Peyami Celikcan Haberleri

Çağatay Ulusoy’lu Gaddar dizisine bomba transfer! Maviye Sürgün'ün yıldızı kadroda

Son dönemde Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde hayat verdiği Peyami Dokumacı karakteriyle adından söz ettiren Çağatay Ulusoy, şimdilerde Fox Tv için çekilecek olan Gaddar dizisi için hazırlık yapıyor. Ulusoy'un heyecanla beklenen dizisinin kadrosuna yeni bir isim daha dahil oldu. Son olarak Maviye Sürgün dizisinde izleyicisinin karşısına çıkan usta oyuncu kadroya katıldı.

Magazin 2023-10-27 17:17:22

Saçı sakalı birbirine karışmıştı! Çağatay Ulusoy'un yeni imajı yine olay oldu

Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde hayat verdiği Peyami Dokumacı karakteriyle izleyicisinin karşısına çıkan Çağatay Ulusoy, şimdilerde Fox için çekilecek olan Gaddar dizisi için hazırlık yapıyor. Son haliyle sık sık gündem olan ünlü ismin saçı sakalı birbirine karışmış görüntüsü çok konuşulmuştu. Yakışıklı oyuncunun yeni imajı yine sosyal medyayı salladı.

Magazin 2023-10-06 11:35:47

Terzi'nin yıldızı Çağatay Ulusoy yeni filmi iptal oldu! Sebebi bakın neymiş

Son olarak Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde hayat verdiği Peyami Dokumacı karakteriyle karşımıza çıkan Çağatay Ulusoy dizideki performansıyla çok konuşulmuştu. Şimdilerde Fox için çekilecek olan Gaddar dizisine hazırlanan Ulusoy’un yeni filminin iptal olduğu öğrenildi. Sebebi ise...

Magazin 2023-09-25 17:17:01

Recep İvedik ve Arka Sokaklar’da figürandı...Terzi'nin yıldızı Çağatay Ulusoy bakın nasıl ünlü olmuş!

Şimdilerde Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde Peyami Dokumacı karakterine hayat veren Çağatay Ulusoy başarılı oyunculuğu ve karizmasıyla dikkat çekiyor. Rol aldığı yapımlar sayesinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Çağatay Ulusoy'u daha önce Recep İvedik ve Arka Sokaklar’da figüran olarak izlediğimizi duyanlar şoke oldu. Çağatay Ulusoy bakın nasıl ünlü olmuş...

Magazin 2023-08-08 08:47:37

Terzi'nin yıldızı Çağatay Ulusoy'a bomba diziden teklif! Hayranlarını heyecanlandırdı

Netflix'te yayınlanan ve ilk sezonu büyük ilgi gören Terzi disinde hayat verdiği Peyami karakteriyle büyük beğeni toplayan Çağatay Ulusoy'a merakla beklenen diziden teklif gitti. Ulusoy'un hayranları projeyi heyecanla beklemeye başladı.

Magazin 13-07-23 15:40

Çağatay Ulusoy’lu Terzi'den bomba fragman! Dizinin oyuncuları arasında kimler var kimler

Çağatay Ulusoy’un merakla beklenen yeni dizisi Terzi için geri sayım başladı. Netflix’te izleyici karşısına çıkacak olan Terzi’nin fragmanı yayınlandı. Dizinin fragmanına Peyami karakterine hayat veren Ulusoy'un Şifanur Gül ile yakınlaşması damga vurdu.

Magazin 24-04-23 15:37

Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü nerede ve ne zaman çekildi? Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü konusu nedir, oyuncuları kimler?

Yönetmen koltuğunda Onur Ünlü'nin yer aldığı Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü filminin senaryosu, Peyami Safa'nın eserinden uyarlandı. Filmin başrolünde Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Üzerli gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Peki Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü filmi nerede ve ne zaman çekildi? Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte merak edilen detaylar...

