Özbekistan Haberleri Ve Son Dakika Özbekistan Haberleri

Özbekistan Haberleri Ve Son Dakika Özbekistan Haberleri

TÜRKSOY üyelerinden biri olan Özbekistan, Orta Asya ülkelerinden biridir. Resmi adı Özbekistan Cumhuriyeti olan ülke, Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazanmıştır. Yedi bağımsız Türk devletinden bir olan ülkenin denize kıyısı bulunmuyor. Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan ve Türkmenistan ile komşu olan Özbekistan’da Özbekçe konuşulur. Yaygın olarak Rusça konuşma ülkede hakimdir. Denize kıyısı olmayan ülkede, Sirderya ve Amuderya adlı iki önemli nedir bulunur. Aral Gölü ülkenin en büyük gölüdür. Karasal iklimin hakim olduğu Özbekistan’da yazları sıcak ve kurak geçerken kış ayları oldukça soğuktur. Ülkenin etnik kökenin büyük kısmını Özbekler oluşturuyor. Ayrıca, ülkede Rus ve Tacikler de yaşamaktadır. Büyük kısmı Müslüman olan ülkenin para birimi SOM (UZS).

Özbekistan Haberleri

Her şey bu cümleyle başladı: Gel bana çocuk yap sana ev vereceğim... Sonrası dehşet! Çocuğunu satmak istedi, sonra da düşürüp klozete attı

İstanbul'da ortaya çıkan bir hikaye duyanları dehşete düşürdü. Özbekistan'da yaşayan Muxlısaxon Karımova Türkiye'den tanıştığı birinin, "Gel bana çocuk yap, sana karşılığında bir ev vereceğim" sözleri sonrası İstanbul'a geldi. Ancak hiçbir şey planladığı gibi gitmedi. Evden kaçan kadın yeni tanıştığı insanlar tarafından fuhuşa zorlandı, karnındaki bebeğin satılacağını duyunca da ilaç içip klozete attı. İşte kan donduran olayın detayları...

Haber 16-01-2024 16:37

Erdoğan'dan Özbekistan'da kritik temas!

Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Haber 08-11-2023 19:31

Her bir metrekareden başka çocuk çıktı! Polisler görünce şoke oldu... Arabasında 25 çocukla sehayat eden ilkokul öğretmeni durduruldu

Özbekistan'da ilkokul öğretmeni olarak görev yapan ismi açıklanamayan bir kadın arabası trafik polisleri tarafından durdurulduktan sonra ilginç bir manzaraya neden oldu. Öğretmenin arabasında bagajın içi de dahil olmak üzere ön ve arka koltukta toplam 25 öğrencinin olduğu tespit edildi.

Trend 20-09-2023 13:32

Dünya bu haberi konuşuyor! Cumhurbaşkanı, kızını yardımcısı olarak atadı

Özbekistan'daki yeni atamalar dünyada kısa sürede gündem oldu. Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev 38 yaşındaki kızı Saida Mirziyoyeva’yı kendi yardımcısı olarak atadı.

Haber 26-08-2023 20:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'da temaslarına devam ediyor. Erdoğan, Karmelita Manastırı’nda Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmesinin ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Haber 20-08-2023 19:04

32 yaşındaki postacı 3 gün boyunca apartmanın asansöründe mahsur kaldı! Çığlık seslerini kimse duymadı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 32 yaşındaki postacı Olga Leontyeva, posta dağıtımı yapmak için bir gökdelene girdi. Asansörde olduğu sırada elektriklerinin kesilmesi üzerine Leontyeva mahsur kaldı. 32 yaşındaki postacı 3 gün boyunca mahsur kaldığı asansörde hayatını kaybetti.

Trend 01-08-2023 15:48

Özbekistan'da seçim sonuçları belli oldu! Şevket Mirziyoyev yüzde 87,05 oy oranıyla yeniden cumhurbaşkanı oldu

Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı için erken seçim yapıldı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Şevket Mirziyoyev, yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Haber 10-07-2023 09:30

İstanbul'da apartman merdiveninde 1 kişi ölü bulundu

İstanbul Maltepe'de apartman merdiveninde 1 kişi ölü bulundu.

