Palestinian School Haberleri

Ne parası kaldı ne de evi! Bütün parasını 1960 model hurda otobüse yatırdı: 2 gün sonra gidiyorum

Samsun'da 30 yaşındaki yazılımcı-gezgin Kadir Mert, 1 buçuk yıl önce satın aldığı 1960 model hurda otobüsü çocukluk hayali olan “School Bus”a (okul otobüsü) dönüştürdü. Evini satarak hayalindeki otobüsü yaptıran Mert, 2 gün içinde dünya turuna çıkacak. Mert, ''Aracımı karavan parka getirdim. Çünkü dışarda arabayı gören herkes fotoğraf çekmek istiyor. Herkese bu konuda yardımcı olmaya çalışıyorum ama şu anlık toparlanmam gerekiyor. Nepal’e doğru hareket edeceğim. Hayalime hazırlanıyorum'' dedi.

Haber 2022-11-26 17:21:41

Çocukluk hayali school busı karavana dönüştürüp içinde yaşamaya başladı

Atakum ilçesi sahiline park ettiği karavanda yaşayan Samsunlu gezgin Kadir Mert, vatandaşların da ilgisiyle karşılaşıyor - Kadir Mert: - "Satın alma teklifleri geliyor ama bunun bende bir rakamı ya da karşılığı yok. Gelip fotoğraf çekebilirsiniz, misafirim olabilirsiniz, gezilerime katılabilirsiniz ama satış yapamam kesinlikle"

Yurthaber 2022-02-12 12:20:07

Squid Game’den sonra yeni bomba! Güney Kore yapımı “All Of Us Are Dead” filminden fragman yayınlandı

Squid Game’nin yarattığı Güney Kore rüzgarı Netflix’in yeni gözdesi All Of Us Are Dead (Hepimiz Öldük) dizisiyle devam etmeye hazırlanıyor. Joo Dong-geun'un "Now at Our School" adlı webtoonundan (web çizgi roman) uyarlanan "All of Us Are Dead", 28 Ocak'ta gösterime girecek.

Trend 2022-01-07 16:22:16

İzlediği filmden etkilendi, 600 bin TL değerinde okul otobüsü yaptırdı

Samsun'da 30 yaşındaki yazılımcı-gezgin Kadir Mert, izlediği filmden etkilenerek kendine 600 bin TL değerinde "school bus"(okul otobüsü) yaptırdı. Kadir Mert'in şimdiki hayali okul otobüsü ile Nepal'e gitmek.

Haber 2021-11-03 07:24:41

İzlediği filmden etkilendi, kendine 600 bin TL değerinde okul otobüsü yaptırdı

Samsun’da 30 yaşındaki yazılımcı-gezgin Kadir Mert, izlediği filmden etkilenerek kendine 600 bin TL değerinde "school bus"(okul otobüsü) yaptırdı. Kadir Mert’in şimdiki hayali okul otobüsü ile Nepal’e gitmek.

Haber 02-11-21 16:31

Sabri Gülel kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Sabri Gülel biyografisi...

BAU Grauate School Board üyesi olup aynı zamanda Antalyaspor kulübü Asbaşkanlığı görevini sürdüren Sabri Gülel kimdir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki turizm, eğitim , depolama/lojistik , inşaat ve gıda alanlarında faaliyet göstermekte olan 3 şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Sabri Gülel kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Sabri Gülel biyografisi...

Spor 03-06-21 00:30

Bülent Gültekin kimdir? Bülent Gültekin kaç yaşında? Bülent Gültekin biyografisi…

Asıl adı Nihat Bülent Gültekin olan Türk bürokrat Bülent Gültekin, Robert Koleji mezunudur. Lisans eğitimini tamamlarken Boğaziçi Üniversitesi’nden MBA derecesi almıştır. Bülent Gültekin daha sonra Wharton School, University of Pennsylvania’dan doktora derecesi almıştır. Bülent Gültekin aynı zamanda bir dönem Merkez Bankası başkanı olarak da görev almıştır. Halen Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

