Ozel Meslek Lisesi Haberleri

İstanbul'da yapay zeka lisesinin kurulması için çalıştay düzenlendi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul işbirliğiyle düzenlenen "Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı"nda, akademisyenler, bilişim öğretmenleri ve sektör temsilcilerince, yapay zeka lisesinin içeriğinin geliştirilmesi, müfredatının tasarlanması, hangi derslerin okutulması gibi konular ele alındı.

Yurthaber 2024-04-25 14:12:04

Trabzon'da meslek lisesi öğrencileri topraksız tarımla sebze yetiştiriyor

Trabzon'da lise bahçesine kurulan ve topraksız tarımla marul yetiştirilen 21 metrekarelik bitki kabininden ilk mahsul alındı.

Yurthaber 2024-04-25 12:28:15

Liseli genç kondisyon bisikletinde harcadığı enerjiyi elektriğe çevirdi

Konya’da meslek lisesinde eğitim gören 11. sınıf öğrencisi spor salonunda kondisyon bisikletinde harcadığı enerjinin boşa gitmemesi için fikrini paylaştığı öğretmeni ve sınıf arkadaşlarıyla geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yaptığı kondisyon bisikletinde elektrik üretti.

Yurthaber 2024-04-25 10:05:58

Memur zammı hesabı belirdi! Son enflasyon tahmini ile oran değişti: İşte meslek meslek merak edilen yeni memur maaşı tablosu…

Memur maaşı zammı ve memur emekli zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Milyonlar heyecanlı bekleyişini sürdürürken Merkez Bankası’ndan zamda hesabı değiştirecek bir açıklama geldi. 6 aylık enflasyon tahmini ile memur enflasyon farkı ortaya çıktı. Toplu sözleşme zammı ile birlikte memur ve memur emekli maaşı zammının yüzde 20’ye yükselmesi öngörüldü. En düşük memur maaşı için tahmini rakam da belli oldu. İşte meslek meslek yeni memur zammı hesaplama tablosu.

Finans 2024-04-22 11:16:26

Bankada yöneticiydi! O iş için istifa etti 'Ciddi bir maaş alıyordum ama artık daha yüksek bir gelir elde ediyorum' Herkese tavsiye etti

Mersin’de uzun yıllar bir bankada yönetici olarak çalıştıktan sonra hobi olarak başladığı arıcılığı meslek haline getiren Barbaros Yeşilgün, "Bu kararı vermemde en büyük faktör öncelikle çocuklarıma doğal bal üretmekti" dedi. Arıcılık yapmak için bankadaki işinden ayrılan Yeşilgün, bankada yönetici olarak çalıştığı işinde ciddi bir maaş aldığını ancak şu an yaptığı işte bankacılık hayatında elde ettiği gelirden daha yüksek bir gelir elde ettiğini söyledi.

Haber 22-04-24 09:39

Baba mesleğini yapanların sayısı artıyor

Türkiye'de baba mesleğini sürdürenlerin oranı, 2019-2023 döneminde 9 meslek grubunun 8'inde artış gösterdi.

Finans 13-04-24 13:56

SON DAKİKA: Memur ve emekli zammında Merkez Bankası’ndan en kritik iki ipucu! Doktor, öğretmen, polis, hemşire… Memur maaş tablosunda 3 haneli rakamlara geçiliyor

Son dakika: Memur zammı ile SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammı için Temmuz 2024 zam hesabı ortaya çıktı. Emekli zammı ve memur maaşı zammında ipucu Merkez Bankası’ndan geldi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL olacak? Öğretmen, polis, hemşire, doktor ve mühendis dahil tüm meslek gruplarında memur maaşı hesaplama tablolarını Mynet okuyucuları için hazırladık. İşte kuruşu kuruşuna Bağ-Kur, SSK emeklisi, memur ve memur emeklisi maaşı tahmini…

Finans 06-04-24 15:09

Konya'dan Gazzeli çocuklara oyuncak ve eşofman gönderilecek

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (KOMEK) gönüllü kursiyerler tarafından dikilen 11 bin eşofman takımı ile toplanan binlerce oyuncak, Kızılay Karatay Şubesi iş birliğiyle Gazze'ye ulaştırılacak.