Yurthaber 22-05-2023 14:08

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin başarılı geçmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı.

Haber 15-05-2023 11:51

Korkunç ölüm! Patlayan LPG tankının parçaları isabet etti

Özbekistan’da bir otomobilin LPG tankı dolum sırasında patladı. Havaya uçan parçanın isabet etmesi sonucu bir çalışan hayatını kaybetti.

Haber 01-03-2023 16:14

Özbek pilavı, Hatay'da depremzedeler için pişiyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Özbekistan'dan Hatay'a gelen gönüllüler, geleneksel Özbek pilavlarını depremzedeler için yapıyor.

Yurthaber 27-02-2023 15:15

Kafesinin kapısını açık unutunca ayı dehşet saçtı! Birdenbire arkasından sessizce yaklaştı... Üzerine atlayıp parçaladı

Özbekistan’ın Andican kentinde bir hayvanat bahçesinde bir bekçi ayı kafesinin kapısını açık unutunca korkunç bir kaza yaşandı. Hayvanları beslemek için kafese giren bekçinin güvenlik kurallarına uymadığı iddia edildi. Kafesin kapısını açık unutan bekçinin arkasından bir anda yaklaşan ayı ona saldırdı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan anlarda bekçinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Trend 09-01-2023 10:39

Kur'an-ı Kerim’in en eski el yazmalarından Katta Langar Mushafı, Louvre Müzesi'nde sergilenecek

Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Baş Müftü Nuriddin Haliknazarov: - "Halen Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Kütüphanesi'nde muhafaza edilmekte olan "Katta Langar" adıyla bilinen Mushaf, Kur'an-ı Kerim'in dünyadaki en eski ve en nadide el yazmalarından biridir"

Haber 27-10-2022 14:50

Özbekistan'ın meşhur özbek pilavı nasıl yapılır? MasterChef özbek pilavı tarifi yapılışı ve malzemeleri!

Özekistan pilavı tarifi MasterChef seyircileri tarafından merak konusu oldu. MasterChef'in yeni bölümünde Türk dünyasından yemekler konseptiyle 5 ayrı ülkenin 5 farklı tarifi yapılması istendi. Bunlardan biri de Özbekistan'da meşhur olan özbek pilavı tarifi. Özbek pilavının sade pilavlardan farkı başlı başına ana yem görevinde olması. Misafir sofralarının baş tacı olan özbek pilavı tarifi internette sorgulanıyor. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? MasterChef özbek pilavı tarifi yapılışı...

Yemek 13-10-2022 21:57

2022 Ampute Futbol Dünya Kupası

Özbekistan: 4 - Haiti: 2 - Özbekistan, dünya üçüncüsü oldu

Yurthaber 09-10-2022 19:19

Özbekistan Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul'da konser verdi

Türkiye-Özbekistan diplomatik ilişkilerinin 30. yılına özel olarak Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Türkiye, Özbekistan ve dünya müziklerinden seçilen 18 eser dinleyicilerin beğenisine sunuldu - Orkestra Şefi Kamoliddin Urinbaev: - "Konseri, ilişkilerin 30. yılına ithaf ediyoruz fakat repertuvarımızda sadece Özbek ve Türk eserleri değil aynı zamanda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye başta olmak üzere bütün Türk dünyasından eserler de var ve hepsine ithaf etmiş oluyoruz"

Yurthaber 20-09-2022 23:01

Zirveden dikkat çeken kare: Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle bir araya geldi! Putin'le sohbet etti

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi nedeniyle Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılan ülkelerin devlet başkanlarıyla "Ebedi Şehir" kompleksini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle bir araya geldiği zirveden dikkat çeken fotoğraflar paylaşıldı. Öte yandan Erdoğan gezi esnasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrıca sohbet etti.

