Ozel Koruma Haberleri

Sahibinden satılık tarihi kilise! İstenen rakam dikkat çekti

Sivas'ta 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay (43) tarafından satışa çıkarıldı. Emlak danışmanı Vahap Yıldız, “Tapusu var ve satılmasında hiçbir engel gözükmüyor. Kilise 1’inci derecede sit alanı ve koruma altındadır. Bugün itibarıyla satışa çıkardık” dedi. Kilise için istenen rakam ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 2024-03-29 09:59:34

Mihalıççık’ın ünlü kiraz ağaçları koruma altında

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mihalıççık ilçesinde Kiraz Yetiştirilen Alanlarda Akdeniz Meyve Sineğinden Ari Alan Projesi kapsamında yürütülen kontroller devam ediyor.

Yurthaber 2024-03-28 15:58:31

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çıkan yangında 12 kişi dumandan etkilendi

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkumun yatağını ateşe vermesi sonucu çıkan yangında dumandan etkilenen 3 infaz koruma memuru ve 9 mahkum hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 2024-03-21 07:50:23

Doktor bu sebzeyi her gün yiyin diyor! Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltıyor

Bir doktor neden düzenli olarak soğan yediğini ve sağlığa olan faydalarını anlatıyor. Yediklerimiz genel sağlığımız üzerinde büyük bir rol oynar. Belirli bir diyete bağlı kalmak, bazı hastalıkların riskinizi artırabilir veya azaltabilir. Sağlığı koruma açısından çok çeşitli faydalar sağlayabilecek spesifik gıdalar bile var. Bir doktor, çoğu mutfakta bulunan yaygın bir kök sebzeye övgüler yağdırmak için sosyal medya platformu TikTok'u kullandı.

Haber 2024-03-19 07:44:02

Yaralı kulaklı orman baykuşu tedavi altına alındı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde duyarlı bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan kulaklı orman baykuşu gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yurthaber 18-03-24 11:17

Çanakkale şehitlerinden günümüze selam! 57. Alay ile ilgili ezber bozan keşif: Bu tarz çok mit var

Türkiye bugün 109 yıl önce yurt topraklarını koruma uğrunda canlarını feda eden Çanakkale şehitlerini anıyor. Çanakkale Savaşı'nda görev alan 57. Alay ile ilgili ezber bozan bir keşfe imza atıldı. Ayrıca askerlerin isimlerini mermere kazıdıkları ortaya çıktı, böylece Mehmetçiklerin isimleri günümüze dek ulaştı.

Haber 18-03-24 10:26

Tansu Çiller'in Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin açıklama

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Berslan Duman, müvekkilinin Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin, "Bu arsanın 4 Mart 2024 tarihli Bakanlık oluruyla 'Nitelikli Koruma Alanı'ndan çıkartılarak, 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'na dönüştürülerek avantaj sağlandığı iddiası tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırıdır." açıklamasında bulundu.

Yurthaber 15-03-24 14:52

Samsun'da yaban hayvanları fotokapanlarla kaydedildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun'da farklı bölgelere yerleştirilen 21 fotokapanla yaban hayvanları görüntülendi.

Yurthaber 15-03-24 10:18

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi kaza geçirmişti! Şırnak'tan bir acı haber daha: Şehit sayısı 2'ye çıktı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak programı sonrası koruma polislerini taşıyan araç kaza yaptı. Kazada Şırnak’ta görevli polis memuru Fırat Der şehit olurken, bir diğer acı haber de bu sabah geldi. Yaralı polislerden İlker Duran tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haber 14-03-24 08:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi kaza geçirdi! 1 polis memuru şehit oldu

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ekibi, Şırnak İdil'de trafik kazası geçirdi. Kazada 1 polis memuru şehit oldu, 2'si polis memuru 3 kişi yaralandı.

Haber 13-03-24 17:17

İstanbul'da bazı alanlar kesin korunacak hassas alan ilan edildi

İstanbul'daki Sarıyer Gerigörünüm ve Etkileşim Bölgesi 1. Etap Doğal Sit Alanının koruma statüsü yeniden değerlendirilerek, kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Yurthaber 12-03-24 07:02

MEB'den özel okullar için yeni yılda yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Ücretsiz kontenjanlarda merkezi yerleştirme dönemi

MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı. MEB tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Söz konusu kararla birlikte; öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.

Egitim 11-03-24 13:32

Koruma altındaki çocuklar birbirlerine girdi: 5 yaralı

Adıyaman’da, sevgi evlerinde kalan ve koruma altında bulunan çocuklar arasında çıkan kavgada 5 çocuk yaralandı.

