Ozbekistan Ekonomisi Haberleri

Zam pazarlığında yeni dönem! Yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli karar AYM'den geldi! O hakkın önü açılmış oldu

Anayasa Mahkemesi'nden yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli bir karar geldi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda iptal edilen düzenlemenin sendika hakkını sınırladığının altı çizildi. Çalışma ekonomisi profesörü Aziz Çelik de AYM kararıyla sendikaların grev hakkının iade edilmiş olduğu yorumunu yaptı.

Finans 2024-04-18 11:33:34

Çin ekonomisi beklentileri aştı: Yüzde 5.3 büyüme geldi

Çin ekonomisi ilk çeyrekte beklentileri aşarak yüzde 5,3 büyüdü. Ekonominin yeniden soğuma eğilimine girdiğine işaret eden martta sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 4,5 ve perakende satışlar yüzde 3,1 artış gösterdi.

Finans 2024-04-16 09:59:43

Samsun'da 2. Uluslararası İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin lansmanı yapıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, "Türkiye ekonomisi bütün sıkıntılara rağmen, etrafındaki coğrafi pozisyonu itibarıyla da yaşanan birçok savaşa, birçok krize rağmen büyüme rakamlarıyla dünyadaki birçok ülkeye parmak ısırtmaya devam ediyor." dedi.

Yurthaber 2024-03-28 08:36:05

Fitch'ten Türkiye ekonomisi için yeni tahmin! Kredi notundan sonra şimdi de...

Kredi derecelendirme Kuruluşu Fitch; Türkiye'nin kredi notunu B'den B+'ya yükseltmesinin ardından bu kez büyüme tahminini açıkladı. Fitch, Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme beklentisi yüzde 2,8'e çıkardı.

Finans 2024-03-14 10:17:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Hani ekonomi kötü diyordunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde halka hitap etti. Büyüme rakamlarını değerlendiren Erdoğan, "Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü? Muhalefet 'öldük, bittik, yandık' diyordunuz. Ne oldu?" ifadelerini kullandı.

Haber 29-02-24 15:51

Gaziantep mutfağı dünyada ilk 10’da! 99 adet tescilli yemeğiyle adından söz ettiriyor... “Ülke ekonomisi için çok önemli

Dünyaca ünlü derecelendirme firmasının seçtiği dünyanın en iyi gastronomi şehirleri arasında 9’uncu sırada yer alan Gaziantep, yemeklerini uluslararası alanda tanıtmaya devam ediyor.

Yemek 28-02-24 21:44

Dünyanın en güçlü üçüncü ekonomisi belli oldu, Japonya'yı geride bıraktı

Dünyanın en güçlü ekonomilerinin zirvesi değişti. Japonya'yı geride bırakan Almanya dünyanın en güçlü üçüncü ekonomisi oldu.

Finans 15-02-24 12:43

İngiltere ekonomisi resesyona girdi

İngiltere ekonomisi son iki çeyrektir küçülerek teknik resesyona girdi. Hizmet, üretim ve inşaat sektörlerinde küçülme yaşandı.

Finans 15-02-24 12:33

Euro Bölgesi ekonomisi son çeyrekte sabit kaldı

Euro Bölgesi ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla büyümedi.

Finans 14-02-24 16:47

Bungalov ev nedir, özellikleri nelerdir? Bungalov ev nasıl yapılır?

Büyükşehirlerde, köylerde, kasabalarda farklı yerleşim yerlerinde kullanılan farklı ev tipleri bulunur. Ülkemizde kullanılan ev tipleri son derece geniş bir yelpazede bulunur. Türkiye’nin sosyal ve kültürel yapısı, ekonomisi, coğrafi özellikleri gibi çeşitli durumlara göre değişkenlik gösteren ev tipleri insanların çeşitli ihtiyaçlarını karşılama amacı ile tasarlanmıştır.

Finans 04-02-24 14:13

Euro Bölgesi ekonomisi son çeyrekte büyümedi

Euro Bölgesi ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla büyüme göstermedi.

Finans 30-01-24 15:03

ABD ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı

ABD ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 3,3 ile beklentilerin üzerinde büyüdü.

Finans 25-01-24 17:37

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye ekonomisi son 13 çeyrekte büyüme gösterdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Son 13 çeyrekte Türkiye ekonomisi büyümeye devam etti. Avro bölgesinin yüzde 0,5'larda büyüdüğü bir tabloda bizim Türkiye olarak yüzde 4,7 olarak büyümemiz sevindirici" açıklamasını yaptı.

