Ozcan Kuzu Haberleri

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor! Kilosu 900 liraya çıktı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı. Köylere alıcıların geldiğini anlatan Hatice Karakaya, pek çok insanın kuzu göbeği topladığını söyledi.

Haber 2024-03-26 11:59:37

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor

Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı.

Yurthaber 2024-03-26 11:22:46

Büyük bir kuzu balığı yakaladığını düşünüp sevindi... Yaklaşınca şaşkına döndü! Bir anda göz göze geldi

Antalya’da denizden yaklaşık 200 metre açıkta balık avlayan Ali Varol isimli amatör balıkçının oltasına 25 kilo ağırlığında köpek balığı takıldı. Köpek balığını görünce şaşkınlık yaşayan Ali Varol, şaşkınlığı atlatıp misinayı çekmeye devam ederken, misinayı koparan balık gözden kayboldu.

Haber 2024-03-14 17:42:27

Patlıcan kebabı tarifi: Patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Meşhur Türk kebaplarından biri de patlıcan kebabıdır. Sığır ya da kuzu etinden yapılmış olan kıyma ile hazırlanan bu yemek bayram sofralarından öğünlere çeşitli pilav ve salatalarla birlikte servis edilebilir. Yapımı ise son derece kolaydır. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz patlıcan kebabı tarifimiz.

Yemek 2024-03-13 22:50:41

Canan Karatay'dan çarpıcı balık uyarısı: Balığı unlayıp kızartmak bakın neye sebep oluyormuş! Karadenizliler bana kızmasın

Sağlıklı yaşam hakkında yapığı uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay balık hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu. Türk halkı genel olarak balığı unlayıp kızartmayı tercih ediyor. Canan Karatay'a göre balığı bu şekilde pişirmek büyük tehlikeye yol açıyor. Öte yandan kırmızı et konusuna da değinen Karatay, soslu kırmızı etlerin kanserojen madde içerdiğini ancak bizim halkımızın tükettiği kuzu eti, dana kıyma gibi ürünlerin zararsız olduğunu belirtti.

Haber 11-03-24 07:06

İzmir'deki 1000 liralık sandviç gündem oldu! İçindekiler bilindik fiyatı şaşırtıcı: Kuzu kulağı, slayze domates...

Sosyal medyada 'musti.geziyor' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişinin İzmir Bostanlı'daki bir sandviç dükkanındaki siparişi popüler oldu. 1000 lira değerindeki sandviçi deneyen kullanıcı, "Çok çok iyi. Burada mutlaka bu sandviçi yemelisiniz" dedi. Sosyal medyadan yorumlar gecikmedi.

Trend 06-03-24 14:13

Zam üstüne zam isyan ettirdi! Kırmızı et fiyatları indirime o tarihte mi gidiyor? 3-5 firma tırmandırıyor

Ramazan yaklaşırken kırmızı et fiyatlarındaki artış gündemde. Son dönemde kuzu ve danaya üst üste gelen zamlar isyan ettirdi. Rekabet Kurumu konuyu gündemine alırken kırmızı et üreticileri birkaç büyük firmanın kırmızı et fiyatlarını özellikle bazı illerde tırmandırdığını söyledi. Peki kırmızı et fiyatlarında artış devam edecek mi? "Suni piyasa"yı işaret eden üreticiler tarih vererek indirim beklentisini açıkladı.

Finans 01-03-24 14:14

10 kuzusu telef olan çiftçiye, kamyonet dolusu çifte mutluluk

Antalya’da sahipsiz sokak köpeklerinin saldırdığı 10 kuzu telef oldu.

Yurthaber 01-03-24 14:07

Bakan Yumaklı: Buzağının yanı sıra kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin Hayvancılık Yol Haritası'nı açıkladı. Yumaklı, hayvancılıkta yeni ve etkin bir destekleme modeline geçileceğini belirterek, "Buzağının yanı sıra, aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz" dedi.

Finans 26-02-24 13:03

İbn-i Sina'nın reçeteleri arasında saklıymış! Kalorisi yok denecek kadar az... Kilo vermeyi hızlandırıyor, beyni çalıştırıyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, modern tıbbın temel taşlarını koyan İbn-i Sina'nın bin yıllık sağlık reçeteleri halen güncelliğini koruyor ve pek çok kişi tarafından uygulanıyor. İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce "Beyni çalıştırıyor, mideye çok faydalı" diye anlattığı kuzu kulağı da sayısız faydaya sahip. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve zayıflamak isteyenlerin de listeye aldığı kuzu kulağı içeriğindeki antioksidanlar ve vitaminlerle sayısız faydaya sahip.

