Pentagon Haberleri

Pentagon Sözcüsü Ryder'dan Türkiye'ye F-35 satışı hakkında çarpıcı açıklama: Henüz masada böyle bir şey yok

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, Türkiye'ye Rusya'dan aldığı S-400 savunma füzelerini sebep göstererek F-35 satışının henüz planları dahilinde olmadığını belirtti. Öte yandan Ryder, F-35 alma şartlarını da açıkladı.

Haber 31-01-2024 14:50

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki temas ABD'de 'Ukrayna ittifakı' endişesi uyandırdı!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui'nin Rusya ziyareti Washington cephesinde "silah transferi" endişe uyandırdı. ABD cephesi iki ülkenin ilişkinin "açık" olduğunu belirterek, Rusya'ya Ukrayna'da sağlanan desteğin kesilmesini talep etti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore'ye diplomasi çağrısında bulundu.

Haber 18-01-2024 10:17

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki temas ABD'de 'Ukrayna ittifakı' endişesi uyandırdı!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui'nin Rusya ziyareti Washington cephesinde "silah transferi" endişe uyandırdı. ABD cephesi iki ülkenin ilişkinin "açık" olduğunu belirterek, Rusya'ya Ukrayna'da sağlanan desteğin kesilmesini talep etti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore'ye diplomasi çağrısında bulundu.

Haber 18-01-2024 10:17

Son dakika: Pentagon duyurdu: Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi ile çok sayıda ticari gemiye saldırı

Son dakika haberi: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kızıldeniz'de ABD Donanmasına ait USS Carney destroyeri ile çok sayıda ticari gemiye saldırı düzenlendiğini açıkladı. İngiltere Kraliyet Donanması da aynı bölgede daha önce şüpheli bir insansız hava aracı saldırısı ve patlamalar olduğunu bildirmişti.

Haber 03-12-2023 20:04

Kuzey Kore'nin Sizi izliyoruz mesajına ABD'den ilginç yanıt! Kim Jong-un'un eline geçtiği öne sürülen fotoğraflar ses getirmişti

Kuzey Kore'nin uzaya gönderdiği casus uyduyla ABD'de Beyaz Saray'ı ve Pentagon'u görüntülediği iddiası geniş yankı uyandırmıştı. Pyongyang'ın "Sizi izliyoruz" mesajının ardından ABD'den ilginç bir yanıt geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder o fotoğrafların internette bulunduğunu ima etti.

Haber 29-11-2023 10:22

Kim Jong-un gözünü Beyaz Saray'a dikti, fotoğraflar eline geçti! Casus uydu iddiası: Nükleer saldırı kapasiteli

Yeryüzü çeşitli dertlerle boğuşurken Kuzey Kore geçtiğimiz hafta uzaya casus uydu fırlattı. "Malligyong-1" adlı uydudan ABD'de tedirginlik yaratan haberler geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gözü Beyaz Saray ve Pentagon'un üzerinde; üstelik ABD donanmasına ait nükleer saldırı kapasiteli gemilerin fotoğrafları da eline geçti. İddialar dünya gündemine bomba gibi düştü!

Haber 28-11-2023 12:17

Pentagon duyurdu! ABD Orta Doğu'ya asker gönderiyor

Suriye ve Irak'taki üsleri son dönemde sık sık saldırıya uğrayan ABD, Orta Doğu'ya yeni asker gönderme kararı aldı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "daha geniş bir çatışmayı caydırma” ve “ABD üslerinin korunmasını güçlendirmek” amacıyla Orta Doğu’ya yaklaşık 900 asker gönderileceğini açıkladı.

Haber 27-10-2023 01:30

Pentagon açıkladı: Irak ve Suriye'deki ABD ve koalisyon güçlerine son 7 günde 13 saldırı yapıldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 17 Ekim'den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine Irak'ta 10, Suriye'de de 3 olmak üzere toplam 13 ayrı saldırı yapıldığını açıkladı. Pentagon sözcüsü, ABD'nin bölgedeki çıkarlarını ve personelini savunmak için meşru müdafaa hakkını kullanarak saldırılara cevap vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Haber 25-10-2023 00:35

Kuzey Kore-Rusya arasındaki silah anlaşması sonrası Pentagon'dan kritik açıklama! Ukraynalıları öldürmekle eşdeğer...

