Pigment Eksikligi Haberleri

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de bulundu! Bakanlık duyurdu: Bir ilk yaşandı

Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe'de kazı çalışmaları devam ediyor. Sürdürülen çalışmalarda son olarak insan ve hayvan heykellerine ulaşıldı. Göbeklitepe’nin D yapısında kireçtaşından yapılmış, gerçek boyutlu bir yaban domuzu heykeli bulundu. Yüzeyinde kırmızı, beyaz ve siyah pigment kalıntılar görülebilen eser döneminden günümüze uzanan ilk boyalı heykel buluntusu oldu.

Haber 2023-09-30 10:37:38

Arpacık nasıl geçer? Gözde arpacık neden çıkar, arpacığa ne iyi gelir?

Vücut sayısız gizemleri ve benzersiz özellikleriyle dolu bir mucizevi yapıdır. Her insanın üzerinde bulunan ve belki de fark etmediği küçük noktalar, ciltte oluşan benekler veya tümsekler gibi görünen arpacıklar da bu gizemlerden biridir. Arpacık tıbbi terminolojide "nevi" olarak adlandırılan genellikle ciltte beliren küçük pigment birikimleridir. Bu noktalar insan vücudunun karmaşık doğasının bir parçası olarak ortaya çıkar ve genellikle zararsızdır. Peki, arpacığa ne iyi gelir?

Haber 2023-06-15 10:59:44

Vitiligo hastası kadın yaşadıklarını paylaştı! 'Cildinizdeki güzelliği bulun'

Cilt üzerinde görülen çok çeşitli hastalıklar bulunuyor. Vitiligo hastalığı da deride pigment kaybına bağlı olarak açık renkli alanların oluştuğu bir tür deri hastalığıdır. Yaygın olarak görülen bu hastalık nedeniyle birçok kişi sosyal problemler yaşıyor. Ancak Pip Russell isimli genç kadın hastalığıyla gurur duyarak vücudundaki güzellikleri sergileyip diğer vitiligo hastalarına destek oluyor.

Kadin 2022-12-20 11:05:18

Sosyal medya fenomeni Demi Sims’in paylaşımı olay oldu! Vitiligo farkındalığı yaratmak için soyundu

Essex yıldızı Demi Sims sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Instagram hesabında 578 bin takipçisi bulunan Sims, vitiligo hastalığına dikkat çekmek için cesur bir paylaşım yaptı. Tamamen çıplak bir şekilde kamera karşısına geçen fenomen isim cildinde pigment kaybına bağlı olarak açık renkli alanlar oluşturan hastalığını gururla sergiledi.

Trend 2022-10-18 14:47:41

Pigment ne demek? Pigment kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Pigment, günümüzde sıkça kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeye televizyondan internete, gündelik sohberlerden edebi eserlere kadar çok farklı oluşturulan cümlelerde yer verilir. Bazen kelimenin anlamı merak edilerek araştırılmak istenebilir. Yapılan araştırmalarda Türk Dil Kurumu'nun çalışmalarına yönelmek gerekir. Pek çok kişi tarafından mercek altına alınan kelimeler arasında bulunan Pigment ne demektir?

Egitim 19-05-22 00:13

Bıyık bölgesindeki renk değişikliğinden kurtulmanın 3 yolu!

Pigment bıyığı, dudağın üstündeki koyu renk değişikliği şeklinde tanımlayabiliriz. Vücut, dudağın bu bölgesi etrafında diğer yüz bölgelerine göre daha fazla pigment oluşturur. Bazı insanlar buna diğerlerinden daha duyarlıdır. Pigment bıyığın üç yaygın nedeni vardır: Genetiktir, hormonal dengede bir şey değişir veya doğum kontrol hapı kullanan kadınların başına gelir. Bununla birlikte, bu ipuçlarıyla pigment bıyığını önlemek ve gidermek oldukça kolay.

Kadin 27-11-20 12:31

Dünyanın bilinen tek beyaz zürafası korumaya alındı

Kenya'nın kuzeydoğusunda yaşayan dünyanın bilinen tek beyaz zürafası, yasa dışı vahşi hayvan avcılarına karşı korumaya alındı. Hayvan koruma uzmanları nadir görülen ve deride pigment kaybına yol açan lösizm hastalığı nedeniyle beyaz olan zürafaya GPS çipi takıldığını söyledi.