Kadin 26-02-24 12:14

Kırmızı ette fiyat artışı durdurulamıyor: 40 günde 60 lira arttı!

Kırmızı etteki fiyat artışları devam ediyor. Önceki gün kuzu ve dana karkasın kilogramına 20 lira zam geldi.

Finans 13-02-24 11:21

Görenler şaşkına dönüyor! Çenesi ve sol gözü olmayan kuzu...

Konya'da sol gözü ve çenesi olmayan kuzu görenleri adeta şaşkına çeviriyor.

Haber 10-02-24 17:44

Annesinin reddettiği kuzu Aykızı veterineri biberonla besliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin misafiri olan ve annesinin emzirmeyi reddettiği kuzu "Aykız"ı veteriner sağlık teknikeri biberonla besliyor.

Yurthaber 30-01-24 11:07

'Eskiden yüzüne bakılmazdı, şimdi etten pahalı' Faydaları fark edilince fiyatı eti bile solladı! Gören geri dönüyor 'Daha da artacak'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.

Finans 06-01-24 10:11

Kuzu etine 25 liralık zam geldi! Bu hafta bir kez daha değişecek: Kilosu 680 lirayı bulabilir...

Kuzu etine dün itibarıyla yeni bir zam geldi. Halihazırda 15 gün önce artan kuzu karkas et fiyatları 245 liradan 290 liraya çıktı. Bu hafta bir zam daha yapılması beklenirken, kemiksiz kuzu kuşbaşının kilogram fiyatının kasaplarda 590’dan 680’e kadar yükselmesi bekleniyor. Dana kıymanın kilogramı bölgeden bölgeye değişmekle beraber 390 liradan, 470 liraya kadar çıkacak. Dana kuşbaşı ise 410 liradan 480 liraya raflarda yer bulacak.

Finans 27-11-23 08:23

Fiyatı eti solladı! Kilosu 420 TL’ye yükseldi: Anlamadığımız bir konu

Diyarbakır’da günlük yaklaşık 4 ton tüketilen ve coğrafi işaret tescil belgesi aldıktan sonra tüketiminin arttığı kuzu ciğerinin kilosu 420 TL’ye yükseldi. Fiyatı, kilosu 390 TL olan eti geçen ciğerin 1 porsiyonu ise restoranlarda 200 TL'ye satılmaya başlandı. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, “Anlamadığımız bir konu, bugün ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi, çözümünü bulamadık" dedi.

Finans 26-11-23 12:52

Masterchef'te tünelden önce son çıkış! Seni övmeye gelmiyor dedi aldığı yanıt şoke etti: Herkes haddini bilecek!

MasterChef All Star'da ipler iyice gerildi. Dünyaca ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu yarışmacılardan eleme oyunu için bottarga ve kuzu kulağından yemek yapmalarını istedi. Oyun sırasında espri niyetine sarf edilen sözler bardağı taşırdı. Batuhan'ın Kıvanç'a yaptığı göndermenin ardından gerginlik yaşandı. Batuhan "Seni övmeye gelmiyor" dedi, Kıvanç "Herkes haddini bilecek burada" sözleri ile ona sert çıktı.

Magazin 26-11-23 08:30

Amatör balıkçı yakaladı! Poşete sığmadı, sırtlayarak götürdü: Tam 41 kilo

Antalya'da amatör balıkçı Rüştü Mert Kesmen, olta ile 1,6 metre uzunluğunda, 41 kilo ağırlığında akya (kuzu) balığı yakaladı. Kesmen'in balığı karaya çıkartıp, sırtında taşıdığı anları ise arkadaşının cep telefonu kamerasına yansıdı. Kesmen ise "Balığı sırtlayarak götürdüm çünkü poşete sığmadı. O kadar büyük poşet bulamadık." diye konuştu.

