Pelvik Inflamatuar Haberleri

Yeni trend: Her gün bir tane yutun! Sivilcelerin kökünü kurutup pürüzsüz bir cilde kavuşturuyor

Sivilce sorunuyla baş etmek birçok kişi için bir mücadeledir. Bu soruna karşı doğal çözümler aranıyor. Son trendlerden biri ise her gün bir tane sarımsak yutmak. Sarımsağın antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri, sivilcelerin kökünü kurutarak cildi temizliyor ve bu sayede pürüzsüz bir görünüm kazandırabiliyor.

Kadin 2024-03-26 11:11:26

Ankilozan Spondilit nedir? Ankilozan Spondilit belirtileri ve tedavisi

Ankilozan Spondilit kronik bir inflamatuar hastalık olup genellikle omurga ve pelvik bölgelerdeki eklemleri etkileyen bir tür romatizmal hastalıktır. Ankilozan Spondilit genellikle genç erişkinlerde başlar ve yaşam boyu devam edebilir. Bu hastalık, omurga kemiklerinin arasındaki eklemleri ve eklemleri esnekliğini kaybettirerek zamanla omurga hareketlerini kısıtlar. Bu durum, kişinin hareket kabiliyetini ciddi şekilde etkileyebilir ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 2024-03-25 20:11:21

Sedef hastalığı nedir, neden olur? Sedef hastalığı belirtileri ve tedavisi

Sedef hastalığı, deriyi etkileyen kronik bir inflamatuar bir rahatsızlıktır. Genellikle ciltte kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterir. Bu hastalık, genellikle döküntülerin belirgin olduğu bölgelerde, özellikle dirsekler, dizler, saç çizgisi, bel ve tırnaklar gibi bölgelerde ortaya çıkar. Ancak sedef hastalığı sadece ciltte değil, bazen eklem ağrısı ve şişmesi gibi eklem semptomları da yol açabilir.

Haber 2024-03-23 11:43:08

Kawasaki hastalığı nedir, neden olur? Kawasaki hastalığı nasıl anlaşılır?

Kawasaki hastalığı genellikle 5 yaşın altındaki çocukları etkileyen nadir görülen bir inflamatuar hastalıktır. Bu hastalık genellikle ateş, deri döküntüleri, gözlerde kızarıklık, ağız içinde şişlik ve lenf düğümlerinde büyüme gibi belirtilerle kendini gösterir. Kawasaki hastalığı kalp damarlarını etkileyebilir ve bu nedenle tedavi edilmezse kalp sorunlarına neden olabilir.

