Peter Wilson Haberleri

Tedirgin eden sözler! Bu yılı işaret ederek duyurdu: 'Rusya ile AB arasında savaş ihtimali çok yüksek'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken tedirgin eden bir açıklama geldi. Bu yılı işaret eden Avusturya Silahlı Kuvvetleri'nin Savunma Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Tümgeneral Peter Vorhofer, Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında çatışma riskinin çok yüksek olduğunu aktardı.

Haber 2024-01-29 20:55:01

Piyasalar ECB'nin faiz kararına odaklandı: Banka faiz indirimlerine ne zaman başlayacak, işte uzmanların beklentileri

Avrupa Merkez Bankasının faiz indirimine nisanda gidebileceği beklentisi zayıflasa da güçlü duruşunu korumasına karşın uzmanlar bankanın yakın vadede faizlerde indirime gitmeyeceğini tahmin ediyor. ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, "Avro Bölgesi sert bir resesyonun içine sürüklenmediği sürece kısa vadede ECB'nin para politikasını gevşetmesi için neden yok" düşncesini dile getirdi.

Finans 2024-01-24 13:02:44

Dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi! 'Neredeyse' Kovid kadar etkili, hiç görülmemiş bir virüs!

ABD'de New York merkezli EcoHealth Alliance'ın başkanı Dr. Peter Daszak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzenlediği bir etkinlikte yarasalarda yeni bir virüsün keşfedildiğini ifade etti. Yeni virüsün insanlar üzerinde Kovid kadar etkili bir potansiyele sahip olduğu belirtilirken dünya bu açıklama sonrası ayağa kalktı. Yeni keşfedilen bu virüsün ortaya çıkmasının an meselesi olduğu belirtilirken, virüsün ilk bulaşabileceği kişiler açıklandı!

Trend 2024-01-12 11:53:31

Kıyafeti iç çamaşırına benzetilince okuldan gönderildi! Okula geri dönmeyince babası sosyal medyadan isyan etti

Kanada'da yaşayan Christopher Wilson isimli bir baba 17 yaşındaki kızının okula giderken yaptığı kıyafet seçimi nedeniyle yaşadıkları zor günleri anlattı. Wilson kızının kıyafetinin erkek öğretmenleri rahatsız etmesi üzerine eve geri gönderildiğini ve kızı Karis'in yaşadığı travmadan sonra okula geri dönmediğini söyleyerek duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.

Trend 2023-10-26 10:27:42

0 kan grubuna göre beslenme listesi: 0 pozitif ve nehatif kan grubu ne yemeli?

0 (sıfır) kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından önerilen kan gruplarına özgü beslenme yaklaşımının bir parçasıdır. Bu teori, 0 kan grubuna sahip bireylerin vücutlarının belirli gıdalara ve besin maddelerine nasıl tepki verdiğini anlamak amacıyla kan grubunu temel alır. 0 kan grubu, diğer kan gruplarından farklı antijenlere sahip olup bu nedenle beslenme gereksinimleri de farklıdır.

Haber 30-09-23 01:54

B kan grubuna göre beslenme listesi: B pozitif ve nehatif kan grubu ne yemeli?

B kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından önerilen kan gruplarına özgü bir beslenme yaklaşımının bir parçasıdır. Bu teori, B kan grubuna sahip bireylerin vücutlarının belirli gıdalara ve besin maddelerine nasıl tepki verdiğini anlamak amacıyla kan grubunu temel alır. B kan grubu, diğer kan gruplarından farklı bir antijene sahiptir ve bu nedenle beslenme gereksinimleri de farklılık gösterebilir.

Haber 30-09-23 01:43

A kan grubuna göre beslenme listesi: A pozitif ve negatif kan grubu ne yemeli?

Kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından geliştirilen bir beslenme yaklaşımıdır ve insanların kan gruplarına göre hangi gıdaların sağlıklı ve uygun olduğunu belirlemeye odaklanır. Bu teori farklı kan gruplarının genetik yapısının farklı olduğunu ve bu nedenle belirli gıdalara farklı tepkiler verdiğini öne sürer. Peki, A kan grubuna sahip kişiler nasıl beslenmeli?

Haber 30-09-23 01:20

Kan gruplarına göre beslenme nasıl olmalı? Hangi kan grubu hangi besinleri tüketmeli?