Yurthaber 06-03-24 08:12

Ekrem İmamoğlu'nun mitingi sonrasında ilginç anlar! 'Denetim amiriyim' deyip İmamoğlu'na kartını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bahçelievler'de düzenlenen 'Halk Buluşması'na katıldı. Miting sonunda ise İmamoğlu ile yanına gelen kendisinin 'denetim amiri' olduğunu söyleyen bir vatandaş arasında ilginç anlar yaşandı. Kartvizitini İmamoğlu'na veren kişi 'Sana yapılan sabotajları var, sabotajları var' dedi. Koruma ekibi ise yaşanan kargaşa sırasında güç anlar yaşarken, vatandaşa yanıt veren İmamoğlu "Seni arayacağım" diyerek seçim otobüsüne bindi.

Haber 06-03-24 00:06

Düzce’de av sezonu sona erdi

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, av sezonunun sona erdiğini duyurdu.

Yurthaber 05-03-24 10:23

Kadınların ilgilenmediği tek uğraş! İlginç tespiti ilk kez o yaptı 'Bu kadar net! Kadınlar tavırlarını koymuş durumda'

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy; kadınların anne olarak bir şefkat boyutu, ölüye saygıda daha ön planda olduğu ve korumacı bir ruh tarafının bulunduğunu belirterek, kadınların dünyada sadece definecilikle uğraşmadığını söyledi.

Kadin 01-03-24 13:24

Çengel boynuzlu dağ ve yaban keçileri Erzincan'ın karlı dağlarında görüntülendi

Nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan çengel boynuzlu dağ ve yaban keçileri, Erzincan'da karlı Munzur Dağları'nda sürüler halinde görüntülendi.

Yurthaber 29-02-24 15:15

4 bin yıllık sarmaşık görenleri mest ediyor

Adana’nın Aladağ ilçesinde koruma altında olan 4 bin yıllık orman sarmaşığı görenleri kendine hayran bırakıyor.

Yurthaber 27-02-24 10:03

Doğum kontrolünde yeni yöntem! Uzman isim açıkladı: İlişki sırasında erkekler de kalıcı olarak korunabiliyor

İlişki sırasında erkeklerin de korunabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, “Gebelikten koruma denince akla kadınlar için tasarlanan yöntemler gelir fakat erkekler için de korunma yöntemleri mevcuttur. Erkeklerde kalıcı korunma yöntemi olarak ’vazektomi’ ameliyatı uygulanabilir” dedi.

Kadin 26-02-24 16:08

Araştırma sonucu kanıtladı: Düzenli diş fırçalama zatürreye karşı koruyor!

ABD’nin Boston kentinde Harvard Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, düzenli diş fırçalamanın akciğer hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağladığını ortaya koydu.

Kadin 24-02-24 10:25

Yaban keçileri aç kalmasın diye dağlık alana atla yem taşıdılar

Van'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü (DKMP) ekipleri, nesli koruma altında olan yaban keçileri için zorlu kış şartlarının hüküm sürdüğü sarp bölgelerdeki alanlara atla ulaşarak ot ve saman bıraktı.

Yurthaber 20-02-24 12:07

Ardahan'da karla kaplı ormanlık alanda 2 karaca görüntülendi

Ardahan'da, koruma altındaki 2 karaca, karla kaplı ormanlık alanda dronla görüntülendi.

Yurthaber 20-02-24 10:39

Fiyatı 3 bin 200 TL'ye düştü! Marmot Precip Eco Print Yağmurluk'ta indirim zamanı

Fonksiyonel, dayanıklı ve performans odaklı ürünleri ile tanınan outdoor markası Marmot'un sürdürülebilir malzemeler kullanarak ürettiği Precip Eco Print Yağmurluk modeli Günün Fırsatları kapsamında kısa süreliğine indirime girdi. Kışın yağmurda, karda, rüzgarda tam koruma sağlayacak bu ceketi incelemeye ne dersiniz?

Haber 19-02-24 18:16

Mustafa Sandal'ın Binali Yıldırım paylaşımı gündemde! Koruma kıyafeti olmaksızın...

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan toprak kayması gündemde. "Kayan sahadaki toprak siyanürlü mü?" iddiaları gündemdeyken Mustafa Sandal Binali Yıldırım'a seslendi ve paylaşımıyla gündeme geldi.