Haber 19-04-21 13:18

İstiklal İlkokulu’na tebrik ziyareti

Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İrdelp beraberindeki heyet ile birlikte “eTwinning School” etiketi alan Altıntaş İstiklal İlkokulu’nu ziyaret etti.Avrupa’daki okullar arası iş birliğini teşvik etmek amacıyla 2005 yılında Avrupa Komisyonu’nun “eöğrenme” programının ana hareketi olarak başlatılan ve Erasmus+’a da sıkı bir şekilde entegre edilen eTwinning Prjoesi çerçevesinde, Altıntaş İstiklal İlkokulu; Kütahya İl Genelinde “eTwinningSchool” etiketi almayı başaran 15 okuldan biri oldu.Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürlüğünce verilen bu etikete sahip olan okulların; Bakanlık projelerinde pilot okul olarak değerlendirilmekte olduğu ve Avrupa Birliği Erasmus+ Projelerinde öncelik sahibi olduğu bildirildi.Kaymakam İrdelp, okul bünyesinde oluşturulan etkinlik alanlarını da ziyaret etmesinin ardından, İlçemizi başarı ile temsil eden İstiklal İlkokulu’nun yöneticileri ve öğretmenleri ile eğitim-öğretim gören tüm öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yurthaber 31-03-21 10:51

Balıkesir’de 61 okul “eTwinning Okul” etiketi almaya hak kazandı

eTwinning faaliyetleri kapsamındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Balıkesir il genelindeki 61 okul "eTwining School" etiketi ile ödüllendirildi.Avrupa’da okul ortaklıkları kurularak projeler yürütülmesi, öğrenci ve öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojilerini becerilerinin artırılması amacıyla yürütülen eTwinning faaliyeti, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yürütülüyor.Avrupa’da 43 ülkenin Milli Eğitim Bakanlıkları düzeyinde yürütülen eTwinning faaliyetinde etkin olan ve proje yürüten okullara Avrupa’da yüksek düzeyde tanınırlık sağlayan eTwinning Okul Etiketi veriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından 22.03.2021 tarihinde açıklanan sonuçlara göre Balıkesir il genelinde 61 okul “eTwinning Okul Etiketi” almaya hak kazandı.

Yurthaber 26-03-21 09:19

Balıkesir’de 61 okul “eTwinning Okul” etiketi almaya hak kazandı

eTwinning faaliyetleri kapsamındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Balıkesir il genelindeki 61 okul "eTwining School" etiketi ile ödüllendirildi.Avrupa’da okul ortaklıkları kurularak projeler yürütülmesi, öğrenci ve öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojilerini becerilerinin artırılması amacıyla yürütülen eTwinning faaliyeti, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yürütülüyor.Avrupa’da 43 ülkenin Milli Eğitim Bakanlıkları düzeyinde yürütülen eTwinning faaliyetinde etkin olan ve proje yürüten okullara Avrupa’da yüksek düzeyde tanınırlık sağlayan eTwinning Okul Etiketi veriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından 22.03.2021 tarihinde açıklanan sonuçlara göre Balıkesir il genelinde 61 okul “eTwinning Okul Etiketi” almaya hak kazandı.

Yurthaber 26-03-21 09:19

Dereköy Ortaokuluna “ eTwinning School” etiketi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları yürütülen eTwinning faaliyetleri kapsamında başarılı olan Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Dereköy Ortaokuluna "eTwining School" etiketi verildi.Okul Müdürü Ali Osman Kılıç, bir köy okulu olan Dereköy Ortaokulunda gerçekleştirdikleri birbirinden farklı 7 başarılı eTwinning çalışmalarının yanında birlik beraberlikleri sonucunda “eTwinning School” etiketi almaya hak kazandıklarını söyledi.Müdür Kılıç, “ Kütahya’da “eTwinning School” unvanını kazanan 15 okulun içine adını yazdıran Dereköy Ortaokulumuz bir köy okulu olarak neleri başarabileceklerinin en güzel örneğini sergilemiştir.

Yurthaber 25-03-21 11:35

Kütahya’da 15 okul daha “eTwinning School” etiketi aldı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları yürütülen eTwinning faaliyetleri kapsamında başarılı olan Kütahya’da 15 okula daha "eTwining School" etiketi verildi.Kütahya’da 2019-2020 yıllarında 18 okul "eTwinning School" etiketi ile ödüllendirilmişti.

