Personas Sin Hogar Haberleri

Tarımsal sulama ücretinin yüzde 50’sini devlet karşılayacak

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Karar’a göre çiftçilerin tarımsal amaçlı sulama ücretinin yüzde 50’sin devlet karşılayacak.

Yurthaber 2023-04-27 11:13:27

Sin ne demek? Sin kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Sin kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Sin ne demek?

Egitim 2022-05-24 10:45:30

Yaş sebze meyve ihracatçıları pazar yelpazesini genişletmeyi hedefliyor

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Ürün destinasyonunuzu ne kadar geliştirirseniz o kadar iyi. Bizim de hedefimiz eldeki pazarları koruyarak üstüne koyabilmek. Hep bunun arayışı içinde olduk, bundan sonra da aynı arayış içinde olacağız" - "Her zaman pazar çeşitliliğine ihtiyacımız var çünkü dünyada jeopolitik ve değişik nedenlerden dolayı bazı ülkelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Onun için burada alternatif pazar her zaman önemlidir ve alternatif pazar arayışına devam edeceğiz"

Yurthaber 2021-12-19 11:08:33

Türkiye'nin 11 aylık yaş meyve sebze ihracatının yaklaşık 5'te 1'ini üzüm ve domates oluşturdu

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Yaş sebze meyve ihracatında ürün çeşitliliği için kaliteli ve insan sağlığına yaraşır, izlenebilir ürün üretmek durumundayız. Bu tedarik zincirinin devamlılığı için elimizdeki pazarları koruyarak üstüne koymamız gerekiyor"

Yurthaber 2021-12-15 11:14:06

Türkiye'nin 9 aydaki yaş meyve ve sebze ihracatında zirve Rusya'nın

Ocak-eylül döneminde 2 milyar 15 milyon dolarlık yaş meyve ve sebze ihraç eden Türkiye, Rusya'ya 627 milyon 442 bin dolarlık dış satım yaptı - Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Rusya'da biz her şekilde, her ortamda varız. Tabii ki mevcut pazarı koruyarak üstüne koymak ve geliştirmek lazım"

Yurthaber 17-10-21 11:23

Yaş meyve ve sebze ihracatında 2 milyar dolar barajı 9 ayda aşıldı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Ülkemizin konumu ve dinamikleri itibarıyla pandemiden sonra ihracatı arttı, artmaya da devam edecek"

Yurthaber 14-10-21 11:08

Latin Amerika'da LGBTİ+ Cinayetleri Artıyor

Sin Violencia LGBTİ+ adlı sivil toplum örgütünün 10 Latin Amerika ülkesinde yaptığı araştırmaya göre, 2019 ve 2020'de yaklaşık 700 lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ+) cinayete kurban gitti.

Haber 27-09-21 22:28

Mersin ve Hatay 8 ayda yaş meyve sebze ihracatına yüzde 35 katkı sundu

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Uzun yıllardır Türkiye sıralamasında Hatay ve Mersin üst sıralarda yer alıyor. Yaş meyve sebze grubunda bulunan narenciye bu iki ilde ön planda"

Yurthaber 13-09-21 11:29

Türkiye'nin 8 aylık yaş meyve sebze ihracatının şampiyonu kiraz ve domates oldu

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Yeni sezon narenciye ürünlerinin devreye girmesiyle ihracatta daha da hızlanırız. Önümüzdeki aylarda bu artışın daha yüksek olmasını bekliyoruz" - "Normal şartlarda biz ihracatımızın üstüne koyarak gidiyoruz. Hedefimiz çıtayı hep yükseltmek"

Yurthaber 11-09-21 11:40

Türkiye'nin 7 aylık yaş meyve sebze ihracatını 5 ürün sırtladı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "İhracatçılar olarak dünyanın her ülkesiyle gerçekten rekabet edecek konumdayız"

Yurthaber 13-08-21 11:04

Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatı nisanda yüzde 70 arttı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, Türkiye'nin nisan ayındaki yaş meyve ve sebze ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 70 artışla 201,7 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Finans 20-05-21 11:20

Tahrip edilen Adana’nın Sümelası ‘Sin Manastırı’ turizm durağı olmayı bekliyor

Adana’nın Kozan ilçesindeki beş katlı Sin Manastırı, Sümela Manastırına olan benzerliğiyle bölgenin turizm merkezi olmaya hazırlanıyor. Tarihi dokuyu gözler önüne seren Sin Manastırı’nın tahrip edildiği öne sürüldü.

