Parkinson Haberleri

Koku kaybı ve kabızlığa dikkat! O hastalığın habercisi olabilir

Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, Parkinson hastalığının detaylı inceleme ile teşhisinin erken konulabileceğini belirterek, “Hastalığın en erken bulguları arasında koku kaybı ve kabızlığın olduğu biliniyor. El titremesi de yine erken bulguların başında geliyor” dedi.

Haber 13-04-2024 07:30

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 13-01-2024 17:59

Canan Karatay, En tehlikelisi! diyerek uyardı! Bütün hastalıkların altında onlar yatıyor!

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamalarla da adından söz ettiren ünlü doktor Canan Karatay, Parkinson hastalığına neden olan toksinleri tek tek sıraladı. Uzman isim nörodejeneratif hastalıklara karşı nasıl önlem alınacağını da belirtti. Karatay, "En tehlikelisi!" diyerek uyardı.

Haber 10-12-2023 15:34

Zararları saymakla bitmiyor! Dünyanın en zararlı yiyeceği, tüketmeden önce bir daha düşünün!

Türkiye'nin neredeyse her ili zengin yemek kültürüyle öne çıkıyor. Fakat yemekleri daha lezzetli yapmak için içerisine katılan malzemelere dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar sayısız hastalığa neden olabilecek bir besine dikkat çekti.

Haber 31-10-2023 09:03

Saç kepeği diyerek görmezden gelmeyin! Kafa derisinde görülen bu durum o hastalığın habercisi olabilir

Kafa derisinde görülen saç kepeği birçok kişi için can sıkıcıdır. Uzmanlar bu sorunu yaşayan kişileri uyarıyor. Genellikle yüzeysel olduğu düşünülen saç kepeği, parkinson hastalığının habercisi olabilir.

Haber 24-10-2023 13:09

Araştırmalar sonucu ortaya çıktı: Ne şekilde uyuduğunuz ölüm riskinizi belirliyor!

Yaşamın en temel ihtiyaçlarından olan uyku, bazı kişilerin kabusuna dönüşebiliyor. Kişiden kişiye değişen uyku uyuma saatleri yaşam kalitesini belirleyen en önemli yapı taşlarından biri. Düzensiz uyku, bağışıklığı düşürmeden depresyonu tetiklemeye kadar pek çok probleme yol açabiliyor. Uyku, sağlığımız hakkında ipuçları da verebiliyor. Yapılan araştırmalar uyuma şekliniz ile ölüm riskiniz hakkında bağlantılı bulunduğunu ortaya çıkardı.

Haber 30-09-2023 08:59

İlginç araştırma! Akıllı saatler sayesinde bu hastalık 7 yıl önceden teşhis edilebilir

İngiltere'de yapılan bir araştırma, akıllı saatlerin, Parkinson'un erken teşhisinde önemli rol oynayabileceğini ortaya koydu. İlginç araştırma, katılımcıların kullandıkları akıllı saatlerden elde edilen verilerin, Parkinson hastalığının 7 yıl öncesine kadar teşhisinde yardımcı olabileceğini gösterdi.

Haber 05-07-2023 09:04

Bir küpü bile zehir saçıyor! Dünyanın en zararlı yiyeceği

Yemeklerin tadını daha lezzetli yapmak adına içerisine katılan birçok malzeme bulunuyor. Bu malzemelerden bazılarını elde etmek zor olduğu için daha pratik çözümler kullanılıyor. Ancak yemeğin lezzetli ve pratik olması için kullanılan bu malzemeler sağlığı büyük oranda tehdit ediyor. Dünyanın en zararlı yiyeceği birçok evde bulunuyor. İşte sayısız hastalığa neden olabilen o yiyecek...

Haber 20-06-2023 09:17

Dehşet evi: Karısını öldürüp intihar etti! Parkinson hastasıydı...

Uşak'ın Eşme ilçesinde dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Parkinson hastası ve yatalak olan karısını öldüren kişi aynı tüfekle intihar etti.