Kan gruplarına göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından geliştirilen ve popülerlik kazanan bir beslenme yaklaşımıdır. Bu teoriye göre her bireyin kan grubuna göre belirli besinleri tüketmesi sağlık açısından daha faydalı olabilir. D'Adamo'ya göre kan grubu bir kişinin sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve bu nedenle belirli kan grupları için önerilen yiyecekler farklılık gösterir.

Haber 30-09-23 00:19

Muratpaşa ve Zigetvar kardeş kent oldu

Antalya Muratpaşa Belediyesi ve Kanuni Sultan Süleyman’ın son seferini gerçekleştirdiği Macaristan’ın Zigetvar Belediyesi ‘kardeş kent’ oldu. Belediye başkanları Ümit Uysal ve Peter Vass arasında protokol, Zrinyi Günlerinde imzalandı.

Yurthaber 11-09-23 10:49

IP MAN 4: FINAL konusu nedir, oyuncuları kimdir? Televizyonda yayınlanacak IP MAN 4: FINAL nerede, ne zaman çekildi?

Ip Man 4: Final filminin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Wilson Wong tarafından yönetilen ve Raymond Wong tarafından yapımı üstlenilen film, biyografik dövüş sanatları konusunu ele alıyor. Donnie Yen'in rolünü tekrar canlandırması ile aynı adı taşıyan Wing Chun büyükustası Ip Man'ın hayatına dayanan film serisinin dördüncüsü ve son filmidir. Filmi seyretmek isteyenler detaylı bilgileri araştırıyor. Peki, IP MAN 4: FINAL konusu nedir, oyuncuları kim? IP MAN 4: FINAL nerede, ne zaman çekildi?

Magazin 01-08-23 19:03

Her şey o telaffuzla başladı! Galatasaray'dan Sky Sports muhabiri Jo Wilson'a özel davet!

Ezeli rakibi Fenerbahçe'nin bir süredir görüştüğü Wilfried Zaha'yı kadrosuna katarak tarihi bir çalım atan Galatasaray, dünya basınında geniş yer bulmuştu. Sky Sports muhabiri Jo Wilson'ın, Zaha'nın sarı - kırmızılılara transferinde kulübün adını telaffuz etme şekli sosyal medyada geniş yer bulmuştu. Galatasaray'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Wilson, İstanbul'a davet edildi. İşte detaylar...

Spor 25-07-23 09:24

10 yaşındaki Emirhan'ın 48 saatlik ömrü kalmıştı... Hayata hiç tanımadığı birinin karaciğeriyle tutundu! Ağabeyimi yaşatamadım, çocuğun bir şansı vardı...

Bursa'da Wilson hastalığı teşhisi konulan ve 48 saat ömrü kaldığı belirtilen 10 yaşındaki Emirhan Aydemir'e doktorlar acil organ nakli olması gerektiğini söyledi. Ailesi tarafından başlatılan organ nakli çağrısı kısa içerisinde karşılık buldu. Yakın zamanda trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin ağabeyi tarafından küçük Emirhan'ı hayata bağladı.

Haber 23-07-23 10:48

IP MAN konusu nedir, oyuncuları kimdir? IP MAN filmi ne zaman, nerede çekildi? Bu akşam TV'de!

Ip Man filminin oyuncuları ve konusu gibi detayları merak edildi. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Wilson Yip'in üstlendiği Ip Man filmi yayınlandığı dönemde büyük ses getirmişti. Zaman zaman televizyon ekranlarına gelen filmi 18 Temmuz Salı akşamı Star Tv'de izlemek isteyenler Ip Man hakkındaki detayları araştırıyorlar. Peki, IP MAN konusu nedir, oyuncuları kimdir? IP MAN filmi ne zaman, nerede çekildi?

Magazin 18-07-23 19:51

Macaristan’dan İsveç açıklaması: Artık teknik bir konu!

Türkiye’nin NATO’da İsveç için gösterdiği tutumun ardından Macaristan’dan da beklenen açıklama geldi. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamalarının, şu anda "sadece teknik bir konu" olduğunu belirtti.

Haber 11-07-23 11:09

Dünya, Türkiye'nin kararını bekliyor! O ülkeden de destek geldi

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini ifade ederek, "Türkiye'nin duruşunda bir değişiklik olursa, o zaman elbette Macaristan'ın NATO üyeliği sürecinde hiçbir ülkeyi engellemeyeceğine dair sözümüzü tutacağız." ifadelerini kullandı.