Trend 14-05-21 13:55

Yaş meyve sebze ihracatının yüzde 43’ü Akdeniz’den

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, yaş meyve ve sebzede kaliteli, güvenli ve zengin ürün çeşitliliğine sahip Türkiye’nin küresel pazarlardaki yükselişinin 2021 yılında da devam ettiğini belirtip, şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış sağlayarak 250 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yurthaber 11-03-21 09:54

Eğitime tablet desteği

Bel-Sin Eğitim, Hizmet Güzelleştirme ve Yardım Vakfı tarafından eğitime tablet desteği yapıldı.

Yurthaber 19-02-21 16:44

Yaş meyve sebzeden 279 milyon dolarlık ihracat

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, ocak ayında Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 9 artışla 279 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bu dönemde sektörün en fazla mandarin, domates, limon ve nar ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Yurthaber 09-02-21 10:55

Yaş meyve sebzeden 279 milyon dolarlık ihracat

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, ocak ayında Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 9 artışla 279 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bu dönemde sektörün en fazla mandarin, domates, limon ve nar ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Yurthaber 09-02-21 10:53

Yaş meyve sebzeden 279 milyon dolarlık ihracat

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, ocak ayında Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 9 artışla 279 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bu dönemde sektörün en fazla mandarin, domates, limon ve nar ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Yurthaber 09-02-21 10:53

Bruce Willis aksiyona doymadı! Cosmic Sin’den baş döndüren fragman

Aksiyon filmlerinin usta ismi Bruce Willis, Cosmic Sin filmiyle aksiyonu bu sefer uzaya taşıyor. Bilimkurgu ile aksiyonu harmanlayan filmden baş döndüren bir fragman yayınlandı.

Trend 06-02-21 15:02

Rusya'nın Türkiye'den domates ithalatında kotayı artırma kararı, sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin: - "Bu karar özellikle üreticimizi çok rahatlattı. Kotanın artırılmasının çok pozitif yansımaları olacak. Bizler için olumlu ve güzel bir gelişme. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" - Mersin Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir: - "Kararın piyasaya ve çiftçimize olumlu yansımaları olacaktır. Buna vesile olan herkesten Allah razı olsun" - Domates üreticisi Abdullah Aslan: - "Rusya'ya kota sınırı nedeniyle yaklaşık 20 gündür ihracat yapamıyorduk. Kota kararı, örtü altı üreticileri için önemli bir dönemde açıklandı"

Yurthaber 21-01-21 11:48

2021 meyve ve sebze ihracatında fırsat yılı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2021’i Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı ilan ettiğini anımsatıp, bu temanın dünya sebze üretiminde 4’üncü, meyve üretiminde 5’inci konumda olan Türkiye’nin ihracatta pazar çeşitliliğini artırması için önemli fırsatlar sunacağını belirtti.

Yurthaber 11-01-21 10:14

Yaş meyve ve sebze ihracatında zirve narenciyenin

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, kasım ayında Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artarak 371,5 milyon dolara ulaştığını, bu dönemde dış satımın yarısından fazlasını narenciye ürünlerinin oluşturduğunu belirtti.

Yurthaber 03-12-20 13:36

AKİB, yaş meyve ve sebzede ortak aklı güçlendiriyor

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatında lider ili Mersin’de ihracatçı firmalara teşekkür ziyaretleri yaparak sektörün geleceğine yönelik yüz yüze istişarelerde bulundu.Yaş meyve ve sebzede 2020 yılının ilk 10 ayında Mersin’in yüzde 26 artışla 427 milyon 276 bin dolarlık ihracat hacmine ulaştığını ve sektör ihracatındaki payının yüzde 22 olduğunu vurgulayan Başkan Nejdat Sin, “İhracatta elde ettiğimiz bu yüksek başarı hepimizindir.

Yurthaber 19-11-20 10:45

Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatında ekim ayında yüzde 18 artış

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin: - "Ekim ayında en fazla yaş meyve ve sebze ihraç ettiğimiz ülkeler arasında 77,3 milyon dolar değerle Rusya ilk sırada yer aldı"

Yurthaber 05-11-20 11:31

Türkiye meyve sebze ihracatında uzak diyarlarda rekor kırdı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, ekim ayında Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 18 artışla 264,4 milyon dolara ulaştığını, sektör olarak en fazla dış satımı Rusya’ya gerçekleştirirken Bangladeş, Hindistan ve İsrail pazarlarında rekor artışlara imza attıklarını açıkladı.Yılın ilk 10 ayında 148 ülkeye yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiren sektörün geleneksel pazarlarda güçlenmeye devam ederken alternatif pazarlara da büyük önem verdiğini kaydeden Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, “Pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızın sonuçları ekim ayı ihracat raporlarına en çarpıcı şekilde yansıdı.