Haber 2024-01-29 16:37:34

Diğer Haber Etiketleri

ense ilik sivilce cilt bakımı sarımsak ankilozan ankilozan spondilit sedef sedef hastalığı sedef hastalığı tedavisi Kawasaki kamkat ayak ağrısı ayak rektum kanseri belirtileri trombosit at kestanesi at kestanesi yağı damarlar güzellik hücreler topuk sinir otu sinir otu faydaları çikolata kisti karın ağrısı karın ağrısı nasıl geçer egzama egzama neden olur egzamaya ne iyi gelir yüzde egzama neden olur faydaları nelerdir kantaron yağı kantaron yağı faydaları kantaron yağı kaç günde olur kantaron yağı nasıl kullanılır kantaron yağı sivilcelere iyi gelir mi kantaron yağı sivilceye iyi gelirmi soğan suyu soğan suyu nasıl yapılır soğan suyu ne işe yarar soğan suyunun faydaları soğan suyunun faydaları nelerdir kaynatılmış soğan suyunun faydaları kapari kapari sos papatya papatya çayı papatya çayı faydaları papatya çayı zararları papatya çayının zararları papatya yağı papatya yağı faydaları çörek otu çörek otu faydaları çörek otu nasıl kullanılır çörek otu nasıl tüketilmeli çörek otu zararları çörek otunun faydaları çörek otunun zararları zerdeçal zerdeçal nasıl kullanılır zerdeçal nasıl tüketilir zerdeçalın faydaları zerdeçalın nasıl kullanılır kuyruk yağı kuyruk yağı faydaları kuyruk yağının faydaları çam kozalağı çam kozalağı faydaları çam kozalağı şurubu çam kozalağının faydaları çam kozalağı pekmezi çam kozalağı pekmezi yapımı kekik çayı kekik çayı adet söktürürmü kekik çayı demleme kekik çayı faydaları kekik çayı korona kekik çayı nasıl demlenir kekik çayı nasıl hazırlanır kekik çayı nasıl olur kekik çayı nasıl yapılır kekik çayı tarifi kekik çayı yapımı kekik çayı zararları kekik çayı zararları nelerdir kekik çayını kimler içemez kekik çayının faydaları kekik çayının faydaları ve zararları kekik çayının yapılışı kekik çayının zararları korona için kekik çayı nasıl yapılır kuru kekik çayı nasıl demlenir kuru kekik çayı nasıl yapılır toz kekik çayı nasıl yapılır kekik yağı kekik yağı covid kekik yağı covide ne işe yarar kekik yağı faydaları kekik yağı korona kekik yağı koronavirüse iyi gelir mi kekik yağı ne işe yarar adaçayı adaçayı faydaları irritabl bağırsak sendromu inflamatuar bağırsak hastalığı gastrointestinal gastrointestinal sistem ısırgan otu faydaları ısırgan otu bitki çayı bitki çayları kuru nane faydaları nane çayı tarifi nane çayı nasıl yapılır taze zencefil çayı taze zencefil çayı nasıl yapılır taze zencefil çayı tarifi taze zencefilli çay orgazm kegel kegel egzersizi Defne yaprağı defne yaprağının faydaları bağ doku mon Vajina vajinal mantar kabızlık anal fissür basur kabızlığa ne iyi gelir tiktok pelvik bölge vajinal akıntı cinsel hastalık hpv (genital siğil) herpes frengi sifiliz hepatit a gonore klamidya HIV regl pms spor sosyal medya zencefil zencefil çayı tarifi inflamasyon Medipol Mega Üniversite Hastanesi Huzursuz bağırsak sendromu antalya çocuk Cinsellik koronavirüs (Covid-19) Mis-C sendromu koronavirüs mutasyonu (Covid-19 mutasyonu) idrar idrar kaçırma hamilelik bel ağrısı kasık ağrısı

Günlük C vitamini ihtiyacının %75'ini tek başına karşılıyor! Soğuk algınlığı ve öksürük için yüzyıllardır kullanılıyor! İşte mucizevi faydaları

Turunçgiller ailesinin küçük mücevheri olan kamkat meyvesi tam bir C vitamini deposu olarak biliniyor. Yüzyıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılan bu meyve aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de oldukça sağlıklı bir atıştırmalık. Anti-inflamatuar etki yaratır. İltihaplı hastalıklara, soğuk algınlığa ve öksürük şikayetlerine karşı oldukça etkilidir.

Haber 12-01-24 14:26

Ayak incinmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Ayak incinmesi kaç gün sürer?

Ayak incitmesi günlük yaşamda karşılaşılan yaygın bir sorundur ve birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Ayak incinmeleri genellikle yürüme, koşma, ayakta uzun süre durma veya yanlış ayakkabı giyme gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Ancak ayak incinmeleri sadece fiziksel aktivitelerden değil, aynı zamanda anatomik yapının bozulması, ayak mantarları, ayak tırnak mantarı gibi enfeksiyonlar veya inflamatuar durumlar nedeniyle de meydana gelebilir.

Haber 28-11-23 17:09

Rektum kanseri nedir? Rektum kanseri makatta ağrı yapar mı?

Rektum kanseri, sindirim sistemi içinde rektum adı verilen son bağırsak bölgesinde gelişen bir tür kolorektal kanserdir. Genellikle rektumun iç yüzeyindeki hücrelerin anormal büyümesi sonucu ortaya çıkar ve risk faktörleri arasında yaş, aile öyküsü, inflamatuar barsak hastalıkları, yüksek yağlı düşük lifli diyet, sigara içme ve obezite bulunur.

Haber 31-10-23 09:56

Kanda MPV nedir? Kanda MPV düşüklüğü neden olur?

Ortalama Trombosit Hacmi (MPV) kanın önemli bir bileşeni olan trombositlerin boyutunu ölçen bir parametredir. MPV'nin düşük olması kemik iliği sorunları, inflamatuar hastalıklar veya vitamin eksiklikleri gibi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Bu nedenle düşük MPV seviyeleri, tıbbi bir değerlendirme gerektirebilir. Sağlık durumunuzu takip etmek ve olası sorunları belirlemek için düzenli sağlık kontrolleri önemlidir.