Finans 21-01-24 07:07

İşsizlik yükseldi, küresel ticaret geriledi; dünya Covid-19 krizinin etkilerini ancak atlatıyor

Dünya ekonomisi, Koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası yaşanan krizi ancak atlatabiliyor. Koronavirüs salgını sürecinde ülkeler çeşitli tedbirler almıştı.

Finans 31-12-23 15:31

Tarihi düşük seviyede! BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu duyurdu: Takibe dönüşüm oranı yüzde 1,5'e geriledi

BDDK Başkanı Kavcıoğlu, Türk bankacılık sektörünün; sağlam ve güven veren yapısıyla Türkiye ekonomisi için önemli bir istikrar çıpası rolü oynadığını vurgulayarak, "Bankacılık sektörünün kredileri artmaya devam ederken varlık kalitesinin önemli bir göstergesi olan takibe dönüşüm oranı ise yüzde 1,5 ile tarihi düşük seviyelerde seyretmekte" dedi.

Finans 18-12-23 11:55

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan 'büyüme' açıklaması Yıl sonunu 4,4 gibi bir rakamla kapatmayı umut ediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "2. İstanbul İnsan Kaynakları Forumu"nda konuştu. Yılmaz, bu yıl yaşanan depremlere rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirterek, "Bu yılın 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4,7 büyüme kaydetti. Son çeyrekte, üçüncü çeyrekte 5,9 büyümemiz var. Yıl sonunu da inşallah 4,4 gibi bir rakamla kapatmayı umut ediyoruz." dedi.

Finans 15-12-23 16:45

ASELS analizi: Fed, Filistin ve 2024

Birçok ülkede savaş karşıtı protestolar devam ederken, ABD'de açıklanan veriler, Fed'in enflasyonla mücadele adımlarının talebi yavaşlattığını gösterdi. Bu durum, gelecek yıl faiz indirimlerine yönelik beklentileri güçlendirdi. ABD ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde beklenenden güçlü bir büyüme kaydetti, ancak tüketici harcamalarındaki ivme zayıfladı. Bu durum, Fed'in politika faizini düşürebileceği spekülasyonlarına neden oldu.

Finans 30-11-23 10:37

Borsa İstanbul: 100.yy’da enflasyonla mücadelemiz

Türkiye ekonomisi, enflasyonla mücadelede kararlı bir şekilde ilerlerken, bu durum finansal gelişmeleri etkilemeye devam ediyor. 13 Ekim'den bu yana ilk kez 400 baz puanın altına inerek 398,5 baz puanda dengeleyen Türkiye'nin CDS (Kredi Risk Primleri) durumu, atılan adımların etkisiyle olumlu bir seyir izliyor.

Finans 02-11-23 09:52

Bitcoin mi alınır TUPRS mı?

ABD ekonomisi, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde beklentileri aşan yüzde 4,9'luk bir büyüme oranıyla dikkat çekti. Bu büyüme, 2021'in son çeyreğinden bu yana kaydedilen en hızlı büyüme olarak öne çıkıyor. Başlangıçta beklenen yüzde 4,3'lük büyüme oranını aştı.

Finans 27-10-23 08:52

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türk ekonomisi' mesajı! Yeni bir döneme giriyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk iş dünyasına ve Türk diasporasına seslenerek önemli mesajlar verdi. "Küresel düzeydeki her gelişmeyi kendi ortak hedeflerimizin dinamosu haline getirerek kısa sürede dünya çapında hayırlı neticeler elde edeceğimizden şüphe duymuyorum" şeklinde konuşan Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin de dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Haber 15-09-23 15:50

İstanbul’da kritik toplantı! 3 yıllık yol haritasında son rötuş: Orta Vadeli Program bu hafta açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar önceki gün İstanbul'da bir araya gelerek Türkiye ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Son rötuşları yapılan, 3 yıllık ekonomi haritasını ortaya koyacak Orta Vadeli Program (OVP) bu hafta açıklanacak. Gelir eşitsizliğinin azaltılmasını, dar gelirlinin korunmasını esas alan OVP’yle ekonomi yönetiminin atacağı adımlar takvime bağlanacak.

Finans 04-09-23 07:20

Piyasaları endişelendiren gelişme! AB ülkesinin ekonomisi resesyona girdi…

Avrupa Birliği piyasalarını yakından ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Hollanda ekonomisi, yılın ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyrekte de küçülerek resesyona girdi.

Finans 16-08-23 13:34

Binlerce kişi KPSS için ter döktü! Birinci oturum tamamlandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisinin kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri testlerinden oluşan birinci oturumu bu sabah yapıldı. İkinci oturum ise 14.45'te başlayacak.