Yurthaber 05-11-20 10:55

Yaş meyve sebze ihracatı 1.69 milyar dolara ulaştı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, 2020 yılı ilk 9 ayı sonunda Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 1,69 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Yurthaber 05-10-20 11:54

Yaş meyve sebze ihracatına Mersin, Hatay ve Adana'nın katkısı büyük oldu

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Geçen yılın aynı döneminde (ocak- ağustos) söz konusu illerin 526 milyon 912 bin dolar ihracatı olmuştu. Bu yıl ise Mersin, Hatay ve Adana’dan 613 milyon 626 bin dolarlık dış satım gerçekleştirdik"

Yurthaber 17-09-20 11:07

Yaş meyve sebze ihracatına Mersin, Hatay ve Adana'nın katkısı büyük oldu

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Geçen yılın aynı döneminde (ocak- ağustos) söz konusu illerin 526 milyon 912 bin dolar ihracatı olmuştu. Bu yıl ise Mersin, Hatay ve Adana’dan 613 milyon 626 bin dolarlık dış satım gerçekleştirdik"

Yurthaber 17-09-20 11:07

Yaş meyve sebze ihracatına Doğu Akdeniz damgası

Mersin, Hatay ve Adana'dan ocak-temmuz döneminde 574 milyon 935 bin dolarlık yaş sebze meyve ihraç edildi - Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Ülkemizin yaş meyve sebze ihracatının yüzde 42'sini Doğu Akdeniz'den gerçekleştirdik. Yeni tip koronavirüs salgınının küresel ticarette yarattığı olumsuzluklara rağmen Türkiye, yaş meyve ve sebze ihracatını artırarak devam ettirdi"

Yurthaber 14-08-20 11:32

Yaş meyve sebze ihracatında temmuz bereketi

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, Temmuz ayında Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 41 artış ile 185,9 milyon dolara ulaştığını, bu dönemde Birlik olarak 44,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı.7 aylık yaş meyve ve sebze ihracatı 1,36 milyar dolarBaşkan Nejdat Sin, milli ekonomiye net döviz girdisi sağlayan sektörler arasında ilk sıralarda yer alan yaş meyve sebze sektörünün korona virüs salgını sürecinde dahi ihracat performansını sürekli yükselterek Türkiye’ye döviz kazandırmaya devam ettiğini vurguladı.

Yurthaber 10-08-20 10:19

Erkeklere işkence ederek ayda 130 bin TL kazanıyor

25 yaşındaki Melinda Sin, dudak uçuklatan bir meblağ karşılığında BDSM ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi öğretiyor.

Haber 13-07-20 12:15

Yaş meyve ve sebzede yılın ilk yarısında ihracat rekoru

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, küresel talep daralmalarına ve tedarik zincirinde kırılmalara neden olan Covid-19 pandemisinin etkili olduğu 2020 yılının ilk yarısında yaş meyve sebze sektörünün yüzde 22 artış ve 1 milyar 179 milyon dolar ile ihracat rekoruna imza attığını bildirdi.

Yurthaber 06-07-20 10:21

Doğu Akdeniz'den yaş sebze meyve ihracatına büyük katkı

Mersin, Hatay ve Adana'dan ocak-mayıs döneminde 445 milyon 454 bin dolarlık yaş sebze meyve ihraç edildi - Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Dünyada koronavirüsün etkileri devam ederken Türkiye'nin yaş sebze meyve ihracatındaki artış sürüyor. Biz de bölge olarak başarılı bir süreçteyiz"

Yurthaber 08-06-20 11:09

Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatında artış

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Küresel ekonomide pandeminin etkilerinin devam ettiği bu dönemde, yaş meyve sebze ihracatını artırma başarısı gösterdik"

Yurthaber 05-06-20 13:32

Türkiye yaş meyve sebze ihracatının yarısı Çukurova’dan

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, 2020’nin ilk 5 ayında Covid-19 salgınına rağmen Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 915 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Yurthaber 05-06-20 11:27

Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatı nisanda yüzde 5 arttı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin: - "Devletimizin hızlı ve etkili tedbirleri, kapsamlı destekleri sayesinde ihracatımızı kesintisiz devam ettirme başarısı göstermemiz Türk ihracatçıları olarak dünya pazarlarındaki ‘güvenilir ticaret ortağı’ olma misyonumuzu pekiştirdi"

Yurthaber 04-05-20 12:50

Doğu Akdeniz'den ilk çeyrekte 335 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin: - "2020'nin ilk çeyreğinde hem üretici hem de ihracatçı açısından iyi bir dönem geçirdik"