Haber 18-11-20 14:21

Ciltte oluşan lekelerin sebepleri ve tedavi yöntemleri

Medikal Estetik Hekimi Dr.Metehan Özgür, cilt lekelerinin cildin bazı alanlarında normalden daha fazla melanin üretilmesi sonucu oluştuğunu söyledi.Melaninin gözlere, cilde ve saça renk veren pigment olduğunu ifade eden Dr.Metehan Özgür, “Ciltteki koyu alanlar sağlık açısından çoğu zaman bir risk oluşturmasa da kozmetik nedenlerden dolayı can sıkan bir duruma dönüşebiliyor.

Yurthaber 05-12-19 12:41

Çukurova'nın albinoları 4 mevsim gölge arıyor

Güneşli gün sayısının en fazla olduğu kentlerin başında gelen Adana'da, doğuştan pigment eksikliği nedeniyle ciltleri ve saçları beyaz renkli olan albinizmliler, güneşsiz günlerin özlemini çekiyor - Rahatsızlıkları nedeniyle güneş görmemeleri gereken albinolar, yılın dört mevsimi güneşli olan Adana'da zorlu bir yaşam sürüyor - Ebru Acer: - "Güneşe çıkamıyoruz, acayip derecede yanıyoruz. İnsanların bakışından da rahatsız oluyoruz"

Haber 06-11-19 11:29

Kalıcı makyaj kanserin geç fark edilmesine neden olabilir

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akman Karakaş: - "Kalıcı makyaj ile verilen pigment tabakası normal derinin görünümünden farklı bir görünümüne neden olacağı için özellikle buralarda oluşmuş kanser veya tümörün geç fark edilmesine neden olabilir"

Haber 21-10-19 15:01

Leke tedavisi için en uygun zaman sonbahar

Cilt yaz boyunca güneş ve sıcaklığa maruz kalıyor. Yaz aylarında cildin güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için pigment sentezini arttırdığını ve cilt lekelerine sebep olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Bu nedenle cilt lekesi tedavisi yazın değil, sonbaharda yapılmalı. Ayrıca cilt sonbahar ve soğuk kış etkilerinden de korunmalı, bakımına özen gösterilmeli” önerisinde bulundu.

Kadin 22-08-19 09:58

Deri kanserinin erken tanısında dermatoskopik incelemenin önemi

Nevüsler, halk arasında bilinen adıyla ‘benler’, deriye rengini veren pigment hücrelerinden köken alırlar. Benlerin bir kısmı doğumda mevcutken; çoğunluğu ilerleyen yıllarda oluşur. Ergenlik dönemi, hamilelik dönemi yeni ben çıkışının yoğun olduğu dönemlerdir. Benlerin renkleri açık kahverengi, koyu kahverengi, siyah gibi değişik tonlarda olabilmektedir. Benler deri seviyesinde olabileceği gibi deriden kabarık kubbe şeklinde de olabilir.

Trend 04-04-19 14:48

Seramik kaplamada dünyada ilk 3'e girmek istiyoruz

Gizemfrit Seramik Pazarlama ve Satış Müdürü Akcan: - "Seramik sektörü için inkjet mürekkebi ve pigment üretimi gerçekleştiren İspanya'daki Megacolor şirketini satın aldık. Bu satın almayla birlikte Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağız. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla da seramik kaplama sektöründe dünyada ilk 3'e girmek istiyoruz"

Haber 28-02-18 11:16

Cilt kusurlarınızı silgi gibi temizleyeceksiniz!

Cildiniz güneş ışınları, yaş, kronik böbrek ve karaciğer hastalıkları, gebelik, vitamin dengesizliği gibi birçok problem nedeniyle pigment lekeleri geliştirebilir. Sizin için cilt lekelerinden nasıl kurtulacağınızı derledik.

Kadin 26-02-18 11:48

Türk kimya devi İspanyol şirketi satın aldı

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, Gizemfrit'in seramik sektörü için inkjet mürekkebi ve pigment üretimi gerçekleştiren İspanya'daki Megacolor şirketini satın aldığını belirtti. Dördüncü satınalma bedeline ilişkin, "2 haneli milyon avro diyebilirim. 10'dan 99'a kadar gider" ifadelerini kullandı.