Kuzey Kore ile Rusya arasında imzalanan silah tedarik anlaşması sonrası uluslararası camiadan gelen tepkiler devam ediyor. Pentagon cephesinden Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah desteğini içeren anlaşma sonrası flaş açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bu desteğin Ukrayna savaşını uzatacağı belirtilerek, "Masum Ukraynalıları öldürmekle eşdeğer" ifadesi kullanıldı.

Haber 15-09-2023 10:10

Türk gazeteciden Pentagon Sözcüsünü terleten soru! 'Yorum yapamam'

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın çocukları silah altına aldığına bilgiler, Birleşmiş Milletler raporuna girdi. Pentagon Sözcüsü General Ryder, konuyla ilgili Türk gazetecinin sorusuna alakasız bir cevap verdi. Ryder, "Raporu görmedim. Yorum yapamam" açıklamasını yaptı.

Haber 29-06-2023 10:46

Pentagon'dan Türk bayraklı paylaşım!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), sosyal medya hesabından içinde Türk bayrağı ve NATO ittifakı 3 ülkenin bayrağının bulunduğu bir fotoğraf paylaştı.

Haber 27-05-2023 20:37

Pentagon'un sırlarını deşifre etmişti! Dünyanın konuştuğu olayın arkasındaki isim belli oldu

Dünya, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) ait belgelerin sızdırılmasını konuşuyor. Ukrayna-Rusya savaşı, istihbaratın Rusya, İsrail, Kanada, Güney Kore, Çin ve İran nükleer programına ilişkin faaliyetleri dahil önemli konulara ilişkin güncel bilgileri içeren belgelerin sızdırılmasının arkasındaki kişi bulundu. 21 yaşındaki askeri üs çalışanı Jack Teixeira'nın gözaltına alındığı belirtildi.

Haber 14-04-2023 08:27

Pentagon'dan düşen PKK/YPG helikopterleriyle ilgili açıklama: ABD’nin veya koalisyonun hiçbir dahli yok

Geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyinde düşen ve terör örgütü PKK/YPG mensuplarını taşıdığı ortaya çıkan helikopterlerle ilgili ABD'den açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "Helikopter olayında ABD’nin veya koalisyonun hiçbir dahli yok, öncesinde bu görevin icra edildiği hakkında da hiçbir bilgimiz yok" dedi. Ryder söz konusu helikopter uçuşlarını takip edip etmediklerine ilişkin ise açıklamada bulunmadı.

Haber 22-03-2023 00:30

Casus balon nedir? Çin casus balonu sonrası ABD ve PENTAGON'dan peş peşe UFO açıklamaları! F-35 uçakları UFO vurdu!

Casus balon ile ilgili haberler Pentagon'un F-35 uçakları ile UFO (tanımlanamayan uçan nesne) vurulduğunu duyurmasının ardından yeniden gündeme geldi. Çin casus balonu sonrası Pentagon'dan UFO açıklamaları yapıldı. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Birçok kişi arama motorlarında araştırma yapıyor. Peki, Casus balon nedir? İşte Çin casus balonu sonrası Pentagon'dan yapılan UFO açıklamaları...

Haber 13-02-2023 07:59

ABD UFO DÜŞÜRDÜ! UFO gerçek mi? PENTAGON'dan 'tanımlanamayan cisim' açıklaması

ABD basınında UFO ile ilgili son dakika olarak geçilen haberler dünya basınında geniş yankı uyardı. ABD'den yapılan açıklamada tanımlanamayan bir uçan cismin savaş uçaklarıyla düşürüldüğü duyuruldu. Çin'in casus balonu krizinden sonra Pentagon ve NASA'dan açıklama yapıldı. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki, UFO gerçek mi? İşte Pentagon'dan yapılan UFO açıklaması...

Haber 13-02-2023 07:08

Depremlerde insani yardım çalışmalarına destek olacak: ABD'nin devasa uçak gemisi Türkiye'ye doğru yola çıktı!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası Türkiye'ye yurt dışından yardımlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Pentagon'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, depremlerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla George HW Bush uçak gemisinin Türkiye'ye doğru yola çıktığı bildirildi.