Haber 30-09-23 03:59

At kestanesi yağı nedir? At kestanesi yağı ciltte nasıl kullanılır?

At kestanesi yağı doğal bir mucize olarak kabul edilen yüzyıllardır sağlık ve güzellik için kullanılan bir bitkisel yağdır. Özellikle cilt bakımı konusunda önemli bir rol oynayan bu yağ anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklerle doludur. Cilt üzerindeki etkileri arasında tahrişleri hafifletme, cilt tonunu dengeleme ve nem dengesini koruma gibi bir dizi olumlu özellik bulunur. Ancak at kestanesi yağının doğru şekilde kullanılması önemlidir çünkü yanlış uygulama cilde zarar verebilir.

Kadin 29-09-23 01:50

Sinir otu faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Sinir otu nedir, ne işe yarar?

Sinir otu kökleri toprak altında yayılan ve genellikle yol kenarları, çayırlar ve bahçelerde bulunan dayanıklı bir bitki türüdür. Plantaginaceae familyasına ait olan sinir otu, dünya genelinde yaygın bir şekilde bulunur ve çeşitli tıbbi ve sağlık amaçları için kullanılır. Sinir otu binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılan ve modern tıpta da değer verilen bir bitkidir. Anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve yara iyileştirici özellikleriyle tanınan sinir otu ne işe yarar?

Haber 18-07-23 10:14

Çikolata kisti nedir, belirtileri nelerdir? Çikolata kisti neden olur, tedavisi nasıl yapılır?

Çikolata kisti tıbbi olarak endometrioma olarak bilinen kadın üreme sisteminde sıkça görülen bir durumdur. Bu kistler endometrium adı verilen dokunun rahim dışında genellikle yumurtalıklarda veya pelvik bölgede oluşmasına neden olan endometriozis adlı bir durumun bir sonucudur. Çikolata kistleri adını içlerinde yer alan koyu renkli, kahverengi sıvı benzeri materyalden almışlardır. Bu kistler genellikle ağrıya, adet düzensizliklerine ve pelvik bölgede rahatsızlık hissine neden olabilir.

Haber 30-06-23 22:38

Adet sancısı gibi karın ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Adet sancısına benzer karın ağrısına ne iyi gelir?

Karın ağrısı, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bunlar arasında adet sancısı da bulunur. Adet sancısı, birçok kadının adet dönemlerinde hissettiği rahatsızlık ve ağrıdır. Bu ağrılar, pelvik bölgede hissedilen kramp tarzında ağrılar şeklinde ortaya çıkabilir ve bazen günlük aktiviteleri etkileyebilir. Neyse ki, adet sancısı hafifletmek için çeşitli yöntemler mevcuttur ve doğal tedavi yöntemleri genellikle tercih edilen seçenekler arasındadır.

Haber 29-06-23 18:48

Egzama nasıl geçer, yüzde egzama neden olur? Egzama neden olur, belirtileri nelerdir?

Egzama deride ortaya çıkan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Derinin en dış tabakası olan epidermisin tahriş olması sonucu ortaya çıkan bu kronik inflamatuar hastalık, kaşıntı, kızarıklık, kabarcıklar ve kuru, pullu deri lezyonlarıyla kendini gösterir. Egzama çocukluk çağında yaygın olarak görülse de yetişkinlerde de görülebilir ve yaşam boyu devam edebilir. Peki, egzamaya ne iyi gelir?

Haber 14-06-23 12:51

Kantaron yağı cilde kullanılır mı, cilde faydaları nelerdir? Kantaron yağı cilde nasıl uygulanır, cilt lekelerine iyi gelir mi?

Kantaron yağı, kantaron bitkisinin çiçekleri ve yapraklarından elde edilen doğal bir yağdır. Anti-inflamatuar ve antiseptik özelliklere sahip olan kantaron yağı, yaraların iyileşmesini ve ciltteki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca kantaron yağı, depresyon, anksiyete ve uyku sorunları gibi duygusal bozuklukların tedavisine de yardımcı olabilir. Peki, kantaron yağının cilde faydaları nelerdir, cilt lekelerine iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 14:00

Kaynatılmış soğan suyunun faydaları nelerdir, iltihaba iyi gelir mi? Kaynatılmış soğan suyu neye iyi gelir, soğan suyunu kimler kullanamaz?