Yurthaber 05-04-20 11:10

Yaş meyve sebze ihracatı Mart ayında da hız kesmeden devam ediyor

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, 2020 Mart ayında Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25 artışla 179 milyon dolara ulaştığını, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin ise bu dönemde yüzde 16 artış yakalayıp, 83 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdiğini açıkladı.Yaş meyve sebze sektörünün milyonlarca insanın geçim kaynağı olduğunu ve milli ekonomiye net döviz girdisi sağlayan sektörler arasında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Başkan Sin, korona virüs salgınının uluslararası alanda oluşturmuş olduğu etkiye rağmen Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbir Paketi ve Temassız İhracat Modeli gibi çözümler sayesinde yaş meyve sebze ihracatını kesintiye uğramadan devam ettirdiklerini söyledi.Mart ayında yaş meyve sebze sektörü olarak 286 bin 710 ton ihracat gerçekleştirerek ülkemize 178 milyon 866 bin dolar döviz kazandırdıklarını açıklayan Sin, bu dönemde yaş meyve sebze ihracatında taze sebzenin 89,58 milyon dolar ile ilk sırada yer aldığını, narenciye ihracatının 63,82 milyon dolar, taze meyve ihracatının ise 24,66 milyon dolar olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Yurthaber 03-04-20 10:59

Türk domatesine uygulanan kota 200 bin tona çıkartıldı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin, Rusya’nın Türk domatesi için koymuş olduğu kotanın yaptıkları girişimler sonucunda 150 bin tondan 200 bin tona çıkartıldığını belirterek, “Kotanın artırılarak ihracatçılarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesinde desteklerini esirgemeyen Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.Nejdat Sin, yaptığı açıklamada, Türk- Rus ilişkilerinin zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçtiğini, ancak her seferinde iki dost ve komşu ülkenin sorunların üstesinden gelmeyi bildiğini ifade ederek, iki ülke arasında artan ticaretin her iki ülkenin de menfaatine olduğunu vurguladı."Geçen nisan ayında da kota artışı sağlanmıştı"Rusya Federasyonu tarafından Türkiye menşeli domates ithalatında 2017 tarihinden itibaren kümülatif olarak uygulanan 100 bin tonluk kota miktarının Rus Tarım Bakanlığı’nca 2019 yılı Nisan ayı sonunda 150 bin ton seviyesine yükseltildiğini hatırlatan Başkan Sin, ihracatçı olmamasına rağmen bazı kesimlerce domates kotası konusunda bilgilendirme yapılmadığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirterek, Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak domates kotasını sıkı şekilde takip ettiklerini, kota dolmadan önce üyelere kotanın dolmak üzere olduğuna dair duyuru yaptıklarını, hatta birebir görüşmelerle üyelerin bilgilendirildiğini söyledi.Haftada ortalama 3 bin domates ihraç ediliyorBugün gelinen noktada ise yapmış oldukları görüşmeler ve göstermiş oldukları çabaların bir sonucu olarak kotanın 200 bin ton olarak açıklandığını belirten Başkan Sin, şunları kaydetti:“Son zamanlarda Rusya’ya haftalık ortalama 3 bin ton domates ihracatı yapmaktayız.

Yurthaber 27-02-20 10:09

Türk domatesine uygulanan kota 200 bin tona çıkartıldı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin, Rusya’nın Türk domatesi için koymuş olduğu kotanın yaptıkları girişimler sonucunda 150 bin tondan 200 bin tona çıkartıldığını belirterek, “Kotanın artırılarak ihracatçılarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesinde desteklerini esirgemeyen Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.Nejdat Sin, yaptığı açıklamada, Türk- Rus ilişkilerinin zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçtiğini, ancak her seferinde iki dost ve komşu ülkenin sorunların üstesinden gelmeyi bildiğini ifade ederek, iki ülke arasında artan ticaretin her iki ülkenin de menfaatine olduğunu vurguladı."Geçen nisan ayında da kota artışı sağlanmıştı"Rusya Federasyonu tarafından Türkiye menşeli domates ithalatında 2017 tarihinden itibaren kümülatif olarak uygulanan 100 bin tonluk kota miktarının Rus Tarım Bakanlığı’nca 2019 yılı Nisan ayı sonunda 150 bin ton seviyesine yükseltildiğini hatırlatan Başkan Sin, ihracatçı olmamasına rağmen bazı kesimlerce domates kotası konusunda bilgilendirme yapılmadığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirterek, Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak domates kotasını sıkı şekilde takip ettiklerini, kota dolmadan önce üyelere kotanın dolmak üzere olduğuna dair duyuru yaptıklarını, hatta birebir görüşmelerle üyelerin bilgilendirildiğini söyledi.Haftada ortalama 3 bin ton domates ihraç ediliyorBugün gelinen noktada ise yapmış oldukları görüşmeler ve göstermiş oldukları çabaların bir sonucu olarak kotanın 200 bin ton olarak açıklandığını belirten Başkan Sin, şunları kaydetti:“Son zamanlarda Rusya’ya haftalık ortalama 3 bin ton domates ihracatı yapmaktayız.