Magazin 24-08-22 18:05

6. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nın ödülleri çevrim içi törenle dağıtıldı

Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan: - "Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilgi gören karikatürler öylesine yoğun ve etkin kullanıldı ki Yeşilayın karikatür yarışması tüm dünyada karikatüristlerin ilgi odağı haline geldi"

Yurthaber 05-07-22 17:40

Peyami Safa kimdir? Ölüm yıldönümünde anılıyor

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Peyami Safa ölüm yıldönümünde anılıyor. Oğlu Merve'yi askerlik hizmeti sırasında kaybeden Safa bu olaydan çok etkilendi. Olaydan birkaç ay sonra 15 Haziran 1961'de İstanbul'da beyin kanaması geçirdi. Peki Peyami Safa kimdir? İşte ayrıntılar...

Haber 15-06-21 01:41

Ziraat GYO, son yılların en büyük halka arzını tamamladı

Ziraat GYO Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek: - "Halka arza gelen yüksek talep, Ziraat Finans Grubu marka gücünün ve Ziraat GYO'ya olan güvenin göstergesidir"

Yurthaber 04-05-21 15:00

İş makinesinin yayaya çarparak öldürdüğü kaza güvenlik kamerasında

Bolu’da, İbrahim Yılmaz (54 ) isimli vatandaşa iş makinesinin seyir halindeyken çarptığı ve sonrasında üzerinden geçerek ölümüne sebep olduğu kaza güvenlik kamerasına yansıdı.Kaza, geçtiğimiz Cuma günü Kültür mahallesi Peyami Safa sokakta meydana geldi.

Haber 05-04-21 13:26

İş makinasının çarpıp üzerinden geçtiği vatandaş feci şekilde hayatını kaybetti

Bolu’da, kepçenin seyir halindeyken çarptığı ve sonrasında kafasının üzerinden geçtiği İbrahim Yılmaz (64) olay yerinde hayatını kaybetti.Kaza, saat 14.30 sıralarında Kültür mahallesi Peyami Safa sokakta meydana geldi.

Haber 02-04-21 15:20

Millet Kıraathaneleri Milletin Hizmetinde

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Peyami Safa Mahallesi’nde yeni hizmete açılan Peyami Safa Millet Kıraathanesi’nde incelemelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi ‘Millet Kıraathaneleri’nin Mamak’ta sayısı gün geçtikçe artıyor.

Yurthaber 29-03-21 12:06

Mamak’ta Peyami Sefa Anaokulu faaliyete geçiyor

Ankara Mamak Belediyesi’nin Peyami Sefa Mahallesi’nde bulunan Bilge Parkı içerisinde inşa ettiği, Peyami Sefa Anaokulu kapılarını aralıyor.Gelecek yıl ilkokula başlayacak miniklere hizmet verecek tesis, 1 Mart Pazartesi günü ilk misafirlerini ağırlayacak.

Yurthaber 26-02-21 13:37

TSYD ödülleri törenle sahiplerini buldu

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi tarafından düzenlenen ve bu yıl merhum Peyami Safa Maracı adına gerçekleştirilen ‘Spor Basını Başarı Ödülleri Töreni’ gerçekleşti.

Yurthaber 26-08-20 11:39

TSYD ödülleri törenle sahiplerini buldu

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi tarafından düzenlenen ve bu yıl merhum Peyami Safa Maracı adına gerçekleştirilen ‘Spor Basını Başarı Ödülleri Töreni’ gerçekleşti.

Yurthaber 26-08-20 11:39

TSYD’den 7 isme ödül

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen ve bu yıl merhum Peyami Safa Maracı adına gerçekleştirilecek olan ‘Spor Basını Başarı Ödülleri Töreni’ öncesi ödül almaya hak kazanan isimler belirlendi.

Yurthaber 19-08-20 12:28

TSYD’den 7 isme ödül

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen ve bu yıl merhum Peyami Safa Maracı adına gerçekleştirilecek olan ‘Spor Basını Başarı Ödülleri Töreni’ öncesi ödül almaya hak kazanan isimler belirlendi.

Yurthaber 19-08-20 12:28

TSYD ‘Spor Basını Başarı Ödülleri Töreni’ 25 Ağustos’da düzenlenecek

Türk Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Spor Basını Başarı Ödülleri Töreni’, merhum TSYD üyesi Peyami Sefa Maracı adına Seyhan Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşecek.Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret etti.Başkan Akay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi’yle birlikte bir ilki gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve ileriki dönemlerde farklı etkinliklerde de birlikte olmak istediklerini söyledi.Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın da, “Her zaman spor basınının yanında olan bir isimsiniz.