Soğan mutfaklarımızda sıkça kullandığımız sebzelerden biridir ve birçok yemek tarifinde yer alır. Ancak bunun yanı sıra soğanın sağlık açısından da faydaları vardır. Kaynatılmış soğan suyu bu faydalardan biri olarak öne çıkar. Soğanın içerdiği antioksidan ve anti-inflamatuar bileşenler, vücudumuzdaki iltihaplanmaları azaltarak bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir. Peki, kaynatılmış soğan suyu neye iyi gelir, iltihaba iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 13:47

Kapari faydaları nelerdir, kapari nerede yetişir? Kapari nedir, nasıl tüketilir?

Kapari Akdeniz ve Orta Doğu'da yetişen küçük bir bitki türüdür. Çiçeklerinden elde edilen taneler, çeşitli yemeklerde ve mezelerde kullanılır ve lezzet verici bir baharattır. Kapari sadece lezzetli olmakla kalmaz aynı zamanda birçok sağlık faydası da sağlar. Kapari antioksidan özellikleri, anti-inflamatuar etkileri ve bağışıklık sistemini güçlendiren bileşikleri ile bilinir. Sağlığınız için kapariyi diyetinize ekleyebilir veya cilt bakımında kullanabilirsiniz. Peki, kapari nedir, ne işe yarar?

Haber 08-05-23 13:45

Papatyanın faydaları nelerdir, papatya çayı ne işe yarar? Papatya ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Papatya yüzyıllardır çay olarak tüketilen bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Papatya çayı, özellikle uyku sorunu yaşayanlar için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca anti-inflamatuar özellikleri sayesinde adet öncesi sendromu, romatoid artrit, gastrit ve sindirim problemleri gibi birçok rahatsızlık için kullanılabilir. Papatya aynı zamanda antioksidanlar bakımından zengin bir bitkidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, papatya nasıl kullanılır?

Haber 08-05-23 13:19

Kayısı çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir, yüze iyi gelir mi? Kayısı yağı cilde nasıl uygulanır, tüylenme yapar mı?

Kayısı güneşli ve sıcak iklimlerde yetişen meyvelerden biridir. Bu lezzetli meyvenin çekirdekleri de birçok faydaya sahip olup kayısı çekirdeği ve kayısı çekirdeği yağı olarak kullanılır. Kayısı çekirdeği doğal olarak antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri olan birçok vitamin, mineral ve fitokimyasal içerir. Bu yüzden cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir bileşendir. Cildi nemlendirir, sıkılaştırır ve cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olur. Peki, kayısı çekirdeği yağı tüylenme yapar mı?

Haber 08-05-23 13:15

Papatya yağının faydaları nelerdir, saç rengini açar mı? Papatya yağı ne işe yarar, cilde faydaları nelerdir?

Papatya bitkisi yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleriyle tanınır ve bu nedenle papatya yağı da birçok farklı amaç için kullanılabilir. Papatya yağı papatya bitkisinin çiçeklerinden elde edilen bir uçucu yağdır. Bu yağ cilt ve saç bakımında kullanılan doğal bir bileşendir. Papatya yağı anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle özellikle cilt sorunlarının tedavisinde etkili bir şekilde kullanılır. Peki, papatya yağının faydaları nelerdir?

Haber 08-05-23 11:42

Kantaron yağı yüze faydalar nelerdir, neye iyi gelir? Kantaron yağı yüzde ne kadar bekletilmeli, sivilceye kantaron yağı sürülür mü?

Kantaron yağı, St. John's Wort yani kantaron bitkisinden elde edilen ve yüzyıllardır çeşitli amaçlar için kullanılan bir yağdır. İlk olarak eski Yunanlılar tarafından yaraların iyileştirilmesi için kullanılan kantaron yağı, son yıllarda daha birçok faydası keşfedilerek popüler hale gelmiştir. Kantaron yağı, anti-inflamatuar, antioksidan ve antiviral özelliklere sahiptir. Bu nedenle, birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılır. Peki, sivilceye kantaron yağı sürülür mü?

Haber 20-04-23 11:02

Çörek otu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çörek otu nasıl kullanılır, tüketilir, zararı var mı?