Yurthaber 24-03-21 11:49

Sivas’a sanal gerçeklik laboratuvarı kurulacak

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kurulacak sanal gerçeklik laboratuvarıyla iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri tehlikeden uzak bir şekilde gerçekleştirilebilecek.Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (MTAL), İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi AB Hibe Programı kapsamında hazırladığı "Training at School, Safety at Workplace-Okulda Eğitim, İşyerinde Güvenlik" adlı proje 197 bin 522 euro hibe almaya hak kazandı.

Yurthaber 18-11-20 13:50

“Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı Projesinde sona gelindi

“Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı-Youth School for Social Media Safety” başlıklı projede sona gelindi.

Yurthaber 27-10-20 10:37

Keyifli ve farklı bir lise dizisi: Who Are You: School 2015 konusu

Güney Kore yapımı olan Who Are You: School 2015, gizem romantizm dolu bir gençlik dizisi. Kim Hyun-Jung ve Kim Min-Jung tarafından kaleme alınan dizinin yönetmenliğini ise Baek Sang-Hoon yapıyor. School 2015 Kore yapımı olan bir dizi serisinin 6. sezonunu oluşturuyor. İsterseniz Who Are You: School 2015 konusu ve oyuncularını daha yakından tanıyalım!

Trend 17-09-20 10:01

GAÜN’den bir AB projesi başarısı daha

Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus + Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında finanse edilen 2017-1-SK01-KA201-035313 referans numaralı ve “Work for an Inclusive School Herritage: WISH” isimli proje Avrupa Komisyonu tarafından iyi uygulama örneği seçildi.Bu başarıyla Gaziantep Üniversitesi tarafından yürütülen bir Avrupa Birliği projesi daha Avrupa Komisyonu tarafından iyi uygulama örneği seçilerek, kazandığı başarılara bir yenisini daha ekledi.Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.

Yurthaber 29-06-20 15:03

Atatürk İlkokulu e-twinning projesi ile uzaktan eğitim sürecini tamamladı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Atatürk İlkokulu korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimini uzaktan eğitim sürecinde ortak olduğu EVİM OKULUM/SCHOOL AT HOME adlı e-twinning projesiyle okulda yapılamayan eğitim-öğretim faaliyetlerini ev ortamında devam ettirdi.Projede ortak olan sınıf öğretmeni Nurcan Taşkıran, dijital ortamda teknolojik uygulamaları aktif olarak kullandıklarını, uzaktan eğitim süresince yaptıkları tüm çalışmaları e-twinning portalında da yürüttüklerini ifade etti.

Yurthaber 19-06-20 10:46

Çocukların yüzde 38’inde postür bozukluğu var!

Dünyaca ünlü sağlık dergisi Journal of School Health'de yayınlanan bilimsel bir araştırmaya göre, çocukların yüzde 38,3’ünde postür (kötü duruş) bozukluğu görülüyor. Peki bu rahatsızlık neden olur? Tedavisi var mı?

Haber 25-05-20 15:35

Kütahya’da 7 okula daha eTwinning School etiketi

Kütahya’da eTwinning faaliyetleri kapsamında başarılı olan 7 okula daha eTwining School etiketi verildiği bildirildi.Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “İlimizde 2018-2019 yılları içerisinde Hediye Güral Anaokulu, Kılıçarslan Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Ortaokulu, Altıntaş İstiklal İlkokulu, Tavşanlı Tepecik İlkokulu, Nene Hatun Anaokulu eTwinning School kriterlerini yerine getirerek bu etiketi almaya hak kazanmışlardı.

Yurthaber 19-03-20 11:51

Döşemealtı’nda, Bike2 School projesi

Döşemealtı Osman Ali Cingöz Ortaokulu Erasmus+ kapsamında Bike2 School projesine ortak oldu.

