Pazarkule Edirne Haberleri

Meriç Nehri kenarındaki Millet Bahçesi'nin yapımı sürüyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu.

Yurthaber 2024-04-19 10:14:13

Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu'nca "Balkan İş Forumu" düzenlendi.

Yurthaber 2024-04-18 14:08:27

Doktora kabusu yaşattı, tahliye olur olmaz yaptığı 'pes' dedirtti!

Edirne'de Volkan Kuşçu, doktor B.B.Ö.'yü darbettiği gerekçesiyle tutuklandı. Hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında tahliye edilen Kuşçu, aynı hekimi bu kez de sosyal medya üzerinden dizi repliğiyle tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili ikinci davanın açıldığını söyledi.

Haber 2024-04-17 16:59:54

Edirne'de yaşanan kadın cinayetine tepki

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından silahla vurulduğu ileri sürülen Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Yurthaber 2024-04-17 14:55:09

O ülke rotasını Türkiye'ye çevirdi! 2 ayda Rusları geride bıraktılar: Akın akın geliyorlar

Türkiye doğa güzelliği ve tatile uygun iklimiyle çok sayıda yabancı turistin ilk adresi olmaya devam ediyor. Ocak ve Şubat ayına ait rakamlar incelendiğinde Türkiye'yi en çok ziyaret eden turistlerin İranlı olduğu belirlendi. Ruslar ve Bulgarlar ikinci ve üçüncü sırada kendine yer buldu. Turistlerin en çok ziyaret ettikleri şehirler ise sırasıyla İstanbul, Edirne, Antalya, Artvin ve Ağrı oldu.

Finans 15-04-24 14:50

Yoğunluk oluştu! Normal günlere göre sınır kapılarından çıkışlar 3 kat arttı...

9 günlük bayram tatilini bazı vatandaşlar sevdikleriyle bayramlaşarak, bazı vatandaşlar memleketlerine ya da tatil yörelerine giderek bazı vatandaşlar ise yurt dışına çıkarak geçirmeyi tercih etti. Bayram tatilinde sınır kapılarından çıkışların da 3 kat arttığı öğrenildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı tatilinde Edirne'deki sınır kapılarından yurt dışına çıkışların 3 kat arttığını belirtti.

Haber 10-04-24 09:52

Selimiye Camii gölgesinde 5 bin kişi iftar yaptı

Edirne Valiliğinin katkılarıyla Selimiye Camii meydanında düzenlenen iftar programına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da katılımıyla 5 bin kişi iftarda bir araya geldi.

Yurthaber 05-04-24 07:42

Edirne'de binlerce dönüm araziyi suyla buluşturacak projede sona gelindi

Edirne'de 78 bin dönüm tarım arazisini suyla buluşturacak "Edirne Meriç Sulaması" Projesi'nde sona gelindi.

Yurthaber 02-04-24 14:09

CANLI EDİRNE seçim sonuçları! Edirne'de seçimi kim kazandı? Belgin İba mı, yoksa Filiz Gencan Akın mı?

Yerel seçimleri sonuçları için nefesler tutuldu. Seçim sonuçları vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla ve merakla bekleniyor. Edirne seçim sonuçları ile ilgili tüm detayları ve tabloları anlık olarak Mynet üzerinden takip edebilirsiniz. Edirne'de AK Parti'nin adayı Belgin İba olurken, CHP'nin adayı ise Filiz Gencan Akın oldu.

Finans 31-03-24 20:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roman vatandaşlara hitap etti: ‘O kibirli tiplere en güzel cevap olacak’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın başkanlığındaki, “Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı”na telefonla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne gerek Tekirdağ gerekse Kırklareli’nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber 30-03-24 10:14

Edirne seçim sonuçları canlı! Edirne seçim sonuçlarında AK Parti adayı Belgin İba mı CHP adayı Filiz Gencan Akın mı önde?