Çörek otu, binlerce yıldır kullanılan ve pek çok sağlık yararına sahip olan bir bitkidir. Aynı zamanda Nigella sativa olarak da bilinen çörek otu Orta Doğu, Güney Asya ve Kuzey Afrika'da yetişir. Küçük siyah tohumları özellikle alternatif tıpta kullanılan çörek otunun en önemli kısmını oluşturur. Bu tohumlar antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklerinin yanı sıra cilt sağlığı, sindirim sistemi ve solunum yolu sağlığı gibi pek çok alanda faydalı olabilir.

Haber 10-04-23 12:01

Zerdeçalın faydaları nelerdir, ne işe yarar? Zerdeçal nasıl kullanılır, tüketilir, hangi yemeklerde kullanılır?

Zerdeçal Asya'nın güneyinde yetişen ve baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Bilimsel adı Curcuma longa olan zerdeçal köklerinden elde edilen sarı renkli toz şeklinde kullanılır ve yemeklere hem tat hem de renk verir. Ayrıca sağlık faydaları nedeniyle geleneksel tıpta da yaygın olarak kullanılır. Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleriyle tanınan zerdeçal son yıllarda Batı tıbbında da popüler hale gelmiştir.

Haber 10-04-23 12:00

Kuyruk yağının faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kuyruk yağı dize sarmak ne işe yarar, bele iyi gelir mi?

Kuyruk yağı hayvanların kuyruk bölgelerinde bulunan yağ dokusunun işlenmesiyle elde edilen bir yağ türüdür. Özellikle at kuyruklarından elde edilir ve geleneksel olarak birçok kültürde tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Kuyruk yağı anti-inflamatuar, antimikrobiyal, ağrı kesici ve cilt iyileştirici özellikleri nedeniyle geleneksel tıpta oldukça yaygındır. Ayrıca kuyruk yağının cilt, saç ve eklem sağlığı için de faydalı olduğu bilinir.

Haber 10-04-23 10:25

Çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir, aç karna mı içilir? Çam kozalağı şurubu nasıl yapılır, kullanılır?

Çam kozalağı şurubu son yıllarda popüler hâle gelen bir bitki özütüdür. Çam ağacının kozalağından elde edilen bu şurup özellikle soğuk algınlığı, bronşit gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu bilinir. Çam kozalağı şurubu çam kozalağı ağacının tomurcuklarından elde edilir ve çam kozalağı ağacının antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklerini içerir. Peki, çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir?

Haber 10-04-23 10:25

Kekik yağının faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Kekik yağı ve çayı nelere iyi gelir, ne işe yarar?

Kekik yağı kekik bitkisinden elde edilen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir yağdır. Kekik bitkisi Akdeniz bölgesinde ve Orta Doğu'da yetişen çiçekleri ve yaprakları baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Kekik yağı ise bu bitkinin özünden damıtılarak elde edilen bir uçucu yağdır. Kekik yağı antioksidan, antiseptik, anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve antifungal özellikleriyle tanınır. Birçok sağlık sorununa karşı kullanılır. Peki, kekik yağı ve kekik çayı neye iyi gelir?

Haber 17-03-23 16:39

Enfeksiyonla savaşır, cilt lekelerini yok eder, zararlı toksinler vücuttan atar! Adaçayı faydaları nelerdir?

Adaçayı içeriğindeki fitokimyasallar nedeniyle anti-inflamatuar etki göstermektedir. Geçmişten modern tıbba; adaçayı başta solunum sistemi enfeksiyonları olmak üzere genel sağlık üzerinde olan olumlu etkileri nedeniyle kullanılmaktadır. Adaçayı bunun yanı sıra güçlü bir antioksidan ve antibakteriyeldir.

Haber 08-12-22 10:30

Sağlıklı diye tüketiliyor: İltihabı artırıyor, bağırsakları altüst ediyor!

İnflamatuar bağırsak hastalıklarından birine sahipseniz, bazı yiyecekleri yemeden önce iki kere düşünmeniz gerekebilir. Bağırsak sorunlarıyla uğraşanlar acı verici süreci yakından bilir. Gastrointestinal sistemi etkileyen bir hastalık olan irritabl bağırsak sendromuna (IBS) milyonlarca insanın şikayetçi olduğu rahatsızlıkların başında geliyor. Bu yüzden sağlıklı ve size iyi geldiğini düşündüğünüz bazı yiyecekler aslında hastalığı tetikliyor olabilir.