Yurthaber 04-03-20 12:48

Gülpınar, Avrupa’ya gidecek öğrencileri kabul etti

Erasmus+ programı kapsamında Avrupa’ya gidecek olan öğrenciler, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ı evinde ziyaret etti.Proje kapsamında 23 Şubat 07 mart tarihleri arasında İspanya’nın Malaga şehrinde Little Hands Infant School okulunda staj görecek olan Siverek Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünden 5 kız öğrenci İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ve okul müdürü ile birlikte Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ı ziyaret etti.

Yurthaber 17-02-20 17:50

Mülteci öğrencilerin eğitimine yönelik projenin ilk toplantısı gerçekleştirildi

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Anadolu Üniversitesi’nin yerel ortak olarak destek verdiği AB Erasmus+ KA201 projesi olan “Learning Diversity: A Case Study of Refugee Students in Primary School” projesi ilk toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya Tepebaşı Kaymakamı Dr.

Yurthaber 04-02-20 18:35

Mülteci öğrencilerin eğitimi projesinin ilk toplantısı Eskişehir’de yapıldı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’den Eskişehir Odunpazarı İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde, Anadolu Üniversitesi ve İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nun ortak olduğu ‘Learning Diversity: A Case Study of Refugee Students in a Primary School projesi’ toplantısı, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti.Aristole Selanik Üniversitesi ve 67.

Yurthaber 04-02-20 18:19

Kütahya’da ‘eTwinning School’ bilgilendirme toplantısı

Kütahya İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Güven başkanlığında yapılan toplantıda eTwinning faaliyetleri kapsamında başarılı olan okulların idareci ve öğretmenlerine dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi.Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ”Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eTwinning faaliyetleri kapsamında başarılı olan okullara "eTwining School" etiketi verilmektedir.

Yurthaber 09-01-20 12:05

Çin'i Anlamak, Çin ile İş Yapmak Konferansı

Neoma Business School Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haiyan Zhang: - "Çin'in emek yoğun endüstrisi, tekstil, makine gibi sektörler Çin'den çıkacak ve düşük maliyetli üreticisi olan komşu ülkelere gidecek. Muhtemelen bu endüstri Türkiye gibi ülkelere de getirilebilir" - VisionGain Capital Limited Genel Müdürü Ye Xiang: - "Çin'de 100 civarında araç üreticisi var ve temel üretim ürünlerinin yanı sıra yüksek teknolojiye sahip, kaliteli ürünler de üretiliyor" - OECD Finansal ve Şirket İşleri Bölümü Kıdemli Ekonomist Andrea Goldstein: - "Çin'deki yavaşlama küresel ekonomi için de bir endişe"

Haber 10-12-19 14:08

Türk genç, ABD’de en iyi film ödülü kazandı

New York Film Akademisi tarafından düzenlenen dünyanın en büyük lise film festivali All-American High School Film Festival’de bu yıl 18 yaşındaki Türk genç Nepal Arslan, Strings (Yaylı Çalgılar) adlı kısa filmiyle dram kategorisinde en iyi film ödülünü kazandı.Dünyanın en büyük liselerarası film festivali olarak kabul edilen All-American High School Film Festival, bu sene 40’dan fazla ülkeden yaklaşık 5 bin filmi ağırladı.

Magazin 28-11-19 10:46

Kütahya’da 5 okul daha ‘eTwinning school’ etiketi almaya hak kazandı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eTwinning school etiketi almaya hak kazanan 5 okul için ödül töreni düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eTwinning ödül töreninde Kütahya olarak 14 ulusal kalite ve 4 Avrupa kalite etiketi yanı sıra eTwinning school etiketi almaya hak kazanan 5 okulun ve öğretmenlerinin ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit tarafından verildi.Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Kütahya Merkez Nene Hatun Anaokulu, Kılıçarslan Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Ortaokulu, Tavşanlı Tepecik İlkokulu ve Altıntaş İstiklal İlkokulu bu sene eTwinning Okullları ailesine katılan okullarımızdır.

