Öykü Haberleri

Batt ve Öykü Laçin'den yeni şarkı: Ben Senden Gitmedim Ki

Son zamanlarda şarkılarıyla dikkat çeken “Batt (Batuhan Taşarası)“ ve “Öykü Laçin “duygusal yolculuğunu müzikseverlerle paylaşıyor.

Magazin 11-07-2023 17:03

Öykü nedir, nasıl yazılır? Öykü yazma kuralları nelerdir?

Türk Dili ve edebiyatında birbirinden farklı özellikleriyle öne çıkan çok sayıda yazı çeşidi bulunur. Öykü de bu yazı türleri arasında yer alır. Öykü türünün çıkış zamanı çok eski yüzyıllara dayanır. İlk öykü yazma denemeleri, modernleşme olarak tabir edilen Tanzimat Dönemi’nde ortaya çıkmıştır. Öykü türü kendi içerisinde de farklı yazım türleri barındırır. Peki, Türk edebiyatı tarihinde büyük bir öneme sahip olan öykü nedir, nasıl yazılır?

Egitim 08-07-2023 19:13

Van depreminde ayağını kaybeden Okan Şahiner'in milli futbolculuğa uzanan öyküsü

Ampute Milli Futbol Takımı sporcusu Okan Şahiner: - "Depremden önce amatör olarak futbol oynuyordum. Sonrasında bu durum olunca, ampute futbolu araştırdım. Yenimahalle Bedensel Engelliler Kulübünde ampute futbola başladım ve iki yıl sonra Türk Silah Kuvvetlerine transfer oldum. Hocama kendimi gösterip milli takıma seçildim" - "Takıma seçildiğim dönemde Dünya Kupası'na hazırlanıyorduk ama ben 5. kamptan sonra elendim. Ancak benim duygum, hırsım bitmedi ve çok çalışarak 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'na hazırlandım"

Yurthaber 01-09-2022 11:12

Öykü

Öykü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Öykü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.