Papağan Haberleri

Hayvanat bahçesinin rengarenk papağanları kış aylarında da yaz koşullarında yaşıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin misafiri olan 8 türden 60 papağan için özel cihazlarla tropikal iklim koşulları sağlanıyor.

Yurthaber 26-01-2024 11:28

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 'papağan' sorusu! Guinness Dünya Rekorlarına girmişti! Zac adlı papağan kaç teneke açtı?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Kenan İmirzalıoğlu'nun yarışmacıya yönelttiği ''Papağan'' sorusu gündem oldu. Dün akşamki Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını kaçıranlar arama motorlarında soruya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, 2012'de Zac adlı bir papağan bir dakikada kaç teneke içecek açarak Guinness Dünya Rekorlarına girdi? İşte Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran sorunun yanıtı...

Magazin 23-10-2023 07:55

Bir il onun için seferber oldu! Yaklaşık 3 gün boyunca arandı

Ardahan’da havalandırmak için balkona çıkartılan "Limon" adındaki sultan papağanı açık bırakılan kafesinden kaçtı. Ardahan halkı kaçan papağanı yakalamak için seferber olurken, yaklaşık 3 gün boyunca aranan papağan sabahın erken saatlerinde bir ağacın dalına konmuş halde görüldü. Papağan itfaiyenin merdiven aracı yardımıyla indirildi.

Haber 26-09-2023 09:47

Resimde seçeceğiniz hayvan ideal eşiniz hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor!

Bu psikolojik test, sizin ideal eşiniz hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor. İsamu Saito tarafından geliştirilmiş test, sizin için ideal olan ve olmayan eş hakkında bilgi verir. Kesinlik içermez.

Kadin 07-09-2023 08:52

Dükkanına maskot olması için Adana’dan papağan aldı, ilginç bir olayla karşılaşıp neye uğradığını şaşırdı! Duyduklarında şok oluyorlar

Eskişehir’de esnaf Ruşen Ali Can, dükkanına maskot olması için Adana’dan papağan aldı. Ancak Adana’dan konuşarak gelen papağan Eskişehir'de 'karga' oldu. Pala isimli papağan, Eskişehir’de kargalara özenip onlar gibi ses çıkarmaya başlarken konuşmayı da unuttu. Pala’nın konuşmayı unuttuğunu gören sahibi olaya oldukça şaşırdı. Pala, müşterilere ‘hoş geldiniz’ demesi beklenirken karga gibi bağırıyor. Can ise papağanına unuttuğu Türkçeyi öğretmek için kolları sıvamış durumda.

Haber 22-05-2023 10:16

Zonguldak'ta evin penceresinden kaçan papağanı itfaiye yakaladı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kaçan papağan, itfaiye ekiplerince yakalanarak sahibine teslim edildi.

Yurthaber 18-05-2023 12:12

Kocasının kendisini aldattığını papağandan öğrendi! Hizmetçiyle olan ilişkisini kuşu anlatınca şoke oldu

Vietnam’da yaşanan bir olay kısa sürede sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. Aldatıldığından şüphelenen kadın kocası ve hizmetçi arasındaki yasak aşkı papağandan öğrendi. Papağanın sözlerini dikkatli bir şekilde dinlediğinde kocası ve hizmetçi arasındaki konuşmaları kuşun tekrar ettiğini fark eden kadın aldatıldığını anladı.

Trend 03-05-2023 14:43

Konya'da yaşayan profesör evinde 10 papağan besliyor

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, günün yorgunluğunu evinde beslediği 10 papağanla ilgilenerek atıyor.

Yurthaber 26-04-2023 11:59

Papağanlar birbirlerini görüntülü aradı! Ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıktı

Bilim insanları, şaşırtıcı bir çalışmaya daha imza attı. Çalışmada, papağanların, diğer kuşlarla görüntülü görüşme yapmalarına izin verildi. Çalışma sırasında kuşlar birbirlerine toplam 147 çağrı yaptı. Ortaya ise şaşırtıcı bir sonuç çıktı. Öyle ki araştırmanın ortak yazarlarından Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas, o çeşitliliğin kendisini oldukça şaşırttığını dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 24-04-2023 13:34

Anadolu Otoyolu'nda yolcu otobüsünde 9 istilacı yeşil papağan ele geçirildi

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde durdurulan yolcu otobüsünde, 9 istilacı yeşil papağan ele geçirildi.