Haber 08-02-2023 22:12

ABD'den Ukrayna lideri Zelenskiy'i hayal kırıklığına uğratacak açıklama: Elimizde stok fazlası tank yok

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ile olan savaşta Ukrayna'ya destek olmak için 31 adet M1 Abrams tankı ve 8 adet M88 tank kurtarma aracının verileceğini duyurmuştu. Ancak Pentagon'dan Ukrayna lideri Zelenskiy'i zor durumda bırakacak bir açıklama geldi. Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, ABD’nin elinde stok fazlası tank bulunmadığını, Ukrayna için yeni tanklar alınacağını ve bu nedenle M1 Abrams tanklarının Ukrayna’ya sevk edilmesinin aylar alacağını söyledi.

Haber 27-01-2023 02:09

Pentagon, Çin'in askeri gücü için rapor hazırladı: Nükleer harp başlığı sayısı 1500'e çıkabilir

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kongre'ye yıllık olarak sunduğu ve Çin'in askeri gücüne ilişkin "Çin Askeri Güç Raporu"nu tamamladı. Pentagon, Çin'in nükleer silah modernizasyonunun devam ettiği şekilde gitmesi halinde 2035'e kadar Pekin'in elinde 1500 nükleer harp başlığı olabileceğini belirtti. Raporda Çin'in 340 savaş gemisi ile dünyanın en büyük donanmasına sahip olduğu ve 2800'den fazla savaş uçağı ve hava aracına sahip olduğu da vurgulandı.

Haber 30-11-2022 01:32

Türkiye sorusu canlarını sıktı! Pentagon yetkilisi bunu beklemiyordu: Bakan Soylu'nun sert tepkisine ABD'den kaçamak yanıt

Pazar günü İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen hain terör saldırısı Türkiye'yi derinden yaralarken dünyada da ses getirdi. ABD dahil birçok ülkeden taziye mesajı geldi. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'ye çok sert tepki gösterdi, "ABD'nin taziyesini reddediyoruz" diyerek ABD'nin terör örgütüne desteklediğine değindi. Soylu'nun bu söylemi karşısında ABD'nin yanıtı merak edilirken Pentagon'a konuyla ilgili soru yöneltildiğinde yetkili soruya cevap vermekten dahi kaçındı.

Haber 15-11-2022 09:58

ABD'den flaş UFO açıklaması! Herkes 'uzaylı' dedi ama...

Dünya çapında çekilmiş binlerce UFO görüntüsü var. Hemen hemen hepsinin de bir uzaylı teknolojisi olduğu iddia ediliyor. Peki bu açıklanamayan cisimler gerçekten uzaylılara mı ait? Yıllardır bu sorunun yanıtını arayan Pentagon, herkesin uzaylı dediği o UFO görüntüleri hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Haber 30-10-2022 09:37

Yunanistan'ın Adalar hamlesi tansiyonu yükseltti! Erdoğan'ın sözleri sonrası ABD'den açıklama

Yunanistan'ın adalarda silahlanmayı devam ettirmesi ve ABD menşeili zırhlı araçların bölgeye gönderilmesi sonrası Türkiye'den, iki ülkeye protesto notası verilmişti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı bir açıklamada, Yunanistan'a yönelik, "Kendinize gelin. Amerika'dan, Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtarmaz, sadece patinaj yaparsınız." demişti. Gelişmeler sonrası tansiyon yükselirken ABD tarafından yeni bir açıklama geldi.

Haber 28-09-2022 07:32

Pentagon'dan açıklama! Terör örgütü DEAŞ liderini öldürdük

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, terör örgütü DEAŞ liderlerinden Mahir El Agal’ın Suriye’de düzenlenen hava saldırısıyla öldürüldüğü bildirildi.

Haber 12-07-2022 16:57

Menzili Rusya'yı içine alıyor! Pentagon'dan Ukrayna'ya gönderilen füze sistemiyle ilgili açıklama

ABD'den Ukrayna'ya gönderilecek HIMARS roket sistemleriyle ilgili ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) açıklama geldi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, Ukrayna’dan HIMARS roket sistemlerinin savunma amaçlı kullanılacağına dair güvence alındığı bildirildi.

Haber 01-06-2022 22:22

Kanada'dan Rusya'ya gözdağı! Dikkat çeken 'NATO' ve 'harita' detayı

Kanada’dan Rusya’ya gözdağı niteliği taşıyan açıklamalar geldi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları hakkında konuşan Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, Rusya’nın haritaları yeniden çizemeyeceğini ve uluslararası kurallara dayalı düzeni bedel ödemeden aşındıramayacağını belirtti. Anand konuşmasında, “Egemen uluslar haritadan silinemez ve NATO bölünemez.” ifadelerini kullandı.