Yurthaber 07-08-20 12:48

Turnuvanın şampiyonu Peyami Sefa

Mamak Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan Mahalleler Arası Futbol Turnuvası, Ekin ve Peyami Sefa mahallelerinin final maçıyla sona erdi.

Yurthaber 13-11-19 10:51

Babası hazırlamaya başladı, kendi devam ettirecek

Sivas’ta yaşayan Ahmet Çintay’ın babasının hazırladığı 61 yıllık şecere defteri içinde bulunan belgelerle dikkat çekiyor.Sivas’ta yaşayan Ahmet Çintay, babası Peyami Çintay’ın 1958 yılında hazırlamaya başladığı 61 yıllık şecere defterine gözü bakıyor.

Haber 09-10-19 10:24

Belgelerle Osmanlı'da Sinema projesi

Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) Sanat Araştırmaları Merkezi ile Türk Sineması Araştırmaları (TSA) bünyesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla yürütülen "Belgelerle Osmanlı'da Sinema" projesinin kapanış programı yapıldı - Prof. Dr. Peyami Çelikcan: - "Son yıllarda sinema tarihine bakışımız farklılaştı. Tarihsel süreç içinde tarihi yaklaşımlar da farklılaşıyor. Yakın zamanda Osmanlı dönemindeki sinemaya ilgi ve alaka artmaya başladı. Bu proje kapsamında da çok sayıda dergi ve belgenin transkripsiyonu yapıldı ve İngilizceye tercüme edildi"

Haber 14-09-19 19:33

Bayburt’ta trafik kazası: 1 yaralı

Bayburt’ta otomobilin şarampole uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Konursu Köyü’nden Bayburt’a doğru gelen Peyami Safa Karabacak (46) yönetimindeki 25 EY 843 plakalı otomobil, Şingah Mahallesi Bayburt-Çaykara yolu üzerinde sürücünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi.

Yurthaber 31-07-19 12:30

Modernleşme uluslaşma ile birlikte şekilleniyor

İstanbul Şehir Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fatih Uslu: - "Modernleşme denen şey iletişim ve etkileşimin inanılmaz hızlandığı bir dönemde uluslaşmanın içinde büyümeye ve şekillenmeye başlıyor" - "Fransızca'nın edebiyat dili olarak kurulması Latin diline karşı verilen mücadele olmasa gerçekleşecek bir şey değil. Fransızlar Latin dilini karşılarına alarak kendi dillerini edebiyat dili haline getirdiler" - "Cumhuriyetin Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Peyami Safa gibi erken dönem romancılarında görürsünüz ki kendini ararken Batıyı arzu ettiğini fark ettiği bir korku dolu an vardır"

Haber 30-07-19 16:52

3. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması ödülleri verildi

"Bağımlılıklara Karşı Sporun Önleyici Etkisi" ana temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nda birincilik ödülü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu'na takdim edildi - Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk: - "Burada karikatürün özel bir önemi var çünkü verilen mesajlar adına bizim açımızdan çok önemli. Bir karikatüre baktığımızda aslında herkes kendi bireysel anlamlarını çıkarıyor. Bu da bir mesajın zihinlere kazınabilmesi açısından oldukça önemlidir" - Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan: - "Karikatürün evrensel mizah dili, görsel dili bağımlılıkla ilgili mesajlarımızın toplumun geniş kesimlerine ulaştırılmasına ve farkındalık düzeyinin artırılmasına çok önemli katkıda bulunuyor"

Haber 22-06-19 10:24

GRAFİKLİ - Hudayinabit bir kalem erbabı: Peyami Safa

Roman yazarı, gazeteci ve fikir adamı Peyami Safa vefatının 58. yılında anılıyor

Haber 14-06-19 13:30

İstanbul seçimi: 'Muhafazakâr mahalle' 23 Haziran'a nasıl bakıyor?

Fatih, Peyami Safa'nın 'Fatih-Harbiye' romanında da tarif ettiği gibi, 'geleneksel-dindar-muhafazakâr mahallenin' İstanbul'daki en önemli simgesi. BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici, muhafazakâr tabanın yenilenen İstanbul seçimlerine yaklaşımını Fatih'te araştırdı.