Haber 22-04-2023 17:45

Her şey bu belirtiyle başlıyor! Parkinson hastalığının 10 yıl önce görülen belirtisi

Parkinson hastalığı genellikle yaşlılık hastalığı olarak biliniyor. Bu hastalığı erken teşhis etmek tedavisi için büyük önem taşıyor. Parkinson'un en yaygın belirtisi el titremesi olmasına rağmen bu hastalık yıllar önce uyarı işareti verebiliyor. Yapılan araştırmalar Parkinson hastalığının 10 yıl önce uyarı verdiğini tespit etti.

Haber 13-04-2023 16:46

Parkinson'un titremeden önce görülen ilk belirtisi! Yıllar önce başlıyor

Parkinson yaşam kalitesini düşüren ve zaman içerisinde en temel ihtiyaçları gidermeyi bile zorlaştıran bir hastalık. Dünyada milyonlarca parkinson hastası bulunuyor. Parkinsonun temel belirtisinin ellerde titreme olduğu bilinse de bu tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin konuşmada ortaya çıkan değişiklerle başladığı öğrenildi.

Haber 28-02-2023 17:14

Hep aynı saatte uyanıyorsanız dikkat! Ciddi hastalıkların önemli belirtisi

Uyku gün içerisinde yorulan vücudumuzun ve zihnimizin dinlenmesi için en önemli ihtiyacımız olarak görülüyor. Uykunun tam olarak alınmaması çeşitli problemlere yol açıyor. Uzmanlar geceleri sık sık uyanmanızın altında yatan nedenin ciddi hastalıklar olabileceğini belirtiyor. Gece uyanmanın tehlikeli bir hastalığın yıllar önce görülen erken belirtisi olduğu belirtiliyor.

Haber 06-01-2023 09:11

Parkinson hastalığında ’titremeyi’ önlüyor!

Beynin hareket ilgili özelleşmiş merkezlerindeki bazı hücrelerde oluşan hasarlar veya bu kontrolün gerçekleşmesinde görev alan nörotransmitter adlı iletiyi sağlayan maddelerin yetersiz üretimi sonucunda kişiler hareket kabiliyeti ile kontrolünü yitirebiliyor. Bu hasarların yol açtığı nörolojik hastalıkların tedavisinde başvurulan cerrahi yöntemlerden ‘beyin pili’, sağladığı önemli avantajlarla günümüzde ön plana çıkıyor.

Haber 30-11-2022 11:17

Basit saç kepeği diyerek geçiştirmeyin! Kafa derisinde görülen bu durum tehlikeli hastalığın ciddi belirtisi

Kafa derisinde görülen saç kepeği gibi problemler oldukça can sıkıcı olabiliyor. Saç kepeklerini gidermek için çeşitli yöntemler aranıyor. Saç kepeğinin genellikle yüzeysel olduğu düşünülüyor. Ancak yapılan araştırmaların sonucu şaşırtıcı. Saç kepeği, parkinson hastalığının belirtisi olabilir.

Haber 21-11-2022 10:49

Geleceğe Dönüş’ün yıldızı açık açık yaşadıklarını anlattı ve uyardı! Geleceğe Dönüş filminin yıldızlarının son hali! Parkinson belirtileri

Geleceğe Dönüş filmiyle unutulmazlar arasına adını yazdıran Michael J. Fox, Parkinson hastalığının en ünlü ve etkili yüzlerinden biridir. Yaklaşık 30 yıldır Parkinson ile yaşayan oyuncu, verdiği bir röportajda Parkinson hastalığının görmezden gelinmemesi gereken belirtilerini kendi yaşadıkları üzerinden anlattı.

Haber 04-10-2022 23:09

Kahvenin faydaları saymakla bitmiyor! Düzenli tüketildiğinde alzheimer, parkinson ve kanser hastalığı için etkili sonuçlar sağlıyor

Kahve en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Birçok insan kahve içmeden güne başlayamıyor. İnsanlar yıllar boyunca kahve içmenin oldukça zararlı olduğunu düşünse de dozunda içilen kahvenin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Dozunda içilen kahve kanser, alzheimer ve parkinson gibi birçok hastalığa etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Ancak bazı kişilerin kahve içimine dikkat etmeleri gerekiyor.