Haber 15-09-2022 22:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da ziyaretlerine başladı! Aliyev ile kritik temas... İlk kareler geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir diplomasi trafiğiyle geçecek ve Türkiye'den ilk kez "cumhurbaşkanı" düzeyinde katılımın gerçekleştiği zirveye katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi. Burada Hazreti Hızır Türbesi'ni ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Ermenistan'la geçtiğimiz günlerde çatışma yaşayan Azerbaycan'ın cumhurbaşkanı İlhami Aliyev ile bir araya geldi.

Haber 15-09-2022 15:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şangay İşbirliği Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'a gitti. Erdoğan, üye ülkelerin liderleri ile bir araya gelecek. Erdoğan'ın zirve kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping başta olmak üzere zirveye katılan devlet başkanlarıyla bir dizi ikili görüşme yapması bekleniyor.

Haber 15-09-2022 10:36

5. İslami Dayanışma Oyunları

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk maçında Özbekistan'ı 3-0 mağlup etti

Yurthaber 08-08-2022 21:03

Muğla'ya gelen Özbek turistler lokum ve çiçeklerle karşılandı

Muğla'ya gelen Özbek turistler lokum ve çiçeklerle karşılandı

Yurthaber 03-08-2022 19:02

Antalya'da kız kardeşini darbettiği iddiasıyla bir kişiyi öldüren ağabey tutuklandı

Antalya'da kız kardeşini darbettiği iddiasıyla bir kişiyi öldüren ağabey tutuklandı

Yurthaber 22-07-2022 13:53

Düğünde skandal! Damat oynanan oyunu kaybedince geline tokat attı, görenler gözlerine inanamadı

Özbekistan’da gerçekleşen bir düğünde herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. İsmi açıklanmayan gelin ve damat nikahın hemen sonrasında davetlilerin önünde mini bir oyun oynadı. Damat oynadıkları mini oyunu kaybedince herkesin içinde geline tokat attı. O anlarda davetliler olayın şokuyla ne yapacağını bilemedi.

Trend 14-06-2022 09:56

Özbekistan, Türkiye'deki mühendislik müfredatını transfer etmek istiyor

Özbekistan Yüksek Eğitim Rektör Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurakhmanov Odil: - "Türkiye ile çift diploma, doktora, yüksek lisans ve lisans programlarıyla laboratuvarda birlikte bilimsel çalışmalar yapmak istiyoruz"

Yurthaber 10-06-2022 11:45

Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu, İzmir'de başladı

Türkiye'den 56, Özbekistan'dan 33 rektörün katıldığı forumda yapılacak iş birlikleri görüşülüyor

Yurthaber 09-06-2022 12:29

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar TDT 4. Genç Liderler Forumu'nda konuştu: Enseyi hiç karartmaya, umutsuz olmaya gerek yok

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Özbekistan'ın tarihi Buhara şehrinde yapılan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Genç Liderler Forumu'nda gençlere hitap etti. Bayraktar, "Enseyi hiç karartmaya, umutsuz olmaya gerek yok. O yıkılmaz, yenilmez zannedilen dinozorlar bir anda yıkılır ve siz öne geçersiniz" dedi.

Haber 04-06-2022 22:50

Evinin bahçesinde Kırgızistan-Özbekistan'ı bağlayan tünel çıktı, akıl hastanesine kaldırıldı

Kırgızistan-Özbekistan sınırındaki bir evin bahçesinde, iki ülkeyi birbirine bağlayan 15 metre derinlikte 270 metre uzunluğunda bir tünel bulundu. Bahçesinde gizemli tünel bulunan ev sahibi ise akıl hastanesine kaldırıldı.

Haber 23-05-2022 22:27

Özbek güvenlik güçleri Kırgızistan sınırında ateş açtı: Üç ölü

Kırgızistan-Özbekistan sınırında Özbek sınır güçlerinin açtığı ateş sonucu üç kişi hayatını kaybetti.