Haber 04-07-23 22:49

Mert Günok değil, Kasper Peter Schmeichel! Yaptığı kurtarışla sosyal medyanın gündemini belirledi...

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 yolundaki Galler ile karşı karşıya geldi. Rakibimizin 10 kişi kaldığı anlarda müthiş bir top çıkaran Mert Günok'un performansı sosyal medyada yine ses getirdi.

Spor 19-06-23 23:09

Ay'ın karanlık yüzünde çarpıcı keşif! Hawaii Adası'nın 5 katı büyüklüğünde...

Ay'ın karanlık yüzüyle ilgili çarpıcı bir keşfe imza atıldı. Bilim insanları, Ay'ın karanlık yüzünde bulunan Aitken Havzası'nda dev bir yapı keşfetti. Aktarılan habere göre dev yapı, Hawaii Adası'nın 5 katı büyüklüğünde. ABD'nin Baylor Üniversitesinde çalışmalarını sürdüren Peter James, dev yapıyı tarif ederken yaptığı değerlendirme ise dikkat çekti.

Haber 05-05-23 17:18

20 yıldır yaşlanmadığını söyleyen kadın basit gençlik sırrını açıkladı! Arkadaşlarım bana Peter Pan diyor

Yaşına göre daha genç gösteren kişiler cilt bakım ve yaşam rutini sırlarını açıklıyor. Genç görünmek için illa botoks yaptırmaya gerek olmadığını paylaşan kadınların doğal yaşlanma karşıtı bakım sırları merak ediliyor. 59 yaşındaki Janey Kirk, genç yüzünün anahtarının kimyasallardan kaçınırken basit bir güzellik rejimi izlemek olduğunu iddia ediyor.

Kadin 01-05-23 13:21

Göğüslerimi kapatmaya çalıştım diyerek paylaştı! Lottie Moss yine gündemde

Bir dönem podyum dünyasında fırtınalar estiren model Kate Moss'un babası Peter Edward Moss'un ikinci evliliğinden dünyaya gelen üvey kardeşi Lottie Moss yine şoke eden bir paylaşıma imza attı.

Magazin 30-03-23 14:32

Dolar ne kadar? Euro kaç TL? Uzman isim En kötü yıllardan biri olacak! diyerek uyardı! İşte 5 Ocak 2023 güncel euro ve dolar fiyatları

Dolar ile ilgili son dakika gelişmeleri Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü ekonomistlerinden biri olan Peter Schiff'in dövize ilişkin yaptığı açıklama sonrası yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Schiff açıklamasında bu yılın ABD doları için en kötü yıllardan biri olacağını ifade etti. Peki, bugün Dolar ne kadar? Euro kaç TL? İşte 5 Ocak 2023 Perşembe günü Euro, Dolar fiyatları ile canlı ve anlık takip ekranı...

Finans 05-01-23 11:21

Bir kaleyi fethetti, kendini Kral ilan etti ve şimdi 5.000'den fazla tebaayı yönetiyor!

Bazı insanlar büyüdüklerinde kral ya da kraliçe olmayı hayal ederler, ancak I. Peter bunu gerçekten gerçekleştirdi. Eskiden Peter Fitzek olarak bilinen ve kendi kendini kral olarak atayan kişi, kendisini Almanya Krallığı anlamına gelen "Königreich Deutschland"ın hükümdarı olarak adlandırdı. Hikayesi duyanları şaşkına çevirdi.

Trend 13-12-22 17:40

Subway çalışma saatleri nedir, hafta sonu açık mı? Subway saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

1965 senesinde Fred Deluca ve onun aile dostu olan Peter Buck tarafından kurulan Subway, dünya çapında fazlasıyla ünlü olan bir sandviç markasıdır. Subway, ülkemizde ilk restoranını 1996 senesinde açmıştır. Dünyanın en büyük sandviç zinciri olma özelliğini taşıyan Subway, 44.600’den fazla restoranı ile ürünlerini müşterilerine sunar. Peki, Subway açılış ve kapanış saatleri nedir, hafta sonu kaça kadar hizmet veriyor?