Haber 04-10-2022 10:14

Kocasının kokusundan parkinson olduğunu anladı! Hastalıkları koklayarak teşhis edebilir

Parkinson tüm yaşamı etkileyen beyinsel hastalıklar arasında bulunuyor. Genellikle belirli bir yaşın üzerinde görülen parkinsonu erken teşhis ederek tedaviye bir an önce başlamak hastalığın seyrini etkiliyor. Joy Milne isimli bir kadın kocasını koklayarak parkinson olduğunu anladı.

Haber 07-09-2022 16:42

Hiç aklınıza gelmez! Uyuma şekliniz ölüm riskinizi belirliyor

Uyku en temel ihtiyaçlarımızdan olmasına rağmen toplumda birçok kişi uyku problemi yaşıyor. Uyku sağlığımız hakkında oldukça ipucu veriyor. Yapılan araştırmalara göre uyuma şekliniz ile ölüm riskiniz hakkında bağlantılı bulunuyor.

Haber 05-09-2022 14:55

Sakın almayın! Daha sağlıklı diye yiyorsunuz ama sağlığınızı tehdit ediyor

Uzmanlar beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini her seferinde belirtiyorlar. Sağlıksız beslenme hastalıklara yol açan etkenler arasında üst sırada yer alıyor. Daha sağlıklı besleneceğinizi düşünerek aldığınız az yağlı ürünlerin de sağlığınızı tehdit ettiğini biliyor muydunuz? Az yağlı olarak aldığınız süt ürünlerini yemeden önce bir kez daha düşünün.

Haber 26-08-2022 11:15

Arkadaşlarına ve yaşına aldırmadı! Parkinsonu boksla yeniyor: Yüzde 90 iyileşme kaydetti

Antalya'da yaşayan 67 yaşındaki emekli öğretmen Zerrin Tombuloğlu, 2 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığının ilerlemesini önlemek için 3 ay önce boksa başladı. Arkadaşlarının dalga geçmelerine ve yaşına aldırmayan Tombuloğlu, yüzde 80-90 oranında iyileşme kaydetti. Tombuloğlu, "Benim bir arkadaşım da bu hastalığı yaşıyor. Hiçbir spor aktivitesi yoktu. Şu an o tekerlekli sandalyede. Boks bu hastalığı iyileştiren bir spor dalı" dedi.

Haber 20-07-2022 11:26

Covid-19 geçirenler dikkat! İleride bu hastalıkların görülme oranı…

Covid-19, 2020 yılından beri hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Sağlığımızda ve yaşam alışkanlıklarımızda birçok değişiklik yaşamamıza neden olan Covid-19 ileride çeşitli hastalıkların görülme riskini arttırıyor. Covid-19’un ileride göstereceği etkilerden korunmak adına hastalığı geçiren kişilerin muayenelerini düzenli olarak olmaları gerekiyor.

Haber 27-06-2022 14:47

COVID-19 ile ilgili korkutan haber! O hastalıkların riskini artırabilir

Covid-19 hakkında yapılan yeni araştırmalar sonucunda şaşırtan bir bilgi elde edildi. Danimarka'da yapılan araştırmalara göre Covid-19 geçiren kişilerde bazı hastalıkların meydana gelme riskinde artış yaşanabiliyor. Yapılan son çalışmalar Covid-19 geçirenlerde özellikle Parkinson, Alzheimer ve inme gibi nörolojik hastalıkların oluşma riskinde artış yaşandığını ortaya koydu.

Haber 26-06-2022 13:40

Dikkat! Bu yaşta kabus görüyorsan hasta olma ihtimalin…

Uyku hayatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmemizi ve gün içerisinde yorulan vücudumuzu dinlendirmemizi sağlıyor. Uyku sırasında çeşitli rüyalar ve kabuslar görülebiliyor. Bu durum normal olsa da araştırmalara göre belirli bir yaştan sonra görülen kabuslar parkinsona karşı uyarıcı bir etken olabiliyor. Parkinson hastalığının tedavi süreci için erken teşhis hayati önem taşıyor.

Haber 11-06-2022 09:52

Sinsice başlıyor: Dinlenirken eliniz titriyorsa dikkat! Parkinson’un 5 önemli belirtisi! Beyin pili nedir?

Halk arasında ‘titreme’ hastalığı olarak da bilinen Parkinson, beyin hücrelerinin tahribatıyla yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle 60’lı yaşlarda ortaya çıkmakla birlikte daha erken yaşlarda da görülebilen hastalık, günümüzde ortalama yaşam süresinin uzamasıyla giderek yaygınlaşıyor.