Egitim 29-07-23 13:16

Deflasyon çeşitleri: Deflasyon ilk ne zaman çıktı?

Deflasyon olarak adlandırılan para birimi hareketi, bir ülkenin ekonomisi üzerinde mikro ve makro etkilere sahip olabilir. Dolayısıyla deflasyonun ne anlama geldiği, ilk defa ne zaman yaşandığı ve hangi tür şokları beraberinde getirdiği açıklanmalıdır. Böylelikle deflasyon türlerinin hangi durumlarda ortaya çıktığı ve üreticiler ile tüketicileri nasıl etkilediği anlaşılır kılınabilir. Ayrıca bu açıklamalar sayesinde deflasyonun ülke ekonomisi üzerindeki makro etkileri de ortaya konulabilir.

Finans 18-07-23 16:14

Son dakika: Faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama: Madde madde anlattı! Güven ve öngörülebilirlik…

Son dakika haberi... Merkez Bankası politika faizini 27 ay sonra ilk kez artırarak yüzde 15 seviyesine yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası’nın aldığı bu kararın gerekçesini madde madde açıkladı. Öngörülebilirlik ve güven mesajı veren Şimşek, “Ekonomi felsefemizin temeli; teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi modeli ilkeleri tarafından belirlenen çerçeveye dayanmaktadır” dedi.

Finans 22-06-23 15:38

Prof. Dr. Naci Görür bu sözlerle uyardı! Türkiye'nin ekonomik olarak diz üstü çökmesi kaçınılmaz olur

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde meydana gelecek bir depremin ülke ekonomisine en büyük darbeyi vuracağını belirterek, "Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının yüzde 60'ına denk bir üretimi olan bölge. Yani Marmara Bölgesi'nin ekonomisi durduğu an, çarkları durduğu an, emin olun bütün Türkiye'nin ekonomik olarak diz üstü çökmesi kaçınılmazdır. Onun için deprem gerçek beka sorunudur." ifadelerini kullandı.

Haber 19-06-23 18:14

ÖMER BOLAT KİMDİR, kaç yaşında? Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat nereli? İşte biyografisi

Ömer Bolat'ın kaç yaşında ve nereli olduğu araştırılıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat 3 Haziran itibari ile gündem oldu. Yüksek lisans eğitimini Hollanda - Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü’nde bitirdi. Almanya “Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü”nün yüksek lisans düzeyindeki “Uluslararası Ekonomi ve İşletmecilik” programından mezun oldu. Peki, Ömer Bolat kimdir, nereli?

Haber 04-06-23 12:47

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan kimdir, kaç yaşındadır? Bülent Turan aslen nereli, evli mi?

Bülent Turan, günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. İşte AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan hakkında bilgiler...

Haber 03-06-23 16:06

Son dakika: 320 bin kişi Beştepe'de toplandı! Erdoğan'dan 'balkon' konuşmasında net mesajlar: 'Artık birleşme vaktidir, üretim ekonomisi tasarlıyoruz...'

Son dakika haberi! İkinci tur seçimleri sonrasında cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın merakla beklenen balkon konuşması sona erdi. Ankara'nın dışında İstanbul ve çevre illerden de insanlar Beştepe'ye akın etti. Erdoğan konuşma öncesi yaptığı paylaşımda 'Başlasın Türkiye Yüzyılı!' ifadelerini kullanmıştı. Külliye'de konuşan Erdoğan, alanda 320 bin kişi olduğunu söyledi. Erdoğan, yeni dönemdeki ekonomi politikaları ile ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi.

Haber 28-05-23 23:58

Dünyanın en büyük ekonomisi borç krizinde! 5 Haziran kritik gün: Yellen'den ABD Kongresi'ne çağdı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 5 Haziran'a kadar artırılmaması veya askıya alınmaması halinde Hazine'nin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının tahmin edildiğini belirterek, Kongre'nin mümkün olan en kısa sürede harekete geçmesini istedi.

Finans 27-05-23 11:45
abd

CIA'den Ruslara YouTube üzerinden casusluk çağrısı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Rusya’da askerlere, istihbaratçılara, Rus yönetimi ve ekonomisi ile ilgili bilgi sahibi olanlara teşkilatla temas kurmaları ve casusluk yapmaları çağrısı yaptı.​​​​​​​

Haber 17-05-23 12:00

Merkez Bankası duyurdu: Cari açık Mart ayında 4,48 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Buna göre Türkiye ekonomisi Mart ayında 4,48 milyar dolarlık cari açık verdi. Resmi rezervlerde ise bu ay 264 milyon dolarlık azalış meydana geldi.