Finans 05-01-18 15:57

Gizemfrit, İspanyol Megacolor'u satın aldı

- Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Dördüncü: - "Gizemfrit, seramik sektörü için inkjet mürekkebi ve pigment üretimi gerçekleştiren İspanya'daki Megacolor şirketini satın aldı" - "(Satınalma bedeli) 2 haneli milyon avro diyebilirim, 10'dan 99'a kadar gider" - "Ak-Kim'e 2020 yıllarının sonlarına doğru, 2022-23'lere kadar 300 küsur milyon dolar civarında yatırım yapacağız" - Gizemfrit Genel Müdürü Küçük: - "Hedefimiz, önümüzdeki 10 yıl içinde 5 kıtada endüstriyel faaliyet göstererek, inovatif ürün

Haber 05-01-18 12:39

Kanser hastası kadının denemediği tedavi kalmadı, şifayı zerdeçalda buldu

Beş yıl kan kanseriyle savaşan 67 yaşındaki kadın, kurkumin (zerdeçal olarak da bilinen hint safranı baharatında bulunan bir pigment) tüketerek hastalığın yendiğini söylüyor. Senelerdir denemediği tedavi yöntemi kalmadığını, son çare olarak kurkumin (zerdeçal) yemeyi denediğini söyleyen Dieneke Ferguson, şimdilerde normal bir hayat sürüyor. Doktorlar ise, bu duruma şaşkınlıkla yaklaşarak, kayıtlara ilk kez böyle bir örneğin geçtiğini ifade ediyorlar...

Yemek 05-01-18 09:16

Vitiligo Hastaları İçin Medikal Kamuflaj

Hande Durman, derinin pigment kaybı ile ortaya çıkan dermatolojik bir hastalık olan vitiligonun, microskin yöntemi...

Yurthaber 02-11-17 14:08

Gözde oluşan ışık çakmalarının önemi

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, “Gözde ışık çakmalarına neden olan retina dekolmanı her yıl 10.000 de 1 kişide gözlenen, görmeyi ciddi şekilde tehdit eden bir göz problemidir. Orta yaş ve üzerinde daha sık olmak üzere her yaşta ortaya çıkabilir. Acil olarak tedavi edilmezse, kısmi veya tam görme kaybına neden olabilir Retina dekolmanı, retina sinir tabakasının altındaki pigment epitelin tabakasından ayrılmasıdır.

Haber 10-07-17 17:04

Stresli hayatın kurbanı olan beyaz saçları yok edecek en etkili çözümler

Saçın beyazlamasını çoğu insan stresle ya da yaşla alakalı olduğunu düşünür. Bunların etkisinin yanında beyaz saçın asıl nedeni hücrelerin daha az pigment üretmesidir. Bu da doğal olarak yaşımız ilerlediğinde sıkça görünür. Peki beyaz saçlarla nasıl mücadele edeceğiz? Boyatmak tek çare mi?

Kadin 01-06-17 08:43

Dolgun Dudaklar İçin Silikona Gerek Kalmıyor

Türkiye’de ilk kez Makyaj Uzmanı Erdal Bektaş’ın uyguladığı “mikro pigment makyaj” ile dolgun dudaklar için...

Yurthaber 21-11-14 11:31

Saç Beyazlanması Dermokille Tarih Oluyor

Dermokil saç bakım maskesi pigment sentezini arttırır, böylece  saçların beyazlamamasına ve dökülmemesine yardımcı olur.

Kadin 20-12-10 12:27

Büyüleyici Kirpikler İçin

Virtuôse ailesi, artık yoğun siyah pigment içeren yeni siyah rengiyle çok daha çekici: Virtuôse Black Carat

Kadin 06-08-08 12:40

Rujlar Sözlüğü

Boya, hafif renk ve parlaklıklarıyla bilinen az miktarda sade pigment ( boya maddesi) içeriyorlar ve az miktarda kapsamlarını sunuyorlar.

Kadin 12-09-07 11:46

Cilt kanserinin erken teşhisi mümkün

Tıp dilinde Malign Melanom olarak adlandırılan cilt kanseri, pigment hücrelerinden (deriye renk veren hücreler) köken alır ve çok hızlı ilerler. Malin Melanom dünyada görülme sıklığı oranı en hızlı artan kanser türlerinden biridir. Malign melanom lezyonlarının %30'u bir ben üzerinde gelişirken %70'i normal bir cilt zemininde oluşur.

Haber 30-11-99 00:00