Haber 17-11-22 11:32

Isırgan otu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Isırgan otu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Diüretik, anti-inflamatuar ve hücre koruyucu özellikleri sayesinde sıkça tüketilen ısırgan otu çayı günde 2-3 fincan içilebilir. Saç, cilt, ağız ve diş, bağışıklık ve dolaşım sistemi sağlığını olumlu yönde etkileyen ısırgan otu çayının ödem atmayı da kolaylaştırdığı düşünülmektedir. A, K ve C vitamini ile selenyum magnezyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengin olduğu bilinen ısırgan otu çayı neye iyi gelir?

Haber 04-11-22 18:19

Kuru nane çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kuru nane çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Antioksidan, anti-inflamatuar, ağrı kesici ve iltihap giderici özellikleri sayesinde kuru nane çayı; sayısız hastalık ile mücadele edebilir. Öksürük, mide bulantısı, vücut ağrıları, diş iltihapları ve uyku bozuklukları şifalı kuru nane çayı sayesinde hafifletilebilir. C, A ve B gurubu vitaminleri içermesi ile vücuda pek çok fayda sağlayan kuru nane çayı nasıl demlenir, neye iyi gelir?

Haber 04-11-22 16:53

Taze zencefil çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Taze zencefil çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Diüretik, anti-inflamatuar ve doğal ağrı kesici özelliklere sahip olduğu söylenen taze zencefil çayı kronik, mikrobik ve mevsimsel hastalıklara iyi gelebilir. Sayısız değerli vitamin ve mineral içeren taze zencefil çayı, kan dolaşımını hızlandırdığı gibi cilt ve göz sağlığına da fayda sağlar. B grubu vitaminler ile potasyum ve magnezyum gibi değerli bileşenleri içerir. Ağrı kesici ve iltihap giderici özellikler taşıyan taze zencefil çayı tarifi nedir?

Haber 04-11-22 16:42

Her seferinde doruğa ulaştılar: Orgazma giden yol yine orgazmdan geçiyor!

Pelvik taban kaslarını güçlendirmek için kadınların hayat boyu bazı egzersizler yaptığı biliniyor. Özellikle yeni anneler doğum yaptıktan sonra pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizlerine yönelir. Yeni yapılan bir çalışma, kegel egzersizlerinden daha etkili bir sonuca ulaştı: orgazm!

Haber 02-11-22 16:07

Defne yaprağı çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Defne yaprağı çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Grip, hazımsızlık, saç dökülmesi, göz hastalıkları ve halsizlik gibi pek çok probleme iyi gelebilen defne yaprağı çayı vücuda fayda sağladığı bilinen lezzetli içeceklerden biridir. Ödem attırıcı, tansiyon dengeleyici ve anti-inflamatuar özellikleri ile alternatif tıpta da yer bulan bu içecektir. 10 dakikada demlenerek düzenli olarak tüketilebilen defne yaprağı çayının önlediği rahatsızlıklar nelerdir? Defne yaprağı çayı faydaları nelerdir, defne yaprağı çayı nasıl hazırlanır?

Haber 28-10-22 17:01

TikTok’un sahte trendleri yüzünden cinsel organınızı perişan etmeyin

Bir jinekoloğa göre vajinayı güvenli ve etkili bir şekilde sıkılaştırmanın bazı yöntemleri var. Ancak TikTok gibi platformlarda, kaynağı güvenilmez ve uzmanlığı belirsiz kişilerin verdiği bazı yöntemler cinsel organınıza zarar verebilir. Evde kullanılan lazerler, çeşitli çubuklar, şifalı otlar ve jeller gibi vajina daraltma yöntemleri test edilmediği için kesinlikle güvenli değildir. Vajinanızı sıkılaştırmanın en güvenli yolu, pelvik tabanınızı güçlendiren Kegel egzersizleri yapmaktır.

Kadin 23-10-22 07:19

Her defasında aynı ağrıyı mı çekiyorsunuz? Sebebi tehlikeli olabilir...

Hemoroid veya ishal gibi kendiliğinden geçme eğiliminde olan durumlar nedeniyle bazen ağrılı bağırsak hareketleri olabilir. Tek seferlik bir olaysa, muhtemelen endişelenmenize gerek yoktur. Bununla birlikte, bağırsak hareketleri sırasında düzenli olarak ağrı hissediyorsanız, inflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) ve anal kanser gibi tıbbi müdahale gerektiren altta yatan bir tıbbi durum olabilir.