Türkiye'de bir kez daha seçim heyecanı yaşanıyor. 2024 yerel seçim sonuçları herkes tarafından merakla bekleniyor. Edirne seçim sonuçları da vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Edirne'de AK Parti adayı Belgin İba mı, CHP adayı Filiz Gencan Akın mı daha avantajlı? İşte detaylar...

Haber 29-03-24 14:59

Selahattin Demirtaş İstanbul için çağrı mı yapacak? Kulisler hareketlendi, CHP lideri Özel'den açıklama geldi

Yerel seçimlere günler kala eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklama yapacağı iddiasına ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken değerlendirmeler geldi. "Sayın Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden İstanbul seçimlerine yönelik bir açıklama yaparak seçime yönelik hamle yapacağını falan beklemiyorum açıkçası" diyen Özel, böyle bir açıklama gelmesi takdirde kendileri de gerekli açıklamayı yapacaklarını belirtti.

Haber 26-03-24 07:46

Edirne'de Kıyık Tabya'nın restorasyonunun ilk etabı tamamlandı

Edirne müdafi Şükrü Paşa'nın kabri ve anıtının da bulunduğu, kent savunmasında önemli yeri olan Kıyık Tabya'da restorasyonun ilk etabı bitti.

Yurthaber 25-03-24 10:32

Kapıkule’den geçen 190 bin euro Bulgar gümrüğüne takılı

Edirne Kapıkule sınır kapısından çıkış yapan Türk ve Alman vatandaşının bulunduğu Almanya plakalı otomobilin gizli bölmesinde, Bulgaristan Kaptan Andreevo gümrük memurları tarafından 190 bin euro bulundu.

Yurthaber 21-03-24 10:53

Edirne'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mevlit okutuldu

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, şehitler için mevlit programı düzenlendi.

Yurthaber 18-03-24 13:47

Edirne Eski Cami'de imamlar 6 asırdır hutbelere kılıçla çıkıyor

Edirne'de vatandaşlar, ramazanın ilk cuma namazını kılmak için selatin camilerde yoğunluk oluşturdu.

Yurthaber 15-03-24 14:02

Edirne’de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 15 kilometrelik kuyrukta gümrük sırası bekleyen domates yüklü tır alevlere teslim olarak hurda yığınına döndü.

Yurthaber 15-03-24 07:27

Edirne ve Tekirdağ'da sağanak

Edirne ve Tekirdağ'da sağanak etkili oluyor.

Yurthaber 13-03-24 11:04

Kavala kurabiyesi tarifi: Kavala kurabiyesi nasıl yapılır?

Kavala kurabiyesi en eski lezzetler arasında yer alır. Osmanlı zamanından bugüne kadar gelen Kavala kurabiyesi en çok Edirne şehri ile tanınan bir lezzettir. Ana malzemesi badem olan bu kurabiyeyi isterseniz hazır almak yerine siz de evde, kendi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Yemek 11-03-24 21:05

Edirne Belediye Başkanı Gürkan hastaneye kaldırıldı! Anjiyo olup, tedaviye alındı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan korkutan haber geldi. Gürkan, göğsündeki ağrı nedeniyle gittiği hastanede yapılan anjiyo sonucu tedaviye alındı. Gürkan'ın kalp damarlarından birinde darlık tespit edildi.

Haber 09-03-24 00:52

Edirne'nin kadın jandarma timi köylerde yoğun mesaiyle bilgilendirme yapıyor

Edirne Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğinde çalışan kadın astsubaylar, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için köylerde aktif şekilde görev yapıyor.

Yurthaber 08-03-24 11:27

TPAO'dan 4 ilde petrol hamlesi! Süre 2 yıl uzatıldı

TPAO'nun Kırklareli, Edirne, Diyarbakır, Şanlıurfa'daki petrol işletme ruhsatlarının süreleri uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 08-03-24 11:25

Edirne'de vatandaşlara komşu Bulgaristan'da bahar geleneği olan marteniçka bilekliği dağıtıldı

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu çalışanları, ülkelerinde baharın gelişini kutlama geleneği olan "marteniçka" bilekliği dağıttı.