Yurthaber 04-04-2023 13:21

Onu gören fotoğrafını çekip, satın almak istiyor! 'Milyar da verseler vermem'

Tekirdağlı 63 yaşındaki Hüseyin Alkaya, ‘Lara’ ismi verdiği ve omuzunda taşıdığı papağanıyla sokaklarda ve sahilde geziyor. Papağanına gözü gibi bakan Alkaya, ''Omzumda böyle pazara, markete gidiyorum, şehir merkezine gidiyorum. Hiç gitmez, omzumdan kaçmaz. İnsanlar şaşırıyorlar, 'Ne biçim kuş' diyorlar. Resmini bile çekiyorlar. 10 bin lira veren oldu, dedim 'Milyarları versen ben de bunu vermem, bu benim canım' dedim. Benden ayrı kalınca hemen huysuzlanıyor'' ifadelerini kullandı.

Haber 08-12-2022 09:19

Pendik'te kaydedildi! Düzce depreminde papağanın çırpınışları olay oldu

Merkez üssü Düzce olan 5.9'luk deprem, başta Sakarya ve İstanbul gibi birçok kentte hissedilirken vatandaşlarda büyük korku yarattı. Sabah karşı 04.08'de meydana gelen depremden saniyeler önce kayda alınan bir görüntü ise dikkat çekti. Pendik'te kameralara yansıyan olayda, kafesteki bir papağanın, sarsıntıdan çok kısa süre önce adeta çıldırdığı görüldü.

Haber 23-11-2022 08:55

Yurda kaçak sokulan mısır yılanı ve tropikal papağan korumaya alındı

Yurda kaçak sokulan mısır yılanı ve tropikal papağan korumaya alındı

Yurthaber 10-11-2022 13:17

Zonguldak'ta papağan Zarife'nin kırılan bacağına platin takıldı

Zonguldak'ta papağan Zarife'nin kırılan bacağına platin takıldı

Yurthaber 29-09-2022 14:06

İlk dersin heyecanını öğretmenlerinin papağanı Papi ile yendiler

Diyarbakır'daki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulunda yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrenciler, öğretmenlerinin sınıfa getirdiği "Papi" isimli papağanı sevdi

Yurthaber 12-09-2022 14:02

Sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlendi! Kendi sonunu 'Gel pisi pisi' diyerek hazırladı

TikTok'ta paylaşılan cennet papağanının kedi ile olan konuşması 50 milyon kişi tarafından izlendi.

Haber 06-09-2022 11:26

Sivas'ta 3 gün önce kaybolan papağanları Sultana kavuşan çift mutluluk yaşadı

Sivas'ta 3 gün önce kaybolan papağanları "Sultan"a kavuşan çift mutluluk yaşadı

Haber 21-08-2022 15:33

Cristiano Ronaldo'nun kız kardeşi çıldırdı! Sosyal medyada olay paylaşım: Papağan gibi konuşmaya devam!

Geçtiğimiz sezon Juventus'tan Manchester United'a transfer olan Cristiano Ronaldo, dünya futbol gündeminde yer almaya devam ediyor. Portekizli yıldız futbolcu, takımının gösterdiği kötü performans nedeniyle ayrılmak istediğini yönetime bildirmiş ancak Kırmızı Şeytanlar'dan ret cevabı gelmişti. Ronaldo'nun kulüpten ayrılmak için yalvardığına dair çıkan haberler sonrasında 37 yaşındaki futbolcunun kardeşi Elma Aveiro'dan olay yaratan bir paylaşım geldi.