Yurthaber 04-04-24 15:15

Bayburt'ta geleceğin mutfak şefleri yetişiyor

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, yöresel lezzetlerden dünya mutfağına kadar birçok lezzeti uygulamalı öğreniyor.

Yurthaber 04-04-24 12:07

Sıfır Atık Yarışması’ndan Niğde’ye birincilik ödülü

Sıfır Atık Yarışmasında Niğde Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Emirhan Esen Türkiye Birincisi oldu.

Yurthaber 04-04-24 11:40

Kütüphaneler haftasında millet kütüphanesinde gençlerle bir araya geldi

60. Kütüphaneler haftası nedeniyle kitap okuma farkındalığı oluşturmak için Havran Millet Kütüphanesinde, Havran Anadolu Lisesi öğrencileriyle etkinlik düzenlendi

Yurthaber 02-04-24 08:40

Yapay zekâ mühendisliği nedir, yapay zekâ mühendisi nasıl olunur? Yapay zekâ mühendisi ne iş yapar? Yapay zekâ mühendisi maaşları

Teknoloji alanındaki gelişmeler ile birlikte insan yaşamına yalnızca teknolojik cihazlar değil, birbirinden farklı yeni nesil meslek grupları da girmeye başlamıştır. Yapay zekâ mühendisliği de bu yeni nesil meslek gruplarından biri olarak bilinmektedir. Yapay zekâ mühendisliği, ciddi kazançların elde edilmesini sağlayan bir meslek olarak da görülmektedir. Peki, yapay zeka mühendisliği nedir, yapay zeka mühendisi nasıl olunur, ne iş yapar ve maaşları ne kadardır?

Egitim 27-03-24 19:22

Muhasebecinin bir anlık dalgınlığı 1 milyon TL zararına neden oldu

Eskişehir’de bir anlık dalgınlık sonrası toplam 1 milyon TL değerindeki evraklarını kaybeden muhasebeci Filiz Şen, “1 milyona yakın zararım var. 1 ay meslek men cezası veriyorlar, 1 ay hapis kararı var. Eğer vicdanlıysanız ne olur geri getirin. Çünkü onlar resmi kayıtlar. Onlar onun işine yaramaz” dedi.

Yurthaber 27-03-24 11:02

Afyonkarahisar’da Minik Yüreklere Dokunmak projesi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Sandıklı Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "Minik Yüreklere Dokunmak" projesi kapsamında çocuklara hediyeler ile eğlendirdi.

Yurthaber 26-03-24 12:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi meslek lisesinin öğrencileri teknolojide uzmanlaşıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) hem mesleki hem de akademik eğitim verilen öğrenciler, üniversitenin imkanlarından da yararlanabiliyor.

Yurthaber 22-03-24 13:44

Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

Bağışçı Amanetoğlu ailesi ve Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla tamamlanan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, törenle açıldı.

Yurthaber 19-03-24 14:54

Çanakkale Savaşı'nda mezun veremeyen lisenin öğrencilerinden Vefa sergisi

Anadolu'nun ilk devlet lisesi olan ve Çanakkale ile Kurtuluş savaşlarına katılan öğrencilerinden çoğunun şehit düşmesiyle bilinen Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde "Çanakkale'nin onbeşlilerine Cumhuriyetimizin 100. yılının onbeşlilerinden vefa" seramik sergisi açıldı.

Yurthaber 18-03-24 14:59

Emirdağ Aziziye Anadolu Lisesi ‘Tübitak Projesi’ ödülünü aldı

‘Tübitak 2204-A’ Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasın da Emirdağ Aziziye Anadolu Lisesi ‘Tübitak Projesi’ ödülünü aldı.

Yurthaber 15-03-24 10:30

Doktorların seçim heyecanı erken başladı

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı, doktorlar için özel ve önemli bir gün. Sağlıkta şiddet haberleri, yurt dışına göçenler ve özlük haklarıyla ilgili birçok sorunları var doktorların. Meslek odaları tıbbiyelilerin bu sorunlarını takip eden, dile getiren kuruluşlar. Şimdilerde yerel seçim yaklaşırken İstanbul’daki doktorlar için başka bir seçim heyecanı daha kapıda. İstanbul Tabip Odası da oda seçimlerine hazırlanıyor.