Haber 25-11-22 13:41

Uzmanı açıkladı: Bu hata libidoyu öldürüyor

Cinsel sağlık alanında uzmanlaşmış olan bir doktor, yaptığı araştırmayla ilgili sonuçları paylaştı. Sonuçlar sonrası ise seks hayatıyla ilgili tedirgin olanlara tavsiyeler verdi. Dr. Peter Stahl, erkeklerin sıklıkla ne kadar seks yaptıkları veya yapmadıkları konusunda endişelendiğini söylüyor. Cinsel ilişkiye girme sayısının önemli olmadığını söyleyen Dr. Stahl, kişilerin seks hayatında kendilerine baskı kurmamaları gerektiğini belirtti.

Haber 10-11-22 16:22

Türk eşine torpil yapmış! Frankfurt Belediye Başkanı referandumla görevden alındı

Almanya’nın Frankfurt kentinde eşi Zübeyde Temizel-Feldmann’ı yüksek maaşlı işe yerleştirdiği iddiası ile suçlanan 64 yaşındaki Belediye Başkanı Peter Feldmann görevden alındı. Feldmann’ın görev süresi 2024’de sona erecekti.

Haber 08-11-22 19:13

Son dakika haberleri: Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye ilk transfer çalımı geldi! Jorge Jesus'a büyük şok...

Son dakika haberleri: Galatasaray transfer çalışmalarına hız verdi. Slavia Prag forması giyen Peter Olayinka'yı gündemine alan sarı-kırmızılılar bu isim için Fenerbahçe ile büyük bir yarış içine girdi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek yıldız oyuncuyu devre arasında renklerine bağlamak isteyen Galatasaray yönetimi transfer çalımı atmak üzere. Slavia Prag'a düşük bir bonservis ücreti ödemeye hazırlanan sarı-kırmızılılar, Jorge Jesus'un çok istediği Peter Olayinka'yı kadrosuna katacak.

Spor 03-11-22 16:32

Huawei Macaristan'da Avrupa’daki inovatif çalışmalarını anlattı

Huawei Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Kurumsal İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Marco Xu: - "Daha akıllı, daha yeşil ve sürdürülebilir bir Avrupa yaratmak için iş ortaklarımızla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" - Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macaristan, son yıllarda büyük Çinli şirketlerin yatırımlarıyla rekabette önemli bir başarı elde etti"

Haber 29-09-22 15:27

Sabancı Üniversitesinden Wilson hastaları için umut vadeden gen tedavisi

Sabancı Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Cavit Ağca: - "Tasarladığımız bu yeni gen tedavisi, Wilson hastaları için bir umut ışığı olma özelliği taşıyor" - "Proje başarıyla hayata geçirildiğinde tedavi için ömür boyu sadece tek bir doz enjeksiyon yapılması yeterli olacak"

Yurthaber 27-09-22 15:45

Aşkların ve imparatorların şehri Sagalassos, FPV dron ile görüntülendi

Roma döneminin nitelikli yapılarını yansıtan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Akdağ'ın eteklerindeki 1700 rakımda kurulan antik kent, 8 ayda 40 bin ziyaretçiyi ağırladı - Kazı Heyeti Başkan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Peter Talloen: - "Sagalassos, antik dünyanın en yüksekte kurulmuş tiyatrosuna sahip. Çömlek üretiminde de çok ünlüydü"

Yurthaber 07-09-22 11:12

Telefonunda keşfedilenler mide bulandırdı! Akla gelmeyecek yerlere kamera yerleştirip...

İngiltere'den 31 yaşındaki Jeffrey Wilson, gizlice fotoğraflarını çekerek öğrencilerin ve okul personelinin mahremiyetini ihlal etmekten suçlu bulundu. Bir kaleme gizlediği küçük bir kamerayı kullanarak görüntüleri alan Wilson, 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 04-09-22 16:35

Midway filmi oyuncuları kimler? Midway filmi konusu nedir?

Midway filmi, 2019 yılında vizyona girmiştir ve filmin başrollerinde Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson gibi isimler yer almaktadır. II. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen Midway Muharebesi'ni konu alan filmin oyuncu kadrosu ve hikayesi merak ediliyor. Peki Midway filmi oyuncuları kimler? Midway filmi konusu nedir? İşte ayrıntılar...