Spor 29-07-2022 20:16

Sosyal medyada kayıp ilanı verilen 'Şükrü' ağaçta bulundu: O benim yol arkadaşım, dert ortağım

Avcılar'da gagasıyla kafesin kapısını açtıktan sonra kaybolan Şükrü adındaki papağan itfaiye ekiplerinin gelmesiyle ağaçtan alınarak sahibine teslim edildi. 10 yıl önce 'Uzun ömürlü' olduğu için bu 'Şükrü' ismini verdiği papağanı yavruyken sahiplendiğini ve yanından ayırmadığını anlatan Cengizhan Kırışoğlu, ''O benim için bir dost, yol arkadaşı. Aynı yemekten yiyoruz. Onunla dertleşirim. Artık kafesin kapağını bağlayacağım. Çok teşekkür ederim" dedi.

Haber 07-06-2022 11:11

Avustralya'daki papağanlar ölmeye başladı: Nedeni alkol!

Avustralya'nın Kimberley bölgesinde güneşin etkisiyle fermente olan ve ağaç dallarından düşen mangolar vahşi yaşam için kötü sonuçlanıyor. Düşen meyveleri yiyen papağanların sarhoş olduğu, veterinere götürüldüğü kaydedildi. Ancak papağanların birçoğunun ise kliniklere getirilemeden öldüğü tespit edildi.

Haber 22-12-2021 16:18

Sevimli papağanın güvenlik kamerasıyla gülümseten oyunu! Görüntüler viral oldu

Brezilya’da bir papağanın otoyol kenarındaki güvenlik kamerasıyla oyun oynadığı anlar saniye saniye kaydedildi.

Haber 03-11-2021 14:50

Yer: İstanbul! Papağan evden kaçtı, itfaiye ve aile seferber oldu

İstanbul Ataşehir'de havalandırmak için balkona çıkartılan "Paşa" adındaki sultan papağanı açık bırakılan kafesinden kaçtı. Sevinç ailesi kaçan papağanı yakalamak için seferber olurken, çam ağacında görülen papağan itfaiyenin merdiven aracı yardımıyla indirildi. Papağan sahibi Salih Sevinç "24 saat beraberiz ,O giderse ben bittim" diye konuştu.

Haber 24-10-2021 11:53

35 yıldır aynı cadde üzerinde duran papağan, yaşıyla şaşkına çeviriyor

Osmaniye'de 45 yaşına giren papağan caddenin sembolü oldu. Adres tarif ederken bile papağanın adını kullanan vatandaşlar, papağana yoğun ilgi gösterirken 35 yıldır aynı cadde üzerinde bulunan hayvan 6-7 kelime konuşabiliyor.

Haber 30-09-2021 08:05

Yer: Van! Bu horoz kendini ‘papağan’ sanıyor: Hiç aşağı inmiyor

Van’da papağan gibi sürekli dalda duran Japonya ‘onagadori’ ırkı uzun kuyruklu horoz, esnafın maskotu haline geldi.

Haber 28-09-2021 10:17

Nefes kesen operasyon! Kurtarmak için 15 katlı binadan 2 kat sarkıtıldı

İstanbul Küçükçekmece'de 15 katlı binanın 13’üncü katındaki yağmur tahliye borusuna sıkışan papağan itfaiye erlerinin nefes kesen operasyonu ile kurtarıldı. Halatla belinden bağlanan itfaiye erlerinden biri 15 katlı binadan 2 kat sarkıtıldı.

Haber 25-06-2021 10:23

Korku filminden çıkmış gibi! Binlercesi aniden yere indi

Papağan türü olarak bilinen binlerce corella kuşu, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki görüntüleriyle şaşkına çevirdi. Papağanların sokakta yol açtığı kabus, TikTok'ta viral oldu ve ''Kuş felaketi'' olarak tanımlandı.

Haber 29-04-2021 14:46

Kaybolan papağanını sokak sokak arıyor! Bulana para ödülü var

İstanbul Pendik'te jako cinsi papağanı kaybolan vatandaş, sokak sokak dolaşarak papağanını arıyor. Aracına megafon sistemi taktırarak arayışını sürdüren Şenol Oğuz isimli kişi, duyarsız kalmayan vatandaşların cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyadan paylaşılıyor. Şenol Oğuz, papağanını bulana 3 bin lira para ödülü vereceğini söyledi.

Haber 21-04-2021 10:41