Yurthaber 09-10-19 12:05

Öğrencilerin ürettiği deterjandan 5 milyon liralık ciro

Kütahya'da geçen yıl sıvı deterjan üretimine başlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde bu yıl 5 milyon liralık ciroya ulaşılması bekleniyor - İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit: - "School markasının tescilini aldık. Okulumuzda üretilen ürünlerimiz Kütahya ve Eskişehir'deki bazı market raflarında yerini aldı" - Okul müdürü Mustafa Özünlü: - "Bu yılın başında bugüne kadar yaklaşık bin 300 ton üretim gerçekleştirdik ve 3 milyon 500 bin lira civarında da ciro elde ettik. Yıl sonu ise 5 milyon lira ciro yapmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 09-10-19 11:06

Öğrencilerin ürettiği deterjandan 5 milyon liralık ciro

Kütahya'da geçen yıl sıvı deterjan üretimine başlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde bu yıl 5 milyon liralık ciroya ulaşılması bekleniyor - İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit: - "School markasının tescilini aldık. Okulumuzda üretilen ürünlerimiz Kütahya ve Eskişehir'deki bazı market raflarında yerini aldı" - Okul müdürü Mustafa Özünlü: - "Bu yılın başında bugüne kadar yaklaşık bin 300 ton üretim gerçekleştirdik ve 3 milyon 500 bin lira civarında da ciro elde ettik. Yıl sonu ise 5 milyon lira ciro yapmayı hedefliyoruz"

Haber 09-10-19 11:02

Türkiye’den 2 okul seçildi, birisi Kuşadası’ndan

Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi, Avrupa’dan 20, Türkiye’den iki okulun yer aldığı “STEM Okul Elçisi” olarak seçildi.Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı süresince gerçekleştirdiği STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) içerikli etkinlikler nedeniyle “European Schoolnet” tarafından “STEM School Label Competent” etiketi ile ödüllendirilmişti.Bunun üzerine “European Schoolnet” tarafından çeşitli kategorilerde etiket almaya hak kazanan okullar arasından yapılan değerlendirmede, Avrupa’da 20 okul “STEM Okul Elçisi” olarak belirlendi.

Yurthaber 09-10-19 10:16

Okullarına bisikletleriyle gittiler

Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde 2016 yılından bu yana düzenlenen “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” etkinliğinin ikinci gününde de çocuklar bisikletleriyle okullarına ulaştı.Bisiklet ile ulaşımı özendirmek ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinliğe Bilecik Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Nurten Bilecikligil, Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, belediye birim müdürleri, Edebali Ortaokulu Müdürü Mustafa Ejder ve öğrenciler katıldı.Europen School Sport Day (Avrupa Okul Sporları Günü) kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen öğrencilere, güvenli bisiklet sürüşü konularında teorik bilgi aldılar.

Yurthaber 26-09-19 16:20

Love Live! School Idol Festival All Stars, ingilizce çıkışına kavuşuyor

Mobil oyun Love Live! School Idol Festival All Stars, artık sadece Japonya’da sınırlı kalmayacak. Oyun; Çince, İngilizce, Korece ve Tayca çıkışına hazırlanıyor.

Trend 24-09-19 20:23

Orta Doğu'da Barış Konulu Uluslararası Medya Semineri

New York Times gazetesinin eski Gazze muhabiri Majd el Waheidi: - "(Gazze'deki) Gazeteciler bir nevi açık hava hastanesinde çalışıyorlar ancak bu hastaneye yoğun bakım ünitesi gerekiyor" - London School of Economics Üniversitesi misafir araştırmacısı Dr. Ian Black: - "Gazze gibi abluka altındaki bir yerde habercilik yapmak oldukça zordur" - Haaretz gazetesi köşe yazarı Amira Haas: - "İsrailli bir gazeteci olarak konuşuyorum, İsrailli gazeteciler tamamen İsrail medyası ve politikacılarının kelime konseptlerine ve düşünce dünyalarına bağlı"

Haber 11-09-19 17:24

Mutlu çalışanlar gelirleri yüzde 16, üretkenliği yüzde 26 artırıyor

73 ülkeden 1,8 milyon çalışan üzerinde yapılan araştırmaya göre; mutlu çalışanlar, daha üretken olup işten ayrılmayı düşünmezken, müşteri sadakati ve şirket karlılığını da artırıyor.London School of Economics araştırmacıları 90’lı yılların ortasından bu yana çalışan verimliliği ve performans konularında gerçekleştirilen 339 araştırma verisini inceleyerek oldukça detaylı bir rapor açıkladı.