Haber 29-04-2022 02:05

Rusya iddialara net bir yanıt vermemişti! Pentagon doğruladı... Karadeniz'deki gemiyle ilgili yeni gelişme

Ukrayna’nın vurduğunu açıkladığı ve sonrasında Rusya’nın battığını duyurduğu Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskova ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Pentagon’dan üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Karadeniz’de batan sancak gemisinin Ukrayna'dan fırlatılan iki Neptün füzesiyle vurulduğunu teyit ettiklerini söyledi. Dün geminin battığını duyuran Rusya, geminin vurulduğunu net bir şekilde ifade etmemiş fakat açıklama Ukrayna’nın iddiasını doğrular nitelikte olarak yorumlanmıştı.

Haber 15-04-2022 20:59

Savaşın ilk günlerinde gündem olmuştu! Ukrayna’nın vurduğunu iddia ettiği gemiyle ilgili Pentagon'dan açıklama: İki hikaye arasında...

Rus kruvazör gemisi Moskova, savaşın ilk günlerinde Karadeniz’deki Yılan Adası’na yönelik saldırıda kullanılmasıyla gündeme gelmişti. Ukrayna, dün bu gemiyi füzeyle vurduğunu iddia etti. Dünyada gündem yaratan olayla ilgili Pentagon’dan da açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Kirby, oldukça büyük bir patlama olduğunu değerlendirdiklerini, ne olduğundan tam olarak emin olmadıklarını söyledi. Geminin akıbeti ile ilgili olarak Rusya için “İki hikaye arasında bir seçim yapmak zorunda kaldılar" dedi.

Haber 14-04-2022 19:06

Rusya, Slovakya'nın Ukrayna'ya verdiği S-300'ü vurdu mu? Pentagon'dan flaş açıklama

Rusya'nın, Slovakya'nın Ukrayna'ya verdiği S-300'ü vurduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Dnipro Havalimanı'na saldırı düzenlediğini ve havalimanındaki bazı altyapıları tahrip ettiğini belirtirken orada Slovakya’nın Ukrayna'ya verdiği S-300 hava savunma sisteminin vurulduğunu teyit etmedi. İşte detaylar!

Haber 11-04-2022 21:39

Şaşkına çeviren olay! Pentagon belgelerindeki ifade herkesi şaşırttı: Uzaylıyla cinsel ilişki...

Uzaylılar insanlığın en merak ettiği konular arasında yerini alıyor. Bilim insanlarının araştırmalarını derinleştirdiği konu üzerinde ilginç bir belge ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından kayıt altına alınan belgelerde bir kadının uzaylıdan hamile kaldığını yönelik ifadelerin yer alması dikkatleri çekti.

Trend 08-04-2022 10:52

Pentagon duyurdu! Kiev ve Çernigiv çevresindeki Rus birliklerin tamamı çekildi

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Çernigiv kentinin çevresindeki tüm Rus güçlerinin çekildiğini açıkladı. Yetkili, çekilen Rus askerlerinin sayılarına ilişkin net bilgi vermezken, her bir Rus taburunun 800 ile 1000 askerden oluştuğunu dile getirdi.

Haber 06-04-2022 21:01

Pentagon'dan flaş açıklama! 'Rusya, Kiev çevresindeki güçlerinin üçte ikisini çekti'

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rus ordusunun, Kiev çevresindeki kuvvetlerinin üçte ikisini çektiğini belirtti. Çekilen güçlerin Belarus'ta toplandığını ifade eden yetkili, kalan üçte bir gücün çekilip çekilmeyeceğini bilmediklerini ancak söz konusu gücün bugün de kuzeye doğru hareketlendiğini kaydetti.

Haber 04-04-2022 20:56

Pentagon'dan yeni hamle! Doğu Avrupa'ya sevk ettiler

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Doğu Avrupa'ya askeri sevkiyatlarını yoğunlaştıran Washington yönetiminden bir hamle daha geldi. Pentagon, 400 civarında asker ve 10 adet F-18A savaş uçağını Doğu Avrupa'ya kaydırdı.