Magazin 15-02-24 09:41

Çocuk koğuşunda cinsel istismar! İğrenç olayda skandal detay: Muayene yapılmamış

Kocaeli'de, 2022 yılında cezaevindeki çocuk koğuşunda tutuklu bulunan S.T. (19) ile M.D. (18), aynı koğuşta kaldıkları 4 kişi tarafından cinsel istismara uğradı. Yargılama sonucunda 4 sanığa 30 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları verildi. Olayla ilgili 5 infaz koruma memuru hakkında başlatılan soruşturma da tamamlandı. 5 gardiyan hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan ayrı ayrı 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede yeni detaylar da ortaya çıktı.

Haber 11-02-24 11:59

Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye kötü haber! Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan böyle duyurdu: Olacak gibi değildi olmadı da zaten

İzmir Karaburun Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş ve bir süre önce de belediye meclis kararı ile tiny house'lar için yasak getirilmişti. Karar sonrası Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın talimatıyla bölgede sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar kaldırıldı.

Haber 05-02-24 19:16

Nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak Tunceli'de görüntülendi! 'Sonunda denk geldim'

Dünya genelinde nesli tükenme tehdidi altında bulunduğu için koruma altında bulunan vaşak, Tunceli’de kendisini görüntüleyen doğa fotoğrafçısına adete poz verdi.

Haber 05-02-24 12:33

Yalova'da şahin ve kuzgunların yem kapma mücadelesi fotokapanla görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yalova Şube Müdürlüğü ekiplerinin yemleme çalışmasında kullandığı fotokapanlar, şahin ve kuzgunların yem kapma mücadelesini görüntüledi.

Yurthaber 02-02-24 13:26

Ağrı Dağı'nın karla kaplı eteklerine yaban hayvanları için buğday bırakıldı

Ağrı'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) ile Türk Kızılay gönüllüleri, Ağrı Dağı'nın karla kaplı eteklerine yaban hayvanları için buğday bıraktı.

Yurthaber 02-02-24 11:48

Koruma altındaki dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ’da koruma altında bulunan dağ keçileri tarihi Harput Mahallesi’nde sürü halinde otlanırken görüntülendi.

Yurthaber 01-02-24 11:29

Battalgazi’de sokak hayvanlara yem bırakıldı

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmamaları için ilçenin çeşitli noktalarına kuru mama bıraktı.

Yurthaber 30-01-24 13:42

Bağ-Kur’da emeklilik şartları 2008 sonrası SSK’lıya eşitleniyor: 9000 prim günü bekleyenler dikkat, yeni emeklilik reformu!

Aile Koruma Paketi ile çalışma imkanı olmayanlar ev kadınlarına sosyal güvence getirecek emeklilik reformu için adım atılacak. Sayısı 1 milyonu bulan Bağ-Kur’lu küçük esnafın ise prim gün sayısı 2008 sonrası SSK’lıya eşitlenecek. Böylece prim günü 9000’den 7200’e çekilecek ve 5 yıl erken emekli olunabilecek. İşte haberin detayları…

Finans 30-01-24 07:23

Kripto hesapları için kimlik ve fotoğraf kararı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), kripto varlık hizmet sağlayıcılarının, üyelerinin kimlik ve fotoğraf bilgilerini işlemesinin, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri kapsamında olduğuna karar verdi.

Finans 28-01-24 14:02

Sakarya'da korkunç kaza! Otomobil TIR'a çarptı, polis memuru şehit oldu

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, TEM Otoyolu'nda koruma görevindeki 3 polis memurunun bulunduğu otomobil, TIR'a arkadan çarptı. Kazada polis memuru Cengiz Parlak şehit olurken, 2 polis de yaralandı.

Haber 28-01-24 01:33

Korku filmi gibi ama gerçek! Meyve vermek istediği ayı kolunu kaptı... Ayıdan kurtulmak için kendi kolunu kesti

Tayland'da yaban hayatı koruma merkezinde yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Merkez gönüllü olarak çalışan turist meyve vermek istediği ayının kolunu kapması üzerine zor anlar yaşadı. Ayı saldırısından kurtulmak için 32 yaşındaki İsveçli turist Stefan Claudio Specogna kendi kolunu kesmek zorunda kaldı.

Trend 26-01-24 13:58

Van'da geçen yıl 500'e yakın yaban hayvanı tedavi edildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesindeki Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde geçen yıl 500'e yakın yaban hayvanı tedavi edildi.

Yurthaber 25-01-24 14:58
Van

Kahramanmaraş'ta ele geçirildi! Tam 1300 yıllık, koruma altına alındı

Kahramanmaraş'ta yapılan operasyonda 1300 yıllık olduğu tahmin edilen deri üzerine yazılmış Tevrat ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, tarihi Tevrat ise muhafaza altına alındı.