Haber 22-10-22 22:04

Kabızlık sorunu tarih oluyor! Bağırsakları anında harekete geçirir

Kronik kabızlık çekenlerin sayısı düşündüğünüzden bir hayli fazla. Kronik kabızlığa stres, su eksikliği veya diyetinizdeki yetersiz lif neden olabilir. Ağrı kesici ilaçlar, kolonunuzdaki tıkanıklık, sinir hasarı ve pelvik kas sorunlarından da kaynaklanabilir. Kronik kabızlığa yaşam tarzı değişiklikleri, laksatifler, iyi beslenme ve doktor eşliğinde veda edebilirsiniz.

Haber 19-10-22 18:06

Doktorlar iğrenç TikTok trendine karşı uyarıyor: Kısırlığa neden olabilir!

Sosyal medya her geçen gün birbirinden garip akımlara sahne oluyor. Bunlardan sonuncusu ise TikTok’ta başladı. Erkeklerin dikkatini çektiği iddia edilen bu yöntemde, kadınlar vajinal akıntılarını parfüm olarak vücuduna sürüyor! Uzmanlar, bu akımın bir an önce son bulması için çağrıda bulunuyor. Vajinal akıntıyı vücuda sürmek pelvik enfeksiyonlara, pamukçuk oluşumuna, bakteriyel vajinoza hatta kısırlığa neden olabileceğini belirtiyor.

Haber 12-08-22 07:18

Tedavi edilmezse kısırlık, işitme veya görme kaybına neden olabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve belirtileri belli oldu. Dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca cinsel yolla bulaşan enfeksiyon teşhisi konuyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) tedavi edilmezse, diğer kronik durumların yanı sıra kısırlığa, pelvik inflamatuar hastalığa ve görme veya işitme kaybına yol açabilir.

Haber 29-06-22 09:33

Kasık ağrılarının nedeni gizli hastalık olabilir

Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor.

Haber 14-06-22 14:45

Vajinasıyla tam 9 kilo ağırlık kaldırdı! Sosyal medyada gündem yarattı

TikTok’ta ‘Drsarasolomon’ kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir fizyoterapistin vajinasına bağladığı 9 kilo ağırlığındaki topla yaptığı hareketler herkesi şaşırttı. Pelvik tabanını güçlendirmek için egzersiz yaptığını dile getiren genç kadının gönderisi kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaştı.

Trend 12-04-22 11:55

Şifası ayrı lezzeti ayrı değerli! İşte zencefilin az bilinen 12 mucizevi faydası

Pek çok hastalığa iyi gelen mucizevi bir baharat olan zencefilin, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu biliniyor. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültüründe kullanılan gıdalarından olan zencefilin faydaları bitmek bilmiyor. Her benzer bitki gibi çok fazla tüketildiğinde yan etki yapabileceği söylenen zencefil, miktarında tüketildiğinde pek çok rahatsızlığa çare olabiliyor. İşte mucizevi bitki zencefilin fazla bilinmeyen 12 faydası...

Yemek 27-03-22 20:42

Vücuttaki iltihapla savaşıyor, bağışıklığı çelik gibi yapıyor... Her evde olması gereken anti-inflamatuar yiyecekler

Vücuttaki enflamasyon hem iyi hem de kötü olabilir. Bir yandan vücudunuzun enfeksiyon ve yaralanmalardan korunmasına yardımcı olur. Öte yandan, kronik inflamasyon hastalığa yol açabilir. Stres, hareketsiz yaşam tarzı ve iltihaplanmaya neden olan yiyecekler bu riski daha da artırabilir. Bununla birlikte, araştırmalar bazı gıdaların kronik inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabileceğini ortaya çıkarmıştır. İşte mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken anti-inflamatuar yiyecekler.