Haber 14-03-24 10:43

İŞKUR'dan yeni program: Günlük 425 TL! Hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyorlar!

İş arayanlara, deneyim kazanmak isteyenlere, okurken meslek öğrenmek isteyen gençlere İşkur aracılığıyla önemli fırsatlar sunuluyor. Kurum, meslek öğretirken katılımcılara ödeme de yapıyor. Eğitim programının temel hedefi, katılımcılara yeni meslek becerileri kazandırmak ve bu süreçte maddi destek sunarak iş hayatına hazırlamak. Günlük ödeme miktarı ve başvuru şartları neler?

Finans 12-03-24 10:36

30 bin lira getirisi ve eleman sıkıntısı olan oto eksperliğini öğrenciler yerinde inceledi

Eskişehir’de hizmet veren Experix Kurumsal Oto Ekspertiz’i ziyaret eden meslek lisesi öğrencileri, aylık 40 bin liraya kadar maaş getirisi olan fakat nitelikli eleman eksiği bulunan oto eksperliği mesleği hakkında hem teorik hem de pratik bilgi sahip oldu.

Yurthaber 12-03-24 10:26

Adana'da FETÖ davasında yargılanan 3 sanığa hapis cezası verildi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan farklı meslek gruplarına mensup 3 sanıktan 2'si, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl 10'ar ay, diğeri ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 12-03-24 10:08

Son dönemde popüler oldu! Yeni meslek dalı oluştu, işte kazandıkları ücret...

Son dönemde yeni bir meslek daha doğdu. Resmi nikahını düğünden önce kıydırmış çiftler, 'Temsili Nikah Memurları' ile aileleri ve sevdikleri için düğünlerinde yeniden nikah kıyıyorlar. "Bunun hiçbir resmiyeti yoktur, tiyatral gösteridir" diyen tiyatro oyuncusu Yıldız Sert, ücretler için "Ankara için ortalama 1000-1250 TL civarıdır. İstanbul'da ise 2500, 3000 maksimum 4000 bin TL'yi buluyor" açıklamasını yaptı.

Finans 11-03-24 22:43

Meslek haline geldi! Sosyal medyadan ilan veriyorlar: Yevmiyesi 4 bin lira

Nikah tarihi ile düğün yeri rezervasyonu uyuşmayan çiftlerin, misafirlerinin beklentisini karşılamak amacıyla düzenlediği nikah programında görev alan temsili nikah memurluğu, evlilik sektöründe meslek haline geldi. Cübbesiyle organizasyona katılıp, çiftin isteğine göre günün anlamına uygun konuşma yapan, nikah defterini imzalatıp, evlilik cüzdanını teslim eden temsili nikah memurunun ücreti bin 500 ila 4 bin lira arasında değişiyor. İşte detaylar...

Haber 10-03-24 10:59

Meslek lisesi öğrencileri film setlerinde yapılan makyajı uygulamalı öğreniyor

Bursa'daki Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, saç ve cilt bakımı, masaj gibi uygulamaların yanı sıra bilim kurgu filmlerinin setlerinde yapılan karakter makyajını da öğrenerek mesleğe hazırlanıyor.

Yurthaber 07-03-24 11:03

Adıyaman'da meslek lisesi öğrencileri boya üretiyor

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin ürettiği duvar boyasından 2 yılda 1 milyon 109 bin lira gelir elde edildi.

Yurthaber 06-03-24 10:20

Kahramanmaraş’ta üretilen ayakkabılara kadın eli değecek

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında finanse edilen ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Güçlü Kadın Güçlü Aile" projesiyle afetzede kadınlar meslek sahibi olacak.

Yurthaber 04-03-24 15:45

Öğrencilerin hobileri derece getirdi

Adana’nın Kozan ilçesinde Fen Lisesi öğrencileri, hobi için başladıkları satrançla Adana’da 32 okulun katıldığı turnuvada il ikincisi oldu.