Yurthaber 01-03-24 13:55

Kanalizasyon temizlenmedi, spor salonu lağımla doldu

Edirne şehir merkezi Kaleiçi semtindeki bir iş merkezinin alt katında bulunan spor salonunu kanalizasyon suları bastı.

Yurthaber 28-02-24 11:40

31 Mart akşamı için 'sürpriz olabilir' dedi, illeri tek tek saydı: Şanlıurfa, Muş, Yozgat, Ordu, Bingöl, Nevşehir, Edirne, Tokat, Tekirdağ

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde hangi ilde hangi parti ve adayın kazanacağı merakla beklenirken, geri sayım da başladı. Yaklaşık bir ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde sonuçların 14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimlerden farklı olacağını savunan gazeteci Nevzat Çiçek, sürpriz beklediği illeri tek tek saydı.

Haber 28-02-24 06:45

Göçmenlerin Avrupa hayali x-ray cihazına takıldı

Edirne İpsala sınır kapısından Yunanistan’a gitmeye hazırlanan iki tırın dorsesine saklanan 51 düzensiz göçmen, sınırda yapılan x-ray kontrolleri sırasında yakalandı.

Yurthaber 27-02-24 13:40

Hafriyat kamyonu, otoyolda makas atarak ilerledi! O anlar kamerada

Arnavutköy’de Eski Edirne Asfaltı Caddesi'nde makas atarak ilerleyen hafriyat kamyonu, başka bir araç sürücüsü tarafından görüntülendi.

Haber 25-02-24 16:15

CHP'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, adaylıktan çekildi! Dikkat çeken sözler: 'Genel Başkan aradı...'

CHP'den Edirne Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Şükrü Ciravoğlu, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ciravoğlu, "Genel başkan 'geçmiş olsun' dilemek için aradı. Hastalığımdan dolayı seçim çalışmalarında geride kaldığımızı söyledi. Çekilmemin iyi olacağını belirtti. Ben de bunun üzerine adaylıktan çekildiğime dair dilekçeyi verdim" dedi.

Haber 22-02-24 16:57

Edirne’de otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı yolunda otomobil ile tırın çarpışması sonucu bir kişi yaralandı.

Yurthaber 21-02-24 14:47

TBF 16 Yaş Altı Kızlar Bölge Şampiyonası Edirne'de başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 16 Yaş Altı Kızlar Bölge Şampiyonası, Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda başladı.

Yurthaber 20-02-24 13:49

Edirne Meriç Nehri’nde milyonluk çökme: 625 beton mikseri doldurmuştu, enkaz oldu

Edirne’de Meriç Nehri üzerine elektrik üretimi için kurulan "Arşimet Burgu Türbinli Hidroelektrik Santrali"nde yanlış mühendislik yapımı sonucu meydana gelen beton ayak kısmı ve table çökmesinde yaklaşık değeri 12 milyon lira olan beton ve 17 milyon lira olan lastik savak hasar görerek kullanılamaz hale geldi.

Yurthaber 19-02-24 15:39

Çömlekköy Barajı Edirne'nin tarımsal sulama kapasitesini artıracak

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Çömlekköy Barajı'nın Edirne'nin tarımsal sulama kapasitesini artıracağını belirtti.

Yurthaber 16-02-24 13:46

Mide bulandıran görüntüler! Kahve dükkanındaki fincanları tükürerek temizledi

Edirne'de bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan bir dükkanda, işletmeci H.Z.'nin fincanları tükürerek temizlediği anlar, kameraya yansıdı. Görüntüler tepki çekerken, Edirne Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, çalışma ruhsatı da olmayan iş yerini mühürledi. İşletmeci çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşte mide bulandıran o görüntüler...

Haber 13-02-24 16:10

Edirne'de göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 5 zanlı tutuklandı

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 11 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Yurthaber 12-02-24 14:37

Edirne ve Kırklareli'nde sağanak etkili oluyor

Edirne ve Kırklareli'nde sağanak hayatı olumsuz etkiliyor.