Finans 11-05-23 10:07

Derebeylik sistemi nedir, özellikleri nelerdir? Derebeylik rejimi nasıl ortaya çıktı ve yıkıldı?

Derebeylik veya Feodalizm, Avrupa’da ortaya çıkan siyasi, ekonomik ve sosyal alanda uygulanan bir idari yönetim düzenidir. Roma İmparatorluğu’nun dağılmasıyla ortaya çıkan siyasi kaosta meydana gelmiştir. Halkta sosyal sınıf farklılıkları, mülkiyet sahipliği ve tarım ekonomisi alanında kendini gösterir. Bu sistemde halk ve toprakların mülkiyeti tek bir kişiye ( soylular, şövalyeler veya rahipler gibi) aittir. Peki, derebeylik sistemi nasıl oluştu ve yıkıldı?

Egitim 08-05-23 10:04

Fed tutanaklarında ABD ekonomisi için hafif resesyon tahmini

ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, Fed yetkililerinin mart ayı toplantısında faizin sabit tutulmasını değerlendirdiğini ancak son kararın 25 baz puanlık artış yönünde olduğunu ortaya koydu. Tutanaklarda, bankacılık sektöründeki son gelişmelerin potansiyel etkileri göz önüne alındığında Fed yetkililerinin yıl sonunda hafif resesyon tahmin ettiği aktarıldı.

Finans 13-04-23 00:11

AK Parti'de Mehmet Şimşek sesleri! Yetkili isimler açıkladı: Erdoğan istiyor, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı...

14 Mayıs seçimlerine iki aydan daha az bir süre kalırken, AK Parti üzerinde çalıştığı seçim beyannamesine son şeklini vermek üzere. Söz konusu seçim beyannamesine hakim yetkili dört isim, AK Parti'nin ilk yıllarındaki ekonomi ilkelerine ve serbest piyasa ekonomisi politikalarına dönüşü planladığını söylerken, Mehmet Şimşek açıklaması gündem yarattı. Yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin başına eski başbakan yardımcısı ve maliye bakanı Mehmet Şimşek'i getirmeyi planladığını belirtti.

Finans 17-03-23 07:44

TÜİK açıkladı: Türkiye 2022 yılında yüzde 5,6 büyüyerek beklentileri aştı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dönemsel gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını yayımladı. Buna göre Türkiye ekonomisi 2022 yılında yüzde 5,6 büyürken; 2022’nin son çeyreğinde ise yüzde 3,5 büyüme gerçekleştirdi.

Finans 28-02-23 10:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 vurgusu! 'Tarihe şanla, şerefle ve gururla kaydedeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Büyük fedakarlıklarla sahip olduğumuz kazanımları korumalıyız. Önce dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi, ardından ilk sıralara yükselmeyi sürdürmeliyiz. 2023'ü tarihe şanla, şerefle ve gururla kaydedeceğiz" dedi.

Haber 19-01-23 14:35

IMF Başkanı'ndan uyarı geldi! '2023 dünya ekonomisi için zor bir yıl olacak'

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisinin büyük kısmı için 2023'ün zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu. Georgieva, neden olarak da ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Çin gibi 3 büyük ekonomideki yavaşlamayı gösterdi.

Finans 01-01-23 21:05

Regülasyon nedir, regüle ürün ne anlama gelir? Regüle etmek ve olmak ne demek?

İktisat politikası aracı olarak nitelendirilebilen regülasyon, devlet tarafından uygulanır. Bu sayede döviz kurunun kontrol altına alınması veya rekabetin düzenlenmesi gibi hususlar hedeflenebilir. Yatırımcıların ülkenin ekonomisi hakkında fikir sahibi olmalarına da yardımcı olduğu bilinen regülasyon uygulamaları, temelde düzenleme ve ayarlama amacına hizmet eder. Peki, regüle nedir, regüle olmak ve regüle etmek ne anlama gelir?

Finans 23-12-22 16:48

FED faiz artırırsa ne olur, Ons altın düşer mi? FED faiz kararı doları nasıl etkiler, kararı nasıl yorumlanır?

ABD dolarının, diğer ülkelerin yerel para birimleri karşısında değer kazanması için FED faiz artırımının yapıldığı görülür. Bununla birlikte FED'in faiz artırımına gitmesi, altının değeri ile borsayı da doğrudan etkiler. Yatırımcıların FED'in faiz artırımına gitmesi ile birlikte risksiz yatırım araçlarını tercih etmeye başladıkları söylenebilir. Amerika Merkez Bankası tarafından faiz artırımına gidilmesinin ülke ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri oluşabilir. Peki, FED faiz artırırsa ne olur?