Haber 25-05-2022 15:40

Parkinson bu şekilde ortaya çıkıyor! Belirtilere dikkat…

Parkinson yaşamı kısıtlayan ciddi hastalıklar arasında bulunuyor. Parkinson hastalığının yaşlanınca ortaya çıktığı düşünülse de artık genç yaşta da görülüyor. Parkinson hastalığıyla mücadele etmek için bu hastalığı erken teşhis etmek ve hastalık hakkında bilinçlenmek gerekiyor. Sinsice ilerleyen Parkinson hastalığını aşağıdaki belirtiler ile teşhis edebilirsiniz.

Haber 23-05-2022 17:40

Putin'in son görüntüsü dikkat çekti! İddia yeniden gündemde

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Ukrayna savaşı sonrası Putin ile ilgili parkinson iddiası Rusya'nın Zafer Günü kutlamasında çekilen bir görüntüyle yeniden alevlendi.

Haber 09-05-2022 14:06

Sinir sistemine ne iyi gelir? Kas ve sinirleri güçlendiren besinler, hareketler nelerdir?

Sinir ağı ya da genel ifadesiyle sinir sistemi, canlıların dışsal ve içsel çevresini algılamasına yarayan, bilgi edinmeye ve de bu bilgiyi işlemeye yardımcı olan sistemdir. Vücuttaki hücre ağı vasıtasıyla beyin sinyallerinin vücuda ya da vücuttaki sinyallerin beyne iletilmesini sağlar ve özellikle kaslar olmak üzere hemen hemen vücuttaki birçok organın aktivitesini düzenler. Sinir sistemi iki kısımdan oluşur. Bunlar; merkezi sinir sistemi ve çevresel sinir sistemi şeklinde isimlendirilir.

Haber 27-04-2022 17:16

Parkinson hastalığının etkisini sanatla azaltıyor

Resim, çini ve seramik sanatlarıyla uğraşan Aynur Isparta: - "Hayatımı boyalarla renklendiriyorum. Kendi hayatımın renklerini buluyorum. Üretiyorum, artık bir kenarda değilim" - "Parkinson hastaları konuşmakta zorluk çeker ve içe kapanık bir yapıları vardır. Ben bu zorlukları boya ve fırçalarımla aştım. Boyalar düşüncelerim, fırçalar dilim oldu"

Yurthaber 25-04-2022 12:09

Parkinson hastaları yaşadıkları zorlukları mizansenle anlattı

Parkinson hastaları yaşadıkları zorlukları mizansenle anlattı

Yurthaber 11-04-2022 15:43

Parkinson riski erkeklerde 2 kat daha fazla

Parkinson hastalığı dünyada ve ülkemizde sıklıkla görülüyor. Bu hastalığın zaman geçtikçe daha da yaygınlaşacağı düşünülüyor. İleri yaşlarda görülme sıklığı daha fazla olan Parkinson kadınlara oranla erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor. Parkinson hastalığının tedavisi tam anlamıyla sağlanamıyor.

Haber 11-04-2022 14:02

Kendisi gibi Parkinson hastalarına komediyle moral veriyor

İzmir'de yaşayan Suzan Onur, titreme, denge bozuklukları ve hareket yavaşlığı nedeniyle sosyal yaşamları olumsuz etkilenen hastalara, kendileriyle barışık bir hayat sürmeleri için mizahla destek oluyor - Emekli hemşire Suzan Onur: - "Kişi kendini sevmezse, kabullenmezse, kendiyle barışık olmazsa hastalıkla uğraşamaz. Siz de benim gibi kendi kendinizle dalga geçin, hastalıkla barışık olun"

Yurthaber 11-04-2022 12:48

Koku alamayanlar dikkat! Parkinson hastalığının en büyük belirtisi...

Çoğunlukla 60 yaşından sonra görülen Parkinson hastalığında erken teşhis çok büyük önem taşıyor. Parkinson hastalığını erken teşhis etmek ve ilerlemesini önleyip yavaşlatmak adına gösterilen belirtiler hakkında bilinçli olunması gerekiyor. Uzmanlar Parkinson hastalığında en önemli belirtinin koku kaybı olduğunu açıkladılar.