Haber 06-05-2022 13:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt: O vergi memuru! Ama ben ekonomistim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına yanıt verdi. Özbekistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili olarak "O vergi memuru ama ben ekonomistim" dedi.

Haber 31-03-2022 13:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü

Yurthaber 30-03-2022 22:58

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özbekistan'da önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Özbekistan'a gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İki ülke arasında 10 tane anlaşma imzalandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 29-03-2022 20:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'a gitti

Yurthaber 29-03-2022 11:10

Niğde'de Türk Dünyası Yeni Gün Buluşması Nevruz 2022 coşkuyla kutlandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesindeki etkinlikte yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlandı, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Bosna Hersekli dans topluluklarının gösterisi izleyenlere coşkulu anlar yaşattı - TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov: - "Türk insanını, birbirine bağlayan ortak geçmişini ve kültürünü yaşatan nevruz gibi milli bayramlarımıza sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimizi sürdürmenin gerekliliği inancındayız"

Yurthaber 22-03-2022 22:23

Adana'da Özbekistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu açıldı

Adana'da Özbekistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu açıldı

Yurthaber 07-03-2022 22:53

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Özbekistan heyetini ağırladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Özbekistan heyetini ağırladı

Yurthaber 18-02-2022 14:27

Kan donduran olay! 3 yaşındaki kızını ayının önüne attı, görenler inanamadı

Özbekistan’da yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Bir anne, 3 yaşındaki kızını çevresindekilerin gözlerinin önünde hayvanat bahçesinin korkuluklarından aşağıya ayıların önünde attı. Ayının yaklaşıp kokladığı küçük kız hayvanat bahçesi personeli tarafından kurtarıldı. Korku dolu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Trend 31-01-2022 12:12

Orta Asya'da elektrik krizi! Üç ülke karanlığa gömüldü

Doğal gaz zammı nedeniyle sokakların karıştığı Kazakistan, şimdi de elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa gömüldü. Kesintiden aynı hat üzerinden elektrik alan Kırgızistan ve Özbekistan da etkilendi. Yapılan açıklamalarda ise sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Finans 25-01-2022 13:16

Oscar’a aday gösterilen Özbek yönetmenin ‘Evrilish’ filminin Türkiye çekimleri tamamlandı

Ma'suma, Dom dlya rusalok filmleriyle adından söz ettiren, 2000 Songs of Farida filmiyle de Oscar’a aday gösterilen ünlü Özbek yönetmen Yalkin Tuychiev’in yeni sinema filmi Evrilish’in Türkiye çekimleri tamamlandı. İstanbul’un Şile ve Tuzla ilçelerinde 1 ayda çekilen filmin yeni yılda vizyona girmesi bekleniyor.

Trend 24-12-2021 17:55

Büyükler Dünya Halter Şampiyonası yarın başlıyor

Büyükler Dünya Halter Şampiyonası yarın başlıyor

Yurthaber 06-12-2021 13:54

İş gezisi sayesinde Türkiye-Özbekistan arasında lezzet köprüsü kurdu

Ekmek üreten bir fırıncı Özbekistan'a yaptığı bir iş gezisi sırasında tanıştığı meslektaşını davet ederek Özbek lezzetlerini Konyalılarla tanıştırdı - Özbekistan'da da Türk lezzetlerini tanıtmayı amaçlayan Seyit Doygun: - "Bundan sonra inşallah geleneksel olarak her sene bu lezzet alışverişlerini sürdüreceğiz. Bu işe diğer Türk cumhuriyetlerini de eklemek istiyoruz" - Ülkesine özgü lezzetleri vatandaşlara sunan Özbek fırıncı Şükrullah Fayzullaev: - "Gelen müşterilerimize ikram yapıyoruz, fikirlerini alıyoruz. Burada üretilen ürünleri de inceleyip Özbekistan'da üretmek istiyoruz. Özbekistan ve Türkiye halkı birbirine çok benziyor"

Yurthaber 28-11-2021 11:16

MİT operasyonuyla Özbekistan'dan getirilen FETÖ sanığı Gürbüz Sevilay tahliye edildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla Özbekistan'dan getirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sanığı Gürbüz Sevilay, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "örgüte silah sağlama" suçlarından yargılanan, etkin pişmanlık kapsamında verdiği beyanlar ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilen sanık Sevilay'a, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartı uygulandı.

