayatını kaybetmiş olabileceği belirtilirken 16 yaralı olduğu bildirilen Malta bayraklı 'Beata' gemisiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünden açıklama geldi. Gemiye soğutma amacıyla müdahaleye başlandığı belirtilen açıklamada içinde personel bulunmadığı ve sürüklenerek Gerze açıklarına ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Haber 21-12-22 09:37

Kars Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, Sarıkamış’ta ziyarette bulundu

65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç Sarıkamış’ta bir dizi ziyarette bulundu.

Yurthaber 20-12-22 08:05

Boğazlarda bekletilen ham petrol yüklü gemilere ilişkin açıklama geldi

Türk boğazlarında bekletilen ham petrol yüklü gemiler hakkında açıklama yayımlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, teyit mektubu sunamayan gemilerin, herhangi bir risk oluşturmaması için Türk kara sularından çıkarılması için bir planlama yapıldığı bildirildi.

Haber 08-12-22 17:55

Geleceğin denizcileri brövelerini taktı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümleri birinci sınıf öğrencilerinin bröve takma ve yemin töreni, DEÜ Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Haber 28-10-22 15:30

Atık kabul tesisine atık bırakmayan gemilere 32 bin 855 liradan başlayan ceza verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen "Denizcilik Atıkları Uygulaması" kapsamında, gemilerin atık kabul tesislerine 48 saat içinde atık bırakma zorunluluğu 10 güne çıkarıldı - Atık kabul tesisine veya atık alım gemilerine atık verilmesiyle başlayıp bertarafa gönderilmesine kadar olan tüm süreç, Bakanlık ve yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından anlık ve çevrim içi izlenecek

Yurthaber 06-10-22 11:02