Yurthaber 27-02-20 10:09

Hizmetçiler dizisi ne zaman başlıyor? İşte Hizmetçiler konusu ve oyuncu kadrosu

İlk defa Meksika’da “Ellas son La Alegria Del Hogar” adıyla yayınlanmış olan ve ekrana geldiği dönemde reyting rekorları kıran dram-entrika türündeki dizi; Türkiye’de “Hizmetçiler” adıyla Kanal D’de ekrana gelecek.

Magazin 07-02-20 20:05

Meksika'da dizi çekimlerinde köprüden düşen iki aktör öldü

Meksika'da "Sin miedo a la verdad" dizisinin iki oyuncusu çekimler sırasında köprüden düşerek hayatını kaybetti.

Magazin 17-01-20 20:37

Yaş meyve ve sebze ihracatı 2 milyar 260 milyon dolara ulaştı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin: - "Ülke olarak 2019’da 758 bin 160 ton mandarin ihraç edip, 347,33 milyon dolar döviz kazandık. En çok ihraç ettiğimiz ikinci ürün ise 304,5 milyon dolar ile domates oldu. Limon, 244,8 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı"

Finans 06-01-20 12:06

AKİB yaş meyve sebze ihracatında lider

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, 2019 yılında Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının 2 milyar 260 milyon dolara ulaştığını, aynı dönemde Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı bölgede 1 milyar 94 milyon dolarlık ihracat performansı sergilediklerini belirtti.

Finans 06-01-20 11:08

Yaş meyve sebze ihracatında AKİB yine lider

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin, Kasım ayında yaş meyve sebze ihracatının yüzde 11’lik artışla 332 milyon dolara ulaştığını, aynı dönemde en çok ihraç edilen ürünün yüzde 24 artış ve 105 milyon dolar değer ile mandarin olduğunu belirtti.

Yurthaber 04-12-19 12:55

Aydemir: ‘AK Parti’nin yaklaşımı: ‘biz varız’ yaklaşımıdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Dışişleri Bakanlığı 2020 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki sunumunda, ‘Sahada olacağız, biz artık “Sin külahın kimse görmesin.” politikasında olamayız, olmadık çünkü AK Parti’nin yaklaşımı edilgen değil “Biz varız.” diyen bir yaklaşımdır ve bunun en mütebariz görüntü yeri de Dışişleri Bakanlığı olmuştur.

Yurthaber 19-11-19 11:45

Bakan Pakdemirli: 13 sin futbol sahası kadar alana fidan dikiliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Aziz milletimiz, bu kampanyayı bir seferberliğe dönüştürerek bir ‘Memleket Meselesi’ haline getirdi.

Haber 11-11-19 11:43

Döşemealtı İşkur masası, bin 346 kişinin iş sahibi olmasını sağladı

Döşemealtı Belediyesi tarafından kurulan İşkur Masası son 4.5 yılda bin 346 kişinin iş sahibi olmasını sağladı.Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla kurulan İşkur Masası 2015 yılından 2019’un Temmuz ayına kadar gerçekleştirilen 8 sin 385 başvurunun yüzde 16’sından fazlasını çeşitli işletmelerde işe yerleştirilmesine aracılık etti.

Yurthaber 10-09-19 11:35

Akdeniz'de yaş meyve ve sebze ihracatı yarım milyar doları buldu

Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin: - "Birliğimiz kanalıyla yılın ilk sekiz ayında yapılan yaş meyve sebze ihracatı değerde 512 milyon dolar olarak gerçekleşti"

Finans 05-09-19 12:53

PUBG Nations Cup’a Doğru – Jake Sin Özel Röportaj

Nations Cup heyecanı, hepimizin içinde artıyordu. Basın toplantısı, PUBG Esports’un Yöneticisi Jake Sin sunuma başladığında dünya çapından gelen tüm davetliler pür dikkat onu ve dediklerini dinliyordu. Peki Jake bizlere neler aktardı? Hadi Başlayalım!

Trend 09-08-19 09:32