Trend 01-09-22 00:24

Akbank Çocuk Tiyatrosu 50'nci yılını kutluyor

Akbank Sanat ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi ortak prodüksiyonu ile gerçekleştirilen Peter Pan'in hikayesinden uyarlanan "Peter Pan ve Varolmayan Ülke" müzikali eylül ve ekim aylarında sahnelenecek

Yurthaber 16-08-22 12:08

Ünlü yönetmen Peter Jackson’un itirafı şaşırttı! “Yüzüklerin Efendisi’ni unutmak için hipnoz yaptırmayı düşündüm”

‘Yüzüklerin Efendisi‘ üçlemesinin yönetmeni Peter Jackson filmlerle ilgili her şeyi unutmak için hipnoz yöntemine başvurmayı düşündüğünü itiraf edince herkesi şaşırtmayı başardı. 2011-2013 yılları arasında gösterime giren üçleme dünya çapında yaklaşık 3 milyar dolar hasılat yaparken 10 Oscar ödülü kazanmıştı. Ünlü yönetmen filmleri izleyememekten dert yandı.

Trend 10-08-22 17:51

Andrea Pirlo'dan Karagümrük ile kötü siftah! 6 gollü maçta Alanyaspor kazandı...

Spor Toto Süper Lig'de 1. hafta mücadelesinde Alanyaspor, deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 4-2 mağlup etti ve sezona galibiyetle başladı. Karagümrük'ün başında ilk Süper Lig maçına çıkan teknik direktör Andrea Pirlo da görevine mağlubiyetle başlamış oldu. Alanyaspor'da ise Wilson Eduardo, attığı iki golle dikkatleri üzerine çekti.

Spor 07-08-22 21:13

Büyük Felaket konusu nedir? Büyük Felaket filmi oyuncuları kimlerdir, hangi yıl çekildi?

Büyük Felaket filmi 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü televizyon yayın akışında yer alması sebebiyle vatandaşlar tarafından merak edildi. Aksiyon ve dram türündeki filmin yönetmenliğini Peter Berg yaptı. Peki Büyük Felaket konusu nedir? İşte Büyük Felaket filminin oyuncuları ve merak edilenler...

Trend 23-07-22 18:20

Kendisi 60, nişanlısı 22 yaşında! “Ailem endişeli ama biz birbirimize aşığız”

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanan Dr. Phil şovuna konuk olan 60 yaşındaki Sandi isimli bir kadın, 22 yaşındaki nişanslı Peter ile nasıl tanıştığını ve hiç yüz yüze gelmemelerine rağmen evlilik hazırlıkları yaptıklarını duruyordu. Nişanlısıyla evlenmek için Nijerya’ya gitmeye hazırlanan Sandi, olumsuz eleştirilere aldırış etmediğini söyledi.

Trend 10-06-22 14:20

Rusya Ukrayna'nın tahıllarını mı satıyor?

Ukrayna'nın ürettiği ve dünya gıda ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan tahıllar depolarda bekliyor. Bazı haberlerde ise Rusya'nın bu tahılları alıp ilhak ettiği Kırım üzerinden gayrımeşru şekilde satışa çıkardığı iddia ediliyor. BBC muhabiri Laurence Peter, iddiaları inceledi.

Haber 09-06-22 13:00

Sivas'ta bu hafta dünya klasiklerinden Peter Pan sahnelenecek

Sivas'ta bu hafta dünya klasiklerinden "Peter Pan" sahnelenecek

Yurthaber 09-05-22 18:32

Flört uygulamasından tanıştığı kadını tuzağa düşürdü! Kaçmasını durdurmak için kilitledi

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan Robert Wilson isimli adam, flört uygulaması aracılığıyla tanıştığı ismi açıklanmayan kadına dehşeti yaşattı. Wilson kurbanını dört gün boyunca evinde kilitli tuttu ve defalarca tecavüz ederek kaçmasını engellemek için demir çubukla dövdü.

Trend 27-04-22 09:40

Tuzak kurarken kendisi tuzağa düştü! Oğlunu istismar etmişti

Amerika'nın Missouri eyaletinden John Mark Wilson, cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen birini öldürmek için bir tetikçi tutmaya çalıştığını kabul ettikten sonra şartlı tahliye olasılığı olmaksızın 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 14-04-22 11:22

Bilim dünyasının acı kaybı! Darwin'in mirasçısı olarak anılıyordu... Ünlü doğa bilimci Edward Osborne Wilson öldü

Charles Darwin'in mirasçısı olarak anılan ünlü Amerikalı doğa bilimci Edward Osborne Wilson 92 yaşında öldü.