Haber 29-03-2022 23:02

ABD'den Rusya için savaş suçu açıklamaları: Açık kanıtlar var

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatı 27. gününde devam ederken, ABD'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Rusya'nın sivilleri kasten hedef aldığına ve ayrım gözetmeksizin saldırılar düzenlediğine dair açık kanıtlar görüyoruz" dedi. Pentagon Sözcüsü Kirby de benzer bir açıklama yaparak Rusya’nın Ukrayna’da savaş suçları işlediğini belirtti ve kanıtları toplanmasına yardımcı olduklarını söyledi.

Haber 22-03-2022 02:02

Pentagon'dan korkutan açıklama: Karadeniz’deki Rus savaş gemilerinde hareketlilik arttı

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki ilerleyişinin büyük ölçüde durduğunu ancak Karadeniz’in kuzeyinde Rus savaş gemilerinde hareketlilik gördüklerini açıkladı.

Haber 21-03-2022 21:26

Pentagon: “Polonya’nın Teklifini Makul Bulmadık

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Victoria Nuland NATO üyesi Polonya’nın MIG-29 savaş uçaklarını Amerika’nın kullanımına sunma kararının “sürpriz” olduğunu belirtti. Pentagon Sözcüsü John Kirby de Polonya hükümetiyle temasta olduklarını ancak bu teklifin makul olduğunu düşünmediklerini belirtti

Haber 09-03-2022 02:47

Pentagon'dan uçuşa yasak bölge açıklaması: İlan edilmesi çok zor

Üst düzey bir Pentagon yetkilisi Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ukrayna'ya 670'den fazla füze fırlatıldığını belirten Pentagon yetkilisi, Rusya'nın güçlerinin yüzde yüzünü Ukrayna topraklarına soktuğunu ancak muharebe gücünün yaklaşık yüzde 5'ini kaybettiğini de açıkladı. Aynı yetkili Ukrayna topraklarının tamamının Rusya'nın balistik füze kabiliyetinin menzilinde olduğunu belirterek Ukrayna'da uçuşa yasak bölge ilan edilmesinin zor olacağını ima etti.

Haber 08-03-2022 21:52

Bilgiler sır gibi saklanıyor! Pentagon duyurdu, Ukrayna'ya teslim edildi

Pentagon, 350 milyon dolarlık silah yardımının 240 milyon dolarlık kısmının Ukrayna'ya teslim edildiğini belirtti. Yapılan açıklamada 14 devletin daha Ukrayna'ya silah yardımında bulunduğu aktarıldı. Üst düzey yetkili, bu ülkeler ve verdikleri silahlarla ilgili detayları paylaşmadı.

Haber 04-03-2022 20:24

Son dakika: Pentagon'dan Boğazlar açıklaması! 'Türkiye karar verir'

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine ilişkin Pentagon Sözcüsü John Kirby'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne değinen Kirby, "Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verir." ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...

Haber 28-02-2022 23:10

Son dakika: Bölgede tansiyon yükseliyor! Pentagon: Yüzde 80'i Ukrayna'ya girmeye hazır

Son dakika haberi! Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askerlerinin yüzde 80'inin Ukrayna'ya girmeye hazır olduğunu açıkladı. Türkiye’nin pozisyonuna ilişkin yorum yapan ABD'li yetkili, "Türkiye, Sayın Putin'in Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını ilan etmesine karşı oldukça sert çıktı ve Türkiye'den memnuniyetle karşılanan bir açıklamaydı bu." dedi.

Haber 23-02-2022 21:03

O gün geldi! Rusya-Ukrayna krizinde ABD askerleriyle ilgili kritik gelişme

Pentagon geçtiğimiz günlerde ABD'nin Polonya'ya ve Almanya'ya 2 bin asker göndereceğini duyurmuştu. Ukrayna ve Rusya arasındaki krizde yeni bir gelişme yaşandı. ABD’nin Rusya’ya karşı NATO’yu desteklemek amacıyla göndereceği askerlerin bugün Polonya’da olmasının beklendiği ifade edildi. Duyuruyu yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen Savunma Bakanlığı kaynakları, varış zamanının güvenlik ve lojistiğe bağlı olarak değişebileceğini de ifade etti.

Haber 04-02-2022 23:40

Pentagon açıkladı: ABD 3 bin asker gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Romanya'ya 1000, Almanya ve Polonya'ya da 2 bin olmak üzere toplam 3 bin askeri, Rusya'ya karşı caydırıcılık amacıyla sevk edeceklerini bildirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da, Rusya'yı birliklerini ülkesinin sınırlarından çekmeye çağırdı.