Haber 11-04-2022 11:59

11 Nisan Dünya Parkinson Günü! Parkinson hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Parkinson hastalığı nedir? sorusunun yanıtı 11 Nisan Dünya Parkinson Günü sebebiyle merak konusu oldu. Dünyada 10 milyon, ülke genelinde ise 100 - 130 bin vatandaşın bu hastalıktan muzdarip olduğu biliniyor. Peki Parkinson hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Hastalığa ilişkin bilgiler haberimizde...

Haber 11-04-2022 08:28

11 Nisan Dünya Parkinson Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı? Dünya Parkinson Günü önemi ve amacı nedir?

Dünya Parkinson Günü 11 Nisan 2022 Pazartesi günü vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Dünyada 10 milyon, ülke genelinde ise 100 - 130 bin vatandaşın bu hastalıktan muzdarip olduğu biliniyor. Peki 11 Nisan Dünya Parkinson Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı? Dünya Parkinson Günü önemi ve amacı nedir? İşte detaylar...

Haber 11-04-2022 08:23

Parkinson 10 milyondan fazla insanı etkiliyor

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan,: - "Parkinson, hastaların yüzde 96’sı 50 yaş üstü olan, erkeklerde kadınlara göre 1,5 kat fazla görülen ve dünyada 10 milyon üstünde insanı etkilediği tahmin edilen sistemik bir hastalıktır"

Yurthaber 09-04-2022 14:05

Dikkat! Oruç, Parkinson hastalarında ‘donma’ya yol açabilir…

“Hareketlerde yavaşlama, titreme ve yürüyüşte aksama ve düşme gibi problemler ile karakterize ilerleyici bir hastalık” olarak tanımlanan Parkinson hastalığının, sinsi ve tek taraflı başladığını belirten uzmanlar, bu yüzden zor fark edildiğini ifade ediyor. Doktora başvurulduğunda hastalığın 1-2 yıl önce başlamış olduğunun tespit edildiğini kaydeden uzmanlar, Parkinson hastalığında ilaç kullanımından dolayı oruç tutulmasının tıbbi olarak sakıncalı olduğunu vurguluyor.

Haber 08-04-2022 15:42

20’li yaşlara kadar düştü! Çok dikkatli olmak gerekiyor

Parkinson hastalığı olan kişiler kontrol edilemeyen el titremeleri yaşarlar. Hastalığın ileri seviyelerinde ayakta durmakta zorlanıp yürümede güçlük çekebilmektedirler. Parkinson hastalığının ilerlemesini önlemek için tıbbi müdahalelerin yanında beyinsel egzersizler yapılmalı, doğru ve düzenli beslenme sağlanmalıdır.

Haber 17-02-2022 15:31

Geleceğe Dönüş serisinin yıldızı Michael J. Fox hastalığıyla ilgili konuştu: Ölümden korkmuyorum

Geleceğe Dönüş (Back to The Future) film serisiyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Michael J. Fox, 30 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. 60 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız, hastalığıyla ilgili konuştu. Michael J. Fox yakın zamanda bir tedavi bulunmadığını ve ölümden de korkmadığını söyledi.

Magazin 02-12-2021 20:50

Parkinson tedavisinde çözüm beyin pili mi?

Parkinson günümüzde hızla yaygınlaşan bir hastalık haline geldi. Parkinson belirtileri arasında elde titremenin önde geldiğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Nazan Eryiğit, genellikle yaşlılarda görülen parkinsonun tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 11-04-2021 18:01

Parkinson hastaları yaşadıkları sıkıntıları video klipte anlattı

Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Uğurlu Kelçe: - "Parkinson hastalarının anlaşılabilmek istemesi ve toplumsal yanlış anlaşılmalar yaşanması nedeniyle bu videoyu hazırladık"

Yurthaber 11-04-2021 11:16

İngiliz medyasından Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacak

İngiliz medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in (68), Ocak ayında Parkinson hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını iddia etti.