Haber 11-03-22 06:55

Soğuk hava kadınların adet döngüsünü etkiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Işıl Gencer: - "Soğuğa doğrudan maruz kalmak bağışıklık sisteminin de düşmesiyle kadın hastalıklarına yol açabiliyor. Anormal adet kanaması, ağrı, akıntı gibi belirtiler rahim ve yumurtalık iltihabı yani pelvik enfeksiyonun işareti olabilir. Bu belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurmalısınız"

Yurthaber 27-01-22 12:35

Huzursuz bağırsak sendromu yaşam kalitesini etkiliyor

Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Köroğlu: - "Huzursuz bağırsak sendromu olarak da bilinen ve toplumda özellikle 18-30 yaş arasındaki genç nüfusta daha yaygın görülen IBS, inflamatuar bağırsak hastalığı ya da bağırsak kanseri gibi daha ciddi olabilen bağırsak sorunlarıyla bağlantılı olmasa da yarattığı stres ve psikolojik sorunlar nedeniyle kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen önemli bir sorun oluşturuyor" - "Hastalık, tedavi edilmemesi durumunda hem yaşanan fizyolojik sorunlar hem de psikolojik etkileri nedeniyle çok ciddi iş gücü kayıplarına neden olabiliyor" - "Kovid-19 enfeksiyonunun bağırsaktaki mikrobiyota üzerindeki olası etkilerinden dolayı IBS, pandemi döneminde daha sık görülmeye başlandı"

Yurthaber 03-11-21 11:11

Çocuklara da Kovid-19 aşısı güvenle yaptırılabilir tavsiyesi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyonları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş: - "Çocuklarda da erişkinlerde olduğu gibi aşı güvenle yapılabilir. Yeni vakaların yüzde 40'ı, 25 yaşından küçük. Bunların önemli bir kısmını çocuklar oluşturuyor. Çocukların bir kısmı yoğun bakıma yatacak kadar hasta oluyor" - "Özellikle büyük çocuklarda Multisistem Inflamatuar Sendromu (MIS-C) denilen Kovid-19 ile oluşan bir tablo var. Bütün sistemleri, beyni, kalbi, bağırsakları, deriyi ve eklemleri tutuyor. Çok ağır bir tablo, bununla çok uğraşılıyor"

Yurthaber 21-10-21 11:07

Cinsel sorununuzun üstesinden pelvik kaslarını harekete geçiren egzersizle gelin

Bazı egzersizlerin cinsel hayatı daha kaliteli hale getirebildiğini biliyor muydunuz? Özellikle pelvik kaslarını harekete geçiren egzersizler cinsel gücü arttırıyor ve hazzı iki katına çıkartıyor. Düzenli egzersiz sayesinde cinsel sorunlarınızı çözebilir ve daha mutlu bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Kadin 12-07-21 17:52

MIS-C hastalığı nedir, MISC-C sendromu belirtileri neler, bulaşıcı mı? Koronavirüs geçiren çocuklarda bu hastalığa dikkat!

MIS-C hastalığı nedir, MIS-C hastalığı belirtileri neler gibi sorular vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sars CoV-2 virüsüne maruz kalmış ve koronavirüse yakalanmış çocuklarda virüsün bağışıklık sistemini tetiklemesine bağlı olarak MIS-C, yani “multisistem inflamatuar sendrom” görülebilmekte. Peki MIS-C hastalığı nedir, MISC-C sendromu belirtileri neler, MIS-C hastalığı bulaşıcı mı? Koronavirüs geçiren çocuklarda bu hastalığa dikkat...

Haber 07-06-21 12:53

Yaş aralığı fark etmeksizin her kadın yaşadığı en büyük sorunun idrar kaçırma olduğu açıklandı

Yaş ve doğumla birlikte kadın vücudunda çeşitli deformasyon oluşmaya başlar. Bu deformasyonlar ise beraberinde hastalıkları da getirir. Zayıflayan pelvik taban kaslarının, kadınların yüzde 80’inde idrar kaçırmaya, rahim, mesane ve bağırsak sarkmasına neden olur.

Kadin 19-04-21 11:07

Hamilelikte kasık ve bel ağrılarının önüne nasıl geçilir? İşte öneriler

Pelvisi (pelvik kuşak) oluşturan kemikler hamilelik sırasında ağrıya neden olabilir. Bazı kadınlar hamileliklerinin bir döneminde bellerinde, kalçalarında, uyluklarında, kalçalarında, kasıklarında veya kasık kemiklerinde ağrı hissederler. Çoğu kadın için semptomlar hafiftir, ancak bazıları için şiddetli bir durumdur. Öneriler sayesinde ağrıları hafifletmenin yolları var. Gelin, bakalım.

Kadin 24-03-21 17:26