Haber 29-05-19 07:06

Makam odasından kütüphane için vazgeçti

Sancaktepe'deki Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu Müdürü Yılmaz Güler, makam odasını, kütüphane oluşturulması için öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına bıraktı - Sınıf Öğretmeni Nilgün Yıldız'ın girişimiyle makam odası mahallenin muhtarı, marangozu, nalburu, boyacısı, servis sorumlusu, veliler, öğrenciler ve gönüllülerin katkılarıyla kütüphaneye dönüştürüldü - Müdür Güler'in makam odasından vazgeçmesi sayesinde 11 yıllık okul kütüphaneye kavuştu

Haber 13-04-19 11:27

Polatlı’da öğrencilerden parkta kitap okuma etkinliği

Ankara’nın Polatlı ilçesinde öğrenciler, Necip Fazıl Parkı’nda kitap okuma etkinliği düzenledi.Atatürk Ortaokulu, 13 Eylül Ortaokulu, İstiklal Ortaokulu, Namık Kemal Ortaokulu, Peyami Safa Anadolu Lisesi, Duatepe Anadolu Lisesi ve daha birçok okul, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kitap okuma etkinliği düzenledi.

Yurthaber 28-03-19 15:49

Fuat Sezgin Hoca'mız büyük bir düşünürdür

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesince (YYÜ) düzenlenen "Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Sempozyumu" başladı - YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Fuat Hoca'mızın kapasitesinde Batı'da bir tane bilim insanı olsaydı o da kesinlikle Nobel Ödülü almış olacaktı. Fuat Sezgin Hoca'mız, büyük bir donanıma sahip büyük bir düşünürdür"

Yurthaber 07-03-19 14:23
Van

Fuat Sezgin Hoca'mız büyük bir düşünürdür

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesince (YYÜ) düzenlenen "Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Sempozyumu" başladı - YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Fuat Hoca'mızın kapasitesinde Batı'da bir tane bilim insanı olsaydı o da kesinlikle Nobel Ödülü almış olacaktı. Fuat Sezgin Hoca'mız, büyük bir donanıma sahip büyük bir düşünürdür"

Haber 07-03-19 14:23
Van

İnternetteki zararlı içerikler artık daha kolay tespit ediliyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğünce geliştirilen yazılımla mail, telefon ve sosyal medya hesaplarına gönderilen zararlı içerikler artık daha kolay belirleniyor - YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Resmi bir noktayla size geliyorlar ve bütün kimlik bilgileriniz, banka hesaplarınızı, size özgü sosyal medya hesaplarını çalarak hayatınızı olumsuz etkiliyorlar. Hayatı size zehir ediyorlar. İşte geliştirilen bu yazılım vasıtasıyla bütün bu sahtekarlıkları artık ortaya çıkarabiliyoruz" - "YYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eray Çelik: - "Geliştirdiğimiz bu yazılımla üç farklı algoritma, 33 farklı parametreyi kullanarak günlük hayatta, mailinize, cep telefonunuza, dijital herhangi bir ortamda gelen bir içeriğin doğru olup olmadığını gösterebiliyoruz"

Haber 19-12-18 11:53
Van

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: "Her insan yaşadığı yerde huzuru arar. Dolayısıyla ülkemiz, yerinden olmuş bu insanları tekrar yurtlarına döndürebilmek için çok gayret sarf ediyor. Onların memleketlerinde tekrar huzur bulmaları için oraları huzurlu hale getirmeye çalışıyor"

Haber 18-12-18 15:27
Van

DEAŞ'ın tahrip ettiği kütüphane için kampanya

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin, terör örgütü DEAŞ'ın tahrip ettiği Irak'taki Musul Üniversitesi için başlattığı kitap ve bilgisayar yardımı kampanyası sürüyor - Rektör Prof. Dr. Peyami Battal: - "Çok ciddi destekler görmeye başladık. Tahmin etmediğimiz büyük firmalar hem bilgisayar hem de kitap desteği sağlayacaklarını iletti. Herkesin bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz"

Haber 11-12-18 15:01
Van

DEAŞ'ın tahrip ettiği kütüphane için kampanya

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin, terör örgütü DEAŞ'ın tahrip ettiği Irak'taki Musul Üniversitesi için başlattığı kitap ve bilgisayar yardımı kampanyası sürüyor - Rektör Prof. Dr. Peyami Battal: - "Çok ciddi destekler görmeye başladık. Tahmin etmediğimiz büyük firmalar hem bilgisayar hem de kitap desteği sağlayacaklarını iletti. Herkesin bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz"