Haber 06-11-2020 09:33

Beyin pili ameliyatında hem şarkı söyledi hem eşiyle görüntülü konuştu

Romanya'da yaşayan 56 yaşındaki mühendis Gıcu Sahaıdec, 13 yıl önce Parkinson hastalığıyla tanıştı. Hastalığın bulgularının ilerlemesi sonucu titreme, tutukluk, hareketlerde yavaşlama, yürüme ve konuşma güçlüğü yaşayan Rumen mühendis, Türkiye’de beyin pili ameliyatına alındı. Narkozsuz (uyanık beyin ameliyatı ile) gerçekleştirilen operasyonda Gıcu Sahaıdec, önce Let Me Try (Bırak Tekrar Deneyeyim) adlı şarkıyı söyledi. Ardından Romanya’daki eşiyle görüntülü konuştu.

Haber 07-09-2020 11:08

Parkinson belirtilerine dikkat! Yüz ifadesinde azalma varsa...

Parkinson, hareketi engelleyen ilerleyici beyin hastalığı olarak tanımlanıyor. Parkinson belirtileri ile ilgili bilgi veren uzmanlar, hastalığın kendini farklı belirtilerle gösterebildiğine dikkat çekiyor. Hastalığın erken dönemlerinde kişilerde parkinson belirtileri olarak yüz ifadesinde azalma olacağına, konuşmanın geveler tarzda olabileceğine ve yazılan yazının da küçüldüğüne dikkat çekiyor. Erken teşhisin önemine işaret eden uzmanlar, tedavide dopaminin önemine dikkat çekiyor.

Haber 22-07-2020 11:27

Parkinson şikayetlerinde kötü uykuya dikkat!

60 yaşındaki her 100 kişiden birinde parkinson ortaya çıktığına dikkat çeken uzmanlar, hastalığın erkekler için daha büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. Parkinsonun kadınlara oranla erkeklerde görülme olasılığının 1,5 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken uzmanlar, parkinson için alt yapı oluşturan etkenlere dikkat çekti.

Haber 20-07-2020 16:21

ABD medyasından Trump iddiası: Başkan parkinson hastası

ABD Başkanı Donald Trump son olarak West Point gezisi sırasında rampadan inerken yavaş hareket etmesi, ve ilginç su işini ile gündeme gelen hastalığı meselesine ilişkin Amerikan basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. ABD medyası "Başkan Trump Parkinson hastalığına mı yakalandı" iddialarını gündeme getirdi.

Haber 19-06-2020 16:10

Parkinson hastalarına koronavirüs uyarısı! Sigara ve harekete dikkat

Parkinson hastalarının koronavirüsten korunmaları için dikkat etmeleri gerekenleri anlatan uzmanlar, parkinson hastalarının sosyal izolasyon süresince “Gün içinde yatakta veya çekyatta değil, günlük yaşam döngülerindeki gibi sandalye, koltuk ve ayakta olmalılar. Aynı sokaktaymış gibi ev içinde de yürüyüş ve fiziksel aktiviteler yapmalılar” uyarısında bulundu.

Haber 10-04-2020 13:42

Uyku bozukluğu beyni hızlı yaşlandırıyor!

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi çağın korkulu nörodejeneratif hastalıkları ile uyku arasında iki yönlü ilişki bulunduğunu gösteriyor; yani uyku bozukluğu, bu iki önemli hastalığın riskini artırabildiği gibi, Alzheimer ve Parkinson hastalığının ilk bulgularından biri de olabiliyor!

Haber 13-03-2020 15:40

Parkinson'a erken yaşta yakalananların beyin hücreleri doğuştan hasarlı olabilir

Parkinson'a erken yaşta yakalananların beyin hücreleri doğuştan hasarlı olabilir

Haber 28-01-2020 11:59

Parkinson nedir? Parkinson tedavisinde erken tanının önemi

Parkinson hastalığı sinsi ve yavaş ilerlemesiyle biliniyor. Bu nedenle çoğu zaman geç fark edilen parkinson hastalığı belirtileri nelerdir? Parkinsonda erken tanı konulması hastaların yaşam konforu ve süresi bakımından büyük önem taşımaktadır. Parkinsonda erken tanı için Avrupa'da DAT Scan taraması yapılmaktadır. Erken tanı konması parkison tedavisi açısından da önemli başarılar elde edilmesini sağlamıştır.

Haber 23-01-2020 10:24