Haber 25-01-24 00:05

200 TL'ye alıp 20 milyon TL'ye satıyorlar! Akılalmaz yöntem: İnternet ilanlarla dolu... O dükkana akın akın gitmelerinin sebebi buymuş

Akılalmaz dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez de dolandırıcılar davul derisine dadandı ve türlü yöntemlerle dönüştürdükleri derileri tarihi belgeymiş gibi satmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, dolandırıcıların 200 TL'ye satın aldığı eskimiş davul derilerini, üzerine işlem yapıp '10 sayfalık ceylan derisinden İncil' şeklinde verdikleri ilanla 15-20 milyon TL'ye sattığını söyledi.

Finans 24-01-24 11:49

Çuvalla kırsala bırakılan 15 köpek yavrusu koruma altına alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, çuvalla kırsala bırakılan 15 köpek yavrusu, İslahiye Belediyesi tarafından koruma altına alındı.

Yurthaber 23-01-24 15:36

Ahlat'ta açılan kurslarla Geleneksel Taş İşçiliği yaşatılıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde açılan kurslarla, UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alınan "Ahlat Taş İşçiliği Geleneği" yaşatılmaya çalışılıyor.

Yurthaber 23-01-24 13:42

Muş'ta 34 toy kuşu görüntülendi

Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü ekiplerince Muş'ta 34 toy kuşu görüntülendi.

Yurthaber 23-01-24 08:13

Fiyatı 3 bin 199 TL'ye düştü! Helly Hansen Seven J Yağmurluk'ta kaçırılmayacak fırsat

Yağmurlu günlerde kurtarıcınız olacak, hem şık hem de işlevsel bir yağmurluk arıyorsanız doğru yerdesiniz. Su ve rüzgar geçirmez, nefes alabilir özellikleriyle öne çıkan, her adımda kuru ve konforlu kalmanızı sağlayan Helly Hansen Seven J Yağmurluk indirime girdi. İster şehirde gezerken ister doğa yürüyüşlerinde size kesintisiz koruma sunacak yağmurluğu incelemeye ne dersiniz?

Haber 22-01-24 14:07

Hayvanları, Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği'ne operasyon! Suçüstü yakalandılar: 346 bin lira ceza kesildi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde jandarma ekipleri, horoz dövüşü yapıldığı tespit edilen Hayvanları, Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği'ne operasyon düzenledi. Suçüstü yakalanan 54 kişiye toplam 346 bin 950 TL ceza kesildi.

Haber 19-01-24 22:32

Bursa'da tesadüfen fark edildi: Anadolu şeritli semenderi böyle görüntülendi! DKMP harekete geçti

Bursa'da bir kişi sulama göletinde alışılmadık canlılarla karşılaştı: Canlının nesli tükenme tehlikesi altındaki Anadolu şeritli semenderi olduğu ortaya çıktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar devreye girdi, semenderlerin akıbetine ilişkin açıklama geldi.

Haber 19-01-24 15:47

Balla karıştırınca etkisi kat kat artıyor! Virüslerle savaşıyor... Her eve girmeye başladı, yok satıyor

Soğuk havalara bir de toplumda son dönemde yaygın olarak görülen hastalıklar eklenince vatandaşlar bitki çaylarına akın etmeye başladı. Hem soğuktan hem de hastalıktan korunmak isteyenler, aktarların yolunu tutarken her bitki çayının vücuda farklı etkileri bulunuyor. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, bitki çaylarının zengin içerikleri sayesinde hastalıklara karşı doğal bir koruma sağladığını belirtti. İşte kış hastalıklarından koruyan 10 şifalı bitki çayı...

Kadin 19-01-24 14:51

Edirne'de polis ekiplerinin bulduğu yaralı bulunan atmaca koruma altına alındı

Edirne'de polis ekiplerince yaralı bulunan atmaca koruma altına alındı.

Yurthaber 19-01-24 14:07

Manisa’da kış ortası su kuşu sayımları yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa’daki sulak alanlarda kış ortası su kuşu sayımları gerçekleştirildi.

Yurthaber 19-01-24 13:07

Antalya'da annesini öldüren sanık akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi

Antalya'da, tartıştığı annesini bıçaklayarak öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekesiyle koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbirleri hükümlerinin uygulanmasına karar verilerek tahliye edildi.

Yurthaber 17-01-24 15:08

Iğdır'daki sulak alanda kış ortası sayımında 25 türden 2 bin 200 kuş kaydedildi

Iğdır'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Karasu Sulak Alanı'nda ocak ayında kuş türü gözlemi ve sayımı yaptı.

Yurthaber 17-01-24 11:47