Haber 13-11-23 16:25

MasterChef kuzu konfit tarifi! Kuzu konfit (confi) nedir, nasıl yapılır? İşte malzemeler

Kuzu konfit tarifi merak edildi. MasterChef All Star'a konuk olan Şef Rafet İnce, yarışmacılara kuzu konfit tabağı hazırladı. Programın yayınlanmasıyla yemeğin tarifi de merak edildi. Peki, Kuzu konfit (confi) nedir, nasıl yapılır? İşte MasterChef kuzu konfit tarifi ve malzemeler

Yemek 28-10-23 20:28

MasterChef kuzu yürek dolması tarifi! Evde kuzu yüreği dolması nasıl yapılır? İşte malzemeler

Kuzu yürek dolması tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Sakatat yemeklerinin yapıldığı bölümde kuzu yüreği dolması tarifi de merak edilen tariflerden oldu. Peki, MASTERCHEF KUZU YÜREK DOLMASI nasıl yapılır? Evde kuzu yüreği dolması nasıl yapılır? İşte malzemeler

Yemek 19-10-23 20:16

Urfa kebap tarifi! Şanlıurfa'nın eşsiz lezzeti Urfa kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Urfa kebabı genellikle bulgur pilavı, salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde veya dürüm şeklinde sunuluyor. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Evde, dışarıdakiler kadar lezzetli bir kebap menüsü hazırlamak mümkün. İşte en kolay ve pratik Urfa kebabı tarifi ve malzeme listesi..

Yemek 06-10-23 21:06

MHP'li ve CHP'li belediye meclis üyeleri birbirine girdi! Kafa atıp burnunu kırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye meclisi toplantısında çıkan kavgada MHP'li meclis üyesi Sertan Kuzu, CHP'li üye Gökhan Günay'a kafa atarak burnunu kırdı. Taraflar birbirinden şikayetçi olurken, Günay hastanede tedaviye alındı.

Haber 04-10-23 13:12

Son bir ayda 35 lira yükseldi! Zam gelmeye devam ediyor: ‘340 liraya alıyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim’

Enflasyonun artmasına yönelik atılan adımların kendisini göstermesi beklenirken vatandaş için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Kırmızı et fiyatlarına bir süredir zam gelmiyordu ancak yaşanan son gelişmelerin ardından fiyatların yeniden yükselişe geçtiği öğrenildi. Bir buçuk ay önce 220 liraya kadar gerileyen karkas etin kilogramı, yeniden artış göstererek ortalama 250 lirayı aştı. Son bir haftada özellikle kuzu etindeki 15 liralık fiyat artışı dikkat çekiyor.

Finans 26-09-23 07:52

Osmanlı mutfağından terkib-i çeşidiyye tarifi! MasterChef terkib-i çeşidiyye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Terkib-i çeşidiyye tarifinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. İçeriğinde kuzu budu, kuzu kıyması, kuru kayısı, kuru erik ve badem gibi zengin malzeme bulunduran terkib-i çeşidiyye, MasterChef All Star'da yapılmasının ardından dikkat çekti. Peki, terkib-i çeşidiyye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 21-09-23 21:01

BALIKESİR KAYMAKLISI TARİFİ! MasterChef Balıkesir kaymaklısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Balıkesir kaymaklısı tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak edildi. MasterChef All Star'ın Balıkesir'de gerçekleştirilen çekimlerinde, şehre özgü yemekler yapıldı. Yarışmacılar dokunulmazlık kazanabilmek için patlıcanlı basma börek, tirit, ballı kuzu kaburga sarma ve Balıkesir otlar tabağı yaptılar. Peki, MasterChef Balıkesir kaymaklısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Balıkesir kaymaklısı tarifi...

Yemek 07-09-23 22:02

Balıkesir Tirit tarifi! MasterChef Balıkesir Tirit malzemeleri neler, nasıl yapılır?

Balıkesir tirit tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak edildi. MasterChef All Star'ın Balıkesir'de gerçekleştirilen çekimlerinde, şehre özgü yemekler yapıldı. Yarışmacılar dokunulmazlık kazanabilmek için patlıcanlı basma börek, tirit, Balıkesir kaymaklısı, ballı kuzu kaburga sarma ve Balıkesir otlar tabağı yaptılar. Peki, MasterChef Balıkesir Tirit malzemeleri neler, nasıl yapılır? İşte tarifi...