Yurthaber 04-03-24 11:25

Farklı meslek gruplarından oluşan korodan muhteşem konser: Dakikalarca alkışlandılar

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde Tekirdağ’da ev hanımı, inşaat mühendisi, gayrimenkul danışmanı, sağlık personeli, güvenlik görevlisi ve öğretmen gibi farklı meslek grubu çalışanlarından kurulan koro muhteşem bir geceye imza attı.

Yurthaber 01-03-24 12:37

Kütahya Lisesinde Bilim Fuarı açıldı

Kütahya Lisesinde Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Ortaöğretim Hizmetleri Şube Müdürü İrfan Kanık, Eğitim Bir Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, okul müdürleri, Kütahya Lisesi okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla Bilim Fuarının açılışı yapıldı.

Yurthaber 29-02-24 15:45

Adana'da FETÖ davasında yargılanan 4 sanıktan 3'üne 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan farklı meslek gruplarına mensup 4 sanıktan 3'ü, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 27-02-24 11:32

Rusya sandık başında: Putin'le devam mı tamam mı? İşte Rus liderin rakipleri

Rusya'da devlet başkanlığı seçiminin erken oylama aşaması başladı. 37 bölgede kurulan seçim sandıklarında belirli meslek grupları oylarını kullanıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rakip olarak 3 aday sahneye çıktı. Adaylar, ilk turda yüzde 50'yi geçmeyi hedefliyor.

Haber 25-02-24 12:41

Muşlu öğrenciler İtalya’da staj görüyor

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında önemli bir adım atarak öğretmen ve öğrencilerini uluslararası deneyimlerle buluşturuyor.

Yurthaber 22-02-24 15:27

İlçede herkes çöplük olarak hatırlıyor! Son halini gören inanamıyor... Her şey bir yılda oldu

İzmir Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri daha önce ilçe çöplüğü olarak kullanılan 20 dönümlük alanda mevsimlik sebze ve buğday yetiştiriyor. Okulun müdürü Mehmet Sıddık Kaya "Mevsim sebzeleri üretiyor, meyve fidanı yetiştiriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ilçe halkının siparişlerini karşılamaya çalışıyoruz" dedi. İlçede daha önce çöplük olarak kullanılan alan, Kaymakamlık tarafından geçen yıl "tarım uygulama bahçesi" olarak kullanılması için okula tahsis edilmişti.

Haber 22-02-24 12:21

Babadan oğula geçen meslek! “Amerika’dan öğrenmek isteyenler var, Türkiye’den öğrenmek isteyen hiç kimse yok

Gaziantep’te 50 yıllık kalaycı ustası Seyit Ahmet Ayata, bakırcılık mesleğinin gelecek nesillere aktarılması için oğlu Halil İbrahim’e kalaycılığı ve kültürü öğretiyor.

Kadin 21-02-24 20:14

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı ALESTA ile Singapur'da yarışacak

Adana Fen Lisesi öğrencileri, deniz madenciliği ve mikrobiyoloji çalışmalarına katkı sunmak amacıyla tasarladıkları otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da düzenlenecek yarışmaya katılacak.

Yurthaber 20-02-24 12:03

Heyelanın olduğu bölgede afet dersi işlediler

Tokat Üniversitesi Niksar Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine tabiat afetlerine karşı bilinçlendirme gezisi düzenlendi. Niksar’da heyelanın yıktığı köye giden öğrenciler derslerini afetin olduğu köyde işledi.

Yurthaber 20-02-24 09:39

TUREB'den yeni yasa teklifine tepki: Meslek bitme noktasına gelir

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan değişiklik teklifinde yer alan Turist Rehberleri Meslek Yasası ile Seyahat Acenteleri Birliği yasasında değiştirilmesi öngörülen bazı maddelerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) yönetim kurulu üyesi Levent Kahveci yeni teklifle ilgili, "Rehberlerin mesleğini bitirme noktasına getirecek ve önüne geçilemez bilgi kirliliklerine de yol açacaktır" dedi.