Yurthaber 11-12-18 15:01
Van

AA'nın Yılın Fotoğrafları oylaması

Muş Valisi İlker Gündüzöz ve Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Anadolu Ajansının Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Haber 07-12-18 14:21

Van'daki gıda zehirlenmesi şüphesi

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Üniversite yemekhanesinde 12 numune üzerinde çalıştık. İki numunenin doğrulanması ihtiyacı vardı. Bunlar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Oradan gelecek sonuçlara göre adım atacağız"

Haber 05-12-18 14:47

Van Gölü'nün yeni balığına su altı kameralarıyla takip

Dünyanın en büyük tuzlu ve sodalı gölü Van Gölü'nde, inci kefali dışında sadece mikrobiyalitteki tatlı suda yaşayan ve jandarma su altı timinin dalış sırasında fark ettiği yeni balık türü, su altına yerleştirilecek özel kameralarla izlenecek - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Arkadaşlarımız alınan bilgileri bize gönderecek bir kamera sistemi kuruyor. Bu kamerayı su altına yerleştireceğiz ve aldığımız bilgilerle balığın üreme, beslenme ve biyolojik sistemini ortaya koyacağız"

Haber 05-12-18 11:51

Van Gölü'nün yeni balığına su altı kameralarıyla takip

Dünyanın en büyük tuzlu ve sodalı gölü Van Gölü'nde, inci kefali dışında sadece mikrobiyalitteki tatlı suda yaşayan ve jandarma su altı timinin dalış sırasında fark ettiği yeni balık türü, su altına yerleştirilecek özel kameralarla izlenecek - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Arkadaşlarımız alınan bilgileri bize gönderecek bir kamera sistemi kuruyor. Bu kamerayı su altına yerleştireceğiz ve aldığımız bilgilerle balığın üreme, beslenme ve biyolojik sistemini ortaya koyacağız"

Yurthaber 05-12-18 11:51

Van'da gıda zehirlenmesi şüphesi

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 337 öğrenciden 304'ü taburcu edildi, diğerlerinin tedavisi sürüyor - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Şu an 33 kişi müşahede altında bulunmakta. Doktorlarımızdan aldığım bilgiye göre bunların da hayati tehlikesi bulunmayıp ilerleyen saatlerde bu kişilerin de taburcu edileceği şeklindedir" - "Soruşturma ekibimiz çalışmalarına başlamış olup, gerek üniversitemizin ve gerekse KYK yemekhanelerindeki yemeklerden örnekler alınmıştır"

Haber 01-12-18 10:31

Van'da gıda zehirlenmesi şüphesi

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 337 öğrenciden 304'ü taburcu edildi, diğerlerinin tedavisi sürüyor - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal: - "Şu an 33 kişi müşahede altında bulunmakta. Doktorlarımızdan aldığım bilgiye göre bunların da hayati tehlikesi bulunmayıp ilerleyen saatlerde bu kişilerin de taburcu edileceği şeklindedir" - "Soruşturma ekibimiz çalışmalarına başlamış olup, gerek üniversitemizin ve gerekse KYK yemekhanelerindeki yemeklerden örnekler alınmıştır"

Yurthaber 01-12-18 10:31

Arşivi Unutmak Sempozyumu

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan: - "Arşiv filmler görsel hafızamızı oluşturan kültür hazinemizin nadide parçalarıydı. Dijital hale getirilince bunları paylaşma imkanı doğdu. Bugünkü etkinlikte birçoğu ilk kez gösterilecek Osmanlı döneminden ve Cumhuriyetin erken döneminden çeşitli filmleri sunacağız" - "Elimizdeki filmleri farklı disiplinlerden akademisyenlerle birlikte tartışacağımız paneller planladık. Bu panellerde hem filmlerin analizini yapmak hem de arşivciliği tartışmak istiyoruz" - AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı: - "UNESCO'nun somut kültürel miras ile somut olmayan kültürel miras ayrımının tam orta yerinde bu filmler duruyor" - "Bu arşivler hem insanlık tarihi hem de bizim ulusal tarihimiz açısından gençlerin yararlanabileceği önemli bir zemin oluşturuyor"