Haber 11-04-22 19:05

Darwin'in mirasçısı olarak anılan ünlü Amerikalı doğa bilimci E. O. Wilson öldü

Chalers Darwin'in mirasçısı olarak anılan ünlü Amerikalı doğa bilimci Edward Osborne Wilson 92 yaşında öldü.

Haber 11-04-22 19:01

Suriye’de IŞİD ve İran’sız Bir Gelecek Mümkün mü?

İran’ın nüfuzu, Rusya’nın varlığı ve IŞİD’in güçlendiğine dair kaygılar, endişeleri arttırıyor. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroul, eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ve uzmanlar Wilson Center’ın panelinde IŞİD, Moskova ve Tahran etkenleri üzerinden Suriye'nin geleceğini değerlendirdi

Haber 06-04-22 20:06

Macaristan seçimleri: Viktor Orban'ın zaferi AB için neden kötü haber?

Macaristan'da dün yapılan genel seçimde 12 yıldır iktidarda olan Başbakan Viktor Orban, muhalefetin ortak adayı Peter Marki-Zay karşısında büyük bir zafer kazandı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konusunda Batı ülkeleri ile fikir ayrılıkları yaşayan Orban'ın zaferi, Avrupa Birliği için de kötü haber. BBC Avrupa Muhabiri Katya Adler'in analizi.

Haber 04-04-22 13:43

Ülkede yeni karar! Ukraynalı mültecileri işe alan şirketlere destek

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle çok sayıda Ukrayna vatandaşı Avrupa'daki çeşitli ülkelere gitti. Gelen Ukraynalı mülteciler nedeniyle Avrupa ülkelerinde farklı kararlar alınmaya devam ediliyor. Ukraynalı mültecilerin gittiği ülkelerden bir tanesi de Macaristan. Ülkeye savaşın başladığı tarihten itibaren 241 bin 110 kişi giriş yaptı. Son olarak Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, hükümetin Ukraynalı mültecileri işe alan şirketlere maddi destek vereceğini açıkladı.

Haber 13-03-22 22:57

Katalin Novak: İktidar partisinin eski aile bakanı Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı seçildi

Yaklaşan 3 Nisan genel seçimleri arifesinde Macaristan Parlamentosu'nda bugün cumhurbaşkanı seçimleri gerçekleşti. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Katalin Novak oldu. Budapeşte'den Tarık Demirkan, Novak ve rakibi Peter Rona'nın politikalarını aktarıyor.

Haber 10-03-22 18:57

İsveç'ten flaş NATO çıkışı! Katılacaklar mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası Baltık ülkelerinin NATO üyeliği en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. İsveç'ten NATO'ya katılımla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, savunma bakanı olduğu sürece ülkesinin NATO'ya katılmayacağını söyledi.

Haber 10-03-22 16:12

Darwin'in mirasçısı olarak anılan ünlü Amerikalı doğa bilimci E. O. Wilson öldü

Chalers Darwin'in mirasçısı olarak anılan ünlü Amerikalı doğa bilimci Edward Osborne Wilson 92 yaşında öldü.

Haber 02-03-22 14:59

Tam 53 yıl önce yazılmış! Döşemeciye getirilen koltuğun içinden çıkan mektup şoke etti: “Bir bir geleceği anlatmış”

İngiltere’nin Peterborough kentinde bir mobilyacı atölyesine gelen eski bir koltuğun döşemesini söktüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadı. 11 yaşında bir kız öğrencinin ev ödevi olarak 1969 yılında yazdığı mektubu bulan Rosa Beckerton ve döşeme tamircisi eşi Peter, geleceğe yönelik kehanetleri içeren notu paylaştı. Gelecek hakkında ürkütücü derecede doğru tahminler bulunan mektupta, akıllı televizyon sistemleri, otomatik kapılar ve görüntülü konuşmanın icadı öngörülüyor.

Trend 01-03-22 16:31

Ünlü oyuncu Peter Robbins intihar etti! Charlie Brown'un sesi olmuştu

1960'ların ünlü oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Peter Robbins 65 yaşında vefat etti. Charlie Brown karakterine ses veren Peter Robbins'in akrabaları, Peter'ın intihar ettiğini açıkladı.

Magazin 26-01-22 21:22