Haber 02-02-2022 18:25

Pentagon: “NATO Müttefiklerimizle Omuz Omuzayız”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley Pentagon’da düzenledikleri basın toplantısında Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e geri adım atma çağrısında bulundu, “NATO müttefikleriyle omuz omuzayız” mesajını verdi. Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in Ukrayna’ya karşı harekete geçme konusunda askeri kabiliyete sahip olduğunu, ABD’nin ilave silah sağlamak dahil olmak üzere Ukrayna’nın kendisini savunmasına destek verme konusunda kararlı...

Haber 28-01-2022 23:21

Pentagon'dan Rusya açıklaması: Ukrayna sınırındaki askeri yığınaklar arttırıldı

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bölgelere ve Belarus'a yaptığı askeri yığınağını son 24 saatte daha da arttırdığını belirtildi. Beyaz Saray'ın açıklamasında ABD birliklerinin teyakkuza geçirildiği de vurgulandı. ABD Başkanı Joe Biden ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store arasında Beyaz Saray'da yapılan görüşmede ise Rusya'nın Ukrayna sınırındaki 'istikrarı bozucu askeri yığınağı' hakkında işbirliği ele alındı.

Haber 28-01-2022 02:12

Pentagon: ABD, Türk ordusunun modernizasyon ihtiyaçlarını tanıyor

Türkiye-ABD savunma bakanlıkları arasındaki Yüksek Düzeyli Savunma Grup Toplantısı sonrası, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD'nin "Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri modernizasyon ihtiyaçlarını tanıdığını" bildirdi. Milli Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise toplantının olumlu ve yapıcı bir ortamda geçtiği bildirilmişti.

Haber 18-11-2021 00:13

Bölgede tansiyon yükseldi! İran helikopteri, ABD gemisine 25 metreye kadar yaklaştı

ABD Donanmasına bağlı USS Essex savaş gemisi, Umman Denizi'nden Hürmüz Boğazı'na giriş yaptığı sırada tacizine uğradığı İran helikopterine gemiye 25 metreye kadar yaklaştığı halde müdahale etmedi.

Haber 16-11-2021 08:19

Pentagon'dan YPG/PKK açıklaması: Ortaklığımız sadece DEAŞ ile mücadeleye dayalı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in, ABD’nin kendilerine Türkiye’nin muhtemel operasyonuna karşı teminat verdiği iddiasına karşılık, “Suriye’de SDG ile ortaklığımız sadece DEAŞ ile mücadeleye dayalı.” dedi.

Haber 10-11-2021 23:34

Pentagon Sözcüsü Kirby, Ankara'daki F-35 görüşmesinin oldukça verimli geçtiğini söyledi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD ile Türkiye savunma yetkilileri arasında F-35 programına ilişkin Ankara'da yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Haber 02-11-2021 00:44

Eski Pentagon yetkilisi: ABD Çin'e karşı siber savaşı kaybetti

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) istifa eden en kıdemli siber güvenlik yönetici Nicholas Chaillan, ülkesinin Çin’e karşı siber rekabeti kaybettiğini, ABD’nin bazı kurumlarının siber ve yapay zeka kapasitesinin bu ülke ile karşılaştırıldığında "anaokulu" seviyesinde olduğunu söyledi.

Haber 13-10-2021 00:52

ABD ordusundan endişe verici rapor! 5 yılda yüzde 41,4 arttı

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) ABD ordusundaki intiharlarla ilgili yayımladığı yıllık raporda, 2020'de 580 askerin intihar ettiği, muvazzaf askerler arasındaki intihar oranının 5 yılda yüzde 41,4 arttığı açıklandı. ABD Savunma Bakanı Austin rapora ilişkin "Bulgular endişe verici. Askerlerimiz ve asker aileleri arasındaki intihar oranları hala çok yüksek ve eğilimler doğru yönde gitmiyor." ifadelerini kullandı.

Haber 01-10-2021 01:09

Beyaz Saray'dan Pentagon'un Afganistan'da asker bırakılmasını tavsiye ettik açıklamasına yalanlama

Beyaz Saray, Afganistan'da asker bırakılmasının "gerginliği tırmandıracağı" konusunda üst düzey yetkililerin oy birliğine vardığını bildirerek, konuya ilişkin daha önce yapılan çelişkili açıklamaları yalanladı.

Haber 28-09-2021 22:12