Yemek 07-09-23 21:50

2 milyon kişi halka arza koştu! Borsada gong Kuzu Grup için çaldı: 1 milyar liranın üzerinde...

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Kuzugrup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) halka arzdan elde ettiği gelirle yeni yatırımlarını gerçekleştirerek dağıtım alanını daha da genişleteceğini belirtti. Halka arza 2 milyondan fazla kişi katılırken, büyüklük ise 1 milyar liranın üzerinde gerçekleşti. İşte detaylar...

Finans 29-08-23 13:41

KUZU GRUP HALKA ARZ SONUÇLARI: Kuzu Grup halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak? KZGYO kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?

Kuzu Grup halka arz sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 21 Ağustos'ta başlayan talep toplama işlemleri 23 Ağustos 2023 tarihinde sona erdi. Şimdi birçok kişi internette "2023 Kuzu Grup halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kuzu Grup kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek? İşte detaylar...

Finans 24-08-23 16:04

Kuzu Grup ne zaman işlem görecek? Kuzu Grup halka arz sonuçları açıklandı mı? Gözler Borsa İstanbul'da

Kuzu Grup halka arz sonuçları ve Borsa İstanbul işlem tarihi hakkında araştırmalar hız kazandı. Türkiye'nin önde gelen müteahhitlik ve gayrimenkul geliştirme şirketleri arasında yer alan Kuzu Grup tarafından hayat geçirilen Kuzu Grup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi halka arz edildi. Talep toplama işlemleri 21-22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Şimdi ise gözler Borsa İstanbul'a çevrildi. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Finans 23-08-23 17:27

KUZU GRUP HALKA ARZ TALEP TOPLAMA: Kuzu Grup Gayrimenkul halka arz ne zaman, kaç lot verir, eşit mi oransal mı?

Kuzu Grup Gayrimenkul halka arz ediliyor. 50.000.000'luk lot artırımı yapması beklenen halka arzın açıklığı yüzde 25.00 olarak duyuruldu. Birçok kişi arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Kuzu Grup Gayrimenkul halka arz ne zaman, kaç lot verir? Kuzu Grup Gayrimenkul halka arz eşit mi oransal mı? İşte detaylar...

Finans 21-08-23 14:53

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere enfes yemek menüsü! Leziz akşam yemeği menüsü fikirleri

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler internette menü fikirlerini araştırıyorlar. Yemek yapımından daha zor olan yemek menüsü seçimi için birbirinden lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz. Hazırladığımız akşam yemeği menüsünde, yayla çorbası, kuzu pirzola, kuş üzümlü pilav, ezme salata ve tencerede sufle tarifini ekledik.

Yemek 11-08-23 09:14

Lokum gibi lezzet: Kuzu pirzola tarifi! Yumuşacık kuzu pirzola nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Et yemeklerinin daha yumuşak ve lezzetli olabilmesi için püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kuzunun en çok tercih edilen etlerinden olan kuzu pirzola enfes sosuyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Peki, kuzu pirzola nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 10-08-23 00:09

400 yıldır haftada bir kez yapılıyor! Kavurma ve güveç yemek için akın ediyorlar

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde 400 yıldır haftada bir kez pişen kavurma ve güveci yemek için ziyaretçiler ilçeye akın ediyor. Cuma günlerinde taze olarak kesilen kuzu ve keçi etinden yapılan tonlarca kavurma ve güveç, ilçeyi ziyaret eden lezzet tutkunları tarafından kısa sürede tüketiliyor. İlçe, bu günlerde nüfusunun 7 katı ziyaretçiyi ağırlıyor.

Haber 09-07-23 12:30

KURBAN FİYATLARI 2023 LİSTESİ BÜYÜKBAŞ-KÜÇÜKBAŞ: Kurban vekalet ücreti ve dana, tosun, kuzu, koyun kurban fiyatları ne kadar, kaç TL?

Kurban fiyatları listesi günün en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Dana, tosun, kuzu, koyun küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları ile ilgili açıklama geçtiğimiz günlerde Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı tarafından yapıldı. Birçok kişi internette "2023 kurban fiyatları ne kadar? Koyun, dana, koç, tosun, küçükbaş ve büyükbaş bu yıl kaça satılıyor?" sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 güncel kurban fiyatları...