Haber 08-08-19 10:49

Elon Musk USC mezuniyet konuşmasında başarısının sırrını açıkladı!

Elon Musk, Marshall Business School(USC) için 2014 yılında yaptığı konuşmada başarıya giden yolda katkı sağlayan noktayı vurguladı.

Trend 04-08-19 04:33

Avukatlık için sınav şartı geliyor

Türkiye Barolar Birliği, Mitchell Hamline School of Law ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından ortaklaşa düzenlenen “21.

Haber 28-07-19 11:09

GRAFİKLİ - ABD'deki FETÖ şebekesi: Soner Tarım

Soner Tarım, FETÖ'nün Teksas eyaletindeki en büyük okul ağlarından Harmony Halk Okullarında (Harmony Public Schools) yıllarca üst düzey yöneticilik yaptı - Tarım'ın 2018’de Harmony Halk Okullarından ayrılarak yine Teksas’ta Royal Okul Sistemi (Royal School System) adında yeni bir oluşum kurduğu belirtiliyor - Royal Halk Okulları (Royal Public Schools) adıyla haziranda yapılan yeni bir okul açma başvurusu Teksas Eyaleti Eğitim Kurulu tarafından reddedildi - Tarım, 2016'da siyahi Amerikalı ilk eşinden sonra Houston'ın en etkili 30 kadınından biri olduğu ve Yahudi Holokost toplumu ile yoğun ilişkileri bulunduğu belirtilen Çinli Nancy J. Li ile ikinci evliliğini yaptı

Haber 17-07-19 11:26

GKV’li yönetmene bir ödül de Portekiz’den

"Aşrı" adlı kısa filmi ile Portekiz’de düzenlenen Porto Femme International Film Festivali’ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) mezunu, yönetmen Ecegül Bayram, Best Student film ödülünü aldı."Aşrı" adlı kısa filmi ile New York Üniversitesi New Visions and Voice Festivaline katılarak finalde yarıştığı 10 film arasından birinciliği elde edip Production Design ve Ensemble Cast ödüllerini alan genç yönetmen Ecegül Bayram’a bir ödül de Portekiz’den geldi.Kadın yönetmenlerin yanı sıra kadınların bakış açısına özel bir program olan kadın sinema çevreleri örgütüne de destek olmak amacıyla Portekiz’de düzenlenen Porto Femme International Film Festivali’ne,"Aşrı" adlı kısa filmi ile katılan genç yönetmen Ecegül Bayram Best Student film ödülüne layık görüldü.Kadın bakış açısıyla yapılmış ulusal yapım gösterimlerinin yer aldığı festivalde filmi ile büyük beğeni toplayan GKV’li Ecegül Bayram, filmlerinde toplumsal olaylara dikkat çekmek istediğini belirterek, bundan sonraki yapımlarda da uluslararası alanlarda ekibi ile birlikte güzel işlere imza atmak istediğini söyledi.New York Üniversitesi Tisch School of the Arts’ın düzenlediği New Visions and Voices Film Festivali’ne, çektiği Aşrı isimli filmiyle katılan Ecegül Bayram festival birinciliğini elde ederken Amerika’da adeta ödül yağmuruna tutulmuştu.

Yurthaber 28-06-19 10:00

Garanti BBVA Partners Meetup eğitim seminerleri sürüyor

IE Business School iş birliğiyle Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin dördüncüsü "Veri Koruma ve Gizlilik" başlığıyla gerçekleştirildi

Yurthaber 27-06-19 13:05

Garanti BBVA Partners Meetup eğitim seminerleri sürüyor

IE Business School iş birliğiyle Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin dördüncüsü "Veri Koruma ve Gizlilik" başlığıyla gerçekleştirildi

Finans 27-06-19 13:05

Araştırma: Boşanma çocukların kilo almasına neden oluyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, ebeveynleri boşanan çocukların diğer çocuklara kıyasla kilo almaya daha çok meyilli olduklarını ortaya koydu. London School of Economics'in (LSE) araştırmasına göre anne-babası ayrılmış çocukların, boşanmadan sonraki 36 ay içinde çok kilolu ya da obez olmaları olasılığı artıyor.