Haber 13-02-24 13:54

Hükümlüler tekstil atölyesinde meslek sahibi olacak

Tekirdağ’da hizmete açılan denetimli serbestlik tekstil atölyesinde mesleki yetersizlikten kaynaklı istihdamda sıkıntı yaşayan denetimli serbestlik altındaki öncelikli kadın yükümlülerin iş ve meslek sahibi olmaları için kurslar açılacak.

Yurthaber 12-02-24 14:42

Fen lisesi öğrencileri Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüşmenin heyecanını yaşadı

Kocaeli'de fen lisesi öğrencileri, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüşmenin heyecanını yaşadı.

Yurthaber 01-02-24 12:27

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin organik atıkları pelete dönüştürülüyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) bahçe ve lavanta atıkları ile biçilen çimlerin Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda kurulu ünitede işlenmesiyle 10 ton pelet (orman atıklarının işlemden geçirilip sıkıştırılması sonucu elde edilen yakıt çeşidi) üretildi.

Yurthaber 31-01-24 13:24

Babasının küçük dükkanını fabrikaya dönüştürdü

Antalya'da babasının ahşap torna dükkanında çıraklık, kalfalık yapan ve meslek lisesinde eğitim alan Nuri Çıngı, babasından devraldığı küçük dükkanı, kardeşlerinin de desteğiyle 120 kişinin istihdam edildiği fabrikaya dönüştürdü.

Yurthaber 26-01-24 11:59

Galatasaray Spor Kulübü'nde yeni üyelerin berat töreni gerçekleştirildi!

Galatasaray Spor Kulübü Yeni Üye Berat Töreni, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret salonunda yapıldı. Toplantıya Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan ve üyeler de katıldı.

Spor 20-01-24 16:57

Adana'da FETÖ davasında yargılanan 2 sanığa 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan farklı meslek gruplarına mensup 2 sanığa 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Yurthaber 19-01-24 10:45

Kayseri Üniversitesi ile Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi arasında iki ayri protokol imzalandi

Kayseri Üniversitesi ile Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi arasında ‘Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi Uluslararası Birleşmiş Milletler Model Konferansı 2024 (Munos24)’ Projesi iş birliği protokolü ile sosyal, bilimsel ve kültürel iş birliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 18-01-24 08:33

Türkiye'de en kolay iş bulan 10 meslek belli oldu!

Türkiye’de kolay iş bulan 10 meslek belli oldu. İşveren markalar ile iş arayan adayları bir araya getiren Eleman.net en çok ilan yayınlayan sektör ve meslekleri paylaştı.

Finans 17-01-24 09:32

15 yaşındaki karınca uzmanının keşfi: Okulunun bahçesinde bugüne kadar kaydı olmayan örümcek türü buldu

Kendini "karınca uzmanı" olarak tanımlayan İstanbul Saint Joseph Lisesi 9. sınıf öğrencisi Fikret Arda Düzgünses okulunda karıncaları takip ederken Türkiye'de bugüne kadar olmayan bir örümcek türü keşfetti. Düzgünses hedefinin eğitimini biyoloji alanında sürdürmek olduğunu söyledi.

Haber 16-01-24 13:52

Bir meslek grubu daha bitiyor! Hazır ürünlerin yaygınlaşması yorgancılık mesleğini bitiriyor

Bazı meslekler hazır ürünlerin yaygınlaşmasıyla sona ermeye başladı. O mesleklerden birisi de 'yorgancılık' oldu. Kütahya'nın Gediz ilçesinde 33 yıldır yorgancılık mesleğini icra eden Ercan Erdoğmuş, evlerde kullanılan fabrikasyon ürünlerin yorgancılığı bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Mesleklerinin eski popülerliğini yitirdiğini söyleyen Erdoğmuş, "Hazır ürünler yaygınlaşınca bizim mesleğin tadı da geleceği de kalmadı" dedi.

Haber 12-01-24 18:38

Fabrika gibi okul: 1 yılda 12 milyon TL ciro yaptılar

Kayseri’de fabrika gibi çalışan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü 2023 yılında 12 milyon TL ciro yaptı.

Yurthaber 11-01-24 11:07