Finans 20-06-23 13:33

KURBAN FİYATLARI LİSTESİ 2023: Kurbanlık fiyatları ne kadar? Koyun, dana, koç, tosun, küçükbaş ve büyükbaş bu yıl kaça satılıyor?

Kurban fiyatları listesi, 28 Haziran 2023 Çarşamba günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı için geri sayım sürerken vatandaşlar tarafından merak edildi. Dana, tosun, kuzu, koyun küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları internette araştırılıyor. Peki, kurban fiyatları ne kadar? Koyun, dana, koç, tosun, küçükbaş ve büyükbaş bu yıl kaça satılıyor? İşte güncel kurban fiyatları...

Finans 14-06-23 10:56

KURBAN FİYATLARI LİSTESİ 2023: Kurbanlık fiyatları ne kadar, koyun, dana, koç, tosun, küçükbaş ve büyükbaş bu yıl kaça satılıyor?

Kurban fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Dana, tosun, kuzu, koyun küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Kurban fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte, koyun, dana, koç, tosun da dahil olmak üzere küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları...

Finans 14-06-23 10:48

KURBAN FİYATLARI 2023: Kurban fiyatları ne kadar, kaç TL? Dana, tosun, kuzu, koyun küçükbaş ve büyükbaş ile en ucuz kurban fiyatı...

Kurban fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yayımlanan verilere göre; geçtiğimiz sene Kurban Bayramı’nda 1 milyona yakın büyükbaş, 22 milyon civarı da küçükbaş hayvan satışı yapıldı. Peki, en ucuz kurban fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte, bu sene dana, tosun, kuzu, koyun küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları...

Finans 07-06-23 09:44

Ahıra girince korkunç manzarayla karşılaştı! Kurtlar 170 küçükbaş hayvanı telef etti

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde korkunç bir olay yaşandı. Gece saatlerinde ahıra giren kurtlar, 60 koyun ve 110 kuzu olmak üzere 170 küçükbaş hayvanı telef etti. Besici Mehmet Guzay, “Ahıra canavar atladı” diyerek olayı anlattı.

Haber 04-06-23 18:00

KURBAN FİYATLARI LİSTESİ 2023: Dana, tosun, kuzu, koyun gibi büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL?

Kurban fiyatları belli oldu. İbadetini yerine getirmek isteyen binlerce kişi şimdiden kurban fiyatları incelemesine başladı. Küçükbaş, büyükbaş, kuzu, koyun, tosun, dana gibi kurbanlıkların fiyatlarına ve detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, kurban fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 2023 Kurban fiyatları listesi...

Finans 02-06-23 09:00

Cüneyt Özdemir'den sosyal medyayı sallayan görüntüye güldüren yorum: İşte kuzu kuzu geldim

Türkiye, cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Oy verenler arasında birçok dikkat çeken seçmen yer aldı. Sosyal medyada en çok konuşulan görüntü ise bir seçmenin kuzusuyla kabine girmesi oldu. Cüneyt Özdemir de o görüntüleri paylaşarak "Berber karar veriyorlar. İşte kuzu kuzu geldim çalıyormuş." yorumunda bulundu.

Haber 28-05-23 16:33

KURBAN FİYATLARI LİSTESİ 2023: Diyanet kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? Küçükbaş, büyükbaş, tosun, dana, kuzu, koyun...

Kurban fiyatları listesi 2023 ile ilgili arama motorlarında yapılan sorgulamalar hız kazandı. Bazı vatandaşlar kurban ibadetini bağış yoluyla gerçekleştirecek. Öte yandan kuzu, koyun, tosun, dana gibi kurbanlık fiyatları arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, 2023 kurbanlık fiyatları listesi ile küçükbaş, büyükbaş, kuzu, koyun, tosun, dana kg fiyatı ne kadar oldu, kaç TL? İşte 2023 kurban fiyatları listesi...

Finans 25-05-23 14:31

Muş’ta bebek gibi bakılan kuzu bir an olsun sahibinin peşini bırakmıyor! Çarşı pazar birlikte geziyorlar

Muş’ta bir vatandaşın bebek gibi bakarak biberonla beslediği kuzusu bir an olsun peşinden ayrılmayarak onunla çarşı pazar geziyor.