Yurthaber 12-02-24 13:31

Kuzey Marmara Otoyolu’nda otobüs ile tır çarpıştı: 19 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu, Çekmeköy mevkii, Edirne istikametinde yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı feci kaza neticesinde 19 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-02-24 07:16

Edirne’de şok uygulamada didik didik aranan araçlarda silahlar ele geçirildi

Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun öncülüğünde gerçekleştirilen, 12 ekip ile 30 personelin katıldığı asayiş ve trafik denetiminde didik didik aranan araçlarda 2 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Yurthaber 26-01-24 13:56

Selahattin Demirtaş, hastaneye kaldırılan annesini görmesi için Diyarbakır’a getirildi

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan ve özel bir hastaneye kaldırılan annesi Sadiye Demirtaş’ı görmesi için hava yoluyla Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş'ın hastane ziyareti sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haber 23-01-24 22:31

Edirne kuru ayaza teslim oldu, havuzlar dondu

Edirne’de hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düşmesiyle dondurucu soğuk hava etkili olurken, öte yandan süs havuzları buz ise tuttu.

Yurthaber 23-01-24 14:19

Marka Şehir Edirne projesinin lansmanı düzenlendi

Edirne'de yürütülen markalaşma çalışmaları kapsamında hayata geçirilen "Marka Şehir Edirne" projesinin lansmanı düzenlendi.

Yurthaber 23-01-24 08:21

Uyarıların ardından... Edirne’de kar yağışı başladı! Şükür kavuşturana diyorum

Edirne merkezde karla karışık yağmur görülürken, Balkanlara yakın sınır köylerde ise kar yağışı etkili oluyor. Vatandaşlar "Kar berekettir, yeryüzünün pisliğini bembeyaz bir örtüyle temizliyor. Kar yağışını çiftçiler de bekliyor. Şükür kavuşturana diyorum" şeklinde yorumlar yaptı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oluyor.

Haber 20-01-24 17:47

TEM'de korkunç kaza! 3 ölü, 1 yaralı

TEM Kınalı Kavşağı'nda, Edirne yönünde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Haber 19-01-24 14:27

Kırklareli’de dolandırıcılık şüphelisi yakalandı

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da 14 adet dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

Yurthaber 19-01-24 10:53

Osmanlı eseri Edirne Sarayı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor

"Osmanlı'nın Edirne Sarayı" olarak adlandırılan Saray-ı Cedid-i Amire'de (Edirne Sarayı) restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 15-01-24 12:14

Trakya'da etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı.

Yurthaber 12-01-24 10:05

Edirne beyaz peyniri ve badem ezmesi için AB'ye coğrafi işaret başvurusu yapılacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, kentin coğrafi işaretli ürünleri beyaz peynir ve badem ezmesinin Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Yurthaber 11-01-24 11:54

İpsala Gümrük Kapısı’nda 8 düzensiz göçmen yakalandı

Gümrük Muhafaza ekiplerince, Edirne ilinde gerçekleştirilen risk analizi çalışmaları neticesinde, tır aracında 8 düzensiz göçmen yakalandı.

Yurthaber 11-01-24 08:43

Faciadan dönüldü: Esenyurt'ta İETT otobüsü direğe çarptı

İstanbul Avcılar'da, D-100 Edirne istikametinde İETT otobüsü refüjdeki direğe çarptı. Kazada 1'i çocuk 5 yolcu yaralandı. Yaralı yolcular hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekipleri yaralı otobüs şoförünü sıkıştığı yerden kurtarmak için çalışma başlattı.

Haber 07-01-24 12:30

Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarından 15 milyon yolcu geçiş yaptı: 2 milyar 41 milyonluk kaçak malzeme yakalandı

Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan Trakya’daki 5 sınır kapılarından geçtiğimiz 2023 yılında 15 milyondan fazla yolcu geçişi yapıldığını belirtti.

Yurthaber 05-01-24 09:21