Haber 22-11-18 14:32

DEAŞ'ın tahrip ettiği üniversite için yardım kampanyası

Van YYÜ tarafından, terör örgütü DEAŞ'ın 3 milyon kitap bulunan kütüphanesini yaktığı ve büyük bölümünü tahrip ettiği Irak'ın Musul Üniversitesi için ülke genelinde yardım kampanyası başlatıldı - Rektör Prof. Dr. Peyami Battal: - "3 milyon kitaplı kütüphanenin yakılması nedeniyle Musul'daki Türk Dili Bölümünün ihtiyaçları var. Ayrıca Türk Dili Bölümünün bilgisayar laboratuvarı var. Bilgisayarları çok eskimişti, onlarla ilgili talepleri oldu. Biz de kitap ve bilgisayar kampanyası başlattık"

Haber 20-11-18 16:39
Van

Dilini kaybeden millet, her şeyini kaybetmiştir

TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem: - "Peyami Safa'nın ifade ettiği gibi 'Dilini kaybeden millet, her şeyini kaybetmiştir.' Dilini geliştirip zenginleştiremeyen, yabancı dillere karşı kendisini koruyamayan milletlerde ne milli kültür oluşturulabilir ne de oluşturulmuş kültür korunabilir"

Haber 10-11-18 18:39

Yanlış mühendislik hayatları kaybetmemize yol açar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Peyami Battal: - "Depremlerde yanlış mühendislik hayatları kaybetmemize yol açar. Yıkılan binaların birçoğu yanlış mühendislikten, bir kısmı da kullanılan malzeme ve usta hatalarının yanlışlıklarından kaynaklanıyor. Bunlar insana dayalı hatalardır. Bu nedenle sorunlarımızı iyi çözmemiz gerekiyor"

Haber 09-11-18 16:06

Yanlış mühendislik hayatları kaybetmemize yol açar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Peyami Battal: - "Depremlerde yanlış mühendislik hayatları kaybetmemize yol açar. Yıkılan binaların birçoğu yanlış mühendislikten, bir kısmı da kullanılan malzeme ve usta hatalarının yanlışlıklarından kaynaklanıyor. Bunlar insana dayalı hatalardır. Bu nedenle sorunlarımızı iyi çözmemiz gerekiyor"

Yurthaber 09-11-18 16:06

Tuna ve Akgül’den esnafa çıkarma

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Akdere Mahallesi Mehmet Ali Altun Caddesi ve Peyami Sefa Mahallesi esnafını ziyaret etti.

Yurthaber 08-11-18 11:05

Bölgenin yatırımlarla büyüyen üniversitesi: Van YYÜ

Son yıllarda bilimsel çalışmalarla isminden söz ettiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sağlık, eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarında gerçekleştirilen 120 milyon liralık yatırımla bölgenin eğitim üssü oldu - 17 fakülte, 5 enstitü, 4 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, konservatuvar, 43 uygulama ve araştırma merkezi ile Van Gölü kenarında kurulan üniversite, yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin ilk tercih ettiği üniversiteler arasına girdi - Rektör Prof. Dr. Peyami Battal: "120 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik ve yatırımlarımız devam ediyor. Üniversitemiz gelişen Doğu'nun, hatta Türkiye'nin yıldızı konumunda"

Haber 03-11-18 11:39
Van

Diş tedavisinde kullanılan görünmez teller Van YYÜ'de üretildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Cihan Aydoğan, ithal edilen yüksek maliyetli görünmez ortodontik diş tellerinin tasarım ve üretimini, Van Teknokent'te yapmayı başardı - Rektör Prof. Dr. Peyami Battal: "Dişlerin iç kısımlarına takılan ve yurt dışından getirilen ürünler 16 bin liraya mal olurken, burada araştırma yapan arkadaşlarımızın çalışmasıyla 5-6 bin liraya kadar düşüyor" - Doktor Öğretim Üyesi Cihan Aydoğan: "Türkiye'de bu konuda ilk teşebbüsü Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak gösterdik, dünyada da 6 üretici arasına girmiş bulunmaktayız"

Haber 31-10-18 17:00
Van