Haber 19-05-23 10:09

Artık lüks oldu! Rekor kuzu ciğerinde, fiyatı 300 TL'ye dayandı

Bir zamanlar gariban sofralarının baş tacı olan sakatat fiyatları artık lüks oldu. Kırmızı ete gelen zamların ardından sakatat grubunda da fiyatlar arttı. Rekor ise kuzu ciğerinde. Geçen sene 100- 120 TL'ye satılan kuzu ciğerin fiyatı bu sene 280-300 aralığında satılıyor.

Finans 13-05-23 07:57

Adana’da büryana ilgi arttı

Siirt’in meşhur lezzetlerinden büryan kebabını Adanalılarla buluşturan Cihangir Korkmaz, günde 4-5 kuzu bitirmesine rağmen siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini belirtti.

Yurthaber 10-05-23 11:46

Günlük 1,5 - 2 kilo süt içiriyorum diyor, yanından hiç ayırmıyor! Büyüyünce kesip yiyecek değilim... Evlat gibi bakıyorum ona

Ankara’da yaşayan 70 yaşındaki Medine Kara, 'Nonik' ismini verdiği kuzusuna bebek gibi bakıyor, yanından hiç ayırmıyor. Kara, bakımına ve beslenmesine önem verdiği Nonik'e günlük 1,5 - 2 kilo süt içirdiğini, haftada 100 liralık bez aldığını söylüyor. Medine Kara, "Büyüsün, büyüyünce kesip yiyecek değilim. Evlat gibi bakıyorum ona. Kışa kadar bakarım. Başka kuzu da yanında olsa eş olarak bakarım. Tek durmuyor, sağa koşuyor, sola koşuyor” diye konuştu.

Haber 08-05-23 12:05

Burak Deniz Tarkan'ın 'Kuzu Kuzu' dansıyla ortalığı yıktı geçti! Bu yakışıklılık halis mi?

En son Şahmaran dizisiyle izleyicinin karşısına çıkan Burak Deniz, bir medya ve eğlence etkinliğine katılmak için gittiği Hindistan’da sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan yakışıklı oyuncunun sahnede Tarkan'ın 'Kuzu Kuzu' dansını yaptığı anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Magazin 05-05-23 20:44

Kilosunu 400 TL'den satıyor 'Boş zamanlarımda dolaşıyorum ve...' Bölge insan kaynıyor! Toplamak için oraya koşuyorlar

Halk arasında 'kuzu göbeği' olarak bilinen mantar türü, Denizli'nin Buldan ilçesinde, bahar aylarının yağışlı geçmesinden dolayı çoğalması, ormanlık bölgelerde yaşayanların yüzünü güldürdü. Kilosunu 400 TL'den sattığını söyleyen bir vatandaş, boş zamanlarında bu mantarı toplamak için dolaştığını ve nerelerde bol olduğunu iyi bildiğini belirtti. Ayrıca kuzugöbeğinin bu tarz havaları sevdiğini anlatan vatandaş "Dağ taş kuzugöbeği toplamak için dolaşan kişilerle dolu" dedi.

Finans 19-04-23 10:47

Kuzu göbeği mantarı nedir, faydaları nelerdir? Kuzu göbeği nasıl pişirilir, besin değeri nedir?

Elbistan yöresine özgü bir yemek olan kuzu göbeği hem Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biridir hem de sağlıklı beslenme açısından oldukça faydalıdır. Kuzu göbeği kuzu etinin özel bir şekilde hazırlanmasıyla ortaya çıkan bir yemektir. Kuzu etinin özel baharatlarla harmanlanarak hazırlanan göbeği lezzetiyle dikkat çekerken aynı zamanda protein ve vitamin açısından da zengindir. Kuzu göbeği mantarı nedir, ne işe yarar?

Haber 31-03-23 17:14

Tek lokması bile zararlı! Genç yaşta giderek artan kanser vakalarının önemli sebebi

Kanser toplumda en sık görülen hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Genetik ve sağlıksız beslenmek kansere neden olan riskli etkenler olarak biliniyor. Genç yaşta giderek artan ve ölümcül sonuçlara sebep olabilen kalın bağırsak kanseri hakkında konuşan Prof. Dr. Ayhan Kuzu, alınması gereken önlemleri paylaştı.

Haber 29-03-23 13:51