Finans 16-12-22 16:07

Gayri safi milli hasıla nedir? GSMH nasıl hesaplanır, reel ve nominal GSMH nedir?

Ekonomi hem toplulukların hem de insanların ve hatta ülkelerin yaşayabilmeleri için yapmış oldukları üretimi ve elde edilenlerin bölüşülmesini temel alır. Gayri safi milli hafıza da ekonomi ile ilgili bir kavram olarak bilinir. Üretilmiş olan bütün ürünlerin ve servislerin, vatandaşların yurt dışındaki kazançlarının ve yabancıların ülke ekonomisi için elde ettikleri kazançların toplamına GSMH adı verilir. Peki, gayri safi milli hasıla nedir ve nasıl hesaplanır?

Finans 06-12-22 17:09

Üretici eş anlamlısı nedir? Üretici kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Üretici, sanayi, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda çaba bir şeyler ortaya çıkarmak amacıyla çaba harcayan kişi olarak ifade edilir. Sadece kişiler için kullanılmayan bu kelime üretimi sağlayan ve üretimle ilgili olan pek çok alanda kullanılır. Üreticin üretmiş olduğu ürünler hem istihdam sağlar hem de ülke ekonomisi üzerinde katma değer yaratmaya yardımcı olur. Üretici kelimesi yerine kullanılabilen bir de eş anlamlı kelimeler bulunur. Peki, üretici kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 02-12-22 19:58

Rus ekonomisi resesyona girdi

Rus ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 küçülerek resesyona girdi.

Finans 16-11-22 20:48

ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte büyüme beklentiyi aştı

ABD ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2,6 ile beklenenden fazla büyüdü. Buna göre, ABD'de GSYH, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2,6 arttı. Beklenenden fazla toparlanma gösteren ABD ekonomisinin, yüzde 2,4 büyümesi öngörülüyordu.

Finans 27-10-22 16:12

Fuzul’den dayanışma ekonomisi ile 5 bin Faizsiz Konut Finansmanı kampanyası

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal: - "5.000 Faizsiz Konut Finansmanı kampanyamızla Türkiye’nin dört bir yanında, faiz yüküyle uğraşmadan düşük maliyetlerle ev sahibi olmak isteyenleri bir araya getirerek 30 yıldır başarıyla uyguladığımız dayanışma ekonomisiyle tanıştıracağız"

Yurthaber 18-10-22 19:07

Dünya Bankasından sonra bir uyarı da Fitch'ten!

Dünya Bankası, 2023'te küresel resesyon riski arttığını duyurmuştu. Bir uyarı da Fitch'ten geldi. itch Ratings, İngiltere ekonomisi için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti ve daha keskin faiz artırımları ile birlikte daha derin bir resesyona girilmesinin büyük olasılık olduğunu bildirdi.

Finans 10-10-22 15:11

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Yarının Ekonomisi için Girişimcilik konusu ele alındı

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert: - "Bence 2023, bankacılık sistemi açısından hem çok değişime açık bir döneme giriyor hem de gerçekten dünyada çok duyduğumuz kavramlar bir anda hayatımıza girecek. O nedenle çok büyük bir değişimin kenarındayız" - Multinet Up Üst Yöneticisi Ali Emre Sever: - "Şu an sahadaki pos parkımızın yüzde 76'sı cep telefonu. Bu inanılmaz bir şey. Uçtan uca dijitalleşmenin inanılmaz özelliklerinden birisi"

Yurthaber 08-10-22 13:28

Bakan Nebati, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu: (1)

"Ülkemizde hem vatandaşımızın yanında olduk hem de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. 2020 yılında dünya ekonomisi daralırken, bizler yüzde 1,9 büyümeyi başardık. 2021 yılındaysa ekonomimiz yüzde 11,4 ile hem 12 yıllık kesintisiz büyüme sürecini devam ettirdi hem de son 50 yılın en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Böylece, ülkemiz birçok yüksek gelirli ülkenin büyüme oranlarını da ikiye katladı" - "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, küresel konjonktürü de gözeterek yarının daha güçlü Türkiye'sini inşa etme yolunda rotamızı, insanımızın işinden ve aşından, ülkemizin büyümesinden ve güçlenmesinden yöne çizdik"

Yurthaber 07-10-22 10:59

AK Parti'li Demiröz, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nda basın toplantısında konuştu:

"Sıkıntılarımız var ama Türkiye'nin ekonomisi, ihracatı, istihdamı, üretimi hız kesmiyor ve gelecek yüzyıl, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle Türkiye'nin olacak"

Yurthaber 29-09-22 15:49