Haber 19-10-2021 14:33

Coca Cola İçecek CCBU’nun %57,1 hissesini 252,3 milyon dolara aldı

Coca-Cola İçecek ile Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlık Yönetimi Ajansı arasında yüzde 57,118 oranındaki Coca-Cola Bottlers Uzbekistan hisselerinin özelleştirilmesine yönelik Hisse Alım Sözleşmesi’nin imzalanmasının ardından, satın alma işlemi tüm ilgili hükümet ve mutad onayların alınmasını müteakiben resmen tamamlandı.

Finans 30-09-2021 09:49

Böbreğinde taşla yaşayacaksın denilen Özbek hasta, şifayı Türkiye'de buldu

Ülkesi Özbekistan'da zor bir ameliyat geçiren ve böbreğinde taşla yaşaması söylenen Abdurashıd Tıllaev (43), sağlığına Ankara'da kavuştu. Yapılan ameliyat sonrası Tıllaev'in sol böbreğinden geyik boynuzu şeklinde 12 santim büyüklüğünde taş çıkarıldı. Ameliyatı yapan Üroloji Uzmanı Yaşar Özgök, "Taşın özelliği, böbreğin şeklini almış olması. Bu taş nadir görülür. Tıp literatüründe 'staghorn' (geyik boynuzu) deriz. Hasta taşı ilk gördüğü zaman çok şaşırdı" dedi.

Haber 15-09-2021 10:57

Koronavirüse karşı yenilebilen domates aşısı! İnsan deneylerine geçilecek

Özbekistan'da bilim insanları koronavirüse karşı domates aşısı geliştirdiklerini öne sürdü. Yenilebilir bu aşının yan etkilerinin de az olacağı savunuldu. Ancak, domates aşısı uluslararası otoriteler tarafından onaylanmış değil. Aşıyla ilgili hayvan testleri tamamlandıktan sonra insanlar üzerinde denemelere geçileceği belirtildi.

Haber 13-09-2021 20:28

Özbekistan'ın yeni yıldızı Stella'ya Türk imzası

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in resmi açılışını yaptığı ve Özbekistan’ın 3000 yıllık tarihi ve bağımsızlığının sembolü “30. Yıl Anıtı”, Türk şirket ‘Outdoor Factory’ tarafından hayata geçirildi. Dünyanın en önemli şehir simgelerinden biri olarak gösterilen tarihi değere sahip anıt 63 günde tamamlandı.

Haber 01-09-2021 17:08

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Özbekistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yılını kutladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Özbekistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yılını kutladı

Yurthaber 01-09-2021 14:35

YTB, Türk Dünyası Genç Liderler Programı'na katılan öğrencileri ağırladı

YTB, Türk Dünyası Genç Liderler Programı'na katılan öğrencileri ağırladı

Yurthaber 27-08-2021 00:15

Sırra kadem bastı! Özbekistan'dan açıklama geldi

Özbekistan Dışişleri Bakanlığının resmi yayın organı "DUNYO Haber Ajansı", Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, eski Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mareşal Raşid Dostum ve eski Belh Valisi Nur Muhammed Atta'nın aralarında bulunduğu üst düzey Afgan yöneticilerin ülkede bulunmadığını yazdı.

Haber 17-08-2021 23:03

Kadıköy'de tüyler ürperten görüntü! 3'üncü kattan düşen kadın kanlar içinde kaldı

Kadıköy'de sabah saatlerinde Özbekistan uyruklu bir kadın, binanın 3'üncü katından düştü. Yaralı kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haber 08-08-2021 11:18