Kadin 20-06-19 16:58

Garanti Partners Meetup serisi devam ediyor

Garanti Bankası tarafından hayata geçirilen Garanti Partners Meetup serisi tüm hızıyla devam ediyor. IE Business School iş birliği ile Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunacak eğitim seminerlerinin dördüncüsü 27 Mayıs’ta "Blockchain Uygulamaları: Startup’ların yeni Eldorado’su" başlığıyla gerçekleşti

Yurthaber 30-05-19 11:55

Garanti Partners Meetup serisi devam ediyor

Garanti Bankası tarafından hayata geçirilen Garanti Partners Meetup serisi tüm hızıyla devam ediyor. IE Business School iş birliği ile Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunacak eğitim seminerlerinin dördüncüsü 27 Mayıs’ta "Blockchain Uygulamaları: Startup’ların yeni Eldorado’su" başlığıyla gerçekleşti

Haber 30-05-19 11:55

Büyükçekmece gençliği çevre konusunda bilinçli yetişiyor

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri İstanbul International Community School (İstanbul Uluslararası Topluluk Okulu) öğrencileriyle birlikte Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’ni gezdi.Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

Haber 16-05-19 10:30

Dünyanın en iyi üçüncü okuluna giren Selin, eğitimi için destek bekliyor

BURSA Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2'nci sınıf öğrencisi Selin Algöz, dünyanın en iyi 3'üncü müzik okulu olarak bilinen Manhattan School of Music'i yüzde 70 burs ile kazandı.

Haber 18-04-19 10:09

Dünyanın en iyi üçüncü okuluna giren Selin, eğitimi için destek bekliyor

BURSA Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2'nci sınıf öğrencisi Selin Algöz, dünyanın en iyi 3'üncü müzik okulu olarak bilinen Manhattan School of Music'i yüzde 70 burs ile kazandı.

Haber 18-04-19 09:45

GAÜN eğitim fakültesi proje toplantısına ev sahipliği yaptı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde “Workfor an Inclusive School Herritage: WISH” İsimli AB projesinin beşinci ve son proje toplantısı gerçekleştirildi.Proje tabanlı öğrenme yaklaşımıyla öğrencilerin 21.

Yurthaber 15-04-19 10:30

Doğumsal kalp anomalileri anne karnında tedavi edilebiliyor

Memorial Sağlık Grubu ve World School of Perinatal Medicine, Diyarbakır’da kadın doğum uzmanlarıyla birlikte doğumsal kalp anomalileri ve bu konuda dünyadaki yeni gelişmeler hakkında seminer düzenledi.Diyarbakır’da kadın doğum uzmanlarıyla birlikte doğumsal kalp anomalileri ve bu konuda dünyadaki yeni gelişmeler hakkında seminer verildi.

Haber 06-04-19 11:53

Çeşme’deki Genç Turizmciler Yarışmasına komşu da geldi

Bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Turizmciler Yarışmasına, Türkiye’nin 30 il ve ilçesinden gelen öğrencilerin yanı sıra, bu yıl Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan da öğrenciler geldi.Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, birincisi 2015 yılında, ulusal düzeyde yapılan ve geleneksel hale getirilen Genç Turizmciler Yarışıyor etkinliğinin beşincisi, Çeşme Çarşısı girişindeki meydanda gerçekleştiriliyor.Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen 30 mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileri ile Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan gelen Data Culinary School öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, "Geçmişten Günümüze Yöresel Lezzetler" konulu yemek, "Geçmişten Günümüze Yöresel İçecekler" konulu servis ve "Geleneksel Türk Motifleri" konulu yaratıcı yatak yapımı yarışmaları yapılıyorİki gün sürecek yarışmanın açılışına; Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.Folklör gösterisi ve alevli tava gösterisi ile başlayan yarışmanın açılışında bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan, çok güzel bir etkinlikte buluştuklarını belirterek, "Beşincisi düzenlenen bu etkinliğin bir farklılığı var.

Yurthaber 27-03-19 18:50